Şehirden kaçanlar serimizde büyük şehirleri terk ederek köylere ve kıyılara yerleşenleri izleyebilirsin: th-cam.com/video/o6uO7SAYAHw/w-d-xo.html&pp=gAQBiAQB
Milletin dedesinden yazlık kalıyor. Dedelerinin bile yazlığı varmış. Dedeleri bile denize girmiş. Biz de ise fakirlikten ne bizim ne de bir akrabamızın bir yazlığı var. Yazlıklarına çörekleneceğimiz,beleş tatil yapacağımız bir akrabamız,ahbabımız bile hiç olmadı yani. 😁Yazlık kiralayıp bir yazlığa bile hiç gitmedim. Dedelerimiz ise değil yazlığa gitmek, denize girmemiş insanlar. Sadece coğrafya kader değil,doğduğun ev bile kaderindir. Bu videoyla dedeleriminden miras kalan fakirliğimi ve çevremin fakirliğini iyice pekiştirmiş oldum.😁🙃Teşekkürler.
Ne kadar samimi ve dürüstçe duygularınızı ifade etmişsiniz . Teşekkürler efendim. Ben de 40 küsür yıldan beri denizi görememişken, sıfırı tüketerek Side ‘de ailemin desteği ile bir yuva 🏡 alabildim . Ama yazık ki bu videodaki gibi böyle 2 katlı , bembeyaz evler gibi değil . Adı Site de yazık ki bu kadar düzgün değil . Umarım sofistik canım birgün siz de kavuşursunuz hayallerinize . Benim de 50 yıllık hayalimdi . Denize erişim için 20 dakika yol yürümem gerekiyor. Bu beni biraz yaş itibari ile zorluyor. Ama yine de şükrediyorum her şeye rağmen . Programdaki siteler ise bir mimarın tasarımı olduğu için Silivri bence mükemmel 🤩 bir yer olmuş . Bodrum , Çeşme , Kuşadası gibi turistik yerler ise soygun , vurgun yeri olmuş affediniz rezillik ötesi . Birgün halkımın ve tüm canlarımızın düşlediği sonsuz maviliklerde yaşam kurmasını diliyorum Hz. Allahımdan efendim. Sevgi 🥰 ve saygılarımla gözlerinizden öperim. Çok küçükken bir kez İstanbul ‘a gelmiştim ve Pendik , Cadde Bostan , Haydarpaşa, Florya, Kadıköy ‘e aşık olmuştum . Şehir hatları vapurları benim yüzen saraylarım olmuştu. Ama hiçbir yerde İstanbul ve Adaların şahane o çocukluğumdaki ilk büyülü şehrim gibi olmadığını ise yeni geldiğim (1 yıl oldu ) Antalya Side ‘de daha iyi anladım . Silivri , İstanbul ruhuna en yakın yer . Program çekimini güzel bir yerde yapmışlar efendim. Dedelerim ilk kez Sarayburnu ‘na Selanik ‘ten göçüp gelmiş . Lakin hayat şartları ailemizi Ankara ‘ya taşımış . Atatürk ‘üm ve Anıtkabir dışında bir de Sanat 🎭 kültür merkezleri dışında inanınız ki özellikle son 30 yıldan beri Ankara en boğucu şehir haline gelmiştir . Sevgi ve saygılarımla arz ederim Sofistike insan canım . İnşallah Rabbim sizi de tez kavuştursun sonsuz maviliklere .🪽💦🌊🐚🐚🏡🤍
@@piecedelion1158 Kürt değilim. Ancak şu olmakla ya da bu olmamakla yazlık sahibi olup olmamanın ne alakası var anlayamadım? Türkiyenin 3 tarafı denizlerle çevrili. Ama herkes kıyı şeridinde yaşamıyor. Denize 2-3 saat mesafede oturup bırak denize girmeyi,denizi bizzat kendi gözüyle görmemiş yüz binler,milyonlar var bu ülkede. Nedeni de fakirlik,fakirlikle ve niteliksiz eğitimle,eğitimsizlikle gelen kültürsüzlük,vizyonsuzluk. 😉 TRT Belgeseldeki bir belgeselde Manavgata 2 saat uzaklıkta bir dağ köyünde yaşayan hamile bir kadın, ne kendinin ne çocuklarının denize hiç girmediğini belirtir. Antalyadan bahsediyoruz,Ardahandan değil hani?
Eğlenceli video olmuş İç Anadolu'da küçük bi şehirde büyüdüm.Öğretmen yazın ne yaptınız diye kompozisyon yazdırırdı.Ne yazacağımı bilemezdim Küçükken öyle denizmiş,kumsalmış haberimiz olmadı.Zaten 7 kuşak iç anadolu Halam falan hep giderdi tatile,bronzlaşıp gelirdi beyaz kıyafetler giyerlerdi.Zaten bi süre Ankara'ya taşındılar Sonra ben Ankara'da ünv kazanınca,büyük şehir yaş büyüyor falan iş güç görüp geçirincr imkanlar arttı,her yaz tatile gidiyorum artık Çok güzel bişi ortam değiştirmek,denize girmek nefes aldırıyor insana Kimse gördüğünden geri kalmaz umarım 🤗
Misafir olarak da bir iki gün sığıntı gibi kalıyorsun. Ne mutlu deniz kenarında yazlığı olana. Bizim kışlığımız bile yok, yazlık hayallerimizde var ancak...
Alt tarafı bir çiçek koklayıp, bir hayvan sahiplenip, birkaç insan tanıyıp, sevip gidecektik bu dünyadan. Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz. Arthur Schopenhauer
İnsanların yazlıkları önünde çocukluk fotolarını görünce benim olmadığını hatırladım, gerçi bizim "kışlık" da olmadı hiç. Sağolsunlar bize hiçbir halt bırakmadı büyüklerimiz.
Bebeklikten bu yana 23 yıldır her yaz didimdeki yazlığa giderim, ordaki edindiğim iyi kötü tecrübeler sosyallik hayatımda büyük fark yarattı. Oteldense yazlık daha keyifli ve güzel.
Bu belgeselin ana derdini anlayamadım. Mimari açıdan mı, şehircilik sorunları mı, sosyo-ekonomik profil mi her şeyden biraz ama özünü tam bulamamış yarım kalmış gibi. Keşke daha az özel gezme anları yerine daha çok araştırma olsaymış. Bana bir Instagram postu hissi verdi
Evet yani ne demis oldular? "Yazligin gelecegi belirsiz" son cumle bu. Bunu demek icin arturun sosyal donatilarindan bahsetmek veya tas ev yapiminin maliyetine girmek gerekiyor muydu?
