Hocam saygısızlık etmek istemem ama konuları ele alırken biraz daha özet ve lafı dolandırmadan net şekilde anlatmanız cidden çok güzel olacak,verdiğiniz detaylar güzel ama konu uzadıkça verim azalıyor. Teşekkürler iyi çalışmalar.
Ülke olarak hayatımızın merkezinde insan yok. Dolayısıyla böyle tatsız durumlar rahatlıkla ortaya çıkıyor. Şunu biliyoruz ki hiç birşey imkansız değil. Yeter ki içtenlikle istenilsin. Arkadaşımıza başarılar dilerim.
Herkese merhaba, meslek lisesinden mezun oldum aile zoruyla 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumaya zorlandım. Yazılım dillerinin bi kısmını biliyorum desem yeri bu yüzden üniversitede kendimi geliştirmek yerine başka insanların nasıl kendini geliştirdiğini öğrenmek ve çevre büyütmek için gidiyorum. Ablamın bir arkadaşı öğretmeninin projesini yaparak büyümüş bu yüzden ben de böyle fırsatlar çıkacağını umarak üniversiteye gideceğim. Üniversite hakkında diyeceğim tek şey ; ülkede okumaktan ziyade bir şeyleri bilen kişileri almayı ve CV'si dolu olanları almayı öncelik görüyorlar. Bu yüzden yaşınıza bakmaksızın bir sürü dil öğrenip kendinizi geliştirebilirsiniz hiç bir şey için ne erkendir ne de geçtir 4 yıldır yazılımla uğraşıyorum 6-7'ye yakın dil biliyorum...
Yazık. Bende 18'imde kredi çekip almanya da bir dil kursuna yazılmıştım. Kurs bahaneydi amaç öğrenci vizesi çıkartıp yerleşmekti ki yerleştim 2 yıl daha uzattırdım 3 yılda kendimi almanca da ve yazılım da geliştirip sektör de yerimi buldum. 2 yıl sonra da alman vat alıyorum ve altım da audi rs4 var. Daha 21 yaşımdayım kardeşim. Sen 7 dil bilebilirsin ama benim gibi altında audi rs4 ile güzel kiralık bir evin, hayatın ve her hafta evine gizliden attığın alman sarışın hatunları yoktur.
Benim okuduğum okulda hocalarımız şunu diyordu hepiniz bu bölümden mezun olacaksınız ama 45 kişilik sınıfta belki bir kişi bilgisayarla ilgili bir işte çalışacaksınız diyordu. Dediği gibi oldu kimse bilgisayar ile ilgili bir işte çalışmıyor programcılık mezunu çünkü eğitim çok yetersiz hocalar konuyu geçiştiriyor hiçbirşey öğrenemiyoruz. bu bölümü asla seçmeyin mühendislik okuyun.
@@furkangemici5609 balikesir universitesi. Diger arkadaslarda demis kendini gelistir yahu dandik egitim olurda hocalar sadece slayt gosterirse kendini nasil gelistiricen. Iyi egitim onemli tabiki oyle olsa hic okula gitme o zaman evde gelistir kendini gelistirebilioasan.
Merhabalar, başka bir konuda arama yaparken ilk defa bir kaç videonuzu izleme fırsatım oldu. Uzmanlık alanınız veya akademik kariyeriniz hakkında en ufak bir fikrim yok ancak yorum yapmadan geçmek istemedim. 38 yaşında Meslek Lisesi mezunu daha sonra 2 yıllık programcılık arkasından aof lisans bitirdim bilişim sektöründe sistem yöneticiliği gibi bir iş yapıyorum. Anlatımınız ve yaklaşımınız gerçekten etkileyici sektör tecrübeniz ne derece var bilemiyorum ancak sektör adına verdiğiniz bilgiler doğru ve yerinde genç arkadaşlara vermeye çalıştığınız desteği görüyor saygı duyuyorum. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlar kendilerine paydalar çıkartabilirler.
@Dep Hocam ben okulu okurken zaten profesyonel olarak çalışmaya başlamış ve kariyerim oturmaya başlamıştı. 2 yıllık okulu sadece yazılım alanında kariyer yaparsam diye başlangıç yapmıştım ancak devamı gelmemişti lise yıllarında onun için tercih etmiştim. Ancak Mühendislik okumadığım için pişman oldum sistem network ve güvenlik alanlarında uzmanlaştım yazılım kariyeri başlamadı bende o yüzden Mühendislik ünvanı alamadığım için yükselemedim bir noktada tıkandım. Benim hayat tecrübem bu yönde gelişti.
@@szararsiz hocam selamlar ben 2 yıllık pc programcılığı okuyacağım ne yazık ki müh. tutmadı bende programcılığa yöneldim anladığım kadarıyla sizde mühendisliğe tamamlayamadığınız için pişmanlık var. şuan yaşım 18 sizce 2 yıl kendimi geliştireyim mi yoksa sadece matematik çalışıp kendimi müh mü yapayım sizlerin cevapları ardından hayatımı şekillendireceğim.
