Mai are rost sa inveti WEB DESIGN in 2020? Sfaturi pentru cei care sunt la inceput de drum.

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ต.ค. 2020
  • Mai are rost sa inveti WEB DESIGN in 2020? Eu zic ca da, uita-te la clip sa afli de ce.
    Devino membru pentru a beneficia de continut exclusiv:
    ✅ Apasa pe JOIN sau bit.ly/devin_membru
    ❤️ Aboneaza-te: bit.ly/Sub_DCR
    Cum îți faci primii clienți ca Freelancer?!
    • Cum îți faci primii cl...
    Viața în Canada ca FREELANCER si ce am facut in TORONTO?
    • Viața în Canada ca FRE...
    BANI PE NET CA FREELANCER - CAT CASTIGI?
    • BANI PE NET CA FREELAN...

ความคิดเห็น • 53

  • @triangvle
    @triangvle 3 ปีที่แล้ว +5

    Cel mai important este sa experimentezi mai multe lucruri care crezi ca ti ar placea si pe parcurs o sa ti dai seama ce ti place cu adevarat. Nu trebuie sa consideri pierdut timpul pe care l ai investit in a experimenta lucruri noi, chiar daca poate nu vei face asta toata viata. Asculta mai putin ceea ce spun altii pt ca de cele mai multe ori parerile sunt subiective si este posibil mai mult sa te incurce, trece totul prin filtrul tau si asculta mai mult vocea care vine din interior. You don’t need school to make art.

  • @bogicsiki6241
    @bogicsiki6241 3 ปีที่แล้ว +3

    Mi-ai atras atenția legat de web desig enorm de tare și simt că aș face și eu asta! Mulțumesc mult! Ești mișto tare!

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว

      Spor la treaba si la invatat 😬 multumesc frumos de feedback!

  • @marian.p1115
    @marian.p1115 3 ปีที่แล้ว +1

    Ai mare dreptate !

  • @ana-mariamarcu5353
    @ana-mariamarcu5353 2 ปีที่แล้ว +1

    Cât mai multe informații despre design ar fi binevenite

  • @AlexDon
    @AlexDon 3 ปีที่แล้ว +1

    Foarte bun, mega recomand 🤘🤘

  • @code-xs1vd
    @code-xs1vd 3 ปีที่แล้ว +3

    Da sunt perfect deaccord cu tine, EU sunt Web Developer si la parte de Web Design sunt praf, pt ca nu am latura artistic foarte bine dezvoltata si e normal, asa cum ai zis si tu EU ma focusez pe coduri

  • @WakeeDesigning
    @WakeeDesigning 3 ปีที่แล้ว +1

    Mare dreptate.

  • @georgetacristea3599
    @georgetacristea3599 3 ปีที่แล้ว +1

    Super tare!
    I am so proud!

  • @andreww406
    @andreww406 3 ปีที่แล้ว +6

    'Cel care scrie si cod face si partea de design'...mare fail!!!! Eu scriu cod (backend) si nu știu sa aranjez 2 culori intr un site sau aplicație mobila, am nevoie de o persoană artistică in zona de user interface design ca de aer :))
    Ok poti fii Full Stack si atunci stii si ceva frameworks de frontend. Dar nu toti sunt asa, nu este o regulă.
    Iar design ul este ceva ce AI ul va învăța cel mai greu sa faca - pentru ca design ul este legătura dintre story ul software ului si cum ar trebui sa fie văzut de end-user, e o chestie prea umană să poată fii copiată.

  • @varlanalexandru9072
    @varlanalexandru9072 3 ปีที่แล้ว +1

    Respect

  • @stefantrusca5434
    @stefantrusca5434 3 ปีที่แล้ว

    Ne place! Sunt in clasa a 10-a la un profil de mate info intensiv și vreau sa am un job in domeniu IT

  • @adinagrigore4144
    @adinagrigore4144 3 ปีที่แล้ว +2

    Foarte bun si informativ clipul! Ma bucur ca ai vorbit despre Ux design, am gasit putine informatii si mi-a fost greu sa inteleg. Voiam sa te intreb daca se merita sa faci facultatea in Romania pe acest domeniu ( Sectia Design de produs din cadrul facultatii de Arhitecura Bucuresti Ion Mincu, sau sectia e grafica de la Unarte), sau e mai util sa invstesti in cursuri gen Skill share si Udemy. Keep up with the good work!