2000lere kadar mantıklıydı çünkü yatırım yapacak başka bir şey yoktu. Şimdi yazlık fiyatları büyükşehirlerdeki ev fiyatlarını geçmiş durumda.Senede birkaç ay kullanılacak ölü yatırım.Kötü komşuya da denk gelirsen yandın. Yazlık parasıyla temettü veren hisselerden alınır o parayla her sene farklı bir yerde sezonluk yazlık kiralanır.
Yazlık güzeldir. Dedem 1965’te öğretmen olarak öğretmen sitesinde bir yazlık aldı. Tüm yazı orada geçirirdik. Kafa dengi insanlar vardı ve kültürel uçurumlar yoktu. 2004-2005 yıllarında sahil boyunca tüm sitelere doğudan insanlar göç etmeye başladı ve satılık tüm evleri satın aldılar. Kimisi yıktı, otel yaptı; kimisi de yazı burnumuzdan getirdi. Görgüsüzlük ve nerede nasıl hareket edilir bilmezler. Hemen hemen herkes evini sattı. Oralar da otel oldu ve o eski tatlı fiyatı uygun siteler öldü. Manavgat ile Alanya arası güneydoğuya döndü. Yazlık satın almak isteyenler kesinlikle çevresine baksınlar. Komşuların eğitim seviyesi düşükse almasınlar.
Çok çirkinsiniz. Ama böyle üzülmüş olmanız beni mutlu etti umarım daha çok üzülürsünüz bu hayatta çünkü kalbiniz kötü ve iyi bi hayatı haketmiyorsunuz.
çocukluğum egede geçti lojmanda otururduk ailem fabrikada işçi ve arkadaşlarıda işçi olmasına rağmen çoğunluğunun yazlığı vardı o dönemde koparatifler vardı çok çok küçük aylık ödeyerek yazlık sahibi olurdun hatta bazı insanlar 2-3 koparatife girer aynı anda hepsinin parasını öderdi. Biz o dönem almamıştık fakat arada ziyaret ederdik çok güzel ortamları olurdu çok fazla genç çocuk eğlenerek sabaha kadar otururduk gece denize falan girerdik. Şuan fiyatlar o kadar yüksek ki kimse tercih etmiyor ev fiyatında alım gücü bitti malesef . O dönemde insanlar gidipte çok kalmasa bile alırdı akrabaları gider kalırdı genelde boş olduğu için. Şuan anlattığımızda sanki o dönem çok zenginmişiz havası oluyor ama herkesin ulaşabileceği birşeydi.
Antalyada yaşamasam denizi olmayan bir yerde yaşamış olsaydım sanırım benim için hayal olurdu denize gitmek..evim orta sınıfın yoğun yaşadığı ama bir o kadar merkezi bir yerde..bisiklete binip çantama buzlu suyumu meyvemi koyup ekmek arası bişeyler yapıp halk plajına iniyorum canım bira isterse sahildeki büfelerden alıp en minimum masrafla denize giriyorum..otel yerine evimde kalmış oluyorum..bu yönden kendimi şanslı hissediyorum..ama bu şartlara uzak olanlarında duygularını anlıyorum..
Tabi bunlar günümüzün şartlarında neredeyse imkansız şeyler... Ama 80'li yıllarda İstanbul'da yaşayan, devlette veya özel sektörde 10 yıldan daha fazla çalışmakta olan üniversite mezunu karı/koca ortak bütçe yaparak taksitle (veya kredi ile) ile bir tane Renault/Tofaş yerli otomobil, lüks olmayan bir muhitte 2+1 apartman dairesi ve bir tane de kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde orta karar yazlık alabiliyordu. Hatta bunların yanında çocuklarını Anadolu liselerinde veya pahalı olmayan özel okullarda okutabiliyordu. Çünkü tüm olumsuzluklara rağmen paramızın alım gücü daha yüksekti, bu kadar nüfus yoktu ve bu kadar abartılmış fiyatlar da yoktu.
her şey iyi , bir şey hariç : Yazlığı olan kişi hiçbir zaman orta sınıf olamamıştır. Lüksün lüksü olmasa da Türkiye şartlarında hem kışlığın , hem yazlığın hem de yazlıkta geçirecek kadar çok zamanın olması çok para ister
Kesinlikle katılmıyorum. Hem kışlık, hem yazlık evimiz var. 21 sene önce almıştık yazlığımızı ve o zamanlar bu mümkündü. Yazlıkta kalanların çoğu devlet memuru, emekli karı - koca. Tek maaşla yazlık alan akrabam var. Tabi bu bahsettiğim en az 25 sene öncesi. Şu an alım gücü o kadar düştü ki yazlık almak bir orta sınıf unsuru olmaktan çıktı. Ama eskiden hiç de böyle değildi.
@@kemalsaralp Sizin adınıza sevindim. Paranın pul olduğuna da hem fikiriz de mesele o değil. Türkiye ortalamasında miras kalan evleri çıkarırsak ev almak -hele ki kredi imkanların çok kısıtlı olduğu zamanlarda- hep zordu. Sizin şansınız yada çalışkanlığınız istatistiği değiştirmiyor.
Antalyada yaşamaya basladım tek basıma , tüm arkadaşlarımı farklı tarihlerde davet ettim en az 10 gün kaldılar, 2. Sene yüzsüz gibi aynı şekilde gelip kalmak istiyorlar, geldiklerinde hem calısıyor oluyorum hem masraf yapıyorum hem de tüm düzenimden ödün vermiş oluyorum. Otel ayarlamak cok zor evet ama misafir gelen 4 gün kalıp gitmeli malesef, misafirlik sıkıntı
Deniz kıyısında doğup büyüdüğüm için yazlığımız da kışlığımızda aynıydı. (İzmir /Foça) Son 20 yıldır İstanbul'dayım yazları deniz tatili değil, orman ve akarsu neredeyse oralara gidiyorum. Deniz kıyıları tatilden çok zulüm.