Bilgisayarla ilgili olmayan 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olsak ama belli programlama dillerini çok iyi bilsek iş imkanımız olur mu Türkiyede bu yönde istihdam az gördüğüm kadarıyla 3 yıllık net tecrübe ve bu alanda okumuş olmayı gerektiriyor belli bir yazılım grubuyla deneyimli olarak eleman aranıyor cevaplarsanız sevinirim işi iyi bilmek yeterli olmaz mı cidden ?
Merhabalar bende 2 yıllık bilgisayar programcılığı web tasarim mezunuyum okudugum zamanlarda hep iş alimlarinda öncelik sizlerdeydi derlerdi oyle okudum bende ama hep içimde saglık okumak vardi sizce geçiş yapmalımıyım
@@umitrencber herkesi bilmem ama bn pismanim arkadaslarim diger bolumden olanlar cogu is sahibi oldu bzm sinifimiz 25 kisiden olusuyordu suana kadar sadece 3 kisinin isi var sizce neden bu kadar az?
Merhaba, bilgisayar programcılığını bitirip DGS sınavını kazanıp Fizik veya fizik mühendisliği bölümünü tutturduktan sonra Fizik bölümüne veya fizik mühendisliği bölümüne 3.sınıftan mı başlarız? Yoksa 0 dan yani 1.sınıftan mı başlarız?Saygılar
Hocam form applicationdan başka bişey görmüyoruz. Farklı diller de(Delphi, Visual Basic(6.0), C#, Pascal extra C ve SQL) veri tabanı bağlantısı ve insert, update, delete işlemleri ve diğer component işlemleri. Bu bilgilerle mezun olacağım. Ne kadar işe yarar merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim.
Lisede alan seçimi yapacğaım matematiğim iyi(cebir iyi geo idare eder) fenim kötü , sayısal seçersem hem derslerden kalabilirim hem de lys de kötü yaparım, sadece matematik den olan bilgisayar bölümleri nedir ne kadar iyidir ?
sadece matematik ile neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama sanıyorum sizin durumunuzda yönetim bilişim sistemleri bir alternatif olabilir: th-cam.com/video/N3ej9ZtMzts/w-d-xo.html
resmi olarak 40 - 45 saat çalışılır, bazıları bu kadar da çalışmaz, bazıları bunun iki misli çalışır, kişiliğinize, hedeflerinize, bulunduğunuz yere ve çok daha fazla etkene göre çalışma süresi değişir.
Öncelikte benim adım Nazlı. Benim hayallerimin arasında yazılım mühendisi olmak var fakat lysye ailevi nedenlerden dolayı giremedim ve ygsyle tercih yapmaya karar verdim daha sonra Nişantaşı Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığını gördüm ve dgs yani dikey geçişle yazılım mühendisliğine ve bilgisayara geçilebilir olduğunu gördüm. Şimdi benim sorularım şu şekilde; 1- Bilgisayar programcılığı güzel bir bölüm mü? 2- Bilgisayar programcılığından yazılıma geçiş yapmanın bana bi artısı veya eksisi olur mu? 3- Bir sene daha bekleyip hazırlanıp direk yazılıma mı geçmeliyim yoksa şu an programcılıktan işe atılmalı mıyım? 4- Yazılım mühendisliğimi daha avantajlı bilgisayar mühendisliği mi? 5- Nişantaşı üniversitesi iyi bir tercih mi? Sorularım belki biraz fazla ama cevaplarsan çok sevinirim bir tek sana güveniyorum. Sağlıcakla kal hocam😊
Merhaba, aynı seyler bu yıl benim de başıma geldi ege bilgisayar programcılgına gectim. Sorularına gelicek olursak Bilgisayar bence güzel bir bolum ama onlisansı okurken kendini bilgisayar bolumde geliştirmen ve 2 yıl sonunda muhendislige gecmen gerekir. Programcılıktan devam et ve dgs yap girmissin bu yola artık. Yazılımmı bilgisayaar mı diye sorcak olursan dgs sınavından sonra puana gore tercih yapabilirsin ikisi arasinda pek fark yok senin neler bildigin onemli
Talha Arslan ya bende bu sene girdim yazilim yada pc muhendisligi istiyorum ama sinav cok kotuydu sence 2 yilliga mi geçim yoksa mezuna mi kaliyim ya kafam karişik of . yardimci olurmusun bi.
