Foarte important in turele de iarna termosul. Dar si in turele de primavara, toamna sau chiar vara, pe munte pot fi temperaturi scazute. Pentru hidratare am tot timpul un recipient de 2 litri in rucsac si unul de 0,5 litri pe care, la nevoie il tin sub haine, langa corp, sprijinit de una din chingile rucsacului. In acet fel am tot timpul apa de baut la o temperatura acceptabila. De cate ori e nevoie sau am ocazia, completez din cel mare in cel mic. Multumim pentru episoade si sfaturi!
Iubesc filmele tale Ioan. Cu ajutorul tău am început să cunosc multe vârfuri montane, cu ajutorul informațiilor tale am călătorit pe poteci spre vârfuri înalte. Îți sunt recunoscător ptr toate, îți urez succes intens în tot ceeace faci, să fi sănătos (cu întreaga ta familie), și să ne uimești și în anul ce va veni cu frumusețile țării noastre. La mulți ani... -JOE-
Mare fan al potecilor si povestlior tale, am vazut de mai multe ori unele episoade, fie pe YT fie pe Travel Mix. La cît mai multe realizări la fel de bogate!
Felicitari IOAN,pentru acest superb episod! Piatra Craiului m-a fascinat(vazut de doua ori anul acesta,dar de la distanta)imi este greu sa spun mai mult waw,waw,waw!!! La multi ani!
Ioan - mi-a placut comment-ul "virful pe locul III" , un leader pune safe-ul in primul rind inaintea tuturor.. esti un advarat leader-montaniard... A fost o tura spectaculara...
La multi ani! Parca asteptam un nou episod din Piatra Craiului, sunt fascinat de muntele acesta. Ti-am urmarit cu placere cele 64 episoade, toate sunt geniale, m-a impresionat traseul salbatic catre Penteleu. Felicitari!!!
LA MULȚI ANI! Uaaa! Chiar acum am dat, întâmplător, peste tine. Abonata+notificari! Foarte fain! Admir curajul tău! Am fost în Piatra Craiului în expediții, dar numai vara; urăsc iarna. Îmi place mult că prezinți și echipamentul și apreciez sfaturile tale care ar fi bine dacă ar ajunge la mulți aventurieri habarnişti!
LA MULTI ANI ,IOAN!!! Sa ai un an spectaculos, cu multe impliniri alaturi de cei dragi siiii la cat mai multe poteci spre inimile noastre! (comm la ultimele 4-5 ep dupa vizionare😊😉)
Un episod superb Le am văzut pe toate și abea aștept următorul Momentan sunt în Anglia dar nu a-și da România pe nimic în lume Când urmăresc filmările tale Ionica ma simt acasă!! În România eu locuiesc în Sibiu și îmi place munții II iubesc ii vedeam zilnic în Sibiu Acum sunt în Anglia și le duc dorul Ionica îți mulțumesc că ne pui la dispoziție toate filmările tale care sunt extraordinare de frumoase!! Eu zic, ca dacă tu ai vinde filmările tale la televiziuni cum ar fi național geografic și multe alte televiziuni de gen tu ai fi multi miliardar în lire sterline Eu îți doresc succes maxim!!
Ionică fără frică .,BRAVO in ceea ce faci .,Datorită eforturilor tale vedem si noi ROMÂNIA ALTFEL, ,,,,,,,...PS.,poate si noua denumire a următoarei televiziuni despre turism de ce nu , A TA..............
Ma uit la filmele astea pentru ca iubesc muntele si abia astept sa vina vara. Restul e can can. Nu mi-a placut niciodata iarna. E cel mai depresiv anotimp iar muntele nu-ti ofera decat maxim 10% din frumusetile sale in acest anotimp. Echipamentul e mai scump, e mai gros, e mai greu, riscurile sunt uriase iar momentele de relaxare sunt reduse la minim. Te alegi doar cu o miscare fizica si aer curat. Cat despre drumetiile pe munte, a zis bine cineva pe aici, chiar nu ai nevoie de sfatuitori pe care sa-i mai si platesti. Presupunand ca ai prieteni dragi alaturi si stii sa respecti muntele si natura in general, tot ce mai ai de facut e sa mergi acolo. Iar echipament iti iei dupa buget si nu dupa reclame. Am fost vara asta pe Turnu, prin Saua Crapaturii, un traseu destul de dificil mai ales in partea lui superioara, pe stanci. Este intr-adevar superb, ca de altfel pe toate varfurile din tara. Intentionam sa fac creasta dar nu am mai avut timp si a trebuit sa cobor pe intuneric pe Karl Lehmann spre Curmatura ( o prostie sa cobori noaptea dar nu aveam de ales ).
Alex Saxon Nu de mult gândeam și eu cam la fel. Muntele, iarna nu era pentru mine. Baza acestei concepții îmi stătea și în faptul că eram mai friguros (cică nu aveam straturi de slană pe care să le topesc) și în necesitatea clară unui echipament care costa... Dar datorită oamenilor cu care am fost pe munte, care m-au învățat și m-au stimulat, am ajuns să achiziționez treptat, bucată cu bucată, elementele de echipament necesare, nu din cele mai grozave și, în majoritate, surprinzător de ieftine. Dacă ai răbdare și cauți, din perioade de reduceri în Black Fridays, unele lucruri second hand, iar altele la ocazii, se strânge cea ce ai nevoie și ajungi să descoperi că iarna e un anotimp uluitor pe munte. De când merg, nu mai am probleme cu frigul (evident, datorită echipamentului), dar organismul mi s-a călit (frigul are niște efecte benefice formidabile), iar eu mă scald în bucurie atât vara cât și iarna pe munte... Am ajuns dependent. Nu mai pot renunța la nici un anotimp. Fiecare le completează pe celelalte, fiecare e unic în felul său. Iarna e ultimul descoperit și mi se pare acum de o frumusețe dumnezeiască! De fapt, cea mai frumoasă descoperire e că Dumnezeu, Creatorul universului a făcut totul perfect și foarte bun! Nici un alt mod de a vedea lumea și viața nu-ți aduce mai multă bucurie și împlinire: nu mai vezi neajunsuri, ci desăvârșire; nu mai ai frici, ci siguranță, gata cu haosul, totul este proiectat spre binele tău... Firește, regulile muntelui trebuiesc luate în serios, că să ai parte și de siguranța de care vorbește Ioan Stoienică, și de sănătate, și de bucurii ce nu pot fi bănuite. Dumnezeu să ajute tuturor celor care primesc să se bucure de darurile Sale desăvârșite și nesfârșite!
