Cum poți cumpăra haine sustenabil din magazinele Humana

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 28 มิ.ย. 2023
  • Industria modei s-a dezvoltat considerabil în ultimele decenii, odată cu creșterea cererii de produse de îmbrăcăminte noi, dar și din pricina comportamentului consumatorilor de a le purta de prea puține ori.
    Conform statisticilor Earth.org, în doar 15 ani, producția de haine s-a dublat, iar durata de folosire a unui produs a scăzut cu 40%. Consumatorii cumpără din ce în ce mai multe haine noi, însă le poartă o scurtă perioadă de timp, ori chiar deloc.
    Reprezentanții Humana People to People (www.humana-romania.ro) atrag atenția asupra impactului negativ pe care îl are supraconsumul de astfel de produse asupra mediului înconjurător și, în cele din urmă, asupra sănătății oamenilor. Producția masivă de haine noi este extrem de dăunătoare planetei și reprezintă unul din marii contribuitori la schimbările climatice.
    Conform cifrelor oferite de Parlamentul European la nivelul anului 2017, producția de noi materiale textile necesită un consum anual de apă enorm, de 93 miliarde de m³, care ar fi suficient pentru nevoile domestice a peste 1,7 miliarde de oameni. Doar producția unui singur tricou necesită 2700 de litri de apă, cu care un om ar trăi 2 ani și jumătate.
    Totodată, conform raportului World Bank din 2019, această industrie este responsabilă de 10% dintre emisiile de gaze cu efect de seră ale planetei, mai mult decât industria aviatică și cea de transport maritim la un loc. Dacă trendul ascendent continuă, emisiile de carbon generate de industria modei vor ajunge la 26% până în 2050.
    Aproximativ 60% din materialele folosite în producția de haine au la bază plastic și necesită aproximativ 48 de milioane de tone de petrol pe an. Tot conform statisticilor, prin spălarea hainelor din material sintetic, generăm 35% din totalul microplasticelor răspândite în mediul înconjurător, peste 14 milioane de tone de microplastice ajungând în oceanele planetei.
    Nu în ultimul rând, peste 180 de substanțe chimice periculoase sunt utilizate în acest sector, iar 16,5% din toate pesticidele din lume sunt folosite doar pentru producția de bumbac.
    ”Pentru a reduce criza climatică este necesar să scădem dramatic cererea globală de noi haine. Este deosebit de important să îi încurajăm pe consumatori să aleagă haine care au fost purtate în prealabil și să nu opteze mereu pentru noi produse. Hainele disponibile în magazinele de modă sustenabilă, așa cum sunt magazinele Humana, au fost colectate și sortate cu atenție, astfel încât oamenii să fie siguri că achiziționează și poartă produse de calitate, pe care le pot cumpăra la prețuri foarte convenabile”, declară Rodica Bulăceanu, reprezentantul Humana People to People, organizație care se implică în sortarea și repunerea în circuitul comercial a produselor textile ce pot fi reutilizate, reducând astfel impactul negativ asupra mediului.
    Hainele pot primi o nouă viață dacă le colectăm responsabil și ajung în fabrici de sortare profesională și sunt apoi reintroduse în circuitul comercial prin magazine specializate.
    Tot acest proces are un impact pozitiv asupra mediului deoarece reduce cantitatea de deșeuri textile, conservă resursele naturale care ar fi consumate de producția de noi materiale, scade emisiile de carbon cu efect de seră din procesele de fabricație și transport și salvează milioane de tone de metri cubi de apă.
    ”Hainele sunt percepute tot mai mult ca bunuri de consum rapid. Cantitatea de îmbrăcăminte cumpărată crește în fiecare an și, în medie, consumatorii ajung să le arunce după doar 7 utilizări. Conform Earth.Org se estimează că anual, pe glob, se aruncă 92 de milioane de tone de îmbrăcăminte și încălțăminte, însă doar 15% dintre acestea ajung într-un circuit sortare profesională spre reutilizare sau reciclare. Din cele 14 milioane de tone de haine ce ajung totuși să fie colectate, între 65-75% sunt potrivite spre reutilizare, iar restul textilelor pot fi reciclate și adaptate altor scopuri. Doar în 2022, membrii Humana People to People din Europa și Statele Unite ale Americii au reușit să colecteze 127.000 de tone de haine, pe care le-au reintrodus în circuitul comercial ca produse second-hand conforme din punct de vedere calitativ, inclusiv în magazinele Humana din România. Astfel, acestea nu au mai ajuns deșeuri textile și am împiedicat emisia a 770.000 de tone de CO2.
    Noi suntem implicați în România, de mai bine de 15 ani în a promova și susține moda sustenabilă, prin intermediul celor 40 de magazine Humana, oferind haine și accesorii second hand moderne și de foarte bună calitate, care ajung astfel să aibă o nouă durată de viață.
    Putem avea o garderobă compusă din articole de calitate pe care să le utilizăm cât mai mult timp, și pe care le putem achiziționa, la prețuri mici, din rețelele de magazine de tip second-hand, precum Humana, din toată țara. Oferim o opțiune accesibilă tuturor, precum și o atitudine responsabilă față de mediu.
  • บันเทิง

