Cem Celikel iyi günler peki musluk suyu ilk kaynatılıp sonramı dinlendirilmeli. yoksa direk musluktan aldığımız suyu 2gün beklettikten sonramı kullansak daha iyi olur teşekkür şimdiden
Alt yazılar sağır dilsizler için ayrıca başka dillere çevrilebiliyor. Tam randmanlı değil ama bundan 10 sene sonra teknoloji daha ilerlediğinde, çeviriler çok daha iyi olacaktır.
Merhaba ben birley daha sorucam. Benim lepistes cinsi 2 balığım vardı 1dişi 1 erkek dişi plan doğum yaptı. Yavrularını yemesinler diye başka bir fanusa koydum. Yavruları ne ile besleyebilirim acaba?
Lepistes yavru bakımı ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. Orada deytaylı olarak açıklıyorum. th-cam.com/video/IAN7htpw62I/w-d-xo.html
Bu tarz su damıtıcılar, balıkların ihtiyacı olan ve kemik gelişimini sağlayan minaralleride süzdüğü için kullanmanı tavsiye etmiyorum. Eğer evde, yemekte kullandığınız musluk suyu temiz ise, size tavsiyem, bu suyu ağzı geni bir kapta (Kova-Leğen gibi) iki gün bekletip, kullanmanız.
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Öncelikle en az 40 litrelik bir akvaryumda beslemelisin. Yem düzeni ve akvaryum temizliği gene akvaryuma koyacağın diğer aksesuar ve balıklar önemli. Bununla ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. th-cam.com/video/fDJUrCKGwnM/w-d-xo.html
Selam aleyküm.Abi bi sorum olacak 2 tane yan yana 40×40×40 akvaryumum var bunlar için 2 tane 30w 90 sm bant ledler kullanıyordum su bulanık oluyordu.Yoksa ben mi öyle ışıktan olduğunu düşünüyordum bilemedim.Neden ola bilir bu? Işıkla bi alakası varmidir?
Akuaponik, bildiğim kadarı ile tarlada, balıklar ile birlikte bitki yetiştirmek. suyun tamamını değilde, yüzde 30-50 kadarını değiştirirseniz, bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Abi 25 litre akvaryumum var lepistes besleyecegim ve hangi filtre kulanmaliyim acaba bende pipo ve ic flitre var ve akvaryuma canli bitki dikicam hangi filtre iyi olur ve abi bitkili akvaryumda Co2 kulanmalimiyim bende yok
25 litre ufak bir akvaryum. Lepistes besleyeceksen en az 40 litre olması gerekir. Pipo filtre veya şelale filtre kullanmanı tavsiye ederim. Co2 kullanmana gerek yok. Işık ve hafif güneş görmesi yeterli olacaktır.
Selamub aleyküm benim 60 litre akvaryumum var dün çeşmeden direk doldurdugum suya baliklari koydum bugun baktigimda bir iki balıkta sanki deri yırtılması olmus ne yapmam gerekiyor
Balığının gövdesinde, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir.
Iyi günler abi benim 4 tane japon balığıım var ben suyunu temizledim ama suyun içinde klor olduğunu unutmuşum japon baliklari ma suan birsey olmadı şimdi ne yapiyim ne olur birsey yazin
Klor zehirlenmesi varsa zaten 5 dk sonra ortaya çıkmaya başlar Balıklar yan döner, nefes almaya çalışır. Şebeke suyunda her zaman klor olmaz. Belli günler de bu yapılır. Bunda. Sonra daha dikkatli ol.
Merhaba bugün japon balığı aldım 4tane dinlenmiş su koyun dedi aldığım yer ama evde ayirdigim su yok az önce koydum 5litrelik şişeye içme suyu koysam damacana dan olur mu.
Merhaba, Japon balığı dünyanın en çok atık üreten akvaryum balıklarındandır. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalıdır. Akvaryuma koyacağın su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Beklemiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştırıp, ilk sefer koyabilirsin. Ancak diğerleri hep dinlenmiş musluk suyu olsun.
@@CemCelikel benim akvaryum orta boy daha büyük almam gerekir ozman.suyunuda musluk suyunu yarimsaat kadar beklettim kızımı okuldan almam gerekiyor du içme suyu ile birlikte koydum,
Riskli bir durum. O kadar kısa sürede su içerisinde bulunan klorun uçması zor ancak artık yapacak bir şey de yok. Bazen belediye su şebekesine verdiği klor oranı düşük kalıyor. Bu sayede de bekletme süresi ve hazır su, bu kloru tolere edebiliyor. Umarım balıklar için sorun yaratmaz.
@@CemCelikel sagol Abi baska bi sorum olcakdi benim green terror kücük aqauariumda beyaz diski birakiyordu simdi 400l aqauarium aldim diskisi normalesmeye basliyor iyi haber mi bu yemek yer mi artik ?
Slm arkadaşım hayırlı akşamlar 2 ay önce 200lt akvaryum kurdum tetra 800 dış filtre aldım 2 aydır su bir türlü berraklaşmıyor suda sanki beyaz sis cökük ne yaptıysam olmadı düzelmiyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz lütfen
Akvaryum 200 litre ise, bu akvaryuma en az 1000 ila 1200 litre çevirebilecek bir dış filtre alman gerekir ki sizin kullandığınız saatte 800 litre çevirme kapasiteli. Bu yüzden de yeterli su deviri yapmamaktadır. Yapmanız gereken ya akvaryum suyunu 160 litre civarlarına çekip, bu filtreyi öyle kullanmak ya da bir iç filtre daha alıp, takviye etmek. Beslediğiniz balık türünü bilemediğimden, iç filtrenin akvaryum içerisinde bir su dalgalanması yapacağından, eğer akvaryumunuzda buna uygun bir tür varsa tavsiye ederim. Onun dışında gene yem verme sıklığına dikkat edin. Her balık güne sadece kendi gözü kadar yem yese doyar, fazla yem suyu bozar. Ayrıca arada dip çekimi yaparak su değişimi yapı. Su değişimini yaparken de en fazla bir seferde yüzde 30 ila 40 olacak şeklinde olsun. Asla bir seferde, bütün suyu değiştirmeyin. Kullandığınız su, en az 2 gün leğen ya da kova gibi ağzı geniş bir kapta dinlenmiş musluk suyu olsun. Filtreyi de temizlerken asla direk muslık suyunun altında yıkamayın. Filtreleri özellikle süngerleri, akvaryumdan aldığınız su ile yıkayıp, yerine takın. Bu aparatların tertemiz olmasına gerek yok. Akvaryumu asla deterjan veya sabun ile yıkamayın.
@@CemCelikel cok teşekkür ederim balıklarım japon ceşitlerinden kücük boy akvaryumun icinde ic filtre de var ve düzenli olarak dip cekimi yapıyorum su deyişikliği de dinlenmiş su kullanıyorum fazla yem kullanmıyorum daha önceki tavsiyelerinize göre yem veriyorum ama suyum düzelmiyor 2 aydır su beyaz sis şeklinde duruyor şuan suyum bılanık söylemiş olduğunuz herşeyi düzenli yapıyorum maalesef su bir türlü oturmuyor
O zaman dipte ki kumdan kaynaklanıyor demektir. Kumu bir çıkar ve çamaşır suyu ile yıka. Böyle bir gün kalsın. Sonra kumu iyice yıka. Yıka ki çamaşır suyunun kokusu üzerinde kalmasın. Bir de öyle dene bakalım.
Kömür, özellikle hindistan cevizi kabuğu kömürü bu iş için en iyisi. Bir de Seachem in Purigen'i var. Onu dene. Toz halinde olur o. Bir kısmını, şu bildiğimiz naylon kadın çorapları var ya, onun içine koyup, top şekline getir. Bir tanesini filtrenin içine, bir tanesini de akvaryum içine koy. Bir de onu dene. Bu organik bir filtre ve çok etkili. Amazonda satıyorlar. Hem yüzlük hem de ikiyüz ellilikleri var.
Abi benim iki japon balığım var çeşme suyu ve temiz suyu karıştırıp koydum ikisinde dibe çöktü hareket az ediyorlar ne yapayım çok endişeliyim yaa 😰😨😦😥 ayrıca havalandırmam yok motorun var
Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
Kaynatıp dinlendirmen iyi olur. Ancak normalde içtiğimiz ya da kullandığımız suyu kaynatmaya gerek yok fakat iki gün dinlendirip kullanmak, her zaman iyi olurm
Merhaba, biz şehir değişikliğinden ötürü balıklarımızın akvaryumunda %50’lik bir su değişimi yaptık. 1,5 gün dinlenmiş musluk suyu koyduk. Japon’lardan birisinin kuyruğu sanki biraz kızardı ve yüzeyde yüzüyorlar, filtreleri var. Suyun üzeri baloncuklu, yeni taşındıklarından olabilir mi? Hava da bugün çok ısındı onun da bir etkisi olmuş olabilir mi, neler yapabiliriz acaba?
Japon balığı dünyanın en çok atık üreten akvaryum balıklarındandır. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalıdır. Su değerleri bozulmuş. Aşırı amonyak yüzünden balıklar hastalanıyor. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
Merhaba ben balık almak istiyorum filtrem var falan eskiden hep musluk suyuna koyardık balıkları bizdeki musluk suyu tuzlu ne yapmam gerek söylerseniz sevinirim abi.
Musluk suyundan ayrı bir su kaynağı bulman lazım ya da tuzu musluk suyundan ayırabileceğin bir yöntem bulman gerekir. Tuzlu suyu arıtmak ve içme suyu haline getirmek zaten dünyamızın genel bir sorunu.
Klor sadece suyu kaynatmakla tamamen uzaklaştırılmayabilir. Kaynatma, klorun buharlaşmasını sağlar, ancak klorun tamamını gidermez. Klorun tamamen uzaklaştırılması için aktif karbon filtreleri gibi daha etkili arıtma yöntemleri kullanılması gerekebilir ya da ağzı geniş bir kapta (kova veya leğen gibi) iki gün bekletilmesi gerekir. Ağzı kapalı veya dar ağızlı kaplarda klor giderilmez. Kaynatıp soğutursanız bu süre kısalır.
Öncelikle kaya tuzundan çok daha önemli olan, 80 litre akvaryumda en fazla 2 japon balığının uzun seneler sağlıklı bakabilecek olman. Eğer balıklarına bunu sağlarsan, başka hiç bir şeye ihtiyacın olmaz.
@@CemCelikel abicim herşeyi abartıyorsunuz motorsuz 5 litrede 2 japon besledim 3 ay bilmeden 3 4 saat dinlenmiş yüzde 80 çeşme suyla değiştirdim bişey olmadı şimdi 35 litrede 7 balık var içfiltre motorda aldım bakalım ölecekler mi
Abartı değil kardeşim, ben olması gerekeni söylüyorum. Herkes futbol oynuyor ancak herkes Messi olamıyor. Şimdi Messi abartıyor mu? Diğerleri futbolcu değil mi? Ya da herkes futbol oynamak için Messi mi olması lazım. Veya illa futbol halı sahada mı oynamalı? Stadda oynanırsa abartmış mı oluyorlar? Herkesin sorunu, herkesin herkesi kendi gibi sanması. Sen 5 litrede 2 japon balığını 3 ay beslemeyi başarı sanırsın, ben 2 japon balığını 100 litrede 10 sene bakmayı başarısızlık olarak görürüm. Biri şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyi başarı görür, biri kendi Ligi'nde kümede kalmayı. Yani şimdi, kümede kalmayı mı abartiyorlar yoksa Şampiyonlar Ligi'nde olmak mı abartı? Neyi, neye göre kıyasliyorsun ki bana abarttigimi söylüyorsun. Kendi küçük akvaryumuna göre 3 ay yaşayan baliklarina göre mi yoksa benim 100 litrede 10 sene yaşayan baliklarina göre mi? Herkes senin gibi değil. Eğer hayata öyle bakarsan, biri gelir aklını alır, ömrün boyunca bu nasıl oldu diye hayiflanirsin.
Merhaba abi sana bi soru daha sorucam abi beim akvayrumumda ust tarafonda ag seffaf bi tapaka yaranmis bide onu karisdirdikda kopuk oluyor amma abi sabun diyil suyu tamamen degisdim amma yene oldu o baliga zarar verirmi bide o nedir
Merhaba biz kumu çeşme suyu ile yıkıyıp akvaryuma koyduk, akvaryum şuan içme suyu ile doldu ve filtreli. Balıklar geldiğinde zarar verir mi?(balıklar yarın gelicek)
Merhaba ben direk su pompası ile suyun 3/1 oranı kadarını çekip yerine direk musluk suyu koydum ve reeflowers effective condıtıoner'den 10 damla sıktım. Akvaryumum yaklaşık 20 litre civarında su alıyor. Su düzenleyicisi kullandığım için suyu bekletmeye lüzum olmayacağını düşündüm. Sizce düzenleyici kullandığım halde suyu yine de bekletmeli miyim ?
20 litre balık beslemek için küçük bir akvaryum. Bu yüzden de direk musluk suyu kullanmak, balıklar için çok riskli. Bence suyu dinlendirmek daha iyi olacaktır.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Ayrıca japon balıkları akvaryumu çok iyi temizleyen balıklardır, bu yüzden de vatoz gibi akvaryumu temizleyen balıklara gerek yoktur. Hele ki küçük akvaryumlarda bu ikili bir birlerine rakip olacağı için aralarında sürtüşmeler görülecektir.
@@CemCelikel İçeride filte motoru var ve haftada 1 gün suyun %50 civarını yeniliyorum. + su düzenleyicisi kullanıyorum. Daha sonradan belki büyük bir akvaryum alırım
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Bugün iki tane japon balığı aldım akvaryumda motor yok, balıklar yüzeye çıkıyo sanki yem yiyormuş gibi sizce klor fazlalığından mı yoksa oksijen azlığından mı?
Akvaryumda havalandırma ve filtre yoksa ve ayrıca akvaryum küçükse, balıklar hava almak için suyun üzerine çıkarlar. Bir de fazla yem verdiyseniz bu da akvaryumda ki amonyak seviyesini arttırır. Hava almalarını zorlaştırır. Klor fazla olursa, balıkların başta yüzgeçleri olmak üzere sırtı, göğsü ve solungaçları kanlanır ve zehirlenir.
akvaryumum oranda - vatoz - çöpcü - köpek balığı beslemeyi düşünüyorum Conax 5 kademeli bir su arıtıcım var sanırım fabrika verisi PH 6.5 - 7.5 arası suyu bundan koyarsam mı daha iyi olur? Eğer arıtıcı mantıklıysa sonradan çok saflaştırdığı için koyulması gereken ilaç-katkı-vitamin marka model? Hazır damacana su koyarsammı daha iyi olur.? Yoksa çeşmeden su koyup dinlendirip bağlayıcı kimyasallar koysammı daha iyi olur siz olsanız ne yapardınız. Bide başlangıç için ağır metalleri bağlayıcı ilaç tavsiyesi ve bağlayıcıdan sonra bakteri kültürü olarak ne marka model tavsiye edersiniz
Bu saydığın balıkları bir arada beslemeni tavsiye etmiyorum. Japon balığı soğuk su balığıdır, diğerleri tropikal balıklar. Arıtılmış su, akvaryumda kullanılmamalı. Çünkü balıkların ihtiyacı olan bir çok mineral bu sularda bulunmaz. Damacana su çok yumuşak olduğu için, bu balıklar için iyi değildir. Japon balı8kları 90 tds su sertliğinde yaşarken, damacana suyun en sert olanı 60 tds olur.
