Ik kies meestal voor Rodney Smith van Watch it played. Videos zijn het Engels maar de uitleg werkt voor mij beter dan de videos van Nox, al hecht ik wel veel waarde aan zijn mening over een spel.
Ik ben animator in een psychiatrie waar ik elke donderdag met mijn collega spelletjesclub organiseer. Ik heb me dus ook moeten verdiepen in het concept 'hoe leg ik een bordspel begrijpbaar uit. Op dezelfde manier als de tip van groot naar klein dus. En veel visualiseren. Het is inderdaad wel zo dat er almaar meer kleine zijregeltjes bij nieuwe bordspellen bijkomen, waardoor je nogal dikwijls de woorden 'behalve als, uitgezonderd als je, daarenboven kan je dan', etcetera gebruikt. Leuke podcast 👍👍
"Watch it played" is m'n favoriete kanaal als ik een spel wil leren. Ze leggen het spel heel simpel uit en leggen nog meer uit terwijl ze het spel spelen.
Als je met eenvoudigere spellen begint of spellen die iemand goed kent en kan uitleggen scheelt het heel veel. Als je dan nieuwe spellen gaat leren ga je sneller door de regels heen als je veel zaken herkent uit andere spellen. Iemand die voor het eerst een potje pesten speelt en geen kaartspellen kent moet je ook eerst uitleggen wat je hand is, de trekstapel en de aflegstapel. Ook moet je uitleggen dat je harten hebt, klaveren etc. Als je eenmaal wat kaartspellen kent is een nieuw kaartspel sneller geleerd als je de basis al kent. Probeer maar eens net als bij Mox een fragment van 40 seconden Pesten te laten horen aan iemand die het niet kent. Dan snapt die er ook niks van.
Uitleggen vind ik juist leuk. Ik doe het ook voor uitgevers op bordspellenbeurzen. Dat heet demoen. Bezoekers enthousiast maken voor een bepaald spel is erg leuk. Zeker als je ze later op de beurs ziet lopen en ze het spel wat je hebt uitgelegd hebben gekocht.
Ik vind het heerlijk om een spel uit te leggen. Eerst (in bed) het regelboekje doorlezen, heel veel uitlegfilmpjes kijken, en dan als het moment er is allemaal onbegrijpende mensen gaan uitleggen.
Volgens mij waren er vroeger ook niet van die mega bordspellen. Het ingewikkeldste wat ik ken van toen is Risk. Ik kan mij wel herkennen in de moeilijke uitleg. Zelf speel ik nu bijvoorbeeld Wingspan en Kwakzalvers, met veel regels en uitzonderingen en stappen en fases, maar als je het eenmaal doorhebt en speelt, dan denk je 'oh was dit het?'. Of dat die uitleg ook wel in 10 min kan. Totdat je het een ander moet uitleggen. Een van de tips was vergeet niets, maar soms kan je dingen pas beter uitleggen als ze gebeuren, omdat het anders echt teveel wordt vooraf.
Tegenwoordig zie je steeds meer spellen die verhalend hun uitleg beschrijven. Dat maakt het al interessanter. Eveneens zie je dat spellen een ‘snel start uitleg’ maken en een uitgebreid spelregelboekje.
The Joker, in Utrecht, had recent in de 2de-hands afdeling van de winkel, wel een spy-fall . Maar jullie zijn daar ook welkom elke zaterdag om een spelletje komen spelen. Ook bij mij, maar dan dus niet zaterdags XD
Ik hanteer altijd de regel, als je iets vergeten bent, maar je hebt er recht op, bijvoorbeeld: aan het einde van de beurt koop je 2 kaarten dan mag je dat gewoon doen. Of als je iets anders wilt en het raakt niet de tegenstander of die heeft nog geen extra informatie getoond, waardoor je keuze beïnvloed kan worden, dat je dan best nog mag veranderen (met dit laatste ben ik wel vergevensgezinder bij een eerste potje/beurten) Uiteindelijk wil je dat iedereen het leuk heeft en ook het gevoel te hebben tot het einde van het een kans te hebben gehad om te winnen.
Qwixx! Ja ik speel ook liever om zoveel mogelijk vakjes aan te kunnen kruisen. Heel vaak eindigen onze games met 4 mislukte worpen, omdat we alleen nog 2-en en 12-en kwijt kunnen. :) Dan heb je ook nog een spel dat heet Sixto, dat lijkt er wat op, maar daarbij heb ik nog niet door hoe je dat mooi kan spelen en kan winnen.
