Gözünün Tesadüfen Takıldığı Tabela Sayesinde Patron Oldu
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 5 ก.พ. 2025
- Kastamonu’da ikamet eden iki çocuk annesi, eşinin rahatsızlanıp çalışamaz duruma gelmesiyle zor durumda kaldı. Hibe desteği alan kadın, yıllardır hayalini kurduğu terzi dükkânını açtı. 43 yaşında kendi işinin patronu olan ve bir zamanlar kredi kartı bile verilmeyen kadın girişimci, cebinde ekmek parası dahi yokken kurduğu işletmede şu anda siparişlere yetişemiyor.
İhlas Haber Ajansı TH-cam Kanalına Abone Olmak İçin:
► bit.ly/IHA-Abone
Kastamonu’da ikamet eden iki çocuk annesi 43 yaşındaki Sabiha Şişman, 2014 yılında eşinin rahatsızlanıp çalışamaz duruma gelmesinin ardından sıkıntıya düştü. İş aramaya başlayan Sabiha Şişman, bir yandan çocuklarına baktı. Sabiha Şişman, tam ümidini kaybettiği sırada çaresizce Cumhuriyet Meydanında otururken gözü KOSGEB tabelasına takıldı. Cebinde ekmek parası dahi olmayan Sabiha Şişman, KOSGEB uzmanlarının da yönlendirmesiyle aldığı 30 bin liralık destekle kendi işletmesini kurdu. 2014 yılından beri başarılı bir şekilde işini yürüten Sabiha Şişman, bir zamanlar çaresizce iş ararken şu anda kurduğu işletmede siparişlere yetişemiyor.
Gittiği bankalardan olumsuz yanıt alan hatta kendisine kredi kartı dahi verilmeyen Sabiha Şişman, devlet desteği ile kendi iş yerini açarak hem aile ekonomisine destek sağlıyor hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.
Aynı zamanda üniversite sınavına da giren Sabiha Şişman, moda tasarım bölümü okuyarak işini büyütmek, yanında daha fazla eleman çalıştırmak istediğini belirtti.
“Cebimde ekmek parası dahi yokken KOSGEB desteğiyle işyerimi açtım”
2014 yılında eşinin rahatsızlanması sonucu çalışamadığını anlatan Girişimci Sabiha Şişman, “İki tane küçük çocuğum var. Geçim sıkıntısı yaşadık. Ne yapalım diye düşünürken, iş aramaya çıktım. Cumhuriyet Meydanına geldiğimde hem ağlıyorum, hem de dua ediyorum. O sırada KOSGEB tabelasına gözüm takıldı. KOSGEB’e gittim. Sağ olsun Serhat Bey bizimle ilgilindi, bana yapacaklarımı anlattı. Ertesi gün tekrar KOSGEB’e gittim, bana yazılı bir şekilde yapacaklarımın listesini verdi. Beni de cesaretlendirdi, ‘abla sen bunları hazırla, sen bu işi yapacaksın. Biz elimizden gelen desteği sağlarız, sen bu işe başla’ dedi. Bende evrakları hazırladım. Cebimde ekmek parası dahi yoktu eşimde çalışmadığı için. Malzemeyi nasıl alacağım, nasıl yapacağım diye düşünürken Allah’ta nasip edince hepsi bir düzene giriyor. KOSGEB o dönemde 30 bin liraya kadar destek veriyordu. Hepsine teşekkür ediyorum, bana çok destek oldular. Sadece maddi değil manevi olarak ta destek oldular. İnsanlar sen yaparsın dediklerinde insan biraz daha cesaretleniyor. Bende bu işi böyle kurdum. Çocuklarım yanımda. Memnunum, çalışıyorum” dedi.
“Moda tasarım bölümünü okuyarak işlerimi büyütmek istiyorum”
Üniversite sınavlarına girdiğini ve moda tasarım bölümünü okumak istediğini ifade eden Sabiha Şişman, “Ben, ayrıca sıfırdan elemanda yetiştirmek istiyorum. Yanıma birkaç tane işi almıştım. Ama öğrenmek istemiyorlar gibi oldu. Sonra müşterilerim, ‘abla sen bu işin pratiğini iyi yapıyorsun, sen kurs aç, biz gelelim’ dedi. Halk Eğitim Merkezine gittim, usta öğreticilik belgesi de aldım. Onlarla kurs açmak için başvuruda bulundum fakat pandemiden dolayı şu ana kadar kurs açmak nasip olmadı. İnşallah bu yıl kurs açabilirim. Üniversite sınavına girdim, moda tasarım okumak istiyorum. İşlerimi ilerletmek, büyütmek istiyorum. Eleman yetiştirmek istiyorum” diye konuştu.
“Kredi kartı dahi vermezken şimdi kendi işimin patronuyum”
Bankaların kendisine bir zamanlar kredi kartı dahi vermediğini söyleyen Şişman, şöyle konuştu: “O dönemde iş yeri açarken hiçbir banka kredi vermemişti. Bırakın kredi kartı dahi vermemişlerdi. Ama KOSGEB’ten destek aldım. Şu anda işlerim iyi, hem satış yapıyorum, hem çeyiz yapıyorum, sıfır dikim yapıyorum, tamir yapıyorum, en çok tamir yapıyorum. Yırtık, yanık ya da dar gelen elbiseleri açıyoruz. Vatandaşın kıyafetini açıkçası çöpe attırmıyoruz” şeklinde konuştu.