İzmirliyim. Kendimi bildim bileli yenifocada halam ve teyzemin yazligi vardi.emeklilik yaklasinca bizimkiler de 12 sene once yenifocadan yazlik aldi.eskiden ulasim zorken artik izban baglantili otobusler oldugu icin yenifoca baya populerlesti. Esimin ailesinin de yazligi hatay dortyolda. Yesilkoy sahilinde guvenlikli kendi havuzu marketi olan sahili olan mukemmmel yazlik siteler varmis esimin ailesi sayesinde orayi ogrenmis oldum. Tatillerimde aile yazliklari haricinde bir yere gidesim gelmiyor. Ulkede ekonomik kosullar cok kotu otel tatilleri bile hayal olmus artik.
Yazlık gerçekten aile bağlarını güçlendiriyor ileri yaşlarda daha çok farkıma varacağımızı hissediyorum Kuşadasın da en güzel sahıl Güzelçamlı tarafında ama asla çekmemişler onu anlayamadım
@@plus90 Bence bu konuda video çekmeye değer.!! Şahsi fikrim hem enerji verimliliği hemde turizim gelirlerinin yükselmesine sezonun uzamasına yol açar yerli ve yabancı turistlerin tatil zamanı sezon başı 1 ay sezon sonu 1 ay fark ettiği için yerli turistin daha uygun tatil yapmasına olanak sağlar.
40yıllık yazlığı olan biri olarak emeklilik safhasında artık tam zamanlıya geçmek ve aynı şartlarda bir çok yazlık olması ve çoğalması devam ediyor Alanya özellikle kışın sıcak olması emekliler için vazgeçilmez hale geliyor
Ben de küçük bir tatil beldesine yerleştim ama ev kiralık. 1 yıllık peşin ödedim öyle tutabildim. Önü full deniz manzarası. Evden şortla çıkıp 1 dakikada denize gidiyorsun yüzüyorsun geri gelip yıkanıyorsun. Yıllarca orada burada gece gündüz çalışarak bu kiralık yaşantıya anca ulaşabildim. Ve eskiden orta direk ya da işçi sınıfı ne kadar çalışıyorduysa ben son 10 yılda onlardan 1.5 2 kat fazla çalıştığım halde ulaşamıyorum o hale. Yaptığım iş de maaşlı işten fazlası. Hem gelirim fazla hem mesaim daha fazla. Ama alım gücü boş olduğu sürece bunlar bir anlam ifade etmiyor. Bugün 100.000 lira kazanan birinin hayatının devam etme maliyeti ayda 40.000 liradan başlıyor. 20 bin kira 20 bin karın tokluğu. İçinde keyif lüks falan yok. Azıcık yiyecek içecek seçmeye kalksan 20 bin de öyle oluyorsun. Ay sonu da sana 20 30 bin kalsa onunla kredi ödesen anca harabe alabilirsin 10 yılda. Bırak yazlık almayı. Ama bunları zaten bizler biliyoruz. Yolu buraya hiç düşmeyecek olan akp trolleri ve makarnacılar bilmiyor. Neden? çünkü onlar anadolunun dağında 1 dönüm yer alsa mutlu. İçecek zaten haram. Yemeğin lüksü de haram. Makarna yemek varken fazlasını neden istesin? Şükretmek lazıma geliyor olay. Ben yazlığa şükretmek istiyorum dediğinde ortalık karışıyor. Demokrasi eğitimsiz toplumlarda maalesef felaketle sonuçlanıyor. Atatürk bu ülkeyi kurarken halka hiç sormamış diye eleştiren akpliler var. Sizin atalarınıza sorsa üniversite yerine cami, harf devrimi yerine araplaşma, kadın haklarına yerine kadın köle sistemi gelirdi. İyi ki de sormamış. Bakın bugün fikriniz soruluyor, verdiğiniz kararlar ortada. Kafasında fesli ağzından köpük saçan eğitimsiz yobazları kanaat önderi görüyorsunuz kendinize.
Kuşadasında babamların 1975 yılında topraktan aldığı bir yazlığı vardı ,..Açıkçası o bölgenin ilk sitesiydi ama şu an yazlığı bulmada güçlük çekiyoruz.inanılmaz doldu sahil ve işin içinden çıkmak mümkün değil..Şanslımıyız değilmiyiz bilmiyorum..Her güzel yeri sürü gibi dolduruyoruz
Tamam kardeşim sadece size kalsın orası az bir yer yerin var ya orası tamamen sana ait başkasının gelmesi doğru değil hakkın kov milleti senim koca kuş adası çünkü
@@esmanuradguzel5665 Aziz Nesinlik yurdum insanı..Bak ben durum tespiti yapmışım..Yani planlı programlı bir büyüme olmadığını anlatmışım.. sen böyle anladıysan o senin beyninin!!!! sorunu
Yazlık olmasa da dedemden kalma bir köy evi küçük bir bahçe yerimiz olacaktı annemden bize kalacak sağolsunlar hakkımız olanı bile kendilerine hak görüp onu bile kendilerine aldılar acımadan bir avuç toprak için etmiyorum kavga nasipte varsa herkesin üzerine atılacağı iki metre mezar toprağı
Yazlik luks bir sey. Eskiden de boyleydi. Ama israrla orta sinifmis, normalmis gibi dusunuluyor. Emeklilik plani yazlikcilik olamaz. Emeklisin, gelirin azalmis, saglik ihtiyaclarin ve masraflarin artmis, iki evi cevireceksin oyle mi? Hele de yazlik? Nem ve korozyondan 3 kat hizli eskiyen, mustakil oldugu icin suyundan bahcesine, elektiriginden kanalizasyonuna tek basina yetismen gereken bir ev. Herkes bir yazlik kalmadi diye hayiflanmis. Ama o masrafla basa cikmak da kolay degil.
İşte o masrafın ağır gelmesi alım gücünün düştüğünü gösteriyor. Abd'de herkes müstakil evde oturuyor ama masraftan şikayet etmiyor, ihtiyaç çünkü insan için bunlar.
Arturda yenileme projeleri yapmış bir mimar olarak söylüyorum ki tek yazlık kültürü ve bir kültür korunması olan tek yerdir bu yüzden kendi yönetimi ve belirli fiyat listesi koruyorlar hala bence çok takdire şayan fakat herkes için ulaşması çokça güç ama artur çok güzeldir çok özeldir belkide birgün sahip olmaya ama daha çokça projelere devam inşallah
Anamur civarında yaşayan biri olarak bizim için yazlık sahilde değil yaylada olur. Zaten 20 dk arabayla denize gir çık sonra yayla evine dön. Suriyeliler bir yana biz İstanbul, Ankara dan gelen yerli turistlerden şikayetçiyiz. Yoğunluk, kalabalık, çöp ve sıcaktan dolayı biz onlar gittikten sonra Eylül gibi denize gideriz.
