Beste Koos, met alle respect, maar een Zuivere epoxyhars in die dikte afschuren dat zal dus niet gaan. Het punt wat ik maakte is niet perse dat de DHZ plamuur meteen slecht is, maar dat je het op een verkeerde manier hebt getest. En nu is dat wederom het probleem, dat je een Epoxyhars gaat afschuren die nog niet voldoende uitgehard is. Want droog betekent niet dat het ook meteen hard is. Net als verf die op silicone basis droog is, maar minstens een week tot 2 weken nodig heeft voor het hard is. Mijn advies voor jou is dan, als je gebruik wilt maken van een Epoxy, niet de snelcompound te gebruiken( die stink ook inderdaad vreselijk) , maar eerder een renovatie compound van Suzex in dit geval te pakken. Deze is van goede kwaliteit maar ook nog zeker goed te door door iemand die niet vaak hoeft te repareren. Deze breng je aan tot aan de gewenste resultaat. Pas na goede uitharding, het overtollige te verwijderen met een scherpe krabber, mede omdat bij het schuren, de Epoxy dus nog niet hard is, en deze door het schuren warm wordt en zelfs dus gaat kleven. De Snelcompound heeft ook geen voorstrijk nodig. Voor de Renovaid of Repair Care, is het gewenst dat je eerst opleiding gaat doen want anders wordt het lastig om deze te gaan verwerken. Je gaat namelijk bij grotere reparaties gebruik maken van extra bedding met gaas of band, waarvan dus al duidelijk wordt dat je het niet zomaar toe kan passen zonder enig kennis te hebben daarin. Wellicht dat ik binnenkort ga laten zien hoe je de Renovaid kunt toepassen want zij hebben zeer goed spul, maar enig verstand van het repareren heb je daar bij nodig. Als ik jou verhaal hoor, heb je eerder een polyester nodig, alleen deze zul je moeten toepassen op niet werkende en dragen delen. Een plamuur op Epoxy of een urenthaan -acrylaat zijn daarin verre weg beter als je ze maar even de tijd geeft om te drogen.
@Marco..er zit wel degelijk verschil tussen de W310 en W350..de basis is compleet anders en daardoor bv. ook de verwerkingstijd. Dus het loont de moeite om eerst even goed (in) te lezen.
Goede info. Ik zou het op prijs stellen als Edens of een ander schildersbedrijf mij de verschillen kan aangeven tussen DIY verf/kit/lijm en de Pro versies. Bij gereedschap (hand en electrisch) kan ik het zelf wel benoemen maar ik heb geen notie bij verf/kit/lijm....buiten het feit dat Koos nu in de praktijk laat zien dat het DIY spul veel minder is. Kijk met een DIY boormachine kun je nog steeds een lijstje ophangen maar met een DIY kit dus niet goed houtrot behandelen ? Waar zitten de verschillen
@Erik Van Voorst ik heb eerder aangeven dat de toepassing niet gedaan is conform wat de fabrikant aangeeft. Als je een zaag gebruikt om een spijker de muur in te slaan, dan is dat geen goede test om te zeggen dat die zaag niet deugt. Daarbij zijn het de bestanddelen die het maken. Alleen al in deze proef laat het wederom zien, dat men verwacht van een zuivere Epoxy, dat die na enkele uren al overschuurbaar is. Dit is met alle respect, wederom een verkeerde test. Wil je hem goed kunnen schuren, dan heb je juist een polyester nodig. Een polyester zul je aan de andere kant niet moeten gebruiken bij een houtrot reparatie. Hier worden door bedrijven al Pollify, repair care, Renovaid hoge eisen aan gesteld en gaan worden meervoudige cursussen voor gegeven in meerdere niveau`s.
ik draag zelf altijd handschoenen van die wegwerp dingen die ook bestand zijn tegen epoxyhars. met een cursus van renovaid ik gevolgt heb is dat ook met klem gezegt, reden er voor is dat het in je huid opneemt en je er al hand van narigheid van kan krijgen tot zelfs een allergie voor epoxyhars toen. en met goed af messen hoef je bijna niet te schuren ik heb er nog nooit last van gehad dat het niet wou of ruw werd.