Neona Valiente bense bu sene girdim kötü geçti ya mezun kalmaya manevi olarak gerçekten gücüm kalmadı 2 yılı yazıcam pc programciligi okusam DGS geçici 4 yiliga inş
Neona Valiente beyler benim geçen sene 200 bindi bu sene mühendislik gelmedi düşünün artık sisteme bak bende tyt den bilgisayar programcılığı yazıp dgs y le geçmek istiyorum fakat hangi üniversiteye gitmeliyim bilmiyorum tyt puanim 324 hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz
abi neredeyse bilgisayar programciligini rahat bitirmek ve risk almamak adina rusyada kazan federal universitesinde yazilim egitimi almaktan vazgectim sence ne yapmaliyim ya turkiyede kalacagim ailevi degerlere guvenecegim ikna oldum gibi ....
AMA GİTMEK ZORUNDAYIM. DGS İLE 4 YILLIĞA GEÇMEK İSTİYORUM.MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM. BULUNDUĞUM ŞARTLAR 4 YILLIK İÇİN İZİN VERMİYOR. AMA MATEMATİK TEMELİM VAR. BU YÜZDEN BOĞAZİÇİ BİLGİSAYAR MÜH. HEDEFLEDİM.ŞİMDİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. LÜTFEN 2 YILLIK ÖNERİNİZ VARSA YANİ HOCALARI İYİ OLAN Bİ MYO ÖNERMENİZİ, İSTİYORUM.
@@mustafayilmaz7235 iki tane Kocaeli var biri Köseköy diğeri Gölbaşı ilk ikiye bunları yazmayı düşünüyorum ardından Samsun'u bolu'yu da düşündüm ama yazsam mı bilmiyorum
sayisal 210bin siralamam var ama iyi yerlerde bilgisayar yazilim tutmadigi icin sehrimde bilgisayar programciligi + dgs yapmayi dusunuyorum sizce mantikli mi?
@@den6316 ümitsizlik ten değilde biraz gerçekçi düşünmek istiyorum.Ben lisede sayisal zor vs den dolayı eşit ağırlık bölümü seçtim.Yani ben 1 sene saglam çalışmam lazım o da mümkün değil eğer bilgisayar programcılığı okursan seneye bana yazabilirmisin çünkü benim için o bölümü okuyan tecrübe etmiş briinin ağzından çıkmış laf önemli.İnstegram vs iletişim araçlarından olabilir senin tercihin
@@oguzhan172 merhaba 2018 tercih hangi üniversiteye gittin. Yani tyt sıralaman kaç idi ve 2 yıllık bilgisayar programcılığına mı gittin ilk ? Cevap verirsen sevinirim.
hocam ben 2 yillik progrcilik mezunuyum dgs ile gecis yapmayi denedim olmadi olmayincada hayal kirikligina ugradim kaldigim sehirdede kendi bolumumden bi is yok bende oyun yapmada kendimi gelistirmek istiyorum tavsiyeniz nedir ?
Hocam dünyadaki başarılı bilişim şirketleri sahiplerinin birçoğu okullarını yarıda bırakıp kendi şirketlerine vakit ayırmaya yoğunlaşmışlar diyebiliriz, bunların hayatlarını okuduğumuzda, bu kadar çok örnek tesadüf olamaz sizce de öyle değil mi?Buradan eğitim şart değil manası çıkarılmasını istemiyorum ama okulda öğretilenler malum, öğretenler zaten kendileri yeterli mi ki öğrenciye ne verecekler, kendini sürekli geliştiren eğitimciler nadir de olsa var ama onlar da müfredatların dışına çıkamıyorlar.
bir dönem için mümkün olan ama artık mümkün olmayan durumdan bahsediyoruz. mesela bill gates için doğru bir önermedir ama bugün microsoftta çalışmak için artık böyle bir şansınız yok. 30 - 40 yıl önce, Sektör çok boşken yaşanan başarı hikayaleri ile bugünkü durum çok farklı. Kariyer planı açısından bugün bilişim alanında bir başarı hikayesi için, üniversite (hem de iyi bir üniversite) ve üzerine çok çalışmak olmadan olmaz diyebiliriz. Risk almak ve girişimcilik açısından ise durum daha farklı, girişimci olarak ilk okul mezunu olsanız bile doğru bir yatırımla başarılı olabilirsiniz. Ama bu durumda da genelde milyonlarca eğitimsiz denemeden başarılı olan bir iki örneği başarı olarak göstermek hata olur. Yani mesajınızda yazdığınız üzere, günümüz şartlarında bu tam anlamıyla "tesadüf"tür. Eğitim sisteminin problemleri olduğu doğru, o yüzden özellikle "iyi bir üniversite"de eğitim almanızı tavsiye ederim. Örneğin, bir dönemler sizin bahsettiğiniz ve çok az sayıdaki bu eğitimini yarıda bırakanların, çoğunlukla da iyi eğitimli girişimcilerin kurduğu dünyanın en iyi şirketlerinin, bugün ortak özelliği, bu şirketleri yönetenlerin dünyanın en iyi 10 üniversitesinden çıkıyor olması, işte bu bir tesadüf olamaz.