@@TubeOzaurus Apreciez mai ales modul in care ai ales sa-mi raspunzi, intr-o perioada in care virtualul e plin de mizerii. Eu respect atat munca depusa de Ioan Stoienica, dar mai ales pe cei care aleg sa nu stea in casa iarna si sa urce pe munte. Despre Ioan pot sa spun doar atat: fericit e cel care isi castiga painea facand ceea ce ii place cel mai mult. Revenind la mine, am urcat pe munte iarna de mai multe ori, nu neaparat pe vreun varf, si n-am rezonat cu raceala peisajelor. Sunt si fotograf amator si stiu ca pot obtine cadre frumoase si iarna dar...dragostea mea e vara. Raman adeptul vietii, a caldurii soarelui, a luminii in general si a zilelor lungi. Imi place sa simt pamantul si iarba cand ma intind ca sa ma odihnesc, ador sunetele verii si senzatia sau poate chiar certitudinea ca ma incarc cu energie cand urc pe munte. Nu e vorba despre echipament aici. Faceam doar o comparatie intre sezoane. Daca vrei si iti place, gasesti resurse si pentru echipament de iarna. Nu cred ca e vreun indragostit de munte iarna care sta in casa doar pentru ca n-are echipament. N-as zice nu unei plimbari pe munte iarna, la o cabana, dar n-as spune ca simt aceeasi placere si acelasi fior ca vara. Toamna e superba dar in ceea ce ma priveste, e disperare, stiind ca tocmai a mai trecut o vara din viata mea. Respect tuturor iubitorilor de natura si de munte, indiferent de anotimp!
Alex Saxon :) La ce am replicat prima oară nu pot adăuga prea mult, dar, ca să-ți fie de folos, aș spune că majoritatea "munțomanilor" rezonează cu tine privitor la modul cum percepi vara pe munte. Aș adăuga eu... asta datorită Creatorului, care a creat pentru binele nostru, așa cum constatăm. Privitor la toamnă și trecerea vieții... nu alege disperarea. Lungește-ți privirile dincolo de sfârșitul cunoscut și crede că va urma o a doua viață, de data aceea adevărată și fără sfârșit. De ce ai crede mai mult în asta scurtă și amestecată cu rele? Nici anotimpurile nu ne învață altceva decât speranța și așteptarea unei noi primăveri... Dar până la urmă, totul este alegere (acest formidabil dar al omului pe care plantele și animalele - din care, cică, ne tragem - nu-l au) și care ne poate duce atât în sus, cât și în jos, după cum HOTĂRÂM noi înșine. Acum (și tocmai de aceea), iarna pe munte rămâne superbă și unică pentru ceilalți, chiar dacă tu nu ai descoperit-o... încă (nici la mine tranziția nu s-a făcut peste noapte). De asemenea, echipamentul are importanța lui (pe care nimeni nu o poate contesta) deoarece el face diferența dintre multe, cum ar fi: dintre o plimbare scurtă sau una lungă, în același timp; dintre a merge doar pe unde e mai cald și nu bate vântul sau a beneficia și de zonele mai înalte, mai expuse, dar mult mai spectaculoase; dintre a face față sau nu schimbărilor climatice (uneori bruște și severe) de pe munte; dintre confort și lipsa lui, dintre performanță și lipsa ei; în ultimă instanță se întâmplă că echipamentul face diferența dintre viață și moarte (și nu mă refer nici pe departe strict la iarnă)... Nu ai vrea să descoperi ușor-ușor aceste lucruri alături de cei deja "intrați" în ele? Atenție că nu de dragul vreunei performanțe am intrat și eu în această lume... ci de dragul muntelui, ca să-l descopăr și să-l gust mult mai bine.
@@TubeOzaurus Sincer, intr-o drumetie pe munte iarna, cu schimbari bruste de conditii climatice, cu obstacole de tot felul si mai ales cu pericole ascunse de zapada mare sau de ceata, nu muntele il descoperi, si nici placerea, ci mai degraba te descoperi pe tine insuti. Le spun mereu prietenilor mai tineri, sa faca din mersul pe munte o placere si o relaxare, nu sport extrem si nici bifari de varfuri cu orice pret. Frank Herbert spunea asa: ,, orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele atat cat poti sa te convingi ca e munte. De pe varf nu mai poti sa vezi muntele ". Subscriu si eu la cuvintele astea. In ce ma priveste, prefer sa mai astept pana ce natura imi va oferi exact ce am eu nevoie ca sa fiu fericit pe munte. Ma cunosc prea bine si stiu si ce vreau, si ce-mi place, si cat pot. O sa merg la vara pe cele mai inalte doua varfuri din tara si tinta mea e bucata de traseu numita Custura Saratii, pe care n-ai cum s-o faci iarna, decat daca esti kamikaze. Ideea mea e sa petrec mai multe zile pe munte, nu doar sa ma catar pe varfurile alea. Cred ca partea cea mai frumoasa e exact drumul pana acolo, alaturi de prieteni, dormitul la cort, ceaiul de la cabana si odihna activa pe drumul de intoarcere. Pe varf stai foarte putin si te bucuri de faptul ca ai reusit sa faci asta. Prieteniile se leaga mai jos, fara ambitii, fara recorduri, fara tinte. Apropos de animale si de pasari...pana si ele au nevoie de caldura si de vara, multe din ele migrand spre locuri mai calde iar altele hibernand. E parerea mea si nu am nevoie de sustinatori. Fiecare stie ce-i place. Apropos, sunt licentiat in turism, as putea lucra la o cabana retrasa de la munte, chiar si iarna si m-as descurca de minune. N-am o problema cu iarna, dar una e un job si altele sunt placerea si relaxarea.
Dragă Alex Saxon, N-aș vrea să avem eșecul de a vorbi în contradictoriu, când de fapt n-o facem... Suntem doi iubitori ai muntelui, evident, și asta ne face cumva chiar prieteni, așa-i? Dacă "mă recitești" ai să remarci sigur că am spus-o: nici eu nu caut vreo performanță. Nu bifez vârfuri și, în cele mai multe ture în care am plecat, n-am ajuns unde mi-am propus. În general sunt ultimul din orice grup, pentru că mă opresc să fac poze, să stau ca prostul în fața operelor Creatorului. Ca oricui "nesportiv de performanță" nu-mi plac hazardurile și riscurile inutile. Singura mea îndrăzneală a fost să remarc (de pe o poziție firesc avantajată) că nu ai descoperit, încă, ce are iarna de oferit... Din ceea ce spui, nu pari să fi avut parte de "ture" ușoare, fără riscuri și probleme, fără "extremisme" sportive. Ești sigur că, de fapt, nu ești tu mai bun și mai capabil pe munte, decât mine? ;) Dacă te-ai simțit "luat de sus" vreo clipă, îmi cer iertare! Am dorit numai să-ți împărtășesc din descoperirile mele...