@@sinemyarkn1436mezitliden silifkeye her koya plaja girdik genel gördüğümüz buydu siz olduğunuz yerde rahatsanız sıkıntı yok. Mersin sahil bile full suriyeli dolu
Doğma büyüme Dalamanlıyım pandemide ve sonrasında inanılmaz bir göç aldık yazlık yerlerin en büyük sorunuyla ilgili bir video çekmenizi bekliyorum yerel yönetimlere nüfus başına para gönderiliyor yerel nüfus 50 bin yazın 150 bine kadar çıkıyoruz dolayısıyla hizmette sorun yaşıyoruz özellikle çöp su ve elektrik problemi var
Bizim yazlık kurak bir coğrafyanın kurak bir mezrasında güneşin bağrında😂 havası ☀️ battıktan sonra iyi ama ona bir sözüm yok. Bilin bakayım ne eksik. Aaaa deniz yokmuş.
9-10 yaşlarımdan 18 yaşıma kadar ailemin farklı şehirlerden aylık olarak kiraladığı yazlıklarda kalırdık. Kuşadası Güzelçamlı tarafı favorilerimizdendi. Açıkçası yazlık sahibi olanlara imrenirdim. Çünkü onlar her sene oraya gelir çevre sitelerden akranlarıyla arkadaşlık dostluk bağı kurabilirlerdi. Biz de ailemin dostlarını çağırırdık onların çocuklarıyla arkadaşlık yapardık. Eğlenceli zamanlardı. Ancak şimdilerde yaş ilerledi mi diye bilmiyorum, yazlık sevdam kalmadı. Alım gücüm olsa bile bunu ölü yatırım olarak görüyorum. Tek bir yerde zaman geçirmek şimdilerde benim için gereksiz. Zaten işten eve evden işe bir monoton yaşam sürüyoruz. Bu monotonluğu yılda 2-3 haftalık tatilde de yaşamak istemiyorum. Farklı sahillerde zaman geçirmek daha heyecanlı geliyor özellikle sakin ve körpe koylar favorimdir. Bu sebeplerden ötürü yazlık furyasının artık kalmadığını, nüfusun artmasından dolayı göze çarpan insan sayısının fazla olduğunu düşünüyorum.
Artur'u bilmiyordum, benim için keşif oldu. Yazlıkçılık sanırım aileden aktarılıyor. Kimi yeşile ve denizle şekillenen yavaş bir yaşam tarzı yaşıyor, kimi de belgeselde dendiği gibi şehirdeki konforunu alt yapısı yetersiz beldeye empoze ediyor. Yapımcı güncel bağlamda yaklaşmış. Osmanlı döneminde İstanbul'un adaları halen yazlık niteliğinde. İzmir'de ise Karşıyaka, Göztepe'nin yazlıktan banliyöye sonra da merkeze dönüştüğünü görüyoruz. Eski adıyla Kilizman (Güzelbahçe) ve Narlıdere ise büyüklerimin bana anlattığına göre eskiden yazlıkmış, şu an banliyö niteliğinde. Bu mantıkla acaba her ne kadar yazlık kimliğinden çok farklı bir gelişim gösterse de Urla da 20-30 yıl sonra banliyöye dönüşür mü diye düşünüyorum. Fazlasıyla betonlaşan Kuşadası nasıl evrilecek acaba?
Bizim de eski zamanlardan kalma yazlık vardı sonra araya başkaları girince satmak zorunda kaldık. Başka yerde yazlığımız var ama yapım aşamasına başlanmadı.
hayatımda gördüğüm en amaçsız on videodan biri olabilir. yazlıkçı mı övdünüz, yazlıkçıları sürekli aynı yerde tatil yaptıkları için mağdur olarak mı lanse ettiniz yoksa şehirden tatil yöresine göçü mü işlediniz belli değil. Laf olsun beri gelsin iki yazlıkçıyla kahve içip geyik yapalım temalı video olmuş.
Artık olmasa bile, "yazlık" memur işiydi uzunca bir süre. Öğretmenler öncelikli olmak üzere, yazın en az 1 ay kesintisiz tatil yapabilecek kişiler bunlardı ve günümüzde de bu olanağa sahip tek grup onlardır. Eskiden yapabildikleri gibi artık yeni yazlık almaları zor tabii ama Ankara'da ikinci ev sahipliği oranının ve Çankaya'dan göç sayılarının yüksekliğinin bir sebebi de bu eski memurların kurumlarında kurulan kooperatifler vasıtasıyla ülkenin en iyi yerlerini kapatarak neredeyse bedavaya yazlık sahibi olmalarıdır. Memurlar cumhuriyetin kuruluşundan beri adeta ülkenin sahibi olmuşlar, kendilerine de bunu hak görmüşlerdir.
Kooperatif kurmak uyum, bilinç ve zeka işidir. Kimsenin bilmediği, gitmediği bölgede site yapma fikri ve vizyonu var diye onlara laf edeceğinize, şehre yakın yere sırf imar geldi diye tarlasını 50 daire karşılığı verip havadan zengin olan sonradan görmeleri eleştirin.
15 dakika zenginlerin içeriklerini izledik adamlar babadan hatta dededen zengin kesim ufaklığımda ailem ile akrabaların yazlıklarına giderken mahçubiyetimiz geldi aklıma sığıntı gibi olmamız falan ülkenin %10 refahı için 90 heba oluyor malesef
KumburgAZ!!! istanbulda yeni bir inci doğuyor bembeyaz kumsalı çarşaf gibi denizi modern insanları spor tesisleriyle sizleri bekliyor yoksa siz daha gelmediniz mi !!!
sahillerde turistik bölgelerde yaşayanların arkadaşı çevresi daha çok olur maalesef :( en son 10 sene önce gördüğün iki arkadaşın biri fethiyede yaşıyor onu arada arar sorarsın çünkü yazın gidip evinde kalıp en azından konaklamaya para vermeden tatilini uygun fiyata yapma şansın var ama yozgatta(örnek başka şehirde olur) yaşayan arkadaşınla çoktan irtibatı kestin çünkü oraya yolun düşmeyecek o adam işini görmeyecek
Unutamadığım tek 1 yazlık var o da Datça Aktur da akraba ziyaretine gittiğimiz 1986 da. Rüya gibi bir yer. Fakat şimdi orada tek bir ev 42 milyon Türk lirası 😂 yani 1,5 milyon Euro. Bu nedir ya ? Noluyor bu insanlara ?
