Abi bu askerlik sürecinin seri halinde videolarını yapman çok iyi olmuş, Amerikan ordusuna katılan çok Türk var ama senin gibi katılma sürecini detaylı anlatan yok.
Hayırlı olsun, böyle detaylı bilgilerle açıklayan kanal rastlamadım. youtube'da önce gökhan önerde gördüm bu askerlik detaylarını fakat bu kadar derin ve açıklayıcı tarzda değildi. bir gün green carda sahip olduğumda orduya katılmak. ordunun imkanları çok geniş. aklıma takılan soru var : ordudayken üniversiteye başladığında ordu tüm üniversite ücretini mi ödüyor yoksa belirli çoğunluğunu mu ödüyor? üniversite bitmeden ordudaki sözleşme dolduğunda fakat yeniden sözleşme imzalamadan üniversite ücretini ödemeye devam ediyor mu?
Öncelikle tebrikler,green cardla geldikten sonra orduda navyde veya air forceda pilot olmamızın bir yolu var mıdır örneğin vatandaşlık aldıktan sonra ayrı bir başvuru gibi veya öğrenebileceğimiz bir kaynak var mıdır?
@@Hypanix Hocam vatandaş olduğunuzu kabul edelim, askeri üniversiteye gitmeniz gerekir hava kuvvetlerinde pilot olabilmek için. Türkiye’de ki gibi burada da MSÜ gibi okullar var. Orada eğitim almanız gerekir, ve inanın başarması imkansıza yakın. Zaten istedikleri gibi insan sayısı amerika’da 500 tane vardır. onlar da hava kuvvetleri pilotları zaten 😅
Tebrik ediyorum. Amacına giden yolda başarılar diliyorum. Üniversite diplomamı kabul ettiler demişsin . Bu kabul senin seçtiğin askerlikle ilgili branşında bir faydası oldumu. Yoksa sadece başlangıç rütbenin belirlenmesinde mi kullanıldı.
Tebrikler, daha önceki videolarını da izledim ama kaçırmış olabilirim, Eğitim süresince masrafları karşıladıklarını anladım bir de üzerine maaş veriyorlar peki eğitimin biter bitmez askeriyeden ayrılabiliyor musun? yoksa zorunlu bir hizmet süresi bulunuyor mu?
Selamlar youtube önerdi 3 videoyu da izledim. Ben de WAT ile 2019da gelip geri dönmüştüm. Acaba bu orduya girmek için en fazla kaç yaşında olmak gerekiyor? Ve greencardı aile yoluyla mı almıştınız
Güray hayırlı olsun brom çok sevindim senin adına parlak bir gelecek seni bekliyor inşallah 🙏 . Bi kaç sorum var ; 1- Vatandaşlık süreciyle ilgili birşey dediler mi? Şu an başlattılar mı?Yoksa Bootcamp döneminde mi başlayacak süreç? 2-Mekik, Şınav, 2 mil koşu tarzı fiziksel sınav yapıldı mı? 3- Boy-kilo oranında eleme oluyor mu direk Türkiye deki polislik sınavlarındaki gibi, atıyorum kas kütlen fazla geliyordur fitnessla uğraştığın için vs? Orada durum nasıl?
@@Mehmet-od6zc Selamlar, öncelikle teşekkür ederim. Vatandaşlık süreciyle ilgili bir şey konuşmadım ama daha öncesinde bootcamp’te başlatacaklarını söylemişlerdi. Mekik, şınav ya da koşu antrenmanları basic training esnasında yaptırılıyormuş. Boy kilo ile ilgili eleme kısmı çok zor kas kütlen fazla diye fazla kilolu çıkarsan yağ oranı ölçümüne alıyorlar, ondan elenmezsiniz yani süreç bu şekilde 🙏🏻☺️
Güray öncelikle hayırlı olsun umarım hakkında en iyisi olur diyorum. Üniversite eğitimin için askeriye ile ne kadar sürelik bir sözleşme imzaladın ve sözleşmen bitince askeriye üniversite eğitiminin ne kadarını karşılayacak? Bu karşılayacağı miktar sadece devlet üniversiteleri için mi olacak biraz dahası ile bilgi verebilir misin?
