Çok çalışanlı bi şirketim olsa hiç öyle satış eğitimi şu bu eğitimi falan verdirmem açın abi kolay değil sayfasını izleyin öyle iş başı yapabilirsiniz derim. Ağzınıza sağlık 300 sayfalık satış kitaplarını mükemmel özetlemişsiniz ❤️👍🏼
3 ปีที่แล้ว +3
Osman selam, güzel yorumların için teşekkür ederiz. 🙌
Böyle değerli bilgileri para verip alamayız valla helal olsun işinizin tecrübelerini bize yansıtıyorsunuz. Kurslar da bile basmakalıp belli başlı konularda standart hazırlanmış şeyleri öğretip geçiyorlar siz işin teorik tarafını değil uygulamalı tarafını anlatıyorsunuz sizden bu zamana kadar epey bilgi edindim teşekkür etme gereği duydum. Özellikle saygı çerçevesinde samimi konuşmanız anlattığınız konuların değerini arttırıyor
Mustafa Bey,Mustafa,Mustafacım,Musti. Bütün hitap ve samimiyet şekillerinde söylüyorum efendim; 3 günde 1 video geliyor düzene göre ve ben de spor yaparken bu gibi kısa podcast tarzı sohbetleri sevdiğim için spor sırasında günün videosunu izliyorum. Video günü her aksadığında benim sporum da aksıyor, kafamın bir tarafı burda kalıyor. 2 şirket yönetmek *Kolay Değil* fakat youtube'u da aksatmayın lütfen... Saygılar.
Hemen hem mağazada hem henuz menüsü olmayan bir yerde ürünleri anlatarak satış yapmış biri olarak bir kaç trick veriyorum, ki ikisinde de oldukça iyi olduğum söylenirdi; 1. Müşteriyi gözlemle 2. Seçenek sun, önemli olan sadece onun ne istediği şu an ve seçenekleri sunarken ürünü negatif kelimeler kullanmadan( olmaz deme mesela, bu şekilde oldurmuslar ve daha kullanışlı de) tanıt. 3. karizmatik ve kültürlü olmak zorundasın, karşındaki seni ve fikirlerini dinlemeye değer bulmadı, onu etkileyebilmelisin, yarattığın imaj kadar varsın 4. Samimiyet ve güler y yüzü, karşıya gecirilen energiyi ve değerli hissettirme algısını saymıyorum bile
Bir hatadan dolayı firma bana indirim kuponu teklif ederse içimden hakaret ediyorum. Ya bence firma yanlış bir hareket yaparsa; kullanıcıyı üzecek, mağdur edicek, artık bu yenilgiyi kabullenip, karından fedekarlık edip, hatta direkt sattığı o hizmet için zarar ederek bir şey yapması lazım. Bu olursa ben mutlu olurum, o firmaya bağlanırım. Yani mesela bir Bot sipariş ettim, 1 ay sonra kargoya verildi yada kutudan bambaşka bir ürün çıktı. Yani artık indirim çeki falan hikaye ya küfür etmek gibi bir şey, gel seni bir kez daha dolandırayım demek oluyor bu hareket. Zaten ben gıcık olmuşum firmaya, bir daha alışveriş yapmak istemiyorum, bana gelip indirim kodu veriyor yeni alışveriş için. Tövbe tövbe yaa... Amazon'un zaten bu kadar sevilme sebebi inanılmaz müşteri memnuniyetidir. Yanlış ürün mü yolladı ? abi o kalsın sende, doğruyu yolluyorum der. Mesela Sennheiser 4.40 kulaklıkları bozulana 4.50 veriyor. Tabi bunlar suistimale açık şeylerdir ama işte satış sonrası destek ekibi niye var? bu jestin en doğru kararını verebilmek için. Yani gerçekten müşteri mağdur edilmişse, baya canı sıkılmışsa bunu belli eder. Ve destek ekibi gerçekten artık firmanın hatasını kabul edip biraz zarar etme pahasına jestte bulunmalıdır ama dişe dokunur şeyler olmalı, yok % kaç kupon falan değil. Gerçekten güzel bir jest yapılırsa o zaman işte o kurtarma durumu olur, o kullanıcı firmaya aşık olur yani bu kadar basit. Arkadaşlarına anlatır böyle bir şey oldu blabla diye. Forumlarda yazabilir falan filan. Gerçekten bir firmanın biraz fedakarlık yapıp hatasını telafi için gerçekten değerli bir jestte bulunması satın alınamaz bir pazarlama fırsatı. Belki 500 lira zarara gireceksin o ürün için ama karşılığında bir bağlılık satın alıyorsun, insanlar kolay kolay bir markaya bağlanmaz ve sen hata yapıp üstüne bu bağlılığı satın alıyorsun, amazon en büyük örneğidir. Onuda geçtim markanın bir propagandasını satın alıyorsun, bu jestini anlatıp markanı övecek bir insan potansiyeli satın alıyorsun. Ya benim bir kere serviste 5dkda bozuk kulaklığım yenisiyle değiştirildi, anlatmadığım arkadaşım kalmadı, "htc"nin süper servisi var falan filan diye. İnsanlar firmalarla yaşadıkları uç noktada mutlu edici veya üzücü deneyimleri paylaşırlar, firmaların bunu unutmaması lazım. Ama sen zaten sürekli kargoları geç veren, hatalı ürün yollayan bir firma isen yani sürekli büyük jestde seni batırır zaten. Ama işini olabildiğince düzgün yaparken arada olan bu hataları gerçekten fırsata çevireceksen o ürün için zararı göze alacasın. Yani bence durum böyle.