“teşkilat; ortak bir amaç çerçevesinde kurulmuş, ortak bir çalışma düzenine sahip, kendi verimini yönetebilen toplumsal bir düzendir.” Gayet doğru kullanılmış.
Seyrettim ama birşey sormak isterim. Neye cevap olarak bu çalışma yapıldı, ne sonuca varıldı!? Zaman ayırıp izledim ve bittikten sonra kendime sordum "ben ne izledim, ne öğrendim" diye. Bir izleyen gözünden değerlendirmek isterim başarısız bir çalışma olmuş.
Yazlığı olan arkadaşlarıma çok özenirdim özellikle lise-üniversite dönemi yazlık şart bence, hep aynı yere gidiyorsun ama orada bir ortamın oluşuyor, bir nevi müdavimlik bence avantaj.
Yazlık konusu artık dünyada da Türkiye’de de kapanıyor. Buna yatırım yapmak yerine insanlar her yıl başka bir ülkeyi gezmek, daha doğrusu İnstagram’a foto atmak için başka ülkelere gidiyor. Yazlık kültürü bence Instagram kültürünün kurbanı oldu.
öylesine öfkeleniyorum ki anlatamam. hiçbir fazladan vasfı olmayan insanlar bizden iyi hayat yaşıyorlar. tek sebebi de dedesinin nereden nasıl kazandığı belirsiz olan parası
Annemin sehirden sıkılıp bizi de alip 2011-2016 (ben 2013ten sonra üniversite okumak icin Kıbrıs'a tasiniyorum) arasinda yazlik yerde yaz kis yasadiktan sonra.. Ailemizin yazlığı olabildiği son kişilerden birisiyim, hem de 2019 Didim'den denize arabayla 15 dakika uzaklikta olan 2+1 dairemizi satın alıp, 2023e kadar bir fiil yazligimiz olan birisiydim. Satma nedenimiz İzmir'deki (şehirdeki eve bakıp temizleyecek kişi olan ben, babam ise gittigi icin ve kardesim yazlik sevmezdi) eve bakacak kişi yani benim Türkiye'den göç edince annem 2 tane uzak eve bakamadi. Ha bir de verilen aidatlara karşı o sitede iyi hizmet görememesinden dolayi evi satıp şehirden 1+1 ev aldı.
Yazlık kültürünün tüketim çılgınlığı ve gösteriş merağı ile birleşmesi yüzünden yazlık ve yazlıkçılardan nefret ediyorum,yazlıklar emekçilerin dinlenmesi gereken yerler olmalı, beyaz yakalıların hunharca tükettiği ve çirkin yerler olmamalı. Sırf beyaz yakalı ukalalığını görmemek için yaz aylarında denize gitmiyorum.
Şehirden kaçanlar serimizde büyük şehirleri terk ederek köylere ve kıyılara yerleşenleri izleyebilirsin:
th-cam.com/video/o6uO7SAYAHw/w-d-xo.html&pp=gAQBiAQB
Milletin dedesinden yazlık kalıyor. Dedelerinin bile yazlığı varmış. Dedeleri bile denize girmiş. Biz de ise fakirlikten ne bizim ne de bir akrabamızın bir yazlığı var. Yazlıklarına çörekleneceğimiz,beleş tatil yapacağımız bir akrabamız,ahbabımız bile hiç olmadı yani. 😁Yazlık kiralayıp bir yazlığa bile hiç gitmedim. Dedelerimiz ise değil yazlığa gitmek, denize girmemiş insanlar. Sadece coğrafya kader değil,doğduğun ev bile kaderindir. Bu videoyla dedeleriminden miras kalan fakirliğimi ve çevremin fakirliğini iyice pekiştirmiş oldum.😁🙃Teşekkürler.
😂😂 dedelerimiz den miras olarak fakirlik kalmiş nesiller boyu bizlere sizinle aynı dedelere sahiptim 🤣🤣
Ne kadar samimi ve dürüstçe duygularınızı ifade etmişsiniz . Teşekkürler efendim. Ben de 40 küsür yıldan beri denizi görememişken, sıfırı tüketerek Side ‘de ailemin desteği ile bir yuva 🏡 alabildim . Ama yazık ki bu videodaki gibi böyle 2 katlı , bembeyaz evler gibi değil . Adı Site de yazık ki bu kadar düzgün değil . Umarım sofistik canım birgün siz de kavuşursunuz hayallerinize . Benim de 50 yıllık hayalimdi . Denize erişim için 20 dakika yol yürümem gerekiyor. Bu beni biraz yaş itibari ile zorluyor. Ama yine de şükrediyorum her şeye rağmen . Programdaki siteler ise bir mimarın tasarımı olduğu için Silivri bence mükemmel 🤩 bir yer olmuş . Bodrum , Çeşme , Kuşadası gibi turistik yerler ise soygun , vurgun yeri olmuş affediniz rezillik ötesi . Birgün halkımın ve tüm canlarımızın düşlediği sonsuz maviliklerde yaşam kurmasını diliyorum Hz. Allahımdan efendim. Sevgi 🥰 ve saygılarımla gözlerinizden öperim. Çok küçükken bir kez İstanbul ‘a gelmiştim ve Pendik , Cadde Bostan , Haydarpaşa, Florya, Kadıköy ‘e aşık olmuştum . Şehir hatları vapurları benim yüzen saraylarım olmuştu. Ama hiçbir yerde İstanbul ve Adaların şahane o çocukluğumdaki ilk büyülü şehrim gibi olmadığını ise yeni geldiğim (1 yıl oldu ) Antalya Side ‘de daha iyi anladım . Silivri , İstanbul ruhuna en yakın yer . Program çekimini güzel bir yerde yapmışlar efendim. Dedelerim ilk kez Sarayburnu ‘na Selanik ‘ten göçüp gelmiş . Lakin hayat şartları ailemizi Ankara ‘ya taşımış . Atatürk ‘üm ve Anıtkabir dışında bir de Sanat 🎭 kültür merkezleri dışında inanınız ki özellikle son 30 yıldan beri Ankara en boğucu şehir haline gelmiştir . Sevgi ve saygılarımla arz ederim Sofistike insan canım . İnşallah Rabbim sizi de tez kavuştursun sonsuz maviliklere .🪽💦🌊🐚🐚🏡🤍
Selam.Yanlis anlama kardesim Kurd olduguna karar verdim.