@@KADİRY-i7g Selamlar, teşekkür ederim. İlk etapta dört yıllık sözleşme imzaladım, askeriye eğitimimin yüzde yüzünü karşılayacak. Hayır sadece devlet üniversiteleri değil bazı özel üniversitelerle de anlaşmalar var.
@@guray_barin mesela diş hekimi olmayı istediğinizi söylediniz. Askeriyeden sonra ayrıyetten Türkiyedeki gibi diş hekimi olabilmek için bir üniversite sınavına girecek misiniz? Ve eğitiminiz nasıl olacak? Sabah askeriye akşam üniversite gibi mi yoksa askeriye ve üniversite eğitimleriniz ayrı ayrı günler mi olacak?
@ Hayır Türkiye’deki gibi bir üniversite sınavı prosedürü yok, tam olarak soylediginiz gibi sabah askeriye akşam da üniversiteye gidebiliyorsunuz, bazı bölümlerde de online dersler alabiliyorsunuz.
@@guray_barin peki son olarak. Askeriyedesiniz ve akşamları üniversitete gitmeye başladınız diyelim mesafe olayı nasıl olacak. Askeri kamp ile üniversite kampüsleri arası mesafe çok uzun değil mi hatta kampa yakın olmayan üniversitelere gitmek sorun olmaz mı nasıl olacak?
Öncelikle hayırlı olsun Askere kabul edildin; Üniversite masraflarının tamamını karşılayıp; üstüne askerlik maaşı mı veriyorlar ve bu maaş ne kadar? 4 yıllık anlaştım dedin; bu süreç boyunca çalışma sıklığı ve süresi hep aynı mı? 4 yıllık sözleşme süreci içerisinde eğitim desteğinden faydalanmadın diyelim sözleşme bittikten sonra da hani hayat boyunca 1 hak gibi bir durum mu var? mesela ben fayalanmadım ama çocuğum oldu onun faydalanmasını sağlayabilir miyim? Son olarak sözleşme sonunda 4 yıl geçti yani yenilemedin; devamında ordudan tamamen tasfiye mi oluyorsun? tüm hakları artık bitiyor mu?
@@gelecek74100 Selamlar, evet üniversite maaşına ek olarak sözleşmenize ve rütbenize bağlı olarak maaş alıyorsunuz. Maaş çok değişken, net bir şey söyleyemiyorum. Çalışma süresi haftada 5 gün x 8 saat. Sözleşme bitiminde de 10 yıl içinde okuma hakkımız var, bazlı durumlarda ömür baya. Eğitim hakkı eşe veya çocuğa devredilebilir. 4 sene sonunda inaktif görev durumu olur, onu da sözleşmede belirtirler. Sadece acil bir durumda çağrılırsınız. Sevgiler…
@guray_barin inaktif görev maaşı ve hakları dayeterli duzeydi değil mi, Siz bu 4 yıl boyunca okumayla çalışmayı birlikte yapamayacaksınız anladığım kadarıyla sözleşme sonunda kullanacaksiniz
@ Yok ben hem okuyup hem çalışmayı planlıyorum. İnaktif görevdeyken sizlere bir ödeme yapılmıyor. sadece acil bir durumda çağırılıyorsunuz onun dışında askeriye ile ilişkiniz kesilmiş oluyor.
Merhaba Güray. Reserve army için yapılan basic training nasıl oluyor, aynı mı oluyor farklı mı oluyor bir bilgin var mı onda da telefon 2.5 ay boyunca yasak mı ve bu 2.5 aylık süreç boyunca hiç mi tele bakamiyorsunuz ve varsayiyorum bir yakınınızın başına sağlık problemi gelse bunlardan haberdar olamayacak misiniz
@@efe06-q1s merhabalar, evet basic training aynı. evet 2,5 ay boyunca cep telefonu yasak, 3-4 kez telefon hakkınız var fakat anladığım kadarıyla ankesörlü telefonla yurtiçi arayabiliyorsunuz yani Amerika içini.