Çeşme suyundaki kireç, genellikle suyun sertliği nedeniyle oluşur ve birkaç farklı yöntemle temizlenebilir: Limon suyu veya sirke: Bir bardak limon suyu veya sirkeyi suyun içine dökün ve birkaç saat bekletin. Bu yöntem, suyun pH seviyesini düşürerek kirecin çözülmesine yardımcı olur. Su filtresi: Su filtreleri, suyun içindeki mineralleri ve diğer katı maddeleri filtreleyerek suyu yumuşatır. Bu, çeşme suyundaki kirecin azalmasına yardımcı olabilir. Su yumuşatma cihazı: Su yumuşatma cihazları, sert suyu yumuşatmak için kullanılır. Bu cihazlar, suyun içindeki kalsiyum ve magnezyum minerallerini gidererek kirecin oluşmasını engeller. Kireç çözücü ürünler: Kireç çözücü ürünler, genellikle marketlerde satılan özel kimyasal ürünlerdir. Bu ürünleri suyun içine dökerek, kirecin çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu yöntemlerden herhangi biri, çeşme suyundaki kirecin temizlenmesine yardımcı olabilir. Ancak, suyumuzun içindeki minerallerin çoğu balıklar için önemli besin kaynaklarıdır, bu nedenle su yumuşatıcı cihazları kullanırken veya kireç çözücü ürünler kullanırken dikkatli olmanız önerilir.
Yaa bişey dicem musluk suyunu nasıl klordan arındırıcam 1 gün boyunca motor ile hava versem sonra o dinlenmiş suyu akvaryuma aktarsam artık bu su balıklar için uygun olur mu en kolay yolu bu sanırım dinlendirmek ?
Çeşme suyunun içinde ki klordan mı bahsediyorsun? Eğer ondan bahsediyorsan, klor ancak ağzı açık ve geniş bir kapta (Leğen veya kova gibi) iki gün beklemesi sonucu yok olur.
Cikletler 20 -2 4 gün arasında yavrularını ağzından atar. En ideal kusturma zamanı 15-18 gün arasındadır. Eğer 7-8 günden sonra kusturursan kuluçka makinesine alabilirsin. Ama sana tavsiyem 15-18 gün arasında kusturman.
Merhaba.Ben memlekete gidicem balıklarımi evimde aritmadan değiştiriyorum ve nerdeyse 1 yıl oldu hala yaşıyorlar.Baliklarimi giderken komşuya birakicam ve onlarda arıtma yok musluk suyunu dinlendirip koysalar bir şey olur mu
Dinlenmiş su olur. Aslında arıtma suyu hiç kullanılmamalı. Yalnız onlara sıkı sıkıya tembih et. Günde sadece bir kere, o da balığın gözü büyüklüğünde yem olacak şekilde, yem versinler. Fazla yem asla vermesinler. Su değiştireceklerse de asla bütün suyu değiştirmesinler. En fszla bir seferde yarısını değiştirsinler.
Hazır sular çok yumuşak olur ve içinde balıkların gereksinim duyduğu bir çok mineralden de yoksundur. Musluk suyunu ağzı geniş bir kapta 2 gün bekletip, akvaryumun yüzde 30 kadarını değiştirebilirsin.
Ne yaparsam yapayım bir türlü berrak olmuyor tabi ilaç vs kullanmıyorum. Sonunda kafayı kırmak üzereyim ve iyiden iyiye niyetlendim hazır içme suyu damacana koysam lepistesler yaşar mı? Şimdiden teşekkürler
Hazır su ve damacana lepistesler için hiç iyi sonuç vermez. Suyunun berrak olması için öncelikle bakteriyel filtrasyon döngüsünü akvaryuma kurman gerekir. Bu akvaryumun suyunu temizleyen bakterilerin oluşması için gereklidir. Eğer bunu başarırsan, hiç bir sorunun kalmaz.
Abi selam bende beta ve çöpçü var. Şimdi 14 lt lik akvaryum var. Dinlendirilmiş suyum heba oldu. Çabuk akvaryuma koymak için normalde 1 hafta çeşme suyu dinlendirirdim ama şimdi su kaynattımm. Kaynatılmış suyu 2 gündür dinlendiriyorum. Pipo filtre olacak akvaryumda su düzenleyicimde var. Kaynatılmış 2 gün dinlenmiş su koysam bişey olur mu?
@@CemCelikel çok teşekkürler yanıtın için abi. 2 balığım var ama başka koymicam. Bitki vs her şey var. 39 cm uzunluk 17 cm genişlik yükseklik 20 cm. Bütçem buna yetti. Büyüğünü ilerleyen dönemlerde alıyor olacağım. Lt yi ben yanlış hesaplamış olabilirim.
13,26 litre. Ben olanı söyledim, Günde balıklara sadece kendi gözü büyüklüğünde yem ver ve suyunu değiştirirken hepsini değil de her seferinde en fazla 4-5 litresini değiştir. Suyu çekerken, dipten yenmemiş yemleri ve atıkları yap. Haftada bir yapsan yeterli.
@@CemCelikel abi çok teşekkür ederim yanıtların için. Akvaryumu büyüttüm. 29.4 lt lik yaptım. Son bir sorum var bu büyüklükteki akvaryuma 25w ısıtıcı yeterli midir?
25 litrelik bir akvaryumu 25 watt lık bir ısıtıcı ile en fazla 10-15 dereceye kadar ısıtabiliriz.50 watt lık ısıtıcı 20 derece ,75 watt lık ısıtıcı 30 dereceye kadar ısıtabilir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak tropikal bir akvaryumda 5-10 litre için 25 watt,25 litre için 75 watt ,25-50 litre için 100 watt ,100-200 litre için 200 watt ,200-300 litre için 300 watt ısıtıcı tercih etmemiz gerekir.300 litre ve üzerinde gerekirse iki uzak noktaya 2 adet 300 watt veya daha güçlü ısıtıcı koymak gerekebilir. Tankınızın şekline ve hacmine göre bunu siz belirlemelisiniz. Hedeflenen gücün altında ısıtıcı kullanırsanız ,cihaz sürekli çalışır ,istenilen dereceye ulaşamayacağından hem canlılarınız ,hem de faturanız bundan olumsuz etkilenir.
Merhaba benim japon balığının kuyruk ve karın bölgesinde kanama gibi kızarıklıklar oldu 2 gündür ancak hareketlerinde hiçbir anormali yok ne yapmalıyım acaba? Herkes 5-10 günde bir su değiştirin diyor ben bu kadar su değişimi zararlı olarak biliyordum
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Akvaryum suyunun en fazla bir kerede yüzde 30 kadarını değiştirmeni ve akvaryumun büyütmeni ya da balık sayısını azaltılmanı öneririm.
@@CemCelikel yanıtınız için çok teşekkür ederim. Akvaryumu 10 gün önce kurdum 3 damacanaya yakın su koydum 60 lt lik akvaryumda 3 japon besliyorum.. Birde japon balıklardan biri diğer iki japonu hiç ara vermeden kovalıyor bir tane tetra var ona hiç gitmiyor ama diğer iki japonun birini bırakıp diğerini kovalıyor (kuyruk altı değil de saldırı şeklinde) ne yapmam gerektiği konusunda çaresiz kaldım
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litredir. Akvaryum küçük geldiği için kendine yer açmak için kovalıyor. Japonya n akvaryumunda tetra balığı olmaz. İkisi de ayrı su şartlarında yaşayan baliklar ayrıca japon denk getirirse, Tetra balığını yer.
Üstad merhaba. 60 litrelik tankımda lapiates bakıyorum. Akvaryum suyu iyice sararmaya başladı. Bende değiştirmeye karar verdim. Başka bir akvaryuma balıkları orjinal suyu ile aktardım. Kirli olan takın içini tamemen trmizledim. Kenarda dinlenmiş çeşme suyum olmadığı için mecburen hortum vasıtası ile 60 litre tankımı doldurdum. Sorum şöyle üstad; 1- takın ağzını açık bırakayım mı 2- balıkları aktarmak için kaç gün bekleyeyim 3- takın içinde hava taşı ve iç filtre çalıştırayım mı 4- dış filtreyi çalıştırayım mı. Dış filtreyi temizlemedim, eski akvaryum suyu ile bekliyor. 5- balıkları içeri almadan kaya tuzu ve mavş damla damlatmalımıyım Takın içinde lepistes, kılıç, vatos, moly ve çöpçü besliyorum. 6- su dinlenirken ısıtıcıyı devreye sokayım mı 22 derece olarak. Şimdiden teşekkürler üstadım.
En başta yapılamaması gereken en büyük hatayı yapmışsın. Akvaryum hiçbir zaman tamamen, içi dışı, kumu aksesuarları yıkanıp, temizlenmez. Yapacağın sık sık akvaryum suyunun yüzde 30 kadar su değişimi yapmak. İlaç ana akvarumda asla kullanmamalısın. Lepistes dayanıklıdır ama o kadar da değil. Her beş litre için silme çay kaşığı tuz atman yeterli. Suyu dinlendirmeden koyma, çünkü akvaryum şu anda tamamen savunmasız kaldı, hazır su yoksa, yarı yarıya hazır su ile karıştırıp koy ama bundan sonra her yapacağın su değişimi için musluk suyunu dinlendirip kullan.
@@CemCelikel ben akvaryumu çeşme suyu ile tamamen doldurdum dinlenmemiş sı ile. Akvaryum kapağı hava taşı vs açmalı mıyım suyun içindeki zararlı gazları atmak için.
Abi benim 200 litrelik bir akvaryumum var içinde sarı, mavi ,yunus ciklet var suyun yaklaşın 10 da. 7 sini çektim suyu nerden doldiriyim dinlendiriyimi yoksa arıtmadanmı dolduriyim yoksa direk çeşmedenmi ?
İnşallah temizliği yaparken musluk ya da arıtma suyu kullanmamışsındır. Biliyorsun ki filtre ve diğer malzemeler sadece akvaryumdan aldığın su ile yapılır..
@@CemCelikel yok abi hep akvaryum suyuyla yıkıyorum faydalı bakteri için şuan ne yapiyim abi su mu dinlendiriyim çeşme suyunu akvaryum ısısına eşitleyipmi dökiyim arıtmadanmı dolduriyim ne önerirsin
Yeni su koyduğun zaman böyle baloncukların olması normal. Ama akvaryumu yeni kurduğun için eğer balıksız döngüyü başlatmaz ve bakteriyel döngü tam oturmadan akvaryuma fazla balık koyarsan, yeni akvaryum sendromu yüzünden, amonyak patlaması sonucu balıklarını kaybedersin. Dikkatli ol.
Balıksız döngü ile ilgili videom. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html Biyolojik filtre yapımı ile ilgili videom. th-cam.com/video/FrprJlTeIus/w-d-xo.html Amonyak patlaması ile ilgili videom. th-cam.com/video/1s3Qa4sE9CM/w-d-xo.html Yeni akvaryum sendromu ile ilgili videom. th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html Bu videoları mutlaka izlemeni tavsiye ediyorum.
Klora karşı suyu ağzı geniş bir kapta (Kova gibi) bekletmen en iyisi. Amonyağa da en iyi bakteriyel filtrasyon ve kullandığın bitkiler iyi gelir. İlaç veya takviye ile akvarist olamazsın ayrıca boşu boşuna para harcarsın.
Merhabalar.abi benimde fanusta tek başına yaşayan kırmızı japonum var.içme suyu kullaniyorum haftada bir degistiriyorum.dün musluk suyu kullandım yarıyariya yarısida damacanadan koydum.dinlendirmedim suyu bu 2.gune girecek suan bi sıkıntı yasamadik.yanlis bi uygulama yapiyormuyum acaba.birde yanina es almak istiyorum erkekmi disimi olduguni nasil anlarım.saygilar
Bence yanına balık alma, çünkü büyük ihtimalle fanus 2 japon balığını kaldırmayacaktır. Erkek ya da dişi olduğunu ancak üreme döneminde anlarsın. Normalde anlaşılmaz.
Video da me yapman gerektiğini anlatıyorum. Eğer balığın yerli üretimse, genelde klora daha dayanıklı olurlar. Eğer bakteriyel döngü de oluşursa, balıkların bir numaralı düşmanı olan amonyağı yok eder. Amonyak ve klor birleşirse, kloramin olur. Bu da en ölümcül karışımların başında gelir.
Merhaba cem bey balığım sürekli suyun üstünde suyu 2 günde bir temizliyorum ama baligimda alışkanlık olmuş sanırım oyun gibi agzini acip kapatiyot su üstünde çokta hareketli balığım bir de zehirlenme vs nasil anlayabilirim kanlanma nasil oluyor alt bolgesinde beyaz ve deri gozukuyort gibi korkuyorum bisi olmaz dimi ne yapmam gerekir
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm. Vücutta beyaz mukus birikmesi aslında japon balığının kendini koruma mekanizmasının çalışma şeklidir ve parazitlerin veya kötü çevresel koşulların tehdidine yanıt olarak aşırı mukus üretir. pH'ı dalgalanmalarını kontrol edin ve suda amonyak veya nitrit olup olmadığını test edin.
@@CemCelikel kuyruk kısmı beyaz ve damar gibi ince kırmızı cizgiler var şu an için cem bey sadece akvaryum mu degisikligi yapmalı yim farkli bir sey çözüm var midir
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamla. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Böylelikle zamanla suyun içerisinde faydalı bakteriler oluşacak ve suyun içerisinde balıklar için ölümcül olan amonyak ve nitrit, bu bakteriler tarafından yok edilecektir. Ama bu zaman alacaktır.
Musluk suyu en az iki gün ağzı açık bir kapta bekletilmeli. Eğer hazır suyun yoksa, hazır su ile yarı yarıya karıştırıp, suyun derecesini de ayarlayarak verebilirsin.
