Det har jeg da allerede lavet en video om 😁 th-cam.com/video/42kPTermBNE/w-d-xo.htmlsi=Oah61Rmsf5X-uJXy (Redigeret svar) Hvilket jeg nu lige har indset, at den har du set tidligere og kommenteret på 😁 jeg håber, du finder ud af det, jeg tænker ikke, det er så svært, når man lige har prøvet det et par gange.
Jeg tænker, det betyder, at lampestederne i disse områder fordeles på mere end én (lys)gruppe, ..i stil med stikkontakterne i et køkken. Det giver faktisk god mening, at al lyset ikke forsvinder i disse områder, hvis der springer en sikring.
@@PeterValberg Enig Peter det giver mening TAK. Brugte lige lidt tid på at søge på fælles adgangsveje/trapper. det er ikke bare lige mere, lyset skal fordeles på 2 gr. samt to rcd. styrestrøm på egen gr., bruges der lamper der tænder på radar/pir skal der alligevel, hvis adgangsvej til lejemål være lystryk til trappelys indv. i lejemål.
lys på fælles adgangsveje skal fordeles på flere grupper for at undgå total mørkelægning i tilfælde af fejl også evt stikkontakter skal have sin egen gruppe @@perhultquist1246
Det er ikke usandsynligt, jeg har en tilsvarende installation i gangarealet i mit hus. Det er jo ikke et krav, at der er stikkontakter i forbindelse med afbrydere, men det er ret smart, især ved adgangsdøre til et lokale/rum i huset (hvis du spørger mig)
Super god video. Hvis jeg forstår det korrekt ca. 23-24timer inde i videoen, så vil en 5 ledet kabel ikke være nok, for at kunne give korrespondance. Nul og jord er til lampen. Sort er til tænding Så er der grå til bage som er mellem ledning. Der skulle så have været en mellem leder mere, er det korrekt
jeg er ikke helt klar over, hvad du spørger efter, - men hvis du har lavet en A-korrespondance, så kan du benytte en standard 5-leder kabel til den korrespondanceafbryder, der får fasen ned, hvis du vil have en stikkontakt der også. Ønsker du en stikkontakt ved den anden korrespondanceafbryder (også), altså dén, hvor fasen ikke er ført ned, så kan du ikke klare det med et standard 5-leder kabel. Giver det mening?og besvarer det overhovedet dit spørgsmål?
Tak for de rosende ord 🙂 Prøv at kigge på den playliste (på min kanal), der hedder "Fysik med Valberg", der finder du videoer om Newtons love, mekanisk arbejde og effekt. Jeg har endnu ikke lavet en video om massefylde, men det kan jeg da skrive på min to-do liste 😁
Du siger det ved minut 50, hvor du forbinder det til dit kiprelæ. der siger du at der skal trækkes en nul fra lampeudtaget. Det ikke sådan jeg har forstået det. Jeg monterede mit ledelys på min egen stand, med en almindelig fase og tændledning. Den får vel bare en lus fra tændledning og fase i selve afbryderen? Forstår ikke helt det med falsk nul, hvis jeg skal være ærlig.
Det er korrekt, at ledelyset vil virke, hvis den forbindes til fasen og tændledningen, HVIS lyskilden er en glødepære, i det tilfælde vil den få nullen gennem pærens glødetråd (forudsat at pæren/pærene ikke er sprunget), og når lyset er tændt, vil ledelyset være slukket, - sådan gjorde man det før i tiden, - det er vel det, man kalder for "falsk nul"? - om det virker med moderne LED lyskilder, skal jeg ikke kunne sige, det har jeg nemlig ikke afprøvet 😁 men det vil jeg da helt sikkert afprøve. Hvis ledelyset forbindes til fase og nul, vil det derimod lyse hele tiden, hvilket vel er smart nok 😁
hej Peter. det hjælpe på for forståelse af hvordan det hele hænge sammen med a og b. nu skal jeg bare have styr på med krydsafbryder.!!
Det har jeg da allerede lavet en video om 😁 th-cam.com/video/42kPTermBNE/w-d-xo.htmlsi=Oah61Rmsf5X-uJXy
(Redigeret svar)
Hvilket jeg nu lige har indset, at den har du set tidligere og kommenteret på 😁 jeg håber, du finder ud af det, jeg tænker ikke, det er så svært, når man lige har prøvet det et par gange.
Tusind tak. ❤️
Det var så lidt 🙂
Super gode og meget informative videoer!
Tak for din tilbagemelding 🙏
SIK foreskriver at adgangsveje og trapper i dag skal fordeles på flere gr. ved du hvad der menes med det ?
Jeg tænker, det betyder, at lampestederne i disse områder fordeles på mere end én (lys)gruppe, ..i stil med stikkontakterne i et køkken.
