Super erou :)), sunt mic copil ...incerc sa scap de scutece :). Multumesc pentru apreciere. Daca ai si pe FB aceeasi poza cred ca stiu cu cine vorbesc si stiu ca nu ne-am vazut ci doar ne-am auzit (legat de safturi si de o plita ? :)) ...) sper sa nu gresesc ! Poti da sfara in tara ca sa motivam oamenii sa se apuce de casele lor pana nu scumpesc materialele din nou !
Multumesc mult Mihalache de apreciere /vizionare si cred ca si abonare ( o recomand daca nu cumva te-ai abonat deja), pai simteam presiunea celor ce erau nerăbdători si de aceea, insa m-am calmat , episodul 5 cred ca va avea 4 ore caci am tras tare ca sa va arat ce am reusit sa fac si cum va iesi ! O sa explic fiecare amanunt fara sa mai arunc ochi pe ceas ! Cine va avea rabdare se va uita cu atentie la ceea ce spun , important este sa fiu inteles si sa para cat mai usor caci atunci romanul primeste motivatia de care are nevoie cand este nesigur !
Multumesc din suflet Marius pentru aprecieri, intradevar suntem putini de acest gen ! Dar imi da speranta cand informatia ajunge la cineva care apreciaza acest lucru si isi da seama de pachetul complet ! Incerc sa imbunatatesc calitatea materialelor si sa ma fac inteles in timp ce ajut ! Multumesc inca o data sincer si pentru vizionare si abonare (sper) !
Felicitari te urmaresc cu mare drag, iti urez mult succes si mai multi abonati . Felicitari si pentru casa, se vede ca te pricepi foarte tare si iubesti lemnul .
Multumesc din suflet, ati mai scris o data despre felicitari :P, nu ma supar desigur. Iubesc fiecare frimitura de lemn ce incearca sa ramana in viata transformandu-se prin mainile mele intro cana sau lingura sau vaza sau un pahar... pe strung (caci fac si acest fel de lucruri). Simplul fapt ca lemnul a fost viu si inca are valoare ma duce la gandul obiectelor de podoaba lucrate manual sau obiectele de arta ce au valoare cu cat trece timpul ! Urmarind episodul 3 , am luat niste notite si voi face un scurt episod zilele acestea de completare al acestui episod pentru ca am descoperit 26 de puncte ce nu le-am dus pana la capat.......tot din dorinta de a spune cat mai mult !
Multumesc frumos Dana pentru vizualizare si pentru apreciere ! Intrebarea mea pentru sexul frumos in 2022 este : V-ati casatorii cu un barbat care va poate cumpara casa visata? sau cu un barbat care va poate construi casa visata ? Nu cred ca s-au gandit vreodata femeile la acest aspect ! :)
Multumesc pentru raspuns Aligator lucrezi cu lemn sau in lemn ? Sti de ce intreb? Ma intereseaza de unde iei lemnul si ce fel de lemn/calitate/esenta folosesti !
Foarte fain documentarul! Multumim pt informatii si sfaturi! Cred ca o sa merg tot pe 50x250 pt podeaua din mansarda si 50x150 pt capriori. Spor in toate!
Salut Silviu, multumesc pentru apreciere, vizionare si abonare (recomand). Ce deschideri ai ? Daca ai deschideri mai mari de 4m atunci pune de 50x300 ! Multumesc la fel , succes si tie !
Multumesc frumos pentru apreciere, cand ai multe de spus se suprapun ideile si din dorinta de a zice tot mai omiti lucruri si unele idei nu le-am terminat , dar o sa fac adaugari ca si raspuns la comentarii !
Va salut si va felicit pentru ceea ce ati realizat pana acum. Lucrare facuta cu simtul raspunderii si cu o deosebita placere, pentru ca se vede ca iubiti lemnul si ceea ce faceti. La fel ca dumneavoastra, vreau sa demolez si eu o casa vache din paianta si doresc sa ridic una din lemn, dar mai micuta, fara etaj / mansarda. Eram curios cum ati rezolvat cu autorizatiile pentru demolare / constructie? Ati avut proiect? A fost scump? Ati avut diriginte de santier? Multumesc.
Buna seara Daniel, eu personal mi-am facut proiectul, construind pe aceeasi aprenta am luat autorizatie de consolidare caci inainte era (ati vazut ce era) practic era o dependinta acolo, erau 4 camere ce deserveau la animale (gaini,gaste,rate, iepuri). Depinde foarte mult de zona in Romania , localitatea, satul , comuna, judetul in care vreti sa faceti. Ce va sfatuiesc eu este sa mergeti la primarie sa vb direct cu primarul sa ii spuneti ce ati vrea sa faceti si cum este mai corect si mai bine sa procedati (ca ulterior sa nu aveti probleme), apoi in functie de ce stabiliti la primarie mergeti mai departe. Daca de exemplu sunteti intr-un sat /comuna ce nu are canalizare si apa curenta atunci va sfatuiesc sa dezmembrati casuta cu grija, paianta merge impratiata prin curte in zonele unde cresc buruieni de obicei, lemnul de la acoperis refolositil ca banuiesc ca este salcam (daca casa este veche, la mine a fost din 1949) si sa faceti curat in locul in care va fi facuta casuta, apoi daca va ajuta locul sa construiti pe aceeasi aprenta este mai simplu, daca schimbati locatia trebuie sa vedeti in primul rand cu sursa de apa (banuiesc ca aveti apa la put american?), sursa de curent si canalizarea , pe unde o sa vina traseul ca sa nu va treziti ca trebuie sa spargeti fundatia pentru acest lucru. Aveti mare grija pe cine gasiti pentru proiect caci e plina Romania de oameni neseriosi, atentie mare si la "meseriasi", stiti dumneavoastra. Dirigintii de santier trebuiesc (altfel nu se deranjeaza) in constructii serioase, betoane, fier, etaje,etc. Nu mi-am permis sa angajez pe nimeni care sa imi spuna ce altfel stiu si eu. In orasele mari nu poti misca fara o evaluare a terenului, proiectant, autorizatii de intrare cu basculante si macarale,betoniere......dar banuiesc ca nu va fi cazul la dumneavoastra ...ca si la mine de altfel ! Eu vreau sa transmit metodele mele de a face o casa, alege fiecare sa faca ce vrea, unde si cum , pana la urma ! Multumesc pentru apreciere si va urez spor si succes in proiectul dumneavoastra, iar daca doriti sa va ajut cu ceva sa imi spuneti si vad ce pot face ! ;)
Multumesc mult Adrian, multumesc pentru apreciere si vizionare, recomand si abonarea pentru viitoarele episoade, acum sunt cu mutatul propriuzis si ma dat peste cap cu totul, dar va fi bine, nu va las asa cu episoadele, lucrez la ep 5 !!!
Multumesc Ovidiu, multumesc mult. Poate casa facuta de mine este mai atipica din punct de vedere al sistemului impus, dar cand ai bani e usor sa sti ce faci, iar cand esti mai restrans incerci sa gasesti solutii mai ieftine dar sa nu periclitezi siguranta proiectului ! Pana ma apuc de izolatia interioara o sa fac un episod despre atelierul ce se vede in curte, tot in sistem framing si tot asa imbracat in siding alb (se vede la inceputul filmuletului pe coltul curtii ), ca sa mai astampar oaemnii pe care ii simt ca nu mai au rabdare pana postez urmatorul episod despre casa (care mai dureaza un pic pana ma apuc ). Multumesc inca o data si pentru vizualizare si te invit, in caz ca nu ai vazut, sa urmaresti si episodul 1 si 2 ca sa vezi cum am reusit in 2 persoane (eu si sotia mea......si respectiv in alta perioada de timp eu si viitorul ginere) sa fac casuta ....sau cum mi-a zis un prieten..ce casuta? asta e arca nu casuta ! :)
Salut Old cartoon multumesc pentru vizionare, apreciere si abonare( recomand )Nu este complet caci am omis multe chestii dar le adaug episoadele urmatoare ca sa nu se piarda nimic. Banuiesc ca ai observat ca repet anumite aspecte ca sa fiu inteles , sper ca nu te-au deranjat! Sa arunci o privire si pe celelalte episoade cat si pe intreg canalul caci te asigur ca te vei regasi cumva ! Daca te pot ajuta eu incerc sa te ajut. Nu stiu daca ai observat dar am pus episodul 5 ieri ! Iar ca sa intelegi de unde sa plecat recomand episodul 1 ( am bagat subtitrare caci muzica de pe fundal deranjeaza si nu mai am cum sa modific ! Incerc sa îmbunătățesc calitatea episoadelor !
@@CanalulDeScurgere acum am vazut ca am comentat dupa contul canalului meu :) multumesc mult pentru informatii si pentru efortul de a explica in amanunt tot ceea ce faci. E un efort considerabil avand in vedere cat de multa muna este:). Eu sunt la faza de cercetare si as fi optat ca si tine pentru un doom geodezic. Inca mai studiez. Am gasit niste baieti in Deva care ti-l dau kit daca vrei. Stiu cum se face, am planuri, dar nu am finante momentan :(
Salut marian, multumesc mult de apreciere si vizionare( recomand abonarea) am avut in mana lemn de paulonia, problema la el este ca dupa ce se usuca nu este stabil structural iar prinderile se largesc, singurul avantaj al lui ar fi ca este usor, dar nu l-asi recomanda pentru structuri portante !
Sunteți un om deosebit, care dorește să-și ajute semenii, mă înclin în fața dvs., aș dori să vă pun și eu mai multe întrebări și vă întreb dacă puteți să-mi lăsați aici o adresă de mail pentru a putea comunica cu dvs.
Adresa de mail trebuia sa fie disponibila in cont geomobila@gmail.com Multumesc pentru apreciere , ar fi fost bine sa imi lasati aici o lista cu intrebari, ca sa pot raspunde iar raspunsurile sa ajute si pe altii !
Foarte frumos! De asta românul reușește peste tot ! Felicitări pentru tot ce ați făcut (e ceva muncă 😅, dar satisfacția e maximă). Anul trecut am renovat apartamentul de unul singur( mai puțin instalația electrică și baia), am economisit probabil vreo câteva mii de euro și știu ce înseamnă satisfacția lucrului făcut de tine, dar și munca a fost pe măsură. Mulțumim din suflet pentru materiale îmi dau seama câtă muncă și timp implică aceste clipuri. Sper să mă inspire in momentul in care voi reuși să fac și eu o căsuță! Multă sănătate, fericire și spor în continuare 👏👏👏
Multumesc David, Da intradevar munca la greu dar atunci cand stai in casuta si afara ploua torential iar familia este unita ....viata 100% reala! Noi ne ducem dar experientele traite impreuna ne ajuta copii sa razbata in viitor ( in caz ca va fi nevoie )!
Salut ! Te urmaresc cu mare drag si interes . O intrebare am , cum o sa incalzesti casa ? Si poate o sa fie un video despre sistemul de incalzire,(detaliat) si instalatia electrica . Spor in toate
Salut Marin , in primul rand multumesc pentru apreciere si vizualizare. Da, o sa fac un episod( sau cate trebuie) ca sa detaliez sistemul de incalzire atunci cand o sa-l montez. In princiiu va fi un traseu de incalzire in pardoseala living/ bucatarie/dining cu gresie +un traseu de incalzire in calorifere in camere/bai si mansarda . O sa folosesc o centrala electrica printr-un buffer ce va alimenta ambele trasee si o centrala pe lemne ce va alimenta traseul de calorifere ( ca obtiune cand raman fara curent ! Dar o sa explic atunci in detaliu ! O sa urmeze episoade cu etapele pentru tot ce fac. Vreau sa documentez fiecare pas care-l fac si cum , pana la finalul proiectului ! Multumesc inca o data pentru apreciere !
Larry Haun de Romania😎 Felicitari si multumesc pt detaliile pe care le aratati. Cam tirziu pt mine sa mai corectez cateva chestii la casa mea de lemn, dar da asa este, o casa de lemn e mai speciala si f eficienta. Cu Stima, Florin
Multumesc pentru apreciere ! Am “devorat” cartile lui Larry ( le am ) ! Dintre toti mie de Larry mi-a placut caci ma facut sa simt ca pot face si eu acest lucru !!! Daca respecti pasii, ordinea si lemnul …vei ajunge sa construiesti cuibul tau ! Ce anume nu mai puteti rectifica la casa dumneavoastra? Poate va pot ajuta cumva !
@@CanalulDeScurgere 1. S-au pus cateva pene la talpa casei. 2. Scurgerea de umiditate de la geamuri a fost aciperita de glafuri la exterior. Nr 2 il pot face, dar nr 1 nu mai pot. Casa este cu pereti ridicati din 10/10 la distante diferite…iar exterior in loc de OSB s-au pus dulapo de 5cm cu falt. Dupa ce s-a termibat ext am preluat eu si am inceput sa refac …pe unde s-a mai putut. Vb la tel. Cu Stima, Florin
Am inteles, Daca geamurile sunt bune si au garnitirile bune si nu intra apa pe la colturi atunci pe scurgerile de la geam se duce doar condensul care se face cand afara este iarna ! Structura dumneavoastra nu este stil framing , in stilul framing nu se folosesc patrati ci dulapi de 5x10 pusi perpendicular pe perete , in interiorul lor se baga izolatia ! Distanta intre ei trebuie sa fie calculata caci portanta structurii tine si de “desimea” acelor dulapi ! Iar dupa placarea cu OSB la exterior si interior structura devine autoportanta si nu mai misca pe nici o directie , deoarece osb-ul sau plywood-ul sau placajul multistrat este foarte important in structura framing , el asigura rigidizarea structurii asa cum spatele unui dulap rigidizeaza dulapul ! Daca aveti nut feder dulapii prinsi pe structura ar trebuii sa aveti la fiecare prindere cate doua holdusuruburi ( sau cuie, dar holdsuruburi sunt mai bune !
Dulapii cu falt se pun la exterior pentru finisaj nu intregesc structura ca si portanta, daca aveti cum, va sfatuiesc sa dati jos dulapii cu falt apoi sa prindeti osb mai gros de 15 ( daca se poate 22) pe patrati , peste osb sa veniti cu folie apoi dulapii cu falt dati cu ulei de in si dupa uscare cu lazura 3 in 1 cu protectie uv ! Puteti veni cu vata bazaltica intre folie si dulapii cu falt pe sistem sipca verticala ventilata dar vor fi extracosturi ! De aceea este foarte important daca faci framing sa ti cont de stilul calculat si proiectat ce scoate maxim din lemn dar micsoreaza costurile la productie ! Nu totdeauna lemnul mai gros este mai bun , iar faptul ca la noi se face o structura din patrati ( ca asa se face) si se insista ca merge si e buna……nu am ce sa mai zic , lemn irosit si durabilitate scazuta ! Nu stiu daca ma intelegeti ce zic ,sper sa va fi fost de ajutor !
Mulțumesc pentru răspuns dacă ai putea să dai mai multe detalii despre cum vei izola , eu sunt in aceiași situație ca tine și mi-ar prinde super bine . La fel trebuie să rezolv problema ventilației O SITUAȚIE IDENTICĂ mulțumesc foarte frumos pentru multele detalii . Îți doresc mult succes în continuare .👋👋👋👋👋👋👋👋💪💪💪
Dupa ce voi strange toate piulitele structurii(caci apoi nu mai am cum sa am acces la ele) , voi baga vata semirigida de 15cm in pereti , apoi folie isoflex ce are 3 straturi impermeabila la vapori, lipita si suprapusa pentru peretii de exterior (dar pe interior) si pentru acoperis, lipita bine cu role de aluminiu inclusiv pe podea si unita cu acoperisul, practic sa fie ca o punga toata casa pe interior dar la peretii de exterior si acoperis. Apoi vin cu placare cu osb de 12mm, peste care vreau sa vin cu extrudat de 2cm...3cm (nu stiu sigur sa vad) lipit pe osb, iar apoi sa vin cu finisajele finale, in camere lambriu de lemn, in living gips carton , iar in bai sa etansez cu solutie impermeabila tot si apoi sa finisez cu lambriu pe verticala . Pe podea voi merge cu incalzire in pardoseala si gresie in living, incalzire in pardoseala si parchet in camere cu optiunea de calorifere (adica trag traseele de calorifer dar nu le montez inca , le voi monta daca nu va face fata incalzirea in podea la o iarna de -20 grade, cu toate ca sunt convins ca nu va mai fi asa frig in Romania in urmatorii 200 de ani). Iar mansarda va avea izolatie in acoperis si izolatie in podea (cea din podea doar pentru zgomot). O sa detaliez in detaliu dupa ce fac, ca sa pot descrie exact ce am intampinat !
@@CanalulDeScurgere Bună dragul meu ,,îți mulțumesc foarte mult pentru răspunsul tău și aștept cu nerăbdare să văd exact cum o să faci ,vei fii profesorul meu cu tot ce vei continua . Îți urez mult succes in continuare .
Ma bucur sa aud acest lucru, multumesc inca o data pentru aprecieri ! mult de treaba , nu ma plang , dar va mai dura pana pun episodul cu izolarea, oricum voi incerca si cu detalii de poze cat si filmulete scurte sa descriu exact cum fac , caci la acest gen de casa e foarte important izolarea cu folie antivapori la interior sa fie etansa si sa fie neintrerupta, adica sa fie legata/lipita continuu periti exteriori-> acoperis si podea parter ! Sa formeze o folie continua , practic sa formezi o punga in interiorul case ! Inclusiv la geamuri folia va veni lipita pe rama de geam sa nu existe nici un fel de orificiu prin care se poate pierde caldura cat si umiditate ! Etanseitatea nu o so probez cu tunul de aer caci imi va strica lipiturile. Casa nu va ajunge niciodata la o presiune interioara sau depresiune interioara asa cum o forteaza constructorii cu acel aparat ! In schimb trebuie atentie la fiecare colt si imbinare suprapusa , trebuie lipita bine si ulterior sa nu fie rupta de placarea interioara !
Eventual in un viitor video, ne povestesti un pic si de cheltuelile legislative please ? ...adica proiectant, structurist, avize de tot felul, birocratie etc... Am terminat acuma de vazut videoul... ma duc la parte 4. Un video foarte constructiv. Multumesc tare mult si numai de bine sa auzim
Legea este lege peste tot dar este diferit interpretata in functie de zona , judet, primar, locatie , oameni .......De aceea nu e concludent pentru altii ce am facut eu , fiecare se descurca si rezolva cum crede in functie de cele descrise mai sus , inca traim in Romania si inca mai exista oameni ( nu cetateni europeni)
@@CanalulDeScurgere Bun dar asa cu putine cuvinte te rog... Ai facut proiectul cu Sketchup si apoi l-ai dat la un structurist sa il controleze(eventual modificari) si apoi sa il stampileze ... Aprobat de inginerul structurist, mergi iarasi la ceva arhitect sa termine proiectul ? Ai nevoie inca de ceva alt proiectant ? ...sau ii suficient inginerul structurist si asa ii gata proiectul ? Mersi mult.
Super "căsuța"! Vă doresc să vă bucurați sănătoși de ea împreună cu familia! M-am uitat 2 ore neîntrerupt și m-aș mai fi uitat, dar o să caut episodul următor 😀. Mă bate și pe mine gândul să-mi construiesc una, dar doar pe parter, de 90 - 100 metri pătrați. Însă am o teamă legată de umezeala din osb. Oricum, mulțumim pentru toate informațiile, am învățat ceva lucruri noi, recunosc. Numai bine! PS: puteți filma și în 30 fps, se vede bine, plus că d-voastră țineți camera fixă. Deci n-ar fi o problemă 😀, părerea mea.
Multumesc Cosmin pentru apreciere si vizionare! Acum lucrez la placarea cu osb pe interior, migala multa, iese asa bine incat ma candesc sa o las asa :)) Sa dau osb-ul cu alb si apoi sa-l sterg un pic sa ramana asa vintage, mai vedem ! Deabea astept sa trec la izolarea acoperisului ce cum da caldura incalzeste casa ca o teracota , dupa o fac episodul 5 , apoi ma apuc sa fac scara...podeaua mansardei si dupa aceasta podeaua de la parter ! Urmand finisajele interioare ! Nu ma plang de munca si ti-am zis aceste lucruri caci deja ne bucuram de ea dar vor veni vremuri si mai bune cand va fi gata ! Multumesc si pentru sfatul cu camera , nu m-asi fi gandit ca frame-urile in plus defapt ajuta la filmarea in miscare , fac tranzitia mai lina !
Interesant. Respect pentru ceea ce ați reușit să faceți. Am si eu un teren de 270 metri in bucuresti pe care se afla deja o casa vagon de 70 metri. Sunt constrans sa construiesc o cladire noua de 6m x 6m.. Se renteaza sa o construiesc pe structura din lemn la dimensiunea aceasta? Multumesc
Multumesc pentru apreciere si vizionare ! Tinand cont ca eu lucrez cu lemn, va sfatuiesc ca este mai putin costisitor sa faceti din lemn si aveti mai multa manevrabilitate la proiect ! Fiind 6 x 6 va puteti ridica cu o mansarda locuibila fara sa aveti etaj, deschiderea de 6m din punctul meu de vedere este optima pentru o casa fara stalpi in mijlocul ei. Trebuie totusi sa vedeti daca va permite zona o constructie de acest gen (tinand cont ca este in Bucuresti), stiu ca trebuie sa aveti 2,5...3m de la gard si sa nu aveti geamuri spre vecin sau acoperis fara scoc aliniat cu gardul,etc. Sunt niste reguli (legi) ce in Bucuresti nu sunt discutabile. Daca aveti fundatia de la vechea casa incercati sa faceti o "consolidare" (cu autorizatia aferenta) si apoi vedeti ce faceti, daca dati jos si reconstruiti sau doar consolidati si va ridicati cu mansarda/etaj! In principiu daca gasiti pe cineva priceput sa faca casa din lemn nu va dura mult, iar daca va apucati sa faceti si aveti probleme ulterioare va sfatuiesc sa mergeti pe betoane si zidarie ! Eu unu asi alege intotdeauna lemnul indiferent cat ar fi de scump caci daca faci calculele si ai grija la tot sa fie perfect eu zic ca renteaza (ca sa te citez Alex).
Multumesc Gabriel , inseamna foarte mult sa-ti placa ceea ce faci , de aici si pofta de informare ai daruirea informatiei . Multi cu care am vorbit mi-au spus ca de ce zic, lasa-i sa descopere, lasa-i sa greseasca …..asa mi-au zis !!! Destule generatii care sau “descurcat” , sper ca o data cu generatia 1975…1985 sa ajungem sa impartasim ceea ce stim , in caz ca suntem ascultati sa mai invete si altii ! Nu imi fac probleme de generatia copiilor mei , se vor descurca cu aplicatii si internet dar ar fi bine sa nu uite sa mai ascuta si cate un creion de lemn din cand in cand !!!( sti ce zic ? )
@@CanalulDeScurgere Salutari, am citit raspunsul tau plin de vorbe ce merg la suflet! Ma bucur nespus ca iti gasesti timp sa dai share la aceste informatii. Si eu sunt din aceiasi generatie cu tine, m-am saturat de apartmanet si sunt la stadiu de proiect. Incerc sa gasesc cea mai buna solutie si sa fiu cat mai eficient. Dimensiunile casei sunt aceleasi apx 12x8. Diferentele ar fi ca as vrea ca fundatia sa o fac pe piloni, barne de 20x10, apoi dulapi de 10x5 si podea de OSB, sa ridic peretii in stil timberframe american cu dulapi de 10x5x250, exterior polistren 15, Osb3 15, izolatie intre dulapi vata minerala, rigips prins direct pe dulapi. Sus talpa dubla si acoperis intr-o singura apa. In acest moment desenez solutia asta si apoi vreau sa iau in calcul si soltuia cu dulapi 15x5 si pe exterior folie apoi direct lambriu de 20. Pretul lambriului pare sa fie acelasi cu cel al OSB-ului pe m2. Sper cu timpul sa tinem legatura si eventual m-ar ajuta (dupa ce termin propunerea de proiect) o parere de-a ta. Spor la treaba si sper sa va puteti muta curand "acasa".