13:27 Teknosa'da telefonlara bakıyordum ilerleyen dönemde de almayı da düşünüyordum. Çentikli olup ekranın altı çerçevesi kalın olan cihazları sevmiyorum. Eşit ölçüde olmalı iki çerçeve de. Satış işi ona kitlenmiş gibi duran beyfendi bana yanaştı ve ısrarla sorular sormaya başladı. Ne gibi özellikler aradığımıo özelliklere sahip cihazları örnek gosterdim beyfendi bir anda yok onun çentiği eşit değil ıvır zıvır yok öyle telefon bulamazsınız bilmem ne diye ses tonunu yükseltmeye başladı, resmen dövüş başlayacaktı. Neyse mevzu uzamadan iletişimi kestik başka tarafa yöneldim bir süre sonra beyfendi elinde telefon google'i açmış bak söylemiştim haklıyım diye kalabalığı yara yara yanıma geldi. Ki haklı değil. Daha sonra ki ziyaretlerimde de o beyfendi bana sorun çıkardı ve fazla kabaydı. Teknosadan acil acil ihtiyacım yoksa kesinlikle ürün almıyorum o mağazaya uğramak bile istemiyorum. O beyfendiye buradan teşekkür ediyorum , Teknosa'ya bir müşteri daha kaybettirdi :) Nezaket genel toplamda her daim +'dır. Özellikle ticarette.
Elbette odağında insanın olduğu tüm işlerde derin bir nefes alıp sakin bir üslupla karşıdakine muhattap olabilme becerisini göstermek çok önemli. Ayrıca Türkiye'de işletmeler müşteri temsilcilerini sadece ürünle ilgili değil; aynı zamanda şirketin kullandığı pazarlama teknikleri, ödeme yöntemleri (yerel/global) vb tüm bağlayıcı konularda eğitmedikleri sürece fasonculuktan ileri gidemezler. Gİtmeye çalışanlar da kendini kandırır durur
Satış temsilcinizi neye göre seçiyorsunuz? Seçtiğiniz temsilcinize ürünleriniz ile ilgili eğitim veriyor musunuz yoksa temsilcinin kendinin araştırmasını mı bekliyorsunuz? Ya da satış ile ilgili bir eğitim veriyor musunuz?
4 ปีที่แล้ว +1
Eğitim veriyoruz tabii ki. Seçerken kişilik, tavır, konuşma becerisi vs. etkili oluyor. Keza tecrübe. Referansları da çok önemli.
Daha önce hiç büyük bir şirket yönetmemiş,tek başına kalmış,tecrübesi çok az olan,maddi problemleri olan / LAKİN= Gerçekten inovatif ve doğru tespit edilmiş reel problemleri çok iyi çözen ve fark yaratabilecek bir girişimi nasıl hayata geçirebilir? Bunu işlermisiniz diğer videolarınızda? Bu durumun beni özetlediği aşikar zaten, ama şunlarıda ilaveten sormak istiyorum. Projemi gerçekten kıymetli bulan bir yatırımcı ile (Girişimcilik ekosistemi içerisinden değil) yakın zamanda bir görüşmem olacak ve projem için bana yatırım yapma ihtimalinide çok yüksek görüyorum. Ben eğer,ondan yatırım alabilirsem ve ortak olabilirsem, yapacağım ilk şey,website ve ios yazılımlara hızlıca start vermek ve bir ''yönetim danışmanı'' ile birlikte et tırnak olarak çalışmaya başlamak olacak. Sizce bu düşündüğüm başlangıç planı uygun mu? Sizin şöyle başla şöyle hareket et dediğiniz unsurlar nelerdir? Tavsiyelerinizi almak isterim
4 ปีที่แล้ว
Öncelikle umarım yatırım bahsettiğin kadar kolay/seri olur. Maddi imkanı bulduktan sonra gerisi yavaş yavaş gelir diye düşünüyorum. (Ne kadar aldığın önemli ki hata yapsan bile ayakta kalabil.) Yönetim danışmanı konusuna çok katılmıyorum. Bu konuları kendin çözmelisin.