het mengen en doseren van een epoxy komt erg nauw ! als je hier regelmatig mee werkt raad ik je aan zo'n dubbele kitspuit aan te schaffen ! epoxy moet in een exacte verhouding gemengd worden omdat de deeltjes op elkaar reageren en deze een verbinding aan gaan met elkaar, anders dan bij een polyester die enkel een activator als harder heeft een niet correcte dosering beïnvloed enkel de droogtijd (te weinig duurt het langer mits goed gemengd, te veel droogt het sneller) bij een niet correcte verhouding in epoxy droogt de epoxy dus niet volledig uit !
@@user-jp1qt8ut3s ha Alex, zover ik weet binden de epoxy moleculen zich aan elkaar, cross link, daarbij heb je gelijke delen componenten nodig anders blijft er een deel over wat zich niet kan binden. Zover ik weet verdampen die niet, en is het product ook zo goed als krimpvrij. Als ik me ergens in vergis hoor ik het graag ! Ik ben geen chemicus maar een schilder. Gaat volgens jou het Harding's proces door dan ?
Mij viel het op dat het logo van Polyfilla Pro (voorheen Probastine) verdacht veel lijkt op die van Alabastine. Beide zijn dan ook merken van AkzoNobel. Waar het verschil precies in zit tussen 'consument' en 'pro' zou ik niet durven zeggen. Het valt me wel op dat 'pro' soms helemaal niet zo professioneel is als de naam doet vermoeden.
Ja er staat Universele Polyester plamuur op. Ik gebruik het ook niet erg veel, aleen als ik thuis wat moet plamuren moet (houten wanden of stukje oude meubels)maar daar heb ik al jaren geen slechte ervaringen mee .Als je er natuurlijk van alles en overal verschillende toepassingen gaat doen kan het best zijn dat andere vuller beter is .
Koos ik ben achter een houtrotrepartiepasta gekomen genaamd sneldrogende houtrotvuller van pollyfilla het is een gele verpakking en er staat een klokje bij ? Dus het lijkt me goed? Er staat ook bij snel drogend volgens mij
Ik denk dat in de meeste, dan wel niet alle sneldrogende vullers een bepaald ingrediënt of meerdere zit die naast er voor te zorgen dat het snel uithard er ook voor zorgt dat je een mindere uitwerking krijgt ten opzichte van het normale spul.
Hoi Koos, ik vind t vreemd dat je je zo slecht inleest over de producten die je hier test, je moet volgens de productbladen van de zusex en de polyfilla een primer gebruiken voor het beste resultaat, respectievelijk de Zusex Impregneer OV en de Polyfilla W340 2K hout primer. en je wilt bij het gebruik van deze dure producten toch het beste resultaat. Zelf gebruik ik de laatste tijd de producten van RepairCare en ook daar is een primer gewenst voor het beste resultaat. tevens is zorgvuldig doseren en mengen cruciaal voor goede hechting en uitharding. Sorry Koos maar ik vind dit zonde van het geld je eraan uit hebt gegeven en een gemiste kans. gr Nico
Ik heb me laten inlichten bij mijn leverancier en van het merk met een primer heb ik niet genomen. Ik was niet van plan een studie te maken van alle houtrotvullers maar een gebruikers indruk geven. Ik weet nu ongeveer welke ik moet nemen en dat is wat ik al had.
Beste Koos, met alle respect, maar een Zuivere epoxyhars in die dikte afschuren dat zal dus niet gaan. Het punt wat ik maakte is niet perse dat de DHZ plamuur meteen slecht is, maar dat je het op een verkeerde manier hebt getest. En nu is dat wederom het probleem, dat je een Epoxyhars gaat afschuren die nog niet voldoende uitgehard is. Want droog betekent niet dat het ook meteen hard is. Net als verf die op silicone basis droog is, maar minstens een week tot 2 weken nodig heeft voor het hard is.