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว +1

      Tine doar de tine de cat de autodidacta esti. Cursurile la facultatile din Romania sunt depasite si nu sunt pe domeniu. Sectia de Design de produs de la Ion Mincu este foarte generala si nu intra neaparat pe un anumit domeniu. E mai mult pentru Graphic Designeri.

    • @adinagrigore4144
      @adinagrigore4144 3 ปีที่แล้ว

      @@danielcristeapro mersi de reply

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว

      Adina Grigore nicio problema :)

    • @ismihai
      @ismihai 3 ปีที่แล้ว +6

      Am facut Poli - Transporturi, deci fara absolut nicio legatura, si fac UX/UI, sau Web Design mai general, de 5 ani(ca angajat, caci altfel m-am jucat de mai mult timp cu fonturile, formele si culorile). Recunosc ca mai fac si front-end pentru ca imi place dar si din dorinta ca ceea ce desenez sa iasa exact ca in design. Stiu multe firme care nu au front-end ceea ce mi se pare o greseala, este o veriga importanta lipsa. Majoritatea developerilor pe care ii cunosc stiu HTML/CSS la nivel minimal, nu pot transpune in cod 100% ce am desenat. Nici macar 50% si nu exagerez. Daca mai vreau si interactiuni, animatii si microanimatii deja le dau decisiva. Asa ca am luat taurul de coarne si am invatat destul de bine HTML si CSS.
      Daca iti place poti fi autodidacta si sa inveti singura. Chiar poti face proiectele gen te uiti dupa un site mai naspa si faci un redesign si urci pe behance. In felul asta o sa-ti construiesti si un portofoliu pentru mai tarziu. Sunt la a 3-a firma deja si iti pot spune ca nimeni nu s-a uitat sa vada ce facultate am facut. Portofoliul are un rol esential, de aceea e bine sa incepi sa-ti construiesti unul inca de la inceput ca sa le poti demonstra la interviuri ca esti buna in ceea ce faci. Cursurile te ajuta la inceput pentru a-ti forma bazele, apoi poti progresa foarte mult experimetand.
      Succes!

    • @adinagrigore4144
      @adinagrigore4144 3 ปีที่แล้ว

      @@ismihai Mersi , succes si tie!

  • @bacaurivarolo9467
    @bacaurivarolo9467 3 ปีที่แล้ว

    E ca și cum nu ai nevoie de arhitect... doar de inginer civile care face și el partea de arhitectura... dar doar la modul simplist.

  • @silversurfer89
    @silversurfer89 3 ปีที่แล้ว +1

    Super tare si iti multumim! Dar:
    1. Ok, ok, dar companiile din romania vor sau nu o strutocamila?
    2.Cum vezi tu piata actuala a companiilor, investesc in design, Ux/Ui sau vor all in one? Depinde de dimensiunea companiilor?
    3. Vorbesti doar de website si app dar de UX/UI pentru dashboard, automotive, medical industry?

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว +1

      1. Depinde de dimnesiunea agentiei. O agentie cu 3 oameni va vrea o strutocamila (salarii pe masura - mai mici) in timp ce o companie mare - adobe, vodafone, etc vor vrea o persoana specializata pe nisa.
      2. Design-ul ramane un domeniu foarte cautat si pe care se pune mult accent intr o companie mare.
      3. Sunt da, doar ca nu asa des intalnite si nu fac eu. Adica am facut dar proiectele de genu sunt greu de luat ca freelancer.

    • @silversurfer89
      @silversurfer89 3 ปีที่แล้ว

      @@danielcristeapro inca o data, multumesc!

  • @ouilevi3866
    @ouilevi3866 3 ปีที่แล้ว +1

    Din pacate am terminat facultatea de informatica, nici nu stiu cum am resuit sa trec.. sa spunem ca am avut noroc ca a fost online..
    Ma rog, am iesit din facultate cum am intrat.. Am plecat pe ideea ca doresc sa invat Web design, ceea ce o singura data nu am auzit sa se aduca in discutie la facultate.. Am ramas dupa 3 ani, ca trebuie sa invat singura.. insa nu stiu de unde sa incep..
    Ma uit la videoclipurile tale nu de mult te-am gasit, ca o sursa de inspiratie si invatare..
    Daca mai faci q&a, intrebare : Cum gasesti motivatia, cand vezi ca nimic nu iti iese ? :D

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว +3

      Foarte buna intrebare. Pai in general lucrurile nu ies niciodata din prima, trebuie sa insisti si in asta te ajuta rutina. Fara rutina nu poti face nimic.

