merhaba burak hocam sizden bir istegim var elinizde eger varsa ekran süresi uzun olan telefonu bir cihazı hızlı apple sarj aletiyle sarj edin sonra test edin kaç saat ekran süresi veriyor sonra cok benzer güç degerlerine sahip başka marka hızlı sarj aletiyle sarj edin ve kaç saat ekran süresi veriyor onu test eder misiniz ? eger elinizde varsa misal apple 5v2a hızlı olmayan bir sarj aletiyle sarj edin ve benzer güc degerlerine sahip bir sarj aletiyle sarj edin ve ekran sürelerini karşılaştırın ben apple sarj aletiyle edilen telefonun daha uzun ekran süresi verecegini düşünüyorum belki plasebo etkisi olabilir ama abim ve babam da aynı benim gibi apple sarj aletleriyle telefonlarını sarj ediyor eski telefon tamircisiyim ve aileden gelen bir elektronik merakı var babam ve abim de elektronikçi şimdi böyle ölçüm cihazları elimde olmadı hızlı sarj seven biri de degilim neredeyse her cihazımı apple sarj cihazlarıyla sarj ederim iphone kutusundan cıkan 5v1a sarj aletiyle sarj ediyorum
Şu karşılaştırma videolarının hastasıyım neyi alacağımıza dair çok doğru karar vermemizi sağlıyor kesinlikle artık kuru kuru inceleme videoları yerine birden fazla cihazın karşılaştırıldığı bu tarz içeriklere çok ihtiyacımız var Burak Şolt a gerçekten teşekkür ederim çünkü artık yanlış ürünleri alacak ne paramız ne de zamanımız var..
Karşılaştırma videoları gerçekten masraflı oluyor, markadan gelen ürünler de karşılaştırma yapana kadar geri gittikleri için karşılaştırma videosu çekmeye fırsat olmayabiliyor; o yüzden satın almak icap ediyor. Bütçem yettiğince karşılaştırma videoları çekmeye devam edeceğim.
@@buraksoltYT Zor olduğunun farkındayım ama yaptığınız şey çok kıymetli inşallah değeri anlaşılır ve kanalınız hızlı bir şekilde büyüyüp içeriklere kaynak oluşturur, bizde bu tür içerikleri keyifle izleyip ona göre alışveriş yaparız teşekkürler.
@@buraksoltYT rakipler arasında ugreen markası mutlaka olmalı, özellikle kırmızı örgü modelini incelemeye alabilirsiniz. Nedeni ise; ben orjinale vereceğim parayı gözden çıkardım ama orijinalinden kat ve kat kaliteli gerçekten yıllarca kullanılabilecek bir kablo arıyorum diyen bir daha kablo alma gibi bir derdim kalmasın diyenlerin mutlaka tercih edeceği bir kablo olduğunu karşılaştırmadan sonra görebileceğini düşünüyorum.
Zamanında Anker olanı alırken böyle bir Türkçe karşılaştırma aradım ama tabiki yoktu. Yabancılardan izleyip fikir edinerek önce spigeni alıp sonra siparişi iptal edip ankeri aldım. Şuan çok memnunum ama böyle kaliteli bir içeriği de sunduğun için teşekkür ediyorum. Burak şolt farkı.
PD3.0, QC3.0, QC4.0, PPS, Warp, Vooc vs. şarj teknolojilerini tanıtan, hangi markanın hangi teknolojiyi kullandığını gösteren, uyumlu adaptör/kablo markalarını anlatan bir video kanala çok yakışır bence... İncelemeler için teşekkürler, emeğine sağlık Burak Şolt.
Düzgün anlatımınıza teşekkürler. Apple adaptör üzerindeki fiş uçları arasındaki bölümde istediğiniz değerler var. Okumakta zorlanabilirsiniz ama yakın çekim fotodan bilgiler alınıyor. Output: 5V--3.0A or 9.0V--2.22A . BİLGİNİZE.
Yaptığın incelemeleri gerçekten severek ve beğenerek izliyorum.Ürün incelemelerindeki tarafsızlığınsa takdire şayan.Severek takip ettiğim iki editörden birisisin.Emeğine sağlık Burak ŞOLT.
Hocam emeğinee sağlık, güzel inceleme. Tam 9 volt olması önemli değil. Kaldıki kablo uzunluğu ve kablonun içindeki elementin iletkenliği farklı olduğudan, kablo şarj cihazından gelen doğru akıma direç uygular. Bu yüzden şarj adaptörü ile kablo ucundan yapılan ölçümlerde farklar olur. Kaldı ki tüm telefonlar 0,5 Volt töleranslıdır. Zaten telefonun içinde gelen elektrik akımını ve voltu filitre eden ve sınırlayan; flitre smd kondansatör, varistör, tam doğrultma için diyot ve sigorta gibi devre elemanları var. Kaldı ki telefon pili şarj etikçe batarya yapasını gereği zaten çektiği akımı yavaş yavaş düşürür. Telefon içerisinde bulunan devre batara içine gömülü sensörler aracılığıyla batarya sıcaklığını ve voltunu her zaman kontrol eder. Telefon anakartı üzerindeki şarj modülü ve bms kartı ; batarya'dan gelen akımı (deşarj) ve bataryaya gelen (şarj) akımını ve voltu düzenli olarak kontrol eder ve sınırlar. Hızlı şarja gelince artık Lion pillerden Li-po pillere geçtik bu alanda baya bir gelişme oldu. Evet, hızlı şarj cycle dediğimiz bataryanın şarj deşarj sayısını etkiler fakat eskisi kadar ömrüne etkisi olmaz. Eğer öyle olsaydı hızlı şarj hususunda telefon firmaları bu kadar rekabetçi olmazdı. 120 waltlık adaptörle şarj olan telefonun bataryasının daha hızlı performans kaybetmesi, çabuk ölmesi gerekirdi. Genelde şarjlı piller kapasitesinin 1/10'u ile standart şarj ve 1/3 ü ile de hızlı şarj olurlar. İçinde kullanılan kimyasalların yapısına göre çok daha yüksek akımlarla şarj ve deşarj olan özelikle Li-Po piller mevcuttur. Bu piller genelde yüksek akım tüketen dronlar, rc araçlar, elektirkli otobüs ve otomobil gibi cihazlarda kullanılır.
Burak, pil telefonun içindeki şarj kontrolcünün arkasında kalır, USB girişindeki voltaj bu noktada önemli değil. Şarj kontrolcü voltaj aralığını pilin cinsine göre 3.5-4.2 arasına indirip çok kontrollü bir voltajı bataryaya veriyor zaten. 9.0 yerine 9.1 ya da 9.2 volt olması çok problem değil. Hatta kontrolcü step down DC-DC dönüşümü yapıyor ve çok stabil bir voltajı pile veriyor ki USB güç çıkışlı step down çeviricilerin çoğunun giriş aralığı 6-20volt gibi geniş bir aralık oluyor ama çıkış 5v oluyor örneğin. Şarj aletlerinin yüksek voltaja çıkma sebebi kablolara yüksek akım bindirip ısınmalarına ve yüksek kayıplara neden olmamak.
hocam selamlar. şimdi ben apple telefon için orijinal şarj aleti yerine videoda apple ciaza en yakın sonuçlar veren şarj aletini alsam ne olur? cihazım zarar görür mü?