Mijn advies voor jou is dan, als je gebruik wilt maken van een Epoxy, niet de snelcompound te gebruiken( die stink ook inderdaad vreselijk) , maar eerder een renovatie compound van Suzex in dit geval te pakken. Deze is van goede kwaliteit maar ook nog zeker goed te door door iemand die niet vaak hoeft te repareren. Deze breng je aan tot aan de gewenste resultaat. Pas na goede uitharding, het overtollige te verwijderen met een scherpe krabber, mede omdat bij het schuren, de Epoxy dus nog niet hard is, en deze door het schuren warm wordt en zelfs dus gaat kleven. De Snelcompound heeft ook geen voorstrijk nodig.
Voor de Renovaid of Repair Care, is het gewenst dat je eerst opleiding gaat doen want anders wordt het lastig om deze te gaan verwerken. Je gaat namelijk bij grotere reparaties gebruik maken van extra bedding met gaas of band, waarvan dus al duidelijk wordt dat je het niet zomaar toe kan passen zonder enig kennis te hebben daarin.
Wellicht dat ik binnenkort ga laten zien hoe je de Renovaid kunt toepassen want zij hebben zeer goed spul, maar enig verstand van het repareren heb je daar bij nodig.
Als ik jou verhaal hoor, heb je eerder een polyester nodig, alleen deze zul je moeten toepassen op niet werkende en dragen delen. Een plamuur op Epoxy of een urenthaan -acrylaat zijn daarin verre weg beter als je ze maar even de tijd geeft om te drogen.
a trick: you can watch series on Flixzone. I've been using it for watching loads of movies these days.
@Ares Coleman yea, I have been using flixzone for years myself :)
@Ares Coleman Yea, I have been watching on Flixzone for months myself :)
@Ares Coleman definitely, I've been using flixzone for since november myself :)
@Ares Coleman Yup, I have been watching on Flixzone for years myself =)
Hoi koos is jou repair care bekend ? Wat vind jij van dit product ?
@Marco..er zit wel degelijk verschil tussen de W310 en W350..de basis is compleet anders en daardoor bv. ook de verwerkingstijd. Dus het loont de moeite om eerst even goed (in) te lezen.
Ik heb laatst de 2k houtreparatiemassa van den braven gebruikt. Blijft goed zitten, schuurt goed en niet duur. Wel een kleine verpakking (500 Gr)
Goede info. Ik zou het op prijs stellen als Edens of een ander schildersbedrijf mij de verschillen kan aangeven tussen DIY verf/kit/lijm en de Pro versies. Bij gereedschap (hand en electrisch) kan ik het zelf wel benoemen maar ik heb geen notie bij verf/kit/lijm....buiten het feit dat Koos nu in de praktijk laat zien dat het DIY spul veel minder is.
Kijk met een DIY boormachine kun je nog steeds een lijstje ophangen maar met een DIY kit dus niet goed houtrot behandelen ? Waar zitten de verschillen
gebruik van andere grondstoffen (zeg maar B grondstoffen) net zoals bij gereedschappen net iets minder sterke onderdelen worden gebruikt
@Erik Van Voorst ik heb eerder aangeven dat de toepassing niet gedaan is conform wat de fabrikant aangeeft. Als je een zaag gebruikt om een spijker de muur in te slaan, dan is dat geen goede test om te zeggen dat die zaag niet deugt.
Daarbij zijn het de bestanddelen die het maken. Alleen al in deze proef laat het wederom zien, dat men verwacht van een zuivere Epoxy, dat die na enkele uren al overschuurbaar is. Dit is met alle respect, wederom een verkeerde test. Wil je hem goed kunnen schuren, dan heb je juist een polyester nodig.
Een polyester zul je aan de andere kant niet moeten gebruiken bij een houtrot reparatie.