Katılabilecek en iyi kuvvete katılmışsın.Karacı ya da Deniz piyadesi olsan vay haline.Amerikan Deniz Kuvvetleri içinde en fazla branşın olduğu kuvvettir.Kariyerinde başarılar.
@@nuryenidogan4639 Evet ama şöyle zaten önce Green Card ile ARMY’e başvurun. Ardından Basic Training’i geçin. O sırada vatandaşlık almış olursunuz büyük ihtimalle daha sonra özel kuvvetler eğitimine gidersiniz. O eğitimden sonra gidip savaşa katılırsınız, savaştan çok operasyonlar oluyor zaten. Yüksek ödemeler, statü ve saygınlık elde edersiniz. Ancak bunun yanı sıra hayatınızı kaybetme, gazi olma gibi risklerle de karşılaşabilirsiniz.
@@sameterden1161 Teşekkür ederim. Hocam 35’e kadar alım var ARMY için. NAVY’de en fazla 42 duydum. Bence NAVY daha iyi ama karada olmak istiyorsanız ARMY sizin için daha uygun olur. 🫡
@@furkancay9115 Yok o anlamda söylemedim ben, TSK içerisinde elbette bir çok meslekteki insanlar var. Ancak bazen ihale ile işler verilebiliyor burada öyle bir sistem yok onu anlatmak istedim. Buradaki ordu tam profesyonel ordu çünkü. Örnek veriyorum orada bir makine mühendisi makinelerle ilgili her işe koşuyor, burada herkesin çok spesifik alanları ve işleri var.
Bence Amerika için 18 yaşını doldurur doldurmaz gidip bir şekilde askeriyeye girip sonra yolunu hizaya sokmak geç yaşta gidilirse problem olabilir yani alışmak için
@ Umarım hiçbir zaman öyle bir durum olmaz, bu çok komplike bir soru ama yine de cevap vereyim ben savaş kısmında değilim. Ben gemilerdeki yakıt ve elektrik sistemleri bölümünde hizmet ediyorum.
Hayırlı olsun Güray. Tebrik ediyorum. Başarıların daim olsun👏👏🖐️
@@emrekaanaltun343 Çok teşekkürler Emre… 🫡
Tertemiz bir alım prosedürleri var, net, verimli, objektif ve kesinlikle insanı tedirgin etmiyor. Senin için de hayırlı olsun, kimseyi dinleme.
Kesinlikle öyle, çok teşekkür ederim.
Hayırlı olsun güray🙏. umarım hedeflerine en yakın zamanda ulaşırsın
Çok teşekkür ederim, sağ olasın...
hayırlı olsun kardeş Allah yolunu açık etsin inşaallah
Çok teşekkür ederim.
Abi bu askerlik sürecinin seri halinde videolarını yapman çok iyi olmuş, Amerikan ordusuna katılan çok Türk var ama senin gibi katılma sürecini detaylı anlatan yok.
@@tarktoprak8557 Teşekkür ederim. 🙏🏻
Henüz 23 yaşında böyle doğru bir karar verdiğiniz için sizi tebrik ederim. 👏
@@MuteberPassport Teşekkür ederim. 🫡
Guray harikasin, hayirlisi olsun mu denir hayirli tezkereler mi denir artik😇🫡
Tebrik ederim umarım hayal ettiğiniz yerlere ulaşırsınız.