Hoezo snap ik het wel en zie ik heel de 40 seconde uitleg voor me😂 met de uitleg van een spel moet je sommige elementen achterwegen laten en pas uitleggen als het moment zich is aanbreekt, hoe sneller je begint aan een spel hoe beter
Ik vroeg me af welke kant dit op zou gaan, want tussen de spellen in de thumbnail was geen ingewikkeld spel te vinden 😂 Evengoed waren de tips wel goed, met de kanttekening dat je het kunnen dromen van de regels zonder ooit een potje gespeeld te hebben wel kunt vergeten. Bij echt ingewikkelde spellen kun je nooit ieder scenario waar mensen naar gaan vragen zelf ook al bedacht hebben, zorg er in plaats daarvan voor dat je wel weet waar je in het regelboek moet zijn voor het vinden van een antwoord. Hoe train je dat? Speel in je voorbereiding een meerpersoons potje in je eentje, dat helpt je ook vragen tegen te komen waar je nooit tijdens enkel het lezen van de regels toe gekomen zou zijn. Ik moet zeggen dat het niet helemaal ok is zelf nog niet eens boter kaas en eieren volledig uit te kunnen leggen en dan hier te gaan zitten geinen over een een audiofragment uit een video. Alle tips die jullie gegeven hebben zitten in al zijn videos. Sebastiaan leidt het spel in, heeft het spel klaar liggen voor de uitleg, geeft (met beeldmateriaal) de uitleg van de regels, zet vervolgens het spel klaar voor een potje met meestal 2 spelers en legt dan in de tweede helft van de video de gameflow uit door een potje te spelen. Niets op aan te merken .... Mit je de hele video kijkt.
Ik vind Wingspan geen gemakkelijk spel om uit te leggen aan een nieuwkomer… het is uiteindelijk wel redelijk eenvoudig te spelen, maar al die speciale vogel-krachten en de verschillende wincondities maken het geen gemakkelijk om uit te leggen spel.
@@MarceldeJong het is misschien ook maar net wat je referentie kader is. Spellen als Root, Feudum, willekeurig welk 4X spel, een Vital Lacerda spel vragen beduidend meer van iedereen aan tafel en de uitleg kan gerust een uur duren omdat er zoveel op zich makkelijke acties zijn die allemaal in elkaar haken waardoor het overzicht lastig te behouden is voordat je een echt potje kunt spelen. Met dat soort spellen is het eerste potje eigenlijk deel van de uitleg. Wingspan valt voor mij in de categorie van spellen als El Dorado en Concordia; na het neerzetten leg je het uit en een kwartier later speel je een potje. Je hebt 4 acties die op zichzelf simpel zijn, en alle complexiteit zit hem in de eigenschappen van vogelkaarten, en de samenhang van die kaarten met de 4 acties (en de puntentelling). Aan de hand van een paar voorbeeld kaarten kun je al die nuances vrij makkelijk bespreken en daar mag je nest de helft van je tijd aan besteden. Wil niet zeggen dat het een simpel spelletje is, je kunt jezelf echt makkelijk in de knoei werken, maar ik denk zelf dat het niet perse de taak is van een uitleg dat te voorkomen. Al kan ik mij voorstellen dat dat wel persoonlijk is, maar de meesten in mijn groep vinden het om spelenderwijs de laatste beetjes in te vullen. Voor wie dat fijn vind is het bij een spel met de complexiteit van Wingspan handig tijdens een eerste potje met elkaar mee te denken. Snelle uitleg, dan een potje waarin je een beetje met elkaar meedenkt om een gevoel te krijgen voor de flow, dan een echt potje.
Wij vergeten ook regelmatig iets en dan zijn we vrij relaxed in het toestaan van iets alsnog doen, ook al is de volgende speler al aan de beurt. Als je dat niet doet verziekt het de hele sfeer.
En wat betreft Spyfall, is er ook Detective Club. Waar je hetzelfde concept hebt maar dan een woord moet uitbeelden met Dixit-achtige kaarten terwijl één van de spelers geen idee heeft wat hij of zij moet uitbeelden. Zeker de verklaring die mensen dan gaan geven zorgt vaak voor hilarische momenten.