Am parcurs și eu cu ani in urma aceste locuri superbe !!!! Precizez ca in toate ghidurile mai vechi scrise de Ion Ionescu-Dunareanu ,Emilian Cristea și alții am vazut ca denumirea originala este Padina Șindileriei !!! Acum fiecare poate spune cum dorește asa cum și in Fagaras unii spun Vinatarea lui BUTEANU însă denumirea corecta este Vânătoarea lui BUTEANU și Asta din spusele pastorilor și localnicilor din zona care povesteau ca pe vremuri era un pastor și vânător de animale de munte in zona văilor Arpas Arpășel Capra pe nume Buteanu in memoria căruia s-a dat denumirea vârfului de 2507 metri Vânătoarea lui Buteanu!!!! In rest pot spune ca sunt încântat de filmulețele pe care le faci ca o încurajare și o promovare a drumețiilor montane prin lumea de basm a Carpaților 👍👍👍👍✌️✌️✌️👏👏👏♥️♥️🌹
Salut, felicitari pt. videoclip. Eu sunt un mare fan Arc'teryx (lasand la o parte pretul) o parere personala imi poti da, in comparatie cu ceilalti giganti din piata?
Nu înțeleg cum de a putut cineva sa îl vadă, având în vedere ca nu l-am postat public, ci doar de proba, privat. O sa fie disponibil peste câteva zile.
o mica corectie: Dincolo de Cab. Plaiul Foii se afla Muntii Țaga (nu Țagla). Fac parte din grupa Muntilor Fagaras-Iezer si sunt muntii de legatura cu Muntii Persani, unde se situeaza si celebra Magura a Codlei
Sper sa te vad cândva cu propria emisiune expus la nivel național, pentru ca din punctul meu de vedere ești cu mult peste nivelul local. Pasiunea ta și calitatea emisiunii tale (emoția) sunt de nivel național, iar eu te vad alături de emisiunile "Natura și aventura", "Aventura urbana", "Exclusiv în România". 😎 Acum ma uit pe TravelMix, la "Pe poteci spre inima ta" și ii repet soției a N-a oara ca emisiunea ta ar trebui expusa la nivel național. 🙂
Travel Mix se difuzeaza la nivel national. Cati oameni chiar urmaresc emisiunea mea acolo nu stiu, dar primesc mereu mesaje de apreciere de la oameni noi care abia ce o descopera datorita difuzarii pe Travel Mix. Oameni din toata tara. In rest, pe youtube sunt mai multe episoade decat la tv, asa ca acest canal mi l-as dori mai promovat si m-ar ajuta si pe mine mai mult daca ar creste.
Salut! Organizez ture in fiecare weekend, in calitate de ghid montan (Lider Montan International). Gasesti cateva detalii pe blog: www.ioanstoenica.com Daca esti interesat sa participi uneori, scrie-mi te rog pe mail sau pe facebook (detalii tot pe blog).
Salutare, Ioan! Îmi poți recomanda și mie un cort de 1 persoană, cât mai compact și mai ușor (sub 2 kg), dar care să nu fie chiar minuscul și să nu sacrifice de tot confortul? Cu alte cuvinte, aș vrea să am suficient spațiu și pentru echipament, bocanci etc. (deci fie o absidă generoasă, fie spațiu suficient în interior) și să îmi permită să mă ridic în fund - nu suport corturile în care nu poți sta decât în poziția culcat! :) Dacă trebuie să aștepți să treacă o ploaie de 4 ore, e un chin să nu te poți ridica! Eu am 1,86 m, deci cred că un cort cu o înălțime în interior de minimum 100-110 ar fi ideal. Aș mai prefera să fie cu structură autoportantă (pentru stabilitate), clasicul model cu două bețe care se întretaie, pentru că mi se pare că este mai stabil la vânt decât un „tunel” și exploatează și mai bine spațiul interior, pereții fiind mai verticali. Ce zici? Există așa ceva? :)) Sau ar fi mai bine să mă orientez spre un cort de 2 persoane, pentru cele câteva sute de grame în plus, și să mă bucur de confort? Mulțumesc anticipat pentru idei!
Ma tot intrebam care e al doilea iepure din episod. L-am descoperit si mi-a placut. Mai ales ca n-as fi zis ca in padinile acelea cu multi jnepeni si grohotis chiar sunt trasee marcate. Versurile tale adaptate din folclor mult adevar graiesc! Dar tot ai ajuns pe varf sa ne arati peisajele acelea de basm care ne-au incantat si cu prima ocazie cand ai postat un fragmentel. Cam periculos, dar foarte frumos! Cum o fi ajuns printesa din Turn acolo? Stiu ca teleportarea n-ar avea haz. Si nici o trambulina.:)
Nu cred ca sunt atat de multi doritori care sa foloseasca acea platforma... Cei ce au vrut sa sprijine emisiunea au facut-o, au cum, dar nu sunt chiar asa multi. Detalii am scris si aici: ioanstoenica.com/2014/10/07/pe-poteci-spre-inima-ta/
@@IoanStoenica daca vei avea nevoie de un voluntar pentru a te ajuta cu un cont pe patreon, lasa-mi un mesaj. Ma gandesc ca ai gasi donatori care sa dea sume mici mai usor. Oricum, bafta in continuare cu turele, cer senin si la cat mai multe episoade. Noi le apreciem pe fiecare in parte!
Am fost și eu chiar pe 1 ianuarie. Mă amuză câte straturi ai avut pe tine. Eu am mers pe creasta Pietrei Mici doar cu un maiou de bumbac și o bluză merino. Aveam și o jachetă prinsă pe ghiozdan, dar nu i-am simțit nevoia decât când mă pornisem la drum în coborâre de la pensiunea din Măgura. Mă încălzesc rău de tot de la efort, mai ales că obișnuiesc să merg repede. Cu ce ai filmat așa fain de ai putut face și zoom? Eu am filmat cu GoPro H7. Vezi la mine pe canal.
Cumva trebuie sa si scoata banii ptr aceste filmulete.filmulete pe care ni le ofera gratuit.noua necunoscatorilor din care avem foarte multe de invatat...ma repet ..gratuit...