Abi ben bugün balık aldım dört tane 20 yada 25 günde canlı doğuruyormuş balıklar akvaryumun suyu için ben musluk suyunu kaynatıyorum su biraz soğuyup ılık olduğunda akvaryuma döküyorum sonra da balıklarla akvaryumdan aldığım bir şişe eski suyu aktarıyorum birşey olur mu balıklara
Lepistes balığı ile ilgili bir videom var. Lepistesin doğum yapacağı nasıl anlaşılır diye. Onu izlemeni tavsiye ederim. th-cam.com/video/8_rUrElxiHY/w-d-xo.html
Klor çok zehirli bir maddedir ve amonyak (Balık atığı) ile birleşince kloramin denilen, çok daha zehirli bir madde oluşur ki bu balıkları hemen öldürür.
Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla olunca, balıklar amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Her balık günde sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
Biz suları çiftlik gibi bir yerin yanından dolduruyoruz. Sanırım dağdan doğal su geliyor. 5 litrelik şişelerde saklıyoruz suları. Akvaryum suyunu da oradan doldursam olur mu? Yoksa şişenin ağzını açıp havalandırmalı mıyım? Ya da direkt çeşme suyunu mu havalandırmalıyım? Filtrem ya da motorum yok. Balık şimdilik bir fanusta, cumartesi günü 50 cm lik akvaryum ve tilki kuyruğu alacağım inşallah. (Balık türü: Beta (1))
Ayrıca pek hareket etmiyor. Fanusta olduğundan dolayı mutsuz olduğu için mi? Pet shoptan aldığımda elim kadar bir fanustaydı. Oradaki abla beta için 50 cm lik yandan uzunluğu, 25 cm yüksekliği olan akvaryum (sanırım 30 lt akvaryumun ölçüleri böyle oluyor) çok falan dedi. 🤦♀️
Beta balığı için olması gereken en küçük akvaryum 30 litre ancak ben 40 litreyi tavsiye ediyorum. Dağdan gelen suyu dinlendirmene gerek yok ayrıca içiliyorsa da sorun olacağını sanmıyorum. Gene de garanti veremem. Ağzı kapalı bekletme, suyun ağzı hep açık olsun. Çeşme suyunu, eğer klorlu olduğuna inanıyorsan, her zaman havalandırmalısın. Beta için hava motoru olmasa da olur ancak filtre yerine de tilki kuyruğu kullanabilirsin. Yalnız su değişimlerini gene de ihmal etme. Özellikle dipten yenmemiş yem ve atıkları alarak yap.
Suyun içinde bulunan mineraller, yabancı maddeler, tuz ve kireç gibi materyaller. Eğer bunlar çoksa ya da azsa, balık strese girer Her iki durumda da balık hastalanır.
Merhabalar 2bucuga 5 metre havuzun içine çeşme suyu koyduk Japonlar suyun yüzeyine çıkıp nefes alıyor burada nasıl bir klor temizliği yapman gerek teşekkürler
Bu durumda havalandırmak önemli ama havuzda buna o kadar gerek yoktur. Havuz en az 150 santim derin olmalıdır. Havuz ısısı 22 derecenin üzerine çıktıysa, su içerisinde ki amonyak, sıcakla beraber, suyun içinde bulunan oksijen moleküllerine yapışarak, balıkların nefes almasını zorlayacaktır. Bakteriyel döngü ve bitki olması gerekir.
Bundan sonra yaptığım videolar daha iyi ses kalitesine sahip ancak tabi ki mükemmel değil. Şimdi bir mikrofon almaya kalksam en az 400-500 $. O kadar da getirisi yok bu kanalın.
Ağzı geniş bir kapta (Leğen veya kova gibi) musluk suyunu 2 gün beklet. Birde fanusta ki suyu asla bir seferde hepsini değiştirme. En fazla yüzde 50 kadarını bir seferde değiştir, suyu değiştirirken de dipten yenmeyen yemleri ve balık atıklarını alarak değiştir. Fazla yem verme. Günde sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık sadece günde kendi gözü büyüklüğünde yem yese doyar. Fazla yem, hem suyu bozar hem de balığı hasta eder.
Arıtmada ki su sertliği 40-60 a kadar düşüyor. Balıkların yaşadığı genel aralık 150-300. O yüzden de arıtmadan su koymamanı öneririm. Ağzı açık bir kapda ya da damacana da havalandıraak 1 gün bekletmen yeterli olur.
Merhaba iyi bayramlar, 1 kova suyu ağzı açık bir şekilde odada 24 saat dinlendirdim. Suyu değiştirdim fakta balık suyuna alışamadı. Bu hobiye yeni başladım fazla bilgim yok.
@@CemCelikel fanus dar olduğu için veı 5 lt su şişesi içinde 1 adet japon besliyorum 90 lt akvaryuma geçeceğim yakın zamanda balığı ona aktaracağım ve 4 yeni japon almayı düşünüyorum.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Merhaba abi 25 litre küçük bir akvaryum kurdum su düzenleyicim bakteri kültürüm vs yok. Ama Çeşme suyunu akvaryuma doldurdum şelale filtre ve ısıtıcısını çalıştırdım. Bu halde suyu 1-2 hafta dinlendirsem ekipmanlar çalışır halde, balıkları ekleyebilir miyim yoksa illaki akvaryuma düzenleyici vs atmamız lazım mı?
25 litre akvaryumda balık bakılmaz. En az 40 litre olmalı. Ama illa bakacağım diyorsan, balıksız döngüyü başlatman gerekir. Bunun için de bir videom var. O videoda, akvaryuma balık koymadan, neler yapman gerektiğini anlatıyorum. İzlemeni tavsiye ederim. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
@@CemCelikel abi sağol ama herkes evinde havuz kadar akvaryum bulundurmak zorunda değil. Küçük akvaryuma küçük(Micro) ve az balık eklenir konu kapanır litre konusunun abartıldığını düşünüyorum
Beslenmez değil, tabi ki beslersin ama her balığın bir standartı var. Her canlı gibi, balıklar da yaşamayı hak ediyor. Eğer sen en az 10-15 sene yaşayan japon balığını 2 sene bakiyorsan, o zaman bakmayacaksın. Eğer sen 5-6 sene yaşayan beta balığını 1-2 sene bakiyorsan, bakmayacaksın. 40 litre de o kadar yavuz gibi bir akvaryum değil ayrıca. Üstelik de akvarum ne kadar büyük olursa, o kadar az ilgi ister, baliklar daha sağlıklı olur, daha çok üretir daha çok sana arkadaş olur.
Suyu havalandırman önemli, eğer havalandırabiliyorsan, bir gün durması yeterli olur ama havalandırmazsan 10 gün de dursa bir şey fark etmez çünkü klor uçucu bir maddedir ve hava ile temas etmesi gerekir. Balıkların eğer akvaryumun tepesindeyse, hava almakta zorlanıyor demektir. Akvaryumda ki amonyak ve nitrit yüzünden balıklar solunum yapamaz durumda. Hemen yüzde 30 dip çekimi ve su değişimi yap.
@@hayeleriminpesinden7832 Hava motorun olsa bile, akvaryumunda gerekli bakteriyeol ortam yok. Olmadığı için de akvaryumunda amonyak ve nitrit yok olmuyor ve bu balıklarının nefes almasını zorlaştırıyor.
Akvaryuma çeşme suyu koyucam ne kadar bekletmem sağlıklı.. ne kadar çok beklerse o kadar iyimi mesela 10 gün beklese veya 20 gün. Yoksa birkaç gün yeterlimi
Fazla bekletmen iyi değil. Hareketsiz şekilde duran su, zamanla içinde zararlı maddeler olustura bilir. Bu yüzden de havalandırmak gerekir. Eğer havalandırmayacaksan, en fazla 2 gün ağzı geniş (kova gibi) bir kapta bekletmelisin.
Dediğim gibi, ağzı açık bir kapta 2 günden fazla bekletme. Eğer beklettiğin su, dışarıdan gelebilecek toz, ilaç, deterjan gibi zehirli veya zehirli olabilecek tehditler altındaysa, 10 gün beklemesi, riskli.
Hayir kopuuk artadi suyu tamamen degisdiyim hade yindede beyaz bi tabaka ve kopuk olusdu benim ikiqilinc kuyruk o oldukdan sonra oldu. 2golofish ve 2cuce vatozum var onlar amma hic hastalanmiyor
Peki Cem Bey buharlaşan su için ne yapmalıyız ? Diyelim akvaryumdaki suyun 1 litresi buharlaştı.Ben buharlaşan su yerine kaynatılıp soğutulmuş içme suyu konulması gerekir diye okumuştum. Siz ne dersiniz ? Kaynaymak yerine ilave edilecek suya da su düzenleyicisi konmalı mı?
Musluk suyunu kaynatmaya gerek yok. Eğer başka kaynaktan su elde ediyorsan, o zaman kaynatırsın. Buharlaşmanın önüne geçemezsin.Buharlaşan suyu tamamlayacaksın.
Hasta olan balığı ayırmalısın. Hastalık bulaşıcı mı, değil mi? Bulaşıcı ise, neden hastalandığını çözmen gerekir. Hastalığı ne, onu da bilmen gerekir. Tedaviyi de ona göre yapman gerekir. Her tedavi, her hastalığa iyi gelmez.
Eğer açık bir yerde bekletirseniz muhtemelen içine toz, böcek ve diğer atıkların dolması muhtemel. Kapalı tutarsanız bu sefer de bulunduğu kabın deformasyonuna uğrama ihtimali var.
Abi merhaba, iki tane japon balığı aldım ilk defa. Akvaryumum şimdlik küçük ama 2 haftaya büyük bir akvaryum alacağım. Aldığım balığı önce poşetiyle beraber akvaryum suyuna koydum yarım saat kadar. Fakat suyun 2 gün dinlendirilmiş olması gerektiğini bilmediğimden musluk suyu da yarım saat dinlenmiş oldu. Sonra direk ikisini karıştırdım. 1 saat oldu, su an balıklar normal hareket ediyorlar. Musluk suyu dinlenmediği için bir sey olur mu abi :( Hava filtresi de aldım ama akvaryum küçük olduğu için çok savurur mu? Büyük akvaryuma geçince mi takayım?
Eğer klor zehirlenmesi olsa, bunu çok kısa sürede anlarsın, balıkların ters döner ve eğer uygun su şartlarına koymazsan, ölebilir. Şu ana kadar bir şey olmadıysa da bu dakikadan sonra olmaz. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel bide abi 40 günlük kılıç yavrularımı akvaryuma attım ama platim direk iki tanesini yedi son 5 tanesini zor kurtardim galiba bu plati kilic plati kirmasi direk yedi 2 tane birden 2 hafta sonra koysam uygun olur mu o 3 yavruyu
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Kloru yok etmen için suyu ağzı geniş bir kapta en az 2 gün bekletmen gerekir. Hiçbir balık filtresiz bir akvaryumda yaşamaz çünkü akvarumda balıkları zehirleyen amonyağı ve nitriti, bu filtrelerde zamanla oluşan faydalı bakteriler yok eder. Japon balığı akvaryumu büyüklüğü en az 60 litre olmalıdır. Ayrıca her ekleyeceğin japon balığı için ekstra 35-40 litre eklemelisin. Örneğin 2 japon balığı için en az 95 litre 5 japon balığı için en az 200 litre olmalıdır.
Akvaryumuna ve balıklarına güveniyorsan olmaz.Suyun derecesini e iyi ayarlaman lazım. Ben direk koyuyorum ama benim akvaryumda amonyak 0. Balıklar da alışık. Ve şofpenden gelen sıcak su ile ılıştırıp koyuyorum.
@@CemCelikel hareket etmıyo dipte ama hergün yemeğını yiyo 2gün oldu alalı balığı ilk gün enerjikti şimdi dipte duruyo cama tıklatırsam hareket ediyo suyu 2bekleticem bişey olmaz inşallah
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır.
Merhaba Cem Bey akvaryumda %30 su değişimi yapacağım. 2 gündür çeşme suyunu dinlendiriyorum. Yarın değişim yapacağım. Suyun ısısını dengelemek için dinlendirdiğim sudan bir kısmını kaynatıp suya eklesem bir sakıncası olur mu ?
@@CemCelikel abone değil müptelasıyız abi 🙈🙈🙈 büyük bir zevkle aboneyiz takip ediyoruz. Birşey daha sorsam, tankı komple karantinaya aldım bitkileri çıkardım, bitkileri tekrar tanka alacağım 3 gün sonra, (kuyruk erimesi vardı) bitkilerde bakteri varmıdır ? Bunun için ne yapabilirim acaba ?
Bitkiler mantar, bakteri, salyangoz, yosun ve hastalık taşıyabilir. Bitkileri de dezenfekte edilmesi gerekir. Potasyum permanganat (10 dakikalık banyo) bitkileri bakteri mantarlarından ve diğer parazitlerden kurtaracaktır. İkinci bir yöntem, 5 litre suya 2 kaşık çamaşır suyu karıştır ve 2-3 dk bu suda beklet. Sonra iyice yıkayıp, akvaryuma dik. İlk yöntem de risk yok denecek kadar az ancak ikinci yöntemde eğer bitkiyi çamaşır suyunda fazla bekletirsen ya da çamaşır suyu miktarını iyi ayarlayamazsan, bitkiyi yakabilirsin.
Merhaba 1 metrelik yeni bir akvaryum kurdum. Sarı prenses besleyeceğim suyunu 3 4 gün dinlerdirdim iç filtre sürekli çalışıyor balıkları koymadan önce suya nasıl bir hazırlık işlemi uygulamalıyım? tuz atmalı miyim?
Akvaryumu yeni kurduğun için "Yeni Akvaryum" sendromuna yakalanabilir. O yüzden balıksız döngü nasıl yapılır ve akvaryum nasıl hazırlanır ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
2 büyük akvaryumum var birinde flower horn bakıyorum diğerinde japon. Flower horn akvaryumuna daha hiç dinlendirilmis su koymadım direk cesme suyu koyuyorum hiç sorun yaşamadım 30cm felan şuanda balığım japon akvaryumuna dinlendirilmis su koyuyorum ancak 1 2 litrede çeşme suyu direk ilave ediyorum yıllardır Bi sorun yaşamadım
Akvaryum eğer bakteriyel döngüyü sağlamışsa, akvaryumda amonyak oluşumu sıfırdır. Hal böyle olunca da balıkların en azılı düşmanı olan amonyağın dostu olan klor ile birleşmesi sonucu oluşan kloramin oluşmamaktadır. Bu gibi durumlarda direk akvaryuma (Sıcaklığı iyi ayarlandıktan sonra sorun olmaz) musluk suyu koyabilirsiniz.
Hazır satılıyor, Genelde en iyisi hindistan cevizinden elde edileni. Bunu akvaryum filtresine koyuyorsun. Su bu karbon( Kömür) dan geçerken, içinde bulunan atıkları bırakır.