“Girişimcilerimize desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz”
KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol, girişimci Sabiha Şişman’ı işletmesinde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Şişman ile bir süre sohbet eden Erol, KOSGEB’in girişimcilere yönelik yeni destek paketinden bahsederek bilgilerde verdi.
KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol ise, şunları kaydetti: “KOSGEB Kastamonu İl Müdürlüğü olarak girişimcilerimize desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Bugün de kendi yetenekleri ve kendi imkanları nispetinde bir terzi işletmesi kurmuş bir kadın girişimcimizin yanındayız. İnsanımızın kendi yetenekleri çerçevesinde bir şeyler yapabilmesini önemsiyoruz. Çok sayıda Kastamonu’da bu şekilde irili ufaklı girişimciyi destekledik.
#haber #sondakika #gündem
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
► www.iha.com.tr
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
► / iha.com.tr
► / ihacomtr
İhlas Haber Ajansı hakkında
www.iha.com.tr/...
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►www.iha.com.tr/...
O çaresizlikle yapılan dua ve kabul edilişinin hikayesi
Allah yolunu açık etsin hayırlı bol kazançlar dilerim güzel bacım.
Allah kolaylıkla yapa bilmeni nasip etsin inşaallah
Allah hayirli isler versin
Devlet ne yapıyor diyenlere kapak
nasıl aldınız 1 yıldır araştırıyorum
Hayırlı olsun bende böyle birşey istiyorum
Tebrikler yolunuz açık olsun
Tüm bayanların böyle azimli ve cesaretli olması dileklerimle
Benimde hayalim inşaallah gerçekleştireceğim hayırlı olsun
açtın mi
@@katilahaylaz7718 maalesef İstanbul'da mümkün değil kiralar çok yüksek ev işinde çalışmaya devam maaşı daha yüksek gündüzlü 6 bin 8 bin arası yatılı 7 bin 12 bin arası
@@ayhanarslan8480 yatılı ne is yapiosn
@@katilahaylaz7718 ben yatılı çalışmıyorum gündüzlü sadece ev işi yemek
@@ayhanarslan8480 bayan misinz
Sizinle nasıl irtibat kurabiliriz
Nasip
Böyle bir şey
Hangi şehirdesiniz gelip yanınızda iş öğrenmek isterim
Lütfen cevap yazarsanız sevinirim
Benim kosgep belgem var beş kuruşsuz işimi kurdum fakat hibe desteğinden yararlanabilir miyim tereddütlerim var
Nasıl beş kuruşsuz iş kurdunuz. Lütfen anlatır mısınız. Ben de terzilik eğitimim var. Bir yer açmak istiyorum.
@@selmasonmez1492 öncelikle size dükkan açmadan evvel çevre terzileri ve rakiplerinizi araştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü mesleği beş kuruşa pazarlayanların yanında tutunmanız çok zor olacaktır. Birde bulunduğunuz muhitin müşteri potansiyelini... Eğer ucuzcu ve bedavacı bir semtte açarsanız bu durumda da çok zorluklar yaşayabilirsiniz. Onun için emeğnizin karşılığını alabileceğiniz bir yerde dükkan açmanızı tavsiye ederim. Ayrıca kenarda muhakkak biraz sermayeniz bulunsun çünkü bir süre hep cepten gidiyor. Ben bunun için çeyizimdeki 30 gramlık bileziğimi bedavaya bozdurmak zorunda kaldım ailem öğrenince çok kızdı tabiki☺️ Evet ben beş kuruşsuz açtım derken elimdeki cüzzi miktardaki para bana ait değildi bankaya aitti. Dükkanı açtıktan Biray sonra ödemesi olan bir krediydi. Bu yüzden de çok zorluk ve mağduriyet yaşadım. Ailem kesinlikle onaylamıyordu ve hala daha onaylamıyor kapat gitsin ne uğraşıyorsun diyorlar. İşsiz güçsüz oluncada nen var, bişeye ihtiyacın var mı diye soran yok ve en hassas noktadan vuran da yine aynı kişiler oluyor maalesef. Evet bir yıl içinde çok badireler ve zorluklar atlattım beş kuruş da kazansam kimseye muhtaç olmadan onurlu bir hayat sürdüm çok şükür. Demem o ki zorlukları göze alarak hayalleriniz varsa peşinden gidin insanların ne dediğine aldırış etmeyin. 🤗
@@havvapelit9904 size sonuna kadar katılıyorum Allah yolunuzu rızkınızı açık etsin 🤲👍
@@naciyuksel1644 Amiiin cümlemizin Allah razı olsun 🤲
@@selmasonmez1492hangi sehirdesiniz
Bana bir Toruń yaparsan memun olurum
Ne is yapiyosunuz
Cehizyaptirmakistiyorum