Det giver faktisk god mening, at al lyset ikke forsvinder i disse områder, hvis der springer en sikring.
@@PeterValberg Enig Peter det giver mening TAK. Brugte lige lidt tid på at søge på fælles adgangsveje/trapper. det er ikke bare lige mere, lyset skal fordeles på 2 gr. samt to rcd. styrestrøm på egen gr., bruges der lamper der tænder på radar/pir skal der alligevel, hvis adgangsvej til lejemål være lystryk til trappelys indv. i lejemål.
lys på fælles adgangsveje skal fordeles på flere grupper for at undgå total mørkelægning i tilfælde af fejl også evt stikkontakter skal have sin egen gruppe @@perhultquist1246
jeg har 2 steder hvor der ikke er en stikkontakt under afbryderen men det er måske fordi at der er tale om korrespondance?
Det er ikke usandsynligt, jeg har en tilsvarende installation i gangarealet i mit hus.
Det er jo ikke et krav, at der er stikkontakter i forbindelse med afbrydere, men det er ret smart, især ved adgangsdøre til et lokale/rum i huset (hvis du spørger mig)
Hey virkelig fede videoer du laver
Tak for det 🙂
Det er for nice, det her.
Tak 🙏
Super god video.
Hvis jeg forstår det korrekt ca. 23-24timer inde i videoen, så vil en 5 ledet kabel ikke være nok, for at kunne give korrespondance.
Nul og jord er til lampen.
Sort er til tænding
Så er der grå til bage som er mellem ledning.
Der skulle så have været en mellem leder mere, er det korrekt
jeg er ikke helt klar over, hvad du spørger efter, - men hvis du har lavet en A-korrespondance, så kan du benytte en standard 5-leder kabel til den korrespondanceafbryder, der får fasen ned, hvis du vil have en stikkontakt der også. Ønsker du en stikkontakt ved den anden korrespondanceafbryder (også), altså dén, hvor fasen ikke er ført ned, så kan du ikke klare det med et standard 5-leder kabel.
Giver det mening?og besvarer det overhovedet dit spørgsmål?
Hej peter, god video. jeg ville spørge om du ikke ville fortælle lidt om overgangsmodstand, verifikation og spd?:)
Det sætter jeg på min to-do liste 👍
@@PeterValberg kan du nå det inden mandag?😂
Beklager, det kan jeg ikke, men check Sikkerhedsstyrelsens TH-cam kanal, der er videoer om verifikation
@@PeterValberg okay, tusind tak!
@@PeterValberg hvad sker der egentlig hvis overgangsmodstanden er højere end 1666.66, og hvad er overgangsmodstand overhovedet?:)
Du har hørt om "Orange is the new black"... Forbered dig nu på 6:01
🤣 det med at lilla er det nye sorte, er en intern joke på Strøm og IT i Thisted,...det sneg sig så med i videoen 😁
Hej rigtig fede videoer du har lavet..
Jeg tænkte på om du kan også vil lave noget om fysik på masseflyd, Newton's love ,Mekanisk arbejde, Effekt.🙏
Tak for de rosende ord 🙂
Prøv at kigge på den playliste (på min kanal), der hedder "Fysik med Valberg", der finder du videoer om Newtons love, mekanisk arbejde og effekt. Jeg har endnu ikke lavet en video om massefylde, men det kan jeg da skrive på min to-do liste 😁
@@PeterValberg tak
Kan du forklare hvad falsk nul er?
Forstår ikke helt hvordan pæren får falsk 0 fra pæren
Er det noget, jeg siger i videoen? og kan du huske, hvor i videoen (cirka), jeg siger det?
Du siger det ved minut 50, hvor du forbinder det til dit kiprelæ. der siger du at der skal trækkes en nul fra lampeudtaget.
Det ikke sådan jeg har forstået det. Jeg monterede mit ledelys på min egen stand, med en almindelig fase og tændledning.
Den får vel bare en lus fra tændledning og fase i selve afbryderen?
Forstår ikke helt det med falsk nul, hvis jeg skal være ærlig.
Det er korrekt, at ledelyset vil virke, hvis den forbindes til fasen og tændledningen, HVIS lyskilden er en glødepære, i det tilfælde vil den få nullen gennem pærens glødetråd (forudsat at pæren/pærene ikke er sprunget), og når lyset er tændt, vil ledelyset være slukket, - sådan gjorde man det før i tiden, - det er vel det, man kalder for "falsk nul"? - om det virker med moderne LED lyskilder, skal jeg ikke kunne sige, det har jeg nemlig ikke afprøvet 😁 men det vil jeg da helt sikkert afprøve.
Hvis ledelyset forbindes til fase og nul, vil det derimod lyse hele tiden, hvilket vel er smart nok 😁