Sa lasam la o parte ipocrizia. Est vorba de portofel, nicidecum de inima. Scopul acestui material este atragerea de clienti pt business-ul dumnealui. Moda actuala este mersul ca oile dupa cate un impostor care-ti ofera "siguranta" in schimbul banilor, pierzandu-se complet experienta care te imbogateste cel mai mult, adica sentimentul de explorare. Mergeti singuri pe munte sau cu prietenii ca nu va mananca nimeni.
Ovidiu, tu dupa modul cum vorbesti, gandesti si scrii, nu poti fi decat psd-ist., esti scuzabil. O tura platita te invata dependenta de ghid si de turele platite; oricine poate face trekking fara nici un ghid. Daca vrei rute mai tehnice sau ture de iarna si simti ca nu ai cunostintele necesare, faci un curs si inveti. Cat despre siguranta, asa cum si ghizii spun, nu ti-o poate garanta nimeni. Oricati bani ai plati.
@Alt Cineva cum naibi ai reusit sa asociezi o optiune politica cu o fraza numai tu sti. Deci daca sunt de acord cu tine sunt anti psd, daca nu sunt de acord sunt pro psd? Tu esti cumva punctul de referinta, centrul universului..🤪 Sa fie faptul ca era singura replica pe care puteai sa o dai pentru ca nu ai alte argumente? Dar ce stiu, cu o relativa certitudine, ca nu prea le ai nici cu hiking/mountaineer, sea kayak, tec dive ori cu orice alta activitate ce necesita pe langa conditie fizica si ceva creier. Cum dracului sa fi atat de imbecil sa recomanzi unor persoane ce nu au niciun fel de experienta si sa se duca pe un traseu cu o dificultate tehnica/fizica de cel prezentat in acest montaj (ca exemplu), singuri, doar dupa un curs? Si cursul cu cine il face? Si pana capeti experienta? Este exact cum ai pune pe cineva care a facut ceva kayak doar in herestrau, fara sa stie sa citeasca o harta maritima, navigatie, sa travesrseze canalul maneci. Plus ca nu te face dependent de ghizi, ghizi sunt untili in anumite situatii/grupuri. Plus casunt zone in lume unde nu ai voie sa te duci fara ghizi dar tu ii bagi pe toti in oala
Foarte interesant, tu, care esti anti psd deci pro liberal(ca doctrina) te deranjeaza ca cineva are o afacere si incearca sa-si promoveze afacerea pe youtube. Pai atitudinea asta pe care o ai tu vis-a-vis de idea de business nu te face chiar psd-ist? 🤗😂😂 greu cu logica asta...
Pfai Alt Cineva cum ai descoperit tu secretul universului, conspiratia mondiala prin care Ioan Stoenica a facut 64 de episoade, unde de bine de rau i-a ajutat si pe altii sa inteleaga ce inseamna mersul pe munte, doar pentru a atrage clienti catre afacerea sa. Acuma sincer, pot sa ma gandesc instant la 10 metode mai rapide, mai ieftine si mai usoare de a atrage novici intr-o tura montana cu ghid platit decat sa urc N munti apoi sa stau sa filmez si sa editez 64 de episoade. Omul are o pasiune, o impartaseste cu altii (pe gratis!), daca cineva vrea sa mearga cu el pentru a invata una alta sau pentru a avea pe cineva mai experimentat alaturi, cu ce te deranjeaza pe tine?
Foarte important in turele de iarna termosul. Dar si in turele de primavara, toamna sau chiar vara, pe munte pot fi temperaturi scazute. Pentru hidratare am tot timpul un recipient de 2 litri in rucsac si unul de 0,5 litri pe care, la nevoie il tin sub haine, langa corp, sprijinit de una din chingile rucsacului. In acet fel am tot timpul apa de baut la o temperatura acceptabila. De cate ori e nevoie sau am ocazia, completez din cel mare in cel mic. Multumim pentru episoade si sfaturi!
Îmi odihnesc mintea și sufletul privind aceste filmulețe! Mulțumesc!
Multumim pt filmare și efortul depus 😀👍Multumim pentru peisajele frumoase pe care ni le-aţi arătat 😀👍
Toate lucrurile bune să ţi se împlinească! Este nevoie de oameni ca tine!
Iubesc filmele tale Ioan. Cu ajutorul tău am început să cunosc multe vârfuri montane, cu ajutorul informațiilor tale am călătorit pe poteci spre vârfuri înalte. Îți sunt recunoscător ptr toate, îți urez succes intens în tot ceeace faci, să fi sănătos (cu întreaga ta familie), și să ne uimești și în anul ce va veni cu frumusețile țării noastre.
La mulți ani...
-JOE-
Să-ți dea domnul multă sănătate, sa te poti bucura de ceea ce-ți place atât de mult!
Imi place foarte mult cum descrii toate aceste excursii pe poteci, cu foarte multă dăruire și precizie, felicitări!
Mare fan al potecilor si povestlior tale, am vazut de mai multe ori unele episoade, fie pe YT fie pe Travel Mix. La cît mai multe realizări la fel de bogate!
Superb, spectaculos, palpitant! Oricum, nu este un traseu pentru începători. Succes și un an cu multe reușite. La mulți ani tuturor montaniarzilor!
Felicitari pentru o efortul depus, faci o treaba minunata! Este o placere sa urmarim fiecare drumetie.
La inaltime, ca de obicei. Si la propriu si la figurat. Un nou an excelent iti doresc!
O frumusete Craiul asta! Nu ma mai satur de el! Iar jnepenii aia imbracati in alb sunt de basm..♡
Felicitari IOAN,pentru acest superb episod! Piatra Craiului m-a fascinat(vazut de doua ori anul acesta,dar de la distanta)imi este greu sa spun mai mult waw,waw,waw!!! La multi ani!
Frumos episodul. Felicitari esti in continuare pentru mine o sursa de inspiratie cu toate ca ies destul de rar pe munte.Multumesc.
Ce bine ca ai revenit din nou !
Era suficient sa scrii doar revenit.
Esti un profesionist , meriti toata atentia noastra , esti imblanzitorul muntilor !
Un episod foarte reușit! Felicitări! Sfaturile tehnice sunt binevenite! Sper sa pot veni intr-o tura pe munte cu tine. La Mulți Ani!
Ioan - mi-a placut comment-ul "virful pe locul III" , un leader pune safe-ul in primul rind inaintea tuturor.. esti un advarat leader-montaniard... A fost o tura spectaculara...
Super frumos.Un an nou plin de bucurii,si cat mai multe iesiri.!!
Super fain episodul, asa cum ne-ai obisnuit! Felicitari! Sa ai un an bun, asa cum iti doresti! Pe poteci, evident!