eh birisi korsan, diğeri yapan adamın hakkını aldığı lisans ücretine sahip. Tabi torrentten indirdiklerinizde virüsten, truva atına kadar herşeyin olma ihtimali var.
merhaba hocam rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın lütfen sizi youtube dan bir süredir takip ediyorum ve bilgisayar programcılığı hakkındaki videoları görünce yazmak istedim hocam ben 2 yıllık bölümlere tercih verebiliyorum ne yazık ki aklımda bilgisayar programcılığı ile grafik tasarım var bilgisayar programcılığından dgs ile 4 yıllığa geçebiliyorum ki zaten bilgisayar mühendisliği istiyordum size 2 sorum var 1.Bilgisayar programcılığı mı grafik tasarı mı mı okumalıyım yani hangisinin iş olanağı sizce daha fazla 2.Bilgisayar programcılığı içinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi var aklımda sizce hangisine gitmem daha iyi olur Çok uzun oldu galiba umarım cevaplarsınız şimdiden her şey için teşekkürler
Hocam saygısızlık etmek istemem ama konuları ele alırken biraz daha özet ve lafı dolandırmadan net şekilde anlatmanız cidden çok güzel olacak,verdiğiniz detaylar güzel ama konu uzadıkça verim azalıyor. Teşekkürler iyi çalışmalar.
Ülke olarak hayatımızın merkezinde insan yok. Dolayısıyla böyle tatsız durumlar rahatlıkla ortaya çıkıyor. Şunu biliyoruz ki hiç birşey imkansız değil. Yeter ki içtenlikle istenilsin. Arkadaşımıza başarılar dilerim.
Herkese merhaba, meslek lisesinden mezun oldum aile zoruyla 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumaya zorlandım. Yazılım dillerinin bi kısmını biliyorum desem yeri bu yüzden üniversitede kendimi geliştirmek yerine başka insanların nasıl kendini geliştirdiğini öğrenmek ve çevre büyütmek için gidiyorum. Ablamın bir arkadaşı öğretmeninin projesini yaparak büyümüş bu yüzden ben de böyle fırsatlar çıkacağını umarak üniversiteye gideceğim. Üniversite hakkında diyeceğim tek şey ; ülkede okumaktan ziyade bir şeyleri bilen kişileri almayı ve CV'si dolu olanları almayı öncelik görüyorlar. Bu yüzden yaşınıza bakmaksızın bir sürü dil öğrenip kendinizi geliştirebilirsiniz hiç bir şey için ne erkendir ne de geçtir 4 yıldır yazılımla uğraşıyorum 6-7'ye yakın dil biliyorum...
selam 2 yıllık bir programcı yazılım iş başvurusuna gidebilir mi
@@lti2429 bilgisayar programciligi yazilim m. benzer bolumler yaziyo bazi ilanlarda onlara bakabilirsin
Yazık. Bende 18'imde kredi çekip almanya da bir dil kursuna yazılmıştım. Kurs bahaneydi amaç öğrenci vizesi çıkartıp yerleşmekti ki yerleştim 2 yıl daha uzattırdım 3 yılda kendimi almanca da ve yazılım da geliştirip sektör de yerimi buldum. 2 yıl sonra da alman vat alıyorum ve altım da audi rs4 var. Daha 21 yaşımdayım kardeşim. Sen 7 dil bilebilirsin ama benim gibi altında audi rs4 ile güzel kiralık bir evin, hayatın ve her hafta evine gizliden attığın alman sarışın hatunları yoktur.
büyük cesaret kral başarılar@@adbulamiyorum31
@@adbulamiyorum31 ne gtten salladın ama
Aslan ekmeği sindirmiş herkeze artığı kaldı hadi hayırlısı
Hocam bizim psikoloğumuz sizsiniz :)
Benim okuduğum okulda hocalarımız şunu diyordu hepiniz bu bölümden mezun olacaksınız ama 45 kişilik sınıfta belki bir kişi bilgisayarla ilgili bir işte çalışacaksınız diyordu.
Dediği gibi oldu kimse bilgisayar ile ilgili bir işte çalışmıyor programcılık mezunu çünkü eğitim çok yetersiz hocalar konuyu geçiştiriyor hiçbirşey öğrenemiyoruz.
bu bölümü asla seçmeyin mühendislik okuyun.
Kendini geliştirmeyip sadece okulda öğrendiklerile iş bulucanımı sanıyodun ki okulda bile hiçbir şey öğretmiyolar kendin öğrenmen lazım
Mühendislikte aynı durumda kendini geliştirmek önemli
Hangi ünide okudun
@@furkangemici5609 balikesir universitesi. Diger arkadaslarda demis kendini gelistir yahu dandik egitim olurda hocalar sadece slayt gosterirse kendini nasil gelistiricen. Iyi egitim onemli tabiki oyle olsa hic okula gitme o zaman evde gelistir kendini gelistirebilioasan.