@@mahlaskafkef92 Çok teşekkürler. 🫡
Hayırlı olsun, böyle detaylı bilgilerle açıklayan kanal rastlamadım. youtube'da önce gökhan önerde gördüm bu askerlik detaylarını fakat bu kadar derin ve açıklayıcı tarzda değildi. bir gün green carda sahip olduğumda orduya katılmak. ordunun imkanları çok geniş.
aklıma takılan soru var : ordudayken üniversiteye başladığında ordu tüm üniversite ücretini mi ödüyor yoksa belirli çoğunluğunu mu ödüyor?
üniversite bitmeden ordudaki sözleşme dolduğunda fakat yeniden sözleşme imzalamadan üniversite ücretini ödemeye devam ediyor mu?
@@SalihCakr-or6sz Selamlar, teşekkür ederim. Ücretin tamamını ödüyor, sözleşmeniz bitip uzatmasanız bile okul ücretini ve ders materyallerini ödüyor.
@@guray_barin çok iyimiş valla, senin adına çok sevindim inşallah bir gün bize de nasip olur
@ İnşallah hocam, Allah gönlünüze göre versin 🙏🏻🫡
Öncelikle tebrikler,green cardla geldikten sonra orduda navyde veya air forceda pilot olmamızın bir yolu var mıdır örneğin vatandaşlık aldıktan sonra ayrı bir başvuru gibi veya öğrenebileceğimiz bir kaynak var mıdır?
@@Hypanix Hocam vatandaş olduğunuzu kabul edelim, askeri üniversiteye gitmeniz gerekir hava kuvvetlerinde pilot olabilmek için. Türkiye’de ki gibi burada da MSÜ gibi okullar var. Orada eğitim almanız gerekir, ve inanın başarması imkansıza yakın. Zaten istedikleri gibi insan sayısı amerika’da 500 tane vardır. onlar da hava kuvvetleri pilotları zaten 😅
@@guray_barin Teşekkür ederim bilgilendirme için biz sivilden devam o zaman 🙂
Türkiye' deki tıbbi geçmişini istediler mi yada tıbbi geçmişinin tutulduğu herhangi bi veritabanından incelediler mi cevaplarsan sevinirim
Selamlar, Türkiye’deki tıbbi geçmişimi istemediler. Ancak inceleyip incelemediklerini bilmiyorum. İncelemiş olabilirler, asla bilemeyiz. 😅🫡
Tebrik ediyorum. Amacına giden yolda başarılar diliyorum.
Üniversite diplomamı kabul ettiler demişsin . Bu kabul senin seçtiğin askerlikle ilgili branşında bir faydası oldumu. Yoksa sadece başlangıç rütbenin belirlenmesinde mi kullanıldı.
@@ufukerol9550 Teşekkür ederim, sadece başlangıç rütbemi belirledi.
Tebrikler, daha önceki videolarını da izledim ama kaçırmış olabilirim, Eğitim süresince masrafları karşıladıklarını anladım bir de üzerine maaş veriyorlar peki eğitimin biter bitmez askeriyeden ayrılabiliyor musun? yoksa zorunlu bir hizmet süresi bulunuyor mu?
@@HasanYldz-fr5tj Teşekkür ededim. Eğitim süresince askeriye’yr devam esiyorsunuz, sözleşme bitince ayrılabilirsiniz.
Selamlar youtube önerdi 3 videoyu da izledim. Ben de WAT ile 2019da gelip geri dönmüştüm. Acaba bu orduya girmek için en fazla kaç yaşında olmak gerekiyor? Ve greencardı aile yoluyla mı almıştınız
@@tskutlu267 Selamlar, 17-34 yaş arası olabilirsiniz. Ben Green Card’ı aile yoluyla aldım evet.
Abi en güzelini yapmışsın
@@selimmio Sağ olun.
Güray hayırlı olsun brom çok sevindim senin adına parlak bir gelecek seni bekliyor inşallah 🙏 . Bi kaç sorum var ;
1- Vatandaşlık süreciyle ilgili birşey dediler mi? Şu an başlattılar mı?Yoksa Bootcamp döneminde mi başlayacak süreç?
2-Mekik, Şınav, 2 mil koşu tarzı fiziksel sınav yapıldı mı?