Merhabalar cem bey biz ilk kez akvaryum ve balık aldık balık aldığımız yerde bize hazır su kullanın dedikleri için hazır su kullandık ama bugün akvaryumu temizliyoruz sizi izleyip bu sefer çeşme suyu koyduk motoru da çalıştırdık ne kadar dinlendirelim extra bi işlem yapalım mı
İyi günler abicim bir sorum olacaktı yanıtlarsan çok sevinirim. Abi peki akvaryumumuzu su ile dolduracağımız zaman direk marketlerden hazır su alıp o su ile doldurursak sıkıntı yaşar mıyız komple hazır içme suyu ile, bir problem çıkar mı balık yaşamı için ? 🙏🙏
Birincisi bu iş pahalı olur. İkincisi, bu hazır sular çok yumuşak olur ve içinde balıkların faydalanacağı mineraller çoğunda olmaz. Bu mineraller, balıkların iskeletlerini geliştirir. Eğer hazır su koyarsan, bu mineralleri sağlamak için her beş litreye bir silme çay kaşığı tuz atman gerekir.
Gerçekten bu platformda en doğru bilgileri siz veriyorsunuz diğer kanallar çok yanlış bilgiler veriyor ve yanlış olduğunu da kabul etmiyorlar gerçekten tebrik ediyorum. Balıklara yazık çok eziyet çekiyorlar bilgisiz insanların elinde
Teşekkürler, ben araştırmadan, bildiğimden bile şüphe ederek, tekrar tekrar araştırarak doğrusunu bulmaya çalışıyor ve ona göre video yapıyorum. Sonuçta yanlış bir bilgi ile bir çok canlıya zarar verebiliriz. Bir de bu videoları yıllar sonra bile, eğer bu platform kalırsa, izlenecektir. Arkamdan küfür yemek de istemem doğrusu :)
@@CemCelikel teşekkür ederim ama asıl merak ettiğim arkadaşımdan aldım o çok küçük akvaryumda beslemiş 1 yaşından büyük turuncu ama 6 7 cm den büyük değil normalde 12 cm olmalı ben bu balığı büyük akvaryuma koyarsam tek başına 70 litre düşecek şekilde buyur mu yoksa bi etki etmez mi teşekkür ederim iyi calismalar ❤
Market suyunun içerisinde balıkların ihtiyacı olan bazı mineraller olmaz. Ayrıca market suyu yumuşak olur. Bu yüzden en azından yarı yarıya musluk suyu da koymalısın.
Üstad, 48 saat dinlendirilmiş çeşme suyunu akvaryuma koyarken ilave olarak su düzenleyicisi koymaya gerek var mı acaba. Su düzenleyicinin içinde, balıklara yararlı olan mukoza tabakası vs var. Kafa karıştı😃
Japon balıkları en iyi 18-22 derecede yaşar. Suyun o kadar sıcak olmasına gerek yok. Akvaryum kaç litre? İlk kez akvaryum kuracaksanız çok balık koymak çok sakıncalıdır. "Yeni akvaryum sendromu"ndan balıklarınızı kaybetme riski var.
merhaba cem abi videonu şimdi izledim bir sorum olacaktı diyelim 300 350 litre akvaryum yapıcaz bunun suyunu ne şekilde bekletebilliriz yada nasıl bir kabın içinde ilaçlama yapabiliriz fikrin var mı abi
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
@@CemCelikel teşekkür ederim abi cevabın için izledim videoları diğer videolarına da bakıyorum. ben kaplumbağacıyım ona yönelik kuracağım akvaryumu ama videolarındaki bilgiler çok güzel. kolay gelsin
Benim akvaryum 300 litre , yüzde 40 kadarını değiştiriyorum o da 120 litre eder. Ben yarı yarıya dolduruyorum. 60 litre ağzı açık bir fıçıda dinleniyor yarısı da direk musluktan koyuyorum. Henüz bir zararını görmedim.
Videon yararli oldu ama anlamadim ben simdi suyu dinlendirsem 1 hafta yarari olur mu olmaz mi eskiden daha bilgisizdim cesme suyunu dolduru verirdik ama balik bakmak icin bilgiler topluyorum eger su dinlendirme iyi birseyse deneyecegim :))
Akvaryumda ilk bir sene dinlenmiş su kullanmanda fayda var. Daha sonra bakteriyel ortamın sağlanması ile direk musluk suyu da koyabilirsin. Ama bu toplam akvaryumda ki suyun yüzde 30 kadarını geçmemeli.
HERKES İÇİN AKVARYUM VE ENTERESAN BİLGİLER BU VİDEOLARDA
goo.gl/Zmrprv
Birşey olmaz.
Cem Celikel iyi günler peki musluk suyu ilk kaynatılıp sonramı dinlendirilmeli. yoksa direk musluktan aldığımız suyu 2gün beklettikten sonramı kullansak daha iyi olur teşekkür şimdiden
İki şekilde de olur.
Havuç organik değilse ondandır
Abi önemli bilgiler veriyorsun agızına saglık severek dinledim sonuna kadar bu arada alt yazı olarak yapman çok iyi olmuş videoda
Alt yazılar sağır dilsizler için ayrıca başka dillere çevrilebiliyor. Tam randmanlı değil ama bundan 10 sene sonra teknoloji daha ilerlediğinde, çeviriler çok daha iyi olacaktır.
Abi benim akvaryum kireçli ne yapmalıyım 10 litre hazır su ve 15 litrede normal çeşme suyu koydum sıkıntı olurmu
Sertliği TDS ile ölçmelisin. Hangi balığı besliyorsan, ona göre su sertliği olmalı.
Lepistes abi
Lepistes için sorun olmaz.
Helal olsun gerçekten her şeyle ilgili videon var👏👏👏👏
Elimden geldiğince yeni konular da bulmaya çalışıyorum. Eğer sizin de istediğiniz bir konu olursa yaşarsınız. Video da isminizi de söylerim.
Merhaba ben birley daha sorucam. Benim lepistes cinsi 2 balığım vardı 1dişi 1 erkek dişi plan doğum yaptı. Yavrularını yemesinler diye başka bir fanusa koydum. Yavruları ne ile besleyebilirim acaba?
Lepistes yavru bakımı ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. Orada deytaylı olarak açıklıyorum.
th-cam.com/video/IAN7htpw62I/w-d-xo.html
@@CemCelikel çok çok teşekkür ederim🙏🏼
Ben de teşekkür ederim.
Merhaba gölden iki tane yavru balık aldım ve 2 gün oldu yeni bir su koydum kaç bekletip koyayım acill
Suyu 2 gün bekletmelisin.
brita sürahi vardi onunla süzüp akvaryuma kullansam olurmu kireci falan almasi için faydasi olurmu
Bu tarz su damıtıcılar, balıkların ihtiyacı olan ve kemik gelişimini sağlayan minaralleride süzdüğü için kullanmanı tavsiye etmiyorum. Eğer evde, yemekte kullandığınız musluk suyu temiz ise, size tavsiyem, bu suyu ağzı geni bir kapta (Kova-Leğen gibi) iki gün bekletip, kullanmanız.
@@CemCelikel teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi benim fanus 2 japon var clorli cloromonlı ve amonyak li su düzenleyici mi alcam
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi beta balığı aldım yeni nelere dikkat emem gerekir beslenme vs suyu
Öncelikle en az 40 litrelik bir akvaryumda beslemelisin. Yem düzeni ve akvaryum temizliği gene akvaryuma koyacağın diğer aksesuar ve balıklar önemli. Bununla ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
th-cam.com/video/fDJUrCKGwnM/w-d-xo.html
@@CemCelikel teşekkür ederim :)
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Selam aleyküm.Abi bi sorum olacak 2 tane yan yana 40×40×40 akvaryumum var bunlar için 2 tane 30w 90 sm bant ledler kullanıyordum su bulanık oluyordu.Yoksa ben mi öyle ışıktan olduğunu düşünüyordum bilemedim.Neden ola bilir bu? Işıkla bi alakası varmidir?
Akvaryum 64 litre. Her 5 litre için 1 ila 5 watt yeterli.
@@CemCelikel 1 tane 10w 3 tane 12w ışık kullanıyorum yeterli olur her halde
Yeterli olur.
Cem bey kolay gelsin akuaponik sistem tanı bitkili akvaryuma musluk suyu balıklar a zarar verirmi yoksa bitki ler suyu kıvama getirmi
Akuaponik, bildiğim kadarı ile tarlada, balıklar ile birlikte bitki yetiştirmek. suyun tamamını değilde, yüzde 30-50 kadarını değiştirirseniz, bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Abi 25 litre akvaryumum var lepistes besleyecegim ve hangi filtre kulanmaliyim acaba bende pipo ve ic flitre var ve akvaryuma canli bitki dikicam hangi filtre iyi olur ve abi bitkili akvaryumda Co2 kulanmalimiyim bende yok
25 litre ufak bir akvaryum. Lepistes besleyeceksen en az 40 litre olması gerekir. Pipo filtre veya şelale filtre kullanmanı tavsiye ederim. Co2 kullanmana gerek yok. Işık ve hafif güneş görmesi yeterli olacaktır.
Selamub aleyküm benim 60 litre akvaryumum var dün çeşmeden direk doldurdugum suya baliklari koydum bugun baktigimda bir iki balıkta sanki deri yırtılması olmus ne yapmam gerekiyor
Balığının gövdesinde, kırmızı, ağrılı ve bazen büyük yaralar olur. Bu durum, balıkların bağışıklık sistemi düşükken cilde saldıran bakteriler yüzünden olur, japon balıklarının direncinin düşmesine de genellikle düşük su kalitesi neden olur. Eğer su koşullarını düzeltir ve balığın direncini artırırsanız, balığınız iyileşir.
Iyi günler abi benim 4 tane japon balığıım var ben suyunu temizledim ama suyun içinde klor olduğunu unutmuşum japon baliklari ma suan birsey olmadı şimdi ne yapiyim ne olur birsey yazin
Klor zehirlenmesi varsa zaten 5 dk sonra ortaya çıkmaya başlar
Balıklar yan döner, nefes almaya çalışır. Şebeke suyunda her zaman klor olmaz. Belli günler de bu yapılır. Bunda. Sonra daha dikkatli ol.
Gene de havalandırmayı sonuna kadar aç, 1-2 saat böyle çalışsın.
Tm abi suyu değiştireli 2 gün oldu ama hicbirsey olmadı saol abi bidaki sefere dikkatli olucam
Abi bide bizde mavi damla var o ne işe yarar
Suda ki bakterileri öldürmek için kullanılır. Ana akvarumda kullanılmaz. Hasta olan balikları karantina akvaryumunda bakarken kullanılır.
Bugün 2 tane aldım bir kız bir erkek
Şuanda dinlendirilmemiş çeşme suyu kullandım bir sıkıntı olur mu? Yada suyu nasıl dinlendiriceğim acaba?
Hangi balığı aldın? Suyu ağzı geniş bir kapta (Leğen, Kova gibi) bekletebilirsin. Çeşme suyu en iyi kullanılabilecek sudur.
@@CemCelikel lepites cinsi balıklardan aldım. Teşekkürler. Bir sorum daha olucak arıtma yani içme suyu kullanılabilir mi acaba?
1 veya 2 dişi lepistes daha almanı tavsiye ederim. Arıtma suları çok yumuşak olur. Balık bakmak için ideal değildir.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Merhaba bugün japon balığı aldım 4tane dinlenmiş su koyun dedi aldığım yer ama evde ayirdigim su yok az önce koydum 5litrelik şişeye içme suyu koysam damacana dan olur mu.
Bide videolardan baktım 1balik icin 10litre suya ihtiyaç varmış benim aldığım akvaryum orta boy 🤦ve 4balik var 40litre su mu lazım 🥺
Merhaba, Japon balığı dünyanın en çok atık üreten akvaryum balıklarındandır. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalıdır. Akvaryuma koyacağın su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Beklemiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştırıp, ilk sefer koyabilirsin. Ancak diğerleri hep dinlenmiş musluk suyu olsun.
@@CemCelikel benim akvaryum orta boy daha büyük almam gerekir ozman.suyunuda musluk suyunu yarimsaat kadar beklettim kızımı okuldan almam gerekiyor du içme suyu ile birlikte koydum,
Riskli bir durum. O kadar kısa sürede su içerisinde bulunan klorun uçması zor ancak artık yapacak bir şey de yok. Bazen belediye su şebekesine verdiği klor oranı düşük kalıyor. Bu sayede de bekletme süresi ve hazır su, bu kloru tolere edebiliyor. Umarım balıklar için sorun yaratmaz.
Hocam baslik resimde sol tarafta bi balik var hangi tür o ?
Bu beyaz olan mı? KOİ balığı
@@CemCelikel sagol Abi baska bi sorum olcakdi benim green terror kücük aqauariumda beyaz diski birakiyordu simdi 400l aqauarium aldim diskisi normalesmeye basliyor iyi haber mi bu yemek yer mi artik ?
Yemek yemeye başlayabilir. Aç kalıp ölecek diye korkma. Hiç bir balık aç kaldığı zaman kolay kolay ölmez. Çok yemekten ise, çok daha çabuk ölür.
Slm arkadaşım hayırlı akşamlar 2 ay önce 200lt akvaryum kurdum tetra 800 dış filtre aldım 2 aydır su bir türlü berraklaşmıyor suda sanki beyaz sis cökük ne yaptıysam olmadı düzelmiyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz lütfen
Akvaryum 200 litre ise, bu akvaryuma en az 1000 ila 1200 litre çevirebilecek bir dış filtre alman gerekir ki sizin kullandığınız saatte 800 litre çevirme kapasiteli. Bu yüzden de yeterli su deviri yapmamaktadır. Yapmanız gereken ya akvaryum suyunu 160 litre civarlarına çekip, bu filtreyi öyle kullanmak ya da bir iç filtre daha alıp, takviye etmek. Beslediğiniz balık türünü bilemediğimden, iç filtrenin akvaryum içerisinde bir su dalgalanması yapacağından, eğer akvaryumunuzda buna uygun bir tür varsa tavsiye ederim. Onun dışında gene yem verme sıklığına dikkat edin. Her balık güne sadece kendi gözü kadar yem yese doyar, fazla yem suyu bozar. Ayrıca arada dip çekimi yaparak su değişimi yapı. Su değişimini yaparken de en fazla bir seferde yüzde 30 ila 40 olacak şeklinde olsun. Asla bir seferde, bütün suyu değiştirmeyin. Kullandığınız su, en az 2 gün leğen ya da kova gibi ağzı geniş bir kapta dinlenmiş musluk suyu olsun. Filtreyi de temizlerken asla direk muslık suyunun altında yıkamayın. Filtreleri özellikle süngerleri, akvaryumdan aldığınız su ile yıkayıp, yerine takın. Bu aparatların tertemiz olmasına gerek yok. Akvaryumu asla deterjan veya sabun ile yıkamayın.
