Toon Hermans overleden (2000)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 มี.ค. 2022
  • Margriet Vroomans spreekt in het televisieprogramma NOVA over de betekenis van Toon Hermans met collega Youp van 't Hek.
    De cabaretier, zanger, schrijver en schilder werd op 17 december 1916 in het Nederlandse Sittard geboren.
    Hij debuteerde in 1942, in het Leidseplein-theater in Amsterdam. Tot 1955 had hij een eigen gezelschap. Toon introduceerde in dat jaar de one-man-show. Zijn dichtbundels, zoals "Alles is heimwee" en "Ik heb het leven lief" werden veel verkocht.
    Toon Hermans is diverse malen tot de populairste artiest van Nederland uitgeroepen. Hij behoorde met Wim Kan en Wim Sonneveld tot de grote drie van het Nederlandse cabaret, en was ook in Vlaanderen bijzonder populair.
    Toon Hermans was de laatste van de Grote Drie, het drietal dat hij vooral in de jaren zestig vormde met de politieke conferencier Wim Kan (1911-1983) en de chansonnier en cabaretier Wim Sonneveld (1917-1974).
    Geen van drieën waren ze gecharmeerd van die samenbundeling. Ze hadden in feite bar weinig met elkaar te maken. Maar feit is dat Kan, Sonneveld en Hermans het Nederlandse cabaret/amusement ieder op hun eigen wijze hebben vernieuwd en een stuk volwassener hebben gemaakt.

ความคิดเห็น • 7

  • @gabchaim8232
    @gabchaim8232 10 หลายเดือนก่อน +4

    Vroeger was hij droger, zowel in zijn dwaze verzinsels, als met vaak uitstekende chansons.
    Later werd hij door emoties overmand en kreeg het sentiment de overhand.

  • @frankuijens8059
    @frankuijens8059 ปีที่แล้ว +1

    mooie reactie van voorbijganger over schaatsen. Kijk ook eens naar de eenbenige schaatser van Van Kooten en de Bie.

  • @Maestrodhont
    @Maestrodhont 4 หลายเดือนก่อน

    @5:38 is dit theodor holman als k vde veer

  • @mariannevanderveen4994
    @mariannevanderveen4994 ปีที่แล้ว

    Its the treu yepp♥️💋🌹🌹👌😇😁❤️💋

  • @Tardis216
    @Tardis216 6 หลายเดือนก่อน +1

    Johan Buziau is volkomen vergeten. Mijn grootvader was dol op hem. We hebben André van Duin nog, die schat ik hoger in dan Toon. Van Toon Hermans vond ik eigenlijk vooral de eerste helft van de conference over 'Snieklaas' erg leuk. Verder was er eigenlijk niet veel wat de tand des tijds heeft doorstaan. Herman Finkers was misschien wel de beste opvolger van Toon. Zijn programma 'Kalm aan en rap een beetje' vond ik geweldig. Helaas treedt Herman niet meer op. Het programma van Freek de Jonge met 'Stroman en trawanten' (samen met het Willem Breuker collectief) was voor mij ook een openbaring, totaal theater dat toen uniek was in zijn soort. We zijn in dit land gezegend met een rijke cabaret cultuur. Toon Hermans was daar zeker een van de boegbeelden van.

    • @mauricebakker7974
      @mauricebakker7974 4 หลายเดือนก่อน +1

      Absoluut niet.

    • @Tardis216
      @Tardis216 4 หลายเดือนก่อน

      @@mauricebakker7974 Zou je jouw reactie willen toelichten?