Yeldeğirmeni Sahafı Yolda Sahaf

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 16 ม.ค. 2025
  • Bir sahafın direnişi. Kapatmamak için direnen Yolda Sahaf, çareyi çay kahve satmakta bulur !
    İstanbul'un kalbinde, Kadıköy'de yer alan bir sahaf dükkanının hikayesini anlatan bu belgesel, kitap tutkunları için eşsiz bir deneyim sunuyor. Dükkanın sahibi, yıllardır kitaplarla iç içe olan ve kitapların büyüsüne inanan bir kitap koleksiyoneri. Dükkanında, nadir bulunan kitaplardan, eski baskılara, imzalı eserlere kadar geniş bir yelpazede kitaplar bulunuyor.
    Belgesel, dükkanın sahibiyle yapılan röportajlar, dükkanın atmosferinin yakalanması ve kitapların hikayelerinin anlatılmasıyla ilerliyor. Dükkanın sahibi, kitaplarla ilgili anılarını paylaşırken, kitapların nasıl bulunduğunu, nasıl değerlendirildiğini ve nasıl satıldığını anlatıyor.
    Belgesel, kitapseverlerin yanı sıra, tarihi ve kültürel değerlere ilgi duyan herkes için izlenmeye değer bir yapım. Kitapların geçmişten günümüze nasıl bir yolculuk yaptığını, kitapların nasıl birer hafıza deposu olduğunu ve kitapların insan hayatındaki önemini keşfetmek için ideal bir kaynak.
    Tür: Belgesel
    Yıl: 2024
    Süre: 18 dakika 46 saniye
    Yönetmen: ANIL Yurdakul
    Kanal: ANIL YurdakulTV

ความคิดเห็น • 5

  • @can_hiras
    @can_hiras 3 หลายเดือนก่อน +3

    Bu kanalın videolarını önce bir kere izliyorum. Ardından yürüyüşlerimde bir kere dinliyorum. Her defasında İlkin Bey gibi kaliteli insanların tecrübelerinden faydalanıyorum ve kaliteli vakit geçirdiğimi hissediyorum.
    İlkin Bey diyor ki; 50 yıl okuyabileceğim kadar kitap birikince satma ihtiyacı hissettim. Bu cümle daha ilk dakikadan beni vurdu. Düşününce Öyle bir içerik deryasında yaşıyoruz ki şu an, filmler, kitaplar, cd’ler, kasetler… Acaba hiç durmadan şimdi okumaya başlasak kaç ömürde biter…İnsan düşünmeden edemiyor.
    Toplayıcılık ve Koleksiyonerlik… çok ince bir çizgi var arada. Çok güzel anlatmış İlkin Bey. Bazen dürtülerinin esiri oluyor ve çocuksu duygularla koleksiyonerlik yön değiştirebiliyor. Bence inanılmaz güçlü bir akıl ve ruh sağlığı istiyor koleksiyonerlik. Ufak bir hüzünde, ufak bir depresyonda her an bir toplayıcıya dönüşebiliyor insan, kümülatif bir yığın altında ruhunu nefessiz bırakıyor. Toplayıcılığın iki ilacı var bana kalırsa… Biri taşınmak, biri de gezginlik… İnsan aynı yere kaldıkça bir yığın bırakıyor ardından.
    Entelektüelin ölümü İngiltere’de hoş karşılanır. Özellikle tok gözlü aileler rahmetlinin eşyalarını, kitaplarını, plaklarını, cd lerini sosyal kurumlara bağışlıyor, onlar çok ekonomik fiyatlara satıyor, kazanç elde ediyorlar. Dünyada yavaş yavaş azalıyorlar.
    İyi ki Anıl Bey var. Özlediğimiz entelektüel insanlarla bizi buluşturuyor. İyi ki diyorum yine

    • @ANILYURDAKUL
      @ANILYURDAKUL  3 หลายเดือนก่อน +4

      Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
      İlkin Bey'in söylemiş olduğu toplayıcılık konusu son derece önemli. Bu konuda okuyucuların ve izleyicilerin ne düşündüğü benim için son derece önemli.
      Sizin dediğiniz gibi koleksiyonerlik her an toplayıcılığa dönüşebilecek ince bir çizgide.
      Bu soruna değindiğiniz için tekrardan çok teşekkür ederim.

    • @can_hiras
      @can_hiras 3 หลายเดือนก่อน +2

      Asıl ben teşekkür ederim Anıl Bey. Harika gidiyorsunuz. Emeklerinize sağlık

    • @ANILYURDAKUL
      @ANILYURDAKUL  3 หลายเดือนก่อน +2

      @@can_hiras çok sağolun 🙏

    • @ilkinerkorkutable
      @ilkinerkorkutable 3 หลายเดือนก่อน +3

      Yorumunuz için teşekkür ederim.