Mulțumim Ioan pentru noul episod. Un an 2019 cât mai rodnic!
La multi ani! Parca asteptam un nou episod din Piatra Craiului, sunt fascinat de muntele acesta. Ti-am urmarit cu placere cele 64 episoade, toate sunt geniale, m-a impresionat traseul salbatic catre Penteleu. Felicitari!!!
La multi ani!Anul 2021 cu drumeții minunate și bucurii🍀🍀🍀
Mulțumesc încă o dată, și îți doresc un an nou plin de fericire și împliniri!
Foarte frumos, imi aduce aminte de adolescenta. Salutari din MI, US.
În primăvara ma pregătesc sa te însoțesc. Asa pofta mi-ai făcut, cu toate ca eu explorez pe MTB, dar este super fain și pe jos. Bafta!
Oare cine este cel care nu apreciaza acest film? Probabil un .....
LA MULȚI ANI!
Uaaa! Chiar acum am dat, întâmplător, peste tine. Abonata+notificari! Foarte fain! Admir curajul tău! Am fost în Piatra Craiului în expediții, dar numai vara; urăsc iarna. Îmi place mult că prezinți și echipamentul și apreciez sfaturile tale care ar fi bine dacă ar ajunge la mulți aventurieri habarnişti!
La multi ani ioan si la cat mai multe urcari pe munte
Sa ai un anplin de bucurii să fii sănatos şi să ne bucuri în continuare cu filmulețele astea grozave.LA MULȚI ANI!
LA MULTI ANI ,IOAN!!! Sa ai un an spectaculos, cu multe impliniri alaturi de cei dragi siiii la cat mai multe poteci spre inimile noastre! (comm la ultimele 4-5 ep dupa vizionare😊😉)
Minunat 💜🏔🌲
Mulțumim pentru un nou episod. La cât mai multe!!!
Mai asteptammmmmmm episoade mai dese un pic Fain si episodul acesta abia astept sa ies si eu dar pana la vara nu se poate Salutare Ioan !!
Chiar sper să ajung să merg pe poteci cu tine Ioan
La multi ani!
Foatre tare pare atat de real imi place foarte mult👍👏
La multi ani, Ioan!
Instructiv. Multumesc, Ioan! La mulți ani!
La mulți ani!
Succes în tot ceea ce întreprinzi!
Un episod superb
Le am văzut pe toate și abea aștept următorul
Momentan sunt în Anglia dar nu a-și da România pe nimic în lume
Când urmăresc filmările tale Ionica ma simt acasă!!
În România eu locuiesc în Sibiu și îmi place munții
II iubesc ii vedeam zilnic în Sibiu
Acum sunt în Anglia și le duc dorul
Ionica îți mulțumesc că ne pui la dispoziție toate filmările tale care sunt extraordinare de frumoase!!
Eu zic, ca dacă tu ai vinde filmările tale la televiziuni cum ar fi național geografic și multe alte televiziuni de gen tu ai fi multi miliardar în lire sterline
Eu îți doresc succes maxim!!
Limba romana nu prea-ti place,observ :)
Foarte fain episodul.
F frumos. Nu stiu cum mi a aparut videoul Asta. Treaba e CA m am si abonat. Success pe Mai departe
Ionică fără frică .,BRAVO in ceea ce faci .,Datorită eforturilor tale vedem si noi ROMÂNIA ALTFEL, ,,,,,,,...PS.,poate si noua denumire a următoarei televiziuni despre turism de ce nu , A TA..............
grele poteticile spre inima mea cand totul e inghetat.
Ma uit la filmele astea pentru ca iubesc muntele si abia astept sa vina vara. Restul e can can. Nu mi-a placut niciodata iarna. E cel mai depresiv anotimp iar muntele nu-ti ofera decat maxim 10% din frumusetile sale in acest anotimp. Echipamentul e mai scump, e mai gros, e mai greu, riscurile sunt uriase iar momentele de relaxare sunt reduse la minim. Te alegi doar cu o miscare fizica si aer curat. Cat despre drumetiile pe munte, a zis bine cineva pe aici, chiar nu ai nevoie de sfatuitori pe care sa-i mai si platesti. Presupunand ca ai prieteni dragi alaturi si stii sa respecti muntele si natura in general, tot ce mai ai de facut e sa mergi acolo. Iar echipament iti iei dupa buget si nu dupa reclame. Am fost vara asta pe Turnu, prin Saua Crapaturii, un traseu destul de dificil mai ales in partea lui superioara, pe stanci. Este intr-adevar superb, ca de altfel pe toate varfurile din tara. Intentionam sa fac creasta dar nu am mai avut timp si a trebuit sa cobor pe intuneric pe Karl Lehmann spre Curmatura ( o prostie sa cobori noaptea dar nu aveam de ales ).
Alex Saxon
Nu de mult gândeam și eu cam la fel. Muntele, iarna nu era pentru mine. Baza acestei concepții îmi stătea și în faptul că eram mai friguros (cică nu aveam straturi de slană pe care să le topesc) și în necesitatea clară unui echipament care costa... Dar datorită oamenilor cu care am fost pe munte, care m-au învățat și m-au stimulat, am ajuns să achiziționez treptat, bucată cu bucată, elementele de echipament necesare, nu din cele mai grozave și, în majoritate, surprinzător de ieftine. Dacă ai răbdare și cauți, din perioade de reduceri în Black Fridays, unele lucruri second hand, iar altele la ocazii, se strânge cea ce ai nevoie și ajungi să descoperi că iarna e un anotimp uluitor pe munte. De când merg, nu mai am probleme cu frigul (evident, datorită echipamentului), dar organismul mi s-a călit (frigul are niște efecte benefice formidabile), iar eu mă scald în bucurie atât vara cât și iarna pe munte... Am ajuns dependent. Nu mai pot renunța la nici un anotimp. Fiecare le completează pe celelalte, fiecare e unic în felul său. Iarna e ultimul descoperit și mi se pare acum de o frumusețe dumnezeiască! De fapt, cea mai frumoasă descoperire e că Dumnezeu, Creatorul universului a făcut totul perfect și foarte bun! Nici un alt mod de a vedea lumea și viața nu-ți aduce mai multă bucurie și împlinire: nu mai vezi neajunsuri, ci desăvârșire; nu mai ai frici, ci siguranță, gata cu haosul, totul este proiectat spre binele tău... Firește, regulile muntelui trebuiesc luate în serios, că să ai parte și de siguranța de care vorbește Ioan Stoienică, și de sănătate, și de bucurii ce nu pot fi bănuite. Dumnezeu să ajute tuturor celor care primesc să se bucure de darurile Sale desăvârșite și nesfârșite!