Bordspellen zijn zeker ingewikkelder geworden. Net als videogames trouwens ;) Ik heb overigens zelf soms meer plezier aan uitleggen en spelleider zijn dan zelf meespelen (ben vrijwilliger bij een stichting die spellendagen organiseert).
Ik haak eerder af bij deze video dan speluitleg. Overigens; neem de groep mee in het thema/verhaal (ook al doet dit er niet toe), vertel wat het doel (objective) is om te winnen, vertel daarna welke keuzes de speler maakt in een beurt. Daarna evt kort de stappen, maar je kunt al spelend leren. Overigens leef je onder een steen, aangezien in de essen spiel beurs al 200.000+ bezoekers per jaar heeft.
Nox is prima als je Engels nog wel lastig vind. Anders zou ik toch meer bij andere TH-camrs kijken. Ik typ meetstal: "(naam bordspel) boardgame explain" en dan kijk ik wat er tussen staat. Dice tower vind ik meestal wel goed.
Geweldig onderwerp! Spyfall! Top tip. Pareltje in mijn kast! Game theory is al jaren een academische afstudeerrichting: Frank Karsten (Hall of Fame Magic the Gathering) heeft een PhD in game theory!
Maar Anna er zit wel een 'flaw' in je spel uitleg van boter kaas en eieren. Je hebt namelijk niet uitgelegd dat 1 speler met enkele en alleen kruisjes speelt en de andere speler enkel en alleen met nulletjes. Nu lijkt het net alsof je zelf mag bepalen of je een kruisje of nulletjes zet 😂
Probeer maar eens een spel uit te leggen tijdens s'werelds grootste spellenbeurs in Essen Duitsland als er een hele hal geroezemoes klinkt van duizenden mensen.!
Ook daar heb je mensen die het spel door en door kennen waardoor de uitleg meestal wel overkomt. En meeste bezoekers van Spiel zijn wel redelijk bekend met bordspellen dus helpt ook. Engels is vaak wel de standaard dus da's iets moeilijker als Nederlands dus zorg wel dat je daar comfortabel mee bent
ik heb er een hekel aan als je met een groep aanhet spelen bent dat als iemand op een gegevenmoment geluk heeft of een goede zet heeft gedaan dat er dan een haat campagne gestart word om je klein te maken. enhetr m,aakt dan niet meer uit hoe goed de anderen spelen jij bent de zondebok en mag niet meer winnen.
Ik ben geen fan van Nox, maar om een spel echt te leren vind ik hem persoonlijk vele malen beter dan Dice Tower. Dice Tower geeft een indruk, Nox behandelt de volledige regels.
Dit is heel herkenbaar. Als wij er niet uitkomen, zetten we ook altijd Nox' Spellenzolder aan. Die man legt ZO helder uit 👌
Ik voel me vereerd!
@@Nox_Spellenzolder Welverdiend, jij legt de spellen duidelijk en prettig uit.
Wel lekker dat ze een stuk gebruiken uit het Expert Spel "Pax Pamir". 😂😂
Ik kies meestal voor Rodney Smith van Watch it played. Videos zijn het Engels maar de uitleg werkt voor mij beter dan de videos van Nox, al hecht ik wel veel waarde aan zijn mening over een spel.
Ja, Nox geeft mij vooral ook meer inzicht in of ik een spel leuk ga vinden.
Ik ben animator in een psychiatrie waar ik elke donderdag met mijn collega spelletjesclub organiseer. Ik heb me dus ook moeten verdiepen in het concept 'hoe leg ik een bordspel begrijpbaar uit. Op dezelfde manier als de tip van groot naar klein dus. En veel visualiseren. Het is inderdaad wel zo dat er almaar meer kleine zijregeltjes bij nieuwe bordspellen bijkomen, waardoor je nogal dikwijls de woorden 'behalve als, uitgezonderd als je, daarenboven kan je dan', etcetera gebruikt.
Leuke podcast 👍👍
"Watch it played" is m'n favoriete kanaal als ik een spel wil leren. Ze leggen het spel heel simpel uit en leggen nog meer uit terwijl ze het spel spelen.
Als je met eenvoudigere spellen begint of spellen die iemand goed kent en kan uitleggen scheelt het heel veel. Als je dan nieuwe spellen gaat leren ga je sneller door de regels heen als je veel zaken herkent uit andere spellen.
Iemand die voor het eerst een potje pesten speelt en geen kaartspellen kent moet je ook eerst uitleggen wat je hand is, de trekstapel en de aflegstapel. Ook moet je uitleggen dat je harten hebt, klaveren etc.