Merak ettiğim bir konu var. Bir işi öğrenmek için bir firmada ya da yerde ücretsiz çalışmak hakkında fikriniz nedir? Bazı bölümlerde bu konuya değindiniz ama şunu merak ediyorum. Bazı insanlar bu konuyu övünerek anlatırken “bu noktaya gelmek için aylarca maaş almadan çalıştım... vs” bazı insanlar ise bu konuda kendinizi kullandırmayın, emeğinizi bedavaya satmayın diyor. Sizin bu konu hakkında fikriniz nedir?
4 ปีที่แล้ว +1
Bu konu çok basit. Her şeye "hemen ve çok emek vermeden" ulaşmak isteyen insanlar bu kafa yapısını anlamak istemiyor. Onlara "kendini kullandırmak" geliyor konu. 2-3 ay bedava çalışmaktan kim ölmüş anlamadım?
Dolaylı reklamlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Yani direk olarak İkas'ın reklamını yapmıyorsunuz ama deneyimlerinizi paylaşmanın yanında İkas'ı dolaylı yoldan tanıtmış oluyorsunuz. Bu reklam türünün markalaşma ve mağaza bilinirliğinde yada bir diğer ifade ile müşteri kazanmada etkisi nasıldır ? Teşekkür ederim çok güzel bir video olmuş.
4 ปีที่แล้ว +1
En etkili yol olduğunu düşünüyorum. Vermeden almamak lazım. Uzun vadeli, kolay olmayan ama en sağlam pazarlama yatırımı dolaylı reklamlar.
Kızım ünlü bir burger markasının müdürü.Bazı müşteriler siparişlerini bitiriyor ardından memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar bizde onlara yeni bir sipariş hazırlatıyoruz dedi.Yani bir fiyatına iki tane menü yiyen insanların sayısı da günden güne artıyor dedi.Burda satıcının ne gibi hakları var.Her zaman müşterimi haklıdır?
selam , bir de imalat yapan türk firmalarının , yurt dışındaki markalarla nasıl iletişim kurabileceğine dair sohpetler etseniz ne güzel olur. Mesela konfeksiyon : )
Kolay gelsin. Ağzınıza sağlık yine güzel olmuş. 14:43 bahsetiğiniz ürünü satın aldınızmı peki? Sizi dinleyince bu hikaye geldi aklıma: Kavun satan yaşlı AMCA etikete 1 kavun 3TL, 3 kavun 10TL yazar Müşteri beklerken yoldan geçen GENÇ yanındaki kız arkadaşına "BAK ŞİMDİ BENİ Seyret" der + AMCA bir kavun verirmisin? - OLUR EVLADIM + AMCA NE KADAR TANESİ? - 3TL EVLADIM GENÇ 1 kavun alır 3 TL VERİR Peşinden yine bir kavun ister ve 3 TL daha verir. Peşinden bir kavun daha ister ve 3TL daha verir. Sonunda ÜÇ KAVUN ALMIŞ VE 9 TL VERMİŞTİR. AMCAYA BIYIK ALTINDAN GÜLEREK FARKINDAMISIN ÜÇ KAVUN ALDIM 9 TL VERDİM SEN ORARAYA 3 KAVUN 10 TL YAZMIŞSIN SEN BU İŞİ BİLMİYORSUN DİYİNCE YAŞLI AMCA BAK EVLADIM; HERKES BANA AKIL VERECEĞİM DİYE 1 KAVUN ALMAK YERİNE 3 KAVUN ALIYOR SONRA BANA TİCARET NASIL YAPILIR ÖĞRET DİYE YALVARIYORLAR...