Hier worden door bedrijven al Pollify, repair care, Renovaid hoge eisen aan gesteld en gaan worden meervoudige cursussen voor gegeven in meerdere niveau`s.
ik draag zelf altijd handschoenen van die wegwerp dingen die ook bestand zijn tegen epoxyhars. met een cursus van renovaid ik gevolgt heb is dat ook met klem gezegt, reden er voor is dat het in je huid opneemt en je er al hand van narigheid van kan krijgen tot zelfs een allergie voor epoxyhars toen. en met goed af messen hoef je bijna niet te schuren ik heb er nog nooit last van gehad dat het niet wou of ruw werd.
het mengen en doseren van een epoxy komt erg nauw ! als je hier regelmatig mee werkt raad ik je aan zo'n dubbele kitspuit aan te schaffen !
epoxy moet in een exacte verhouding gemengd worden omdat de deeltjes op elkaar reageren en deze een verbinding aan gaan met elkaar, anders dan bij een polyester die enkel een activator als harder heeft een niet correcte dosering beïnvloed enkel de droogtijd (te weinig duurt het langer mits goed gemengd, te veel droogt het sneller) bij een niet correcte verhouding in epoxy droogt de epoxy dus niet volledig uit !
@@user-jp1qt8ut3s ha Alex, zover ik weet binden de epoxy moleculen zich aan elkaar, cross link, daarbij heb je gelijke delen componenten nodig anders blijft er een deel over wat zich niet kan binden. Zover ik weet verdampen die niet, en is het product ook zo goed als krimpvrij. Als ik me ergens in vergis hoor ik het graag ! Ik ben geen chemicus maar een schilder. Gaat volgens jou het Harding's proces door dan ?
Mij viel het op dat het logo van Polyfilla Pro (voorheen Probastine) verdacht veel lijkt op die van Alabastine. Beide zijn dan ook merken van AkzoNobel. Waar het verschil precies in zit tussen 'consument' en 'pro' zou ik niet durven zeggen. Het valt me wel op dat 'pro' soms helemaal niet zo professioneel is als de naam doet vermoeden.
Ik neem gewoon de Autoplamuur van de Action dat voldoet prima, snel droog goed te verwerken en krimpt later ook niet.
Is het Polyesterplamuur? Ik heb daar slechte krimp ervaringen mee.
Ja er staat Universele Polyester plamuur op. Ik gebruik het ook niet erg veel, aleen als ik thuis wat moet plamuren moet (houten wanden of stukje oude meubels)maar daar heb ik al jaren geen slechte ervaringen mee .Als je er natuurlijk van alles en overal verschillende toepassingen gaat doen kan het best zijn dat andere vuller beter is .
Tevreden over werkmateriaal van de Action?
soms wel en soms niet
Koos ik ben achter een houtrotrepartiepasta gekomen genaamd sneldrogende houtrotvuller van pollyfilla het is een gele verpakking en er staat een klokje bij ? Dus het lijkt me goed? Er staat ook bij snel drogend volgens mij
dit is een zeer slecht product.
Ik denk dat in de meeste, dan wel niet alle sneldrogende vullers een bepaald ingrediënt of meerdere zit die naast er voor te zorgen dat het snel uithard er ook voor zorgt dat je een mindere uitwerking krijgt ten opzichte van het normale spul.
Als het even kan gebruik ik het niet. langzamer drogende houtrotvuller is beter.
Hoi Koos, ik vind t vreemd dat je je zo slecht inleest over de producten die je hier test, je moet volgens de productbladen van de zusex en de polyfilla een primer gebruiken voor het beste resultaat, respectievelijk de Zusex Impregneer OV en de Polyfilla W340 2K hout primer. en je wilt bij het gebruik van deze dure producten toch het beste resultaat.
Zelf gebruik ik de laatste tijd de producten van RepairCare en ook daar is een primer gewenst voor het beste resultaat. tevens is zorgvuldig doseren en mengen cruciaal voor goede hechting en uitharding.
Sorry Koos maar ik vind dit zonde van het geld je eraan uit hebt gegeven en een gemiste kans.
gr Nico
Ik heb me laten inlichten bij mijn leverancier en van het merk met een primer heb ik niet genomen.
Ik was niet van plan een studie te maken van alle houtrotvullers maar een gebruikers indruk geven.
Ik weet nu ongeveer welke ik moet nemen en dat is wat ik al had.
lekker telefoontje koos..heb precies dezelfde.