@@ramizday3741 Dayı, USB connector olduğu süre ilk takınca 5V ile başlar ve zarar görüp görmemeyi voltaj seviyesi belirler, tabi burada gidip de dandik marka almamak lazım, USB uçlu kaliteli hiç bir cihaz kendisinde bir sıkıntı olmadığı sürece diğerine zarar vermez. Taktıktan sonra karşılıklı anlaşarak adım adım voltaj arttırarak yüksek voltlara çıkarlar. Burada belli başlı standartlar var tabi anlaşabilmeleri için. Ben Macbook u 100W lık UGreen şarj aleti ile şarj ediyorum hatta aynı anda telefonu şarj ediyorum. Tabi şarj cihazının akımı yetmezse cihazlar bazen ben seninle şarj olmam diyebiliyor. Bir ara Samsung cihazları böyle idi ama vazgeçtiler. O zamanlar Apple kullanmıyordum. USB-PD destekli Dell type-C laptop şarj aleti ile telefon ve MacBook da şarj ettim, tam tersi şarj etme durumları da oldu. Cihazın üstünde hangi protokoller destekleniyor, hangi voltlara çıkılıyor yazar. Bunları okuduğun sürece doğru yolda kalırsın
Eline sağlık kardeşim, bu tarz ölçümlerle kıyaslama yapman o kadar değerli ve faydalı ki anlatamam 👏 Bu tarz videoların devamını bekliyorum LÜTFEN ŞARJ KABLOLARI için de aynı şekilde tavsiye ve değerlendirme vidousu da yapabilir misin TYPE-C ve APLLE ŞARJ kablosu için
Listemde, şu an ürünleri topluyorum. Apple orijinal kablo ve rakibi en az 4 kablo, sonrasında da çok ucuz kablolarla deneyip MFI diye bir şey kaldı mı bunu göstermeye çalışacağım 👍
@@buraksoltYT çok tik eminim o da harika bir video olacak ve kesinlikle çok profesyonel ama bizim gibi android tayfayı da ihmal etme 😊 type-c de olsun 👍
Orijinal kelimesinin doğru yazıldığını görünce abone oldum. Ek bilgi olarak; kullandığınız ölçüm cihazının hata payı da önemlidir. Ölçüm cihazı da adaptörden enerji çektiği için voltaj değeri tam sonucu veremeyebilir. Enerji çıkışını hassas avometre ile ölçtüğünüzde daha doğru sonuçlar görülecektir. Bu hassasiyet bu iş için önemli mi tabiki değil.
voltaj sınırlaması ve voltaj koruması var telefonlarda evet fakat çat diye bi ses duyarsınız 250 v verirken en iyi ihtimallede sadece entegreyi değiştirmek zorunda kalırsınız desteklediğinden yüksek volt vermek entegrenin aşırı ısınmasına sebebiyet verir 9 voltluk cihaza 9.15 vermenin pek bi zararı olmaz eğer siz entegrenin kaldıramayacağı buda markadan markaya üretim kalitesine ve frima ilkelerine göre değişir yani en iyisi en çok para verdiğiniz değildir herzaman bir voltaja zorlarsanız başınız bayaa ağrıyacaktır.
Sonuçlar büyük ölçüde doğrudur fakat, istisnai de olsa şöyle bir durum var. Adaptör kablo uyumu da söz konusu. Yaptığım testlerde sıklıkla karşılaşıyorum. Testlerde geride kalan adaptörler farklı kablo ile daha yüksek değer verebilir, bu kablo ile önde çıkan adaptör daha geride kalabilir. Teste bir kaç kablo ekleyerek sıralamanın kablo faktörü ile değişmediğini göstermek gerek.
az önce ""shiftdelete"" kanalından bir adaptör inceleme videosu izledim.. çocuk ""amcama da bundan aldım"" diye videoya başladı vapurda limon suyu sıkacağı anlatır gibi ürün anlattı.. ne değer ölçtü ne birşey yaptı.. Burak sen bize fazlasın :)
Pil şarjı konusunda biraz daha araştırma yapıp daha doğru bilgiler verebilirdiniz. 9 volt yerine 9.1 volt olması hiç iyi değil dediniz. Amper- volt , şarj devreleri konusunda bilgi sahibi olsaydınız, o şarj aletinin 10 volt bile olmasının hiçbirşey farketmedigini bilirdiniz. Telefon içinde bulunan komponentler çok daha yüksek voltaj Lara dayanabilecek şekilde dizayn edilir. Sizin bahsettiğiniz 0,1 volt etkisizdir. Boşuna insanları telaslandirip pahalı Apple ürünleri aldirmayiniz. Videonuz güzel ve açıklayıcı olmuş. Elinize sağlık. Teknik detaylara dikkat.
Videonun sonunda “Artık Apple’ın şarj adaptörüne gerek kalmadı” diye vura vura söylerken bu yorumu görmek şaşırttı 😯 Seni seniiii, videoyu izlememişiiiiin 😆
@@buraksoltYT 9:26'da da yanlışlık olmuş. 250 veriyor olsa telefon anında bozulur. Demek istediğiniz amper/akım olabilir. Ayrıca videoyu başka izleyen biri olarak bende Apple'ın tam 9 volt değeri olmadığında diğer aletlerin başarısız olduğu izlenimine kapıldım. Sonradan sorun yok deseniz de ilk karşılaştırmada olumsuz değerlendirmeniz akılda kalıyor. Onun haricinde şarj cihazlarını karşılaştırmada farklı kabloları da (en azından orjinal apple kablosu) karşılaştırmanız güzel olurdu. İçerik için teşekkürler.
Ayrıca sonrasında 250 volt verse bile almaz diyerek kendi içinizde celisiyorsunuz. 9.1 zarar veriyor ama 250 verince uygun olmadığı için kabul etmiyor:)) Videonuz gayet başarılı ancak ince detaylar da önemli. Sağlıklı günler.
iPhonenum olmasada 30w hızlı şarj destekli xiaomi kullanıcısıyım benim için aralarından en mantıklı tercih Spigen gibi görünüyor. Bu tarz karşılaştırma videoları çok değerleri oluyor teşekkürler.
Çok iyi bir video olmuş. Şahsen ben gece 5w eski tip Apple adaptörü ile şarj ediyorum gündüz de 30w mac adaptörü ile şarj ediyorum. Gece hızlı şarja gerek olduğunu düşünmüyorum. Ancak yolculuklar için Anker’in adaptörünü alacağım, gerçekten başarılı ve güzel bir ürün olmuş.
Merhaba karşılaştırma ve uzun kullanım sonuçlarını paylaşmaya geldim. Telefon iPhone 11 Pro. Daha önce Spigen marka olan şarj adaptörünü kullanıyordum. Telefonumda nadiren ısınma sorunu yaşıyordum şarj süresinde ve sonrasında yaptığım kullanımlarda. Telefonunu hep aynı şarj cihazı ile şarj eden biriyim. Buradaki test sonucundan sonra hemen 2 adet anker şarj adaptörü siparisi verip spigenleri bıraktım. Ankerler çok küçük çok güzeldi. Spigen büyük olduğundan bana çok harika gelmişti. Ama benim yaşadığım sorun bunun ötesine geçti. Şarj aleti de ısınıyor telefonda ısınıyor. Şarj suresinde telefon ve şarj aleti normal olmayan şekillerde ısınıyor. Şarj suresinde kullanım olsun olmasın hic fark etmiyor. Şarj süresinde telefonun ısınması pil icin hiç yararlı bir sonuç ortaya koymaz bildiğiniz gibi. Ben bataryamı korumaya çalışırken acaba daha da mi büyük bir sorunun ortasına attım diye düşünmeden edemiyorum. Şarj adaptör amper değerlerini bilemem ama. Anker ısınıyor dostlarım hem de çok fazla. Spigenlere geri döneceğim gibi. İyi akşamlar.
9 volt kuralınızın bukadar da önemli birşey olmadığını düşünüyorum Q.C2.0 da evet adaptör ya 5 volt ya 9 volt ya da 12 volt seçeneklerinden birini verir fakat Q.C 3 ve 4 ün teknolojisi böyle değildir telefon hangi voltajı talep ederse adaptör onu gönderir (0.2 volt adım hassasiyetinde) yani telefon küsüratlı voltaj talep edebilir adaptör de bunu verir herhangi bir aralığı almak mümkündür üstelik bu voltaj gidip te dümdüz bataryaya girmez içeride güç oranları yeniden değiştirilir ve bataryaya yüksek akım olarak iletilir. Zaten hızlı şarjın mantığı da şudur kablolar belirli bir seviyeye kadr akım iletebildiğinden voltaj yükseltilir ve böylece volt x akım =watt bağıntısından yüksek güç transferi daha kolay gerçekleşmiş olur. Bana göre bu video adaptörlerin kalitesini yansıtmaz daha önemli olan konu çıkış voltajında parazit gürültü olup olmamasıdır.