Imi poti lasa o adresa de mail si vb acolo mai in detaliu daca vrei. Vezi doar ca prin ce treci tu eu am trecut si credema ca am ajuns la concluzia ca o placa radier este la acelasi pret cu podea de parter facuta din dulapi de 50 x 250 x 4000 pe piloni . La varianta care te-ai gandit tu trebuie sa mergi pe piloni de 40cm diametru din 2 in 2 metrii, apoi la suprafata ta de 12m x 8m eu asi merge cu grinzile puse pe 4 m (pilonii trebuie sa fie 3 randuri, adica perimetral si inca un rand la jumatate pe lungime, apoi grinzile puse pe lat de genu 100 x 150 x 4000, peste ele vi cu "podeaua" facuta din dulapii respectivi pusi pe muchie, peste cutia formata vi cu osb de 22 dar nu uita sa bagi folie dedesupt si izolatie (caci ai toata podeua suspendata. Astfel daca aduni ca pret tot ce ti-am zis vei vedea ca iesi mult mai ieftin cu o placa radier de 20cm grosime...25cm sau chiar 30 cm grosime, cu tot cu extrudat sub beton, beton ,fier,etrieri perimetrali si sub peretii de interior ! Iar o placa din beton e o placa de beton pe care poti construi linistit indiferent de vreme ! Si eu am plecat de la ideea de piloni dar cand am vazut la ce pret ajung cu forarea (burghiu de mana si munca ) cu betonul cu prinderea de beton a grinzilor, cu grinzile, si cu toata podeaua din dulapi......la final sa realizez ca aveam toata "fundatia" din lemn iar la clima noastra nu este grozava, tratare pe dedesupt ce nu mai ai cum sa o refaci, umezeala ce strica lemnul...etc. Plus ca o podea de lemn este flexibila, cand stoarce masina de spalat rufe vei simti o vibratie in toata casa :) ! Eu zic sa vorbim inainte sa te apuci, faci cum vrei pana la urma dar eu am avut 4 ani sa fac si sa refac si sa regandesc si financiar toate posibilitatile de constructie din lemn, prima obtiune a fost geodesic dome (am planuri am proiectul facut dar nu am gasit lemnul de calitatea necesara), costa cel mai putin si e cel mai rezistent ca si constructie avand suprafata de locuit ce-a mai mare(cu posibilitatea sa ai si etaj in interior). Apoi mai este posibilitatea solutiei mele , placa + casa de lemn in stil framing ! Iar de aici in colo sunt casele din bca, caramida, structura metalica cu panouri izolate, casa din CLT , casa din busteni (dar la ora asta bustenii sunt de aur ). si altfel de case ! Deci , te pot ajuta cu sfaturi ca sa pui pe foaie proiectul final, caci e foarte important sa nu modifici ideea pe care incepi dupa ce o incepi ! Am vazut case incepute in stil framing si continuate in alte stiluri de nu mai intelegi nimic din ce iese !
Mulțumesc pentru răspunsul prompt. Daca as izola in interior cu aceeași soluție bituminoasa, as mai avea nevoie de folie? Mulțumesc încă o dată că vă faceți timp sa ne răspundeți!
Folia este mai buna pentru interior caci este facuta sa nu se rupa in timp si are un coeficient de alungire. Astfel , structura de lemn mai lucreaza in timp iar la solutia bituminoasa se pot forma crapaturi, pe cand la folia bine pusa nu se mai intampla nimic, va ramane izolatia contra vaporilor mult timp !
Iti multumesc mult pentru apreciere Raul , te invit sa vezi si episodul 1 si 2 cat si rezolvarea problemei cu canalizarea ! Holdsuruburile Spax le-am luat de la Dedeman, cred ca sunt importatori unici sau au exclusivitate la aceasta firma, mai sunt si alte suruburi asemanatoare dar aliajul din care sunt acestea garanteaza prinderea sigura ! Va astept sa va abonati ca sa fiti instiintat de episoadele noi care urmeaza ! Multumesc inca o data , multa sanatate si tie ! Ai ceva poze de la casuta?, mi le poti trimite pe geomobila@gmail.com in caz ca te pot ajuta cu ceva !
Vai cata dreptate ai la faza cu durerea de ceafa/coloana cand te uiti la televizor... (01:56:19) Eu am ajuns sa-mi iau ochelari de aia periscopici domnule... stau perfect pe orizontala si cu ochelarii aia ma pot uita direct la TV :-)
Multumesc frumos ! O sa fac un episod de completare , mai sunt 27 de puncte care am observat ca le-am inceput dar nu le-am terminat ! Revin cu un episod de completare !
Felicitări! V-am urmărit cu plăcere și atenție! Si eu apreciez lemnul! Ce parere aveti despre o casuta de vacanta din barna de 44mm chertata asezata pe piloni? Se poate izola in viitor?
Salut ovy, multumesc pentru vizionare si apreciere ! Te referi la cele de la castelan ? Adica acel gen e chertare ? Ca si structura framingul este ce-a mai buna solutie cu lemn putin si durabilitate ca si portanta si constructie in timp ! Daca faceti pe piloni atunci podeaua trebuie sa fie izolata in grosimea ei, astfel necesita mai mult lemn pentru podea ce trebuie sa sustina si greutatea moblierului si a persoanelor ! Optez pentru placa de fier beton sau fundatie caci costa la fel ca si pilonii si podeaua de lemn ! Sub podeaua de beton veniti cu extrudat grafit si astfel in casa puteti face izolatia podelei si apoi sa folositi incalzirea in pardoseala ! Pe cand la piloni se va face un caroiaj din grinzi si podeaua va fi compromisa caci este din lemn iar sub ea nu se mai baga nimeni ulterior ! Rozatoarele isi fac loc prin podeaua din lemn iar calitatea lemnului ca sa mergeti pe varianta de podea pe piloni va va costa cat dati pe fierul beton cu beton cu tot si turnare in cofraj ! Genul casutelor castelan sunt pentru casute de gradina sau magazii, ori casute de vacanta ...numai vara ! Daca luati una de acel gen si o izolati bine va face condens la podea caci pe piloni e problema ! Am vazut casute pe piloni cu podeaua din patrati de 10x10 si apoi batuta scandura :)), in nici un caz ! Podeaua de lemn ce se aseaza pe piloni trebuie facuta cum am facut eu podeaua la mansarda din dulapi pusi pe muchie de cel putin 5 x 25 iar in grosimea de 25cm bagata vata, capacit jos si sus cu osb,folie, izolata dedesupt....e bai mare si costuri mari ! Va spun caci si eu am avut ideea de a face pe piloni si la cat ma costau pilonii cu etrierele, apoi grinzile pe lungime, apoi dulapii ce formeaza cutia podelei, apoi izolatia din interior si placarea cu osb fata spate plus hidroizolatie si ignifugare...credetima ca am facut calculul si dadea exact la fel ca funatia de beton, iar ca durata de viata fara intretinere betonul troneaza ! Sper ca nu v-am plictisit cu raspunsul !
Salut ! Intr-unul din clipuri am vazut ca aveti langa bazinele IBC trestie ! As vrea sa va intreb unde credeti ca as gasii asa ceva ....m-am tot uitat pe internet si nimic ... Felicitari pt clipuri ! Ati mai castigat un abonat !
Multumesc Florian pentru apreciere! Cand am cumparat terenul in 2016 in acel loc era un "cuib" de cateva fire caci proprietarul facea butoaie si folosea frunzele la etanseizarea doagelor ! Ingrijind prin tundere, in fiecare an sa inmultit cuibul ! Am ales sa fac bazinul acolo ca sa tina umbra si sa aiba apa cand spalam cate ceva ! Daca esti din Bucuresti sau Ilfov pot veni la tine sa-ti aduc un cuib de trestie ca sa aveti si voi ! Am in viitor proiecte prin curte cu trestia stransa in fiecare an si pusa la uscat !
Ce parere aveti de aplicarea masei de șpaclu peste polistiren? Am vazut ca dvs ati optat pentru panouri pe exterior. Care a fost principalul motiv? Mulțumesc.
Eu am optat pentru siding pe exterior, nu sunt panouri din tabla cu izolatie in ele..NU! Ceea ce am pus eu este siding de la firma VOX (de la horbach) ce ofera 55 de ani garantie la degradare sau decolorare pentru acest tip de fatada, este un lambriu special de exterior si se monteaza bucata cu bucata. Intradevar cand vedeti finalul se poate crede ca sunt panouri dar lambriu practic sunt profile(fasii) late de 28,5 cm si lungi de 385 cm groase de 1,1mm prezinta striatii la modelul alb dar au si alte culori, eu am optat pentru alb ca sa nu incinga casa pe timpul verii ! Principalul motiv ca sa pun siding a fost pretul pe metru patrat la vremea aceea de 29lei/mp si faptul ca daca il puneam bine casa ramanea ventilata si protejata de intemperii ! Ca sa intelegeti mai bine si mai in detaliu cum se pune siding-ul va recomand un video(atelierul facut tot de mine cu 4 ani inaintea casei) ce l-am postat recent. Urmariti cu atentie etapele, este un filmulet in care explic cum se pune sidingul ! Daca va intereseaza acest subiect pot face un episod dedicat instalarii propriuzise cu toate secretele eferente ! acesta este >>> th-cam.com/video/5ky-Xc7VCd8/w-d-xo.html Vizionare placuta si daca mai aveti intrebari va astept cu nerabdare sa va ajut !
@@CanalulDeScurgere excelent si asa. Regimul termic in Romania e identic ca in Canada. Faceti exact ca acolo. Problemă e că românii vor case mediteraneene apoi suferă de frig si plătesc impozite babane.
Salut , felicitari pt constructia realizata . Dupa cateva luni de la finalizare cat sa lasat lemnul la imbinaturi . Se poate vorbi in privat pt anumite intrebari .
Salut Vio, lemnul nu sa lasat pe lungime ci sa "strans" pe grosime de la 5cm la 4,2cm si pe latime de la 15cm la 14,4...aproximativ. Nu a fost lemn verde crud, cand l-am luat era stivuit la sipca de 3...4 luni expus afara deci a avut un pic de timp sa se zvante. Apoi l-am luat eu, la mine a durat vreo 2 luni pana am facut structura, apoi vreo inca vreo luna pana am imbracat /placat cu osb exteriorul si l-am lasat asa pana acum, adica inca vreo 6 luni, deci de cand a fost taiat pana cand o sal plachez pe interior a trecut 1 an aproximativ ! Daca placati imediat dupa ce faceti structura si imbracati si pe interior cu folie si osb atunci trebuie la exterior sa puneti folie anticondens prin care se va elimina vaporii/apa din lemnul ce este in structura. Lasati-mi o adresa de mail si va contactez ca sa vorbim , daca doriti !
Mulți mi-au spus că sunt nebun,atunci când am zis că o să-mi fac o casă pe structură de lemn,în regie proprie. Mă bucur că nu sunt singurul nebun! Bravo pentru tot ce ai făcut! Că să înțeleg mai bine ,n-ai dat cu nimic pe lemn,încă? Urmează? Și cu ce?
Salut Gigi din nou, pai da..noi astia nebuni mai facem cate ceva din cand in cand :)) . Sti cum este..nevoia te invata ! Am observat ca pe youtube nu exista constructie de lemn (casa stil framing) in regie proprie cu lux de amanunte in romania (sau cel putin nu am gasit eu). Daca vrei poti da peste structura cu ce solutii recomanda specialistii sau chiar si cei de la pompieri iti da bidoane la 50lei(era anu trecut, acum nu mai stiu) cu o solutie (salina) la 10L de dat cu pompa ,pentru protectia anti-incendiu(apa se evapora si cristalele de sare protejeaza antifoc). Dar lemnul este cuprins intre osb-uri, iar acestea sunt antifoc oricum, lemnul nu ia foc in spatiu inchis decat de la circuitele electrice ,in cazul meu apa si curentul vor fi aparente pe pereti, nu bag nimic prin structura ! Astfel nu cred ca o sa mai dau cu vreo solutie pe structura, decat pentru anticarii eventual (si cariile ataca si se dezvolta la umiditate constanta ....deci...). In schimb etanseitatea constructiei la interior si la exterior trebuie sa fie impecabila si inpenetrabila inclusiv la vapori de apa! Iar la o constructie din lemn trebuie sa gasesti solutii de etansare flexibile nu rigide, gen mamut (adeziv gen silicon ce nu este silicon) care ramane elasic si dur, in acelasi timp, in contact cu suprafata pe care este pus !
Deja mi-am făcut o căbănuță locuibilă,ca organizare de șantier,cu tot confortul( căldură,duș,chiuvetă și apă caldă). Sper ca anul ăsta să fac fundația și de la anu' să încep construcția. A fost un antrenament pentru viitoarea casă. Dacă ești un pic dibaci,se face! Greu, mai ales că ăștia ne-au strâns de gât cu prețurile astea. Multă putere de muncă și ție,să termini ce ai început!
Eu am experienta in lemn si cu lemn de cand ma stiu (bunicul meu tamplar/dulgher...tatal meu sculptor in timpul liber), cu mobila de 25 de ani (anul acesta), dar sufletul meu era la lemnul masiv si la constructiile din lemn crud/masiv. Arhitectura o am din nastere (fratemio chiar profeseaza si e arhitect), desenul si vederea in spatiu si iubirea pentru natura si pentru transformarea lemnului in ceva functional si nemuritor (sau cat o tine ) ! Cand fac un proiect intotdeauna gandesc cum asi dori eu sa fie si nu las calitatea in detrimentul banilor, dar mai este varianta cand trebuie sa te incadrezi in niste fonduri si nu ai nici pornirea necesara...iar atunci dai de unu ca mine si te motiveaza si gata....casa e in picioare ! :)
Asa am procedat si eu, am facut atelierul in 2018 (6m x 4m) ca si incalzire, apoi la casa am modificat proiectul din mers aducand imbunatatiri in functie de materialele si lungimea lemnului care-l gaseam, astfel a ajuns o "arca" de casa (cum imi zice un preten, ca eu sunt ca noe si casa e arca)....practic chiar asa e caci cu ea imi salvez familia de "potopul" ce va sa vina :) !
Salut Robert, osb-ul de exterior l-am pus de 15mm (prefer osb-ul de la Egger ca si calitate) iar pe interior la pereti va fi de 12mm, daca ai cum sa pui de 15mm si pe interior pune , e mai bine !
Puteti sa imi trimite-ti mail si va voi raspunde cand pot, dar rugamintea mea este sa ma intrebati aici pentru ca raspunsurile mele sa poata ajuta si alte persoane !
@@CanalulDeScurgere vreau sa fac aceeasi casa pe dimensiunea 12x6, imi lasati o adresa de mail pentru a discuta mai in detaliu ? Va multumesc din suflet.
@@homelitovoi ca si la sectiunea ABOUT/DESPRE adresa de mail este geomobila@gmail.com ! Ca si dimensiuni si eu am plecat tot de la 6 x 12 dar nu am reusit sa bag doua camere pe lat de aceea am latit-o la 7m ca sa inteleg ceva din acele camere. Un dormitor rezonabil trebuie sa aiba undeva intre 9,5 si 12 mp pe o inaltime de 2,4...2,6m , va zic asta ca poate va ajuta la ceva !
Multumesc frumos pentru apreciere si vizionare ! La final va fi ceva unic sunt sigur, si prin felul cum iese cat si prin faptul ca am ajutat cu aceste filmulete pe multi ! Si continui sa ajut cu episoadele ce urmeaza, stati fara grija !
Salut, foarte frumos explicat, felicitări! Îmi doresc și eu o casa timberframe sa o fac in viitor și asi vrea sa te întreb dacă în loc de OSB asi putea sa pun placi de mdf, pot face rost la un preț extraordinar de mic doar că aceste placi sunt la 120cm X 80 cm grosime 1 cm, asi vrea sa pun oriunde se poate intr.o casa plăcile astea, mulțumesc anticipat.
Salut Bogdan, multumesc pentru apreciere! Osb este structural si are portanta intr-o structura, poate descarca in doua planuri forte de comprimare , arcuire, torsionare ..... Mdf ( tinand cont ca fac mobila de 26 de ani ) este o pudra presata Mediu caci nu este HDF , ce se preteaza doar la usile de mobilier avand posibilitatea de a fi frezat si gravat ca ulterior prin grunduire si vopsire sa fie un produs final ! Mdf este foarte greu si foarte dens dar absoarbe apa instant expandand in zonele neprotejate de vopsea sau melamina! Astfel mdf-ul de 1cm este foarte ieftin caci nu se poate face din el decat elemente de decor gen cutii de bijuterii, suport de telefoane, placi pe care se pot atasa poze/icoane, machete sau unele elemente din cadrul unor proiecte mici ! In nici un caz nu folositi mdf la structura ( indiferent de grosimea lui) sau la podea sau oriunde in afara de mobilier !
Ati putea sa gasiti pe cineva ce face sertare pe glisiere tandem si poate folosi mdf ca si fund de sertar cu o deschidere de 80cm maxim , dar si atunci acesta trebuie protejat de lichide in interior !
Merci mult de răspuns, totuși dacă plăcile de care vorbesc sunt din hdf nu din mdf, le am văzut dar nu știu să fac diferența știu doar că sunt dure, multumesc
Nu cred ca se mai lipeste nimic(nu mai adera nici un fel de adeziv) , dar este mai buna vata bazaltica pe exterior peste osb , iar atunci trebuie folie intre vata si osb , fara sa mai dati osb-ul cu ceva ! Nu este bine sa puneti peste osb polistiren caci osb este considerat un fel de bariera, iar polistirenul va face condens sub el (peste osb).
@@horatiubujor1852 Daca va referiti la izolatia pentru exterior (peste osb) atunci puneti folia prinsa din loc in loc cu capse sau lipita, apoi vata bazaltica cu prinderi speciale (ciuperci cu holdsurub pentru lemn) la colturi si unul in mijloc, apoi peste vata bazaltica finisajul cu plasa si decorativa sau ce vreti sa puneti !
Vrem un video unde ne aratati proiectul (Sketchup) cu structura geodesica :-) Singurul lucru de care imi este frica la o chestie de genul ala este grindina... care in ultima vreme face ravagii... ...mai revin in cursul videoului :-)
Salut Denis, din nou, esti primul care vrea sa vada geodesic-ul , o sa-l construiesc dar va fi doar structura alba /meralica si va fi printre salcamii din spatele curtii, vreau sa fie o structura alba cu diametru de 12m si baza de 10m ( caci va fi 5/8 5V daca sti ce inseamna) si va folosi la catarare si alpinism atat pe exteriorul lui si cat pe interior ! Asta pentru ca vreau sa ma mentin in functiune lucrand cu greutatea propriului corp ( la propiu) , si binenteles va fi distractie pentru cei ce vor veni , mai sunt si alte chestii ce le voi face prin curte, un mini aventura park prin copaci cu tiroliene , o casuta in nuc ( peste 10ani) cu acces de pe balconul casei, o sa fie frumos la final, important este sa fim sanatosi si sa nu ne defocusam de la visele noastre !
@@CanalulDeScurgere Poi daca doresti poti sa faci si tu un solar geodesic :-) ...un solar ii tot timpul bine venit la o gospodarie. Ai reusit sa vezi pozele de la solarul meu (lasat link in primul video) ? Imi place mult un om asa gospodar care tot timpul inventiaza cate ceva asa... sa nu piarda vremea si sa faca ceva frumos di de folos. La videoul asta inca nu am ajuns la mijloc :-)
Multumesc mult Denis , sa nu uiti sa te abonezi caci observ ca 92% dintre cei ce vizioneaza nu sau abonat :)), dar asta este , o sa pun si subtitrari ca sa ajut si pe cei ce nu inteleg romana !
Va salut ! Urmaresc cu atentie documentatia dumneavoastra deoarece vreau sa demarez si eu un proiect foarte asemanator . am vazut ca sunteti documentat, si din acest motiv am cateva intrebari: 1. Lemnul e rindeluit? 2. De unde l-ati procurat? 3.In alte documentare pe you tube specialistii sunt impotriva folosirii osb-ului pe exterior datorita permeabilitatii reduse la vapori. Ei recomanda folosirea unui material mai permeabil la vapori decat lemnul folosit in structura.Am vazut ca sunteti foarte documentat si din acest motiv v-as ruga sa-mi spuneti rationamentul dumneavoastra. Daca-mi aduc aminte de alte intrebari...revin :) Multumesc anticipat.
Salut Petrica, multumesc pentru vizualizare și apreciere recomand și abonarea! 1- lemnul nu este rindeluit, este lemn de construcții 2- Din bucurești strada fundeni cum te duci de la morarilor spre fundeni pe stânga dupa lukoil ( benzinaria), sunt turci/arabi ce aduc lemn din covasna clasa A ! 3- pe exterior la americani se folosește playwood sau osb de maxim 12mm caci mai gros e impermeabil la vapori! Eu mergând pe varianta de 15mm nu am mai pus folie ci am dat cu pasta bituminoasa , trebuie ca pe interior sa nu aveti umiditate deloc in casa ca nu mai are pe unde iesi ! Urmareste episodul 4 pentru mai multe detalii te rog !
Foarte bine,o intrebare va rog,la vara vreau a construiesc o casa la fel dar numai 70 metri patrati. Dumneavoastra executati si In alta zona. Ma interesează deoarece caut constructor.Astept un raspuns,mulțumesc
Va las adresa de mail si vorbim acolo va rog daca se poate ! geomobila@gmail.com ! Nu am instalat nici o aplicatie de socializare pe telefon din cauza ca au sarit pe mine toti cu intrebari (eu facand mobila la origine), de aceea am zis sa va las adresa de mail iar apoi sa vorbim acolo !
Bravo omule, te-am descoperit recent si te urmaresc cu drag. Sper sa ma bag si eu in curand pe construit, dar momentan nu am nici terenul, mai am de explorat. In ce sat/zona ai gasit terenul? Am vazut cadrele din drona si pare destul de verde. Sa stii ca la fel cum tu ne ajuti cu informatii si voie buna, la fel si eu incerc sa te ajut cum pot (adica nu stau skip la reclame :) putin cu putin poate iese ceva) Ah, si sper sa nu te superi, m-am mai uitat si eu in trecut pe youtube la case framing (eu inca ma uit, ca de facut vad ca nu fac nimic momentan), cred ar mai fi fost si optiunea ca sub boiandrugii de la usi/geamuri sa dublezi verticala astfel incat boiandrugii sa stea asezati pe un lemn intreg ce merge in podea, dar aici tu stii mai bine calculele, probabil ai luat si asta in considerare dar nu se mai integra in sistemul de 62.5. Spor in continuare.
Robert ai dreptate si ai observat bine, mai corect era sa fac asa cum zici tu, dar deschiderea geamului era de 116 x 116 si astfel este prea mica pentru a dubla verticala pana sub boiandrug, eu recomand ca acest fel de dublura sa se faca de la geamurile de 140 lungime orizontala in sus caci tensiunile cosoroabei sa aiba unde sa descarce ! Multumesc mult pentru ajutor sa sti ca te poti abona pentru continut exclusiv ca sa ma poti ajuta mai mult (daca vrei binenteles, nu oblig pe nimeni) ! Esti dintre cei putini ce chiar inteleg ajutorul pe youtube avand continut valoros gratuit ! Iti spun un secret ca sa nu afle nimeni :)), sti ce fac eu acum, pun parchetul la mansarda, mai am un pic si termin mansarda si voi face episodul 5 , care e asteptat ca painea calda !
Salut mister, am urmarit toate video-urile tale legate de constructia casei si am o dilema : la un moment dat ai spus ca ai proiectat in sketchup toata structura asa cum este , iar apoi ai asamblat-o impreuna cu ginerele si, ma rog, cu ajutoare din familie. Intrebarea mea este : cum ai procedat dpdv legal ....cu proiectul si autorizarea lui , etc....din moment ce tu , practic, ai asamblat structura proiectata de tine ? stiu sigur ca o casa de genul asta are nevoie de un proiect arhitectural , avizat si de un inginer structurist, etc. apoi in baza acelui proiect mergi si ceri o autorizare, apoi te apuci si construiesti fix ce se afla in acel proiect. cel putin asa sunt regulile, ca mai apoi sa primesti aviz favorabil la receptia lucrarii. am de gand sa fac ceva asemanator si m-ai bagat in ceata cu faza asta.....daca poti detalia putin te rog aspectul asta, proiect vs autorizatie vs sketchup :)) if that makes any sense. sper ca intelegi ce zic si as fi recunoscator pentru ceva lamuriri. multumesc frumos si doamne ajuta sa reusesti tot ce iti propui si de acum inainte. cu respect ! ioan
Salut Ioan, multumesc pentru vizionare, apreciere si abonare ( recomand )! Ai perfecta dreptate exact asa trebuie facut si in cazul tau , asa cum ai zis tu ! Eu am adus in discutie si am punctat cum am facut casa/ structura, solutia tehnica ca sa dau un imbold celor ce au aceasta nevoie ! In cazul meu , am facut proiectul in programul mentionat, l-am exportat intr-un format ce se poate modifica in programul de arhitectura , apoi l-am transferat unui structurist ( cu autorizatie si facultate) ce a adus mici modificari , apoi a scos proiectele ce le-a trimis arhitectului ( ambiental ) ce a dat k , sau randat si scos planurile , si ne-am apucat de treaba, autorizatii si taxe platite la primarie ( dar vezi ca difera de la comuna la oras si de la primar la primar, sti ce zic ), dupa structura vizite de santier fara probleme sau modificari si totil k ! Nu am vrut da detaliez latura aceasta caci descurajam omul ce vroia sa faca ! Ideea este ca se poate face o casa din lemn in acest mod , cu multa munca intradevar si nervi de otel pentru birocratia din romania , dar se poate ! Daca eram avocat sau arhitect scoteam in evidenta toate aceste aspecte dar eu vreu sa ajut la construire la prelucrare si executare nu la altceva! Recomand sa se faca toti pasii necesari care trebuie pentru a ajunge sa poti construi acest gen de casa, fiecare in situatia si zona lui si dupa posibilitati ! In rest? sanatosi sa fim ca le rezolvam noi pe toate ! Trebuie sa ai cunostinta de lemn, structura, in cel mai mic detaliu( nu e complicat dar trebuie sa sti ca altfel te "fac" toti pe langa care treci ....iar casa nu va mai fi facuta ca ramai fara bani pana la construcție de " grija" sistemului fata de tine ! ( sper sa intelegi ce am vrut sa zic ) Spor si rabdare , important este sa iasa bine !
@@CanalulDeScurgere îți mulțumesc frumos pentru timpul pe care l-ai acordat să mi dai lămuririle și pentru toată munca depusă pentru a oferi toate informațiile folositoare pe canalul tău. Spor în toate, stimă și respect!