Als je eenmaal wat kaartspellen kent is een nieuw kaartspel sneller geleerd als je de basis al kent.
Probeer maar eens net als bij Mox een fragment van 40 seconden Pesten te laten horen aan iemand die het niet kent. Dan snapt die er ook niks van.
Uitleggen vind ik juist leuk. Ik doe het ook voor uitgevers op bordspellenbeurzen. Dat heet demoen. Bezoekers enthousiast maken voor een bepaald spel is erg leuk. Zeker als je ze later op de beurs ziet lopen en ze het spel wat je hebt uitgelegd hebben gekocht.
Ik vind het heerlijk om een spel uit te leggen. Eerst (in bed) het regelboekje doorlezen, heel veel uitlegfilmpjes kijken, en dan als het moment er is allemaal onbegrijpende mensen gaan uitleggen.
Volgens mij waren er vroeger ook niet van die mega bordspellen. Het ingewikkeldste wat ik ken van toen is Risk. Ik kan mij wel herkennen in de moeilijke uitleg. Zelf speel ik nu bijvoorbeeld Wingspan en Kwakzalvers, met veel regels en uitzonderingen en stappen en fases, maar als je het eenmaal doorhebt en speelt, dan denk je 'oh was dit het?'. Of dat die uitleg ook wel in 10 min kan. Totdat je het een ander moet uitleggen.
Een van de tips was vergeet niets, maar soms kan je dingen pas beter uitleggen als ze gebeuren, omdat het anders echt teveel wordt vooraf.
Tegenwoordig zie je steeds meer spellen die verhalend hun uitleg beschrijven. Dat maakt het al interessanter.
Eveneens zie je dat spellen een ‘snel start uitleg’ maken en een uitgebreid spelregelboekje.
Fijne aflevering en fijn dat het een weer op tijd is ❤
The Joker, in Utrecht, had recent in de 2de-hands afdeling van de winkel, wel een spy-fall . Maar jullie zijn daar ook welkom elke zaterdag om een spelletje komen spelen. Ook bij mij, maar dan dus niet zaterdags XD
Ik hanteer altijd de regel, als je iets vergeten bent, maar je hebt er recht op, bijvoorbeeld: aan het einde van de beurt koop je 2 kaarten dan mag je dat gewoon doen.
Of als je iets anders wilt en het raakt niet de tegenstander of die heeft nog geen extra informatie getoond, waardoor je keuze beïnvloed kan worden, dat je dan best nog mag veranderen (met dit laatste ben ik wel vergevensgezinder bij een eerste potje/beurten)
Uiteindelijk wil je dat iedereen het leuk heeft en ook het gevoel te hebben tot het einde van het een kans te hebben gehad om te winnen.
Qwixx! Ja ik speel ook liever om zoveel mogelijk vakjes aan te kunnen kruisen. Heel vaak eindigen onze games met 4 mislukte worpen, omdat we alleen nog 2-en en 12-en kwijt kunnen. :)
Dan heb je ook nog een spel dat heet Sixto, dat lijkt er wat op, maar daarbij heb ik nog niet door hoe je dat mooi kan spelen en kan winnen.
Ik vond dat fragmentje best goed te volgen vergeleken met andere filmpjes die ik heb gezien hahah. En nu mis je ook t visuele aspect natuurlijk
Het voorbeeld van Nox was toch super eenvoudig om te volgen. Dat was toch niet ingewikkeld? Ik zag het helemaal voor me.
Hoezo snap ik het wel en zie ik heel de 40 seconde uitleg voor me😂 met de uitleg van een spel moet je sommige elementen achterwegen laten en pas uitleggen als het moment zich is aanbreekt, hoe sneller je begint aan een spel hoe beter
'Ga maar even wat drinken pakken' 😂
Ik vroeg me af welke kant dit op zou gaan, want tussen de spellen in de thumbnail was geen ingewikkeld spel te vinden 😂
Evengoed waren de tips wel goed, met de kanttekening dat je het kunnen dromen van de regels zonder ooit een potje gespeeld te hebben wel kunt vergeten. Bij echt ingewikkelde spellen kun je nooit ieder scenario waar mensen naar gaan vragen zelf ook al bedacht hebben, zorg er in plaats daarvan voor dat je wel weet waar je in het regelboek moet zijn voor het vinden van een antwoord. Hoe train je dat? Speel in je voorbereiding een meerpersoons potje in je eentje, dat helpt je ook vragen tegen te komen waar je nooit tijdens enkel het lezen van de regels toe gekomen zou zijn.