akıllı telefon içinde devre var gelen voltaja akıma bakıyor , bataryanın durumuna göre bunu azaltıp artırıyor, doluma yaklaşan batarya daha az volt çeker, araç şarj istasyonlarında detaylı grafik oluyor pil dolarken akımı ne şekilde çektiği görülüyor , günümüzdeki elektronik cihazlar kendini koruyacak şekilde tasarlanıyor, o yüzden en yüksek değeri veren kaliteli adaptör alınabilir
@@atakama2380 bataryanın doldukça daha düşük akım çekmesi aslında doğal bir tepkidir, bataryaya 4.2 volt verilir batarya 3 volt civarlarında en yüksek akımını çeker şarj doldokça da batarya voltajı yükseldiğinden verilen voltaj ile baarya voltajı birbirine yaklaşmaya başlar bu da potansiyel aktarımı yavaşlatır yani daha az akım çeker. Bunu şuna benzetebiliriz iki bidon düşünün birisi tam dolu diğeri ise boş ve bu bidonları alttan bir boru ile birbirine bağlayalım, bidonun içerisindeki su miktarı voltajımız oluyor borudan diğerine geçen anlık su miktarı da akım oluyor, başta borudan yüksek hızda su geçer fakat bidonun yükseklikleri dengelenirken akış hızı yavaşlar en sonunda aynı olunca durur bu da aynısı
Biraz teknik bilgi vereyim. telefonu şarja ilk taktığınız anda 5V ile şarj olur. Eğer ki telefon bataryası daha yüksek seviyelerde şarjın olabileceğine kanaat getiriyorsa, TYPE C kablosu içinde CC pinleri üzerinden şarj cihazına bilgi gönderir. Der ki misal, sen kendini 9V 2A yap bakayım nasıl oluyor, alet de kendini 9V a çıkartır, 2A de akım limiti koyar öyle şarj işlemi devam eder. Ha biraz daha yüksek voltajı da mı kaldırıyor 12V olur, hatta 20V bile olur. Bunu belirleyen şey bataryanın o andaki kabiliyeti ve bataryanın bms ile ilgili bir durumdur.
spigen şarj aletini ve kablosunu almıştım 2.5 sene önce iphone 11 aldığımda kutudan normal şarj aleti çıkmıştı ozmanlar ozmandan bu zamana hala iphone 11 bende hala spigeni kullanıyorum pil yüzdem %87 yatarken şarja bırakmıyorum ve dolduğunda hemen çıkarıyorum ben öyle olumsuz bişeyini görmedim spigenin alacaklara tavsiye ederim ve şöylede bir özelliği var spigenin akıllı elektrik akımı diye telefona göre dengeliyodu incelemeleri izlediğimde bunada değinmişlerdi. bu tamamiyle sizin kullanmanıza bağlı .. emeğinize sağlık kolay gelsin
Bu videoyu 7. izleyişim. İkinci izlememde mcdodo akım gösteren kablodan satın aldım evdeki cihazları denedim be orijinal olmadıkları kanaatine varıp bu videoya tekrar geldim. Tekrar izleyip fiyat karşılaştırmasını kendimce yaptıktan sonra anker almaya karar verdim ve iki adet sipariş verdim. Burak beye bu güzel karşılaştırma videosu için çok teşekkür ediyorum.
imal edilen ürünün paketlenmesi kargosu gümrüğü stoğa taşınması depolaması kdvsi hepsiburadaya ödenen %15 komisyonu alıcıya gönderi kargosu yıl sonu gelir vergisi osu busu derken emin ol o ürünün satıcısı %5 net kar yapıyorsa çok iyi.
Anker nano 20 w kullanıyorum hem macbook air’imi hem de iphoneumu şarj ediyorum ve çok memnunum tavsiye ederim. Macbook’u yavaş şarj ediyor ancak yanınızda başka bir şarj aleti taşımak istemiyorsanız çok iyi bir seçenek.
9V olması batarya sağlığı için önemli cümleniz yanlış hocam. Lityum pillerin şarj olabilmesi için nominal gerilimlerinden yukarı bir voltajda tutulması gerekiyor. 300mV’luk bir fark sandığınız gibi bir etki göstermez. Tek etki edecek kısım burada sıcaklık, teorik olarak haklısınız batarya hızlı şarj edildikçe ömürleri azalır.
Bu yorumu aradım, hele ki bu voltaj değeri bir Charger IC'ye girdiği ve IC tarafından batarya beslendiğini düşünürsek 9 değil 10V olduğunda dahi çoğu IC buna dayanıklı olacaktır. Batarya için 5 yada 25V girmenizin hiçbir farkı olmayacaktır sadece şarj Watt'ı önemli olacaktır.
ilk defa videonu izliyorum gayet basarili bi anlatim tek eksi olarak diyebilecegim bazi sozler cok tekrarladiniz videonun 20-30 saniyesini kisaltabilirdi boyle bi anlatimla 10k gibi bir kitleye hitap etmeniz uzdu artmasi dilegiyle takibe aldim
Reis video yine harika ama spigen için başta batarya ömrünü düşünürsek sağlıklı değil gibi demişsin ama daha sonra da cihazın içindeki bir yazılım korur gibi bir tespitin var. Kafam karıştı.
Burak beyin videoları çok kaliteli başarılı yılladır takip ediyorum kendisini sosyal medya üzerinden sorulan her soruya cevap alıyorum dikyonu düzgün efendibirsi kendisi başarıların devamını temenni ediyorum
Ellerinize emeğinize sağlık. Net ve açıklayıcı olmuş. Ben çift çıkışlı olanı tercih ederdim. Bir yandan android bir yandan da apple cihazı şarj edebilirim.
Hem telefonumu hem de saatimi aynı anda tek bir adaptör ile şarj etmek için Spigen F211 48W kullanıyorum. Type-C'den 30W, Type-A'dan 18W verebiliyor. Samsung için Süper Hızlı Şarj destekli. Tavsiye ederim. Dostum uzun yıllardır ara ara izliyordum, sonunda kanalına da abone oldum. Başarılarının devamını dilerim.
Spigeni aldım maalesef indirimli hali şuan 250 🥲 ama 1 saatte %85 şarj ediyo yarım saatte 60 a yakın ediyor ben sevdim Amazon’dan aldım aynı sizin açtığınız gibi turunculu bir kutuda geldi umarım orijinaldir
Burak bey tamamda şimdi yeni akım telefonları yavaş şarj etmek… yani herkes telefonunu 5-10 wattla şarj et pili koru diyor. Bu duruma da değinmelisin :) thanxx
Şarj aleti ve telefon şarj kontrol ünitesi devamlı veri iletişiminde. Telefon şarj kontrol devresi "ben PD 2.0 destekliyorum" dediğinde şarj cihazı da ona uygun moda geçiyor. Telefon şarj kontrol cihazı aldığı voltaj ve akımı bataryaya uygun şekilde dönüştürüp şarjı gerçekleştiriyor.
Anker küçük evet ama 45 watt şarj cihazını aldım, Samsung tabletleri 45 wattla şarj ediyorum adaptör cayır cayır yanıyor. Bence küçük olana kadar büyük olup isinmamasi daha önemli
Videoyu beğendim beğen tuşuna da bastım :D Gerçekten mutlulukla izliyorum bu tarz içerikleri. Hem bilgileniyorum hem de öğrendiğim bilgilerden dolayı içim rahat ediyor. Şu an için bir şarj adaptörüne ihtiyacım olmasa bile video beni kendine çekmeyi başarıyor. Teşekkür ederim emekleriniz için :)
spigen olanı iphone 11 cihazımla yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Şu anda batarya ömrü %87 durumda. Pil sağlığındaki adaptif şarj olayı hep aktifti. 2 yılda %13 kayıp yaşamış oldum. Sadece geceleri yatmadan şarja koyup yatarım ve sabah şarjdan cıkarıp gün boyu kullanım yaparım. Ara şarj olayım çok nadirdir. Uzun vadeli kullanıcı deneyimi olarak öneririm :)
Burak hocam bu videodaki anker cube 20watt ile samsung ept2510n kodlu 25watt cihazı arasında kaldım. İkisi de benzer fiyatlarda şu an. Sence hangisi daha mantıklı? Samsung sanki daha iyi gibi geliyor bana.
Orada misal vermek adına zaten evde bulunamayacak bir voltajdan da bahsedip konuyu “merak etmeyin, herhangi bir telefon adaptörüyle telefonunuzu bozamazsınız” getirmeye çalışıyordum ama daha iyi açıklamalıydım, haklısınız.