@@TubeOzaurus Apreciez mai ales modul in care ai ales sa-mi raspunzi, intr-o perioada in care virtualul e plin de mizerii. Eu respect atat munca depusa de Ioan Stoienica, dar mai ales pe cei care aleg sa nu stea in casa iarna si sa urce pe munte. Despre Ioan pot sa spun doar atat: fericit e cel care isi castiga painea facand ceea ce ii place cel mai mult. Revenind la mine, am urcat pe munte iarna de mai multe ori, nu neaparat pe vreun varf, si n-am rezonat cu raceala peisajelor. Sunt si fotograf amator si stiu ca pot obtine cadre frumoase si iarna dar...dragostea mea e vara. Raman adeptul vietii, a caldurii soarelui, a luminii in general si a zilelor lungi. Imi place sa simt pamantul si iarba cand ma intind ca sa ma odihnesc, ador sunetele verii si senzatia sau poate chiar certitudinea ca ma incarc cu energie cand urc pe munte. Nu e vorba despre echipament aici. Faceam doar o comparatie intre sezoane. Daca vrei si iti place, gasesti resurse si pentru echipament de iarna. Nu cred ca e vreun indragostit de munte iarna care sta in casa doar pentru ca n-are echipament. N-as zice nu unei plimbari pe munte iarna, la o cabana, dar n-as spune ca simt aceeasi placere si acelasi fior ca vara. Toamna e superba dar in ceea ce ma priveste, e disperare, stiind ca tocmai a mai trecut o vara din viata mea. Respect tuturor iubitorilor de natura si de munte, indiferent de anotimp!
Alex Saxon
:)
La ce am replicat prima oară nu pot adăuga prea mult, dar, ca să-ți fie de folos, aș spune că majoritatea "munțomanilor" rezonează cu tine privitor la modul cum percepi vara pe munte. Aș adăuga eu... asta datorită Creatorului, care a creat pentru binele nostru, așa cum constatăm. Privitor la toamnă și trecerea vieții... nu alege disperarea. Lungește-ți privirile dincolo de sfârșitul cunoscut și crede că va urma o a doua viață, de data aceea adevărată și fără sfârșit. De ce ai crede mai mult în asta scurtă și amestecată cu rele? Nici anotimpurile nu ne învață altceva decât speranța și așteptarea unei noi primăveri...
Dar până la urmă, totul este alegere (acest formidabil dar al omului pe care plantele și animalele - din care, cică, ne tragem - nu-l au) și care ne poate duce atât în sus, cât și în jos, după cum HOTĂRÂM noi înșine.
Acum (și tocmai de aceea), iarna pe munte rămâne superbă și unică pentru ceilalți, chiar dacă tu nu ai descoperit-o... încă (nici la mine tranziția nu s-a făcut peste noapte).
De asemenea, echipamentul are importanța lui (pe care nimeni nu o poate contesta) deoarece el face diferența dintre multe, cum ar fi: dintre o plimbare scurtă sau una lungă, în același timp; dintre a merge doar pe unde e mai cald și nu bate vântul sau a beneficia și de zonele mai înalte, mai expuse, dar mult mai spectaculoase; dintre a face față sau nu schimbărilor climatice (uneori bruște și severe) de pe munte; dintre confort și lipsa lui, dintre performanță și lipsa ei; în ultimă instanță se întâmplă că echipamentul face diferența dintre viață și moarte (și nu mă refer nici pe departe strict la iarnă)...
Nu ai vrea să descoperi ușor-ușor aceste lucruri alături de cei deja "intrați" în ele? Atenție că nu de dragul vreunei performanțe am intrat și eu în această lume... ci de dragul muntelui, ca să-l descopăr și să-l gust mult mai bine.
@@TubeOzaurus Sincer, intr-o drumetie pe munte iarna, cu schimbari bruste de conditii climatice, cu obstacole de tot felul si mai ales cu pericole ascunse de zapada mare sau de ceata, nu muntele il descoperi, si nici placerea, ci mai degraba te descoperi pe tine insuti. Le spun mereu prietenilor mai tineri, sa faca din mersul pe munte o placere si o relaxare, nu sport extrem si nici bifari de varfuri cu orice pret. Frank Herbert spunea asa: ,, orice drum parcurs pana la capat duce exact nicaieri. Escaladeaza muntele atat cat poti sa te convingi ca e munte. De pe varf nu mai poti sa vezi muntele ". Subscriu si eu la cuvintele astea. In ce ma priveste, prefer sa mai astept pana ce natura imi va oferi exact ce am eu nevoie ca sa fiu fericit pe munte. Ma cunosc prea bine si stiu si ce vreau, si ce-mi place, si cat pot. O sa merg la vara pe cele mai inalte doua varfuri din tara si tinta mea e bucata de traseu numita Custura Saratii, pe care n-ai cum s-o faci iarna, decat daca esti kamikaze. Ideea mea e sa petrec mai multe zile pe munte, nu doar sa ma catar pe varfurile alea. Cred ca partea cea mai frumoasa e exact drumul pana acolo, alaturi de prieteni, dormitul la cort, ceaiul de la cabana si odihna activa pe drumul de intoarcere. Pe varf stai foarte putin si te bucuri de faptul ca ai reusit sa faci asta. Prieteniile se leaga mai jos, fara ambitii, fara recorduri, fara tinte. Apropos de animale si de pasari...pana si ele au nevoie de caldura si de vara, multe din ele migrand spre locuri mai calde iar altele hibernand. E parerea mea si nu am nevoie de sustinatori. Fiecare stie ce-i place. Apropos, sunt licentiat in turism, as putea lucra la o cabana retrasa de la munte, chiar si iarna si m-as descurca de minune. N-am o problema cu iarna, dar una e un job si altele sunt placerea si relaxarea.
Dragă Alex Saxon,
N-aș vrea să avem eșecul de a vorbi în contradictoriu, când de fapt n-o facem... Suntem doi iubitori ai muntelui, evident, și asta ne face cumva chiar prieteni, așa-i? Dacă "mă recitești" ai să remarci sigur că am spus-o: nici eu nu caut vreo performanță. Nu bifez vârfuri și, în cele mai multe ture în care am plecat, n-am ajuns unde mi-am propus. În general sunt ultimul din orice grup, pentru că mă opresc să fac poze, să stau ca prostul în fața operelor Creatorului. Ca oricui "nesportiv de performanță" nu-mi plac hazardurile și riscurile inutile.