@ Egosu yüksek olan kişide o satış taktiği bazen işe yarıyor ama. "Senmisin bunu bana söyleyen deyip", 3-4 ürün fazla alanda var o durumda. Bence o kişi iyi satıcı, belkide sendeki paranın kokusunu aldı. Da işde, sende duvara toslamış🤣🤣🤣👍
Merhaba, ben melek yatırımcılardan yatırım almadan önce şirket değerlemesi konusunu çok merak ediyorum, neye göre nasıl yapılıyor, bununla ilgili fikirleriniz bize çok faydalı olur :) çünkü yatırım alma süreçlerinden geçmişsiniz, merak ettğim şeklini biraz daha detaylı paylaşırsam, mesela bir iş fikrim var ve bunu şirketleştirdim, melek yatırımcı aradım ve buldum, benim gözümde iş fikri tabiki çok değerli ve atıyorum iş başlayacak, büyüyecek ve 5 sene sonraki değeri benim gözümde 100m dolar, benimde ihtiyacım olan başlangıç için 2m dolar diyelim, dolayısıyla ben 2m dolar karşılığında, şirketin %2sini vermek isterim ama yatırımcı da belki gözünde farklı bir değerleme yapacak, başarısızlık olasılıklarını da düşünecek ve %25'i için 1 milyon dolar veririm diyecek, burada bu işin doğrusu nasıl bulunur acaba?
4 ปีที่แล้ว +1
Valla çok derin bir konuya değinmişsin. Ortada bir şey yoksa özellikle, senin aklında değerlemenin pek de bi önemi yok. Pazar potansiyeli, ekibe göre arada bir değerleme belirleniyor. Çok iyi bir ekip ve proje varsa TR'de özellikle ilk yatırımlarda max. değerleme 2-3 milyon USD oluyor. Bunun üstü zor.
Yani, hani muhabbetini ben yaptım Mustafa abi, severek takip ediyorum. Eksik bulmak için değil free tecrübeye saygısızlık hiç degildi niyetim. Yanimeter yaparak olayi eğlenceli hale getirmeye ne dersin??
Mustafa bey o müşteri bendim 😔 fakat vadedilen 1 ayda çözüleceği söylenen entegrasyon 4 aydır çözülmedi gerçekten heycanla beklemiştim sizi fakat olmadı 🤷♂️ birgün yüzyüze görüşmek üzere ✋
Çok çalışanlı bi şirketim olsa hiç öyle satış eğitimi şu bu eğitimi falan verdirmem açın abi kolay değil sayfasını izleyin öyle iş başı yapabilirsiniz derim. Ağzınıza sağlık 300 sayfalık satış kitaplarını mükemmel özetlemişsiniz ❤️👍🏼
Osman selam, güzel yorumların için teşekkür ederiz. 🙌
Böyle değerli bilgileri para verip alamayız valla helal olsun işinizin tecrübelerini bize yansıtıyorsunuz. Kurslar da bile basmakalıp belli başlı konularda standart hazırlanmış şeyleri öğretip geçiyorlar siz işin teorik tarafını değil uygulamalı tarafını anlatıyorsunuz sizden bu zamana kadar epey bilgi edindim teşekkür etme gereği duydum. Özellikle saygı çerçevesinde samimi konuşmanız anlattığınız konuların değerini arttırıyor
🙏
Mustafa Bey,Mustafa,Mustafacım,Musti.
Bütün hitap ve samimiyet şekillerinde söylüyorum efendim; 3 günde 1 video geliyor düzene göre ve ben de spor yaparken bu gibi kısa podcast tarzı sohbetleri sevdiğim için spor sırasında günün videosunu izliyorum. Video günü her aksadığında benim sporum da aksıyor, kafamın bir tarafı burda kalıyor. 2 şirket yönetmek *Kolay Değil* fakat youtube'u da aksatmayın lütfen... Saygılar.
Tamamdır.
Empati yapamayan hiç kimse etkili konuşamaz-Selim Bey. Video için teşekkürler seviliyorsunuz ♥️
🙏
İlk defa kendimi pazarlama ve satış konusunda geliştirmek için izlediğim bir video bitiminde üzüldüğümü farkettim en iyi 18 dakikaydı diyebilirim
Teşekkür ederiz. ⚡
Hemen hem mağazada hem henuz menüsü olmayan bir yerde ürünleri anlatarak satış yapmış biri olarak bir kaç trick veriyorum, ki ikisinde de oldukça iyi olduğum söylenirdi; 1. Müşteriyi gözlemle 2. Seçenek sun, önemli olan sadece onun ne istediği şu an ve seçenekleri sunarken ürünü negatif kelimeler kullanmadan( olmaz deme mesela, bu şekilde oldurmuslar ve daha kullanışlı de) tanıt. 3. karizmatik ve kültürlü olmak zorundasın, karşındaki seni ve fikirlerini dinlemeye değer bulmadı, onu etkileyebilmelisin, yarattığın imaj kadar varsın 4. Samimiyet ve güler y yüzü, karşıya gecirilen energiyi ve değerli hissettirme algısını saymıyorum bile
Bu arada güzel video, teşekkürler
Katkı için teşekkürler.
