TÜREB ile 15 Dakika: Levent İshak - Vestas

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 27 ก.ย. 2024
  • Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Genel Koordinatörü Burçak Polat'ın moderatörlüğünde TÜREB ile 15 Dakika'nın bu haftaki konuğu Vestas Türkiye Ülke Müdürü ve TÜREB Yönetim Kurulu Üyesi Levent İshak.
    🔍 Vestas'ın faaliyetlerinden, çalışmalarından, gelecek projeksiyonlarından ve rüzgar enerjisi teknolojilerinin dünü ve geleceği hakkında konuşacağımız programımızı kaçırmayın!
    🎤 Konuk: Levent İshak - Vestas Türkiye Ülke Müdürü / TÜREB Yönetim Kurulu Üyesi
    📅 Tarih: 17.05.2024
    🕚 Saat: 11:00
    🌠 Programımızı TH-cam ve LinkedIn hesaplarımız üzerinden izleyebilirsiniz.
    #TÜREB #TürkiyeRüzgarEnerjisiBirliği #TÜREBile15Dakika #Rüzgar #Enerji #yenilenebilirenerjisi

ความคิดเห็น • 1

  • @salihmusaoglu2969
    @salihmusaoglu2969 4 หลายเดือนก่อน

    Enerji ülkemiz ve dünya için çok kritik bir konu. Sadece sürdürülebilir ve temiz bir dünya için değil, Türkiye olarak yıllık 50 milyar dolar seviyesinde cari açığımızın büyük kısmı, enerjide petrol ve doğal gaza olan büyük bağımlılığımızdan kaynaklanıyor. Artık ısınmada doğol gaz yerine, elektrik enerjisi ile çalışan Isı pompalarına geçmemiz lazım. Petrol tüketen araç sisteminden, traktörler de dahil, otobüs, kamyon ve binek araçlarda elektrik enerjisi ile çalışan yeni teknolojilere geçmek gerekmektedir. Devletten beklenti bu konuda planlama ve cazip teşfik sistemleri ile, sektörlerin dönüşümünü hızlandırması gerekiyor. Ancak bununla beraber hızlı artış gösterecek elektrik enerjisi talebinin de başta rüzgar ve güneş olmak üzere yenilenebilir ve kaynaklardan sağlanabilmesi için gerekli planlama ve teşfikler de sağlanmalıdır. Diğer yandan ucuz olarak yenilenebilir kaynaklardan sağlanan enerjinin de depolanarak, ihtiyaç anında kullanılabilmesi için depolamalı sistemlerin de planlanması ve teşfik edilmesi gerekmektedir. Çin yaklaşık 10 yıldır bahsi geçen teknolojilerin ve sanayilerin gelişimini teşfiklerle, ucuz finans yöntemleri ile başarmış durumdadır. Şimdi ABD, Avrupa gibi dünyanın en gelişmiş ülkeleri Çin ile nasıl rekabet edebileceklerini kara kara düşünür durumdalar. Biz de Kore gibi, Çin gibi kendi ekonomimizin başarı hikayesini oluşturmak için hızla büyük bir gayret içine girmemiz gerekmektedir. Kritik sektörler şunlardır. Isı yalıtımlı konut ve işyerleri üretmek. Isınmada kombi doğalgaz yerine, ısı pompası ve elektriğe geçmek. Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji ve depolamalı enerji sistemlerini geliştirmek. Araç yakıt sistemlerinde hızla petrol bağımlılığımıza son vererek Elektrikli Araç üretim sistemleri açısından ülkemize yatırım yapacak firmaları yatırım teşfikleri ile desteklemeliyiz. Diğer yandan bu araçları satın alacak tüketicilere de vergi teşfikleri ile destek vererek araç dönüşümleri hızlandırılmalıdır. Elektrikli araçlar ve depolamalı enerji sistemleri açısından çok kritik öneme sahip olan batarya üretimi yatırımları teşfik edilmelidir. Batarya kimyası konusunda arge çalışmaları teknoparklarda teşfik edilmelidir. Elektrikli araçların evlerde ve işyerlerinde ucuza ve sisteme yük getirmeden alternatif akımla ucuza şarj edilebilmeleri için sistem kurulumları teşfik edilmelidir. Otoyollarda DC hızlı şarj imkanları teşfik edilmeli, tüm akaryakıtistasyonlarında, istasyon ciroları baz alınarak belli sayıda DC Şarj ünitesi kurulumu teşfik edilmelidir. Mevzuat güncellenerek gerekli durumlarda minimum sarj imkanları açısından akaryakıt istasyonlarına zorunluluklar getirilmeli, geçiş süreci için teşfik ve finansman imkanları sağlanmalıdır.