Eskiden mülk sahibi olmak daha kolaydı, zamanında millet arazisini bir öküze takas ediyordu çok geç geldik dünyaya
@@piecedelion1158 Kürt değilim. Ancak şu olmakla ya da bu olmamakla yazlık sahibi olup olmamanın ne alakası var anlayamadım? Türkiyenin 3 tarafı denizlerle çevrili. Ama herkes kıyı şeridinde yaşamıyor. Denize 2-3 saat mesafede oturup bırak denize girmeyi,denizi bizzat kendi gözüyle görmemiş yüz binler,milyonlar var bu ülkede. Nedeni de fakirlik,fakirlikle ve niteliksiz eğitimle,eğitimsizlikle gelen kültürsüzlük,vizyonsuzluk. 😉 TRT Belgeseldeki bir belgeselde Manavgata 2 saat uzaklıkta bir dağ köyünde yaşayan hamile bir kadın, ne kendinin ne çocuklarının denize hiç girmediğini belirtir. Antalyadan bahsediyoruz,Ardahandan değil hani?
Eğlenceli video olmuş
İç Anadolu'da küçük bi
şehirde büyüdüm.Öğretmen yazın ne yaptınız diye kompozisyon yazdırırdı.Ne yazacağımı bilemezdim
Küçükken öyle denizmiş,kumsalmış haberimiz olmadı.Zaten 7 kuşak iç anadolu
Halam falan hep giderdi tatile,bronzlaşıp gelirdi beyaz kıyafetler giyerlerdi.Zaten bi süre Ankara'ya taşındılar
Sonra ben Ankara'da ünv kazanınca,büyük şehir yaş büyüyor falan iş güç görüp geçirincr imkanlar arttı,her yaz tatile gidiyorum artık
Çok güzel bişi ortam değiştirmek,denize girmek nefes aldırıyor insana
Kimse gördüğünden geri kalmaz umarım 🤗
Paylaştığın için teşekkürler!
Misafir olarak da bir iki gün sığıntı gibi kalıyorsun. Ne mutlu deniz kenarında yazlığı olana. Bizim kışlığımız bile yok, yazlık hayallerimizde var ancak...
Alt tarafı bir çiçek koklayıp, bir hayvan sahiplenip, birkaç insan tanıyıp, sevip gidecektik bu dünyadan. Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz.
Arthur Schopenhauer
Bulent Ortacgil
zeki alasya metin akpınar
Nazım Hikmet
İnsanların yazlıkları önünde çocukluk fotolarını görünce benim olmadığını hatırladım, gerçi bizim "kışlık" da olmadı hiç. Sağolsunlar bize hiçbir halt bırakmadı büyüklerimiz.
Bebeklikten bu yana 23 yıldır her yaz didimdeki yazlığa giderim, ordaki edindiğim iyi kötü tecrübeler sosyallik hayatımda büyük fark yarattı. Oteldense yazlık daha keyifli ve güzel.
Bu belgeselin ana derdini anlayamadım. Mimari açıdan mı, şehircilik sorunları mı, sosyo-ekonomik profil mi her şeyden biraz ama özünü tam bulamamış yarım kalmış gibi. Keşke daha az özel gezme anları yerine daha çok araştırma olsaymış. Bana bir Instagram postu hissi verdi
Evet yani ne demis oldular? "Yazligin gelecegi belirsiz" son cumle bu. Bunu demek icin arturun sosyal donatilarindan bahsetmek veya tas ev yapiminin maliyetine girmek gerekiyor muydu?
2000lere kadar mantıklıydı çünkü yatırım yapacak başka bir şey yoktu. Şimdi yazlık fiyatları büyükşehirlerdeki ev fiyatlarını geçmiş durumda.Senede birkaç ay kullanılacak ölü yatırım.Kötü komşuya da denk gelirsen yandın. Yazlık parasıyla temettü veren hisselerden alınır o parayla her sene farklı bir yerde sezonluk yazlık kiralanır.
Yazlık güzeldir. Dedem 1965’te öğretmen olarak öğretmen sitesinde bir yazlık aldı. Tüm yazı orada geçirirdik. Kafa dengi insanlar vardı ve kültürel uçurumlar yoktu. 2004-2005 yıllarında sahil boyunca tüm sitelere doğudan insanlar göç etmeye başladı ve satılık tüm evleri satın aldılar. Kimisi yıktı, otel yaptı; kimisi de yazı burnumuzdan getirdi. Görgüsüzlük ve nerede nasıl hareket edilir bilmezler. Hemen hemen herkes evini sattı. Oralar da otel oldu ve o eski tatlı fiyatı uygun siteler öldü. Manavgat ile Alanya arası güneydoğuya döndü. Yazlık satın almak isteyenler kesinlikle çevresine baksınlar. Komşuların eğitim seviyesi düşükse almasınlar.
Exhere hirri mi
Çok çirkinsiniz. Ama böyle üzülmüş olmanız beni mutlu etti umarım daha çok üzülürsünüz bu hayatta çünkü kalbiniz kötü ve iyi bi hayatı haketmiyorsunuz.
Tüm yazi nasıl orada geçiriyordun ana baba öğretmen miydi o zamanlar
çocukluğum egede geçti lojmanda otururduk ailem fabrikada işçi ve arkadaşlarıda işçi olmasına rağmen çoğunluğunun yazlığı vardı o dönemde koparatifler vardı çok çok küçük aylık ödeyerek yazlık sahibi olurdun hatta bazı insanlar 2-3 koparatife girer aynı anda hepsinin parasını öderdi. Biz o dönem almamıştık fakat arada ziyaret ederdik çok güzel ortamları olurdu çok fazla genç çocuk eğlenerek sabaha kadar otururduk gece denize falan girerdik. Şuan fiyatlar o kadar yüksek ki kimse tercih etmiyor ev fiyatında alım gücü bitti malesef . O dönemde insanlar gidipte çok kalmasa bile alırdı akrabaları gider kalırdı genelde boş olduğu için. Şuan anlattığımızda sanki o dönem çok zenginmişiz havası oluyor ama herkesin ulaşabileceği birşeydi.
