Taparina cu muste artificiale si buldo pentru clean, pastrav, oblete - materiale si constructie

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ก.ย. 2024
  • Cum se confectioneaza o taparina cu muste artificiale si buldo pentru pescuit la clean, pastrav sau oblete? O taparina este formata dintr-un fir principal pe care se leaga un numar de muste artificiale si in capat se ataseaza un plutitor (buldo).
    Pentru a pescui la taparina se poate folosi o simpla lanseta de spinning. De preferat este un bat din 2 segmente, cu o lungime intre 2 si 3 m, cu actiune cat mai mare si mai rigid pe varf.
    Lanseta Cormoran Ticora Black UL Spin 3-10 g: www.totalfishi...
    Mulineta Daiwa Sweepfire 2000: l.profitshare....
    Linia principala poate sa fie fir monotextil, dar nu e obligatoriu, de maxim 0,18 mm. Un fir bun este Firul Monofilament Stroft LS, 100m 0.14 mm: l.profitshare....
    Legarea mustelor se face pe o linie separata (taparina) , care se leaga de preferat direct la linia principala.
    Set muste artificiale Baracuda: l.profitshare....
    Fir monofilament pescuit Konger Steelon FC Tournament (fluorocarbon coated), transparent: l.profitshare....
    Numarul mustelor care pot fi folosite pe taparina, variaza in functie de lungimea batului. Optim ar fi sa avem 4 muste, insa numarul poate varia, la o distanta de 30-50 cm intre ele. Piciorusul cu musca de maxim 5-6 cm. Pentru a putea pescui cu taparina la suprafata apei, in capatul inferior al acesteia se leaga un plutitor, asa numitul buldo.
    Buldo transparent, sferic : www.decathlon....
    De preferat taparina se prinde direct de linia principala, fara elemente de legatura ( varteje, agrafe ) care ar trage capatul superior al taparinei sub apa si care ar provoca de asemenea atacuri false asupra lor si nu asupra mustelor.
    Un aspect important este legat de reglarea franei mulinetei: atunci cand vizam pesti ce pot atinge talie mai mare, trecuti peste jumatate de kilogram sau cand stim ca avem sanse sa ne intre asemenea pesti (rosioara, avat ), frana mulinetei trebuie slabita aproape la maxim. Astfel evitam ruperea taparinei sau a liniei principale intrucat atacurile sunt destul de violente in cazul pestilor mai mari iar la diametre de 0,16…0,18 vor ceda la noduri. Frana se strange progresiv, in timp ce obosim pestele.
    Ca tehnica de recuperare a taparinei, aceasta se poate face usor - liniar , cu varful in jos/lateral si cu stopuri de 2-3 secunde dupa 3-4 ture de manivela. De obicei pestele ataca musca in momentul stopului. In cazul in care pestele este mai mofturos sau sta la mai mult de 30 cm sub apa vom adopta alt stil si anume recuperarea o vom face cu varful batului in sus. Aici ajuta un bat mai lung . Linia principala intre varful batului si prima musca nu trebuie sa atinga apa . In acest fel, ridicand putin din bat, prima musca de pe taparina va evolua pe apa iritand pestele si aducandu-l dintre ape sa atace urmatoarele muste de la suprafata sau chiar pe cea “saltareata”. Si aici se recomanda stopurile. Tehnica e general valabila pentru toti pestii.
    Primul lucru pe care trebuie sa il vedeti inainte de a va pune problema taierii corecte la vita de vie, mai ales daca sunteti incepatori, este sa alegeti tipul de taiere si de conducere potrivit pentru soiurile de vita de vie pe care le aveti:
    • Tipuri de taieri pentr...
    Despre vita de vie: • Vita de vie
    Despre pomi fructiferi si arbusti: • Pomi fructiferi si arb...
    Doneaza pentru copiii nevoiasi: worldvision.ro...
    Disclaimer: Unele linkuri sunt de afiliere - prin ele castig un mic comision daca cumparati ceva (fara un cost aditional pentru voi).
    #taparina #muste #buldo

ความคิดเห็น • 6