Singura mea îndrăzneală a fost să remarc (de pe o poziție firesc avantajată) că nu ai descoperit, încă, ce are iarna de oferit... Din ceea ce spui, nu pari să fi avut parte de "ture" ușoare, fără riscuri și probleme, fără "extremisme" sportive. Ești sigur că, de fapt, nu ești tu mai bun și mai capabil pe munte, decât mine? ;)
Dacă te-ai simțit "luat de sus" vreo clipă, îmi cer iertare! Am dorit numai să-ți împărtășesc din descoperirile mele...
Bravo băiatu....
Super!
LA MULTI ANI !
Multumim pentru inca un episod. Ar fi util de scris in descrierile filmelor si data filmarii.
Am parcurs și eu cu ani in urma aceste locuri superbe !!!! Precizez ca in toate ghidurile mai vechi scrise de Ion Ionescu-Dunareanu ,Emilian Cristea și alții am vazut ca denumirea originala este Padina Șindileriei !!! Acum fiecare poate spune cum dorește asa cum și in Fagaras unii spun Vinatarea lui BUTEANU însă denumirea corecta este Vânătoarea lui BUTEANU și Asta din spusele pastorilor și localnicilor din zona care povesteau ca pe vremuri era un pastor și vânător de animale de munte in zona văilor Arpas Arpășel Capra pe nume Buteanu in memoria căruia s-a dat denumirea vârfului de 2507 metri Vânătoarea lui Buteanu!!!! In rest pot spune ca sunt încântat de filmulețele pe care le faci ca o încurajare și o promovare a drumețiilor montane prin lumea de basm a Carpaților 👍👍👍👍✌️✌️✌️👏👏👏♥️♥️🌹
Bună treabă faci,Ioane!La mulți ani!
Salut, felicitari pt. videoclip. Eu sunt un mare fan Arc'teryx (lasand la o parte pretul) o parere personala imi poti da, in comparatie cu ceilalti giganti din piata?
De ce nu mai văd Retezatul Mic și Oslea? Tocmai am vizionat filmul acum 20 minute! E o vrajă la mijloc!
Nu înțeleg cum de a putut cineva sa îl vadă, având în vedere ca nu l-am postat public, ci doar de proba, privat. O sa fie disponibil peste câteva zile.
@@IoanStoenica Se vede că și TH-cam are limitele sale! Eu m-am bucurat să văd materialul, e fain! Mulțumesc!
LA MULȚI ANI ! SUCCES ÎN 2019 !
DUMNEZEU CU TINE !
P. S. Nu sunteți filmat în Savarina de Weekend ...
Salut, cum iti dai seama ca esti pe drumul cel bun? La ce distante sunt marcajele? 19:20 wow, pare ca poteca se sfarseste acolo
Minunat
Iubesc oamenii care iubesc muntele....
Fiul meu de 4 ani se viseaza pe Piatra Craiului, l-a auzit pe tas-o.
Fain si continutul si imaginea - ce camera folosesti ?
o mica corectie: Dincolo de Cab. Plaiul Foii se afla Muntii Țaga (nu Țagla). Fac parte din grupa Muntilor Fagaras-Iezer si sunt muntii de legatura cu Muntii Persani, unde se situeaza si celebra Magura a Codlei
cand mai prezinti produse te as ruga sa dai si un link, mie mi ar place o geaca ca a ta care opreste vantul, multumesc
Sper sa te vad cândva cu propria emisiune expus la nivel național, pentru ca din punctul meu de vedere ești cu mult peste nivelul local. Pasiunea ta și calitatea emisiunii tale (emoția) sunt de nivel național, iar eu te vad alături de emisiunile "Natura și aventura", "Aventura urbana", "Exclusiv în România". 😎
Acum ma uit pe TravelMix, la "Pe poteci spre inima ta" și ii repet soției a N-a oara ca emisiunea ta ar trebui expusa la nivel național. 🙂
Travel Mix se difuzeaza la nivel national. Cati oameni chiar urmaresc emisiunea mea acolo nu stiu, dar primesc mereu mesaje de apreciere de la oameni noi care abia ce o descopera datorita difuzarii pe Travel Mix. Oameni din toata tara. In rest, pe youtube sunt mai multe episoade decat la tv, asa ca acest canal mi l-as dori mai promovat si m-ar ajuta si pe mine mai mult daca ar creste.
Salut,
Daca vrei sa spui datele tehnice la camerele pe care le folsesti in video.Multumesc
N-aș face acest traseu, mi-a cam dat palpitații și furnicături la extremități :)
La mulți ani!
9:45 acolo sigur e un urs
multumesc !
Salut.Sunt iubitor de munte si am auzit ca ai o echipa cu care faci trasee.Aș dori sa ma alatur acestei echipe.Multumesc si mult succes în continuare.
Salut! Organizez ture in fiecare weekend, in calitate de ghid montan (Lider Montan International). Gasesti cateva detalii pe blog: www.ioanstoenica.com Daca esti interesat sa participi uneori, scrie-mi te rog pe mail sau pe facebook (detalii tot pe blog).
Mai postează episoade
Me spui si noua de unde putem cumpara astfel de haine de munte?
ioanstoenica.com/2010/01/14/site-uri-echipament-montan/
Salut ne am întâlnit la vf Turnul
Salutare, Ioan! Îmi poți recomanda și mie un cort de 1 persoană, cât mai compact și mai ușor (sub 2 kg), dar care să nu fie chiar minuscul și să nu sacrifice de tot confortul? Cu alte cuvinte, aș vrea să am suficient spațiu și pentru echipament, bocanci etc. (deci fie o absidă generoasă, fie spațiu suficient în interior) și să îmi permită să mă ridic în fund - nu suport corturile în care nu poți sta decât în poziția culcat! :) Dacă trebuie să aștepți să treacă o ploaie de 4 ore, e un chin să nu te poți ridica! Eu am 1,86 m, deci cred că un cort cu o înălțime în interior de minimum 100-110 ar fi ideal.
Aș mai prefera să fie cu structură autoportantă (pentru stabilitate), clasicul model cu două bețe care se întretaie, pentru că mi se pare că este mai stabil la vânt decât un „tunel” și exploatează și mai bine spațiul interior, pereții fiind mai verticali.
Ce zici? Există așa ceva? :)) Sau ar fi mai bine să mă orientez spre un cort de 2 persoane, pentru cele câteva sute de grame în plus, și să mă bucur de confort?
Mulțumesc anticipat pentru idei!