@@turkey_respect şuan napıyon knk
hocam bende iki yillik bilgisayar programcıligı okudum yeni mezun oldum güzel bir moral oldu Bana da teşekkür ederim
Ahmet can dersleri zormu acaba. Yada okumaya değer bir bölüm mü
1 yıl geçmiş bu sürede neler yaptın ?
hooop son durum nedir biraderim
Ne yaptın
Anlatsana la
Merhabalar, başka bir konuda arama yaparken ilk defa bir kaç videonuzu izleme fırsatım oldu. Uzmanlık alanınız veya akademik kariyeriniz hakkında en ufak bir fikrim yok ancak yorum yapmadan geçmek istemedim. 38 yaşında Meslek Lisesi mezunu daha sonra 2 yıllık programcılık arkasından aof lisans bitirdim bilişim sektöründe sistem yöneticiliği gibi bir iş yapıyorum. Anlatımınız ve yaklaşımınız gerçekten etkileyici sektör tecrübeniz ne derece var bilemiyorum ancak sektör adına verdiğiniz bilgiler doğru ve yerinde genç arkadaşlara vermeye çalıştığınız desteği görüyor saygı duyuyorum. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlar kendilerine paydalar çıkartabilirler.
@Dep Hocam ben okulu okurken zaten profesyonel olarak çalışmaya başlamış ve kariyerim oturmaya başlamıştı. 2 yıllık okulu sadece yazılım alanında kariyer yaparsam diye başlangıç yapmıştım ancak devamı gelmemişti lise yıllarında onun için tercih etmiştim. Ancak Mühendislik okumadığım için pişman oldum sistem network ve güvenlik alanlarında uzmanlaştım yazılım kariyeri başlamadı bende o yüzden Mühendislik ünvanı alamadığım için yükselemedim bir noktada tıkandım. Benim hayat tecrübem bu yönde gelişti.
@@szararsiz hocam selamlar ben 2 yıllık pc programcılığı okuyacağım ne yazık ki müh. tutmadı bende programcılığa yöneldim anladığım kadarıyla sizde mühendisliğe tamamlayamadığınız için pişmanlık var. şuan yaşım 18 sizce 2 yıl kendimi geliştireyim mi yoksa sadece matematik çalışıp kendimi müh mü yapayım sizlerin cevapları ardından hayatımı şekillendireceğim.
İşşiz kalmamak için kendimizi geliştirelim
Hocam bölüyorum, öyle konuyla alakasız belki ama, bıyığınızın altı sol tarafta biraz fazla alınmış. Severek izliyoruz...
evet elektrikler kesikken traş oldum, biraz başarısız bir sonuç çıkmış ortaya :)
@@afkmimarasli4130 Neden böyle bir kullanıcı adın olduğunu sorabilir miyim ? Biraz ilginç geldiğinden soruyorum.
@@EnesIrac iç mimar olamadık bari..
@@afkmimarasli4130 Ahahah iyiymiş. Şuan mimarlık öğrencisi misin yoksa mimar olarak çalışıyor musun ?
@@afkmimarasli4130 Üzüldüm senin adına. Umarım ilerlsyen dönemler istediğin gibi geçer :(
Başkan bizi işe al 😅😅Ağcıyım
teşekkürler hocam
Ağzınızdan bal damlamış çok iyisiniz
Bilgisayarla ilgili olmayan 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olsak ama belli programlama dillerini çok iyi bilsek iş imkanımız olur mu Türkiyede bu yönde istihdam az gördüğüm kadarıyla 3 yıllık net tecrübe ve bu alanda okumuş olmayı gerektiriyor belli bir yazılım grubuyla deneyimli olarak eleman aranıyor cevaplarsanız sevinirim işi iyi bilmek yeterli olmaz mı cidden ?
Bilgin varsa başvurduğun da bilgili olduğunu o işi yapabileceğini göstermen lzm
Merhabalar bende 2 yıllık bilgisayar programcılığı web tasarim mezunuyum okudugum zamanlarda hep iş alimlarinda öncelik sizlerdeydi derlerdi oyle okudum bende ama hep içimde saglık okumak vardi sizce geçiş yapmalımıyım
Tavsiye edermisniz
Sizce bilgisayar programcılığı okumak pişmanlık mi yani iş imkanı vs
@@Criptofurkan akli olan okumasin bnce guzel bir meslek ama is orani cok az
@@umitrencber herkesi bilmem ama bn pismanim arkadaslarim diger bolumden olanlar cogu is sahibi oldu bzm sinifimiz 25 kisiden olusuyordu suana kadar sadece 3 kisinin isi var sizce neden bu kadar az?
@@baharaltunsoz122 hangi dilleri biliyosun geliştirdiğin projeler neler not ortalaman kac bunlarda önemli
Hocam iki yıllık eğitim sonunda ne kadar bir bilgiye sahip oluruz,yani yeterli olur mu bir yerde çalışmak için
@@PenaylaGezenAdam yazılıma iş başvurusu yapabilir mi bu programcılar ?