Am zis pe la finalul episodului 3 (costurile din data respectiva)...19.500 Euro !(descriu pretul pe materiale separat, lemn,holdsuruburi, elemente fixare, osb, tabla, siding,etc....era bine sa ai un pic de rabdare sa te uiti in detaliu :), nu ma intelege gresit ) Multumesc pentru apreciere si vizionare !
@@CanalulDeScurgere mulțumesc mult pt răspuns rapid o sa urmaresc in continuare tot procesul și pasi care ii vei face pana la sfârșitul proiectului tau mult success!
Salut! Firma de pe Fundeni de unde-ai luat lemnul este Fanatic Golden??? Sau cealaltă? Că sunt două depozite unul lângă altul. Am învățat multe din videourile tale și...vreau să-mi fac curaj și să mă apuc și eu de o căsuță de 8x6 parter + mansardă. Felicitări, ai inspirat și încurajat multi oameni să-ți urmeze exemplul.
Multumesc pentru vizionare si apreciere! Asta a fost si intentia filmuletelor si ma bucur din suflet pentru impactul pe care-l am in sufletele celor ce au “dibuit” ceea ce am zis si aratat! Eram 100% sigur ca in lume vor exista Romanasi ce au nevoie doar de un mic imbold si o siguranta pe termen lung ca vor fi in stare sa isi faca singuri casele ! Cu fiecare om pe care-l ajut si cu fiecare sfat si rapsuns pe care-l dau nu fac altceva decat sa continui ceea ce am facut de cand ma stiu, sa ajut si sa in at pe altii “secretele” ce nu le gasesti decat daca esti atent la felul de prelucrare , sa intelegi de ce si cum a procedat si astfel “furi” secretul meseriilor ! Intotdeauna m-am bazat pe felul de a gandi a Romanilor si am avut, am si voi avea incredere ca Romanii asa cum exista si astazi in puncte cheie in intreaga lume …..asa vor ajunge sa fie stapanii acestui pamant. Caci indiferent cum ne cred sau cum ne vad altii , aceasta natie numita Romani au stiu intotdeauna ce piese sa mute pe tabla de sah ! Dar ….sa-i lasam sa creada ce vor ;)!
Hai ca ma luat valu si nu ti-am zis de firma de lemne :), este dupa lukoil cum vi de la morarilor pe partea stanga ( aceeasi cu benzinaria), numele e sorotermo, are un benar pe gard dar o sa vezi ca au lemnul stivuit cum trebuie si calitatea A pentru constructii
Buna Seara ! Am si eu doua intrebari: cam cat v-a costat casa (nu vorbim aici de parchet, finisaje interioare, obiecte sanitare etc) pe mp construit? Ati facut un calcul? Si cam cate ore de munca a necesitat? Si doi: ma uit de o juma' de ora si nu pricep cum sunt peretii imbinati la jumatate. Spuneti la un moment dat in filmulet de doi pereti unul in continuarea altuia, imbinati la jumatatea casei: cum sunt legati la jumatate?.... ca nu pricep.
Salut FotoNext, aproape de finalul episodului descriu cat ma costat pana in acel moment, mai am pana ajung la finisajele interioare dar pot estima costul casei fara manopera ( cu preturile de dupa scumpirea lemnului) la gata exterior si la rosu interior( adica peretii cu osb) ....este undeva la 20.000 € ! Peretii au fost prinsi unu in continuarea celuilalt, daca va uitati atent ,la un moment dat iau camera si arat deasupra usii si explic ca acolo unde aunt dublate verticalele , acolo sunt defapt laterelele de la cei doi pereti ce le-am prins intre ele pe vertifcala( cu holdsuruburi cu saiba speciale pentru acest gen de prindere! Cand faceti prinderea respectiva trebuie sa aveti in vedere ca fata exterioara a peretelui sa se alinieze cu fata exterioara a peretelui ce il prindeti in continuarea lui , ca sa va fie mai usor la placarea extterioara cu osb ! Pe interior puteti finisa ulterior cu o rindea electrica, acolo unde trebuie, micile imperfectiuni !
Imi place, esti pasionat. Sistemul de la imbinarea grinzilor cu stalpii din perete poate fi imbunatatit. Eu fac placa integrata cu un peron de minim 1m de jur imprejur sub care incorporez in sistem de drenaj, cu izolatie termica. Asta iti rezolva multe probleme.
Salut Adi, asa o sa vina si la mine, 1,5m de jur imprejurul casei va fi pietriș ce imbraca partial grosimea placii ce va fi izolata, apoi nisip si apoi pavaj ! La mine terenul perimetral coboara in toate cele 4 laturi , sageacul l-am lasat ca sa am 55 cm protectie aproximativ la ploaie verticala! Pe muchia aleilor de langa casa va fi drenaj directionat spre spatele casei vechi unde va veni fosa ( acolo e terenul cel mai jos si continua cu strada si terenul vecinului !) La prinderea podelei de mansarda pe peretii de exterior am pus proptele sub dulapi dupa ce am filmat , chiar inainte sa bag izolatia in pereti ! La tine peronul trebuie sa aiba panta ca sa nu bage apa spre casa , vezi iarna cu pelicula de gheata formata pe el cand iesi din casa ;)! Multumesc mult de apreciere si vizionare, recomand abonarea pentru viitoare postari ( ca sa fi primul informat !)
@@CanalulDeScurgere da asa este peronul, cu panta, la cam toate casele pe care le-am construit. Pentru mile este util sa am acces in jurul constructiei. Casa mea are 48-55cm grosime in perete 38-40 cm in acoperis cu camera de aer incalzire in perete si trei structuri independente in perete amestecul de izolare si grosimea peretelui adaptat pozitiei fata de soare si utilitatii (zona calda sau rece, umeda sau uscata). Iar partea exterioara acoperisului este cu stuf. De la exterior pare o cabana veche acoperita cu stuf. Tot lemnul din casa a fost ars, talpile din stejar, imbinarea stalp cu talpa in silicon. Ce insa poti inmbunatatii, in anumite situatii este sa incastrezi o "grinda-cununa" de sustinere in stalpi, e mai complicat un pic dar cu un laser bun sau o nivela lunga competenta iti dai un nivel perfect. Si ai si asezare la grinzi. De asemenea poti folosi (construi) grinzi compozite (cred ca asa se traduce) extrem de rezistente. De asemenea recomand cu caldura utilizarea lemnului uscat in uscator, scump dar te scuteste de multe necazuri. Si daca ai posibilitatea sa il calibrezi cu o masina in 4 fete te-ai scos. Poti face chiar si domul. Evident nu folosesti orice pin sau brad,...folosesti molid, duglas, ...larice. hai prin nord, gasesti
Grinzile se numesc grinzi lamelare , singura firma care stiu eu pentru grinzi lamelare e Glulam dar sunt foarte scumpe ! Am calculat inclusiv arce de cerc de la glulam sa fac sfera dar ma costa un vapor de bani :) ! Felicitări pentru casuta si pentru ca ai reusit sa o faci fortareata ! Eu deocamdata ma bucur la a mea ca isi pastreaza temperatura in interior in jur de 22....24 grade la parter .....in perioada urmatoare pana la final de an o sa monitorizez temperatura/ umiditatea interioara si exterioara sa vad cum se comporta caci la anu' ne mutam si sa fiu pregatit de situatiile ce vor aparea !
Salut Daniel, multumesc pentru apreciere ! Tinand cont ca eu fac mobila de 26 de ani, la fel ca la mobila...o casa trebuie sa fie personalizata in totalitate (sau asa gandesc eu ca ar trebui sa fie) si ca sa intelegi mai bine iti descriu unele chestii ! 1- casa trebuie gandita in functie de locatia unde va fi amplasata ,relief ,puncte cardinale, elevatie(diferenta de nivel din teren), daca terenul are curent ,apa,gaze, fosa,canalizare,put,etc. 2-Dupa ce se iau in considerare aceste lucruri (sau cel putin asa gasesc eu ca e normal sa se faca de catre cel care va face casa), trebuie tinut cont de necesitatile dumneavoastra prezente si pe un viitor de 20 de ani (sa zicem). 3-In functie de acestea se face o schita preliminara proiectului ! 4-In functie de materialele folosite se va face un pret estimativ (la rosu, caci interioarele se mai pot schimba in timp si preferintele prezente nu prea coincid cu preferintele viitoare, deci sunt irelevante deocamdata) ! 5-In functie de preferinte se ajunge la o intelegere tehnica fiabila in timp fata de ce anume isi doreste persoana in cauza(caci multi oameni sunt si tot atatea pareri si idei) 6-Se face bugetul, asigurandu-va ca materialele pot fi achizitionate si exista pe stoc la calitatea ceruta de constructor ! 7- Astfel sunt foarte multe variabile care determina pretul final (la rosu) , nu e suficient doar cati mp sa aiba si ca va avea acoperisul drept ! Nu recomand acoperis drept la o casa pe structura de lemn, indiferent cat de performant se lucreaza cu lemnul, de la o simpla acumulare de frunze se poate face bazin pe casa solicitand structura si favorizand intrarea apei in interior (cel putin parerea mea si recomandarea mea) Nu este o solutie acoperisul drept in detrimentul costurilor caci daca se va face drept va va costa de cel putin 2 ori mai mult decat daca ati face acoperis in doua ape, deci nu recomand drept .... nu caut solutii la ceva ce nu pot garanta in viitor ! Sfatul meu este urmatorul, cautati sa nu faceti rabat la calitate in detrimentul vitezei de executie caci este totusi o casa care trebuie sa fie si sa arate la fel si peste 30 de ani ! Incercati sa puneti pe foaie si sa tineti o evidenta inainte sa va apucati de casa legat de materiale, de meseriasi (care din pacate stiu meserie dar ori lucreaza pe sume astronomice ori nu le mai arde de bibileala si ajung delasatori), si tot ce trebuie ! Daca stiam pe cineva de incredere in afara de mine va recomandam cu drag dar umblu prin lume si vad meseriasi de ma iau cu mainile de cap(intervin unde pot dar.... nu ii invat eu cum se face ), stiti ce zic nu ? Dupa ce ati citit tot, daca mai doriti totusi sa va apucati de o casa pe structura de lemn in sistem framing va recomand sa strangeti preturi de la toata lumea caci toti au liste de preturi pana sa va zica ce pune si cum, iar apoi ne putem auzi pe adresa mea de mail (o gasiti aici pe cont la sectiunea about/despre)pentru a incepe un proiect. La mine va pot garanta doua lucruri, sunt om de cuvant si nu pot face decat bine, nu pot(ma blochez pur si simplu) sa fac spoiala sau lasa ca e la spate nu se vede, nu pot....cred ca e un defect in Romania tinand cont de ceea ce ne inconjoara ! Nu vreau sa va descuranjez si sincer m-asi baga la un proiect de casa framing dar este alegerea dumneavoastra pana la urma ce doriti sa faceti si cu cine ! Eu unu sunt de parere ca o casa din lemn trebuie sa o construiesti bucata cu bucata ca sa poti fi atent la fiecare cm de material, comandand chituri sau panouri de perete gata facute nu stiti ce aveti in acel perete, poate sunt bune si poate sunt garantate dar eu unu prefer sa vad ce bag in pereti si sa stiu eu cum e prins si ce suruburi am folosit, altfel nu pot sta linistit cu ce se aduce gata !(asta este ce sa fac, asta sunt) Si mai e ceva legat de mine, nu sunt de acord cu calitatea decat daca o vad fizic si sunt lasat sa ma uit unde vreau eu, altfel nu pot avea incredere....nu cred ca sunt eu de vina ci sistemul in care am crescut si oamenii neseriosi ! Puteti verifica ce am zis despre mine cu ce zic oamenii despre mine ca om pe recenziile de pe google la (geomobila.ro) si pe pagina de FB. Precizez ca nu am decat din 2014 contul de recenzii si contul de FB, caci daca il aveam de 30 de ani nu stiu daca mai aveam viata caci asi fi lucrat non stop pentru toata lumea, si nu m-asi fi suparat, caci o viata avem si trebuie sa facem lucrurile bine, doar oamenii sa aiba rabdare ! Scuze de mesajul lung dar sper ca m-am facut inteles si sper ca va ajuta si pe altii ce vor sa ma intrebe cat costa o casa !
Ma gandeam daca merg cu dulapi de 300x50 pe latimea de 5m oare cum ii? Am un cumnat care are la living 250x80 tot vreo 5 si ceva.Pana acum nu a avut probleme. Chiar nu vreau nici sa ma zgarcesc si dupaia sa am probleme ,dar nici sa ingrop banii in materiale de constructii.Scuze ca te-am zapacit. Toate bune!
Daca ai pod si atat fara sa fie locuit merge cum ai zis tu , daca ai mansarda sau etaj atunci la 5m trebuie sa ai grosimea dulapului de 7...8cm pe 250 sau 300 pusi la 40...50 intre ei
Salut Best , pe exterior am pus osb de 15mm la peretii de exterior, ca si asteriala am pus osb de 15 mm nut feder ca sa am spatiu de dilatare si in acelasi timp sa fie etans…..asta pe exterior Pe interior asi fi vrut sa pun tot de 15 dar am gasit de 12mm la un pret foarte bun si am luat de 12, iar pentru podeaua de la mansarda am luat de 22mm , daca poti sa iei de 22mm nut feder ia, e mai bine ca etanseaza perfect si in interiorul frezarii are si spatiul de dilatare aferent ! Tot osb-ul este de la egger, lucrand cu egger de 25 de ani (la mobilier) refuz sa pun altceva…..este mai dens ai foarte finisat pe muchii (parerea mea) ! Daca mai ai intrebarinte astept cu placere ! Spor si vreme buna !
Salut Best , pe exterior am pus osb de 15mm la peretii de exterior, ca si asteriala am pus osb de 15 mm nut feder ca sa am spatiu de dilatare si in acelasi timp sa fie etans…..asta pe exterior Pe interior asi fi vrut sa pun tot de 15 dar am gasit de 12mm la un pret foarte bun si am luat de 12, iar pentru podeaua de la mansarda am luat de 22mm , daca poti sa iei de 22mm nut feder ia, e mai bine ca etanseaza perfect si in interiorul frezarii are si spatiul de dilatare aferent ! Tot osb-ul este de la egger, lucrand cu egger de 25 de ani (la mobilier) refuz sa pun altceva…..este mai dens ai foarte finisat pe muchii (parerea mea) ! Daca mai ai intrebarinte astept cu placere ! Spor si vreme buna !
Multumesc pentru apreciere si vizionare Ion , nu sunt fotograf, fac mobila de 25 de ani , sufletul meu este in lemn si pentru lemn….iar pozele si filmuletele mi le fac singur , te poti uita pe site sa vezi ! Urmaresc de ceva timp tutoriale despre ghimbal-e caci vreau sa imi iau unu sa imbunatatesc calitatea filmelor mele , poate de aceea ai impresia asta ! Oricum indiferent ce fac caut sa fac foarte bine !
Ma implineste si ma bucura faptul ca pot ajuta, nu tin sa fiu copiat dar sunt niste chichite care nu le gasesti in alta parte, iar daca sti sa observi si sa aplici bine ceea ce inveti …iese lucru bun !
Daca lemnul este inca bun eu unu nu l-asi tencui , trebuie lasat sa respire ! Ca sa faceti in interior un finisaj modern puteti sa faceti un caroiaj de sipci peste el , vata minerala de 5cm iar apoi rigips ! Ca si sfat , nu este bine sa combinati materialele intre ele , de exemplu tencuiala peste lemn nu va lasa sa respire lemnul iar umiditatea din tencuiala intrata in lemn il va strica ! Pe vremuri peste lemn se folosea tencuiala de chirpici ( un amestec de lut balega si paie tasate bine) dar nu asi recomanda asa ceva ! Am vazut pe aici pe la tara la reparatiile caselor se bat niste cuie in lemn lasand cuiul iesit in afara vreo 1cm , apoi se leaga sarma intre cuie si apoi se tencuieste peste sarma ! Daca arata bine lemnul datii o mana de ulei de in si gata ! Daca mai aveti intrebari va astept cu drag !
Sunt foarte multumit, ce recomand este sa iei culoarea alba, caci orice culoare si finisaj in afara de alb se incinge si se deformeaza la soare vara !!! Siding-ul l-am luat de la horbach caci au pretul mai bun si la mp si la accesorii profile , iar pe comanda iti aduc ceea ce vrei tu din catalog ! Mare grija cu prinderea ....dar vb atubci cand ajungi acolo !
Vroiam sa-ti zic pe nume :)), dar …. multumesc pentru vizualizare si apreciere . La 6x12 te referi la inch? daca da …..la mine capriorii sunt 2”x 6” pusi pe muchie cu orizontale tot de 2” x 6” prinsi cu tija de 12 saibe si piulite iar la cosoroaba cu eluri ( ca in primul episod unde se vad clar, mai pe la finalul filmuletului le drescriu). Ca si calcul , la deschiderea de 4 m ( la atelier) am pus 50x 100 respectiv 2”x4”pe muchie …. acoperis in doua ape ! Astfel la deschidere de 6 m sau 7 cum am eu am pus 2”x6” respectiv 50x150, mergeau si era acoperisul mai tapan si mai multa izolatie mai bine 2”x 8” respectiv 50x200 dar nu am avut bani la acel nivel in care sa fac cum este si mai bine, dar la dimensiunea care o am eu lungimea capriorului pus pe muchie de la contactul cu cosoroaba( chertare in coada de randunica) pana in varf am 4 m , la mijlocul distantei este orizontala dubla ( aceasta avand undeva la 3,9m ca si lungime). Aurile acestea sunt puse din 58cm in 58cm , peste am venit cu asteriala din osb de 15 nut-feder de la egger pus perpendicular si prins in holdsuruburi . In acest fel nu cred ca voi avea probleme cu acoperișul ca si structura ! Zapada nu va sta mult pe el pentru ca nu pun opritori si nici scocuri , va avea panouri fotovoltaice peste cu prindere in capriori ….. ca si calcul nu am calculat dar sunt sigur ca este bine, se poate si mai bine dar la preturile din acel moment ( la lemn) si la banii avuti am luat ce-a mai buna decizie , zic eu ! Tu ce zici ?
Nu mai am ce sa zic..... O sa găsesc rezolvare... Dar e mult de făcut 😅 am început cu fundație,trebuie o grămadă de bani, la mine este alta treaba sunt arab (sărac 😂), cand întreb pe un meșter cat imi iei pentru treaba aia (cere si pe masa si pe tacsu🤔) astea crede ca am saci de bani, heiiii aloooo nu ma cheamă aldin si nu am lamba 😕.
Stiu de gluma... La fel cum știe romanii de gluma, cand le spune cineva in Anglia si in USA gepsy 😁... Locul Este in Ialomița... După 2 ani o sa te chem la mine acasa (aia pe care o sa fac 🤭). Si îți mulțumesc ca mi-ai arătat ca sa poate sa fac singur totul👍🏽
Nu iti pot descrie ce entuziasm ma cuprinde cand vad ca incepe sa aiba efect , spre alte persoane, ceea ce fac ! Vreau sa te ajut cu ce pot, poate ne si vedem sau chiar sa facem structura impreuna, nu glumesc !
Nu am folosit decat ciocan fara varf de 500g si un alt ciocan de 350g de zidarie cu coada din rasina ! La cuiele de 4mm grosime sau 5 mm grosime si lungime de 15 cm nu cred ca exista pistoale !
Sarumana Alexandra, peste osb am dat doua straturi (primul, apoi dupa uscare/zvantare al-2-lea strat) de solutie bituminoasa asfaltica , cu cauciuc, pentru hidroizolari cu aplicare la rece , ce am folosit eu a fost de la firma den braven hodroseal W6 adica acesta : www.dedeman.ro/bucuresti4/hidroizolant-lichid-bitum-cauciuc-den-braven-denbit-hydroseal-w6-10-kg/p/6029853 dar mai cautati dar va asigur ca la 10kg are pretul cel mai bun, deocamdata ! Eu am aplicat cu bidinea mica ca sa pot da bine sa intre intre crapaturi sau rosturile dintre osb, sa acopere suruburile de prindere osb cat si dejur imprejurul golurilor de geam pentru o protectie suplimentara. Aveti grija doar ca daca procedati ca mine trebuie sa izolati interiorul foarte bine cu folie sa nu treaca in peretii de lemn umiditatea din casa caci atunci va fi o problema (nu mai are pe unde iesi). Am folosit aceasta solutie si la atelierul din curte acum 4 ani si rezultatul este impecabil, tot peste osb si tot cu siding alb peste !
Trebuie sa ai stalp in interiorul peretelui pe care sa stea grinda, chiar in pozitia grinzii pe verticalul ei! Si asta la ambele capete suprapuse cel putin 10cm
Vreau sa întreb ...de ce nu ai făcut fundația pe pahare din beton ...? și lăsai spațiu pt.ventilatie sub casa după care făceai un sandwich cu izolare cca.10 cm pt.podea...întreb poate fi o soluție ?
Am gandit aceasta solutie dar nu am dorit doua lucruri: 1- nu am dorit ca, casa sa fie "prinsa de pamant" ! 2- ma costa la fel dar asi fi avut probleme mari cu podeaua de lemn la clima noastra, rozatoare, vrabii, cuiburi, umezeala!!! Ar fi flambat podeaua iar paharele de beton cat prinderea si grinzile costau atat de scump incat ieseam exact la pretul placii radier care am facut-o pana la urma!
Aveti o casa tare facuta milimetrica ! Imi place cum o lucrati. Folia se pune pe structura apoi osb apoi rigips sau lambriu ? Si pe afara se da osb cu mastic apoi lambriu??
Multumesc pentru apreciere si vizionare ! Da, eu asa am procedat, exact cum ati descris ! Nu este o regula de baza, puteti peste osb-ul de exterior sa puneti folie , apoi sa veniti cu vata bazaltica ( evitati polistirenul ) cu finisaj lambriu sau tencuiala decorativa sau panouri HPL pentru fatade ( aerisit desigur )!
Un prieten si.a construit o casa la fel si na pus folie anticondens si a aparut putin umezeala trebe sa dea jos lambriu la exterior sa puna folia si apoi pune la loc lambriul
la interior e obligatoriu sa se puna bariera de vapori, iar daca lemnul nu este uscat trebuie pusa folie anticondens la exterior ! Nu le incurcati intre ele , bariera de vapori este impermeabila iar cea de anticondens este permeabila ! Daca migreaza umiditatea in perete si nu are pe unde sa iasa atunci e bai mare ! Aveti mare grija !
Salut Ilie , daca ai structura de lemn acesta trebuie sa respire la exterior, daca plachezi cu polistiren atunci inchizi si etansezi tot si se creaza o punga ce nu mai lasa sa respire lemnul, la anumite diferente de temperaturi chiar se face condens spre lemn din cauza polistirenului ! In schimb daca plachezi cu vata bazaltica si spatiu de ventilare este altceva ! Cum ai structura facuta ?
Salut , am si eu o intrebare la suprafata pe care ai construit de aproximativ 80 mp ce cantitate de lenm mc ai intriat si ce cantitate de osb placat interior exterior bucati/mp . Multumesc
Salut Robert, au intrat 14mc de lemn (plus minus balcon si 2 piese ramase). Iar pentru exterior am folosit la peretii exteriori osb de 15mm egger(2500 x 1250) ...64 de foi din care mi-au ramas 4 foi intregi + 20 de bucati de 1250 x 1000 (ramase. ce o sa le folosesc pe interior, nu sunt pierdute, am optimizat fiecare bucata de osb nu mi-am batut joc), iar la acoperis tot pe exterior am folosit 84 de bucati de osb 15mm egger nut-feder ( 2500 x 675 ) din care mi-au ramas 4 placi ce le voi folosi la interior la peretii ce vor sustine corpuri suspendate(gen bucatarie). La interior cu ce mi-a mai ramas am mai luat 88 de foi de osb 12mm (swiss krono, nu am mai gasit egger) ce am calculat sa imi ajunga pentru peretii exteriori (pe interior) si acoperis (pe interior). O sa mai am nevoie de osb de 22mm (eventual nut -feder) pentru placarea podelei de mansarda, dar cand ii va veni timpul ! Dar la interior mai dureaza putin pana ma apuc sa strang toate piulitele din nou (de la structura), sa pun vata minerala semirigida de 150 grosime , apoi folia bariera de vapori si apoi sa plachez cu osb de 12, ca sa stiu exact cat mi-au intrat ! Am ales pentru acoperis pe exterior nut-feder pentru ca este mult mai bun si mai etans decat bucatile clasice, e vorba de imbinarile pe lat si pe lung ce trebuiesc lasate cu rost de dilatatie apoi umplute cu mastic, pe cand la cele nut-feder are din constructie spatiul de dilatatie (care e vizibil pe interiorul montajului) iar imbinarile se fac etans, trebuie mare atentie cu "buza" aceea sa nu fie deteriorata de la transport sau de la manipulare in timpul montajului (si la colturi e valabila atentia). Cateva sfaturi, caci am vazut lucrari deplorabile cu placare gresita a osb-ului: 1- placile de osb au portanta (forta de rupere/forfecare) mai mare daca sunt montate pe verticala 2- placa de osb se pune cu fata care are fasiile de lemn mai late si mai mari la exterior, in interior ramanand fata care prezinta "frimituri" de aschii printre cele mari ! 3- Cand aveti geamuri (de baie de ex.) incercati sa faceti placarea cu osb folosind bucata intreaga, ca apoi sa decupati locul de geam (ajutandu-va de chenarul structurii din interior dati gauri mici la colturi, apoi trasati pe exterior chenarul folosindu-va de gauri si decupati pe exterior ). 4- fiti atenti la muchiile si colturile foilor de osb( pentru cel cu care se face placarea exterioara), nu placati cu foi rupte la colt sau deteriorate pe muchie, acolo se va finisa/etansa foarte dificil ulterior. 5- Incercati sa folositi bucati cat mai mari si cat mai intregi cand placati exteriorul, prinzand osb cu holdsuruburi (negrese cu pas mare si varf) la minim 9mm de marginea placii si din 25cm in 25 cm iar in camp(pe suprafata placii) din 30cm in 30 cm, nu folositi cuie la osb (sfatul meu ). 6- nu intrati adanc cu floarea holdsurubului in osb, luati un varf special pentru acest lucru ce va lasa floarea la fata cu suprafata osb=ului. Daca holdsurubul a intrat prea adanc nu-l scoateti, bagati altul cum trebuie la 2...3cm langa el, avand grija ca la finisajul exterior sa umpleti gaura formata din neatentie cu mastic !