Ik moet zeggen dat het niet helemaal ok is zelf nog niet eens boter kaas en eieren volledig uit te kunnen leggen en dan hier te gaan zitten geinen over een een audiofragment uit een video. Alle tips die jullie gegeven hebben zitten in al zijn videos. Sebastiaan leidt het spel in, heeft het spel klaar liggen voor de uitleg, geeft (met beeldmateriaal) de uitleg van de regels, zet vervolgens het spel klaar voor een potje met meestal 2 spelers en legt dan in de tweede helft van de video de gameflow uit door een potje te spelen. Niets op aan te merken .... Mit je de hele video kijkt.
Ik vind Wingspan geen gemakkelijk spel om uit te leggen aan een nieuwkomer… het is uiteindelijk wel redelijk eenvoudig te spelen, maar al die speciale vogel-krachten en de verschillende wincondities maken het geen gemakkelijk om uit te leggen spel.
@@MarceldeJong het is misschien ook maar net wat je referentie kader is. Spellen als Root, Feudum, willekeurig welk 4X spel, een Vital Lacerda spel vragen beduidend meer van iedereen aan tafel en de uitleg kan gerust een uur duren omdat er zoveel op zich makkelijke acties zijn die allemaal in elkaar haken waardoor het overzicht lastig te behouden is voordat je een echt potje kunt spelen. Met dat soort spellen is het eerste potje eigenlijk deel van de uitleg.
Wingspan valt voor mij in de categorie van spellen als El Dorado en Concordia; na het neerzetten leg je het uit en een kwartier later speel je een potje. Je hebt 4 acties die op zichzelf simpel zijn, en alle complexiteit zit hem in de eigenschappen van vogelkaarten, en de samenhang van die kaarten met de 4 acties (en de puntentelling). Aan de hand van een paar voorbeeld kaarten kun je al die nuances vrij makkelijk bespreken en daar mag je nest de helft van je tijd aan besteden.
Wil niet zeggen dat het een simpel spelletje is, je kunt jezelf echt makkelijk in de knoei werken, maar ik denk zelf dat het niet perse de taak is van een uitleg dat te voorkomen. Al kan ik mij voorstellen dat dat wel persoonlijk is, maar de meesten in mijn groep vinden het om spelenderwijs de laatste beetjes in te vullen.
Voor wie dat fijn vind is het bij een spel met de complexiteit van Wingspan handig tijdens een eerste potje met elkaar mee te denken. Snelle uitleg, dan een potje waarin je een beetje met elkaar meedenkt om een gevoel te krijgen voor de flow, dan een echt potje.
Wij vergeten ook regelmatig iets en dan zijn we vrij relaxed in het toestaan van iets alsnog doen, ook al is de volgende speler al aan de beurt. Als je dat niet doet verziekt het de hele sfeer.
Nox is een held! Blijven promoten die dude.
En wat betreft Spyfall, is er ook Detective Club. Waar je hetzelfde concept hebt maar dan een woord moet uitbeelden met Dixit-achtige kaarten terwijl één van de spelers geen idee heeft wat hij of zij moet uitbeelden. Zeker de verklaring die mensen dan gaan geven zorgt vaak voor hilarische momenten.
Heb ik in de spellenkast. Hilarisch met de juiste groep
@@johanlotigiers hij staat hier ook in de kast, inderdaad hilarisch als er een paar creatievelingen bij zitten.
Bordspellen zijn zeker ingewikkelder geworden. Net als videogames trouwens ;) Ik heb overigens zelf soms meer plezier aan uitleggen en spelleider zijn dan zelf meespelen (ben vrijwilliger bij een stichting die spellendagen organiseert).
Ik kijk ook spelle Jelle, die legt uit door het spel te spelen. Wat voor mij goed werkt
Ik ga denk ik een dienst starten waarbij ik langskom om games uit te leggen 😁
Ik haak eerder af bij deze video dan speluitleg. Overigens; neem de groep mee in het thema/verhaal (ook al doet dit er niet toe), vertel wat het doel (objective) is om te winnen, vertel daarna welke keuzes de speler maakt in een beurt. Daarna evt kort de stappen, maar je kunt al spelend leren.