Merhaba, bilgisayar programcılığını bitirip DGS sınavını kazanıp Fizik veya fizik mühendisliği bölümünü tutturduktan sonra Fizik bölümüne veya fizik mühendisliği bölümüne 3.sınıftan mı başlarız? Yoksa 0 dan yani 1.sınıftan mı başlarız?Saygılar
Her üniversitenjn kendine göre kuralı var bazıları 1 den bazıları 2 den falan başlatıyor.
istanbul üni - istanbul teknik üniversitesi trük dili atatürk ilkeleri hariç ders muafiyeti bile yapmaz kardeşim
Hocam form applicationdan başka bişey görmüyoruz. Farklı diller de(Delphi, Visual Basic(6.0), C#, Pascal extra C ve SQL) veri tabanı bağlantısı ve insert, update, delete işlemleri ve diğer component işlemleri. Bu bilgilerle mezun olacağım. Ne kadar işe yarar merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim.
Lisede alan seçimi yapacğaım matematiğim iyi(cebir iyi geo idare eder) fenim kötü , sayısal seçersem hem derslerden kalabilirim hem de lys de kötü yaparım, sadece matematik den olan bilgisayar bölümleri nedir ne kadar iyidir ?
sadece matematik ile neyi kast ediyorsunuz bilmiyorum ama sanıyorum sizin durumunuzda yönetim bilişim sistemleri bir alternatif olabilir:
th-cam.com/video/N3ej9ZtMzts/w-d-xo.html
hocam ortalama bir yazlılım mühendisi günde kaç saat ve haftada kaç gün çalışıyor ?
resmi olarak 40 - 45 saat çalışılır, bazıları bu kadar da çalışmaz, bazıları bunun iki misli çalışır, kişiliğinize, hedeflerinize, bulunduğunuz yere ve çok daha fazla etkene göre çalışma süresi değişir.
***** peki ya gün sayısı pazar günleride çalışıyorlarmı
pazar günü kim neden çalışsın hacım ? cumartesi çalıştıran nadir firmalar var, onun dışında extrem bir durum olmadığı sürece pazar mesaisi yapılmaz.
Öncelikte benim adım Nazlı. Benim hayallerimin arasında yazılım mühendisi olmak var fakat lysye ailevi nedenlerden dolayı giremedim ve ygsyle tercih yapmaya karar verdim daha sonra Nişantaşı Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığını gördüm ve dgs yani dikey geçişle yazılım mühendisliğine ve bilgisayara geçilebilir olduğunu gördüm. Şimdi benim sorularım şu şekilde;
1- Bilgisayar programcılığı güzel bir bölüm mü?
2- Bilgisayar programcılığından yazılıma geçiş yapmanın bana bi artısı veya eksisi olur mu?
3- Bir sene daha bekleyip hazırlanıp direk yazılıma mı geçmeliyim yoksa şu an programcılıktan işe atılmalı mıyım?
4- Yazılım mühendisliğimi daha avantajlı bilgisayar mühendisliği mi?
5- Nişantaşı üniversitesi iyi bir tercih mi?
Sorularım belki biraz fazla ama cevaplarsan çok sevinirim bir tek sana güveniyorum. Sağlıcakla kal hocam😊
Merhaba, aynı seyler bu yıl benim de başıma geldi ege bilgisayar programcılgına gectim. Sorularına gelicek olursak Bilgisayar bence güzel bir bolum ama onlisansı okurken kendini bilgisayar bolumde geliştirmen ve 2 yıl sonunda muhendislige gecmen gerekir. Programcılıktan devam et ve dgs yap girmissin bu yola artık. Yazılımmı bilgisayaar mı diye sorcak olursan dgs sınavından sonra puana gore tercih yapabilirsin ikisi arasinda pek fark yok senin neler bildigin onemli
Talha Arslan ya bende bu sene girdim yazilim yada pc muhendisligi istiyorum ama sinav cok kotuydu sence 2 yilliga mi geçim yoksa mezuna mi kaliyim
ya kafam karişik of . yardimci olurmusun bi.
Neona Valiente bense bu sene girdim kötü geçti ya mezun kalmaya manevi olarak gerçekten gücüm kalmadı 2 yılı yazıcam pc programciligi okusam DGS geçici 4 yiliga inş
Muhammed AĞAOĞLU benimde gücüm yok katılıyorum her kelimene bende oyle yapicam
Neona Valiente beyler benim geçen sene 200 bindi bu sene mühendislik gelmedi düşünün artık sisteme bak bende tyt den bilgisayar programcılığı yazıp dgs y le geçmek istiyorum fakat hangi üniversiteye gitmeliyim bilmiyorum tyt puanim 324 hangi üniversiteyi tavsiye edersiniz
abi neredeyse bilgisayar programciligini rahat bitirmek ve risk almamak adina rusyada kazan federal universitesinde yazilim egitimi almaktan vazgectim sence ne yapmaliyim ya turkiyede kalacagim ailevi degerlere guvenecegim ikna oldum gibi ....