3- Boy-kilo oranında eleme oluyor mu direk Türkiye deki polislik sınavlarındaki gibi, atıyorum kas kütlen fazla geliyordur fitnessla uğraştığın için vs? Orada durum nasıl?
@@Mehmet-od6zc Selamlar, öncelikle teşekkür ederim. Vatandaşlık süreciyle ilgili bir şey konuşmadım ama daha öncesinde bootcamp’te başlatacaklarını söylemişlerdi. Mekik, şınav ya da koşu antrenmanları basic training esnasında yaptırılıyormuş. Boy kilo ile ilgili eleme kısmı çok zor kas kütlen fazla diye fazla kilolu çıkarsan yağ oranı ölçümüne alıyorlar, ondan elenmezsiniz yani süreç bu şekilde 🙏🏻☺️
@@guray_barin Teşekkürler cevabın için bunları merak etmiştim🙏🥹🥳
Selam hocam üniversite mezunu olmak şart mı lise yetiyor mu ?
@@vuxx-aksjsmösöe Selamlar, lise yeterli.
Güray öncelikle hayırlı olsun umarım hakkında en iyisi olur diyorum. Üniversite eğitimin için askeriye ile ne kadar sürelik bir sözleşme imzaladın ve sözleşmen bitince askeriye üniversite eğitiminin ne kadarını karşılayacak? Bu karşılayacağı miktar sadece devlet üniversiteleri için mi olacak biraz dahası ile bilgi verebilir misin?
@@KADİRY-i7g Selamlar, teşekkür ederim. İlk etapta dört yıllık sözleşme imzaladım, askeriye eğitimimin yüzde yüzünü karşılayacak. Hayır sadece devlet üniversiteleri değil bazı özel üniversitelerle de anlaşmalar var.
@@guray_barin mesela diş hekimi olmayı istediğinizi söylediniz. Askeriyeden sonra ayrıyetten Türkiyedeki gibi diş hekimi olabilmek için bir üniversite sınavına girecek misiniz? Ve eğitiminiz nasıl olacak? Sabah askeriye akşam üniversite gibi mi yoksa askeriye ve üniversite eğitimleriniz ayrı ayrı günler mi olacak?
@ Hayır Türkiye’deki gibi bir üniversite sınavı prosedürü yok, tam olarak soylediginiz gibi sabah askeriye akşam da üniversiteye gidebiliyorsunuz, bazı bölümlerde de online dersler alabiliyorsunuz.
@@guray_barin peki son olarak. Askeriyedesiniz ve akşamları üniversitete gitmeye başladınız diyelim mesafe olayı nasıl olacak. Askeri kamp ile üniversite kampüsleri arası mesafe çok uzun değil mi hatta kampa yakın olmayan üniversitelere gitmek sorun olmaz mı nasıl olacak?
@ Tercihinizi ona göre yapıyorsunuz ya da okula yakın yerden ev tutabilirsiniz.
Öncelikle hayırlı olsun
Askere kabul edildin;
Üniversite masraflarının tamamını karşılayıp; üstüne askerlik maaşı mı veriyorlar ve bu maaş ne kadar?
4 yıllık anlaştım dedin; bu süreç boyunca çalışma sıklığı ve süresi hep aynı mı?
4 yıllık sözleşme süreci içerisinde eğitim desteğinden faydalanmadın diyelim sözleşme bittikten sonra da hani hayat boyunca 1 hak gibi bir durum mu var? mesela ben fayalanmadım ama çocuğum oldu onun faydalanmasını sağlayabilir miyim?
Son olarak sözleşme sonunda 4 yıl geçti yani yenilemedin; devamında ordudan tamamen tasfiye mi oluyorsun? tüm hakları artık bitiyor mu?