Da da Octavian, binenteles, cand va fi tras traseul de electric bag si impamantarile pe 3 laturi de casa si 3 colturi caci la instalatia de panouri este obligatorie impamantarea ! Multumesc frumos Octavian de completare , vizionare si apreciere, recomand abonarea ( subscribe ) pentru viitoarele episoade !
Salutare. Am o întrebare pentru dvs. Sunt în proces de renovare a unei case de lemn și trebuie sa schimb tavanele. Casa are 10 pe 10 m. Am o deschidere mare la un tavan unde este living ul, 5 m. Dulapi de 5 cm grosime pe 20 cm lățime nu se lasă la deschiderea asta? Podul va fi locuit, mansarda.
Salut Cristian, in primul rand multumesc pentru apreciere ! Eu unu nu asi pune deschideri mai mari de 4m cu tavan din dulapi de 5x250 ! Dulapii la 5 m lungime de 5x200 sunt mult prea subtiri si de 300 s-ar curba. Sunt doua variante sa faceti deschiderea de 4m cu dulapi minim pe 5x250 sau sa lasati deschiderea de 5m dar sa faceti tavanul(podeaua mansardei locuibile) din grinzi lamelare Glulam de 12x240 puse pe muchie din maxim 80 in 80 cm , daca puteti merge din 60 in 60 e mai bine ! Eu unu asa asi proceda! Tot lemnul ce este la 5m nu-l puteti folosi intreg si este curbat ( daca este uscat), foarte greu dulapi la 250 sau 300 latime sa fie buni pentoata lungimea lor . Atentia trebuie concentrata pe podea caci mansarda va fi locuibila. Incarcarea podelei cu greutate rezista dar la circulatia oamenilor si la vibratii nu rezista in timp( asa cum doriti dumneavoastra)! Imi pare rau ca nu e ceea ce va doreati sa auziti dar am vazut deschideri de 6 metrii cu grinzi nornale de 15x15 si ma luat frigu ….. trebuiau lamelare puse pe muchie la deschiderea de 6 m ….14 x 30 cel putin , asta ca sa nu ai stalpi in interior ! Daca insistati sa lasati deschiderea mare va sfatuiesc altceva ( depinde de proiect), e si mai bine si mai putin costisitor …. faceti deschiderea de 6m x 6m si puneti la mijloc stalpi de 15 x 15 iar peste ei gri da de 3m peste care veniti cu dulapii, astfel aveti deschidere de 3m si in living doi stalpi care ii puteti incadra cu o canapea ce va ocupa oricum spațiul acolo ! Trebuie vazut in amanunt ce ai cum dar cred ca v-am raspuns la ceea ce vroiati sa aflati !
@@CanalulDeScurgere Mulțumesc pentru răspuns. Da, living ul e de 5 pe 5 m și îmi e frica sa nu facă burta în timp. O sa procedez cu popi și grinzi după cum m ați îndrumat si dvs. Cu lemnul lamelar nu se prea împacă bugetul meu, nu știu cât costa dar sigur e mai scump decât lemnul normal. Am buget limitat și caut cea mai economa metoda. Și încă o întrebare dacă se poate. La acoperiș pot proceda cum ați procedat și dvs în video? Cu dulap de 5 x 15 cm? Poate ma puteți îndruma și cu ce panta sa dau acoperișului. Modelul simplu în 2 ape.
Din pacate nu aveti cum sa faceti in doua ape cu dulapi de 5x15 si orizontale caci aveti deschiderea de 10m . La deschiderea de 10m sa zicem la o panta de peste 25 de grade in doua ape cu sageac de 50cm minim ganditiva ca aveti lungimea capriorilor de aproximativ 7m (6m si 70cm) ….unde gasiti dumneavoastra dulapi la aceasta lungime veti fi nevoit sa folositi grinzi lamelare ( iarasi probleme la banuti). De aceea eate foarte important cand faci proiectul sa-l gandesti si in functie de materialele ce vor fi folosite caci daca incepi si ajungi in aceasta situatie trebuie gasita o solutie dar nu va fi cea corecta si de durata :), imi pare rau sa va zic . Ca sa va linistesc cumva sa stiti ca am vazut deschidere de 8 m intro singura apa cu grinzi imbinate la junatate si popi in interior …dar nu recomand ! In cazul tau Cristian cu amprenta de 10x10m asi gandi acoperisul in 2 ape pe deschidere de 7m (asa cum l-am facut eu) iar pe cei 3m latime si 10lungime ce raman sa faceti balcon terasa ceva sau sa veniti cu inclinatie continua. Dar in acest caz va trebuie interupere la 3m de margine….podeaua sa se continue cu stalpi in casa pana in fundatie …..si alte chestii coatisitoare ! Daca chemati “meseriasii” o sa va faca acoperisul in 4 ape din grinzi de 12x12 ( in cel mai bun caz , mai rau ar fi 10x10) o sa le imbine la jumatate cu popi verticali acolo unde cad pe podea si gata …..dar ….! Parerea mea este ca trebuie sa renuntati la o parte din mansarda , adica sa fie construita dar neutilizabila pietonal …doar de depozitare , etc.
Pai cum s-ar achimba? Doar ridicati “situatia” mai sus ! Adica ramane aceeasi situatie caci va trebuie acoperis si la etaj nu? :)) In cazul in care aveati parterul zidit si cu colturi /intermediari din beton si podeaua de la mansarda era placa de beton atunci faceati terasa ca la bloc si gata ! Dar peste constructie de lemn sa faceti terasa sus in loc de acoperis …..ma sperie acest gand si aceasta solutie , va dati seama ca nu e imposibil dar ce-a mai mica infiltratie e nociva casei ! Sper sa luati o decizie inteleapta !
Buna, intrebare: ati fi dispus, contra cost bineinteles, sa oferiti consultanta pentru o astfel de constructie? Doresc sa ridic una in regim propriu. Multumesc
Salut Adrian, multumesc pentru vizionare si apreciere, iti recomand sa te abonezi si sa dai pe clopotel pentru a primi notificari cand postez ceva nou ! Referitor la finisajul exterior materialul eate PVC Siding de la firma VOX polonia , garantie 55de ani dar mai bine te invit sa te uiti la acest episod si sa urmaresti cu atentie Constructie cabana din lemn in stil framing th-cam.com/video/5ky-Xc7VCd8/w-d-xo.html Unde descriu exact cum am montat sidingul !!! Maca dupa ce vizionezi mai ai intrebari te astept ca sa te ajut !
Eu mi.am făcut singur o casa pe structura metalică din rectangulare de 60/60/3 mm si apoi placa ta cu OSB de 15 mm cu o suprafață utilă de 55mp. Cost total la gata cu tot cu mobila si electrocasnice, baie,bucatarie ,centrala pe gaz si răsunătoare din aluminiu aproximativ 25000€
Wow structura metalica? Felicitarile mele !!! Ai sudat la imbinari? sau ai prins cu suruburi si piulite ? Cum ai rezolvat problema condensului care se produce la structura metalica? Ai tratat cu ceva fierul? Chiar sunt curios caci si eu am tina spre metal dar cand lucrezi cu lemn si-l cunosti te atrage lemnul ! Sti cum e !
Da , dar pana acolo avem cale lunga, sa vad locatia , sa discutam proiectul, necesarul de materiale si ce calitate este lemnul ….etc Deci , nu ma dau la o parte dar va rog sa ma contactati la adresa de mail aferenta acestui cont ( la sectiunea despre /about o gasiti )!
Chiar va rog, aici in cont la sectiunea About/Despre ( depinde in ce limba aveti youtube-ul ) este adresa de mail iar acolo va raspund cat de repede pot!
Inaltimea minima pt case noi la nivel EU (cel putin asa zic aici italienii) este de 2,70 mt. (01:20:00) Deci practic ne obliga sa avem camerele de cel putin 2,7 mt. Mi se pare ca numai la coridoare si la bai ai voie 2,4 mt. ...cam asa ceva... Acuma merg inainte cu videoul :-)
Salut am un teren și as dori sa construiesc o casă asemănătoare. Am nevoie de autorizație de construcție. Nu exista alta construcție pe teren .Multumesc
Pentru autorizatie va trebuie proiect sau schita la proiect , plus proiect la curent, traseu apa, put/teava, canalizare ..... Dar mai bine despre acestea vorbiti cu cineva avizat din zona unde aveti terenul ! Daca doriti sa construiti fara canalizare, curent, apa , pe o placa de beton ...gen casa de vacanta , tot va trebuii sa vb cu cineva avizat !
Deci nu pot sa cred, am omis acest lucru . Acum imi explic de ce se tot amana inchiderea/placarea si izolarea pe interior, acesta era motivul. Cum doamne iartama nu am observat acest lucru. Cand le-am montat am pus pe rand cate o grinda/dulap de podea cu proptea/contra sub ea, dupa prindere le scoteam....am ramas cu ideea ca le-am lasat ! La atelier (episodul pus azi dimineata) asa am facut si le-am lasat caci e mult mai bine ca grinda/dulapul podelei sa stea proptit pe capat, daca ramane doar in suruburi sunt sanse (nu mari dar sunt) sa crape pe lungime de la incarcatura ce se strange la mansarda !!! Multumesc din suflet Cip Adi, inca sunt uimit ca am omis .....chiar nu imi explic cum de am omis .... Multumesc inca o data ! Cand ma apuc sa strang piulitele la tot o sa prind sub fiecare capat de dulap (mai putin la boiandrucuri caci acolo sunt rezemate pe ele) contre, mai am material de 50 x 150 si o sa le pun (m-am reuitat la episod stiind ca le-am pus si am vazut ca le-am lasat doar la cele de balcon) . Multumesc mult pentru observatie, chiar ma simt jenat ca am omis , multumesc !
@@CanalulDeScurgere Nu trebuie sa te simți jenat , fiecare facem greșeli sau din graba omitem lucruri 😅. Mă bucur că am putut fi de ajutor ☺️ Am mai văzut ceva greșeli pe exterior că ai dat cu ceva pe OSB și nu ai lăsat un spatiu de ventilare între el și plasticul fațadei 😔. Nu o lua in nume de rău ,eu zic ce am văzut . Spor la treabă în continuare 😉
La siding ventilatia este pe orizontala, daca lasam spatiu pe sipca ma trezeam cu rozatori in izolatie, nu se formeaza condens sub el , e verificat la atelierul ce l-am facut acum 4 ani in acelasi sistem si la care am scos o parte ca vreau sa pun geam pe o parte pe care nu aveam si era impecabil, adica fereste de ploaie torentiala si de vapuri , eu unu sunt multumit, doar ca ramane sa vedem in timp daca rezista cat mi-au zis polonezii (55 de ani garantie de viata), eu ma multumesc si cu 30 ca sa mai apuc sa-l schimb tot eu :)) !
Salut Leon, fiind din Bucuresti, lemnul l-am luat de la o firma de pe fundeni , dupa benzinarie pe stanga, cum te duci spre podul fundeni venind de la morarilor, sorotermo parca-i zicea. Are lemn de calitate categoria A ! Eu cand am luat ( dupa scumpire) am luat cu 1350lei/mc. E bine sa faci structura cat mai repede si sa o lasi aerisita 12 luni, adica placata doar pe exterior , ca sa se usuce in structura, apoi plachezi interiorul ! Faptul ca este placat interior exterior cu osb 3 este protejat contra incendiilor dar il poti da cu o solutie luata de la pompieri care e pe baza de apa cu sare de mare, amesteci bine solutia sil dai cu pistolu, astfel prin evaporarea apei raman cristalele de sare in lemn ce protejeaza lemnul la incendiu. Eu prefer sa-l protejez facand impamantarea cum trebuie si lasand traseele de curent aparente pozate prin tevi in stil industrial. Nu recomanda incalzirea pe lemne cu cos de fum prin structura , caci cresc sansele de incendiu intr-o casa de lemn ! Nu recomand strapungerea acoperisului cu cos de fum sau altceva , caci si de acolo pleaca problemele unei case ! Deci lemnul nu l-am cumparat tratat dar l-am folosit cum trebuie ca sa nu am probleme de constructie !
Cred totusi ca in componenta casei veti gasi grinzi de salcam ce pot fi refolosite in curte la foisoare sau magazii ! Va sfatuiesc sa nu aruncati nimic si sa demolati cu grija caci veti descoperii (daca va pasioneaza) chestii interesante in pereti si prin cotloanele camarutelor ! Pamantul din pereti va recomand sa-l puneti prin curte pe portiuni dinainte delimitate ca sa inaltati curtea (daca aveti unde)....sunt multe de vorbit dar nu stiu ce fel de casa aveti ca sa va mai ajut cu sfaturi ! :)
Sarumana Corina, nu am facut pretul pentru case din lemn in sistem framing pentru ca eu defapt fac mobila ! Facand casa proprie si atelierul in acelasi sistem framing cu finisaj siding alb, am postat filmuletele ca sa inspir alti oameni si in acelasi timp sa vada cum procedez eu, caci nu prea sunt date clare pe internet (in romana) despre acest tip de casa ! Dar daca asi lua exponential pretul casei mele ce va fi FARA manopera la 40.000E maxim, si l-asi imparti la 90mp cat are casa mea la parter....ar iesi 450E/mp iar daca inmultim 450E/mp cu cat aveti (60mp )dumneavoastra ar fi 27.000E FARA manopera ..la care adaugam monopera, sa zicem, 12.000E ...ar ajunge 39.000E casa cu tot cu manopera ! Dar este de discultat caci , trebuie sa vad terenul unde va veni facuta constructia, trebuie sa aleg materialele din care construiesc, trebuie sa facem proiectul final, apoi proiectele la apa /gaze/curent/canalizare...apoi dam drumul la treaba, nu este asa simplu ! Stiu si cred ca exista oameni care ar vrea sa se duca la IKEA si sa-si ia Kit de casa si sa vina in curte sa si-o monteze si gata ......dar este mai mult decat atat daca vrei ulterior sa locuiesti definitiv in ea ! Daca doriti sa vorbim pe aceasta tema va la adresa mea de mail geomobila@gmail.com si ne auzim acolo ! Va multumesc pentru vizualizare si va multumesc pentru faptul ca ati ales sa ma intrebati, sper sa va foloseasca raspunsul ! Oricum la mine este mai mult decat o casa, calitatea ce o ofer indiferent de ce fac este maxim ce poate fi creat de un om, caci sunt atent la fiecare fibra /bucatica/nod de lemn si la fiecare prindere. Nu imi bat joc de lemn, chiar imi place sa construiesc cu lemn si din lemn ! Iar cand fac ceva, fac ca pentru mine ! Devizul meu de 24 de ani de mobila , inca din prima zi, este : - Nu uita niciodata un lucru bine facut !
La cat a ajuns lemnul acum puteti face si din caramida ! Eu lucrez doar cu lemn, iar la constructia din lemn aveti posibilitatea sa faceti configuratii ale casei mai lejer si mai liber fata de o constructie de beton/caramida/boltari/BCA . Dar dumneavoastra alegeti ce doriti ! Eu am recomandat betonul si caramida sau bca pentru ca nu au probleme la foc si cladirea ramane in picioare in caz de incendiu fata de una din lemn ....plecand de la ideea ca si costuri acum sunt la fel, nu am calculat exact dar cred ca asa este !
Sa traiti domnu Militianu' :), pai daca au vazut ca am vizualizari au inceput sa le bage, la filmuletele scurte de pana in 15 minute nu se baga reclama ( sincer nu prea stiu sigur chestiile aceatea )! Dar puteti sa le inchideti in dreapta jos e un buton (cred)!
Multumesc sergent, din cate am inteles vor sa forteze oamenii incet incet sa intre pe abonament ...la premium ( acolo nu mai sunt reclame deloc )! Cand l-am pus mergea fara probleme, iar cand strange vizualizari se foloseste de el sa bage reclame ! Sper sa nu influenteze oamenii ce vor sa vada ! Asi putea sa-l scot de la public o perioada si apoi sa-l bag din nou dar nu va mai fi vizualizat de nimeni ! Asta e singura chestie "deranjanta" la youtube , dar fiind un serviciu gratis pentru noi se folosesc de filmele noastre sa faca bani :) ! Pe mine ma intereseaza sa ajut oamenii si sa ajunga informatia la voi !
Salut, tocmai ce am zis in acest episod , de atunci am mai bagat 3000€ si am terminat mansarda, acum lucrez la glafuri si finisajele la scara , apoi ma cobor la parter! La ce te refereai ca si costuri?
Super. Bravo! Dar vorbesti prea mult. Sunt tutoriale scurte de la americani care arată rapid cum se executa. Eu asa am facut. Am luat doi "dulgheri " români, i am pus in fata laptopului 15 min si le am spus sa execute exact ca americanii si daca uita pe parcurs sa re vizionam filmulețul.
Multumesc pentru apreciere ! Incerc sa fac lumea sa inteleaga anumite chestii si de ce se fac cum se fac . La americani se fac si gata , nu iti da explicatii de ce anume procedeaza cum procedeaza ! Eu am facut casa intr-un stil framing modificat , scazand pretul final !
@@CanalulDeScurgere Românii FOARTE caposi si fuduli nu sunt atenți și omit multe detalii care sunt enorm de eficiente. Exe; temelia se face doar din boltari si planșeul de jos se face tot din dulapi pe cant 20-25cm. E MULT mai ieftin si călduros. Se lasa 50cm gol sub planșeul de parter. Chiar aseară am vazut o renovare in Orlando Florida la o casa de 100 de ani. Era intactă structura , chiar si planșeul de parter.
Stiu, nu am plecat in alte tari dar cunosc lemnul si lucrul cu el , romanasul nostru nu intelege cum un lemn lasat afara la frig la soare la vant si umezeala nu se strica , conditia minima este sa nu aiba contact pe suprafete mari umede, iar in structura ….portanta lemnului si rezistenta la cutremure cat si greutatea redusa si caldura lui fac ca varianta de lemn sa fie ce-a mai buna alegere ! Dar tot asa ..nu este pentru oricine , trebuie sa sti sa construiesti din lemn …. nu oricum !
@@CanalulDeScurgere În Canada si SUA sunt blocuri de 8 etaje din lemn. Dar romanul e mereu deștept și Baciul Ungurean si cu cel Vrancean ia luat turma! Ha ha ha.
O sa mai treaca timp pana romanul va renunta la expresia “n-are moarte” ( ma refer strict la constructiile din beton ). Omul trebuie sa isi aduca aminte ce scop aveau cuiburile/casele la origine !!! Totul este sa iti pastrezi temperatura corpului la 37 grade , atat ! Iar acest lucru se schimba indiferent ce faci , ideea este sa te coste cat mai putin ca sa ai timp sa traiesti si sa te bucuri de familia sau viata ta !
O placere sa va reaud dupa atata timp cu toate sfaturile, invataturile si glumele! Sunteti un super erou al mesterilor buni la toate! :D
Super erou :)), sunt mic copil ...incerc sa scap de scutece :). Multumesc pentru apreciere.
Daca ai si pe FB aceeasi poza cred ca stiu cu cine vorbesc si stiu ca nu ne-am vazut ci doar ne-am auzit (legat de safturi si de o plita ? :)) ...) sper sa nu gresesc !
Poti da sfara in tara ca sa motivam oamenii sa se apuce de casele lor pana nu scumpesc materialele din nou !
omule,m-as putea uita o zi incontinuu la clipurile tale,nu te mai grabi cu explicatiile,meriti sa fi ascultat!🫡
Multumesc mult Mihalache de apreciere /vizionare si cred ca si abonare ( o recomand daca nu cumva te-ai abonat deja), pai simteam presiunea celor ce erau nerăbdători si de aceea, insa m-am calmat , episodul 5 cred ca va avea 4 ore caci am tras tare ca sa va arat ce am reusit sa fac si cum va iesi !
O sa explic fiecare amanunt fara sa mai arunc ochi pe ceas !
Cine va avea rabdare se va uita cu atentie la ceea ce spun , important este sa fiu inteles si sa para cat mai usor caci atunci romanul primeste motivatia de care are nevoie cand este nesigur !
Felicitari pentru realizari, amabilitatea,disponibilitatea si altruismul care sunt atat de rare azi!
Multumesc din suflet Marius pentru aprecieri, intradevar suntem putini de acest gen !
Dar imi da speranta cand informatia ajunge la cineva care apreciaza acest lucru si isi da seama de pachetul complet !
Incerc sa imbunatatesc calitatea materialelor si sa ma fac inteles in timp ce ajut !
Multumesc inca o data sincer si pentru vizionare si abonare (sper) !
Felicitari te urmaresc cu mare drag, iti urez mult succes si mai multi abonati . Felicitari si pentru casa, se vede ca te pricepi foarte tare si iubesti lemnul .
Multumesc din suflet, ati mai scris o data despre felicitari :P, nu ma supar desigur.
Iubesc fiecare frimitura de lemn ce incearca sa ramana in viata transformandu-se prin mainile mele intro cana sau lingura sau vaza sau un pahar... pe strung (caci fac si acest fel de lucruri).
Simplul fapt ca lemnul a fost viu si inca are valoare ma duce la gandul obiectelor de podoaba lucrate manual sau obiectele de arta ce au valoare cu cat trece timpul !
Urmarind episodul 3 , am luat niste notite si voi face un scurt episod zilele acestea de completare al acestui episod pentru ca am descoperit 26 de puncte ce nu le-am dus pana la capat.......tot din dorinta de a spune cat mai mult !
Interesant. Oricum ești priceput și asta contează foarte. mult. Felicitări!
Multumesc frumos Dana pentru vizualizare si pentru apreciere !
Intrebarea mea pentru sexul frumos in 2022 este :
V-ati casatorii cu un barbat care va poate cumpara casa visata? sau cu un barbat care va poate construi casa visata ?
Nu cred ca s-au gandit vreodata femeile la acest aspect ! :)
mai frate te am urmarit ce scoti din gurita si ai tot respectul meu si iti spune un om care este de nivelul tau
multa fericire si sanatate iti doresc
Multumesc frumos de apreciere aligator, esti in Romania? Ca am senzatia ca nu stai in Romania :) !
da , locuesc in Romania
Multumesc pentru raspuns Aligator lucrezi cu lemn sau in lemn ?
Sti de ce intreb? Ma intereseaza de unde iei lemnul si ce fel de lemn/calitate/esenta folosesti !
Foarte fain documentarul! Multumim pt informatii si sfaturi! Cred ca o sa merg tot pe 50x250 pt podeaua din mansarda si 50x150 pt capriori. Spor in toate!
Salut Silviu, multumesc pentru apreciere, vizionare si abonare (recomand).
Ce deschideri ai ?
Daca ai deschideri mai mari de 4m atunci pune de 50x300 !
Multumesc la fel , succes si tie !
Foarte frumos explicat. Felicitari!
Multumesc frumos pentru apreciere, cand ai multe de spus se suprapun ideile si din dorinta de a zice tot mai omiti lucruri si unele idei nu le-am terminat , dar o sa fac adaugari ca si raspuns la comentarii !
Ce cară ălă micu la leațuri!!Felicitări,!
Multumesc Mihai, cara trestie uscata ca batuse vantu puternic si a varsat butoiul cu trestie uscata , faceau "relocarea" butoiului sotiamea si fiumeu
Va salut si va felicit pentru ceea ce ati realizat pana acum. Lucrare facuta cu simtul raspunderii si cu o deosebita placere, pentru ca se vede ca iubiti lemnul si ceea ce faceti.
La fel ca dumneavoastra, vreau sa demolez si eu o casa vache din paianta si doresc sa ridic una din lemn, dar mai micuta, fara etaj / mansarda. Eram curios cum ati rezolvat cu autorizatiile pentru demolare / constructie? Ati avut proiect? A fost scump? Ati avut diriginte de santier?
Multumesc.
Buna seara Daniel, eu personal mi-am facut proiectul, construind pe aceeasi aprenta am luat autorizatie de consolidare caci inainte era (ati vazut ce era) practic era o dependinta acolo, erau 4 camere ce deserveau la animale (gaini,gaste,rate, iepuri).
Depinde foarte mult de zona in Romania , localitatea, satul , comuna, judetul in care vreti sa faceti.
