Pescuitul crapului | Configurația inelelor lansetei

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 ก.ค. 2019
  • Vezi tot episodul (playlist): • Pescuitul Crapului | A...
    Inelele sunt cele care, alături de blanc, au o influență determinantă în comportamentul lansetei în aruncare și dril. Tipul, configurația și poziția inelelor sunt aspecte importante de avut în vedere la achiziție, în special dacă ne interesează o lansetă de crap pentru distanță.
    În acest capitol:
    - părțile componente ale inelelor lansetei
    - greutatea inelelor
    - mărimea inelelor
    - importanța poziționării inelelor pe lansetă
    - inel de plecare de 50 vs. 40.
  • กีฬา

ความคิดเห็น • 9

  • @TheKppus
    @TheKppus ปีที่แล้ว

    Va salut, ce parere aveti de configuratia de 9 inele cu 50-8 ? este inferioara celei cu 50-16?

    • @MarelePescar
      @MarelePescar  ปีที่แล้ว +1

      Numarul inelelor si configuratia acestora este un subiect ce nu poate fi catalogat obiectiv, in functie de preferintele pescarului, ambele variante pot fi utilizate in pescuitul crapului.

  • @stncarpteam9633
    @stncarpteam9633 4 ปีที่แล้ว

    salut ! ce parere a veti despre lansetele cu 9 inele dar mai mici
    incepand cu primul inel de 40 vorbim de lanseta de 3.90 si logic ca e mai usoar 3.5lbs crd ca e mai ok de cat cea , cu 6 inele pentru distanta .......

    • @MarelePescar
      @MarelePescar  4 ปีที่แล้ว

      În teorie, o lansetă cu mai puține inele ar trebui să fie mai bună pentru distanță. Spun "în teorie", deoarece fără a face teste și măsurători dedicate, în condiții controlate (în care să variem doar parametrii care ne interesează), nu putem avea concluzii certe.
      Așa cum am explicat în materialele video dedicate lansetei, inelele au un rol important în comportamentul (performanțele) în aruncare. Important este să fie cât mai ușoare și frecarea cu firul minimă. Trebuie văzut dacă setul de 9 inele este mai ușor decât cel de 6 inele și, cel mai important, care este diferența de greutate pe segmentul superior, spre vârful lansetei. Inelul de plecare, referindu-ne strict la greutatea acestuia, nu are o mare influență, din moment ce este poziționat pe cotorul lansetei. În schimb, o greutate mai mare pe și spre vârful lansetei afectează semnificativ comportamentul în aruncare.

  • @floriceeel
    @floriceeel 4 ปีที่แล้ว

    Tinand cont de relatia dintre diametrul inelului, diametrul tamburului, unghiul la care sta mulineta in raport cu blank-ul, samd., care ar fi combinatia lanseta-mulineta cea mai apropiata de perfectiune?
    A doua intrebare ar fi care este combinatia pe care o folositi Dvs. in acest moment?

    • @MarelePescar
      @MarelePescar  4 ปีที่แล้ว

      Pentru a putea determina combinația optimă, ar trebui făcute teste dedicate, în condiții ideale, în care să varieze doar parametrii care ne interesează. Doar așa am putea vedea care ar fi diferențele între, de exemplu, mulineta A (cu tambur cu diametru mai mic) și mulineta B (cu tambur mai mare și axul mulinetei paralel cu blancul). Sau care ar fi diferența între a avea inelul de plecare poziționat mai aproape sau mai departe de îmbinare. Sau care ar fi diferența între o mulinetă care așează firul "spiră lângă spiră" și alta care așează firul cu "spirele încrucișate".
      De-a lungul timpului am avut fel de fel de combinații: mărime inel de placare, diametru tambur, distanță inel de plecare - mandrină etc. Când am folosit fire subțiri, cum se impunea atunci când urmăream distanțe extreme, n-am sesizat diferențe semnificative în ceea ce privește distanțele obținute. Totuși, dacă vă interesează o lansetă pentru distanță, recomandarea mea ar fi să alegeți una care are distanța mandrină - cotor potrivită lungimii brațului dumneavoastră și cu inelul de plecare poziționat cât mai sus (cât mai aproape de îmbinare). Dacă intenționați să folosiți și fire mai groase pentru pescuitul lansat (ex. 0,28mm, 0,30mm), este mai potrivit inelul de 50. Vă recomand să vizionați acest material (th-cam.com/video/l5BesO9jyt8/w-d-xo.html), dacă nu l-ați văzut deja.
      Lansetele cu care pescuiesc din mână sunt lucrate pe comandă, iar rod builder-ul a ținut cont, în poziționarea inelului de placare (care este de 50), de caracteristicile blancului, de mulineta cu care pescuiesc și de lungimea brațului meu. Dacă vă interesează lansetele pe comandă, ar merita să citiți acest articol: www.carponline.ro/articole/lansete-pe-comanda-88294

    • @floriceeel
      @floriceeel 4 ปีที่แล้ว

      @@MarelePescar Pe mine ma intereseaza cel mai mult un produs de calitate, mai mult decat orice.In rest,prea putin.Eram curios de produsele pe care le folositi Dvs. personal.
      Ma adaptez la orice situatie de pescuit, sa stiu numai ca echipamentul nu-mi creeaza probleme.Chiar in seara asta am plasat o comanda, doua XTB LC. Sper sa fie la inaltimea asteptarilor mele, legate de calitate desigur. Multumesc pt. raspuns!

  • @vasisalicon5287
    @vasisalicon5287 3 ปีที่แล้ว

    Care sunt mai bune inele sic sau cu inox inoxidabil ?

    • @MarelePescar
      @MarelePescar  3 ปีที่แล้ว +1

      În primul rând trebuie să facem distincție între cadrul inelului și pastilă (la inelele care au pastilă). Există inele care au cadrul din oțel inoxidabil (stainless-steel) și pastila din alt material (ex. Alconite). Depinde de producătorul inelelor, dar sunt de preferat cele cu pastilă SIC sau, în general, cele cu pastile ceramice.