Keşke herkesin bir yazlığı olsa ama dile kolay sadece hayal bu ülkede şu ekonomik savaşın ortasında çalışıp karnını doyuruyorsan en mutlusu sensin
Yazlıkla ekonominin alakası ne anlamadım. Dünyanın en güçlü ekonomisi Amerikada herkesin yazlığı mı var 😅
Antalyada yaşamasam denizi olmayan bir yerde yaşamış olsaydım sanırım benim için hayal olurdu denize gitmek..evim orta sınıfın yoğun yaşadığı ama bir o kadar merkezi bir yerde..bisiklete binip çantama buzlu suyumu meyvemi koyup ekmek arası bişeyler yapıp halk plajına iniyorum canım bira isterse sahildeki büfelerden alıp en minimum masrafla denize giriyorum..otel yerine evimde kalmış oluyorum..bu yönden kendimi şanslı hissediyorum..ama bu şartlara uzak olanlarında duygularını anlıyorum..
Tabi bunlar günümüzün şartlarında neredeyse imkansız şeyler... Ama 80'li yıllarda İstanbul'da yaşayan, devlette veya özel sektörde 10 yıldan daha fazla çalışmakta olan üniversite mezunu karı/koca ortak bütçe yaparak taksitle (veya kredi ile) ile bir tane Renault/Tofaş yerli otomobil, lüks olmayan bir muhitte 2+1 apartman dairesi ve bir tane de kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde orta karar yazlık alabiliyordu. Hatta bunların yanında çocuklarını Anadolu liselerinde veya pahalı olmayan özel okullarda okutabiliyordu. Çünkü tüm olumsuzluklara rağmen paramızın alım gücü daha yüksekti, bu kadar nüfus yoktu ve bu kadar abartılmış fiyatlar da yoktu.
her şey iyi , bir şey hariç : Yazlığı olan kişi hiçbir zaman orta sınıf olamamıştır. Lüksün lüksü olmasa da Türkiye şartlarında hem kışlığın , hem yazlığın hem de yazlıkta geçirecek kadar çok zamanın olması çok para ister
Kesinlikle katılmıyorum. Hem kışlık, hem yazlık evimiz var. 21 sene önce almıştık yazlığımızı ve o zamanlar bu mümkündü. Yazlıkta kalanların çoğu devlet memuru, emekli karı - koca. Tek maaşla yazlık alan akrabam var. Tabi bu bahsettiğim en az 25 sene öncesi. Şu an alım gücü o kadar düştü ki yazlık almak bir orta sınıf unsuru olmaktan çıktı. Ama eskiden hiç de böyle değildi.
@@kemalsaralp Sizin adınıza sevindim. Paranın pul olduğuna da hem fikiriz de mesele o değil. Türkiye ortalamasında miras kalan evleri çıkarırsak ev almak -hele ki kredi imkanların çok kısıtlı olduğu zamanlarda- hep zordu. Sizin şansınız yada çalışkanlığınız istatistiği değiştirmiyor.
Antalyada yaşamaya basladım tek basıma , tüm arkadaşlarımı farklı tarihlerde davet ettim en az 10 gün kaldılar, 2. Sene yüzsüz gibi aynı şekilde gelip kalmak istiyorlar, geldiklerinde hem calısıyor oluyorum hem masraf yapıyorum hem de tüm düzenimden ödün vermiş oluyorum. Otel ayarlamak cok zor evet ama misafir gelen 4 gün kalıp gitmeli malesef, misafirlik sıkıntı
4 gün bile çok dostum
Sizin durum Yazlıkçılar dizisindeki Albay'a benzemiş🙂
Misafirlik 3 gündür. 3 günden fazlası külfet.
Biz misafiri gunubirlik aliriz 😅
Neden kabul ediyorsun kullandirtma kendini
Deniz kıyısında doğup büyüdüğüm için yazlığımız da kışlığımızda aynıydı. (İzmir /Foça) Son 20 yıldır İstanbul'dayım yazları deniz tatili değil, orman ve akarsu neredeyse oralara gidiyorum. Deniz kıyıları tatilden çok zulüm.
🥲
İzmirliyim. Kendimi bildim bileli yenifocada halam ve teyzemin yazligi vardi.emeklilik yaklasinca bizimkiler de 12 sene once yenifocadan yazlik aldi.eskiden ulasim zorken artik izban baglantili otobusler oldugu icin yenifoca baya populerlesti. Esimin ailesinin de yazligi hatay dortyolda. Yesilkoy sahilinde guvenlikli kendi havuzu marketi olan sahili olan mukemmmel yazlik siteler varmis esimin ailesi sayesinde orayi ogrenmis oldum. Tatillerimde aile yazliklari haricinde bir yere gidesim gelmiyor. Ulkede ekonomik kosullar cok kotu otel tatilleri bile hayal olmus artik.
Çok şükür hibrit ve evden çalışma çıktı da yazlığımızın tadını çıkarıyoruz. Mesaiden sonra denize girmek inanılmaz keyifli
Ohh oh ne guzel
Bunlar hayatın kaymagini biz de yrni yiyoruz
Hayat sana güzel! 😍
Milletin dedelerinin yazlığı varmış benim dedelerim ebelerim deniz görmeden göçtüler bu dünyadan.😮
Yazlık gerçekten aile bağlarını güçlendiriyor ileri yaşlarda daha çok farkıma varacağımızı hissediyorum
Yazlık gerçekten aile bağlarını güçlendiriyor ileri yaşlarda daha çok farkıma varacağımızı hissediyorum Kuşadasın da en güzel sahıl Güzelçamlı tarafında ama asla çekmemişler onu anlayamadım
Yaz tatiline kalabalik yuzunden gitmiyorum 2 sene dir. Kis tatilleri daha dinlendirici buluyorum ve tercih ediyorum
Gerçekten öyle mevsimler de ortalama 1 ay kaydı Ekim sonu Kasım başı 3 yıldır tatil yapıyorum.
@@suatburakgunes8196 Sence okul tatilleri de ileride değişir mi?