Ce va sfatuiesc eu este sa mergeti la primarie sa vb direct cu primarul sa ii spuneti ce ati vrea sa faceti si cum este mai corect si mai bine sa procedati (ca ulterior sa nu aveti probleme), apoi in functie de ce stabiliti la primarie mergeti mai departe.
Daca de exemplu sunteti intr-un sat /comuna ce nu are canalizare si apa curenta atunci va sfatuiesc sa dezmembrati casuta cu grija, paianta merge impratiata prin curte in zonele unde cresc buruieni de obicei, lemnul de la acoperis refolositil ca banuiesc ca este salcam (daca casa este veche, la mine a fost din 1949) si sa faceti curat in locul in care va fi facuta casuta, apoi daca va ajuta locul sa construiti pe aceeasi aprenta este mai simplu, daca schimbati locatia trebuie sa vedeti in primul rand cu sursa de apa (banuiesc ca aveti apa la put american?), sursa de curent si canalizarea , pe unde o sa vina traseul ca sa nu va treziti ca trebuie sa spargeti fundatia pentru acest lucru.
Aveti mare grija pe cine gasiti pentru proiect caci e plina Romania de oameni neseriosi, atentie mare si la "meseriasi", stiti dumneavoastra.
Dirigintii de santier trebuiesc (altfel nu se deranjeaza) in constructii serioase, betoane, fier, etaje,etc.
Nu mi-am permis sa angajez pe nimeni care sa imi spuna ce altfel stiu si eu.
In orasele mari nu poti misca fara o evaluare a terenului, proiectant, autorizatii de intrare cu basculante si macarale,betoniere......dar banuiesc ca nu va fi cazul la dumneavoastra ...ca si la mine de altfel !
Eu vreau sa transmit metodele mele de a face o casa, alege fiecare sa faca ce vrea, unde si cum , pana la urma !
Multumesc pentru apreciere si va urez spor si succes in proiectul dumneavoastra, iar daca doriti sa va ajut cu ceva sa imi spuneti si vad ce pot face ! ;)
Ești foarte tare! Tine-o tot așa!
Multumesc frumos pentru apreciere si vizionare Bogdan ( recomand abonarea pentru instintari viitoare) !
Nu am încotro, pana termin casa asa o sa fac !
Felicitari pentru proiect ! Succes maxim!
Mltumesc frumos de apreciere si incurajare !
Bravo esti super,complimenti
Multumesc Neculai de vizionare , apreciere si abonare ( recomand) !
Incerc sa ajut cum pot !
salutari, faci o treaba buna, sanatate!
Multumesc mult Adrian, multumesc pentru apreciere si vizionare, recomand si abonarea pentru viitoarele episoade, acum sunt cu mutatul propriuzis si ma dat peste cap cu totul, dar va fi bine, nu va las asa cu episoadele, lucrez la ep 5 !!!
WOW! sunteti genial, mi-au placut f mult clipurile dmv. Mult success in continuare si spor la treaba!
Iti multumesc Valeriu, genial nu ……dar suflet pun caci nu am decat o viata si trebuie sa iasa totul bine !
Bună , îmi place foarte mult cum lucrezi , felicitări și spor la muncă în continuare 👋👋👋👋👋👋👋👋
Multumesc Ovidiu, multumesc mult.
Poate casa facuta de mine este mai atipica din punct de vedere al sistemului impus, dar cand ai bani e usor sa sti ce faci, iar cand esti mai restrans incerci sa gasesti solutii mai ieftine dar sa nu periclitezi siguranta proiectului !
Pana ma apuc de izolatia interioara o sa fac un episod despre atelierul ce se vede in curte, tot in sistem framing si tot asa imbracat in siding alb (se vede la inceputul filmuletului pe coltul curtii ), ca sa mai astampar oaemnii pe care ii simt ca nu mai au rabdare pana postez urmatorul episod despre casa (care mai dureaza un pic pana ma apuc ).
Multumesc inca o data si pentru vizualizare si te invit, in caz ca nu ai vazut, sa urmaresti si episodul 1 si 2 ca sa vezi cum am reusit in 2 persoane (eu si sotia mea......si respectiv in alta perioada de timp eu si viitorul ginere) sa fac casuta ....sau cum mi-a zis un prieten..ce casuta? asta e arca nu casuta ! :)
Felicitari !
Multumesc Dan pentru apreciere si vizionare !
bravo omule, cel mai sincer si complet review. o sa tin cont de sfaturile tale. multumesc
Salut Old cartoon multumesc pentru vizionare, apreciere si abonare( recomand )Nu este complet caci am omis multe chestii dar le adaug episoadele urmatoare ca sa nu se piarda nimic.
Banuiesc ca ai observat ca repet anumite aspecte ca sa fiu inteles , sper ca nu te-au deranjat!
Sa arunci o privire si pe celelalte episoade cat si pe intreg canalul caci te asigur ca te vei regasi cumva !
Daca te pot ajuta eu incerc sa te ajut.
Nu stiu daca ai observat dar am pus episodul 5 ieri !
Iar ca sa intelegi de unde sa plecat recomand episodul 1 ( am bagat subtitrare caci muzica de pe fundal deranjeaza si nu mai am cum sa modific !
Incerc sa îmbunătățesc calitatea episoadelor !
@@CanalulDeScurgere acum am vazut ca am comentat dupa contul canalului meu :) multumesc mult pentru informatii si pentru efortul de a explica in amanunt tot ceea ce faci. E un efort considerabil avand in vedere cat de multa muna este:). Eu sunt la faza de cercetare si as fi optat ca si tine pentru un doom geodezic. Inca mai studiez. Am gasit niste baieti in Deva care ti-l dau kit daca vrei. Stiu cum se face, am planuri, dar nu am finante momentan :(
@oldcartoon100 In ce zona vrei sa faci te odesic-dome-ul? ma refer in tara , pe unde?
@@CanalulDeScurgere undeva la 10 km de Ploiesti unde am achizitionat terenul.
@oldcartoon100 10km de Ploiesti spre sud? Adica mai aproape de Bucuresti? Caci esti destul de aproape pentru o vizita/intrevedere 🤗
Super , mulțumesc mult pentru informații 😊
Salut Florin , multumesc si eu pentru vizualizare, apreciere si abonare (recomand)
Am urmărit, este foarte detailat. Cred că pentru,,geo" ar putea să fie potrivit lemnul de paulownia. Ușor și bun, macar pentru calota superioara.
Salut marian, multumesc mult de apreciere si vizionare( recomand abonarea) am avut in mana lemn de paulonia, problema la el este ca dupa ce se usuca nu este stabil structural iar prinderile se largesc, singurul avantaj al lui ar fi ca este usor, dar nu l-asi recomanda pentru structuri portante !
Sunteți un om deosebit, care dorește să-și ajute semenii, mă înclin în fața dvs., aș dori să vă pun și eu mai multe întrebări și vă întreb dacă puteți să-mi lăsați aici o adresă de mail pentru a putea comunica cu dvs.
Adresa de mail trebuia sa fie disponibila in cont geomobila@gmail.com
Multumesc pentru apreciere , ar fi fost bine sa imi lasati aici o lista cu intrebari, ca sa pot raspunde iar raspunsurile sa ajute si pe altii !
Foarte frumos! De asta românul reușește peste tot ! Felicitări pentru tot ce ați făcut (e ceva muncă 😅, dar satisfacția e maximă). Anul trecut am renovat apartamentul de unul singur( mai puțin instalația electrică și baia), am economisit probabil vreo câteva mii de euro și știu ce înseamnă satisfacția lucrului făcut de tine, dar și munca a fost pe măsură. Mulțumim din suflet pentru materiale îmi dau seama câtă muncă și timp implică aceste clipuri. Sper să mă inspire in momentul in care voi reuși să fac și eu o căsuță! Multă sănătate, fericire și spor în continuare 👏👏👏
Multumesc David,
Da intradevar munca la greu dar atunci cand stai in casuta si afara ploua torential iar familia este unita ....viata 100% reala!
Noi ne ducem dar experientele traite impreuna ne ajuta copii sa razbata in viitor ( in caz ca va fi nevoie )!
Salut ! Te urmaresc cu mare drag si interes . O intrebare am , cum o sa incalzesti casa ? Si poate o sa fie un video despre sistemul de incalzire,(detaliat) si instalatia electrica . Spor in toate
Salut Marin , in primul rand multumesc pentru apreciere si vizualizare.
Da, o sa fac un episod( sau cate trebuie) ca sa detaliez sistemul de incalzire atunci cand o sa-l montez.
In princiiu va fi un traseu de incalzire in pardoseala living/ bucatarie/dining cu gresie +un traseu de incalzire in calorifere in camere/bai si mansarda .
O sa folosesc o centrala electrica printr-un buffer ce va alimenta ambele trasee si o centrala pe lemne ce va alimenta traseul de calorifere ( ca obtiune cand raman fara curent !
Dar o sa explic atunci in detaliu !
O sa urmeze episoade cu etapele pentru tot ce fac.
Vreau sa documentez fiecare pas care-l fac si cum , pana la finalul proiectului !
Multumesc inca o data pentru apreciere !
Larry Haun de Romania😎
Felicitari si multumesc pt detaliile pe care le aratati.
Cam tirziu pt mine sa mai corectez cateva chestii la casa mea de lemn, dar da asa este, o casa de lemn e mai speciala si f eficienta.
Cu Stima,
Florin
Multumesc pentru apreciere !
Am “devorat” cartile lui Larry ( le am ) !
Dintre toti mie de Larry mi-a placut caci ma facut sa simt ca pot face si eu acest lucru !!!
Daca respecti pasii, ordinea si lemnul …vei ajunge sa construiesti cuibul tau !
Ce anume nu mai puteti rectifica la casa dumneavoastra?
Poate va pot ajuta cumva !
@@CanalulDeScurgere
1. S-au pus cateva pene la talpa casei.
2. Scurgerea de umiditate de la geamuri a fost aciperita de glafuri la exterior.
Nr 2 il pot face, dar nr 1 nu mai pot.
Casa este cu pereti ridicati din 10/10 la distante diferite…iar exterior in loc de OSB s-au pus dulapo de 5cm cu falt.
Dupa ce s-a termibat ext am preluat eu si am inceput sa refac …pe unde s-a mai putut.
Vb la tel.
Cu Stima,
Florin
Am inteles,
Daca geamurile sunt bune si au garnitirile bune si nu intra apa pe la colturi atunci pe scurgerile de la geam se duce doar condensul care se face cand afara este iarna !
Structura dumneavoastra nu este stil framing , in stilul framing nu se folosesc patrati ci dulapi de 5x10 pusi perpendicular pe perete , in interiorul lor se baga izolatia !
Distanta intre ei trebuie sa fie calculata caci portanta structurii tine si de “desimea” acelor dulapi !
Iar dupa placarea cu OSB la exterior si interior structura devine autoportanta si nu mai misca pe nici o directie , deoarece osb-ul sau plywood-ul sau placajul multistrat este foarte important in structura framing , el asigura rigidizarea structurii asa cum spatele unui dulap rigidizeaza dulapul !
Daca aveti nut feder dulapii prinsi pe structura ar trebuii sa aveti la fiecare prindere cate doua holdusuruburi ( sau cuie, dar holdsuruburi sunt mai bune !
Dulapii cu falt se pun la exterior pentru finisaj nu intregesc structura ca si portanta, daca aveti cum, va sfatuiesc sa dati jos dulapii cu falt apoi sa prindeti osb mai gros de 15 ( daca se poate 22) pe patrati , peste osb sa veniti cu folie apoi dulapii cu falt dati cu ulei de in si dupa uscare cu lazura 3 in 1 cu protectie uv !
Puteti veni cu vata bazaltica intre folie si dulapii cu falt pe sistem sipca verticala ventilata dar vor fi extracosturi !
De aceea este foarte important daca faci framing sa ti cont de stilul calculat si proiectat ce scoate maxim din lemn dar micsoreaza costurile la productie !
Nu totdeauna lemnul mai gros este mai bun , iar faptul ca la noi se face o structura din patrati ( ca asa se face) si se insista ca merge si e buna……nu am ce sa mai zic , lemn irosit si durabilitate scazuta !
Nu stiu daca ma intelegeti ce zic ,sper sa va fi fost de ajutor !
Mulțumesc pentru răspuns dacă ai putea să dai mai multe detalii despre cum vei izola , eu sunt in aceiași situație ca tine și mi-ar prinde super bine . La fel trebuie să rezolv problema ventilației O SITUAȚIE IDENTICĂ mulțumesc foarte frumos pentru multele detalii . Îți doresc mult succes în continuare .👋👋👋👋👋👋👋👋💪💪💪
Dupa ce voi strange toate piulitele structurii(caci apoi nu mai am cum sa am acces la ele) , voi baga vata semirigida de 15cm in pereti , apoi folie isoflex ce are 3 straturi impermeabila la vapori, lipita si suprapusa pentru peretii de exterior (dar pe interior) si pentru acoperis, lipita bine cu role de aluminiu inclusiv pe podea si unita cu acoperisul, practic sa fie ca o punga toata casa pe interior dar la peretii de exterior si acoperis.
Apoi vin cu placare cu osb de 12mm, peste care vreau sa vin cu extrudat de 2cm...3cm (nu stiu sigur sa vad) lipit pe osb, iar apoi sa vin cu finisajele finale, in camere lambriu de lemn, in living gips carton , iar in bai sa etansez cu solutie impermeabila tot si apoi sa finisez cu lambriu pe verticala .
Pe podea voi merge cu incalzire in pardoseala si gresie in living, incalzire in pardoseala si parchet in camere cu optiunea de calorifere (adica trag traseele de calorifer dar nu le montez inca , le voi monta daca nu va face fata incalzirea in podea la o iarna de -20 grade, cu toate ca sunt convins ca nu va mai fi asa frig in Romania in urmatorii 200 de ani).
Iar mansarda va avea izolatie in acoperis si izolatie in podea (cea din podea doar pentru zgomot).
O sa detaliez in detaliu dupa ce fac, ca sa pot descrie exact ce am intampinat !
@@CanalulDeScurgere Bună dragul meu ,,îți mulțumesc foarte mult pentru răspunsul tău și aștept cu nerăbdare să văd exact cum o să faci ,vei fii profesorul meu cu tot ce vei continua . Îți urez mult succes in continuare .
Ma bucur sa aud acest lucru, multumesc inca o data pentru aprecieri !
mult de treaba , nu ma plang , dar va mai dura pana pun episodul cu izolarea, oricum voi incerca si cu detalii de poze cat si filmulete scurte sa descriu exact cum fac , caci la acest gen de casa e foarte important izolarea cu folie antivapori la interior sa fie etansa si sa fie neintrerupta, adica sa fie legata/lipita continuu periti exteriori-> acoperis si podea parter !
Sa formeze o folie continua , practic sa formezi o punga in interiorul case !
Inclusiv la geamuri folia va veni lipita pe rama de geam sa nu existe nici un fel de orificiu prin care se poate pierde caldura cat si umiditate !
Etanseitatea nu o so probez cu tunul de aer caci imi va strica lipiturile.
Casa nu va ajunge niciodata la o presiune interioara sau depresiune interioara asa cum o forteaza constructorii cu acel aparat !
In schimb trebuie atentie la fiecare colt si imbinare suprapusa , trebuie lipita bine si ulterior sa nu fie rupta de placarea interioara !
Felicitări!
Multumesc frumos Robert pentru apreciere si vizionare !
Eventual in un viitor video, ne povestesti un pic si de cheltuelile legislative please ? ...adica proiectant, structurist, avize de tot felul, birocratie etc...
Am terminat acuma de vazut videoul... ma duc la parte 4.
Un video foarte constructiv.
Multumesc tare mult si numai de bine sa auzim
Legea este lege peste tot dar este diferit interpretata in functie de zona , judet, primar, locatie , oameni .......De aceea nu e concludent pentru altii ce am facut eu , fiecare se descurca si rezolva cum crede in functie de cele descrise mai sus , inca traim in Romania si inca mai exista oameni ( nu cetateni europeni)
@@CanalulDeScurgere
Bun dar asa cu putine cuvinte te rog...
Ai facut proiectul cu Sketchup si apoi l-ai dat la un structurist sa il controleze(eventual modificari) si apoi sa il stampileze ...
Aprobat de inginerul structurist, mergi iarasi la ceva arhitect sa termine proiectul ?
Ai nevoie inca de ceva alt proiectant ? ...sau ii suficient inginerul structurist si asa ii gata proiectul ?
Mersi mult.
Super tare! Multumesc!
Pentru putin, eu multumesc pentru incredere !
Super "căsuța"! Vă doresc să vă bucurați sănătoși de ea împreună cu familia! M-am uitat 2 ore neîntrerupt și m-aș mai fi uitat, dar o să caut episodul următor 😀. Mă bate și pe mine gândul să-mi construiesc una, dar doar pe parter, de 90 - 100 metri pătrați. Însă am o teamă legată de umezeala din osb. Oricum, mulțumim pentru toate informațiile, am învățat ceva lucruri noi, recunosc. Numai bine!
PS: puteți filma și în 30 fps, se vede bine, plus că d-voastră țineți camera fixă. Deci n-ar fi o problemă 😀, părerea mea.
Multumesc Cosmin pentru apreciere si vizionare!
Acum lucrez la placarea cu osb pe interior, migala multa, iese asa bine incat ma candesc sa o las asa :)) Sa dau osb-ul cu alb si apoi sa-l sterg un pic sa ramana asa vintage, mai vedem !
Deabea astept sa trec la izolarea acoperisului ce cum da caldura incalzeste casa ca o teracota , dupa o fac episodul 5 , apoi ma apuc sa fac scara...podeaua mansardei si dupa aceasta podeaua de la parter !
Urmand finisajele interioare !
Nu ma plang de munca si ti-am zis aceste lucruri caci deja ne bucuram de ea dar vor veni vremuri si mai bune cand va fi gata !
Multumesc si pentru sfatul cu camera , nu m-asi fi gandit ca frame-urile in plus defapt ajuta la filmarea in miscare , fac tranzitia mai lina !
Succes
Multumesc pentru incurajari Viorel !
Interesant. Respect pentru ceea ce ați reușit să faceți.
Am si eu un teren de 270 metri in bucuresti pe care se afla deja o casa vagon de 70 metri. Sunt constrans sa construiesc o cladire noua de 6m x 6m.. Se renteaza sa o construiesc pe structura din lemn la dimensiunea aceasta?
Multumesc
Multumesc pentru apreciere si vizionare !
Tinand cont ca eu lucrez cu lemn, va sfatuiesc ca este mai putin costisitor sa faceti din lemn si aveti mai multa manevrabilitate la proiect !
Fiind 6 x 6 va puteti ridica cu o mansarda locuibila fara sa aveti etaj, deschiderea de 6m din punctul meu de vedere este optima pentru o casa fara stalpi in mijlocul ei.
Trebuie totusi sa vedeti daca va permite zona o constructie de acest gen (tinand cont ca este in Bucuresti), stiu ca trebuie sa aveti 2,5...3m de la gard si sa nu aveti geamuri spre vecin sau acoperis fara scoc aliniat cu gardul,etc.
Sunt niste reguli (legi) ce in Bucuresti nu sunt discutabile.
Daca aveti fundatia de la vechea casa incercati sa faceti o "consolidare" (cu autorizatia aferenta) si apoi vedeti ce faceti, daca dati jos si reconstruiti sau doar consolidati si va ridicati cu mansarda/etaj!
In principiu daca gasiti pe cineva priceput sa faca casa din lemn nu va dura mult, iar daca va apucati sa faceti si aveti probleme ulterioare va sfatuiesc sa mergeti pe betoane si zidarie !
Eu unu asi alege intotdeauna lemnul indiferent cat ar fi de scump caci daca faci calculele si ai grija la tot sa fie perfect eu zic ca renteaza (ca sa te citez Alex).
Respect pentru munca!
Multumesc Gabriel , inseamna foarte mult sa-ti placa ceea ce faci , de aici si pofta de informare ai daruirea informatiei .
Multi cu care am vorbit mi-au spus ca de ce zic, lasa-i sa descopere, lasa-i sa greseasca …..asa mi-au zis !!!
Destule generatii care sau “descurcat” , sper ca o data cu generatia 1975…1985 sa ajungem sa impartasim ceea ce stim , in caz ca suntem ascultati sa mai invete si altii !
Nu imi fac probleme de generatia copiilor mei , se vor descurca cu aplicatii si internet dar ar fi bine sa nu uite sa mai ascuta si cate un creion de lemn din cand in cand !!!( sti ce zic ? )
@@CanalulDeScurgere Salutari, am citit raspunsul tau plin de vorbe ce merg la suflet! Ma bucur nespus ca iti gasesti timp sa dai share la aceste informatii. Si eu sunt din aceiasi generatie cu tine, m-am saturat de apartmanet si sunt la stadiu de proiect. Incerc sa gasesc cea mai buna solutie si sa fiu cat mai eficient. Dimensiunile casei sunt aceleasi apx 12x8. Diferentele ar fi ca as vrea ca fundatia sa o fac pe piloni, barne de 20x10, apoi dulapi de 10x5 si podea de OSB, sa ridic peretii in stil timberframe american cu dulapi de 10x5x250, exterior polistren 15, Osb3 15, izolatie intre dulapi vata minerala, rigips prins direct pe dulapi. Sus talpa dubla si acoperis intr-o singura apa. In acest moment desenez solutia asta si apoi vreau sa iau in calcul si soltuia cu dulapi 15x5 si pe exterior folie apoi direct lambriu de 20. Pretul lambriului pare sa fie acelasi cu cel al OSB-ului pe m2. Sper cu timpul sa tinem legatura si eventual m-ar ajuta (dupa ce termin propunerea de proiect) o parere de-a ta. Spor la treaba si sper sa va puteti muta curand "acasa".
Imi poti lasa o adresa de mail si vb acolo mai in detaliu daca vrei.
Vezi doar ca prin ce treci tu eu am trecut si credema ca am ajuns la concluzia ca o placa radier este la acelasi pret cu podea de parter facuta din dulapi de 50 x 250 x 4000 pe piloni .
La varianta care te-ai gandit tu trebuie sa mergi pe piloni de 40cm diametru din 2 in 2 metrii, apoi la suprafata ta de 12m x 8m eu asi merge cu grinzile puse pe 4 m (pilonii trebuie sa fie 3 randuri, adica perimetral si inca un rand la jumatate pe lungime, apoi grinzile puse pe lat de genu 100 x 150 x 4000, peste ele vi cu "podeaua" facuta din dulapii respectivi pusi pe muchie, peste cutia formata vi cu osb de 22 dar nu uita sa bagi folie dedesupt si izolatie (caci ai toata podeua suspendata.
Astfel daca aduni ca pret tot ce ti-am zis vei vedea ca iesi mult mai ieftin cu o placa radier de 20cm grosime...25cm sau chiar 30 cm grosime, cu tot cu extrudat sub beton, beton ,fier,etrieri perimetrali si sub peretii de interior !
Iar o placa din beton e o placa de beton pe care poti construi linistit indiferent de vreme !
Si eu am plecat de la ideea de piloni dar cand am vazut la ce pret ajung cu forarea (burghiu de mana si munca ) cu betonul cu prinderea de beton a grinzilor, cu grinzile, si cu toata podeaua din dulapi......la final sa realizez ca aveam toata "fundatia" din lemn iar la clima noastra nu este grozava, tratare pe dedesupt ce nu mai ai cum sa o refaci, umezeala ce strica lemnul...etc. Plus ca o podea de lemn este flexibila, cand stoarce masina de spalat rufe vei simti o vibratie in toata casa :) !
Eu zic sa vorbim inainte sa te apuci, faci cum vrei pana la urma dar eu am avut 4 ani sa fac si sa refac si sa regandesc si financiar toate posibilitatile de constructie din lemn, prima obtiune a fost geodesic dome (am planuri am proiectul facut dar nu am gasit lemnul de calitatea necesara), costa cel mai putin si e cel mai rezistent ca si constructie avand suprafata de locuit ce-a mai mare(cu posibilitatea sa ai si etaj in interior).
Apoi mai este posibilitatea solutiei mele , placa + casa de lemn in stil framing !
Iar de aici in colo sunt casele din bca, caramida, structura metalica cu panouri izolate, casa din CLT , casa din busteni (dar la ora asta bustenii sunt de aur ). si altfel de case !
Deci , te pot ajuta cu sfaturi ca sa pui pe foaie proiectul final, caci e foarte important sa nu modifici ideea pe care incepi dupa ce o incepi !
Am vazut case incepute in stil framing si continuate in alte stiluri de nu mai intelegi nimic din ce iese !
Mulțumesc pentru răspunsul prompt. Daca as izola in interior cu aceeași soluție bituminoasa, as mai avea nevoie de folie? Mulțumesc încă o dată că vă faceți timp sa ne răspundeți!
Folia este mai buna pentru interior caci este facuta sa nu se rupa in timp si are un coeficient de alungire.
Astfel , structura de lemn mai lucreaza in timp iar la solutia bituminoasa se pot forma crapaturi, pe cand la folia bine pusa nu se mai intampla nimic, va ramane izolatia contra vaporilor mult timp !
Buna ziua. Felicitari pt proiect. Ma inspir din ceea ce ati facut. Imi puteti apune de unde ati luat suruburile spax? Multumesc si spor in toate!
Iti multumesc mult pentru apreciere Raul , te invit sa vezi si episodul 1 si 2 cat si rezolvarea problemei cu canalizarea !