@@CemCelikel cok teşekkür ederim balıklarım japon ceşitlerinden kücük boy akvaryumun icinde ic filtre de var ve düzenli olarak dip cekimi yapıyorum su deyişikliği de dinlenmiş su kullanıyorum fazla yem kullanmıyorum daha önceki tavsiyelerinize göre yem veriyorum ama suyum düzelmiyor 2 aydır su beyaz sis şeklinde duruyor şuan suyum bılanık söylemiş olduğunuz herşeyi düzenli yapıyorum maalesef su bir türlü oturmuyor
O zaman dipte ki kumdan kaynaklanıyor demektir. Kumu bir çıkar ve çamaşır suyu ile yıka. Böyle bir gün kalsın. Sonra kumu iyice yıka. Yıka ki çamaşır suyunun kokusu üzerinde kalmasın. Bir de öyle dene bakalım.
@@CemCelikel kumuda yıkadım ama sonuc alamadım Türkiyeden bir arkadaşım dış filtrenin icinde kömürü cıkar zeolit koy dedi sizin fikrinizi merak ediyorum
Kömür, özellikle hindistan cevizi kabuğu kömürü bu iş için en iyisi. Bir de Seachem in Purigen'i var. Onu dene. Toz halinde olur o. Bir kısmını, şu bildiğimiz naylon kadın çorapları var ya, onun içine koyup, top şekline getir. Bir tanesini filtrenin içine, bir tanesini de akvaryum içine koy. Bir de onu dene. Bu organik bir filtre ve çok etkili. Amazonda satıyorlar. Hem yüzlük hem de ikiyüz ellilikleri var.
Abi bizde arıtma var arıtma suyunu dinlendirip koysam birsey olurmu
Olmaz, o su çok yumuşak, o yüzden balıklar için tehlikeli. Damacana suyu, arıtma suyu konmaz.
@@yigitk5880 sen nasıl koyuyosun suyu
Abi benim iki japon balığım var çeşme suyu ve temiz suyu karıştırıp koydum ikisinde dibe çöktü hareket az ediyorlar ne yapayım çok endişeliyim yaa 😰😨😦😥 ayrıca havalandırmam yok motorun var
Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim. Hemen kanaliniza Abone oluyorum sagolun 👍
Teşekkür ederim. :)
cesme suyunu kaynatsak sorun yaratir mi dinlendirip koysak
Kaynatıp dinlendirmen iyi olur. Ancak normalde içtiğimiz ya da kullandığımız suyu kaynatmaya gerek yok fakat iki gün dinlendirip kullanmak, her zaman iyi olurm
@Cem Celikel japon balıkların cinsiyetini nasıl anlariz
Japon balığı üretimi ile ilgili bir videom var. Orada anlatıyorum. İstersen izleyebilirsin.
th-cam.com/video/KbjJfY2cJYc/w-d-xo.html
Merhaba arıtma su kullanılır mı?
Hangi balığı besliyorsun?
deneyipte memnun kaldiginiz klor giderici varsa acil lazim bana.tsk ederim.
Bunu deneyebilirsin.
www.hepsiburada.com/deep-fix-anti-clor-akvaryum-klor-giderici-50-ml-pm-ptmardf022
tsk ederim Cem bey...
Her zaman...
Merhaba, biz şehir değişikliğinden ötürü balıklarımızın akvaryumunda %50’lik bir su değişimi yaptık. 1,5 gün dinlenmiş musluk suyu koyduk. Japon’lardan birisinin kuyruğu sanki biraz kızardı ve yüzeyde yüzüyorlar, filtreleri var. Suyun üzeri baloncuklu, yeni taşındıklarından olabilir mi? Hava da bugün çok ısındı onun da bir etkisi olmuş olabilir mi, neler yapabiliriz acaba?
Daha önce su yüzeyinde böyle yüzmüyorlardı ve yeni taşındığımız yerin musluk suyunu kullandık su değişimi yaparken (su değişimini dün sabah yapmıştık)
Akvaryum da yeni akvarum sendromu yaşıyorsun. Bu videoda bu konuyu anlatıyorum.
th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html
Japon balığı dünyanın en çok atık üreten akvaryum balıklarındandır. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalıdır. Su değerleri bozulmuş. Aşırı amonyak yüzünden balıklar hastalanıyor. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar.
Tamamdır, çok teşekkürler. Uygulayacağız…
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Merhaba ben balık almak istiyorum filtrem var falan eskiden hep musluk suyuna koyardık balıkları bizdeki musluk suyu tuzlu ne yapmam gerek söylerseniz sevinirim abi.
Musluk suyundan ayrı bir su kaynağı bulman lazım ya da tuzu musluk suyundan ayırabileceğin bir yöntem bulman gerekir. Tuzlu suyu arıtmak ve içme suyu haline getirmek zaten dünyamızın genel bir sorunu.
Merhaba cesme suyu kaynatılırsa klor gider demişlerdi cesme suyunu kaynatmamız işe yarar mı klor gidermi?
Klor sadece suyu kaynatmakla tamamen uzaklaştırılmayabilir. Kaynatma, klorun buharlaşmasını sağlar, ancak klorun tamamını gidermez. Klorun tamamen uzaklaştırılması için aktif karbon filtreleri gibi daha etkili arıtma yöntemleri kullanılması gerekebilir ya da ağzı geniş bir kapta (kova veya leğen gibi) iki gün bekletilmesi gerekir. Ağzı kapalı veya dar ağızlı kaplarda klor giderilmez. Kaynatıp soğutursanız bu süre kısalır.
@@CemCelikel teşekkür ederim sayfanızı takip ediyorum
@@CemCelikel peki çeşme suyunu doldurdum iki gün legende beklese klor gider mi dün su kaynattım diğer gün suyu bekletmelimiyim akvaryuma dökmek icin
Akvaryum kaç litre?
@@CemCelikel bilmiyorum ama 5litrelik su yetiyor akvaryum kücük
Abi 80lt akvuryumum var japon balığı beslemeyi düşünüyorum kaya tuzu şartmı?
Öncelikle kaya tuzundan çok daha önemli olan, 80 litre akvaryumda en fazla 2 japon balığının uzun seneler sağlıklı bakabilecek olman. Eğer balıklarına bunu sağlarsan, başka hiç bir şeye ihtiyacın olmaz.
@@CemCelikel abicim herşeyi abartıyorsunuz motorsuz 5 litrede 2 japon besledim 3 ay bilmeden 3 4 saat dinlenmiş yüzde 80 çeşme suyla değiştirdim bişey olmadı şimdi 35 litrede 7 balık var içfiltre motorda aldım bakalım ölecekler mi
Abartı değil kardeşim, ben olması gerekeni söylüyorum. Herkes futbol oynuyor ancak herkes Messi olamıyor. Şimdi Messi abartıyor mu? Diğerleri futbolcu değil mi? Ya da herkes futbol oynamak için Messi mi olması lazım. Veya illa futbol halı sahada mı oynamalı? Stadda oynanırsa abartmış mı oluyorlar? Herkesin sorunu, herkesin herkesi kendi gibi sanması. Sen 5 litrede 2 japon balığını 3 ay beslemeyi başarı sanırsın, ben 2 japon balığını 100 litrede 10 sene bakmayı başarısızlık olarak görürüm. Biri şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyi başarı görür, biri kendi Ligi'nde kümede kalmayı. Yani şimdi, kümede kalmayı mı abartiyorlar yoksa Şampiyonlar Ligi'nde olmak mı abartı? Neyi, neye göre kıyasliyorsun ki bana abarttigimi söylüyorsun. Kendi küçük akvaryumuna göre 3 ay yaşayan baliklarina göre mi yoksa benim 100 litrede 10 sene yaşayan baliklarina göre mi? Herkes senin gibi değil. Eğer hayata öyle bakarsan, biri gelir aklını alır, ömrün boyunca bu nasıl oldu diye hayiflanirsin.
Abi suyu ben 2 e3hafta suyu dinlendircem ama şişenin ağzını acikmi tutayim
O kadar dinlendirmene gerek yok. İki gün dinlense yeter. Aslında içine hava taşı koyu havalandırırsan, 3-4 saat de yeter.
Merhaba abi sana bi soru daha sorucam abi beim akvayrumumda ust tarafonda ag seffaf bi tapaka yaranmis bide onu karisdirdikda kopuk oluyor amma abi sabun diyil suyu tamamen degisdim amma yene oldu o baliga zarar verirmi bide o nedir
Kumdan olabilir mi? Bilemedim şimdi...Zararı dokunabilir de, dokunmaya bilir de. Ama olmaması daha iyi. Bir kumu karıştır bakalım, köpük artacak mı?
Merhaba biz kumu çeşme suyu ile yıkıyıp akvaryuma koyduk, akvaryum şuan içme suyu ile doldu ve filtreli. Balıklar geldiğinde zarar verir mi?(balıklar yarın gelicek)
İlk başta çok balık koyma. Yavaş yavaş sayıyı arttırırsın.
Merhaba ben direk su pompası ile suyun 3/1 oranı kadarını çekip yerine direk musluk suyu koydum ve reeflowers effective condıtıoner'den 10 damla sıktım. Akvaryumum yaklaşık 20 litre civarında su alıyor. Su düzenleyicisi kullandığım için suyu bekletmeye lüzum olmayacağını düşündüm. Sizce düzenleyici kullandığım halde suyu yine de bekletmeli miyim ?
20 litre balık beslemek için küçük bir akvaryum. Bu yüzden de direk musluk suyu kullanmak, balıklar için çok riskli. Bence suyu dinlendirmek daha iyi olacaktır.
@@CemCelikel 2 japon 1 vatoz besliyorum 2 ayı geçti henüz bir sorun var gibi gözükmüyor
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Ayrıca japon balıkları akvaryumu çok iyi temizleyen balıklardır, bu yüzden de vatoz gibi akvaryumu temizleyen balıklara gerek yoktur. Hele ki küçük akvaryumlarda bu ikili bir birlerine rakip olacağı için aralarında sürtüşmeler görülecektir.
@@CemCelikel İçeride filte motoru var ve haftada 1 gün suyun %50 civarını yeniliyorum. + su düzenleyicisi kullanıyorum. Daha sonradan belki büyük bir akvaryum alırım
Umarım başarılı olursun.
abi 2 tane japon balığım var birisi çok az haraket ediyo ve yere yakın orda bekliyo napmalıyım nolmuş balığa lütfen cevap ver
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim gerçekten sağolun
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel hemen oluyorum
Teşekkürler 👏🙏
Bugün iki tane japon balığı aldım akvaryumda motor yok, balıklar yüzeye çıkıyo sanki yem yiyormuş gibi sizce klor fazlalığından mı yoksa oksijen azlığından mı?
Akvaryumda havalandırma ve filtre yoksa ve ayrıca akvaryum küçükse, balıklar hava almak için suyun üzerine çıkarlar. Bir de fazla yem verdiyseniz bu da akvaryumda ki amonyak seviyesini arttırır. Hava almalarını zorlaştırır. Klor fazla olursa, balıkların başta yüzgeçleri olmak üzere sırtı, göğsü ve solungaçları kanlanır ve zehirlenir.
Size instagramdan akvaryumun fotoğrafını attım daha açıklayıcı olması açısından
akvaryumum oranda - vatoz - çöpcü - köpek balığı beslemeyi düşünüyorum
Conax 5 kademeli bir su arıtıcım var sanırım fabrika verisi PH 6.5 - 7.5 arası suyu bundan koyarsam mı daha iyi olur?
Eğer arıtıcı mantıklıysa sonradan çok saflaştırdığı için koyulması gereken ilaç-katkı-vitamin marka model?
Hazır damacana su koyarsammı daha iyi olur.?
Yoksa çeşmeden su koyup dinlendirip bağlayıcı kimyasallar koysammı daha iyi olur siz
olsanız ne yapardınız.
Bide başlangıç için ağır metalleri bağlayıcı ilaç tavsiyesi
ve bağlayıcıdan sonra bakteri kültürü olarak ne marka model tavsiye edersiniz
Bu saydığın balıkları bir arada beslemeni tavsiye etmiyorum. Japon balığı soğuk su balığıdır, diğerleri tropikal balıklar. Arıtılmış su, akvaryumda kullanılmamalı. Çünkü balıkların ihtiyacı olan bir çok mineral bu sularda bulunmaz. Damacana su çok yumuşak olduğu için, bu balıklar için iyi değildir. Japon balı8kları 90 tds su sertliğinde yaşarken, damacana suyun en sert olanı 60 tds olur.
Peki Abi arıtma suyu koyabilir miyiz koyabilirsek kaç gün dinlendirmeliyim
Arıtma suyu içerisinde, balıklar için faydalı olan minerallerin çoğu olmuyor. Bu yüzden de tavsiye etmiyorum.
@@CemCelikel teşekkürler abi
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel abone oldum abi
Tekrar teşekkürler.
Bütün paylaşımlarınız çok güzel. Bir de çeşme sularındaki kireci yok etmenin ya da azaltmanın bir yolu var mıdır acaba?
Çeşme suyundaki kireç, genellikle suyun sertliği nedeniyle oluşur ve birkaç farklı yöntemle temizlenebilir:
Limon suyu veya sirke: Bir bardak limon suyu veya sirkeyi suyun içine dökün ve birkaç saat bekletin. Bu yöntem, suyun pH seviyesini düşürerek kirecin çözülmesine yardımcı olur.
Su filtresi: Su filtreleri, suyun içindeki mineralleri ve diğer katı maddeleri filtreleyerek suyu yumuşatır. Bu, çeşme suyundaki kirecin azalmasına yardımcı olabilir.
Su yumuşatma cihazı: Su yumuşatma cihazları, sert suyu yumuşatmak için kullanılır. Bu cihazlar, suyun içindeki kalsiyum ve magnezyum minerallerini gidererek kirecin oluşmasını engeller.
Kireç çözücü ürünler: Kireç çözücü ürünler, genellikle marketlerde satılan özel kimyasal ürünlerdir. Bu ürünleri suyun içine dökerek, kirecin çözülmesine yardımcı olabilirsiniz.
Bu yöntemlerden herhangi biri, çeşme suyundaki kirecin temizlenmesine yardımcı olabilir. Ancak, suyumuzun içindeki minerallerin çoğu balıklar için önemli besin kaynaklarıdır, bu nedenle su yumuşatıcı cihazları kullanırken veya kireç çözücü ürünler kullanırken dikkatli olmanız önerilir.
köy çeşmesindeki sudan koysak doğadan geliyo olurmu ?
Olur.