@@buraksoltYT Tamam demek istediğini ben anladım fakat terimler yanlış onu ifade ettim. Yani adaptör 250W olsa bile telefona bir zararı olmaz. Telefon kullanacağı miktar kadar akım çeker. Ama çıkış 250V olduğunda telefon çöp olur. Umarım anlatabilmişimdir.
EDİT: Uyumadığım bir gece %80'e kadar şarj olmasını bekledim ve Anker ile iyileştirilmiş şarja geçti... Size bir sorum olucak geç ama olsun. Ben sizin videonuzdan görüp Teknosa şubesinden Anker Powerport III Nano aldım. Ancak benimkinde PD değil IQ yazıyor. Ve bişey farkettim, bir aydan fazla kullanmama rağmen iyileştirilmiş şarj aktifleşmedi. Ben de Ipad'imin şarj cihazını kullandım, iyileştirilmiş şarj aktifleşti. Bu iyileştirilmiş şarj hangi özellikteki şarj cihazlarında çalışıyor bilginiz var mı?
Öncelikle video için çok teşekkür ederiz burak harika kıyaslama olmuş . Ben s23 ultra kullanıcısıyım malum adaptör çıkmıyor kutudan sen olsan hangisini kullanırsın
dün power bank şarj ederken 15-20 dakika sonra adaptör patladı prizde evin sigortası felan attı, bir daha asla Mcdodo marka ürün almam :)@@berkayyucel7598
Anker ürününü aldım gerçekten başarılı. Teşekkürler. Macbook pro için de kolay taşınabilir bir alternatif önerebilir misiniz? Standart adaptörü 96w görünüyor.
Mc dodo 20w type c kullanıyorum ankerle aynı boyutta. O kadar başarılı bir adaptör ki 2 tane daha aldım. Asla telefonum aşırı ısınmıyor iphone se kullanıyorum kullanan bilir şarjı zınk diye bitiyor. Evden çıkmadan 10 dk şarj ediyorum yarısı doluyor nerdeyse :) tavsiye ederim
Anker pp3 nano nun beyazını aldım, daha önce de pp1+ aldım android cihazım için. ikisi de bataryaya stabil kare dalga veriyor, bu da benim için çok önemli. çünkü otobüslerdeki inverter larda dokunmatik sapıtmıyor bunlarda. not: powerport 3 nano nun kutusu efso bu arada.
USB power ölcer olmadığından bende direkt AC girişinin watını ölcüyordum. orada net watt da yazıyor tabi verimiliğe göre değişir aşağı yukarı 220v AC tüm adaptör ve kabloları deneyebiliyorum
merhaba, anker marka için powerport 3 nano şeklinde satılan ürünlerde "PD" yerine "IQ+" teknolojisi var sanırım. verdiğiniz linklerdeki 20Wlık şarj cihazları da sanırım videodakiyle aynı değil. sizce nasıl revize edilebilir anker marka adaptörler?
Ya keşke a101 bimdeki 20w ürünleri de test etseydiniz 🙂. Bende piranha da polosmartta var. İst da olsak verirdim test için Edit: Ben aldım aparattan video çekip yükledim 😃
@@muhammedguler5581 benim deneyimlerimde orjinal ile aynı sürelerde şarj ediyor. Sizin şarj aletinde sorun olabilir. Test ettim çok stabil bi şarj aleti
Öncelikle video çok başarılı senden ricam uygun olduğunda pil sıfırdan 1 saat sürede yüzde kaça geliyor bu ürünlerle kolay gelsin başarıların devamını diliyorum
Videoda test ettiğim tüm adaptörlerin güncel fiyatları ve listesi - app.hb.biz/juBa5yQhSKn5 ( Link paylaştığım için #işbirliği )
merhaba burak hocam sizden bir istegim var elinizde eger varsa ekran süresi uzun olan telefonu bir cihazı hızlı apple sarj aletiyle sarj edin sonra test edin kaç saat ekran süresi veriyor
sonra cok benzer güç degerlerine sahip başka marka hızlı sarj aletiyle sarj edin ve kaç saat ekran süresi veriyor onu test eder misiniz ?
eger elinizde varsa misal apple 5v2a hızlı olmayan bir sarj aletiyle sarj edin ve benzer güc degerlerine sahip bir sarj aletiyle sarj edin ve ekran sürelerini karşılaştırın
ben apple sarj aletiyle edilen telefonun daha uzun ekran süresi verecegini düşünüyorum belki plasebo etkisi olabilir ama abim ve babam da aynı benim gibi apple sarj aletleriyle telefonlarını sarj ediyor
eski telefon tamircisiyim ve aileden gelen bir elektronik merakı var babam ve abim de elektronikçi
şimdi böyle ölçüm cihazları elimde olmadı hızlı sarj seven biri de degilim neredeyse her cihazımı apple sarj cihazlarıyla sarj ederim iphone kutusundan cıkan 5v1a sarj aletiyle sarj ediyorum
@@burhankaya3837 Merhabalar, bir fark oluşacağını düşünmüyorum.
Kablonun linki nerede ? Ben mi bulamadim acaba? 🙋🏽♂️
@@AhmedAhmed-gu3wv listede kablo da var
@@buraksoltYT teşekkurler 🙋🏽♂️
Şu karşılaştırma videolarının hastasıyım neyi alacağımıza dair çok doğru karar vermemizi sağlıyor kesinlikle artık kuru kuru inceleme videoları yerine birden fazla cihazın karşılaştırıldığı bu tarz içeriklere çok ihtiyacımız var Burak Şolt a gerçekten teşekkür ederim çünkü artık yanlış ürünleri alacak ne paramız ne de zamanımız var..
Karşılaştırma videoları gerçekten masraflı oluyor, markadan gelen ürünler de karşılaştırma yapana kadar geri gittikleri için karşılaştırma videosu çekmeye fırsat olmayabiliyor; o yüzden satın almak icap ediyor. Bütçem yettiğince karşılaştırma videoları çekmeye devam edeceğim.
@@buraksoltYT Zor olduğunun farkındayım ama yaptığınız şey çok kıymetli inşallah değeri anlaşılır ve kanalınız hızlı bir şekilde büyüyüp içeriklere kaynak oluşturur, bizde bu tür içerikleri keyifle izleyip ona göre alışveriş yaparız teşekkürler.
Zaman var da para yok 😅
@@buraksoltYT rakipler arasında ugreen markası mutlaka olmalı, özellikle kırmızı örgü modelini incelemeye alabilirsiniz. Nedeni ise; ben orjinale vereceğim parayı gözden çıkardım ama orijinalinden kat ve kat kaliteli gerçekten yıllarca kullanılabilecek bir kablo arıyorum diyen bir daha kablo alma gibi bir derdim kalmasın diyenlerin mutlaka tercih edeceği bir kablo olduğunu karşılaştırmadan sonra görebileceğini düşünüyorum.
@@buraksoltYT ayrıca benzer kablo videolarının hiçbirisinde şaşırtıcı şekilde yer verilmemiş🙄
Zamanında Anker olanı alırken böyle bir Türkçe karşılaştırma aradım ama tabiki yoktu. Yabancılardan izleyip fikir edinerek önce spigeni alıp sonra siparişi iptal edip ankeri aldım. Şuan çok memnunum ama böyle kaliteli bir içeriği de sunduğun için teşekkür ediyorum. Burak şolt farkı.
Spigeni neden iptal ettiniz. 9v üstünde olduğu için mi
@erdigulumser3448 siz ne aldınız
Spigen almistim Hepsiburadada hiç bir işe yaramadı anker önerir misiniz Amazondan siparis geceyim
PD3.0, QC3.0, QC4.0, PPS, Warp, Vooc vs. şarj teknolojilerini tanıtan, hangi markanın hangi teknolojiyi kullandığını gösteren, uyumlu adaptör/kablo markalarını anlatan bir video kanala çok yakışır bence... İncelemeler için teşekkürler, emeğine sağlık Burak Şolt.