2 YILLIK BİLGİSAYAR PROG. OKUMAK İSTİYORUM HANGİ DEVLET ÜNİLERİNİ ÖNERİRSİNİZ
2 yıllık program önermem,
th-cam.com/video/336DSlsIZJs/w-d-xo.html
th-cam.com/video/NHIidllUYgU/w-d-xo.html
Başarılar
AMA GİTMEK ZORUNDAYIM. DGS İLE 4 YILLIĞA GEÇMEK İSTİYORUM.MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM. BULUNDUĞUM ŞARTLAR 4 YILLIK İÇİN İZİN VERMİYOR. AMA MATEMATİK TEMELİM VAR. BU YÜZDEN BOĞAZİÇİ BİLGİSAYAR MÜH. HEDEFLEDİM.ŞİMDİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADIM. LÜTFEN 2 YILLIK ÖNERİNİZ VARSA YANİ HOCALARI İYİ OLAN Bİ MYO ÖNERMENİZİ, İSTİYORUM.
EMRE ÇAĞLAYAN ne durumdasiniz şuan
Neona Valiente naptın bende yazmayı düşünüyorum 1 sende daha hazırlanmaktansa
Rendan sanirim okurken can verdi arkadaş sjsjdhxshsj
Kocaeli üniversitesi bilgisayar programcılığı. Gitmeli miyim ?
@@mustafayilmaz7235 iki tane Kocaeli var biri Köseköy diğeri Gölbaşı ilk ikiye bunları yazmayı düşünüyorum ardından Samsun'u bolu'yu da düşündüm ama yazsam mı bilmiyorum
@@mustafayilmaz7235 peki
@@erayersoz2221 Köseköy de bilgisayar programcılığı okuyacağım da çevre ve insanlar hakkında bilgi verir misiniz neden kötü mesela?
@@abletopickup Bro ben Kocaeli'yi yazmadım ikinci öğretimdi Samsun Çarşamba'yı kazandım
@@erayersoz2221 Yanlış etiketlemişim üste ki arkadaşa soracaktım
arkadaşlar üniversite sınavına gireceğim ama 4 yıllık dan umudum yok 2 yıllık bilgisayar programcılığı okusam iş imkanı olurmu
rez
sayisal 210bin siralamam var ama iyi yerlerde bilgisayar yazilim tutmadigi icin sehrimde bilgisayar programciligi + dgs yapmayi dusunuyorum sizce mantikli mi?
Ne yaptın bende DGS falan düşünüyorum.Sneeye giricem ama sayisalim kötü diye bilgisayar programcılığı
Ümit bilgisayar programciligi yazdim. ama sen seneye gireceksen simdiden umutsuzluga kapilma yapilmicak ders degil halledersin
@@den6316 ümitsizlik ten değilde biraz gerçekçi düşünmek istiyorum.Ben lisede sayisal zor vs den dolayı eşit ağırlık bölümü seçtim.Yani ben 1 sene saglam çalışmam lazım o da mümkün değil eğer bilgisayar programcılığı okursan seneye bana yazabilirmisin çünkü benim için o bölümü okuyan tecrübe etmiş briinin ağzından çıkmış laf önemli.İnstegram vs iletişim araçlarından olabilir senin tercihin
@@den6316 merhaba şuan bilgisayar programcılığı mı okuyorsun eğer okuyor isen hangi üniversite ve memnunmusun
@@oguzhan172 merhaba 2018 tercih hangi üniversiteye gittin. Yani tyt sıralaman kaç idi ve 2 yıllık bilgisayar programcılığına mı gittin ilk ? Cevap verirsen sevinirim.
hocam o çalıştığınız yer ne idi bilgisayar biliyorum diyerek girdiğiniz yer D: ne üzerine çalıştınız orada.
kaçıncı dakikadan bahsediyorsunuz?
BilgisayarKavramlari hani ilk işe girmem bilgisayar biliyorum diye olmuştu diyorsunuz ya onun hakkında sormuştum.
bir otomotiv bayiinin teknik destek işini almıştım (yaklaşık 10 - 15 bilgisayarları vardı, novel netware üzerinden administration yapıyordum).
BilgisayarKavramlari daha da açar mısınız rica etsem? 🤔
Hocam bu 2 yillik universitelere sadece meslek lisesi ogrencileri mi girebilir
hayır herkes gidebiliyor
hocam anlatırken konuyu çok uzatıyorsunuz kafa allak bullak oluo
hocam bu bölüme sadece meslek liseleri mi giriyo
Kerem Güç hayır
Tyt de barajı geçen herkes girebilir
Abi patron sandım
abi şeker
Sağlık alanı mı , bilgisayar alanı mi ??