Yaa bişey dicem musluk suyunu nasıl klordan arındırıcam 1 gün boyunca motor ile hava versem sonra o dinlenmiş suyu akvaryuma aktarsam artık bu su balıklar için uygun olur mu en kolay yolu bu sanırım dinlendirmek ?
Suyu dinlendirmek gerekir. Havalandırma da yaparsanız çok iyi olur
@@CemCelikel eyw teşekkür ederim balıklarım size dua ediyor. :D yarabbi kurtardı bizi diyor. :D
Ben sadece vesile olabilirim, taktir Allah'ın. Umarım çok daha güzel günleri olur.
@@CemCelikel 2 gün yeterli değil mi ? Abi koyduktan sonra tuz atıyorum iki tanede
Akvaryuma konulan çeşme suyunu dış filtre yok edermi ?
Çeşme suyunun içinde ki klordan mı bahsediyorsun? Eğer ondan bahsediyorsan, klor ancak ağzı açık ve geniş bir kapta (Leğen veya kova gibi) iki gün beklemesi sonucu yok olur.
Abi mavi prenses balığım ağzına yumurta almış kaç gün sonra alıp kuluçka makinasına koyayım
Cikletler 20 -2 4 gün arasında yavrularını ağzından atar. En ideal kusturma zamanı 15-18 gün arasındadır. Eğer 7-8 günden sonra kusturursan kuluçka makinesine alabilirsin. Ama sana tavsiyem 15-18 gün arasında kusturman.
Merhaba.Ben memlekete gidicem balıklarımi evimde aritmadan değiştiriyorum ve nerdeyse 1 yıl oldu hala yaşıyorlar.Baliklarimi giderken komşuya birakicam ve onlarda arıtma yok musluk suyunu dinlendirip koysalar bir şey olur mu
Dinlenmiş su olur. Aslında arıtma suyu hiç kullanılmamalı.
Yalnız onlara sıkı sıkıya tembih et. Günde sadece bir kere, o da balığın gözü büyüklüğünde yem olacak şekilde, yem versinler. Fazla yem asla vermesinler. Su değiştireceklerse de asla bütün suyu değiştirmesinler. En fszla bir seferde yarısını değiştirsinler.
Hazır su koysam bir şey olur mu erikli japon balığı için? musluk ugrasamam
Hazır sular çok yumuşak olur ve içinde balıkların gereksinim duyduğu bir çok mineralden de yoksundur. Musluk suyunu ağzı geniş bir kapta 2 gün bekletip, akvaryumun yüzde 30 kadarını değiştirebilirsin.
Ne yaparsam yapayım bir türlü berrak olmuyor tabi ilaç vs kullanmıyorum. Sonunda kafayı kırmak üzereyim ve iyiden iyiye niyetlendim hazır içme suyu damacana koysam lepistesler yaşar mı? Şimdiden teşekkürler
Hazır su ve damacana lepistesler için hiç iyi sonuç vermez. Suyunun berrak olması için öncelikle bakteriyel filtrasyon döngüsünü akvaryuma kurman gerekir. Bu akvaryumun suyunu temizleyen bakterilerin oluşması için gereklidir. Eğer bunu başarırsan, hiç bir sorunun kalmaz.
@@CemCelikel dönüşünüz için teşekkürler peki ne yapmam gerekiyor
Bu videoları izlemeni tavsiye ederim.
th-cam.com/video/FrprJlTeIus/w-d-xo.html
Abi japon akvaryumuna tatlı su koysak olurmu veya zararı varmi
Arıtma suyu mu demek istedin?
@@CemCelikel abi sokak larda tatlı su çeşmeleri varya onların suyu
O su yu koysam bir sıkıntısı olurmu
İnsanların kullandığı su ise sorun olmaz ama hayvanlar için ise olabilir.
@@CemCelikel Tamam abi çok teşekkürler
peki deniz akvaryumu suyu için musluk suyu kullanmak için böyle su düzenleyici kimyasallar var mı?
Ters Ozmos ile şehir suyunu arıtıp, öyle kullanılıyor, diye biliyorum.
Abi selam bende beta ve çöpçü var. Şimdi 14 lt lik akvaryum var. Dinlendirilmiş suyum heba oldu. Çabuk akvaryuma koymak için normalde 1 hafta çeşme suyu dinlendirirdim ama şimdi su kaynattımm. Kaynatılmış suyu 2 gündür dinlendiriyorum. Pipo filtre olacak akvaryumda su düzenleyicimde var. Kaynatılmış 2 gün dinlenmiş su koysam bişey olur mu?
Normal olarak iki gün dinlendirmen de yeterli ancak 14 litre çok küçük bir akvaryum.
@@CemCelikel çok teşekkürler yanıtın için abi. 2 balığım var ama başka koymicam. Bitki vs her şey var. 39 cm uzunluk 17 cm genişlik yükseklik 20 cm. Bütçem buna yetti. Büyüğünü ilerleyen dönemlerde alıyor olacağım. Lt yi ben yanlış hesaplamış olabilirim.
13,26 litre. Ben olanı söyledim, Günde balıklara sadece kendi gözü büyüklüğünde yem ver ve suyunu değiştirirken hepsini değil de her seferinde en fazla 4-5 litresini değiştir. Suyu çekerken, dipten yenmemiş yemleri ve atıkları yap. Haftada bir yapsan yeterli.
@@CemCelikel abi çok teşekkür ederim yanıtların için. Akvaryumu büyüttüm. 29.4 lt lik yaptım. Son bir sorum var bu büyüklükteki akvaryuma 25w ısıtıcı yeterli midir?
25 litrelik bir akvaryumu 25 watt lık bir ısıtıcı ile en fazla 10-15 dereceye kadar ısıtabiliriz.50 watt lık ısıtıcı 20 derece ,75 watt lık ısıtıcı 30 dereceye kadar ısıtabilir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak tropikal bir akvaryumda 5-10 litre için 25 watt,25 litre için 75 watt ,25-50 litre için 100 watt ,100-200 litre için 200 watt ,200-300 litre için 300 watt ısıtıcı tercih etmemiz gerekir.300 litre ve üzerinde gerekirse iki uzak noktaya 2 adet 300 watt veya daha güçlü ısıtıcı koymak gerekebilir. Tankınızın şekline ve hacmine göre bunu siz belirlemelisiniz. Hedeflenen gücün altında ısıtıcı kullanırsanız ,cihaz sürekli çalışır ,istenilen dereceye ulaşamayacağından hem canlılarınız ,hem de faturanız bundan olumsuz etkilenir.
Hocam peki ağzı açık bir şişeye çeşme suyunu koyup hava vermeden kaç gün sonra klor veya kloramin sudan temizlenir ?
Temizlenebilir ancak uzun sürer.
Merhaba benim japon balığının kuyruk ve karın bölgesinde kanama gibi kızarıklıklar oldu 2 gündür ancak hareketlerinde hiçbir anormali yok ne yapmalıyım acaba? Herkes 5-10 günde bir su değiştirin diyor ben bu kadar su değişimi zararlı olarak biliyordum
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Akvaryum suyunun en fazla bir kerede yüzde 30 kadarını değiştirmeni ve akvaryumun büyütmeni ya da balık sayısını azaltılmanı öneririm.
@@CemCelikel yanıtınız için çok teşekkür ederim. Akvaryumu 10 gün önce kurdum 3 damacanaya yakın su koydum 60 lt lik akvaryumda 3 japon besliyorum.. Birde japon balıklardan biri diğer iki japonu hiç ara vermeden kovalıyor bir tane tetra var ona hiç gitmiyor ama diğer iki japonun birini bırakıp diğerini kovalıyor (kuyruk altı değil de saldırı şeklinde) ne yapmam gerektiği konusunda çaresiz kaldım
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litredir. Akvaryum küçük geldiği için kendine yer açmak için kovalıyor. Japonya n akvaryumunda tetra balığı olmaz. İkisi de ayrı su şartlarında yaşayan baliklar ayrıca japon denk getirirse, Tetra balığını yer.
Üstad merhaba. 60 litrelik tankımda lapiates bakıyorum. Akvaryum suyu iyice sararmaya başladı. Bende değiştirmeye karar verdim. Başka bir akvaryuma balıkları orjinal suyu ile aktardım. Kirli olan takın içini tamemen trmizledim. Kenarda dinlenmiş çeşme suyum olmadığı için mecburen hortum vasıtası ile 60 litre tankımı doldurdum. Sorum şöyle üstad;
1- takın ağzını açık bırakayım mı
2- balıkları aktarmak için kaç gün bekleyeyim
3- takın içinde hava taşı ve iç filtre çalıştırayım mı
4- dış filtreyi çalıştırayım mı. Dış filtreyi temizlemedim, eski akvaryum suyu ile bekliyor.
5- balıkları içeri almadan kaya tuzu ve mavş damla damlatmalımıyım
Takın içinde lepistes, kılıç, vatos, moly ve çöpçü besliyorum.
6- su dinlenirken ısıtıcıyı devreye sokayım mı 22 derece olarak.
Şimdiden teşekkürler üstadım.
En başta yapılamaması gereken en büyük hatayı yapmışsın. Akvaryum hiçbir zaman tamamen, içi dışı, kumu aksesuarları yıkanıp, temizlenmez. Yapacağın sık sık akvaryum suyunun yüzde 30 kadar su değişimi yapmak. İlaç ana akvarumda asla kullanmamalısın. Lepistes dayanıklıdır ama o kadar da değil. Her beş litre için silme çay kaşığı tuz atman yeterli. Suyu dinlendirmeden koyma, çünkü akvaryum şu anda tamamen savunmasız kaldı, hazır su yoksa, yarı yarıya hazır su ile karıştırıp koy ama bundan sonra her yapacağın su değişimi için musluk suyunu dinlendirip kullan.
@@CemCelikel ben akvaryumu çeşme suyu ile tamamen doldurdum dinlenmemiş sı ile. Akvaryum kapağı hava taşı vs açmalı mıyım suyun içindeki zararlı gazları atmak için.
Aç, havalansın su.
Abi benim 200 litrelik bir akvaryumum var içinde sarı, mavi ,yunus ciklet var suyun yaklaşın 10 da. 7 sini çektim suyu nerden doldiriyim dinlendiriyimi yoksa arıtmadanmı dolduriyim yoksa direk çeşmedenmi ?
Çok çekmişsin, dinlenmiş suyun varsa önce dinlenmiş olanından koy üzerini çeşmeden koyarsın. Baketeriyel döngü durumu nasıl?
@@CemCelikel abi akvaryumu taşımam gerekiyordu o yüzden çok çektim 3 aydır temizlemediğim dış filtre takılı pipo takılı
@@CemCelikel genelde çeşme ve arıtma karışık koyuyorum sıkıntı olmuyor
İnşallah temizliği yaparken musluk ya da arıtma suyu kullanmamışsındır. Biliyorsun ki filtre ve diğer malzemeler sadece akvaryumdan aldığın su ile yapılır..
@@CemCelikel yok abi hep akvaryum suyuyla yıkıyorum faydalı bakteri için şuan ne yapiyim abi su mu dinlendiriyim çeşme suyunu akvaryum ısısına eşitleyipmi dökiyim arıtmadanmı dolduriyim ne önerirsin
Lütfen acil cevaplayın ben akvaryum kurdum 24 saat oldu ve akvaryumun iç filtresinde,camlarında ve silikonlarda baloncuklar oluşmuş bu kötü birşeymi
Yeni su koyduğun zaman böyle baloncukların olması normal. Ama akvaryumu yeni kurduğun için eğer balıksız döngüyü başlatmaz ve bakteriyel döngü tam oturmadan akvaryuma fazla balık koyarsan, yeni akvaryum sendromu yüzünden, amonyak patlaması sonucu balıklarını kaybedersin. Dikkatli ol.
@@CemCelikel bakteriyel döngü nedir açarmısınız?
@@CemCelikel ustam anladım bende 2 tane ciklet var onları koyayım bi 3 4 gün sonra japonkoyacağım olurmu sizce? Teşekkürler
Balıksız döngü ile ilgili videom.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
Biyolojik filtre yapımı ile ilgili videom.
th-cam.com/video/FrprJlTeIus/w-d-xo.html
Amonyak patlaması ile ilgili videom.
th-cam.com/video/1s3Qa4sE9CM/w-d-xo.html
Yeni akvaryum sendromu ile ilgili videom.
th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html
Bu videoları mutlaka izlemeni tavsiye ediyorum.
@@CemCelikel teşekkürler
Amonyağa ve klora etkili düzenleyici olarak ne önerirsiniz onu almak istiyorum
Klora karşı suyu ağzı geniş bir kapta (Kova gibi) bekletmen en iyisi. Amonyağa da en iyi bakteriyel filtrasyon ve kullandığın bitkiler iyi gelir. İlaç veya takviye ile akvarist olamazsın ayrıca boşu boşuna para harcarsın.
Boylu mazı bitkisi akvaryuma koyulur mu
Akvaryuma salınım yapar. Balıklar için zararlı olacaktır.
Merhabalar.abi benimde fanusta tek başına yaşayan kırmızı japonum var.içme suyu kullaniyorum haftada bir degistiriyorum.dün musluk suyu kullandım yarıyariya yarısida damacanadan koydum.dinlendirmedim suyu bu 2.gune girecek suan bi sıkıntı yasamadik.yanlis bi uygulama yapiyormuyum acaba.birde yanina es almak istiyorum erkekmi disimi olduguni nasil anlarım.saygilar
Bence yanına balık alma, çünkü büyük ihtimalle fanus 2 japon balığını kaldırmayacaktır. Erkek ya da dişi olduğunu ancak üreme döneminde anlarsın. Normalde anlaşılmaz.
@@CemCelikel peki musluk suyu icin neyapayim hocam uygulama tutarmi sence
Video da me yapman gerektiğini anlatıyorum. Eğer balığın yerli üretimse, genelde klora daha dayanıklı olurlar. Eğer bakteriyel döngü de oluşursa, balıkların bir numaralı düşmanı olan amonyağı yok eder. Amonyak ve klor birleşirse, kloramin olur. Bu da en ölümcül karışımların başında gelir.
Bende amway arıtma var yeni başlıyorum arıtma suyundan koysam nasıl olur arka planda gördüm merak ediyorum teşekkürler şimdiden 🎉
Akvaryum için arıtma suyunu tavsiye etmiyorum. Dinlenmiş musluk suyu her zaman daha iyi.
Merhaba cem bey balığım sürekli suyun üstünde suyu 2 günde bir temizliyorum ama baligimda alışkanlık olmuş sanırım oyun gibi agzini acip kapatiyot su üstünde çokta hareketli balığım bir de zehirlenme vs nasil anlayabilirim kanlanma nasil oluyor alt bolgesinde beyaz ve deri gozukuyort gibi korkuyorum bisi olmaz dimi ne yapmam gerekir
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
Vücutta beyaz mukus birikmesi aslında japon balığının kendini koruma mekanizmasının çalışma şeklidir ve parazitlerin veya kötü çevresel koşulların tehdidine yanıt olarak aşırı mukus üretir. pH'ı dalgalanmalarını kontrol edin ve suda amonyak veya nitrit olup olmadığını test edin.