@@gelecek74100 Selamlar, evet üniversite maaşına ek olarak sözleşmenize ve rütbenize bağlı olarak maaş alıyorsunuz. Maaş çok değişken, net bir şey söyleyemiyorum. Çalışma süresi haftada 5 gün x 8 saat. Sözleşme bitiminde de 10 yıl içinde okuma hakkımız var, bazlı durumlarda ömür baya. Eğitim hakkı eşe veya çocuğa devredilebilir. 4 sene sonunda inaktif görev durumu olur, onu da sözleşmede belirtirler. Sadece acil bir durumda çağrılırsınız. Sevgiler…
@guray_barin inaktif görev maaşı ve hakları dayeterli duzeydi değil mi,
Siz bu 4 yıl boyunca okumayla çalışmayı birlikte yapamayacaksınız anladığım kadarıyla sözleşme sonunda kullanacaksiniz
@ Yok ben hem okuyup hem çalışmayı planlıyorum. İnaktif görevdeyken sizlere bir ödeme yapılmıyor. sadece acil bir durumda çağırılıyorsunuz onun dışında askeriye ile ilişkiniz kesilmiş oluyor.
Merhaba Güray. Reserve army için yapılan basic training nasıl oluyor, aynı mı oluyor farklı mı oluyor bir bilgin var mı onda da telefon 2.5 ay boyunca yasak mı ve bu 2.5 aylık süreç boyunca hiç mi tele bakamiyorsunuz ve varsayiyorum bir yakınınızın başına sağlık problemi gelse bunlardan haberdar olamayacak misiniz
@@efe06-q1s merhabalar, evet basic training aynı. evet 2,5 ay boyunca cep telefonu yasak, 3-4 kez telefon hakkınız var fakat anladığım kadarıyla ankesörlü telefonla yurtiçi arayabiliyorsunuz yani Amerika içini.
@ Anladım çok teşekkürler
Hayırlı olsun, üniversite diplomasını neye göre kabul edip etmediklerini biliyor musun?
@@GUSTO_AI Çok teşekkür ederim, hocam tam emin değilim ama bence not ortalaması baya önemli.
Katılabilecek en iyi kuvvete katılmışsın.Karacı ya da Deniz piyadesi olsan vay haline.Amerikan Deniz Kuvvetleri içinde en fazla branşın olduğu kuvvettir.Kariyerinde başarılar.
@@huseyinbaykara2134 Teşekkürler.
Tebrikler. Şu an ki dil seviyen B2 mi? Ordu gereksinimi nedir bu konuda?
@@bimmerpov4226 Teşekkürler, evet öyle de denebilir bir teste girmedim ama kendi fikrim.
Abi peki gerçekten savaşmak istersek yani ırak ,afganistan tarzı yerlere gitmek istersek bunun için vatandaş olmak gerekli mi
@@nuryenidogan4639 Evet ama şöyle zaten önce Green Card ile ARMY’e başvurun. Ardından Basic Training’i geçin. O sırada vatandaşlık almış olursunuz büyük ihtimalle daha sonra özel kuvvetler eğitimine gidersiniz. O eğitimden sonra gidip savaşa katılırsınız, savaştan çok operasyonlar oluyor zaten. Yüksek ödemeler, statü ve saygınlık elde edersiniz. Ancak bunun yanı sıra hayatınızı kaybetme, gazi olma gibi risklerle de karşılaşabilirsiniz.
abi üniversite bölümü seçerken kaç yıllık okulları seçebiliyorsun 4 yıllık var mı ?
Evet var.
güray hayırlı olsun ben kimyagerim 31 yaşıma gireceğim eğer green card çıkarsa gelip abd ordusuna katılmak istiyorum sence kara mı deniz mi daha iyi
@@sameterden1161 Teşekkür ederim. Hocam 35’e kadar alım var ARMY için. NAVY’de en fazla 42 duydum. Bence NAVY daha iyi ama karada olmak istiyorsanız ARMY sizin için daha uygun olur. 🫡
@@guray_barin inşallah en kısa zamanda gelirim yaşım geçmeden teşekkür ederim
@ Rica ederim.