Holdsuruburile Spax le-am luat de la Dedeman, cred ca sunt importatori unici sau au exclusivitate la aceasta firma, mai sunt si alte suruburi asemanatoare dar aliajul din care sunt acestea garanteaza prinderea sigura !
Va astept sa va abonati ca sa fiti instiintat de episoadele noi care urmeaza !
Multumesc inca o data , multa sanatate si tie !
Ai ceva poze de la casuta?, mi le poti trimite pe geomobila@gmail.com in caz ca te pot ajuta cu ceva !
Vai cata dreptate ai la faza cu durerea de ceafa/coloana cand te uiti la televizor... (01:56:19)
Eu am ajuns sa-mi iau ochelari de aia periscopici domnule... stau perfect pe orizontala si cu ochelarii aia ma pot uita direct la TV :-)
Interesant
Multumesc frumos !
O sa fac un episod de completare , mai sunt 27 de puncte care am observat ca le-am inceput dar nu le-am terminat !
Revin cu un episod de completare !
Felicitări! V-am urmărit cu plăcere și atenție! Si eu apreciez lemnul! Ce parere aveti despre o casuta de vacanta din barna de 44mm chertata asezata pe piloni? Se poate izola in viitor?
Salut ovy, multumesc pentru vizionare si apreciere !
Te referi la cele de la castelan ? Adica acel gen e chertare ?
Ca si structura framingul este ce-a mai buna solutie cu lemn putin si durabilitate ca si portanta si constructie in timp !
Daca faceti pe piloni atunci podeaua trebuie sa fie izolata in grosimea ei, astfel necesita mai mult lemn pentru podea ce trebuie sa sustina si greutatea moblierului si a persoanelor !
Optez pentru placa de fier beton sau fundatie caci costa la fel ca si pilonii si podeaua de lemn !
Sub podeaua de beton veniti cu extrudat grafit si astfel in casa puteti face izolatia podelei si apoi sa folositi incalzirea in pardoseala !
Pe cand la piloni se va face un caroiaj din grinzi si podeaua va fi compromisa caci este din lemn iar sub ea nu se mai baga nimeni ulterior !
Rozatoarele isi fac loc prin podeaua din lemn iar calitatea lemnului ca sa mergeti pe varianta de podea pe piloni va va costa cat dati pe fierul beton cu beton cu tot si turnare in cofraj !
Genul casutelor castelan sunt pentru casute de gradina sau magazii, ori casute de vacanta ...numai vara !
Daca luati una de acel gen si o izolati bine va face condens la podea caci pe piloni e problema !
Am vazut casute pe piloni cu podeaua din patrati de 10x10 si apoi batuta scandura :)), in nici un caz !
Podeaua de lemn ce se aseaza pe piloni trebuie facuta cum am facut eu podeaua la mansarda din dulapi pusi pe muchie de cel putin 5 x 25 iar in grosimea de 25cm bagata vata, capacit jos si sus cu osb,folie, izolata dedesupt....e bai mare si costuri mari !
Va spun caci si eu am avut ideea de a face pe piloni si la cat ma costau pilonii cu etrierele, apoi grinzile pe lungime, apoi dulapii ce formeaza cutia podelei, apoi izolatia din interior si placarea cu osb fata spate plus hidroizolatie si ignifugare...credetima ca am facut calculul si dadea exact la fel ca funatia de beton, iar ca durata de viata fara intretinere betonul troneaza !
Sper ca nu v-am plictisit cu raspunsul !
@@CanalulDeScurgere mulțumesc mult pentru indrumare! Conteaza enorm o indrumare sincera si la obiect de la cineva care știe! Nu m-ați plictisit!
Multumesc pentru apreciere !
Salut ! Intr-unul din clipuri am vazut ca aveti langa bazinele IBC trestie ! As vrea sa va intreb unde credeti ca as gasii asa ceva ....m-am tot uitat pe internet si nimic ...
Felicitari pt clipuri ! Ati mai castigat un abonat !
Multumesc Florian pentru apreciere!
Cand am cumparat terenul in 2016 in acel loc era un "cuib" de cateva fire caci proprietarul facea butoaie si folosea frunzele la etanseizarea doagelor !
Ingrijind prin tundere, in fiecare an sa inmultit cuibul !
Am ales sa fac bazinul acolo ca sa tina umbra si sa aiba apa cand spalam cate ceva !
Daca esti din Bucuresti sau Ilfov pot veni la tine sa-ti aduc un cuib de trestie ca sa aveti si voi !
Am in viitor proiecte prin curte cu trestia stransa in fiecare an si pusa la uscat !
@@CanalulDeScurgere multumesc ! Nu sunt in Romania momentan ....dar cand voi ajunge poate luam legatura cumva ! 🤝🤝
Da Florian, cu ce-a mai mare placere !
Felicitări, ai făcut o treaba minunata!! Cum as putea sa iau legătura cu tine?
Ca si in sectiunea About/Despre adresa de mail este geomobila@gmail.com !
Ce parere aveti de aplicarea masei de șpaclu peste polistiren? Am vazut ca dvs ati optat pentru panouri pe exterior. Care a fost principalul motiv? Mulțumesc.
Eu am optat pentru siding pe exterior, nu sunt panouri din tabla cu izolatie in ele..NU!
Ceea ce am pus eu este siding de la firma VOX (de la horbach) ce ofera 55 de ani garantie la degradare sau decolorare pentru acest tip de fatada, este un lambriu special de exterior si se monteaza bucata cu bucata.
Intradevar cand vedeti finalul se poate crede ca sunt panouri dar lambriu practic sunt profile(fasii) late de 28,5 cm si lungi de 385 cm groase de 1,1mm prezinta striatii la modelul alb dar au si alte culori, eu am optat pentru alb ca sa nu incinga casa pe timpul verii !
Principalul motiv ca sa pun siding a fost pretul pe metru patrat la vremea aceea de 29lei/mp si faptul ca daca il puneam bine casa ramanea ventilata si protejata de intemperii !
Ca sa intelegeti mai bine si mai in detaliu cum se pune siding-ul va recomand un video(atelierul facut tot de mine cu 4 ani inaintea casei) ce l-am postat recent.
Urmariti cu atentie etapele, este un filmulet in care explic cum se pune sidingul !
Daca va intereseaza acest subiect pot face un episod dedicat instalarii propriuzise cu toate secretele eferente !
acesta este >>> th-cam.com/video/5ky-Xc7VCd8/w-d-xo.html
Vizionare placuta si daca mai aveti intrebari va astept cu nerabdare sa va ajut !
@@CanalulDeScurgere excelent si asa. Regimul termic in Romania e identic ca in Canada. Faceti exact ca acolo.
Problemă e că românii vor case mediteraneene apoi suferă de frig si plătesc impozite babane.
exact , plus ca se schimba clima ( se incalzeste ) vad asta de 6ani in România la câmpie !
Salut , felicitari pt constructia realizata .
Dupa cateva luni de la finalizare cat sa lasat lemnul la imbinaturi . Se poate vorbi in privat pt anumite intrebari .
Salut Vio, lemnul nu sa lasat pe lungime ci sa "strans" pe grosime de la 5cm la 4,2cm si pe latime de la 15cm la 14,4...aproximativ. Nu a fost lemn verde crud, cand l-am luat era stivuit la sipca de 3...4 luni expus afara deci a avut un pic de timp sa se zvante. Apoi l-am luat eu, la mine a durat vreo 2 luni pana am facut structura, apoi vreo inca vreo luna pana am imbracat /placat cu osb exteriorul si l-am lasat asa pana acum, adica inca vreo 6 luni, deci de cand a fost taiat pana cand o sal plachez pe interior a trecut 1 an aproximativ !
Daca placati imediat dupa ce faceti structura si imbracati si pe interior cu folie si osb atunci trebuie la exterior sa puneti folie anticondens prin care se va elimina vaporii/apa din lemnul ce este in structura.
Lasati-mi o adresa de mail si va contactez ca sa vorbim , daca doriti !
Mulți mi-au spus că sunt nebun,atunci când am zis că o să-mi fac o casă pe structură de lemn,în regie proprie.
Mă bucur că nu sunt singurul nebun!
Bravo pentru tot ce ai făcut!
Că să înțeleg mai bine ,n-ai dat cu nimic pe lemn,încă? Urmează? Și cu ce?
Salut Gigi din nou, pai da..noi astia nebuni mai facem cate ceva din cand in cand :)) . Sti cum este..nevoia te invata !
Am observat ca pe youtube nu exista constructie de lemn (casa stil framing) in regie proprie cu lux de amanunte in romania (sau cel putin nu am gasit eu).
Daca vrei poti da peste structura cu ce solutii recomanda specialistii sau chiar si cei de la pompieri iti da bidoane la 50lei(era anu trecut, acum nu mai stiu) cu o solutie (salina) la 10L de dat cu pompa ,pentru protectia anti-incendiu(apa se evapora si cristalele de sare protejeaza antifoc).
Dar lemnul este cuprins intre osb-uri, iar acestea sunt antifoc oricum, lemnul nu ia foc in spatiu inchis decat de la circuitele electrice ,in cazul meu apa si curentul vor fi aparente pe pereti, nu bag nimic prin structura !
Astfel nu cred ca o sa mai dau cu vreo solutie pe structura, decat pentru anticarii eventual (si cariile ataca si se dezvolta la umiditate constanta ....deci...).
In schimb etanseitatea constructiei la interior si la exterior trebuie sa fie impecabila si inpenetrabila inclusiv la vapori de apa!
Iar la o constructie din lemn trebuie sa gasesti solutii de etansare flexibile nu rigide, gen mamut (adeziv gen silicon ce nu este silicon) care ramane elasic si dur, in acelasi timp, in contact cu suprafata pe care este pus !
Trei ani,poate nu,dar de doi ani "pedalez" pe TH-cam , la casele timber frame de la americani. Atât m-am uitat, că am totul în cap.
Deja mi-am făcut o căbănuță locuibilă,ca organizare de șantier,cu tot confortul( căldură,duș,chiuvetă și apă caldă). Sper ca anul ăsta să fac fundația și de la anu' să încep construcția. A fost un antrenament pentru viitoarea casă.
Dacă ești un pic dibaci,se face! Greu, mai ales că ăștia ne-au strâns de gât cu prețurile astea.
Multă putere de muncă și ție,să termini ce ai început!
Eu am experienta in lemn si cu lemn de cand ma stiu (bunicul meu tamplar/dulgher...tatal meu sculptor in timpul liber), cu mobila de 25 de ani (anul acesta), dar sufletul meu era la lemnul masiv si la constructiile din lemn crud/masiv. Arhitectura o am din nastere (fratemio chiar profeseaza si e arhitect), desenul si vederea in spatiu si iubirea pentru natura si pentru transformarea lemnului in ceva functional si nemuritor (sau cat o tine ) !
Cand fac un proiect intotdeauna gandesc cum asi dori eu sa fie si nu las calitatea in detrimentul banilor, dar mai este varianta cand trebuie sa te incadrezi in niste fonduri si nu ai nici pornirea necesara...iar atunci dai de unu ca mine si te motiveaza si gata....casa e in picioare ! :)
Asa am procedat si eu, am facut atelierul in 2018 (6m x 4m) ca si incalzire, apoi la casa am modificat proiectul din mers aducand imbunatatiri in functie de materialele si lungimea lemnului care-l gaseam, astfel a ajuns o "arca" de casa (cum imi zice un preten, ca eu sunt ca noe si casa e arca)....practic chiar asa e caci cu ea imi salvez familia de "potopul" ce va sa vina :) !
Felicitari frumoasa lucrare, ce grosime are osb la pereti, va multumesc.
Salut Robert, osb-ul de exterior l-am pus de 15mm (prefer osb-ul de la Egger ca si calitate) iar pe interior la pereti va fi de 12mm, daca ai cum sa pui de 15mm si pe interior pune , e mai bine !
Va salut si va respect pentru tot ceea ce faceti, cum putem lua legatura pentru mai multe detalii ?
Va multumesc,
Alexandru
Puteti sa imi trimite-ti mail si va voi raspunde cand pot, dar rugamintea mea este sa ma intrebati aici pentru ca raspunsurile mele sa poata ajuta si alte persoane !
@@CanalulDeScurgere vreau sa fac aceeasi casa pe dimensiunea 12x6, imi lasati o adresa de mail pentru a discuta mai in detaliu ? Va multumesc din suflet.
@@homelitovoi ca si la sectiunea ABOUT/DESPRE adresa de mail este geomobila@gmail.com !
Ca si dimensiuni si eu am plecat tot de la 6 x 12 dar nu am reusit sa bag doua camere pe lat de aceea am latit-o la 7m ca sa inteleg ceva din acele camere.
Un dormitor rezonabil trebuie sa aiba undeva intre 9,5 si 12 mp pe o inaltime de 2,4...2,6m , va zic asta ca poate va ajuta la ceva !
Tot respectu.
Multumesc frumos Adrian pentru apreciere !
Super tare, am urmărit toate 3 episoadele. Spor in continuare!!
Multumesc frumos pentru apreciere si vizionare !
La final va fi ceva unic sunt sigur, si prin felul cum iese cat si prin faptul ca am ajutat cu aceste filmulete pe multi !
Si continui sa ajut cu episoadele ce urmeaza, stati fara grija !
Salut, foarte frumos explicat, felicitări! Îmi doresc și eu o casa timberframe sa o fac in viitor și asi vrea sa te întreb dacă în loc de OSB asi putea sa pun placi de mdf, pot face rost la un preț extraordinar de mic doar că aceste placi sunt la 120cm X 80 cm grosime 1 cm, asi vrea sa pun oriunde se poate intr.o casa plăcile astea, mulțumesc anticipat.
Salut Bogdan, multumesc pentru apreciere!
Osb este structural si are portanta intr-o structura, poate descarca in doua planuri forte de comprimare , arcuire, torsionare .....
Mdf ( tinand cont ca fac mobila de 26 de ani ) este o pudra presata Mediu caci nu este HDF , ce se preteaza doar la usile de mobilier avand posibilitatea de a fi frezat si gravat ca ulterior prin grunduire si vopsire sa fie un produs final !
Mdf este foarte greu si foarte dens dar absoarbe apa instant expandand in zonele neprotejate de vopsea sau melamina!
Astfel mdf-ul de 1cm este foarte ieftin caci nu se poate face din el decat elemente de decor gen cutii de bijuterii, suport de telefoane, placi pe care se pot atasa poze/icoane, machete sau unele elemente din cadrul unor proiecte mici !
In nici un caz nu folositi mdf la structura ( indiferent de grosimea lui) sau la podea sau oriunde in afara de mobilier !
Ati putea sa gasiti pe cineva ce face sertare pe glisiere tandem si poate folosi mdf ca si fund de sertar cu o deschidere de 80cm maxim , dar si atunci acesta trebuie protejat de lichide in interior !
Merci mult de răspuns, totuși dacă plăcile de care vorbesc sunt din hdf nu din mdf, le am văzut dar nu știu să fac diferența știu doar că sunt dure, multumesc
Sunt Mdf sigur caci Hdf-ul este mai scump si de obicei pe o fata are melamina sau plastic !
Exact, au melamina, sunt lucioase, și foarte dure. Defapt ele sunt capace la niste paleți cu un conținut destul de scump.
După ce aplici pe osb- exterior soluție bituminoasa asfaltica , cu cauciuc se mai poate lipi cu spumă poliuretanică polistiren, mai face priză?
Nu cred ca se mai lipeste nimic(nu mai adera nici un fel de adeziv) , dar este mai buna vata bazaltica pe exterior peste osb , iar atunci trebuie folie intre vata si osb , fara sa mai dati osb-ul cu ceva !
Nu este bine sa puneti peste osb polistiren caci osb este considerat un fel de bariera, iar polistirenul va face condens sub el (peste osb).
@@CanalulDeScurgere nu am înțeles clar raspunsul dvs., cum se efectuiază prinderea foliei și lipirea vatei bazaltice??
@@horatiubujor1852 Daca va referiti la izolatia pentru exterior (peste osb) atunci puneti folia prinsa din loc in loc cu capse sau lipita, apoi vata bazaltica cu prinderi speciale (ciuperci cu holdsurub pentru lemn) la colturi si unul in mijloc, apoi peste vata bazaltica finisajul cu plasa si decorativa sau ce vreti sa puneti !
Vrem un video unde ne aratati proiectul (Sketchup) cu structura geodesica :-)
Singurul lucru de care imi este frica la o chestie de genul ala este grindina... care in ultima vreme face ravagii...
...mai revin in cursul videoului :-)
Salut Denis, din nou, esti primul care vrea sa vada geodesic-ul , o sa-l construiesc dar va fi doar structura alba /meralica si va fi printre salcamii din spatele curtii, vreau sa fie o structura alba cu diametru de 12m si baza de 10m ( caci va fi 5/8 5V daca sti ce inseamna) si va folosi la catarare si alpinism atat pe exteriorul lui si cat pe interior !
Asta pentru ca vreau sa ma mentin in functiune lucrand cu greutatea propriului corp ( la propiu) , si binenteles va fi distractie pentru cei ce vor veni , mai sunt si alte chestii ce le voi face prin curte, un mini aventura park prin copaci cu tiroliene , o casuta in nuc ( peste 10ani) cu acces de pe balconul casei, o sa fie frumos la final, important este sa fim sanatosi si sa nu ne defocusam de la visele noastre !
@@CanalulDeScurgere
Poi daca doresti poti sa faci si tu un solar geodesic :-)
...un solar ii tot timpul bine venit la o gospodarie.
Ai reusit sa vezi pozele de la solarul meu (lasat link in primul video) ?
Imi place mult un om asa gospodar care tot timpul inventiaza cate ceva asa... sa nu piarda vremea si sa faca ceva frumos di de folos.
La videoul asta inca nu am ajuns la mijloc :-)
Nu te grabi, important este sa ajunga informatiile cum trebuie !
@@CanalulDeScurgere
Nu daraca... m-as uita la videouri de astea si toata noaptea :-)
Multumesc deja inainte de al termina de vazut :-)
Multumesc mult Denis , sa nu uiti sa te abonezi caci observ ca 92% dintre cei ce vizioneaza nu sau abonat :)), dar asta este , o sa pun si subtitrari ca sa ajut si pe cei ce nu inteleg romana !
Va salut !
Urmaresc cu atentie documentatia dumneavoastra deoarece vreau sa demarez si eu un proiect foarte asemanator . am vazut ca sunteti documentat, si din acest motiv am cateva intrebari:
1. Lemnul e rindeluit?
2. De unde l-ati procurat?
3.In alte documentare pe you tube specialistii sunt impotriva folosirii osb-ului pe exterior datorita permeabilitatii reduse la vapori. Ei recomanda folosirea unui material mai permeabil la vapori decat lemnul folosit in structura.Am vazut ca sunteti foarte documentat si din acest motiv v-as ruga sa-mi spuneti rationamentul dumneavoastra.
Daca-mi aduc aminte de alte intrebari...revin :)
Multumesc anticipat.
Salut Petrica, multumesc pentru vizualizare și apreciere recomand și abonarea!
1- lemnul nu este rindeluit, este lemn de construcții
2- Din bucurești strada fundeni cum te duci de la morarilor spre fundeni pe stânga dupa lukoil ( benzinaria), sunt turci/arabi ce aduc lemn din covasna clasa A !
3- pe exterior la americani se folosește playwood sau osb de maxim 12mm caci mai gros e impermeabil la vapori!
Eu mergând pe varianta de 15mm nu am mai pus folie ci am dat cu pasta bituminoasa , trebuie ca pe interior sa nu aveti umiditate deloc in casa ca nu mai are pe unde iesi !
Urmareste episodul 4 pentru mai multe detalii te rog !
Foarte bine,o intrebare va rog,la vara vreau a construiesc o casa la fel dar numai 70 metri patrati. Dumneavoastra executati si In alta zona. Ma interesează deoarece caut constructor.Astept un raspuns,mulțumesc
Salut Viorel , cu ce-a mai mare placere asi dori sa am ocazia sa pot construi casuta ta !
Cand la vara? in 2023 poate, nu?
Da domnul meu 2023 ,un numar de contact ,sau Facebook, Wattsap???
Va las adresa de mail si vorbim acolo va rog daca se poate !
geomobila@gmail.com !
Nu am instalat nici o aplicatie de socializare pe telefon din cauza ca au sarit pe mine toti cu intrebari (eu facand mobila la origine), de aceea am zis sa va las adresa de mail iar apoi sa vorbim acolo !
Bravo omule, te-am descoperit recent si te urmaresc cu drag.
Sper sa ma bag si eu in curand pe construit, dar momentan nu am nici terenul, mai am de explorat.
In ce sat/zona ai gasit terenul? Am vazut cadrele din drona si pare destul de verde.
Sa stii ca la fel cum tu ne ajuti cu informatii si voie buna, la fel si eu incerc sa te ajut cum pot (adica nu stau skip la reclame :) putin cu putin poate iese ceva)
Ah, si sper sa nu te superi, m-am mai uitat si eu in trecut pe youtube la case framing (eu inca ma uit, ca de facut vad ca nu fac nimic momentan), cred ar mai fi fost si optiunea ca sub boiandrugii de la usi/geamuri sa dublezi verticala astfel incat boiandrugii sa stea asezati pe un lemn intreg ce merge in podea, dar aici tu stii mai bine calculele, probabil ai luat si asta in considerare dar nu se mai integra in sistemul de 62.5.
Spor in continuare.
Robert ai dreptate si ai observat bine, mai corect era sa fac asa cum zici tu, dar deschiderea geamului era de 116 x 116 si astfel este prea mica pentru a dubla verticala pana sub boiandrug, eu recomand ca acest fel de dublura sa se faca de la geamurile de 140 lungime orizontala in sus caci tensiunile cosoroabei sa aiba unde sa descarce !
Multumesc mult pentru ajutor sa sti ca te poti abona pentru continut exclusiv ca sa ma poti ajuta mai mult (daca vrei binenteles, nu oblig pe nimeni) !
Esti dintre cei putini ce chiar inteleg ajutorul pe youtube avand continut valoros gratuit !
Iti spun un secret ca sa nu afle nimeni :)), sti ce fac eu acum, pun parchetul la mansarda, mai am un pic si termin mansarda si voi face episodul 5 , care e asteptat ca painea calda !
Salut mister, am urmarit toate video-urile tale legate de constructia casei si am o dilema : la un moment dat ai spus ca ai proiectat in sketchup toata structura asa cum este , iar apoi ai asamblat-o impreuna cu ginerele si, ma rog, cu ajutoare din familie. Intrebarea mea este : cum ai procedat dpdv legal ....cu proiectul si autorizarea lui , etc....din moment ce tu , practic, ai asamblat structura proiectata de tine ? stiu sigur ca o casa de genul asta are nevoie de un proiect arhitectural , avizat si de un inginer structurist, etc. apoi in baza acelui proiect mergi si ceri o autorizare, apoi te apuci si construiesti fix ce se afla in acel proiect. cel putin asa sunt regulile, ca mai apoi sa primesti aviz favorabil la receptia lucrarii. am de gand sa fac ceva asemanator si m-ai bagat in ceata cu faza asta.....daca poti detalia putin te rog aspectul asta, proiect vs autorizatie vs sketchup :)) if that makes any sense. sper ca intelegi ce zic si as fi recunoscator pentru ceva lamuriri. multumesc frumos si doamne ajuta sa reusesti tot ce iti propui si de acum inainte. cu respect ! ioan
Salut Ioan, multumesc pentru vizionare, apreciere si abonare ( recomand )!
Ai perfecta dreptate exact asa trebuie facut si in cazul tau , asa cum ai zis tu !
Eu am adus in discutie si am punctat cum am facut casa/ structura, solutia tehnica ca sa dau un imbold celor ce au aceasta nevoie !
In cazul meu , am facut proiectul in programul mentionat, l-am exportat intr-un format ce se poate modifica in programul de arhitectura , apoi l-am transferat unui structurist ( cu autorizatie si facultate) ce a adus mici modificari , apoi a scos proiectele ce le-a trimis arhitectului ( ambiental ) ce a dat k , sau randat si scos planurile , si ne-am apucat de treaba, autorizatii si taxe platite la primarie ( dar vezi ca difera de la comuna la oras si de la primar la primar, sti ce zic ), dupa structura vizite de santier fara probleme sau modificari si totil k !
Nu am vrut da detaliez latura aceasta caci descurajam omul ce vroia sa faca !
Ideea este ca se poate face o casa din lemn in acest mod , cu multa munca intradevar si nervi de otel pentru birocratia din romania , dar se poate !
Daca eram avocat sau arhitect scoteam in evidenta toate aceste aspecte dar eu vreu sa ajut la construire la prelucrare si executare nu la altceva!
Recomand sa se faca toti pasii necesari care trebuie pentru a ajunge sa poti construi acest gen de casa, fiecare in situatia si zona lui si dupa posibilitati !
In rest? sanatosi sa fim ca le rezolvam noi pe toate !
Trebuie sa ai cunostinta de lemn, structura, in cel mai mic detaliu( nu e complicat dar trebuie sa sti ca altfel te "fac" toti pe langa care treci ....iar casa nu va mai fi facuta ca ramai fara bani pana la construcție de " grija" sistemului fata de tine ! ( sper sa intelegi ce am vrut sa zic )
Spor si rabdare , important este sa iasa bine !