ความคิดเห็น • 18

  • @cristina-yh4vu
    @cristina-yh4vu 3 หลายเดือนก่อน

    Bravo andreea! Așa trebuie să trăim, simplu ! Protejăm natura cu drag!!!🎉❤

  • @mony2934
    @mony2934 ปีที่แล้ว +11

    Problema este calitatea!!! Se produce mult, ieftin si mai ales prost. Asta trebuie punctat. Momentan, chiar si firmele mari, fac haine din polyester, viscose care este tot polyester... nu mai avem bumbac, lana, matase nu mai spun....Pantofi, asidasi din piele sunt rari... totul este imitatie!!!
    Daca vor sa salvam planeta, se poate, dar avem nevoie de putina poductie de calitate. Dar nu aduce bani.... asta sa spuna Andreea.

    • @randomescu
      @randomescu ปีที่แล้ว

      Pentru lucru, nu fashion, hainele din materiale artificiale sant mult mai bune decat cele din materiale naturale. Faza cu sustenabil e o ineptie tefelista. Cat va trai Soros si alti bosorogi satanisti, o s-o tot auzim.

    • @anaatat3206
      @anaatat3206 ปีที่แล้ว

      Viscoza nu e poliester. E celuloza tratata chimic, cum este si bumbacul tratat,de altfel. Se găsește incaltaminte din piele naturala si de calitate, made in Ro, vezi Marelbo, Catali, Matteo, Ted...

  • @vistianasoare9591
    @vistianasoare9591 ปีที่แล้ว +1

    Una ziua doamna Andreea Marim va multumim pentu sfaturile pe care nile dați. Noi avem pensi foarte mici.... Sanatate multa... Va iubim din tot sufletul... ❤❤🎉🎉🎉

  • @andreeaflorentinastavaru3098
    @andreeaflorentinastavaru3098 4 หลายเดือนก่อน

    Recomand!

  • @cristinapaun4792
    @cristinapaun4792 10 หลายเดือนก่อน +1

    Se produce mult acum dar cu materialele sintetice, poliester. Ma întreb daca Andreea cumpara de la Humana

  • @user-of1hc2qd2h
    @user-of1hc2qd2h ปีที่แล้ว

    Felicitări !❤

  • @clara-patriciadobosan6984
    @clara-patriciadobosan6984 ปีที่แล้ว +2

    Fabulous, as dori sa pot sa trimit la humans, textile, va rog frumos sa i-mi dati detalii !

  • @antoanetastroe1976
    @antoanetastroe1976 ปีที่แล้ว +1

    Se pare ca da....!

  • @vistianasoare9591
    @vistianasoare9591 ปีที่แล้ว

    La noi in Bucuresti unde sunt aceste magazine va multumesc.... 💋💋

  • @cristinapaun4792
    @cristinapaun4792 ปีที่แล้ว

    O reclama?

  • @antoanetastroe1976
    @antoanetastroe1976 ปีที่แล้ว +1

    Adica "miroase"clar a rwclama...!!!

    • @artemis.di39
      @artemis.di39 ปีที่แล้ว

      Da, o reclama ca o chemare pentru ajutorul mediului si al familiilor sarace. Doar marketing-ul il vedeti, dar ce poate face Humana pentru oameni si mediu, nu vedeti?

  • @aritinaoanea7188
    @aritinaoanea7188 10 หลายเดือนก่อน

    Gura ei nu mănâncă...