  • @Unknown-bt4vu
    @Unknown-bt4vu ปีที่แล้ว

    Salut, ne poti arata portofoliul tau?

  • @AlexUnderA
    @AlexUnderA 3 ปีที่แล้ว +3

    Pentru a fi de exemplu junior pe front end sunt de ajuns html css javascript (bine definite) si un portofoliu ? Sunt si in anul 3 la o facultate de informatica si anul asta mi am descoperit pasiunea catre front end si am investit multe ore in tutoriale online si documentatii si mai nou in practica personala (iau designe uri si incerc sa le reproduc cat mai fidel singur)

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว

      Da, poti sa inveti si jQuery si putin WordPress, te va ajuta.

    • @alinnn
      @alinnn 3 ปีที่แล้ว

      TL;DR - Da, este suficient. Nu recomand jQuery & WordPress.
      Din punctul meu de vedere, e suficient. Învață foarte bine bazele celor menționate de tine. Fă asta experimentând, joacă-te. Construiește proiecte pe baza ideilor tale, oricât de banale sau nebunești ar fi (proiectele personale sunt cea mai bună carte de vizită, dau bine la angajator sau client, arată că ești pasionat în ceea ce faci și că ai inițiative).
      Odată ce stăpânești HTML5, CSS3 și vanilla JS (recomandat ES6), poți să-ți extinzi expertiza învățând lucruri mai avansate, cum ar fi: CSS preprocessor (SASS, LESS), biblioteci de styling (cum ar fi Bulma sau Bootstrap) și apoi poți trece la un framework de frontend pentru a realiza web apps (gen Angular, React, Vue, Svelte). Lista este lungă, și recomand oricui să o parcurgă pentru a avea un overview asupra ce poate face un FE în 2020. O poți găsi aici: roadmap.sh/frontend
      Personal, nu recomand jQuery. Știi vanilla JS? Atunci îți va fi relativ ușor să folosești jQuery dacă ai nevoie. Trendul de jQuery scade și-l mai găsești în proiecte mai vechi sau care folosesc biblioteci ce se folosesc la rândul lor de el (de exemplu Bootstrap 4 - SPOILER - se scoate din versiunea 5, care acum este în stadiul alpha)
      WordPress este de obicei o soluție ieftină și rapidă pentru cei care au un buget mai mic. Se folosește în agențiile de design sau companiile de IT mai mici. Timpul de dezvoltare este redus, mare parte din complexitate fiind deja manevrată de platformă. Este ok dacă îți dorești o carieră în ale PHP-ului (limbaj de backend, îl găsești în roadmapul de aici: roadmap.sh/backend). De acolo poți trece la un framework cum ar fi Laravel/Symfony pentru aplicații custom, să devii un Back End / Full Stack developer. Nu recomand dacă dorești să ai o carieră strict de FE developer pentru că omiți noile tehnologii ce se folosesc acum inclusiv în companiile mari.
      Sper că te ajută :) Dacă mai vrei alte informații, îmi poți scrie.

  • @roberttheboy5934
    @roberttheboy5934 3 ปีที่แล้ว

    Ce facultate trebuie urmata ca să devii un designer auto, ce facultate pentru designer de jocuri dar și pentru designer publicitar??

    • @roberttheboy5934
      @roberttheboy5934 3 ปีที่แล้ว

      Și ce câștig poți face după fiecare?

  • @alexcard6247
    @alexcard6247 3 ปีที่แล้ว +1

    Salut Daniel! Imi poti spune te rog, care este diferenta dintre web designer si graphic designer?

    • @RalucaM
      @RalucaM 3 ปีที่แล้ว +2

      web vs grafica sunt doua produse diferite, dar au suprapuneri. Designul grafic este static, de cele mai multe ori pentru print. Un website este interactiv exclusiv digital. Interactivitatea este super importanta, trebuie gandita logica pentru ca oamenii interactioneaza cu creatie, nu o consuma pur si simplu. Digitalul vs print au alte tipuri de tehnologii cu care sa fii familiar. De ex, un grafic designer trebuie sa stie despre tipuri de print, pdf-uri (si e destul de mult de stiut). Web designul are nevoie de cunostiinte de HTML si CSS cu regulile aferente. Designul web este fluid vs static la grafic design si tot asa.
      Ce au in comun aceste doua este o baza de compozitie, culori, typography, si marketing basics.