@@CanalulDeScurgere îți mulțumesc frumos pentru timpul pe care l-ai acordat să mi dai lămuririle și pentru toată munca depusă pentru a oferi toate informațiile folositoare pe canalul tău. Spor în toate, stimă și respect!
Multumesc frumos John, daca mai ai intrebari incerc sa te ajut !
Super tare! imi place mult cum a ieșit pana in momentul actual! imi poti spune te rog frumos cat tea costat pana in momentul actual cu aproximatie?
Am zis pe la finalul episodului 3 (costurile din data respectiva)...19.500 Euro !(descriu pretul pe materiale separat, lemn,holdsuruburi, elemente fixare, osb, tabla, siding,etc....era bine sa ai un pic de rabdare sa te uiti in detaliu :), nu ma intelege gresit )
Multumesc pentru apreciere si vizionare !
@@CanalulDeScurgere mulțumesc mult pt răspuns rapid o sa urmaresc in continuare tot procesul și pasi care ii vei face pana la sfârșitul proiectului tau mult success!
Multumesc !
Salut! Firma de pe Fundeni de unde-ai luat lemnul este Fanatic Golden??? Sau cealaltă? Că sunt două depozite unul lângă altul. Am învățat multe din videourile tale și...vreau să-mi fac curaj și să mă apuc și eu de o căsuță de 8x6 parter + mansardă. Felicitări, ai inspirat și încurajat multi oameni să-ți urmeze exemplul.
Multumesc pentru vizionare si apreciere!
Asta a fost si intentia filmuletelor si ma bucur din suflet pentru impactul pe care-l am in sufletele celor ce au “dibuit” ceea ce am zis si aratat!
Eram 100% sigur ca in lume vor exista Romanasi ce au nevoie doar de un mic imbold si o siguranta pe termen lung ca vor fi in stare sa isi faca singuri casele !
Cu fiecare om pe care-l ajut si cu fiecare sfat si rapsuns pe care-l dau nu fac altceva decat sa continui ceea ce am facut de cand ma stiu, sa ajut si sa in at pe altii “secretele” ce nu le gasesti decat daca esti atent la felul de prelucrare , sa intelegi de ce si cum a procedat si astfel “furi” secretul meseriilor !
Intotdeauna m-am bazat pe felul de a gandi a Romanilor si am avut, am si voi avea incredere ca Romanii asa cum exista si astazi in puncte cheie in intreaga lume …..asa vor ajunge sa fie stapanii acestui pamant. Caci indiferent cum ne cred sau cum ne vad altii , aceasta natie numita Romani au stiu intotdeauna ce piese sa mute pe tabla de sah !
Dar ….sa-i lasam sa creada ce vor ;)!
Hai ca ma luat valu si nu ti-am zis de firma de lemne :), este dupa lukoil cum vi de la morarilor pe partea stanga ( aceeasi cu benzinaria), numele e sorotermo, are un benar pe gard dar o sa vezi ca au lemnul stivuit cum trebuie si calitatea A pentru constructii
Buna Seara ! Am si eu doua intrebari: cam cat v-a costat casa (nu vorbim aici de parchet, finisaje interioare, obiecte sanitare etc) pe mp construit? Ati facut un calcul? Si cam cate ore de munca a necesitat? Si doi: ma uit de o juma' de ora si nu pricep cum sunt peretii imbinati la jumatate. Spuneti la un moment dat in filmulet de doi pereti unul in continuarea altuia, imbinati la jumatatea casei: cum sunt legati la jumatate?.... ca nu pricep.
Salut FotoNext, aproape de finalul episodului descriu cat ma costat pana in acel moment, mai am pana ajung la finisajele interioare dar pot estima costul casei fara manopera ( cu preturile de dupa scumpirea lemnului) la gata exterior si la rosu interior( adica peretii cu osb) ....este undeva la 20.000 € !
Peretii au fost prinsi unu in continuarea celuilalt, daca va uitati atent ,la un moment dat iau camera si arat deasupra usii si explic ca acolo unde aunt dublate verticalele , acolo sunt defapt laterelele de la cei doi pereti ce le-am prins intre ele pe vertifcala( cu holdsuruburi cu saiba speciale pentru acest gen de prindere!
Cand faceti prinderea respectiva trebuie sa aveti in vedere ca fata exterioara a peretelui sa se alinieze cu fata exterioara a peretelui ce il prindeti in continuarea lui , ca sa va fie mai usor la placarea extterioara cu osb !
Pe interior puteti finisa ulterior cu o rindea electrica, acolo unde trebuie, micile imperfectiuni !
Imi place, esti pasionat. Sistemul de la imbinarea grinzilor cu stalpii din perete poate fi imbunatatit.
Eu fac placa integrata cu un peron de minim 1m de jur imprejur sub care incorporez in sistem de drenaj, cu izolatie termica. Asta iti rezolva multe probleme.
Salut Adi, asa o sa vina si la mine, 1,5m de jur imprejurul casei va fi pietriș ce imbraca partial grosimea placii ce va fi izolata, apoi nisip si apoi pavaj !
La mine terenul perimetral coboara in toate cele 4 laturi , sageacul l-am lasat ca sa am 55 cm protectie aproximativ la ploaie verticala!
Pe muchia aleilor de langa casa va fi drenaj directionat spre spatele casei vechi unde va veni fosa ( acolo e terenul cel mai jos si continua cu strada si terenul vecinului !)
La prinderea podelei de mansarda pe peretii de exterior am pus proptele sub dulapi dupa ce am filmat , chiar inainte sa bag izolatia in pereti !
La tine peronul trebuie sa aiba panta ca sa nu bage apa spre casa , vezi iarna cu pelicula de gheata formata pe el cand iesi din casa ;)!
Multumesc mult de apreciere si vizionare, recomand abonarea pentru viitoare postari ( ca sa fi primul informat !)
@@CanalulDeScurgere da asa este peronul, cu panta, la cam toate casele pe care le-am construit. Pentru mile este util sa am acces in jurul constructiei. Casa mea are 48-55cm grosime in perete 38-40 cm in acoperis cu camera de aer incalzire in perete si trei structuri independente in perete amestecul de izolare si grosimea peretelui adaptat pozitiei fata de soare si utilitatii (zona calda sau rece, umeda sau uscata). Iar partea exterioara acoperisului este cu stuf. De la exterior pare o cabana veche acoperita cu stuf. Tot lemnul din casa a fost ars, talpile din stejar, imbinarea stalp cu talpa in silicon.
Ce insa poti inmbunatatii, in anumite situatii este sa incastrezi o "grinda-cununa" de sustinere in stalpi, e mai complicat un pic dar cu un laser bun sau o nivela lunga competenta iti dai un nivel perfect. Si ai si asezare la grinzi. De asemenea poti folosi (construi) grinzi compozite (cred ca asa se traduce) extrem de rezistente.
De asemenea recomand cu caldura utilizarea lemnului uscat in uscator, scump dar te scuteste de multe necazuri. Si daca ai posibilitatea sa il calibrezi cu o masina in 4 fete te-ai scos. Poti face chiar si domul. Evident nu folosesti orice pin sau brad,...folosesti molid, duglas, ...larice. hai prin nord, gasesti
Grinzile se numesc grinzi lamelare , singura firma care stiu eu pentru grinzi lamelare e Glulam dar sunt foarte scumpe !
Am calculat inclusiv arce de cerc de la glulam sa fac sfera dar ma costa un vapor de bani :) !
Felicitări pentru casuta si pentru ca ai reusit sa o faci fortareata !
Eu deocamdata ma bucur la a mea ca isi pastreaza temperatura in interior in jur de 22....24 grade la parter .....in perioada urmatoare pana la final de an o sa monitorizez temperatura/ umiditatea interioara si exterioara sa vad cum se comporta caci la anu' ne mutam si sa fiu pregatit de situatiile ce vor aparea !
Vreau sa te rog să-mi spui cam cat costa o casa de 50 mp cu acoperiș plat .îți mulțumesc și te urmăresc cu mare drag
Salut Daniel, multumesc pentru apreciere !
Tinand cont ca eu fac mobila de 26 de ani, la fel ca la mobila...o casa trebuie sa fie personalizata in totalitate
(sau asa gandesc eu ca ar trebui sa fie) si ca sa intelegi mai bine iti descriu unele chestii !
1- casa trebuie gandita in functie de locatia unde va fi amplasata ,relief ,puncte cardinale, elevatie(diferenta de nivel din teren), daca terenul are curent ,apa,gaze, fosa,canalizare,put,etc.
2-Dupa ce se iau in considerare aceste lucruri (sau cel putin asa gasesc eu ca e normal sa se faca de catre cel care va face casa), trebuie tinut cont de necesitatile dumneavoastra prezente si pe un viitor de 20 de ani (sa zicem).
3-In functie de acestea se face o schita preliminara proiectului !
4-In functie de materialele folosite se va face un pret estimativ (la rosu, caci interioarele se mai pot schimba in timp si preferintele prezente nu prea coincid cu preferintele viitoare, deci sunt irelevante deocamdata) !
5-In functie de preferinte se ajunge la o intelegere tehnica fiabila in timp fata de ce anume isi doreste persoana in cauza(caci multi oameni sunt si tot atatea pareri si idei)
6-Se face bugetul, asigurandu-va ca materialele pot fi achizitionate si exista pe stoc la calitatea ceruta de constructor !
7- Astfel sunt foarte multe variabile care determina pretul final (la rosu) , nu e suficient doar cati mp sa aiba si ca va avea acoperisul drept !
Nu recomand acoperis drept la o casa pe structura de lemn, indiferent cat de performant se lucreaza cu lemnul, de la o simpla acumulare de frunze se poate face bazin pe casa solicitand structura si favorizand intrarea apei in interior (cel putin parerea mea si recomandarea mea)
Nu este o solutie acoperisul drept in detrimentul costurilor caci daca se va face drept va va costa de cel putin 2 ori mai mult decat daca ati face acoperis in doua ape, deci nu recomand drept .... nu caut solutii la ceva ce nu pot garanta in viitor !
Sfatul meu este urmatorul, cautati sa nu faceti rabat la calitate in detrimentul vitezei de executie caci este totusi o casa care trebuie sa fie si sa arate la fel si peste 30 de ani !
Incercati sa puneti pe foaie si sa tineti o evidenta inainte sa va apucati de casa legat de materiale, de meseriasi (care din pacate stiu meserie dar ori lucreaza pe sume astronomice ori nu le mai arde de bibileala si ajung delasatori), si tot ce trebuie !
Daca stiam pe cineva de incredere in afara de mine va recomandam cu drag dar umblu prin lume si vad meseriasi de ma iau cu mainile de cap(intervin unde pot dar.... nu ii invat eu cum se face ), stiti ce zic nu ?
Dupa ce ati citit tot, daca mai doriti totusi sa va apucati de o casa pe structura de lemn in sistem framing va recomand sa strangeti preturi de la toata lumea caci toti au liste de preturi pana sa va zica ce pune si cum, iar apoi ne putem auzi pe adresa mea de mail (o gasiti aici pe cont la sectiunea about/despre)pentru a incepe un proiect.
La mine va pot garanta doua lucruri, sunt om de cuvant si nu pot face decat bine, nu pot(ma blochez pur si simplu) sa fac spoiala sau lasa ca e la spate nu se vede, nu pot....cred ca e un defect in Romania tinand cont de ceea ce ne inconjoara !
Nu vreau sa va descuranjez si sincer m-asi baga la un proiect de casa framing dar este alegerea dumneavoastra pana la urma ce doriti sa faceti si cu cine !
Eu unu sunt de parere ca o casa din lemn trebuie sa o construiesti bucata cu bucata ca sa poti fi atent la fiecare cm de material, comandand chituri sau panouri de perete gata facute nu stiti ce aveti in acel perete, poate sunt bune si poate sunt garantate dar eu unu prefer sa vad ce bag in pereti si sa stiu eu cum e prins si ce suruburi am folosit, altfel nu pot sta linistit cu ce se aduce gata !(asta este ce sa fac, asta sunt)
Si mai e ceva legat de mine, nu sunt de acord cu calitatea decat daca o vad fizic si sunt lasat sa ma uit unde vreau eu, altfel nu pot avea incredere....nu cred ca sunt eu de vina ci sistemul in care am crescut si oamenii neseriosi !
Puteti verifica ce am zis despre mine cu ce zic oamenii despre mine ca om pe recenziile de pe google la (geomobila.ro) si pe pagina de FB. Precizez ca nu am decat din 2014 contul de recenzii si contul de FB, caci daca il aveam de 30 de ani nu stiu daca mai aveam viata caci asi fi lucrat non stop pentru toata lumea, si nu m-asi fi suparat, caci o viata avem si trebuie sa facem lucrurile bine, doar oamenii sa aiba rabdare !
Scuze de mesajul lung dar sper ca m-am facut inteles si sper ca va ajuta si pe altii ce vor sa ma intrebe cat costa o casa !
Ma gandeam daca merg cu dulapi de 300x50 pe latimea de 5m oare cum ii? Am un cumnat care are la living 250x80 tot vreo 5 si ceva.Pana acum nu a avut probleme. Chiar nu vreau nici sa ma zgarcesc si dupaia sa am probleme ,dar nici sa ingrop banii in materiale de constructii.Scuze ca te-am zapacit. Toate bune!
Daca ai pod si atat fara sa fie locuit merge cum ai zis tu , daca ai mansarda sau etaj atunci la 5m trebuie sa ai grosimea dulapului de 7...8cm pe 250 sau 300 pusi la 40...50 intre ei
Buna ziua in legatura cu zidurile exterioare si acoperis ce grosimi de OSB AI pus CA vreau sa fac si eu o casa pe timber
Salut Best , pe exterior am pus osb de 15mm la peretii de exterior, ca si asteriala am pus osb de 15 mm nut feder ca sa am spatiu de dilatare si in acelasi timp sa fie etans…..asta pe exterior
Pe interior asi fi vrut sa pun tot de 15 dar am gasit de 12mm la un pret foarte bun si am luat de 12, iar pentru podeaua de la mansarda am luat de 22mm , daca poti sa iei de 22mm nut feder ia, e mai bine ca etanseaza perfect si in interiorul frezarii are si spatiul de dilatare aferent !
Tot osb-ul este de la egger, lucrand cu egger de 25 de ani (la mobilier) refuz sa pun altceva…..este mai dens ai foarte finisat pe muchii (parerea mea) !
Daca mai ai intrebarinte astept cu placere !
Spor si vreme buna !
Salut ma intereseaza ce grosimi de OSB AI pus
Salut Best , pe exterior am pus osb de 15mm la peretii de exterior, ca si asteriala am pus osb de 15 mm nut feder ca sa am spatiu de dilatare si in acelasi timp sa fie etans…..asta pe exterior
Pe interior asi fi vrut sa pun tot de 15 dar am gasit de 12mm la un pret foarte bun si am luat de 12, iar pentru podeaua de la mansarda am luat de 22mm , daca poti sa iei de 22mm nut feder ia, e mai bine ca etanseaza perfect si in interiorul frezarii are si spatiul de dilatare aferent !
Tot osb-ul este de la egger, lucrand cu egger de 25 de ani (la mobilier) refuz sa pun altceva…..este mai dens ai foarte finisat pe muchii (parerea mea) !
Daca mai ai intrebarinte astept cu placere !
Spor si vreme buna !
Salut, felicitări dar nu știu de ce am impresia ca ești fotograf deoarece urmăresc foarte multe filmulețe despre fotografiei.
Multumesc pentru apreciere si vizionare Ion , nu sunt fotograf, fac mobila de 25 de ani , sufletul meu este in lemn si pentru lemn….iar pozele si filmuletele mi le fac singur , te poti uita pe site sa vezi !
Urmaresc de ceva timp tutoriale despre ghimbal-e caci vreau sa imi iau unu sa imbunatatesc calitatea filmelor mele , poate de aceea ai impresia asta !
Oricum indiferent ce fac caut sa fac foarte bine !
Am cules foarte multe informatii din postarile pe care le aveti puse pe canal
Ma implineste si ma bucura faptul ca pot ajuta, nu tin sa fiu copiat dar sunt niste chichite care nu le gasesti in alta parte, iar daca sti sa observi si sa aplici bine ceea ce inveti …iese lucru bun !
Scriu de pe telefon( tastele mici, degete groase) si de aceea editez ulterior
Buna seara ! Cu ce se poate tencui o casa din lemn veche , pereti interiori ?
Daca lemnul este inca bun eu unu nu l-asi tencui , trebuie lasat sa respire !
Ca sa faceti in interior un finisaj modern puteti sa faceti un caroiaj de sipci peste el , vata minerala de 5cm iar apoi rigips !
Ca si sfat , nu este bine sa combinati materialele intre ele , de exemplu tencuiala peste lemn nu va lasa sa respire lemnul iar umiditatea din tencuiala intrata in lemn il va strica !
Pe vremuri peste lemn se folosea tencuiala de chirpici ( un amestec de lut balega si paie tasate bine) dar nu asi recomanda asa ceva !
Am vazut pe aici pe la tara la reparatiile caselor se bat niste cuie in lemn lasand cuiul iesit in afara vreo 1cm , apoi se leaga sarma intre cuie si apoi se tencuieste peste sarma !
Daca arata bine lemnul datii o mana de ulei de in si gata !
Daca mai aveti intrebari va astept cu drag !
Si esti multumit de siatemul siding....ca o sa fiu nevoit in perioada urmatoare sa imi fac o casa si eu....de unde ai cumparat sistemul??
Sunt foarte multumit, ce recomand este sa iei culoarea alba, caci orice culoare si finisaj in afara de alb se incinge si se deformeaza la soare vara !!!
Siding-ul l-am luat de la horbach caci au pretul mai bun si la mp si la accesorii profile , iar pe comanda iti aduc ceea ce vrei tu din catalog !
Mare grija cu prinderea ....dar vb atubci cand ajungi acolo !
Ai un like de la mine 😂. o întrebare acoperișul calculat cu 6:12(sistem american de calculat) sau la incercare🤔
Vroiam sa-ti zic pe nume :)), dar …. multumesc pentru vizualizare si apreciere .
La 6x12 te referi la inch? daca da …..la mine capriorii sunt 2”x 6” pusi pe muchie cu orizontale tot de 2” x 6” prinsi cu tija de 12 saibe si piulite iar la cosoroaba cu eluri ( ca in primul episod unde se vad clar, mai pe la finalul filmuletului le drescriu).
Ca si calcul , la deschiderea de 4 m ( la atelier) am pus 50x 100 respectiv 2”x4”pe muchie …. acoperis in doua ape !
Astfel la deschidere de 6 m sau 7 cum am eu am pus 2”x6” respectiv 50x150, mergeau si era acoperisul mai tapan si mai multa izolatie mai bine 2”x 8” respectiv 50x200 dar nu am avut bani la acel nivel in care sa fac cum este si mai bine, dar la dimensiunea care o am eu lungimea capriorului pus pe muchie de la contactul cu cosoroaba( chertare in coada de randunica) pana in varf am 4 m , la mijlocul distantei este orizontala dubla ( aceasta avand undeva la 3,9m ca si lungime). Aurile acestea sunt puse din 58cm in 58cm , peste am venit cu asteriala din osb de 15 nut-feder de la egger pus perpendicular si prins in holdsuruburi .
In acest fel nu cred ca voi avea probleme cu acoperișul ca si structura !
Zapada nu va sta mult pe el pentru ca nu pun opritori si nici scocuri , va avea panouri fotovoltaice peste cu prindere in capriori ….. ca si calcul nu am calculat dar sunt sigur ca este bine, se poate si mai bine dar la preturile din acel moment ( la lemn) si la banii avuti am luat ce-a mai buna decizie , zic eu !
Tu ce zici ?
Nu mai am ce sa zic..... O sa găsesc rezolvare... Dar e mult de făcut 😅 am început cu fundație,trebuie o grămadă de bani, la mine este alta treaba sunt arab (sărac 😂), cand întreb pe un meșter cat imi iei pentru treaba aia (cere si pe masa si pe tacsu🤔) astea crede ca am saci de bani, heiiii aloooo nu ma cheamă aldin si nu am lamba 😕.
aldin…lamba…:)) vrut spus la tine aladin si lampa :)) Glumesc , sper sa sti de gluma !
In ce zona ai de facut casuta ?
In ce localitate ?
Stiu de gluma... La fel cum știe romanii de gluma, cand le spune cineva in Anglia si in USA gepsy 😁... Locul Este in Ialomița... După 2 ani o sa te chem la mine acasa (aia pe care o sa fac 🤭). Si îți mulțumesc ca mi-ai arătat ca sa poate sa fac singur totul👍🏽
Nu iti pot descrie ce entuziasm ma cuprinde cand vad ca incepe sa aiba efect , spre alte persoane, ceea ce fac !
Vreau sa te ajut cu ce pot, poate ne si vedem sau chiar sa facem structura impreuna, nu glumesc !
Salut. Ce pistol de cuie ai folosit?
Nu am folosit decat ciocan fara varf de 500g si un alt ciocan de 350g de zidarie cu coada din rasina !
La cuiele de 4mm grosime sau 5 mm grosime si lungime de 15 cm nu cred ca exista pistoale !
Buna ziua. Cum se numește izolația exterioara,cea de culoare neagra aplicata pe OSB? Mulțumesc
Sarumana Alexandra, peste osb am dat doua straturi (primul, apoi dupa uscare/zvantare al-2-lea strat) de solutie bituminoasa asfaltica , cu cauciuc, pentru hidroizolari cu aplicare la rece , ce am folosit eu a fost de la firma den braven hodroseal W6 adica acesta :
www.dedeman.ro/bucuresti4/hidroizolant-lichid-bitum-cauciuc-den-braven-denbit-hydroseal-w6-10-kg/p/6029853
dar mai cautati dar va asigur ca la 10kg are pretul cel mai bun, deocamdata !
Eu am aplicat cu bidinea mica ca sa pot da bine sa intre intre crapaturi sau rosturile dintre osb, sa acopere suruburile de prindere osb cat si dejur imprejurul golurilor de geam pentru o protectie suplimentara.
Aveti grija doar ca daca procedati ca mine trebuie sa izolati interiorul foarte bine cu folie sa nu treaca in peretii de lemn umiditatea din casa caci atunci va fi o problema (nu mai are pe unde iesi).
Am folosit aceasta solutie si la atelierul din curte acum 4 ani si rezultatul este impecabil, tot peste osb si tot cu siding alb peste !
Doar la living am deschideri mai mari 5x6. Acolo ma gandesc ca trebuie pus pe mijloc o grinda de care sa ma sprijin.
Trebuie sa ai stalp in interiorul peretelui pe care sa stea grinda, chiar in pozitia grinzii pe verticalul ei!
Si asta la ambele capete suprapuse cel putin 10cm
Vreau sa întreb ...de ce nu ai făcut fundația pe pahare din beton ...? și lăsai spațiu pt.ventilatie sub casa după care făceai un sandwich cu izolare cca.10 cm pt.podea...întreb poate fi o soluție ?
Am gandit aceasta solutie dar nu am dorit doua lucruri:
1- nu am dorit ca, casa sa fie "prinsa de pamant" !
2- ma costa la fel dar asi fi avut probleme mari cu podeaua de lemn la clima noastra, rozatoare, vrabii, cuiburi, umezeala!!!
Ar fi flambat podeaua iar paharele de beton cat prinderea si grinzile costau atat de scump incat ieseam exact la pretul placii radier care am facut-o pana la urma!
Aveti o casa tare facuta milimetrica ! Imi place cum o lucrati. Folia se pune pe structura apoi osb apoi rigips sau lambriu ? Si pe afara se da osb cu mastic apoi lambriu??
Multumesc pentru apreciere si vizionare !
Da, eu asa am procedat, exact cum ati descris !
Nu este o regula de baza, puteti peste osb-ul de exterior sa puneti folie , apoi sa veniti cu vata bazaltica ( evitati polistirenul ) cu finisaj lambriu sau tencuiala decorativa sau panouri HPL pentru fatade ( aerisit desigur )!
Un prieten si.a construit o casa la fel si na pus folie anticondens si a aparut putin umezeala trebe sa dea jos lambriu la exterior sa puna folia si apoi pune la loc lambriul
la interior e obligatoriu sa se puna bariera de vapori, iar daca lemnul nu este uscat trebuie pusa folie anticondens la exterior !
Nu le incurcati intre ele , bariera de vapori este impermeabila iar cea de anticondens este permeabila !
Daca migreaza umiditatea in perete si nu are pe unde sa iasa atunci e bai mare !
Aveti mare grija !
Salutare care ar fi motivul de evitat polistiren pe exterior peste OSB mulțumesc
Salut Ilie , daca ai structura de lemn acesta trebuie sa respire la exterior, daca plachezi cu polistiren atunci inchizi si etansezi tot si se creaza o punga ce nu mai lasa sa respire lemnul, la anumite diferente de temperaturi chiar se face condens spre lemn din cauza polistirenului !
In schimb daca plachezi cu vata bazaltica si spatiu de ventilare este altceva !
Cum ai structura facuta ?
Salut , am si eu o intrebare la suprafata pe care ai construit de aproximativ 80 mp ce cantitate de lenm mc ai intriat si ce cantitate de osb placat interior exterior bucati/mp . Multumesc
Salut Robert, au intrat 14mc de lemn (plus minus balcon si 2 piese ramase).