@@CemCelikel kuyruk kısmı beyaz ve damar gibi ince kırmızı cizgiler var şu an için cem bey sadece akvaryum mu degisikligi yapmalı yim farkli bir sey çözüm var midir
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamla. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Böylelikle zamanla suyun içerisinde faydalı bakteriler oluşacak ve suyun içerisinde balıklar için ölümcül olan amonyak ve nitrit, bu bakteriler tarafından yok edilecektir. Ama bu zaman alacaktır.
@@CemCelikel teşekkür ederim cem bey bu arada balığım yelpaze kuyruklu japon 🙏🏼
Ben teşekkür ederim. Dikkatli bakarsanız, bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyu da 25-30 cm olur. Kanalıma abone olmadıysanız, abone olabilirsin.
Abi tatlı su kaç saat bekletilmeli nolır cevap ver
Musluk suyu en az iki gün ağzı açık bir kapta bekletilmeli. Eğer hazır suyun yoksa, hazır su ile yarı yarıya karıştırıp, suyun derecesini de ayarlayarak verebilirsin.
@@CemCelikel abi çoook sağol ilgin için abone oldum vidolarını beğendim
Teşekkürler :)
@@CemCelikel ağzı kapalı beklemiş su olur mu Peki
Ağzı geniş bir kapta, kova gibi, 2 gün bekletirsen olur.
Abi ben bugün balık aldım dört tane 20 yada 25 günde canlı doğuruyormuş balıklar akvaryumun suyu için ben musluk suyunu kaynatıyorum su biraz soğuyup ılık olduğunda akvaryuma döküyorum sonra da balıklarla akvaryumdan aldığım bir şişe eski suyu aktarıyorum birşey olur mu balıklara
Balığın türü ne?
@@CemCelikel Lepistes büyük ihtimalle
Lepistes balığı ile ilgili bir videom var. Lepistesin doğum yapacağı nasıl anlaşılır diye. Onu izlemeni tavsiye ederim.
th-cam.com/video/8_rUrElxiHY/w-d-xo.html
Abi ben musluk suyu mu kulanayim hazir sumu Suyu 2 3 gün dinlendirsem klor gidermi
Ağzı geniş bir kapta beklet. Musluk suyu kullan.
@@CemCelikel Abi klor balığa zarar verirmi ben musluk suyuyla sişenin içinde beklettim bakacam filtre almalimiyim
Klor çok zehirli bir maddedir ve amonyak (Balık atığı) ile birleşince kloramin denilen, çok daha zehirli bir madde oluşur ki bu balıkları hemen öldürür.
Filtre içinde oluşan faydalı bakteriler, amonyağı yok eder akvaryumda ki amonyak da olmayınca, klor da uçunca, balıklar için daha iyi olur.
Abi suyu çeme suyunu akvaryuma doldurdum 2 gün beklesem klorun çökmesini olur mu
Havalandırmayı da aç.
@@CemCelikel hızlı cevap için teşekkürler
Başka bir şeyi daha merak edersen sor. Yalnız, akvaryumu yeni kuruyorsan mutlaka 'Yeni Akvaryum Sendromu' adlı videomu da izle.
Cam fanustaki balıklara musluk suyu koyduk ve 2.günü öldüler yeni alacağız içme suyu mu koymalıyız
Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla olunca, balıklar amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Her balık günde sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
Ben akvaryuma dinlendirilmis musluk suyu koyduğum halde 1 aya öldü balıklar şebeke suyu hem klorlu hemde çok kireçli
Hangi balığı besliyorsun? Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
Biz suları çiftlik gibi bir yerin yanından dolduruyoruz. Sanırım dağdan doğal su geliyor. 5 litrelik şişelerde saklıyoruz suları. Akvaryum suyunu da oradan doldursam olur mu? Yoksa şişenin ağzını açıp havalandırmalı mıyım? Ya da direkt çeşme suyunu mu havalandırmalıyım? Filtrem ya da motorum yok. Balık şimdilik bir fanusta, cumartesi günü 50 cm lik akvaryum ve tilki kuyruğu alacağım inşallah. (Balık türü: Beta (1))
Ayrıca pek hareket etmiyor. Fanusta olduğundan dolayı mutsuz olduğu için mi? Pet shoptan aldığımda elim kadar bir fanustaydı. Oradaki abla beta için 50 cm lik yandan uzunluğu, 25 cm yüksekliği olan akvaryum (sanırım 30 lt akvaryumun ölçüleri böyle oluyor) çok falan dedi. 🤦♀️
Beta balığı için olması gereken en küçük akvaryum 30 litre ancak ben 40 litreyi tavsiye ediyorum. Dağdan gelen suyu dinlendirmene gerek yok ayrıca içiliyorsa da sorun olacağını sanmıyorum. Gene de garanti veremem. Ağzı kapalı bekletme, suyun ağzı hep açık olsun. Çeşme suyunu, eğer klorlu olduğuna inanıyorsan, her zaman havalandırmalısın. Beta için hava motoru olmasa da olur ancak filtre yerine de tilki kuyruğu kullanabilirsin. Yalnız su değişimlerini gene de ihmal etme. Özellikle dipten yenmemiş yem ve atıkları alarak yap.
Hareket etmemesinin sebebi, suyun çok sert olması ve yerinin çok dar olması. Bir an önce yeni akvaryumuna geçir. Böylece eski haline dönecektir.
@@CemCelikel Suyunun çok sert olmasından kastınız nedir? Su nasıl sert olur?
Suyun içinde bulunan mineraller, yabancı maddeler, tuz ve kireç gibi materyaller. Eğer bunlar çoksa ya da azsa, balık strese girer Her iki durumda da balık hastalanır.
Bugün akvaryumu kurdum pipo açık bir şekilde kaç saate klor uçar yarın balık alıcamda
En iyisi 2 gündür ama balıkları alacağın yere sor. Yerli üretim mi diye. Öyleysei o balıklar klora daha dayanıklı olur.
Merhabalar 2bucuga 5 metre havuzun içine çeşme suyu koyduk Japonlar suyun yüzeyine çıkıp nefes alıyor burada nasıl bir klor temizliği yapman gerek teşekkürler
Bu durumda havalandırmak önemli ama havuzda buna o kadar gerek yoktur. Havuz en az 150 santim derin olmalıdır. Havuz ısısı 22 derecenin üzerine çıktıysa, su içerisinde ki amonyak, sıcakla beraber, suyun içinde bulunan oksijen moleküllerine yapışarak, balıkların nefes almasını zorlayacaktır. Bakteriyel döngü ve bitki olması gerekir.
Hocam benim akvaryumda kabarcıklar var ve
Gideremiyorum ne yapmam gerekiyor
Muhtemelen akvaryumda kullandığın kumdan kaynaklanıyordur. Kumu değiştirmende fayda var.
Ses kalitesi arttığı taktirde 👌🏼
Bundan sonra yaptığım videolar daha iyi ses kalitesine sahip ancak tabi ki mükemmel değil. Şimdi bir mikrofon almaya kalksam en az 400-500 $. O kadar da getirisi yok bu kanalın.
Fanusda balığım var ama içme suyu dayanmıyor artık ne yapmalıyım
Ağzı geniş bir kapta (Leğen veya kova gibi) musluk suyunu 2 gün beklet. Birde fanusta ki suyu asla bir seferde hepsini değiştirme. En fazla yüzde 50 kadarını bir seferde değiştir, suyu değiştirirken de dipten yenmeyen yemleri ve balık atıklarını alarak değiştir. Fazla yem verme. Günde sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık sadece günde kendi gözü büyüklüğünde yem yese doyar. Fazla yem, hem suyu bozar hem de balığı hasta eder.
Evde aritma var aritma suyunu 5 gun bekletip koyuyorum uygunmudur
Arıtmada ki su sertliği 40-60 a kadar düşüyor. Balıkların yaşadığı genel aralık 150-300. O yüzden de arıtmadan su koymamanı öneririm. Ağzı açık bir kapda ya da damacana da havalandıraak 1 gün bekletmen yeterli olur.
@@CemCelikel cok tesekkur ederim
Merhaba iyi bayramlar, 1 kova suyu ağzı açık bir şekilde odada 24 saat dinlendirdim. Suyu değiştirdim fakta balık suyuna alışamadı. Bu hobiye yeni başladım fazla bilgim yok.
Akvaryum kaç litre ve hangi balığı, kaç adet besliyorsun?
@@CemCelikel fanus dar olduğu için veı 5 lt su şişesi içinde 1 adet japon besliyorum 90 lt akvaryuma geçeceğim yakın zamanda balığı ona aktaracağım ve 4 yeni japon almayı düşünüyorum.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@@CemCelikel bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
Abi akvaryumun içine süs için taş koyulmasını önerir misin ?
Beslediğin balığa ve balığın ayrıca taşın büyüklüğüne göre değişir. Taş keskin kenarlı olmaması da çok önemlidir.
Merhaba abi 25 litre küçük bir akvaryum kurdum su düzenleyicim bakteri kültürüm vs yok. Ama Çeşme suyunu akvaryuma doldurdum şelale filtre ve ısıtıcısını çalıştırdım. Bu halde suyu 1-2 hafta dinlendirsem ekipmanlar çalışır halde, balıkları ekleyebilir miyim yoksa illaki akvaryuma düzenleyici vs atmamız lazım mı?
25 litre akvaryumda balık bakılmaz. En az 40 litre olmalı. Ama illa bakacağım diyorsan, balıksız döngüyü başlatman gerekir. Bunun için de bir videom var. O videoda, akvaryuma balık koymadan, neler yapman gerektiğini anlatıyorum. İzlemeni tavsiye ederim.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
@@CemCelikel abi sağol ama herkes evinde havuz kadar akvaryum bulundurmak zorunda değil. Küçük akvaryuma küçük(Micro) ve az balık eklenir konu kapanır litre konusunun abartıldığını düşünüyorum
Beslenmez değil, tabi ki beslersin ama her balığın bir standartı var. Her canlı gibi, balıklar da yaşamayı hak ediyor. Eğer sen en az 10-15 sene yaşayan japon balığını 2 sene bakiyorsan, o zaman bakmayacaksın. Eğer sen 5-6 sene yaşayan beta balığını 1-2 sene bakiyorsan, bakmayacaksın. 40 litre de o kadar yavuz gibi bir akvaryum değil ayrıca. Üstelik de akvarum ne kadar büyük olursa, o kadar az ilgi ister, baliklar daha sağlıklı olur, daha çok üretir daha çok sana arkadaş olur.
suyun bir gün dinlenmesi yeterli mi Bir de balık suyun üstünde duruyor çok az hareket ediyor bu ne demek
Suyu havalandırman önemli, eğer havalandırabiliyorsan, bir gün durması yeterli olur ama havalandırmazsan 10 gün de dursa bir şey fark etmez çünkü klor uçucu bir maddedir ve hava ile temas etmesi gerekir.
Balıkların eğer akvaryumun tepesindeyse, hava almakta zorlanıyor demektir. Akvaryumda ki amonyak ve nitrit yüzünden balıklar solunum yapamaz durumda. Hemen yüzde 30 dip çekimi ve su değişimi yap.
@@CemCelikel tesekurler ama hava motoru var
@@hayeleriminpesinden7832 Hava motorun olsa bile, akvaryumunda gerekli bakteriyeol ortam yok. Olmadığı için de akvaryumunda amonyak ve nitrit yok olmuyor ve bu balıklarının nefes almasını zorlaştırıyor.
Akvaryuma çeşme suyu koyucam ne kadar bekletmem sağlıklı.. ne kadar çok beklerse o kadar iyimi mesela 10 gün beklese veya 20 gün. Yoksa birkaç gün yeterlimi
Fazla bekletmen iyi değil. Hareketsiz şekilde duran su, zamanla içinde zararlı maddeler olustura bilir. Bu yüzden de havalandırmak gerekir. Eğer havalandırmayacaksan, en fazla 2 gün ağzı geniş (kova gibi) bir kapta bekletmelisin.
@@CemCelikel en fazla 2 gün. Anladm. 2 gün bekletip eklerim. 10 gündür bekleyen unuttuğum su vardida onu koysammi diye sormuştumm teşekkür ederim
Dediğim gibi, ağzı açık bir kapta 2 günden fazla bekletme. Eğer beklettiğin su, dışarıdan gelebilecek toz, ilaç, deterjan gibi zehirli veya zehirli olabilecek tehditler altındaysa, 10 gün beklemesi, riskli.
Hayir kopuuk artadi suyu tamamen degisdiyim hade yindede beyaz bi tabaka ve kopuk olusdu benim ikiqilinc kuyruk o oldukdan sonra oldu. 2golofish ve 2cuce vatozum var onlar amma hic hastalanmiyor
Balıklar ağzıyla yapıyor olabilir mi? Ben hiç rastlamadım ama belki kılıç kuyruklar ağzıyla yapıyordur o köpüğü.
Peki Cem Bey buharlaşan su için ne yapmalıyız ? Diyelim akvaryumdaki suyun 1 litresi buharlaştı.Ben buharlaşan su yerine kaynatılıp soğutulmuş içme suyu konulması gerekir diye okumuştum.
Siz ne dersiniz ?
Kaynaymak yerine ilave edilecek suya da su düzenleyicisi konmalı mı?
Verdiğiniz bilgiler için çok tesekkurler 🙏😊
Musluk suyunu kaynatmaya gerek yok. Eğer başka kaynaktan su elde ediyorsan, o zaman kaynatırsın. Buharlaşmanın önüne geçemezsin.Buharlaşan suyu tamamlayacaksın.
Akvaryumdaki balikların birinde hastalık varsa yinede suyun yüzde 40inimi değişelim hepsinimi ?
Hasta olan balığı ayırmalısın. Hastalık bulaşıcı mı, değil mi? Bulaşıcı ise, neden hastalandığını çözmen gerekir. Hastalığı ne, onu da bilmen gerekir. Tedaviyi de ona göre yapman gerekir. Her tedavi, her hastalığa iyi gelmez.
Peki abi akvaryum suyunu 1 ay bekletsem bişey olurmu
Abartı olur :) O kadar çok bekletmene gerek yok..
Bişey olurmu yani 1 ay bekletsem
Eğer açık bir yerde bekletirseniz muhtemelen içine toz, böcek ve diğer atıkların dolması muhtemel. Kapalı tutarsanız bu sefer de bulunduğu kabın deformasyonuna uğrama ihtimali var.
abi akvaryuma arıtma suyu mu? yoksa çeşme suyu m?u konulur hangisi daha iyi olur?