Düzgün anlatımınıza teşekkürler. Apple adaptör üzerindeki fiş uçları arasındaki bölümde istediğiniz değerler var. Okumakta zorlanabilirsiniz ama yakın çekim fotodan bilgiler alınıyor. Output: 5V--3.0A or 9.0V--2.22A . BİLGİNİZE.
Yaptığın incelemeleri gerçekten severek ve beğenerek izliyorum.Ürün incelemelerindeki tarafsızlığınsa takdire şayan.Severek takip ettiğim iki editörden birisisin.Emeğine sağlık Burak ŞOLT.
Hocam emeğinee sağlık, güzel inceleme. Tam 9 volt olması önemli değil. Kaldıki kablo uzunluğu ve kablonun içindeki elementin iletkenliği farklı olduğudan, kablo şarj cihazından gelen doğru akıma direç uygular. Bu yüzden şarj adaptörü ile kablo ucundan yapılan ölçümlerde farklar olur. Kaldı ki tüm telefonlar 0,5 Volt töleranslıdır. Zaten telefonun içinde gelen elektrik akımını ve voltu filitre eden ve sınırlayan; flitre smd kondansatör, varistör, tam doğrultma için diyot ve sigorta gibi devre elemanları var. Kaldı ki telefon pili şarj etikçe batarya yapasını gereği zaten çektiği akımı yavaş yavaş düşürür. Telefon içerisinde bulunan devre batara içine gömülü sensörler aracılığıyla batarya sıcaklığını ve voltunu her zaman kontrol eder. Telefon anakartı üzerindeki şarj modülü ve bms kartı ; batarya'dan gelen akımı (deşarj) ve bataryaya gelen (şarj) akımını ve voltu düzenli olarak kontrol eder ve sınırlar. Hızlı şarja gelince artık Lion pillerden Li-po pillere geçtik bu alanda baya bir gelişme oldu. Evet, hızlı şarj cycle dediğimiz bataryanın şarj deşarj sayısını etkiler fakat eskisi kadar ömrüne etkisi olmaz. Eğer öyle olsaydı hızlı şarj hususunda telefon firmaları bu kadar rekabetçi olmazdı. 120 waltlık adaptörle şarj olan telefonun bataryasının daha hızlı performans kaybetmesi, çabuk ölmesi gerekirdi. Genelde şarjlı piller kapasitesinin 1/10'u ile standart şarj ve 1/3 ü ile de hızlı şarj olurlar. İçinde kullanılan kimyasalların yapısına göre çok daha yüksek akımlarla şarj ve deşarj olan özelikle Li-Po piller mevcuttur. Bu piller genelde yüksek akım tüketen dronlar, rc araçlar, elektirkli otobüs ve otomobil gibi cihazlarda kullanılır.
Bu yeni hızlı şarj kablosu ve adaptörü yerine eski usul 5w adaptör ve kablo ile bir zararı olur mu pil ömrüne yada faydası olur mu
Iphon 13 icin hangi adaptörü almamiz gerekiyor pil sağlığını bataryayı korumasi gerekiyor ama
@@gokhanklnc7786 hangisini aldınız acaba memnun musunuz
Burak, pil telefonun içindeki şarj kontrolcünün arkasında kalır, USB girişindeki voltaj bu noktada önemli değil. Şarj kontrolcü voltaj aralığını pilin cinsine göre 3.5-4.2 arasına indirip çok kontrollü bir voltajı bataryaya veriyor zaten. 9.0 yerine 9.1 ya da 9.2 volt olması çok problem değil. Hatta kontrolcü step down DC-DC dönüşümü yapıyor ve çok stabil bir voltajı pile veriyor ki USB güç çıkışlı step down çeviricilerin çoğunun giriş aralığı 6-20volt gibi geniş bir aralık oluyor ama çıkış 5v oluyor örneğin.
Şarj aletlerinin yüksek voltaja çıkma sebebi kablolara yüksek akım bindirip ısınmalarına ve yüksek kayıplara neden olmamak.
hocam selamlar. şimdi ben apple telefon için orijinal şarj aleti yerine videoda apple ciaza en yakın sonuçlar veren şarj aletini alsam ne olur? cihazım zarar görür mü?
@@ramizday3741 Dayı, USB connector olduğu süre ilk takınca 5V ile başlar ve zarar görüp görmemeyi voltaj seviyesi belirler, tabi burada gidip de dandik marka almamak lazım, USB uçlu kaliteli hiç bir cihaz kendisinde bir sıkıntı olmadığı sürece diğerine zarar vermez. Taktıktan sonra karşılıklı anlaşarak adım adım voltaj arttırarak yüksek voltlara çıkarlar. Burada belli başlı standartlar var tabi anlaşabilmeleri için. Ben Macbook u 100W lık UGreen şarj aleti ile şarj ediyorum hatta aynı anda telefonu şarj ediyorum. Tabi şarj cihazının akımı yetmezse cihazlar bazen ben seninle şarj olmam diyebiliyor. Bir ara Samsung cihazları böyle idi ama vazgeçtiler. O zamanlar Apple kullanmıyordum.
USB-PD destekli Dell type-C laptop şarj aleti ile telefon ve MacBook da şarj ettim, tam tersi şarj etme durumları da oldu. Cihazın üstünde hangi protokoller destekleniyor, hangi voltlara çıkılıyor yazar. Bunları okuduğun sürece doğru yolda kalırsın
@@EmrahUrhan teşekkür ederim
Eline sağlık kardeşim, bu tarz ölçümlerle kıyaslama yapman o kadar değerli ve faydalı ki anlatamam 👏 Bu tarz videoların devamını bekliyorum
LÜTFEN ŞARJ KABLOLARI için de aynı şekilde tavsiye ve değerlendirme vidousu da yapabilir misin TYPE-C ve APLLE ŞARJ kablosu için
Listemde, şu an ürünleri topluyorum. Apple orijinal kablo ve rakibi en az 4 kablo, sonrasında da çok ucuz kablolarla deneyip MFI diye bir şey kaldı mı bunu göstermeye çalışacağım 👍
@@buraksoltYT çok tik eminim o da harika bir video olacak ve kesinlikle çok profesyonel ama bizim gibi android tayfayı da ihmal etme 😊 type-c de olsun 👍
Orijinal kelimesinin doğru yazıldığını görünce abone oldum. Ek bilgi olarak; kullandığınız ölçüm cihazının hata payı da önemlidir. Ölçüm cihazı da adaptörden enerji çektiği için voltaj değeri tam sonucu veremeyebilir. Enerji çıkışını hassas avometre ile ölçtüğünüzde daha doğru sonuçlar görülecektir. Bu hassasiyet bu iş için önemli mi tabiki değil.
12 Pro ve Xr'da Spigen adaptörü Anker kablo ile kullanıyorum. 2 adet var evimde. 1 sene olmuştur. Çok memnunum. İnceleme için teşekkürler.
voltaj sınırlaması ve voltaj koruması var telefonlarda evet fakat çat diye bi ses duyarsınız 250 v verirken en iyi ihtimallede sadece entegreyi değiştirmek zorunda kalırsınız desteklediğinden yüksek volt vermek entegrenin aşırı ısınmasına sebebiyet verir 9 voltluk cihaza 9.15 vermenin pek bi zararı olmaz eğer siz entegrenin kaldıramayacağı buda markadan markaya üretim kalitesine ve frima ilkelerine göre değişir yani en iyisi en çok para verdiğiniz değildir herzaman bir voltaja zorlarsanız başınız bayaa ağrıyacaktır.
Sonuçlar büyük ölçüde doğrudur fakat, istisnai de olsa şöyle bir durum var. Adaptör kablo uyumu da söz konusu. Yaptığım testlerde sıklıkla karşılaşıyorum. Testlerde geride kalan adaptörler farklı kablo ile daha yüksek değer verebilir, bu kablo ile önde çıkan adaptör daha geride kalabilir. Teste bir kaç kablo ekleyerek sıralamanın kablo faktörü ile değişmediğini göstermek gerek.