🤘🏼
Ağzınıza sağlık Semih bey iyiki varsınız. İzlerken keyif alıyoruz.
Selim
Bir hatadan dolayı firma bana indirim kuponu teklif ederse içimden hakaret ediyorum. Ya bence firma yanlış bir hareket yaparsa; kullanıcıyı üzecek, mağdur edicek, artık bu yenilgiyi kabullenip, karından fedekarlık edip, hatta direkt sattığı o hizmet için zarar ederek bir şey yapması lazım. Bu olursa ben mutlu olurum, o firmaya bağlanırım. Yani mesela bir Bot sipariş ettim, 1 ay sonra kargoya verildi yada kutudan bambaşka bir ürün çıktı. Yani artık indirim çeki falan hikaye ya küfür etmek gibi bir şey, gel seni bir kez daha dolandırayım demek oluyor bu hareket. Zaten ben gıcık olmuşum firmaya, bir daha alışveriş yapmak istemiyorum, bana gelip indirim kodu veriyor yeni alışveriş için. Tövbe tövbe yaa... Amazon'un zaten bu kadar sevilme sebebi inanılmaz müşteri memnuniyetidir. Yanlış ürün mü yolladı ? abi o kalsın sende, doğruyu yolluyorum der. Mesela Sennheiser 4.40 kulaklıkları bozulana 4.50 veriyor. Tabi bunlar suistimale açık şeylerdir ama işte satış sonrası destek ekibi niye var? bu jestin en doğru kararını verebilmek için. Yani gerçekten müşteri mağdur edilmişse, baya canı sıkılmışsa bunu belli eder. Ve destek ekibi gerçekten artık firmanın hatasını kabul edip biraz zarar etme pahasına jestte bulunmalıdır ama dişe dokunur şeyler olmalı, yok % kaç kupon falan değil. Gerçekten güzel bir jest yapılırsa o zaman işte o kurtarma durumu olur, o kullanıcı firmaya aşık olur yani bu kadar basit. Arkadaşlarına anlatır böyle bir şey oldu blabla diye. Forumlarda yazabilir falan filan. Gerçekten bir firmanın biraz fedakarlık yapıp hatasını telafi için gerçekten değerli bir jestte bulunması satın alınamaz bir pazarlama fırsatı. Belki 500 lira zarara gireceksin o ürün için ama karşılığında bir bağlılık satın alıyorsun, insanlar kolay kolay bir markaya bağlanmaz ve sen hata yapıp üstüne bu bağlılığı satın alıyorsun, amazon en büyük örneğidir. Onuda geçtim markanın bir propagandasını satın alıyorsun, bu jestini anlatıp markanı övecek bir insan potansiyeli satın alıyorsun. Ya benim bir kere serviste 5dkda bozuk kulaklığım yenisiyle değiştirildi, anlatmadığım arkadaşım kalmadı, "htc"nin süper servisi var falan filan diye. İnsanlar firmalarla yaşadıkları uç noktada mutlu edici veya üzücü deneyimleri paylaşırlar, firmaların bunu unutmaması lazım. Ama sen zaten sürekli kargoları geç veren, hatalı ürün yollayan bir firma isen yani sürekli büyük jestde seni batırır zaten. Ama işini olabildiğince düzgün yaparken arada olan bu hataları gerçekten fırsata çevireceksen o ürün için zararı göze alacasın. Yani bence durum böyle.
yine çok keyifli bir video olmuş, 3 kişi oturmuş sohbet ediyor gibiydik. Emeğinize sağlık.
Teşekkürler.