Ma tot intrebam care e al doilea iepure din episod. L-am descoperit si mi-a placut. Mai ales ca n-as fi zis ca in padinile acelea cu multi jnepeni si grohotis chiar sunt trasee marcate. Versurile tale adaptate din folclor mult adevar graiesc! Dar tot ai ajuns pe varf sa ne arati peisajele acelea de basm care ne-au incantat si cu prima ocazie cand ai postat un fragmentel. Cam periculos, dar foarte frumos! Cum o fi ajuns printesa din Turn acolo? Stiu ca teleportarea n-ar avea haz. Si nici o trambulina.:)
Frumos
Felicitări pentru episod!!! De ce nu ești pe Patreon? Sigur sunt oameni care vor sa te susțină prin acea platforma, +1 aici
Nu cred ca sunt atat de multi doritori care sa foloseasca acea platforma... Cei ce au vrut sa sprijine emisiunea au facut-o, au cum, dar nu sunt chiar asa multi. Detalii am scris si aici: ioanstoenica.com/2014/10/07/pe-poteci-spre-inima-ta/
@@IoanStoenica daca vei avea nevoie de un voluntar pentru a te ajuta cu un cont pe patreon, lasa-mi un mesaj. Ma gandesc ca ai gasi donatori care sa dea sume mici mai usor. Oricum, bafta in continuare cu turele, cer senin si la cat mai multe episoade. Noi le apreciem pe fiecare in parte!
F f frumos mulțumim f mult.
Din pacate s-karp au dat faliment , aveau bocanci foarte buni .
Am fost și eu chiar pe 1 ianuarie. Mă amuză câte straturi ai avut pe tine. Eu am mers pe creasta Pietrei Mici doar cu un maiou de bumbac și o bluză merino. Aveam și o jachetă prinsă pe ghiozdan, dar nu i-am simțit nevoia decât când mă pornisem la drum în coborâre de la pensiunea din Măgura. Mă încălzesc rău de tot de la efort, mai ales că obișnuiesc să merg repede. Cu ce ai filmat așa fain de ai putut face și zoom? Eu am filmat cu GoPro H7. Vezi la mine pe canal.
файно
17 aruncatori de PET-uri prin padure
S-karp - romanesti > trebuie sa-mi iau.
Nu se mai scot episoade noi? Nu mai e timp la dispozitie? Pacat, erau o oaza de relaxare. Deh, asa e cand ajungi la titulaturi si bani.
TERMOSUL ..GOL ..ARE 540 GRAME
Blană
Piatra Craiului e superb!!! publicitatea la diferite echipamente e penibil!!! incearca sa faci ceva fara sa faci publicitate :)
De ce sa nu faca?
Cu ce vrei sa traiasca omul?
Cumva trebuie sa si scoata banii ptr aceste filmulete.filmulete pe care ni le ofera gratuit.noua necunoscatorilor din care avem foarte multe de invatat...ma repet ..gratuit...
Ioi
Cadrele din GoPro strica tot episodul. Foarte obositoare pentru ochi
De acord, trebuia sa tina camera intr-o mana si sa se ajute numai cu una ca sa urce ;) jk.
Reclame ,reclame ,reclame :)) Ca na...doar nu ai 10k de urmaritori degeaba
Sa lasam la o parte ipocrizia. Est vorba de portofel, nicidecum de inima. Scopul acestui material este atragerea de clienti pt business-ul dumnealui. Moda actuala este mersul ca oile dupa cate un impostor care-ti ofera "siguranta" in schimbul banilor, pierzandu-se complet experienta care te imbogateste cel mai mult, adica sentimentul de explorare. Mergeti singuri pe munte sau cu prietenii ca nu va mananca nimeni.
Ovidiu, tu dupa modul cum vorbesti, gandesti si scrii, nu poti fi decat psd-ist., esti scuzabil. O tura platita te invata dependenta de ghid si de turele platite; oricine poate face trekking fara nici un ghid. Daca vrei rute mai tehnice sau ture de iarna si simti ca nu ai cunostintele necesare, faci un curs si inveti. Cat despre siguranta, asa cum si ghizii spun, nu ti-o poate garanta nimeni. Oricati bani ai plati.
@Alt Cineva cum naibi ai reusit sa asociezi o optiune politica cu o fraza numai tu sti. Deci daca sunt de acord cu tine sunt anti psd, daca nu sunt de acord sunt pro psd? Tu esti cumva punctul de referinta, centrul universului..🤪 Sa fie faptul ca era singura replica pe care puteai sa o dai pentru ca nu ai alte argumente? Dar ce stiu, cu o relativa certitudine, ca nu prea le ai nici cu hiking/mountaineer, sea kayak, tec dive ori cu orice alta activitate ce necesita pe langa conditie fizica si ceva creier. Cum dracului sa fi atat de imbecil sa recomanzi unor persoane ce nu au niciun fel de experienta si sa se duca pe un traseu cu o dificultate tehnica/fizica de cel prezentat in acest montaj (ca exemplu), singuri, doar dupa un curs? Si cursul cu cine il face? Si pana capeti experienta? Este exact cum ai pune pe cineva care a facut ceva kayak doar in herestrau, fara sa stie sa citeasca o harta maritima, navigatie, sa travesrseze canalul maneci. Plus ca nu te face dependent de ghizi, ghizi sunt untili in anumite situatii/grupuri. Plus casunt zone in lume unde nu ai voie sa te duci fara ghizi dar tu ii bagi pe toti in oala
Foarte interesant, tu, care esti anti psd deci pro liberal(ca doctrina) te deranjeaza ca cineva are o afacere si incearca sa-si promoveze afacerea pe youtube. Pai atitudinea asta pe care o ai tu vis-a-vis de idea de business nu te face chiar psd-ist? 🤗😂😂 greu cu logica asta...
Ovidiu, invata mai intai sa “scri”, dupa aia mai povestim.
Pfai Alt Cineva cum ai descoperit tu secretul universului, conspiratia mondiala prin care Ioan Stoenica a facut 64 de episoade, unde de bine de rau i-a ajutat si pe altii sa inteleaga ce inseamna mersul pe munte, doar pentru a atrage clienti catre afacerea sa. Acuma sincer, pot sa ma gandesc instant la 10 metode mai rapide, mai ieftine si mai usoare de a atrage novici intr-o tura montana cu ghid platit decat sa urc N munti apoi sa stau sa filmez si sa editez 64 de episoade. Omul are o pasiune, o impartaseste cu altii (pe gratis!), daca cineva vrea sa mearga cu el pentru a invata una alta sau pentru a avea pe cineva mai experimentat alaturi, cu ce te deranjeaza pe tine?
LA MULTI ANI !!!