Mcdodo şarj aletini kullanıyorum çok memnunum. Hem iphone 13 minimi hem de galaxy watch 3,ümü birlikte şarj ediyorum
Son derece detaylı ve kaliteli bir çalışma olmuş. emeklerinize sağlık
Ellerine sağlık. Böyle ayrıntılı testleri görmek insanı mutlu ediyor.
az önce ""shiftdelete"" kanalından bir adaptör inceleme videosu izledim.. çocuk ""amcama da bundan aldım"" diye videoya başladı vapurda limon suyu sıkacağı anlatır gibi ürün anlattı.. ne değer ölçtü ne birşey yaptı.. Burak sen bize fazlasın :)
Pil şarjı konusunda biraz daha araştırma yapıp daha doğru bilgiler verebilirdiniz.
9 volt yerine 9.1 volt olması hiç iyi değil dediniz. Amper- volt , şarj devreleri konusunda bilgi sahibi olsaydınız, o şarj aletinin 10 volt bile olmasının hiçbirşey farketmedigini bilirdiniz. Telefon içinde bulunan komponentler çok daha yüksek voltaj Lara dayanabilecek şekilde dizayn edilir. Sizin bahsettiğiniz 0,1 volt etkisizdir. Boşuna insanları telaslandirip pahalı Apple ürünleri aldirmayiniz.
Videonuz güzel ve açıklayıcı olmuş. Elinize sağlık. Teknik detaylara dikkat.
Videonun sonunda “Artık Apple’ın şarj adaptörüne gerek kalmadı” diye vura vura söylerken bu yorumu görmek şaşırttı 😯 Seni seniiii, videoyu izlememişiiiiin 😆
@@buraksoltYT 9:26'da da yanlışlık olmuş. 250 veriyor olsa telefon anında bozulur. Demek istediğiniz amper/akım olabilir. Ayrıca videoyu başka izleyen biri olarak bende Apple'ın tam 9 volt değeri olmadığında diğer aletlerin başarısız olduğu izlenimine kapıldım. Sonradan sorun yok deseniz de ilk karşılaştırmada olumsuz değerlendirmeniz akılda kalıyor. Onun haricinde şarj cihazlarını karşılaştırmada farklı kabloları da (en azından orjinal apple kablosu) karşılaştırmanız güzel olurdu. İçerik için teşekkürler.
@@eerturk Apple’ın kendi orijinal kablosu da olmak üzere birçok markanın kablosunu değerlendirdiğim ayrı bir video gelecek 👍
@@buraksoltYT 8:10 İzleyiniz.
Sanırım kendi videonuzu izlememişsiniz :)
Ayrıca sonrasında 250 volt verse bile almaz diyerek kendi içinizde celisiyorsunuz.
9.1 zarar veriyor ama 250 verince uygun olmadığı için kabul etmiyor:))
Videonuz gayet başarılı ancak ince detaylar da önemli.
Sağlıklı günler.
iPhonenum olmasada 30w hızlı şarj destekli xiaomi kullanıcısıyım benim için aralarından en mantıklı tercih Spigen gibi görünüyor. Bu tarz karşılaştırma videoları çok değerleri oluyor teşekkürler.
Çok iyi bir video olmuş. Şahsen ben gece 5w eski tip Apple adaptörü ile şarj ediyorum gündüz de 30w mac adaptörü ile şarj ediyorum. Gece hızlı şarja gerek olduğunu düşünmüyorum. Ancak yolculuklar için Anker’in adaptörünü alacağım, gerçekten başarılı ve güzel bir ürün olmuş.
Videonuzdan sonra spigen almıştım. epey oldu ama hala çok aktif ve sağlam kullanıyorum. doğru ve kaliteli inceleme için teşekkürler.
Merhaba karşılaştırma ve uzun kullanım sonuçlarını paylaşmaya geldim. Telefon iPhone 11 Pro. Daha önce Spigen marka olan şarj adaptörünü kullanıyordum. Telefonumda nadiren ısınma sorunu yaşıyordum şarj süresinde ve sonrasında yaptığım kullanımlarda. Telefonunu hep aynı şarj cihazı ile şarj eden biriyim. Buradaki test sonucundan sonra hemen 2 adet anker şarj adaptörü siparisi verip spigenleri bıraktım. Ankerler çok küçük çok güzeldi. Spigen büyük olduğundan bana çok harika gelmişti. Ama benim yaşadığım sorun bunun ötesine geçti. Şarj aleti de ısınıyor telefonda ısınıyor. Şarj suresinde telefon ve şarj aleti normal olmayan şekillerde ısınıyor. Şarj suresinde kullanım olsun olmasın hic fark etmiyor. Şarj süresinde telefonun ısınması pil icin hiç yararlı bir sonuç ortaya koymaz bildiğiniz gibi. Ben bataryamı korumaya çalışırken acaba daha da mi büyük bir sorunun ortasına attım diye düşünmeden edemiyorum. Şarj adaptör amper değerlerini bilemem ama. Anker ısınıyor dostlarım hem de çok fazla. Spigenlere geri döneceğim gibi. İyi akşamlar.
mcdodo 33w kullanıyorum. acayip memnunum. hızlı şarjı harika. hatta 15w kablosuz şarjını da kullanıyorum gerçekten kaliteli.
abi 150-200 bin abonelik kanallardan çok daha iyisin, umarım hak ettiğin abone sayısına en kısa sürede ulaşırsın
Elinize sağlık. Kaliteli içerik 👍
9 volt kuralınızın bukadar da önemli birşey olmadığını düşünüyorum Q.C2.0 da evet adaptör ya 5 volt ya 9 volt ya da 12 volt seçeneklerinden birini verir fakat Q.C 3 ve 4 ün teknolojisi böyle değildir telefon hangi voltajı talep ederse adaptör onu gönderir (0.2 volt adım hassasiyetinde) yani telefon küsüratlı voltaj talep edebilir adaptör de bunu verir herhangi bir aralığı almak mümkündür üstelik bu voltaj gidip te dümdüz bataryaya girmez içeride güç oranları yeniden değiştirilir ve bataryaya yüksek akım olarak iletilir. Zaten hızlı şarjın mantığı da şudur kablolar belirli bir seviyeye kadr akım iletebildiğinden voltaj yükseltilir ve böylece volt x akım =watt bağıntısından yüksek güç transferi daha kolay gerçekleşmiş olur. Bana göre bu video adaptörlerin kalitesini yansıtmaz daha önemli olan konu çıkış voltajında parazit gürültü olup olmamasıdır.
akıllı telefon içinde devre var gelen voltaja akıma bakıyor , bataryanın durumuna göre bunu azaltıp artırıyor, doluma yaklaşan batarya daha az volt çeker, araç şarj istasyonlarında detaylı grafik oluyor pil dolarken akımı ne şekilde çektiği görülüyor , günümüzdeki elektronik cihazlar kendini koruyacak şekilde tasarlanıyor, o yüzden en yüksek değeri veren kaliteli adaptör alınabilir
@@atakama2380 bataryanın doldukça daha düşük akım çekmesi aslında doğal bir tepkidir, bataryaya 4.2 volt verilir batarya 3 volt civarlarında en yüksek akımını çeker şarj doldokça da batarya voltajı yükseldiğinden verilen voltaj ile baarya voltajı birbirine yaklaşmaya başlar bu da potansiyel aktarımı yavaşlatır yani daha az akım çeker. Bunu şuna benzetebiliriz iki bidon düşünün birisi tam dolu diğeri ise boş ve bu bidonları alttan bir boru ile birbirine bağlayalım, bidonun içerisindeki su miktarı voltajımız oluyor borudan diğerine geçen anlık su miktarı da akım oluyor, başta borudan yüksek hızda su geçer fakat bidonun yükseklikleri dengelenirken akış hızı yavaşlar en sonunda aynı olunca durur bu da aynısı
Biraz teknik bilgi vereyim. telefonu şarja ilk taktığınız anda 5V ile şarj olur. Eğer ki telefon bataryası daha yüksek seviyelerde şarjın olabileceğine kanaat getiriyorsa, TYPE C kablosu içinde CC pinleri üzerinden şarj cihazına bilgi gönderir. Der ki misal, sen kendini 9V 2A yap bakayım nasıl oluyor, alet de kendini 9V a çıkartır, 2A de akım limiti koyar öyle şarj işlemi devam eder. Ha biraz daha yüksek voltajı da mı kaldırıyor 12V olur, hatta 20V bile olur. Bunu belirleyen şey bataryanın o andaki kabiliyeti ve bataryanın bms ile ilgili bir durumdur.
spigen şarj aletini ve kablosunu almıştım 2.5 sene önce iphone 11 aldığımda kutudan normal şarj aleti çıkmıştı ozmanlar ozmandan bu zamana hala iphone 11 bende hala spigeni kullanıyorum pil yüzdem %87 yatarken şarja bırakmıyorum ve dolduğunda hemen çıkarıyorum ben öyle olumsuz bişeyini görmedim spigenin alacaklara tavsiye ederim ve şöylede bir özelliği var spigenin akıllı elektrik akımı diye telefona göre dengeliyodu incelemeleri izlediğimde bunada değinmişlerdi. bu tamamiyle sizin kullanmanıza bağlı .. emeğinize sağlık kolay gelsin
Çok detaylı ve güzel açıklamışsınız. Özellikle batarya ömründen bahsetmeniz çok önemliydi. Elinize sağlık.