çok zıt alanlar. kişinin zevkine kalmış bir şey bence
hocam ben 2 yillik progrcilik mezunuyum dgs ile gecis yapmayi denedim olmadi olmayincada hayal kirikligina ugradim kaldigim sehirdede kendi bolumumden bi is yok bende oyun yapmada kendimi gelistirmek istiyorum tavsiyeniz nedir ?
Sireyder Gold r
Suan napıyorsun merak ettim
@@aleynaylmaz2971 bende
1ntihar etmiştir heralde
Hocam dünyadaki başarılı bilişim şirketleri sahiplerinin birçoğu okullarını yarıda bırakıp kendi şirketlerine vakit ayırmaya yoğunlaşmışlar diyebiliriz, bunların hayatlarını okuduğumuzda, bu kadar çok örnek tesadüf olamaz sizce de öyle değil mi?Buradan eğitim şart değil manası çıkarılmasını istemiyorum ama okulda öğretilenler malum, öğretenler zaten kendileri yeterli mi ki öğrenciye ne verecekler, kendini sürekli geliştiren eğitimciler nadir de olsa var ama onlar da müfredatların dışına çıkamıyorlar.
bir dönem için mümkün olan ama artık mümkün olmayan durumdan bahsediyoruz. mesela bill gates için doğru bir önermedir ama bugün microsoftta çalışmak için artık böyle bir şansınız yok. 30 - 40 yıl önce, Sektör çok boşken yaşanan başarı hikayaleri ile bugünkü durum çok farklı. Kariyer planı açısından bugün bilişim alanında bir başarı hikayesi için, üniversite (hem de iyi bir üniversite) ve üzerine çok çalışmak olmadan olmaz diyebiliriz. Risk almak ve girişimcilik açısından ise durum daha farklı, girişimci olarak ilk okul mezunu olsanız bile doğru bir yatırımla başarılı olabilirsiniz. Ama bu durumda da genelde milyonlarca eğitimsiz denemeden başarılı olan bir iki örneği başarı olarak göstermek hata olur. Yani mesajınızda yazdığınız üzere, günümüz şartlarında bu tam anlamıyla "tesadüf"tür. Eğitim sisteminin problemleri olduğu doğru, o yüzden özellikle "iyi bir üniversite"de eğitim almanızı tavsiye ederim. Örneğin, bir dönemler sizin bahsettiğiniz ve çok az sayıdaki bu eğitimini yarıda bırakanların, çoğunlukla da iyi eğitimli girişimcilerin kurduğu dünyanın en iyi şirketlerinin, bugün ortak özelliği, bu şirketleri yönetenlerin dünyanın en iyi 10 üniversitesinden çıkıyor olması, işte bu bir tesadüf olamaz.
hocam benim bir sorum olacak lisansli programlarla torrentden indirlen programlar arasinda ne fark var cevap verirseniz sevinirim
eh birisi korsan, diğeri yapan adamın hakkını aldığı lisans ücretine sahip. Tabi torrentten indirdiklerinizde virüsten, truva atına kadar herşeyin olma ihtimali var.
kul hakkı var
merhaba hocam rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın lütfen
sizi youtube dan bir süredir takip ediyorum ve bilgisayar programcılığı hakkındaki videoları görünce yazmak istedim hocam ben 2 yıllık bölümlere tercih verebiliyorum ne yazık ki aklımda bilgisayar programcılığı ile grafik tasarım var bilgisayar programcılığından dgs ile 4 yıllığa geçebiliyorum ki zaten bilgisayar mühendisliği istiyordum size 2 sorum var
1.Bilgisayar programcılığı mı grafik tasarı mı mı okumalıyım yani hangisinin iş olanağı sizce daha fazla
2.Bilgisayar programcılığı içinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi var aklımda sizce hangisine gitmem daha iyi olur
Çok uzun oldu galiba umarım cevaplarsınız şimdiden her şey için teşekkürler
Grafik tasarımı git kendini geliştir, grafik tasarım programlarını öğren işsiz kalmazsın hatta online iş olarak yapabilirsin freelance olarak
Reis instagram adresi ver bende düşünüyorum konuşalım
@@huseyinozdemir2407 ne hakkında kardeşim kariyer ??
Taeta turkey isimli kullanıcıya yazmıştım ben aslında ama bu sene tercih yapacam tyt yerleştirme puanım 265 nereye gideceğime karar veremedim
kbü 2019 giriş
AÖF TE BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI NEDEN YOK ? 2019 DA ???????????????????????
Bro marmara ankara da da var benim bildiğim
Uzaktan öğretimde var
Uzaktan öğretimde var bil.progcılığı ama çoğu üniversitede sınava üniversite kampüsünde giriyorsun.Usak ve sanırım kırklareli gibi.
Eklendi şimdi Ata ya
😂