Iar pentru exterior am folosit la peretii exteriori osb de 15mm egger(2500 x 1250) ...64 de foi din care mi-au ramas 4 foi intregi + 20 de bucati de 1250 x 1000 (ramase. ce o sa le folosesc pe interior, nu sunt pierdute, am optimizat fiecare bucata de osb nu mi-am batut joc), iar la acoperis tot pe exterior am folosit 84 de bucati de osb 15mm egger nut-feder ( 2500 x 675 ) din care mi-au ramas 4 placi ce le voi folosi la interior la peretii ce vor sustine corpuri suspendate(gen bucatarie).
La interior cu ce mi-a mai ramas am mai luat 88 de foi de osb 12mm (swiss krono, nu am mai gasit egger) ce am calculat sa imi ajunga pentru peretii exteriori (pe interior) si acoperis (pe interior).
O sa mai am nevoie de osb de 22mm (eventual nut -feder) pentru placarea podelei de mansarda, dar cand ii va veni timpul !
Dar la interior mai dureaza putin pana ma apuc sa strang toate piulitele din nou (de la structura), sa pun vata minerala semirigida de 150 grosime , apoi folia bariera de vapori si apoi sa plachez cu osb de 12, ca sa stiu exact cat mi-au intrat !
Am ales pentru acoperis pe exterior nut-feder pentru ca este mult mai bun si mai etans decat bucatile clasice, e vorba de imbinarile pe lat si pe lung ce trebuiesc lasate cu rost de dilatatie apoi umplute cu mastic, pe cand la cele nut-feder are din constructie spatiul de dilatatie (care e vizibil pe interiorul montajului) iar imbinarile se fac etans, trebuie mare atentie cu "buza" aceea sa nu fie deteriorata de la transport sau de la manipulare in timpul montajului (si la colturi e valabila atentia).
Cateva sfaturi, caci am vazut lucrari deplorabile cu placare gresita a osb-ului:
1- placile de osb au portanta (forta de rupere/forfecare) mai mare daca sunt montate pe verticala
2- placa de osb se pune cu fata care are fasiile de lemn mai late si mai mari la exterior, in interior ramanand fata care prezinta "frimituri" de aschii printre cele mari !
3- Cand aveti geamuri (de baie de ex.) incercati sa faceti placarea cu osb folosind bucata intreaga, ca apoi sa decupati locul de geam (ajutandu-va de chenarul structurii din interior dati gauri mici la colturi, apoi trasati pe exterior chenarul folosindu-va de gauri si decupati pe exterior ).
4- fiti atenti la muchiile si colturile foilor de osb( pentru cel cu care se face placarea exterioara), nu placati cu foi rupte la colt sau deteriorate pe muchie, acolo se va finisa/etansa foarte dificil ulterior.
5- Incercati sa folositi bucati cat mai mari si cat mai intregi cand placati exteriorul, prinzand osb cu holdsuruburi (negrese cu pas mare si varf) la minim 9mm de marginea placii si din 25cm in 25 cm iar in camp(pe suprafata placii) din 30cm in 30 cm, nu folositi cuie la osb (sfatul meu ).
6- nu intrati adanc cu floarea holdsurubului in osb, luati un varf special pentru acest lucru ce va lasa floarea la fata cu suprafata osb=ului. Daca holdsurubul a intrat prea adanc nu-l scoateti, bagati altul cum trebuie la 2...3cm langa el, avand grija ca la finisajul exterior sa umpleti gaura formata din neatentie cu mastic !
Pune și paratrăsnet (inpamantare ) la clădire asa este ok
Da da Octavian, binenteles, cand va fi tras traseul de electric bag si impamantarile pe 3 laturi de casa si 3 colturi caci la instalatia de panouri este obligatorie impamantarea !
Multumesc frumos Octavian de completare , vizionare si apreciere, recomand abonarea ( subscribe ) pentru viitoarele episoade !
❤
Multumesc frumos Mihalache !
Salutare. Am o întrebare pentru dvs. Sunt în proces de renovare a unei case de lemn și trebuie sa schimb tavanele. Casa are 10 pe 10 m. Am o deschidere mare la un tavan unde este living ul, 5 m. Dulapi de 5 cm grosime pe 20 cm lățime nu se lasă la deschiderea asta? Podul va fi locuit, mansarda.
Salut Cristian, in primul rand multumesc pentru apreciere !
Eu unu nu asi pune deschideri mai mari de 4m cu tavan din dulapi de 5x250 !
Dulapii la 5 m lungime de 5x200 sunt mult prea subtiri si de 300 s-ar curba.
Sunt doua variante sa faceti deschiderea de 4m cu dulapi minim pe 5x250 sau sa lasati deschiderea de 5m dar sa faceti tavanul(podeaua mansardei locuibile) din grinzi lamelare Glulam de 12x240 puse pe muchie din maxim 80 in 80 cm , daca puteti merge din 60 in 60 e mai bine !
Eu unu asa asi proceda!
Tot lemnul ce este la 5m nu-l puteti folosi intreg si este curbat ( daca este uscat), foarte greu dulapi la 250 sau 300 latime sa fie buni pentoata lungimea lor .
Atentia trebuie concentrata pe podea caci mansarda va fi locuibila.
Incarcarea podelei cu greutate rezista dar la circulatia oamenilor si la vibratii nu rezista in timp( asa cum doriti dumneavoastra)!
Imi pare rau ca nu e ceea ce va doreati sa auziti dar am vazut deschideri de 6 metrii cu grinzi nornale de 15x15 si ma luat frigu ….. trebuiau lamelare puse pe muchie la deschiderea de 6 m ….14 x 30 cel putin , asta ca sa nu ai stalpi in interior !
Daca insistati sa lasati deschiderea mare va sfatuiesc altceva ( depinde de proiect), e si mai bine si mai putin costisitor …. faceti deschiderea de 6m x 6m si puneti la mijloc stalpi de 15 x 15 iar peste ei gri da de 3m peste care veniti cu dulapii, astfel aveti deschidere de 3m si in living doi stalpi care ii puteti incadra cu o canapea ce va ocupa oricum spațiul acolo !
Trebuie vazut in amanunt ce ai cum dar cred ca v-am raspuns la ceea ce vroiati sa aflati !
@@CanalulDeScurgere Mulțumesc pentru răspuns. Da, living ul e de 5 pe 5 m și îmi e frica sa nu facă burta în timp. O sa procedez cu popi și grinzi după cum m ați îndrumat si dvs. Cu lemnul lamelar nu se prea împacă bugetul meu, nu știu cât costa dar sigur e mai scump decât lemnul normal. Am buget limitat și caut cea mai economa metoda.
Și încă o întrebare dacă se poate. La acoperiș pot proceda cum ați procedat și dvs în video? Cu dulap de 5 x 15 cm? Poate ma puteți îndruma și cu ce panta sa dau acoperișului. Modelul simplu în 2 ape.
Din pacate nu aveti cum sa faceti in doua ape cu dulapi de 5x15 si orizontale caci aveti deschiderea de 10m .
La deschiderea de 10m sa zicem la o panta de peste 25 de grade in doua ape cu sageac de 50cm minim ganditiva ca aveti lungimea capriorilor de aproximativ 7m (6m si 70cm) ….unde gasiti dumneavoastra dulapi la aceasta lungime veti fi nevoit sa folositi grinzi lamelare ( iarasi probleme la banuti).
De aceea eate foarte important cand faci proiectul sa-l gandesti si in functie de materialele ce vor fi folosite caci daca incepi si ajungi in aceasta situatie trebuie gasita o solutie dar nu va fi cea corecta si de durata :), imi pare rau sa va zic .
Ca sa va linistesc cumva sa stiti ca am vazut deschidere de 8 m intro singura apa cu grinzi imbinate la junatate si popi in interior …dar nu recomand !
In cazul tau Cristian cu amprenta de 10x10m asi gandi acoperisul in 2 ape pe deschidere de 7m (asa cum l-am facut eu) iar pe cei 3m latime si 10lungime ce raman sa faceti balcon terasa ceva sau sa veniti cu inclinatie continua.
Dar in acest caz va trebuie interupere la 3m de margine….podeaua sa se continue cu stalpi in casa pana in fundatie …..si alte chestii coatisitoare !
Daca chemati “meseriasii” o sa va faca acoperisul in 4 ape din grinzi de 12x12 ( in cel mai bun caz , mai rau ar fi 10x10) o sa le imbine la jumatate cu popi verticali acolo unde cad pe podea si gata …..dar ….!
Parerea mea este ca trebuie sa renuntati la o parte din mansarda , adica sa fie construita dar neutilizabila pietonal …doar de depozitare , etc.
@@CanalulDeScurgere Dar dacă în loc de mansarda fac etaj? S ar schimba situația?
Pai cum s-ar achimba? Doar ridicati “situatia” mai sus !
Adica ramane aceeasi situatie caci va trebuie acoperis si la etaj nu? :))
In cazul in care aveati parterul zidit si cu colturi /intermediari din beton si podeaua de la mansarda era placa de beton atunci faceati terasa ca la bloc si gata !
Dar peste constructie de lemn sa faceti terasa sus in loc de acoperis …..ma sperie acest gand si aceasta solutie , va dati seama ca nu e imposibil dar ce-a mai mica infiltratie e nociva casei !
Sper sa luati o decizie inteleapta !
Buna, intrebare: ati fi dispus, contra cost bineinteles, sa oferiti consultanta pentru o astfel de constructie? Doresc sa ridic una in regim propriu. Multumesc
Salut Relu, pai daca pot ajuta ajut !
In ce zona ai de gand sa construiesti ?
@@CanalulDeScurgere Banat, judetul Timis.
Uau , frumoasa zona, de loc sunt din Fagaras ;) !
Aveti adresa mea de mail aici in cont la sectiunea About/Despre , vb pe mail daca doriti !
@@CanalulDeScurgere m'am uitat deja acolo, nu este 😁 sau tre sa schimb eu ochelarii.
trebuie sa dati click pe arata adresa :)!
Peste osb la exterior cum ai montat finisajul?
Salut Adrian, multumesc pentru vizionare si apreciere, iti recomand sa te abonezi si sa dai pe clopotel pentru a primi notificari cand postez ceva nou !
Referitor la finisajul exterior materialul eate PVC Siding de la firma VOX polonia , garantie 55de ani dar mai bine te invit sa te uiti la acest episod si sa urmaresti cu atentie Constructie cabana din lemn in stil framing
th-cam.com/video/5ky-Xc7VCd8/w-d-xo.html
Unde descriu exact cum am montat sidingul !!!
Maca dupa ce vizionezi mai ai intrebari te astept ca sa te ajut !
Eu mi.am făcut singur o casa pe structura metalică din rectangulare de 60/60/3 mm si apoi placa ta cu OSB de 15 mm cu o suprafață utilă de 55mp. Cost total la gata cu tot cu mobila si electrocasnice, baie,bucatarie ,centrala pe gaz si răsunătoare din aluminiu aproximativ 25000€
Wow structura metalica? Felicitarile mele !!!
Ai sudat la imbinari? sau ai prins cu suruburi si piulite ?
Cum ai rezolvat problema condensului care se produce la structura metalica? Ai tratat cu ceva fierul?
Chiar sunt curios caci si eu am tina spre metal dar cand lucrezi cu lemn si-l cunosti te atrage lemnul ! Sti cum e !
Am sunat toate imbinarile. Dacă aveți o pagină de facebook va pot trimite poze cu etapele realizate
Sudat
Salut Viorel, poti sa imi trimiti pe adresa de mail ( de la sectiunea about/despre, de aici de pe canal)
acum am revazut mesajul tau, 60 x 60 ?? de ce am retinut ca ai zis 10x10 ? Ai modificat cumva mesajul ?
Buna seara! A-și dori sa fac o casa de lemn de 60-70 m2 ,ati fi interesat sa o faceți contra cost?Multumesc
Da , dar pana acolo avem cale lunga, sa vad locatia , sa discutam proiectul, necesarul de materiale si ce calitate este lemnul ….etc
Deci , nu ma dau la o parte dar va rog sa ma contactati la adresa de mail aferenta acestui cont ( la sectiunea despre /about o gasiti )!
Grinzile inițiale se pot debita inițial și de 3000. Depinde, cu sau fără pod locuit.
Da normal , eu nu am gasit decat de 4000 si am zis sa nu tai din ele decat cat trebuie !
Cum aș putea să vă pun in privat am construit ceva pe lemn și ar mai fi un proiect mulțumesc
Aveti adresa de mail la sectiunea despre/about !
Salut
Salut Daniel !
M-ai prins acasa la calculator si ti-am rapsuns cat de cat complet la cererea ta, ca de pe telefon e mai greu sa scriu atat !
Exista vreo posibilitate sa va contactez? Un e-mail, ceva? Am o groaza de intrebari.
Va multumesc
Chiar va rog, aici in cont la sectiunea About/Despre ( depinde in ce limba aveti youtube-ul ) este adresa de mail iar acolo va raspund cat de repede pot!
Inaltimea minima pt case noi la nivel EU (cel putin asa zic aici italienii) este de 2,70 mt. (01:20:00)
Deci practic ne obliga sa avem camerele de cel putin 2,7 mt.
Mi se pare ca numai la coridoare si la bai ai voie 2,4 mt.
...cam asa ceva...
Acuma merg inainte cu videoul :-)
Si daca ginerele DV a fost in cipru sau Anglia CA nu stiu de unde sal iau
? Nu am inteles, poti reformula ?
Salut am un teren și as dori sa construiesc o casă asemănătoare. Am nevoie de autorizație de construcție. Nu exista alta construcție pe teren .Multumesc
Pentru autorizatie va trebuie proiect sau schita la proiect , plus proiect la curent, traseu apa, put/teava, canalizare .....
Dar mai bine despre acestea vorbiti cu cineva avizat din zona unde aveti terenul !
Daca doriti sa construiti fara canalizare, curent, apa , pe o placa de beton ...gen casa de vacanta , tot va trebuii sa vb cu cineva avizat !
@@CanalulDeScurgere Da mulțumesc frumos
Pentru putin !
Pune sub fiecare grinda la tavan cate o contra, nu lasa doar in cele 2 suruburi. O sa imi multumesti mai tarziu :D
Deci nu pot sa cred, am omis acest lucru . Acum imi explic de ce se tot amana inchiderea/placarea si izolarea pe interior, acesta era motivul. Cum doamne iartama nu am observat acest lucru.
Cand le-am montat am pus pe rand cate o grinda/dulap de podea cu proptea/contra sub ea, dupa prindere le scoteam....am ramas cu ideea ca le-am lasat !
La atelier (episodul pus azi dimineata) asa am facut si le-am lasat caci e mult mai bine ca grinda/dulapul podelei sa stea proptit pe capat, daca ramane doar in suruburi sunt sanse (nu mari dar sunt) sa crape pe lungime de la incarcatura ce se strange la mansarda !!!
Multumesc din suflet Cip Adi, inca sunt uimit ca am omis .....chiar nu imi explic cum de am omis ....
Multumesc inca o data !
Cand ma apuc sa strang piulitele la tot o sa prind sub fiecare capat de dulap (mai putin la boiandrucuri caci acolo sunt rezemate pe ele) contre, mai am material de 50 x 150 si o sa le pun (m-am reuitat la episod stiind ca le-am pus si am vazut ca le-am lasat doar la cele de balcon) .
Multumesc mult pentru observatie, chiar ma simt jenat ca am omis , multumesc !
@@CanalulDeScurgere Nu trebuie sa te simți jenat , fiecare facem greșeli sau din graba omitem lucruri 😅. Mă bucur că am putut fi de ajutor ☺️ Am mai văzut ceva greșeli pe exterior că ai dat cu ceva pe OSB și nu ai lăsat un spatiu de ventilare între el și plasticul fațadei 😔. Nu o lua in nume de rău ,eu zic ce am văzut . Spor la treabă în continuare 😉
La siding ventilatia este pe orizontala, daca lasam spatiu pe sipca ma trezeam cu rozatori in izolatie, nu se formeaza condens sub el , e verificat la atelierul ce l-am facut acum 4 ani in acelasi sistem si la care am scos o parte ca vreau sa pun geam pe o parte pe care nu aveam si era impecabil, adica fereste de ploaie torentiala si de vapuri , eu unu sunt multumit, doar ca ramane sa vedem in timp daca rezista cat mi-au zis polonezii (55 de ani garantie de viata), eu ma multumesc si cu 30 ca sa mai apuc sa-l schimb tot eu :)) !
De unde ai cumpărat lemnul Frățică ???? Găsești lemn trata sau l-ai trata tu ????
Salut Leon, fiind din Bucuresti, lemnul l-am luat de la o firma de pe fundeni , dupa benzinarie pe stanga, cum te duci spre podul fundeni venind de la morarilor, sorotermo parca-i zicea.
Are lemn de calitate categoria A !
Eu cand am luat ( dupa scumpire) am luat cu 1350lei/mc.
E bine sa faci structura cat mai repede si sa o lasi aerisita 12 luni, adica placata doar pe exterior , ca sa se usuce in structura, apoi plachezi interiorul !
Faptul ca este placat interior exterior cu osb 3 este protejat contra incendiilor dar il poti da cu o solutie luata de la pompieri care e pe baza de apa cu sare de mare, amesteci bine solutia sil dai cu pistolu, astfel prin evaporarea apei raman cristalele de sare in lemn ce protejeaza lemnul la incendiu.
Eu prefer sa-l protejez facand impamantarea cum trebuie si lasand traseele de curent aparente pozate prin tevi in stil industrial.
Nu recomanda incalzirea pe lemne cu cos de fum prin structura , caci cresc sansele de incendiu intr-o casa de lemn !
Nu recomand strapungerea acoperisului cu cos de fum sau altceva , caci si de acolo pleaca problemele unei case !
Deci lemnul nu l-am cumparat tratat dar l-am folosit cum trebuie ca sa nu am probleme de constructie !
Cati m3 de lemn ai folosit ?@@CanalulDeScurgere
Si casa părintească e din 48, dar nu a fost făcută cu fundație, și sau lăsat pereții.,Oricum casa, nu cred că mai , este de salvat.
Cred totusi ca in componenta casei veti gasi grinzi de salcam ce pot fi refolosite in curte la foisoare sau magazii !
Va sfatuiesc sa nu aruncati nimic si sa demolati cu grija caci veti descoperii (daca va pasioneaza) chestii interesante in pereti si prin cotloanele camarutelor !
Pamantul din pereti va recomand sa-l puneti prin curte pe portiuni dinainte delimitate ca sa inaltati curtea (daca aveti unde)....sunt multe de vorbit dar nu stiu ce fel de casa aveti ca sa va mai ajut cu sfaturi ! :)
Daca vreti masa biliard-va pot ajuta eu.
Multumesc Valentin, chiar o sa apelez , dar toate la vremea lor !
Finisajul exterior....poti aprofunda un pic subiectul....acum vad prima data si sunt interesat...mersi
Cit costă, o casă de 60 m, pătrați,, mulțumesc.
Sarumana Corina, nu am facut pretul pentru case din lemn in sistem framing pentru ca eu defapt fac mobila !
Facand casa proprie si atelierul in acelasi sistem framing cu finisaj siding alb, am postat filmuletele ca sa inspir alti oameni si in acelasi timp sa vada cum procedez eu, caci nu prea sunt date clare pe internet (in romana) despre acest tip de casa !
Dar daca asi lua exponential pretul casei mele ce va fi FARA manopera la 40.000E maxim, si l-asi imparti la 90mp cat are casa mea la parter....ar iesi 450E/mp iar daca inmultim 450E/mp cu cat aveti (60mp )dumneavoastra ar fi 27.000E FARA manopera ..la care adaugam monopera, sa zicem, 12.000E ...ar ajunge 39.000E casa cu tot cu manopera !
Dar este de discultat caci , trebuie sa vad terenul unde va veni facuta constructia, trebuie sa aleg materialele din care construiesc, trebuie sa facem proiectul final, apoi proiectele la apa /gaze/curent/canalizare...apoi dam drumul la treaba, nu este asa simplu !
Stiu si cred ca exista oameni care ar vrea sa se duca la IKEA si sa-si ia Kit de casa si sa vina in curte sa si-o monteze si gata ......dar este mai mult decat atat daca vrei ulterior sa locuiesti definitiv in ea !
Daca doriti sa vorbim pe aceasta tema va la adresa mea de mail geomobila@gmail.com si ne auzim acolo !
Va multumesc pentru vizualizare si va multumesc pentru faptul ca ati ales sa ma intrebati, sper sa va foloseasca raspunsul !
Oricum la mine este mai mult decat o casa, calitatea ce o ofer indiferent de ce fac este maxim ce poate fi creat de un om, caci sunt atent la fiecare fibra /bucatica/nod de lemn si la fiecare prindere. Nu imi bat joc de lemn, chiar imi place sa construiesc cu lemn si din lemn !
Iar cand fac ceva, fac ca pentru mine !
Devizul meu de 24 de ani de mobila , inca din prima zi, este : - Nu uita niciodata un lucru bine facut !
@@CanalulDeScurgere mulțumesc, e foarte bine cind, vă pricepeți., dar totuși, am văzut că ați, dat sfaturi că e mai convenabil, din, bolțari,,..
La cat a ajuns lemnul acum puteti face si din caramida !
Eu lucrez doar cu lemn, iar la constructia din lemn aveti posibilitatea sa faceti configuratii ale casei mai lejer si mai liber fata de o constructie de beton/caramida/boltari/BCA .
Dar dumneavoastra alegeti ce doriti !
Eu am recomandat betonul si caramida sau bca pentru ca nu au probleme la foc si cladirea ramane in picioare in caz de incendiu fata de una din lemn ....plecand de la ideea ca si costuri acum sunt la fel, nu am calculat exact dar cred ca asa este !
🫡👏👏👏👏🤝
Multumesc pentru apreciere!
dece am reclama oe video parca spuneai ca nu se va intrerupe????
Sa traiti domnu Militianu' :), pai daca au vazut ca am vizualizari au inceput sa le bage, la filmuletele scurte de pana in 15 minute nu se baga reclama ( sincer nu prea stiu sigur chestiile aceatea )!
Dar puteti sa le inchideti in dreapta jos e un buton (cred)!
@@CanalulDeScurgereîn 6 minute 2 reclame nu sunt hait doar am vrut să vă anunț ❤
Multumesc sergent, din cate am inteles vor sa forteze oamenii incet incet sa intre pe abonament ...la premium ( acolo nu mai sunt reclame deloc )!
Cand l-am pus mergea fara probleme, iar cand strange vizualizari se foloseste de el sa bage reclame !
Sper sa nu influenteze oamenii ce vor sa vada !
Asi putea sa-l scot de la public o perioada si apoi sa-l bag din nou dar nu va mai fi vizualizat de nimeni !
Asta e singura chestie "deranjanta" la youtube , dar fiind un serviciu gratis pentru noi se folosesc de filmele noastre sa faca bani :) !
Pe mine ma intereseaza sa ajut oamenii si sa ajunga informatia la voi !
Bănuiesc că te a costăt mult
Salut, tocmai ce am zis in acest episod , de atunci am mai bagat 3000€ si am terminat mansarda, acum lucrez la glafuri si finisajele la scara , apoi ma cobor la parter!
La ce te refereai ca si costuri?
Super. Bravo! Dar vorbesti prea mult. Sunt tutoriale scurte de la americani care arată rapid cum se executa. Eu asa am facut. Am luat doi "dulgheri " români, i am pus in fata laptopului 15 min si le am spus sa execute exact ca americanii si daca uita pe parcurs sa re vizionam filmulețul.
Multumesc pentru apreciere !
Incerc sa fac lumea sa inteleaga anumite chestii si de ce se fac cum se fac .
La americani se fac si gata , nu iti da explicatii de ce anume procedeaza cum procedeaza !
Eu am facut casa intr-un stil framing modificat , scazand pretul final !
@@CanalulDeScurgere Românii FOARTE caposi si fuduli nu sunt atenți și omit multe detalii care sunt enorm de eficiente.
Exe; temelia se face doar din boltari si planșeul de jos se face tot din dulapi pe cant 20-25cm. E MULT mai ieftin si călduros. Se lasa 50cm gol sub planșeul de parter. Chiar aseară am vazut o renovare in Orlando Florida la o casa de 100 de ani. Era intactă structura , chiar si planșeul de parter.
Stiu, nu am plecat in alte tari dar cunosc lemnul si lucrul cu el , romanasul nostru nu intelege cum un lemn lasat afara la frig la soare la vant si umezeala nu se strica , conditia minima este sa nu aiba contact pe suprafete mari umede, iar in structura ….portanta lemnului si rezistenta la cutremure cat si greutatea redusa si caldura lui fac ca varianta de lemn sa fie ce-a mai buna alegere !
Dar tot asa ..nu este pentru oricine , trebuie sa sti sa construiesti din lemn …. nu oricum !
@@CanalulDeScurgere În Canada si SUA sunt blocuri de 8 etaje din lemn. Dar romanul e mereu deștept și Baciul Ungurean si cu cel Vrancean ia luat turma! Ha ha ha.
O sa mai treaca timp pana romanul va renunta la expresia “n-are moarte” ( ma refer strict la constructiile din beton ).
Omul trebuie sa isi aduca aminte ce scop aveau cuiburile/casele la origine !!!
Totul este sa iti pastrezi temperatura corpului la 37 grade , atat !
Iar acest lucru se schimba indiferent ce faci , ideea este sa te coste cat mai putin ca sa ai timp sa traiesti si sa te bucuri de familia sau viata ta !
Multumesc Razvan !