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว +2

      @@RalucaM Foarte frumos explicat.

    • @alexcard6247
      @alexcard6247 3 ปีที่แล้ว +1

      @@RalucaM Mersi pentru explicatie!

  • @Mocanug.design
    @Mocanug.design 2 ปีที่แล้ว +1

    Ce reprezinta pentru tine Adobe XD sau Figma?

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  2 ปีที่แล้ว

      2 softuri care inca nu sunt dezvoltate la capacitatea lor pentru UI Design :)

  • @iuliasag9685
    @iuliasag9685 2 ปีที่แล้ว +1

    Buna! F misto prezentarea! Sunt o femeie de 47 de ani mai imi pot face cariera in webdesign?

  • @alexandru4964
    @alexandru4964 3 ปีที่แล้ว +1

    Salut .
    În momentul actual am 16 ani , mi-ai putea recomanda un canal de youtube care explică cum faci în detaliu o pagină web și cum folosesti HTML , C/C++ , java ,flash , etc ...
    Mai ales în curănd aproape toate scolile se vor închide (din fericire sau nefericire din cauza virusului ) iar în acest timp vreau să profit , să caut și să invăț . În plus după părerea mea mai degrabă "vând" pagini web decât să cumpăr :) .
    Mulțumesc .

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว

      Salut, sunt si pe acest canal ceva tutoriale de WordPress:

    • @alexandru4964
      @alexandru4964 3 ปีที่แล้ว

      @@danielcristeapro Mulțunesc .

  • @milorad42
    @milorad42 3 ปีที่แล้ว

    ok, dar ce spui atunci despre full stack, pentru ca exista, si fac totusi treaba de la cap la coada, in plus ca si freelancer ce fac atunci cand posibilul client, vrea un site care implica si backend? De exemplu are o afacere (este electrician) si vrea o pagina de rezervari online sau eu stiu, unde e nevoie de PHP/MySQL ? V-oi respinde lucrarea pt ca nu stiu sa fac sistemu ala de backend, v-oi accepta lucrarea dar, doar cu conditia de a-si cauta alt om pt pagina aia de backend sau ca si freelancer, v-a trebui sa stiu putin backend?

    • @milorad42
      @milorad42 3 ปีที่แล้ว

      de exemplu, am o prietena care face tricouri personalizate, cum poate fi o posibila clienta cand eu stiu doar UI de exeemplu? La un astfel de site, sa faci online un tricou, trb javascript pt manipularea imaginilor (pozitia textului pe tricou, font, marime, emoticon, etc.) PHP/MySQL pt a stoca datele pt fiecare comanda, asta inseamna ca ea trb sa caute un. frontend, un backend si un UI designer. Eu cred ca atunc cadn ii fac doar o parte din site v-a cauta pe altcineva, mentionat mai sus

    • @alinnn
      @alinnn 3 ปีที่แล้ว +2

      Salut, Se poate face așa cum ai specificat tu (poți avea un Full Stack dev sau devs de FE & BE + designer, totul depinde de cum vrei să faci implementarea). De exemplu, în ziua de astăzi nu mai ești obligat(ă) să folosești forma tradițională de a stoca informații (PHP + MySQL).
      Poți merge pe o soluție Serverless (cum ar fi Firebase de la Google), unde stocarea datelor se face folosind Javascript & NoSQL. Evident, trebuie să înveți cum se face, cum trebuie să structurezi baza de date și așa mai departe. Avantajul este că nu trebuie să mai faci tu configurări la fel de ample la nivel de server și nu mai depinzi de un backend developer în cazul în care știi foarte bine Javascript.

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว

      Ma depaseste putin discutia dar apreciez commentul tau :)

  • @marian.p1115
    @marian.p1115 3 ปีที่แล้ว +2

    Eu as dori un sfat.
    Cum pot sa invat engleza foarte bine?

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว +2

      Cea mai buna varianta e sa te pregatesti pentru Cambridge Certificate in English. Se da examen la British Council langa ASE.

    • @marian.p1115
      @marian.p1115 3 ปีที่แล้ว

      Multumesc!

  • @code-xs1vd
    @code-xs1vd 3 ปีที่แล้ว +1

    Scuze, ce salarii sunt in Romania ca Web Developer? Multumesc

    • @danielcristeapro
      @danielcristeapro  3 ปีที่แล้ว

      Salut, variaza intre 1-4000€ in functie de skillset.