Çeşme suyu konur. Çünkü arıtma suyu çok yumuşak olur ve balıkların ihtiyacı olan bir çok mineral arıtma suyunda bulunmaz.
@@CemCelikel çeşme suyunu dinlendirip mi koymalıyız
Evet, ağzı geniş bir kapta (Leğen-Kova gibi) iki gün bekletebilirsin.
@@CemCelikel Çeşme suyunu kaynatıp mı dinlendireceğiz?
Eğer günlük kullanım için çeşme suyu kullanıyorsan, kaynatmana gerek yok.
abi musluk suyunu dinlendirirsek eger 5 gun olurmu
Ağzı açık bir kapta (Kova gibi) 2 gün dinlendirsen yeter.
Abi merhaba, iki tane japon balığı aldım ilk defa. Akvaryumum şimdlik küçük ama 2 haftaya büyük bir akvaryum alacağım. Aldığım balığı önce poşetiyle beraber akvaryum suyuna koydum yarım saat kadar. Fakat suyun 2 gün dinlendirilmiş olması gerektiğini bilmediğimden musluk suyu da yarım saat dinlenmiş oldu. Sonra direk ikisini karıştırdım. 1 saat oldu, su an balıklar normal hareket ediyorlar. Musluk suyu dinlenmediği için bir sey olur mu abi :( Hava filtresi de aldım ama akvaryum küçük olduğu için çok savurur mu? Büyük akvaryuma geçince mi takayım?
Eğer klor zehirlenmesi olsa, bunu çok kısa sürede anlarsın, balıkların ters döner ve eğer uygun su şartlarına koymazsan, ölebilir. Şu ana kadar bir şey olmadıysa da bu dakikadan sonra olmaz. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi suyu 1 gün geniş kapta bekletsem olur mu klor gider mi musluk suyu hazır suya para yetişmiyor
Yeter ama birazda havalandirman gerekir. İçine bir tane hava motoru ile hava taşı koy.
@@CemCelikel abi 2 saat bekletip koydum 4 saattir birşey yok hala ?
@@CemCelikel havalandirmistim biraz
@@CemCelikel bide abi 40 günlük kılıç yavrularımı akvaryuma attım ama platim direk iki tanesini yedi son 5 tanesini zor kurtardim galiba bu plati kilic plati kirmasi direk yedi 2 tane birden 2 hafta sonra koysam uygun olur mu o 3 yavruyu
Sorun yoksa, devamke.. Yavrular en az 45 günlük olsun. Birde saklanabilecekleri yerler de olsun akvaryumda...
Abi benim balıklarım arada bi yukarı çıkıyolar nefes alamıyolarmı
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.
@@CemCelikel yani balıklarım ölcekmi abi
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
Klor nasıl yok edilir japon balığı filtresiz yaşarmı? Japon balıkları akvaryumu laç santim olmalı
Kloru yok etmen için suyu ağzı geniş bir kapta en az 2 gün bekletmen gerekir. Hiçbir balık filtresiz bir akvaryumda yaşamaz çünkü akvarumda balıkları zehirleyen amonyağı ve nitriti, bu filtrelerde zamanla oluşan faydalı bakteriler yok eder. Japon balığı akvaryumu büyüklüğü en az 60 litre olmalıdır. Ayrıca her ekleyeceğin japon balığı için ekstra 35-40 litre eklemelisin. Örneğin 2 japon balığı için en az 95 litre 5 japon balığı için en az 200 litre olmalıdır.
Abi direk çeşmeden koysak sıkıntı olur mu?
Akvaryumuna ve balıklarına güveniyorsan olmaz.Suyun derecesini e iyi ayarlaman lazım. Ben direk koyuyorum ama benim akvaryumda amonyak 0. Balıklar da alışık. Ve şofpenden gelen sıcak su ile ılıştırıp koyuyorum.
@@CemCelikel Saol abi bugün yapayım dedim sonra vazgeçtim. 5lt erikli koyuyorum. Zaten akvaryumu tekrar düzenleyeceğim tekrardan.
damacana su iyi gelmez. o çok yumuşak, balıklara zarar verir.
@@CemCelikel yumuşak suyun zararı medir
Yumuşak olur ve balığın gelişimini direk etkiler.
ABİ MUSLUK SUYU 2 gün bekletırken balık bekletilmemiş suda 2 gün kalsa ölürmü
Balığın bulunduğu suda ki klor durumuna bağlı. Eğer klor yüksekse, ölür. çok az ya da hiç yoksa, ölmez.
@@CemCelikel hareket etmıyo dipte ama hergün yemeğını yiyo 2gün oldu alalı balığı ilk gün enerjikti şimdi dipte duruyo cama tıklatırsam hareket ediyo suyu 2bekleticem bişey olmaz inşallah
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır.
Merhaba
Cem Bey akvaryumda %30 su değişimi yapacağım. 2 gündür çeşme suyunu dinlendiriyorum. Yarın değişim yapacağım. Suyun ısısını dengelemek için dinlendirdiğim sudan bir kısmını kaynatıp suya eklesem bir sakıncası olur mu ?
Olmaz ancak suyu çok ısıtıp, balıkları haşlama.
@@CemCelikel çok teşekkür ederim abi cevabın için 👍
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
@@CemCelikel abone değil müptelasıyız abi 🙈🙈🙈 büyük bir zevkle aboneyiz takip ediyoruz. Birşey daha sorsam, tankı komple karantinaya aldım bitkileri çıkardım, bitkileri tekrar tanka alacağım 3 gün sonra, (kuyruk erimesi vardı) bitkilerde bakteri varmıdır ? Bunun için ne yapabilirim acaba ?
Bitkiler mantar, bakteri, salyangoz, yosun ve hastalık taşıyabilir. Bitkileri de dezenfekte edilmesi gerekir. Potasyum permanganat (10 dakikalık banyo) bitkileri bakteri mantarlarından ve diğer parazitlerden kurtaracaktır. İkinci bir yöntem, 5 litre suya 2 kaşık çamaşır suyu karıştır ve 2-3 dk bu suda beklet. Sonra iyice yıkayıp, akvaryuma dik. İlk yöntem de risk yok denecek kadar az ancak ikinci yöntemde eğer bitkiyi çamaşır suyunda fazla bekletirsen ya da çamaşır suyu miktarını iyi ayarlayamazsan, bitkiyi yakabilirsin.
Merhaba 1 metrelik yeni bir akvaryum kurdum. Sarı prenses besleyeceğim suyunu 3 4 gün dinlerdirdim iç filtre sürekli çalışıyor balıkları koymadan önce suya nasıl bir hazırlık işlemi uygulamalıyım? tuz atmalı miyim?
Akvaryumu yeni kurduğun için "Yeni Akvaryum" sendromuna yakalanabilir. O yüzden balıksız döngü nasıl yapılır ve akvaryum nasıl hazırlanır ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
çok faydalı video çok iyi olmuş :)
Teşekkürler, umarım faydasını görürsünüz..,-)
2 büyük akvaryumum var birinde flower horn bakıyorum diğerinde japon. Flower horn akvaryumuna daha hiç dinlendirilmis su koymadım direk cesme suyu koyuyorum hiç sorun yaşamadım 30cm felan şuanda balığım japon akvaryumuna dinlendirilmis su koyuyorum ancak 1 2 litrede çeşme suyu direk ilave ediyorum yıllardır Bi sorun yaşamadım
Akvaryum eğer bakteriyel döngüyü sağlamışsa, akvaryumda amonyak oluşumu sıfırdır. Hal böyle olunca da balıkların en azılı düşmanı olan amonyağın dostu olan klor ile birleşmesi sonucu oluşan kloramin oluşmamaktadır. Bu gibi durumlarda direk akvaryuma (Sıcaklığı iyi ayarlandıktan sonra sorun olmaz) musluk suyu koyabilirsiniz.
Suyu klordan geçirmek nası olacak ki
Ağzı geniş bir kapta (Kova gibi) bekleterek.
@@CemCelikel karbondan diyecektim klordan yazmışım
Hazır satılıyor, Genelde en iyisi hindistan cevizinden elde edileni. Bunu akvaryum filtresine koyuyorsun. Su bu karbon( Kömür) dan geçerken, içinde bulunan atıkları bırakır.
Merhabalar cem bey biz ilk kez akvaryum ve balık aldık balık aldığımız yerde bize hazır su kullanın dedikleri için hazır su kullandık ama bugün akvaryumu temizliyoruz sizi izleyip bu sefer çeşme suyu koyduk motoru da çalıştırdık ne kadar dinlendirelim extra bi işlem yapalım mı
Çeşme suyunu ağzı açık ve geniş bir kapta beklet. İlk dinlenmiş suyun yoksa, yarı yarıya dinlenmiş su ile karıştırıp, kullanabilirsin.
@@CemCelikel teşekkürler
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
İyi günler abicim bir sorum olacaktı yanıtlarsan çok sevinirim. Abi peki akvaryumumuzu su ile dolduracağımız zaman direk marketlerden hazır su alıp o su ile doldurursak sıkıntı yaşar mıyız komple hazır içme suyu ile, bir problem çıkar mı balık yaşamı için ? 🙏🙏
Birincisi bu iş pahalı olur. İkincisi, bu hazır sular çok yumuşak olur ve içinde balıkların faydalanacağı mineraller çoğunda olmaz. Bu mineraller, balıkların iskeletlerini geliştirir. Eğer hazır su koyarsan, bu mineralleri sağlamak için her beş litreye bir silme çay kaşığı tuz atman gerekir.
Gerçekten bu platformda en doğru bilgileri siz veriyorsunuz diğer kanallar çok yanlış bilgiler veriyor ve yanlış olduğunu da kabul etmiyorlar gerçekten tebrik ediyorum. Balıklara yazık çok eziyet çekiyorlar bilgisiz insanların elinde
Teşekkürler, ben araştırmadan, bildiğimden bile şüphe ederek, tekrar tekrar araştırarak doğrusunu bulmaya çalışıyor ve ona göre video yapıyorum. Sonuçta yanlış bir bilgi ile bir çok canlıya zarar verebiliriz. Bir de bu videoları yıllar sonra bile, eğer bu platform kalırsa, izlenecektir. Arkamdan küfür yemek de istemem doğrusu :)
@@CemCelikel şu konuda pek bilgim yok japon balıklarında yanık kalma durumu düzelebilir mi yoksa artık geri dönüşü yok mu teşekkürler ❤
Bu durum doğuştan gelen bir durumdur. Ancak ameliyat ve fizyoterapi ile bir kısım düzelebilir. Bununla da kimse uğraşmaz sanırım.
@@CemCelikel teşekkür ederim ama asıl merak ettiğim arkadaşımdan aldım o çok küçük akvaryumda beslemiş 1 yaşından büyük turuncu ama 6 7 cm den büyük değil normalde 12 cm olmalı ben bu balığı büyük akvaryuma koyarsam tek başına 70 litre düşecek şekilde buyur mu yoksa bi etki etmez mi teşekkür ederim iyi calismalar ❤
Balığın cinsine göre değişir ancak 70 litrede tek başına bakacaksan, uzun yıllar bakacağın için gerçek boyutlarına er ya da geç gelecektir.
Abi yunus balığı aldım akvaryuma saldım 5 dakika sonra öldü Su sıcaktı neden olabilir yeni başladım
Yunus Çiklit ile ilgili bir videom var. Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. th-cam.com/video/Q-vlS1aH6JY/w-d-xo.html
@@CemCelikel abi birde mavi prenses ilgili vidoe varsa link atarmisin teşekkürler
Olmaz mı :)
th-cam.com/video/B-JecuK_7U8/w-d-xo.html
@@CemCelikel abi çok teşekkürler valla iyi oldu bu bilgiler bide hazır market suyu koysam olurmu son sorum 😊
Market suyunun içerisinde balıkların ihtiyacı olan bazı mineraller olmaz. Ayrıca market suyu yumuşak olur. Bu yüzden en azından yarı yarıya musluk suyu da koymalısın.
Kabz olanda ne yapmaliyiz?
Haşlanmış, kabukları soyulmuş bezelye ver.
Üstad, 48 saat dinlendirilmiş çeşme suyunu akvaryuma koyarken ilave olarak su düzenleyicisi koymaya gerek var mı acaba. Su düzenleyicinin içinde, balıklara yararlı olan mukoza tabakası vs var. Kafa karıştı😃
Su düzenleyicisine gerek yok.
Ben çeşme suyunu 2 gün bekletsem ya da hazır su koysam hangisini tercih edersiniz
Çeşme suyu her zaman iyidir.
@@CemCelikel o zaman çeşme suyunu 1 2 gün bekleteyim osotıcıyı 25 e ayarlıyayım motor iç filtre yi çalıştırayım sora japonları salayım
Japon balıkları en iyi 18-22 derecede yaşar. Suyun o kadar sıcak olmasına gerek yok. Akvaryum kaç litre? İlk kez akvaryum kuracaksanız çok balık koymak çok sakıncalıdır. "Yeni akvaryum sendromu"ndan balıklarınızı kaybetme riski var.
@@CemCelikel ben akvaryum suyunu değiştirmedim lepisteslerden sonra
@@elif7074 Suyu değiştirmek gerekebilir. Şu değerlerini ölçmek lazım.
merhaba cem abi videonu şimdi izledim bir sorum olacaktı diyelim 300 350 litre akvaryum yapıcaz bunun suyunu ne şekilde bekletebilliriz yada nasıl bir kabın içinde ilaçlama yapabiliriz fikrin var mı abi
Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
th-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/w-d-xo.html
Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
th-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/w-d-xo.html
@@CemCelikel teşekkür ederim abi cevabın için izledim videoları diğer videolarına da bakıyorum. ben kaplumbağacıyım ona yönelik kuracağım akvaryumu ama videolarındaki bilgiler çok güzel. kolay gelsin
Güzel yorumun için teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
120 litre suyu nerde dinlendireceğiz
Benim akvaryum 300 litre , yüzde 40 kadarını değiştiriyorum o da 120 litre eder. Ben yarı yarıya dolduruyorum. 60 litre ağzı açık bir fıçıda dinleniyor yarısı da direk musluktan koyuyorum. Henüz bir zararını görmedim.
Videon yararli oldu ama anlamadim ben simdi suyu dinlendirsem 1 hafta yarari olur mu olmaz mi eskiden daha bilgisizdim cesme suyunu dolduru verirdik ama balik bakmak icin bilgiler topluyorum eger su dinlendirme iyi birseyse deneyecegim :))
Akvaryumda ilk bir sene dinlenmiş su kullanmanda fayda var. Daha sonra bakteriyel ortamın sağlanması ile direk musluk suyu da koyabilirsin. Ama bu toplam akvaryumda ki suyun yüzde 30 kadarını geçmemeli.