13:27 Teknosa'da telefonlara bakıyordum ilerleyen dönemde de almayı da düşünüyordum. Çentikli olup ekranın altı çerçevesi kalın olan cihazları sevmiyorum. Eşit ölçüde olmalı iki çerçeve de. Satış işi ona kitlenmiş gibi duran beyfendi bana yanaştı ve ısrarla sorular sormaya başladı. Ne gibi özellikler aradığımıo özelliklere sahip cihazları örnek gosterdim beyfendi bir anda yok onun çentiği eşit değil ıvır zıvır yok öyle telefon bulamazsınız bilmem ne diye ses tonunu yükseltmeye başladı, resmen dövüş başlayacaktı. Neyse mevzu uzamadan iletişimi kestik başka tarafa yöneldim bir süre sonra beyfendi elinde telefon google'i açmış bak söylemiştim haklıyım diye kalabalığı yara yara yanıma geldi. Ki haklı değil. Daha sonra ki ziyaretlerimde de o beyfendi bana sorun çıkardı ve fazla kabaydı. Teknosadan acil acil ihtiyacım yoksa kesinlikle ürün almıyorum o mağazaya uğramak bile istemiyorum. O beyfendiye buradan teşekkür ediyorum , Teknosa'ya bir müşteri daha kaybettirdi :) Nezaket genel toplamda her daim +'dır. Özellikle ticarette.
Güzel mevzu
Satışçının iyi bir satışçı olmadan önce iyi ve nezih bir insan olmaya çalışması temel başarı kriteri
👊🏻
“İzleyiciyi etkileme ve harekete geçirme sanatı “ ...🤗
👋🏻
Çok keyifli bir bölüm olmuş çok teşekkürler Selim Bey, Mustafa Bey...
Teşekkürler.
Videonun girişindeki konuşmalar devam ederken... " Sen Abdülhamit'i Savundun " videosu aklıma geldi :)
fikire ilham olması için sizi açıp açıp izliyorum.
Teşekkürler Kolay Değil ekibii
💪
Selim Bey güneşte çok kalmış. Gerçek bir saha çalışanı. Kollarından belli. :)
Hahahah
çok faydalı sohbetleriniz selim abiyi videolarda daha çok görmek iyi olur
Fırsat buldukça geliyor.
Elbette odağında insanın olduğu tüm işlerde derin bir nefes alıp sakin bir üslupla karşıdakine muhattap olabilme becerisini göstermek çok önemli. Ayrıca Türkiye'de işletmeler müşteri temsilcilerini sadece ürünle ilgili değil; aynı zamanda şirketin kullandığı pazarlama teknikleri, ödeme yöntemleri (yerel/global) vb tüm bağlayıcı konularda eğitmedikleri sürece fasonculuktan ileri gidemezler. Gİtmeye çalışanlar da kendini kandırır durur
Ağzınıza, yüreğinize sağlık 👏🏼👏🏼👏🏼 arkadaşlığınız ve dostluğunuz hiç bitmesin maşallah 🧿
🙏
Selim abi yine yargı dağıtıyor :)
😎
Selim the yargı machine😁
Selim gokşin her bölümde olsunnnnn. Adamın konuşma tarzı accayip iyiiii.
🙃
@ Mustafa Namoğlu'nu da unutmayalım tabikii
Satış temsilcinizi neye göre seçiyorsunuz? Seçtiğiniz temsilcinize ürünleriniz ile ilgili eğitim veriyor musunuz yoksa temsilcinin kendinin araştırmasını mı bekliyorsunuz? Ya da satış ile ilgili bir eğitim veriyor musunuz?
Eğitim veriyoruz tabii ki. Seçerken kişilik, tavır, konuşma becerisi vs. etkili oluyor. Keza tecrübe. Referansları da çok önemli.
Aranızdaki samimiyet gerçekten çok hoş. İzlerken sıkmıyor, üstelik daha da keyifli hale getiriyor. Çok faydalısınız, teşekkürler.
🤟
Daha önce hiç büyük bir şirket yönetmemiş,tek başına kalmış,tecrübesi çok az olan,maddi problemleri olan / LAKİN= Gerçekten inovatif ve doğru tespit edilmiş reel problemleri çok iyi çözen ve fark yaratabilecek bir girişimi nasıl hayata geçirebilir? Bunu işlermisiniz diğer videolarınızda?
Bu durumun beni özetlediği aşikar zaten, ama şunlarıda ilaveten sormak istiyorum. Projemi gerçekten kıymetli bulan bir yatırımcı ile (Girişimcilik ekosistemi içerisinden değil) yakın zamanda bir görüşmem olacak ve projem için bana yatırım yapma ihtimalinide çok yüksek görüyorum.
Ben eğer,ondan yatırım alabilirsem ve ortak olabilirsem, yapacağım ilk şey,website ve ios yazılımlara hızlıca start vermek ve bir ''yönetim danışmanı'' ile birlikte et tırnak olarak çalışmaya başlamak olacak. Sizce bu düşündüğüm başlangıç planı uygun mu? Sizin şöyle başla şöyle hareket et dediğiniz unsurlar nelerdir? Tavsiyelerinizi almak isterim
Öncelikle umarım yatırım bahsettiğin kadar kolay/seri olur. Maddi imkanı bulduktan sonra gerisi yavaş yavaş gelir diye düşünüyorum. (Ne kadar aldığın önemli ki hata yapsan bile ayakta kalabil.) Yönetim danışmanı konusuna çok katılmıyorum. Bu konuları kendin çözmelisin.
@ Yanıtınız için teşekkür ederim, bir şekilde üstesinden gelmeye çalışacağım
Kâr dağıtımı ile ilgili video yapar mısınız?
Tabii.
Merak ettiğim bir konu var. Bir işi öğrenmek için bir firmada ya da yerde ücretsiz çalışmak hakkında fikriniz nedir? Bazı bölümlerde bu konuya değindiniz ama şunu merak ediyorum. Bazı insanlar bu konuyu övünerek anlatırken “bu noktaya gelmek için aylarca maaş almadan çalıştım... vs” bazı insanlar ise bu konuda kendinizi kullandırmayın, emeğinizi bedavaya satmayın diyor. Sizin bu konu hakkında fikriniz nedir?
Bu konu çok basit. Her şeye "hemen ve çok emek vermeden" ulaşmak isteyen insanlar bu kafa yapısını anlamak istemiyor. Onlara "kendini kullandırmak" geliyor konu. 2-3 ay bedava çalışmaktan kim ölmüş anlamadım?
Teşekkür ederim cevabınız için.
Merhabalar, Mustafa Namoğlu'nu severek takip ediyoruz. StartupMEF kulübü olarak harika bir etkinlikle sizi ağırlamayı çok isteriz.
Çok teşekkürler maili cevapladım.
İthalat yaparken gümrük prosedürleri ve lojistikle ilgili video çekermisiniz ( daha genel )
Var video.
Çoktandır video yayınlamıyorlar mı ben mi kaçırdım diye bakayım dedim, daha 1 hafta olmuş :S bana 1 ay gibi geldi. ÖZledim yaaa, neredesiniz
:) Buralardayız, biraz yoğunuz. Çok teşekkürler takipte kalın.
Dolaylı reklamlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Yani direk olarak İkas'ın reklamını yapmıyorsunuz ama deneyimlerinizi paylaşmanın yanında İkas'ı dolaylı yoldan tanıtmış oluyorsunuz. Bu reklam türünün markalaşma ve mağaza bilinirliğinde yada bir diğer ifade ile müşteri kazanmada etkisi nasıldır ? Teşekkür ederim çok güzel bir video olmuş.
En etkili yol olduğunu düşünüyorum. Vermeden almamak lazım. Uzun vadeli, kolay olmayan ama en sağlam pazarlama yatırımı dolaylı reklamlar.
Forbes dergisini nasıl satın alabiliriz?
D&R vb. yerlere baktım bulamadım
Ne alaka?
Sizin kanalı fikir danışmanlık üstadım olarak atıyorum akıl hocamsınız bu saaten sonra
🤘🏼
Kızım ünlü bir burger markasının müdürü.Bazı müşteriler siparişlerini bitiriyor ardından memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar bizde onlara yeni bir sipariş hazırlatıyoruz dedi.Yani bir fiyatına iki tane menü yiyen insanların sayısı da günden güne artıyor dedi.Burda satıcının ne gibi hakları var.Her zaman müşterimi haklıdır?
selam , bir de imalat yapan türk firmalarının , yurt dışındaki markalarla nasıl iletişim kurabileceğine dair sohpetler etseniz ne güzel olur. Mesela konfeksiyon : )
Tabii, deneriz.
Kolay gelsin. Ağzınıza sağlık yine güzel olmuş.
14:43 bahsetiğiniz ürünü satın aldınızmı peki?
Sizi dinleyince bu hikaye geldi aklıma:
Kavun satan yaşlı AMCA etikete
1 kavun 3TL, 3 kavun 10TL yazar
Müşteri beklerken yoldan geçen GENÇ yanındaki kız arkadaşına
"BAK ŞİMDİ BENİ Seyret" der
+ AMCA bir kavun verirmisin?
- OLUR EVLADIM
+ AMCA NE KADAR TANESİ?