Overigens leef je onder een steen, aangezien in de essen spiel beurs al 200.000+ bezoekers per jaar heeft.
Dit is letterlijk de Nederlandse versie van de uitleg van Shut Up & Sit Down, Mastering the Teach 😂
Die video is heel waardevol geweest voor mijn teach.
Ik ben een BoardGameGeek. Zonder beeld ben ik ervan overtuigd dat jullie geluidsopname van Nox 'Century Spice Road' betreft
Bijna....Pax Pamir 2nd Edition. Aanrader btw
@@WimPost1980 😂😂😂 bijna dus 😂😂😂
Ik ben wel benieuwd naar welke spellen jullie spelen, behalve Qwixx en Spyfall
Vaak zijn er ook online speluitleggen te vinden op youtube. Vaak door de uitgever van het spel.
Spelen met anna.... niet de verkeerde kant op denken je kan het 😅
De bakkebaarden van Stefan groeien niet richting zijn oren, maar terug richting zijn neus. Een soort snor met heimwee.
Nox is ook niet om te luisteren, maar om naar te kijken! Anders begrijp je er inderdaad niks van
Tex zou een goeie Dungeon Master zijn bij Dungeons & Dragons
Ik zou echt heel geschikt zijn om met anna een bordspel te spelen ik speel precies so 😂 liever mooi spelen dan niet mooi spelen en winnen
Nox is prima als je Engels nog wel lastig vind. Anders zou ik toch meer bij andere TH-camrs kijken. Ik typ meetstal: "(naam bordspel) boardgame explain" en dan kijk ik wat er tussen staat. Dice tower vind ik meestal wel goed.
Zet via spotify een playlist op die bij het spelt hoort.
Geweldig onderwerp!
Spyfall! Top tip. Pareltje in mijn kast!
Game theory is al jaren een academische afstudeerrichting: Frank Karsten (Hall of Fame Magic the Gathering) heeft een PhD in game theory!
Maar Anna er zit wel een 'flaw' in je spel uitleg van boter kaas en eieren. Je hebt namelijk niet uitgelegd dat 1 speler met enkele en alleen kruisjes speelt en de andere speler enkel en alleen met nulletjes. Nu lijkt het net alsof je zelf mag bepalen of je een kruisje of nulletjes zet 😂
"De zomer komt eraan"? 🤣
heeft u misschien ook risk?
Probeer maar eens een spel uit te leggen tijdens s'werelds grootste spellenbeurs in Essen Duitsland als er een hele hal geroezemoes klinkt van duizenden mensen.!
En in je beste Duits.
Ook daar heb je mensen die het spel door en door kennen waardoor de uitleg meestal wel overkomt. En meeste bezoekers van Spiel zijn wel redelijk bekend met bordspellen dus helpt ook.
Engels is vaak wel de standaard dus da's iets moeilijker als Nederlands dus zorg wel dat je daar comfortabel mee bent
ik heb er een hekel aan als je met een groep aanhet spelen bent dat als iemand op een gegevenmoment geluk heeft of een goede zet heeft gedaan dat er dan een haat campagne gestart word om je klein te maken. enhetr m,aakt dan niet meer uit hoe goed de anderen spelen jij bent de zondebok en mag niet meer winnen.
Maar welk spel speelt Stefan nou met zijn vrienden groep? Ben wel benieuwd 🤨
Zal vast Gloomhaven zijn
@@MarceldeJong denk niet Civilization, gezien dat spel al bestond toen ie klein was.
Tex vindt gewoon ter plekke een spel uit
Deze mensen hebben de game "biogenesis" nog niet gezien.
Heb liever the dice tower for speluitleg. Nox is te lang draderig.
Ik ben geen fan van Nox, maar om een spel echt te leren vind ik hem persoonlijk vele malen beter dan Dice Tower. Dice Tower geeft een indruk, Nox behandelt de volledige regels.
@Stefan Ik heb wel ooit een scriptie gelezen over Dominion
Serieus? Wat was de hoofdvraag?
@@Philippe_Gruijthuijzen www.universiteitleiden.nl/binaries/content/assets/science/mi/scripties/bsc-vanderheijden.pdf
@@EDDIEC3c grappig. Een vriend van me vindt Dominion fantastisch. Bedankt
Als je een bordspel al niet snapt mag je jezelf gaan afvragen wat voor toegevoegde waarde je bent aan deze maatschappij.