@@guray_barin abd vatandaşı bir kızla evlenirsem green card kaç ay sonra alabilirimm
@ Hocam bu çok değişken bir durum, 5 yıl da sürebilir. 1 yıl da…
güray benim sol gözüm bozuk orduda gözlük veya lensle kabül ediyorlarmı bilgin varmı
@@NebronTv Var evet.
@@guray_barin çok teşekkürler abone oldum anlatımın çok iyidi yeni gelişmeleri bekliyorum reis
@ Teşekkürler.
askeriyeden ayrılmak istesem yine mesleğimi icra edebilir miyim ?
Evet.
Peki savaşan asker olmak icin ne yapmak gerekiyor yani gorevlere gitmek icin ne gerekiyor
@@foktorekobi7944 Onun için ayrı bölümler ve eğitimler var onlara gitmek gerekli.
TSK içerisinde mühendis sınıfı subaylar olduğu gibi teknik işleri yapan rütbeli personeller bulunuyor.Orayı düzelteyim
@@furkancay9115 Yok o anlamda söylemedim ben, TSK içerisinde elbette bir çok meslekteki insanlar var. Ancak bazen ihale ile işler verilebiliyor burada öyle bir sistem yok onu anlatmak istedim. Buradaki ordu tam profesyonel ordu çünkü. Örnek veriyorum orada bir makine mühendisi makinelerle ilgili her işe koşuyor, burada herkesin çok spesifik alanları ve işleri var.
Bence Amerika için 18 yaşını doldurur doldurmaz gidip bir şekilde askeriyeye girip sonra yolunu hizaya sokmak geç yaşta gidilirse problem olabilir yani alışmak için
@@Wxxq972 Kesinlikle öyle ne kadar geç yaşta gelirseniz alışmanız o kadar zor oluyor…
Selamlar, maas nekadar ?
@@MeteMete-eq9li Selamlar, önceki videoda tablo paylaştım incelemenizi tavsiye ederim.
Gözlüklü olmak sıkıntı mı
@@1ron._. Hayır, onu zaten soruyorlar sizlere.
Boy sınırı ne abi
@@1ron._. Erkekler için 1,65 ile 2,00 arası diye biliyorum ama emin değilim.
okullar paralı mı abi
Evet ücretli, askeriyede olanlara ücretsiz.
@@guray_barin peki vatandaşlık yoksa bile yapıbiliniyor mu
@ Asker olduğunuz için bir süre sonra size vatandaşlık veriyorlar zaten.
@@guray_barin green karta gerek varmı abi , bende okulu kazanıp J1 ile gelip başvurmak istiyorum . Yapabilir miyim
@@guray_barin bir de Allah yardımcın olsun , benim sorularımı üşenmeyip cevapladın
Amerikan vatandaşlığı uğruna kendinize yaptığınız şu hakaretlere bakın
Yazık
@@SnakeCharmerX Vatandaşlık değil, eğitim için katıldım. Yaptığımda hiç bir şey yok.
Aynı imkan sana verilse koşa koşa gidersin boş yapma
Yemin edip , milli marşlarını öğrenmek gerekiyor mu
@@-bence-7891 Selamlar, yemin etmek gerekiyor. Amerika ulusal marşını değil fakat donanma yeminini ezberlemeniz gerekiyor.
@guray_barin abd askeri ile Türk askeri karşı karşıya kalsa , sık derlerse sıkarsın yani , doğru anlıyorum değil mi
@ Umarım hiçbir zaman öyle bir durum olmaz, bu çok komplike bir soru ama yine de cevap vereyim ben savaş kısmında değilim. Ben gemilerdeki yakıt ve elektrik sistemleri bölümünde hizmet ediyorum.
@@-bence-7891 ulan ne boş insansın öyle bir durum olmaz
@@sameterden1161 neden olmasın_? Daha 3 gün önce Ukrayna 18 yaş altı olanları askere alma kararı aldı. Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin