Bu videonun uzun içeriği şurada: th-cam.com/video/vNn3C5Qij4o/w-d-xo.html&ab_channel=TarihObas%C4%B1 İncelediğimiz kitap: Düzenli Olmanın Yolları (John Caunt, Nova Kitap) www.kitapyurdu.com/kitap/duzenli-olmanin-yollari/590858.html&filter_name=D%C3%BCzenli+Olman%C4%B1n+Yollar%C4%B1+%28John+Caunt%2C+Nova+Kitap%29 #ÖzHakikiKişiselGelişim serisinde, berbat kitaplar ve şarlatan kişisel gelişimcilerin adını batırdığı “kişisel gelişim”e sahip çıkıyoruz. Gerçek kişisel gelişimin peşinde koşuyor, iyi yazarlardan iyi kitaplar okuyarak, kendimizi, genel kültürümüzü geliştiriyoruz. Kendimize yardım ediyoruz. Öz Hakiki Kişisel Gelişim serisinin önceki videolarını şu linkten görebilir ve izleyebilirsiniz: l24.im/nhW
Ben genel olarak düzenli olmaya çalışan ama "karmaşanın içindeki düzene" sahip birisiyim. Özellikle not tutma, araştırma yapma ve iş takibi için yakın zamana kadar; telefondan veya bilgisayardan ekran görüntüsü alma, tarayıcıda yer imi biriktirme, google keep'e kısa notlar alma, whatsapp üzerinden kendime link gönderme, not düşme gibi yöntemler kullanıyordum. Bir süredir (bu da reklam gibi olacak ama) notion kullanıyorum ve bu benim baya organize olabilmemi sağladı. Geçmişte araştırma yapacağım zaman bir günü kapatır, önce ekran görüntülerini, google keep notlarını, whatsapp linklerini ve tarayıcıdaki yer imlerini toparlar, bunların arasından öncelikleri belirler, sonra araştırma aşamasına geçebilirdim ki genellikle bu kısım başka bir zamana kalırdı çünkü yukarıdaki saydığım şeyleri yapmak 1 günümü tamamen öldürüyordu. Ha bir de; not alırken notepad++ kullanırken, notlarımı temize çekmek için manyak gibi google drive üzerinden google word kullanıyordum. Akademik bir şey yapmadığım için aşırı gereksiz, beni yavaşlatan ve yoran bir eylem olduğunu yine yakın zamanda fark ettim. Dediğim gibi yakın zamanda notion kullanmaya başladım. Başlarken her şeyi bir araya toplamak baya zor oldu. O süreçte bazı yazıları notion'a geçirip geçirmeme konusunda arada kalsam da sonunda tüm ekran görüntülerimi, yer imlerini, drive makalelerimi ve saydığım diğer şeyleri adım adım taşıdım. Sonra zamanla taslakları kullanmayı öğrendim. Sayfa yapısını kullanmayı, veritabanı oluşturup oradaki notları aynı sayfa içerisinde göstermeyi (ki en çok bu özelliği kullanıyorum)... örnek vermem gerekirse; Reading List adında bir taslak var ve benim en sık kullandığım sayfam burası. İzlemek istediğim dizi, film; okumak istediğim kitap, makale; araştırmak istediğim konu başlıkları için etiket ve tipler oluşturup yukarıda bahsettiğim tüm link, note, yazıyı buraya taşıdım. Şu an yapmak yapılacak, devam ediyor ve bitti olarak üç süreç var ve bir şeyler yaptıkça onların "bitti" kısmına gitmesi beni motive ediyor.
Merhaba. Çok teşekkürler sevgili Ceren Hanım. İlim, bilim, dinler spiritüel öğretiler ve tüm 'izm' ler, kendince yollar sunar insana. Naçizane tecrübem; Hayatta yaşadığım olumsuz deneyimler sırasında veya sonrasında,, ayağa kalkmama yardımcı olacak şeyi bunlardan herhangi birinde bulmuşsam, birazcık güç toplayabildiğimde , yadsımadan, bilimden de uzaklaşmadan, harmanlayarak yararlanmışımdır. Zaten Sinan Canan hoca da der ki; "Kendimizi birer telefon ya da bilgisayar gibi düşünürsek, ara yüzümüzü düzenlememiz her zaman mümkündür". Ettiğiniz emeklerle giden enerjiniz size bereketiyle dönsün.😊🙏 Sevgiyle kalın.
5:41 Yemin ederim bende aynı böyleyim. Annem benim dağınık olduğumu söyler ama gerçekten nefret ediyorum o şeyi düzeltmeye çalışmasından ve ordan alıp oraya koymasından.
Şu an kitabı okuyorum kitapta temel nedenler üçe ayrılmış : Dış baskılar: Aşırı iş yükü, işin; çalışmanın sürekli bölünmesi, dıştan gelen olumsuz etmen ve duygular Sistem arızaları : işe, zamanı ve bilgiyi işlememe konusunda ki pratiksizlik, deneyimsizlik Son olarakta iç etmenler : Mükemmelliyetçilik, sürekli yenilik arayışından dolayı bir işi bitirmeden bir başka işe koyulma, çok fazla sorumluluk üstlenmek gibi Önce bunları not alıyorsun kitabın ilerleyen bölümlerinde hedef belirleme konusunda işe yaradığını vadediyor şu an oraya yetişmedim ama yarın kitabı bitirmeyi planlıyorum deneyimlerimi aktaririm
Bu videonun uzun içeriği şurada: th-cam.com/video/vNn3C5Qij4o/w-d-xo.html&ab_channel=TarihObas%C4%B1
İncelediğimiz kitap: Düzenli Olmanın Yolları (John Caunt, Nova Kitap)
www.kitapyurdu.com/kitap/duzenli-olmanin-yollari/590858.html&filter_name=D%C3%BCzenli+Olman%C4%B1n+Yollar%C4%B1+%28John+Caunt%2C+Nova+Kitap%29
#ÖzHakikiKişiselGelişim serisinde, berbat kitaplar ve şarlatan kişisel gelişimcilerin adını batırdığı “kişisel gelişim”e sahip çıkıyoruz. Gerçek kişisel gelişimin peşinde koşuyor, iyi yazarlardan iyi kitaplar okuyarak, kendimizi, genel kültürümüzü geliştiriyoruz. Kendimize yardım ediyoruz.
Öz Hakiki Kişisel Gelişim serisinin önceki videolarını şu linkten görebilir ve izleyebilirsiniz: l24.im/nhW
Ben genel olarak düzenli olmaya çalışan ama "karmaşanın içindeki düzene" sahip birisiyim. Özellikle not tutma, araştırma yapma ve iş takibi için yakın zamana kadar; telefondan veya bilgisayardan ekran görüntüsü alma, tarayıcıda yer imi biriktirme, google keep'e kısa notlar alma, whatsapp üzerinden kendime link gönderme, not düşme gibi yöntemler kullanıyordum.
Bir süredir (bu da reklam gibi olacak ama) notion kullanıyorum ve bu benim baya organize olabilmemi sağladı. Geçmişte araştırma yapacağım zaman bir günü kapatır, önce ekran görüntülerini, google keep notlarını, whatsapp linklerini ve tarayıcıdaki yer imlerini toparlar, bunların arasından öncelikleri belirler, sonra araştırma aşamasına geçebilirdim ki genellikle bu kısım başka bir zamana kalırdı çünkü yukarıdaki saydığım şeyleri yapmak 1 günümü tamamen öldürüyordu. Ha bir de; not alırken notepad++ kullanırken, notlarımı temize çekmek için manyak gibi google drive üzerinden google word kullanıyordum. Akademik bir şey yapmadığım için aşırı gereksiz, beni yavaşlatan ve yoran bir eylem olduğunu yine yakın zamanda fark ettim.
Dediğim gibi yakın zamanda notion kullanmaya başladım. Başlarken her şeyi bir araya toplamak baya zor oldu. O süreçte bazı yazıları notion'a geçirip geçirmeme konusunda arada kalsam da sonunda tüm ekran görüntülerimi, yer imlerini, drive makalelerimi ve saydığım diğer şeyleri adım adım taşıdım. Sonra zamanla taslakları kullanmayı öğrendim. Sayfa yapısını kullanmayı, veritabanı oluşturup oradaki notları aynı sayfa içerisinde göstermeyi (ki en çok bu özelliği kullanıyorum)... örnek vermem gerekirse; Reading List adında bir taslak var ve benim en sık kullandığım sayfam burası. İzlemek istediğim dizi, film; okumak istediğim kitap, makale; araştırmak istediğim konu başlıkları için etiket ve tipler oluşturup yukarıda bahsettiğim tüm link, note, yazıyı buraya taşıdım. Şu an yapmak yapılacak, devam ediyor ve bitti olarak üç süreç var ve bir şeyler yaptıkça onların "bitti" kısmına gitmesi beni motive ediyor.
Teşekkürler sevgili Ceren Sungur.
Merhaba. Çok teşekkürler sevgili Ceren Hanım. İlim, bilim, dinler spiritüel öğretiler ve tüm 'izm' ler, kendince yollar sunar insana. Naçizane tecrübem; Hayatta yaşadığım olumsuz deneyimler sırasında veya sonrasında,, ayağa kalkmama yardımcı olacak şeyi bunlardan herhangi birinde bulmuşsam, birazcık güç toplayabildiğimde , yadsımadan, bilimden de uzaklaşmadan, harmanlayarak yararlanmışımdır.
Zaten Sinan Canan hoca da der ki; "Kendimizi birer telefon ya da bilgisayar gibi düşünürsek, ara yüzümüzü düzenlememiz her zaman mümkündür".
Ettiğiniz emeklerle giden enerjiniz size bereketiyle dönsün.😊🙏
Sevgiyle kalın.
Kitaplığınızı severim😍 ,kitabı anlatırken çok eğleniyorum ve Türkçemi geliştirmek için videolarınızı altyazılı izliyorum. Teşekkürler
Ceren Hanim, iyi ki varsiniz. Kitabi hemen alip okuyacagim, dikkatimi cekti ve ihtiyacim oldugunu fark ettim 🧡
uzun zamandır gelmiyorum buralara özlemişim. orama burama sim sürerek izleyeceğim biriken videoları oley be
Teşekkürler.
Ceren hanım şahsi fikrim, 40 saniye intro gerçekten ama gerçekten çok uzun. TH-cam topluluğu daha 10 saniye introya bile dayanamıyor..
bence uzun değil :/
İntroyu dinlemek benin hoşuma gidiyor. Uzun gibi gelmiyor.
Ben intronun müziğini çok seviyorum açıksası
Benim intro'dan şikayetim ses dengesinin bozuk olmasi. Bas agrisina sebep oluyor.
Bence intro çok güzel ama kesilmesi gereken yerde kesilmiyormus gibi hisettiriyor
Öncelikle merhabalar bir kaç gündür kanalınızı izliyorum çok güzel içerikleriniz var
senin sayende ders çalışmaya başlarken masamı topluyorum ve siliyorum
Videolarınızı severek tajip ediyorum. Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Çok güzel video olmuş emeklerinize sağlık
3:04'ten başlıyor
5:41 Yemin ederim bende aynı böyleyim. Annem benim dağınık olduğumu söyler ama gerçekten nefret ediyorum o şeyi düzeltmeye çalışmasından ve ordan alıp oraya koymasından.
Ben bir türlü düzenli olamadım.Deniyorum.Ama olmuyor.Umarım sizin sayenizde olurum❤️🤔
ekran bağımlılığı vs. alakalı video/kitap gelir mi? geçmişte bu konuyla alakalı video yüklenmiş ise yazar mısınız? videoları taradım fakat bulamadım
dijital minimalizm diye bir kitap var onu inceleyebilirsin
@@noktanokta.noktanokta teşekkür ederim
Temel sorunlar nedir yani birkaç örnek göstermeniz mümkünMü emeğinize sağlık sevgiler ❤️
Şu an kitabı okuyorum kitapta temel nedenler üçe ayrılmış :
Dış baskılar:
Aşırı iş yükü, işin; çalışmanın sürekli bölünmesi, dıştan gelen olumsuz etmen ve duygular
Sistem arızaları : işe, zamanı ve bilgiyi işlememe konusunda ki pratiksizlik, deneyimsizlik
Son olarakta iç etmenler :
Mükemmelliyetçilik, sürekli yenilik arayışından dolayı bir işi bitirmeden bir başka işe koyulma, çok fazla sorumluluk üstlenmek gibi
Önce bunları not alıyorsun kitabın ilerleyen bölümlerinde hedef belirleme konusunda işe yaradığını vadediyor şu an oraya yetişmedim ama yarın kitabı bitirmeyi planlıyorum deneyimlerimi aktaririm
En büyük problemim maalesef..
Hocam sizi seviyorum❤
Düzenli olarak düzensizim 😢
video çok kısa...
Ceren abla konudan çok bağımsız hırka linki var mı? hahahaha 🥰