Eline sağlık gayet aydınlatıcı bir video olmuş
Bu videoyu 7. izleyişim. İkinci izlememde mcdodo akım gösteren kablodan satın aldım evdeki cihazları denedim be orijinal olmadıkları kanaatine varıp bu videoya tekrar geldim. Tekrar izleyip fiyat karşılaştırmasını kendimce yaptıktan sonra anker almaya karar verdim ve iki adet sipariş verdim. Burak beye bu güzel karşılaştırma videosu için çok teşekkür ediyorum.
20W 27W şarj adaptörleri için gerçekten uçuk fiyatlar. Bu aletlerin sattıkları fiyatın 10 da 1 ine imal edildiğine eminim
imal edilen ürünün paketlenmesi kargosu gümrüğü stoğa taşınması depolaması kdvsi hepsiburadaya ödenen %15 komisyonu alıcıya gönderi kargosu yıl sonu gelir vergisi osu busu derken emin ol o ürünün satıcısı %5 net kar yapıyorsa çok iyi.
@@primarya4156 tabi herkes vergi veriyor bu ülkede ve herkes Hepsiburada dan satıyor ürününü doğru
@@KriptoNinja41 Aliexpresin yeni müşteriler için yaptığı bir nevi reklam o. Zararına veriyorlar.
Anker nano 20 w kullanıyorum hem macbook air’imi hem de iphoneumu şarj ediyorum ve çok memnunum tavsiye ederim.
Macbook’u yavaş şarj ediyor ancak yanınızda başka bir şarj aleti taşımak istemiyorsanız çok iyi bir seçenek.
9V olması batarya sağlığı için önemli cümleniz yanlış hocam. Lityum pillerin şarj olabilmesi için nominal gerilimlerinden yukarı bir voltajda tutulması gerekiyor. 300mV’luk bir fark sandığınız gibi bir etki göstermez. Tek etki edecek kısım burada sıcaklık, teorik olarak haklısınız batarya hızlı şarj edildikçe ömürleri azalır.
Bu yorumu aradım, hele ki bu voltaj değeri bir Charger IC'ye girdiği ve IC tarafından batarya beslendiğini düşünürsek 9 değil 10V olduğunda dahi çoğu IC buna dayanıklı olacaktır. Batarya için 5 yada 25V girmenizin hiçbir farkı olmayacaktır sadece şarj Watt'ı önemli olacaktır.
İzlediğim en net karşılaştırma videolarından birisi. Emeğinize sağlık.
Sevgili Burak güzel işler yapıyorsun, tebrik ederim, motivasyonunu hiç kaybetme 👏👏👏
ilk defa videonu izliyorum gayet basarili bi anlatim tek eksi olarak diyebilecegim bazi sozler cok tekrarladiniz videonun 20-30 saniyesini kisaltabilirdi boyle bi anlatimla 10k gibi bir kitleye hitap etmeniz uzdu artmasi dilegiyle takibe aldim
Güzel anlatım, objektif yaklaşım, kısa ve öz 👍🏻
Hak edene hak ettiği değeri vermek lazım. Keyifle takip ediyoruz. Emeğine sağlık. ❤
Reis video yine harika ama spigen için başta batarya ömrünü düşünürsek sağlıklı değil gibi demişsin ama daha sonra da cihazın içindeki bir yazılım korur gibi bir tespitin var. Kafam karıştı.
Çok güzel seri oldu bu tür karşılaştırmaları bekleriz burak abi.
Baseus 30w gan3 pro
Vs
Mcdodo 33w gan test yap
iPhone 13 pro max için
Bu tür karşılaştırma videolari çok keyifli oluyor. Bunun bide android versiyonu yapar mısın yada var mı bilmiyorum güzel olurdu.
Kardeşim emeğine sağlık. Hem tarzın hem diksiyonun açısından son dönemlerde gördüğüm en güzel inceleme & karşılaştırma yeni bir abone kazandın 🧿👏🏻👏🏻
Burak beyin videoları çok kaliteli başarılı yılladır takip ediyorum kendisini sosyal medya üzerinden sorulan her soruya cevap alıyorum dikyonu düzgün efendibirsi kendisi başarıların devamını temenni ediyorum
Merhaba Burak Bey; faydalı, kaliteli bir video olmuş, emeğinize sağlık.
Hızlı şarj özelliği acil durumlarda kullanılması, vaktiniz varken normal şarj edilmesi, telefonu ise 20-80% arasında şarj etmek tavsiye edilir.
hızlı şarj nasıl kapatılır
Ellerinize emeğinize sağlık. Net ve açıklayıcı olmuş. Ben çift çıkışlı olanı tercih ederdim. Bir yandan android bir yandan da apple cihazı şarj edebilirim.
En sevdiğim içerik türü. Emeğin için teşekkürler.
Mcdodo adaptörünü alsak usb a kablosuyla iphone 11 cihazını şarj etsek 20w alırmıyız
Valla hepsi de tercih edilecek cinsten harika anlatımınız ve karşılaştırmanız için teşekkürler , emeğinize sağlık .
Epey emek verilmiş. Hızlı şarj konusu benim de kafamı kurcalıyor. Samsung ta Apple da bu yarışa girmedi
Eski tip Lightning - USB Kablosu ile mcdodo adaptöründen 18w gücü alabilir miyiz ?
Adam gibi adam ya helal olsun on numara içerik 👍
Bu adaptörlerin içinide açıp ne var yok görsek iyi devre kartı üzerine katı kapasitörler mi kullanılmış yoksa tırıvırımı iyi yayınlar.
Harika bir teknik paylaşım olmuş. İlk defa görüyorum seni. Böyle güzel bir kıyaslama videosu için eline sağlık.
Abi benim telefonum Redmi Note 9 Pro 33 watt destekliyor 33 watt şarj adaptörü söyler misin?
Hem telefonumu hem de saatimi aynı anda tek bir adaptör ile şarj etmek için Spigen F211 48W kullanıyorum. Type-C'den 30W, Type-A'dan 18W verebiliyor. Samsung için Süper Hızlı Şarj destekli. Tavsiye ederim.
Dostum uzun yıllardır ara ara izliyordum, sonunda kanalına da abone oldum. Başarılarının devamını dilerim.
Spigeni aldım maalesef indirimli hali şuan 250 🥲 ama 1 saatte %85 şarj ediyo yarım saatte 60 a yakın ediyor ben sevdim Amazon’dan aldım aynı sizin açtığınız gibi turunculu bir kutuda geldi umarım orijinaldir
Burak bey tamamda şimdi yeni akım telefonları yavaş şarj etmek… yani herkes telefonunu 5-10 wattla şarj et pili koru diyor. Bu duruma da değinmelisin :) thanxx
25w samsung adaptör ile ip 13 şarj etsem pile zarar gelirmi
Bende o mcdodo olanin aynisi var fakat sarj ederken hem telefonu hem adaptor cok fazla isiniyor. Sence bu neyden kaynakli?
Şarj aleti ve telefon şarj kontrol ünitesi devamlı veri iletişiminde. Telefon şarj kontrol devresi "ben PD 2.0 destekliyorum" dediğinde şarj cihazı da ona uygun moda geçiyor. Telefon şarj kontrol cihazı aldığı voltaj ve akımı bataryaya uygun şekilde dönüştürüp şarjı gerçekleştiriyor.