- 3TL EVLADIM
GENÇ 1 kavun alır 3 TL VERİR
Peşinden yine bir kavun ister ve 3 TL daha verir.
Peşinden bir kavun daha ister ve 3TL daha verir.
Sonunda ÜÇ KAVUN ALMIŞ VE 9 TL VERMİŞTİR.
AMCAYA BIYIK ALTINDAN GÜLEREK FARKINDAMISIN ÜÇ KAVUN ALDIM 9 TL VERDİM SEN ORARAYA 3 KAVUN 10 TL YAZMIŞSIN SEN BU İŞİ BİLMİYORSUN DİYİNCE
YAŞLI AMCA BAK EVLADIM;
HERKES BANA AKIL VERECEĞİM DİYE 1 KAVUN ALMAK YERİNE 3 KAVUN ALIYOR SONRA BANA TİCARET NASIL YAPILIR ÖĞRET DİYE YALVARIYORLAR...
Almadım tabii ki.
@ Egosu yüksek olan kişide o satış taktiği bazen işe yarıyor ama. "Senmisin bunu bana söyleyen deyip", 3-4 ürün fazla alanda var o durumda. Bence o kişi iyi satıcı, belkide sendeki paranın kokusunu aldı. Da işde, sende duvara toslamış🤣🤣🤣👍
Bu bilgilerle işletme kurulur :D Bu arada kaç gündür bölüm yoktu gözümden kaçmadı değil
Hahah eyvallah
Ne işletmesi bee koşede simit satarsın anca
"Yalnız onlar fiyatlıdır beyefendi" duymuşluğum vardır :-)
Maalesef.
Abi sizin şirketinizde nasıl staja başlayabilirim yardımcı olur musunuz
Stajyer almıyoruz.
Merhaba, ben melek yatırımcılardan yatırım almadan önce şirket değerlemesi konusunu çok merak ediyorum, neye göre nasıl yapılıyor, bununla ilgili fikirleriniz bize çok faydalı olur :) çünkü yatırım alma süreçlerinden geçmişsiniz,
merak ettğim şeklini biraz daha detaylı paylaşırsam, mesela bir iş fikrim var ve bunu şirketleştirdim, melek yatırımcı aradım ve buldum, benim gözümde iş fikri tabiki çok değerli ve atıyorum iş başlayacak, büyüyecek ve 5 sene sonraki değeri benim gözümde 100m dolar, benimde ihtiyacım olan başlangıç için 2m dolar diyelim, dolayısıyla ben 2m dolar karşılığında, şirketin %2sini vermek isterim ama yatırımcı da belki gözünde farklı bir değerleme yapacak, başarısızlık olasılıklarını da düşünecek ve %25'i için 1 milyon dolar veririm diyecek, burada bu işin doğrusu nasıl bulunur acaba?
Valla çok derin bir konuya değinmişsin. Ortada bir şey yoksa özellikle, senin aklında değerlemenin pek de bi önemi yok. Pazar potansiyeli, ekibe göre arada bir değerleme belirleniyor. Çok iyi bir ekip ve proje varsa TR'de özellikle ilk yatırımlarda max. değerleme 2-3 milyon USD oluyor. Bunun üstü zor.
Abi " İhracat " mevzularınada girebilir misiniz size zahmet :)
Tabii.
@ İhracatı kadir köymen ile anlatsanız çok iyi olur.
giris muazzam 😃
Teşekkürler.🔥
Nasıl ulaşıcam size acil
Mail ile.
Güzel video
🤟
Yani, hani muhabbetini ben yaptım Mustafa abi, severek takip ediyorum. Eksik bulmak için değil free tecrübeye saygısızlık hiç degildi niyetim. Yanimeter yaparak olayi eğlenceli hale getirmeye ne dersin??
Yoo takılmadım zaten. Sorun yok.
Hazine gibi kanal
👍
müthiş ****
👊🏻
Müşteriyi ben düzelteyim :)))
👍
Mustafa bey o müşteri bendim 😔 fakat vadedilen 1 ayda çözüleceği söylenen entegrasyon 4 aydır çözülmedi gerçekten heycanla beklemiştim sizi fakat olmadı 🤷♂️ birgün yüzyüze görüşmek üzere ✋
:(
Tamlayan tamlanan 🤣
👨🏻🏫
Abi ama çok güzel boş yapıyorsunuz
HAhaha eyv
👌🏻
🤟
İŞTE VİDEO BUDURR
👊🏻
👏🏼👌🏽🧐
👍