Anker küçük evet ama 45 watt şarj cihazını aldım, Samsung tabletleri 45 wattla şarj ediyorum adaptör cayır cayır yanıyor. Bence küçük olana kadar büyük olup isinmamasi daha önemli
Emeğine sağlık.Kanalın hayırlı olsun.
Bilgi için teşekkürler :)
iPhone 11 kaç Watt destekliyor?
Videoyu beğendim beğen tuşuna da bastım :D Gerçekten mutlulukla izliyorum bu tarz içerikleri. Hem bilgileniyorum hem de öğrendiğim bilgilerden dolayı içim rahat ediyor. Şu an için bir şarj adaptörüne ihtiyacım olmasa bile video beni kendine çekmeyi başarıyor. Teşekkür ederim emekleriniz için :)
spigen olanı iphone 11 cihazımla yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Şu anda batarya ömrü %87 durumda. Pil sağlığındaki adaptif şarj olayı hep aktifti. 2 yılda %13 kayıp yaşamış oldum. Sadece geceleri yatmadan şarja koyup yatarım ve sabah şarjdan cıkarıp gün boyu kullanım yaparım. Ara şarj olayım çok nadirdir. Uzun vadeli kullanıcı deneyimi olarak öneririm :)
Burak merhaba,Anker Cube 3 nasıl ? Fiyatı biraz daha uygun onu almayı düşünüyorum
Hocam yaptığınız mukayese için teşekkür ederim 100w anker marka şarj adaptörüm var lakin uygun bir hızlı şarj 100 w ara kablo ne tavsiye edersiniz?
Spigen aldım, 25w destekleyen samsung m34 için. Gayet kaliteli, 6 yıl garantili bir ürün.
süper içerik, ağzına sağlık :)
Burak hocam bu videodaki anker cube 20watt ile samsung ept2510n kodlu 25watt cihazı arasında kaldım. İkisi de benzer fiyatlarda şu an. Sence hangisi daha mantıklı? Samsung sanki daha iyi gibi geliyor bana.
Aradığımız karşılaştırma videosu budur. Her ürün böyle karşılaştırılmalı shifdelete görsün nasıl video çekilir
9:24 de ki bilgi yanlış. Amper ve volt farklı şeyler. O adaptör 250V çıkış verse telefon çöp olur. Demek istediğin amper sanırım. Kolay gelsin.
Orada misal vermek adına zaten evde bulunamayacak bir voltajdan da bahsedip konuyu “merak etmeyin, herhangi bir telefon adaptörüyle telefonunuzu bozamazsınız” getirmeye çalışıyordum ama daha iyi açıklamalıydım, haklısınız.
@@buraksoltYT Tamam demek istediğini ben anladım fakat terimler yanlış onu ifade ettim. Yani adaptör 250W olsa bile telefona bir zararı olmaz. Telefon kullanacağı miktar kadar akım çeker. Ama çıkış 250V olduğunda telefon çöp olur. Umarım anlatabilmişimdir.
EDİT: Uyumadığım bir gece %80'e kadar şarj olmasını bekledim ve Anker ile iyileştirilmiş şarja geçti...
Size bir sorum olucak geç ama olsun. Ben sizin videonuzdan görüp Teknosa şubesinden Anker Powerport III Nano aldım. Ancak benimkinde PD değil IQ yazıyor. Ve bişey farkettim, bir aydan fazla kullanmama rağmen iyileştirilmiş şarj aktifleşmedi. Ben de Ipad'imin şarj cihazını kullandım, iyileştirilmiş şarj aktifleşti. Bu iyileştirilmiş şarj hangi özellikteki şarj cihazlarında çalışıyor bilginiz var mı?
Ben 1,5 yıldır spigen kullanıyorum cihazım iPhone 11 pil sağlığım %91 gayet iyi gidiyor çok çok memnunum 👍🏽👍🏽
Ali Bey 1,5 yıl için %91 çok iyi değer. Telefonunuzda kablosuz şarjı ne sıklık ile kullandınız?
@@BLADE-61 kablosuz şarj ne demek
Kendi kanalını açtığına cidden sevindim birader. Hayırlı olsun bu arada
Emeğinize sağlık.. bu adaptörler tamam ama kablo normal kablomu olcak o da mı hızlı olcak
Öncelikle video için çok teşekkür ederiz burak harika kıyaslama olmuş . Ben s23 ultra kullanıcısıyım malum adaptör çıkmıyor kutudan sen olsan hangisini kullanırsın
14 pro için önerileriniz nedir? Böyle giderse orjinal almak zorunda kalacağım.
Emeğinize sağlık. İçerikleriniz çok başarılı
Güzel düşünülerek çekilmiş video olmuş. Emeğine sağlık
emeğinize sağlık, yanlız anker de tanıttığınız ürün "cube" modeli. "nano" ürününün kablo girişinde IQ yazıyor.
Mcdodo 7170 modelini geçen yıl almıştım, ekranı olması bana göre çok güzel bir özellik gösterdiği ampere göre ne kadar dolduğunu anlayabiliyorum.
1 sene oldu alalı bozuldu benim
dün power bank şarj ederken 15-20 dakika sonra adaptör patladı prizde evin sigortası felan attı, bir daha asla Mcdodo marka ürün almam :)@@berkayyucel7598
Anker ürününü aldım gerçekten başarılı. Teşekkürler. Macbook pro için de kolay taşınabilir bir alternatif önerebilir misiniz? Standart adaptörü 96w görünüyor.
Mc dodo 20w type c kullanıyorum ankerle aynı boyutta. O kadar başarılı bir adaptör ki 2 tane daha aldım. Asla telefonum aşırı ısınmıyor iphone se kullanıyorum kullanan bilir şarjı zınk diye bitiyor. Evden çıkmadan 10 dk şarj ediyorum yarısı doluyor nerdeyse :) tavsiye ederim
Nanodan daha ucuzsa mcdodo alabilirsiniz yani
Anker pp3 nano nun beyazını aldım, daha önce de pp1+ aldım android cihazım için. ikisi de bataryaya stabil kare dalga veriyor, bu da benim için çok önemli. çünkü otobüslerdeki inverter larda dokunmatik sapıtmıyor bunlarda.
not: powerport 3 nano nun kutusu efso bu arada.
USB power ölcer olmadığından bende direkt AC girişinin watını ölcüyordum. orada net watt da yazıyor tabi verimiliğe göre değişir aşağı yukarı 220v AC tüm adaptör ve kabloları deneyebiliyorum
İzlediğim en düzgün incelemelerden biri olmuş, emeğine sağlık.
merhaba, anker marka için powerport 3 nano şeklinde satılan ürünlerde "PD" yerine "IQ+" teknolojisi var sanırım. verdiğiniz linklerdeki 20Wlık şarj cihazları da sanırım videodakiyle aynı değil. sizce nasıl revize edilebilir anker marka adaptörler?
Anker PowerPort Nano III siyahını hiç bir yerde göremedim nereden temin ettiniz?
Çok iyi abi bence faydalı olmuş, devam abi, böyle içerikler çok iyi ve bilgilendirici
Ya keşke a101 bimdeki 20w ürünleri de test etseydiniz 🙂. Bende piranha da polosmartta var. İst da olsak verirdim test için
Edit: Ben aldım aparattan video çekip yükledim 😃
@@muhammedguler5581 benim deneyimlerimde orjinal ile aynı sürelerde şarj ediyor. Sizin şarj aletinde sorun olabilir. Test ettim çok stabil bi şarj aleti
Öncelikle video çok başarılı senden ricam uygun olduğunda pil sıfırdan 1 saat sürede yüzde kaça geliyor bu ürünlerle kolay gelsin başarıların devamını diliyorum
Güzel inceleme, emeğinize sağlık. Teşekkürler.
Harika bir karşılaştırma olmuş. Emeğine sağlık.
Sen alıcı olarak bu videoyu izlesen hangisini alırdın abi kabloyu kesin alıcam adaptör hangisi olmalı iPad ve apple telefon için ortak kullanacağım
Yine çok faydalı bir içerik. 👏👏
Merhaba. iPhone 14 pro max’ı Samsung’un orijinal tip c 25w şarj cihazı ile kullanmak sağlıklı mı sizce? Onunda ölçümünü yaparsanız çok sevinirim.