@@plus90 Bence bu konuda video çekmeye değer.!! Şahsi fikrim hem enerji verimliliği hemde turizim gelirlerinin yükselmesine sezonun uzamasına yol açar yerli ve yabancı turistlerin tatil zamanı sezon başı 1 ay sezon sonu 1 ay fark ettiği için yerli turistin daha uygun tatil yapmasına olanak sağlar.
@@plus90Değişir😅biz çocuklar küçükken mecbur yazın tatile gidiyorduk,Üniversite başlayınca sonbaharda gitmeye başladık..
Tüh tüh vah vah
40yıllık yazlığı olan biri olarak emeklilik safhasında artık tam zamanlıya geçmek ve aynı şartlarda bir çok yazlık olması ve çoğalması devam ediyor Alanya özellikle kışın sıcak olması emekliler için vazgeçilmez hale geliyor
Ben de küçük bir tatil beldesine yerleştim ama ev kiralık. 1 yıllık peşin ödedim öyle tutabildim. Önü full deniz manzarası. Evden şortla çıkıp 1 dakikada denize gidiyorsun yüzüyorsun geri gelip yıkanıyorsun. Yıllarca orada burada gece gündüz çalışarak bu kiralık yaşantıya anca ulaşabildim. Ve eskiden orta direk ya da işçi sınıfı ne kadar çalışıyorduysa ben son 10 yılda onlardan 1.5 2 kat fazla çalıştığım halde ulaşamıyorum o hale. Yaptığım iş de maaşlı işten fazlası. Hem gelirim fazla hem mesaim daha fazla. Ama alım gücü boş olduğu sürece bunlar bir anlam ifade etmiyor. Bugün 100.000 lira kazanan birinin hayatının devam etme maliyeti ayda 40.000 liradan başlıyor. 20 bin kira 20 bin karın tokluğu. İçinde keyif lüks falan yok. Azıcık yiyecek içecek seçmeye kalksan 20 bin de öyle oluyorsun. Ay sonu da sana 20 30 bin kalsa onunla kredi ödesen anca harabe alabilirsin 10 yılda. Bırak yazlık almayı.
Ama bunları zaten bizler biliyoruz. Yolu buraya hiç düşmeyecek olan akp trolleri ve makarnacılar bilmiyor. Neden? çünkü onlar anadolunun dağında 1 dönüm yer alsa mutlu. İçecek zaten haram. Yemeğin lüksü de haram. Makarna yemek varken fazlasını neden istesin? Şükretmek lazıma geliyor olay. Ben yazlığa şükretmek istiyorum dediğinde ortalık karışıyor.
Demokrasi eğitimsiz toplumlarda maalesef felaketle sonuçlanıyor. Atatürk bu ülkeyi kurarken halka hiç sormamış diye eleştiren akpliler var. Sizin atalarınıza sorsa üniversite yerine cami, harf devrimi yerine araplaşma, kadın haklarına yerine kadın köle sistemi gelirdi. İyi ki de sormamış. Bakın bugün fikriniz soruluyor, verdiğiniz kararlar ortada. Kafasında fesli ağzından köpük saçan eğitimsiz yobazları kanaat önderi görüyorsunuz kendinize.
Bi doktora gözük.
@@Omerbaba007 gözük değil görün. Harf inkılabı demiştik.
Güzel bir konu işlenmiş. Sonda dediği gibi, herkesin bir yazlık tatiline ihtiyacı vardır…
Fiber altyapı yeterli olsa çok daha fazla kişi yazlığına taşınabilir. Büyükşehirlerde bununla birlikte bir rahatlama olabilir.
Kuşadasında babamların 1975 yılında topraktan aldığı bir yazlığı vardı ,..Açıkçası o bölgenin ilk sitesiydi ama şu an yazlığı bulmada güçlük çekiyoruz.inanılmaz doldu sahil ve işin içinden çıkmak mümkün değil..Şanslımıyız değilmiyiz bilmiyorum..Her güzel yeri sürü gibi dolduruyoruz
Tamam kardeşim sadece size kalsın orası az bir yer yerin var ya orası tamamen sana ait başkasının gelmesi doğru değil hakkın kov milleti senim koca kuş adası çünkü
Onlar sürü gibi dolduruyorda senin farkın ne ki
@@esmanuradguzel5665 Aziz Nesinlik yurdum insanı..Bak ben durum tespiti yapmışım..Yani planlı programlı bir büyüme olmadığını anlatmışım.. sen böyle anladıysan o senin beyninin!!!! sorunu
@@esmanuradguzel5665 Benim farkım senden daha zeki olmam
Kuşadası yasanılmaz ya gittim gördüm iğrenç bi yer
Bu video ne anlatıyor Allah aşkına? Okulda bunu hocaya göstersek “iyi de evladım amacın ne senin?” Der. Hanım kızımız geze geze tatil vlogu çekmiş.
Hiç bir şey anlatılmamış
Yazlık olmasa da dedemden kalma bir köy evi küçük bir bahçe yerimiz olacaktı annemden bize kalacak sağolsunlar hakkımız olanı bile kendilerine hak görüp onu bile kendilerine aldılar acımadan bir avuç toprak için etmiyorum kavga nasipte varsa herkesin üzerine atılacağı iki metre mezar toprağı
Yazlik luks bir sey. Eskiden de boyleydi. Ama israrla orta sinifmis, normalmis gibi dusunuluyor. Emeklilik plani yazlikcilik olamaz. Emeklisin, gelirin azalmis, saglik ihtiyaclarin ve masraflarin artmis, iki evi cevireceksin oyle mi? Hele de yazlik? Nem ve korozyondan 3 kat hizli eskiyen, mustakil oldugu icin suyundan bahcesine, elektiriginden kanalizasyonuna tek basina yetismen gereken bir ev. Herkes bir yazlik kalmadi diye hayiflanmis. Ama o masrafla basa cikmak da kolay degil.
İşte o masrafın ağır gelmesi alım gücünün düştüğünü gösteriyor. Abd'de herkes müstakil evde oturuyor ama masraftan şikayet etmiyor, ihtiyaç çünkü insan için bunlar.
işte biz buna alım gücü diyoruz
Arturda yenileme projeleri yapmış bir mimar olarak söylüyorum ki tek yazlık kültürü ve bir kültür korunması olan tek yerdir bu yüzden kendi yönetimi ve belirli fiyat listesi koruyorlar hala bence çok takdire şayan fakat herkes için ulaşması çokça güç ama artur çok güzeldir çok özeldir belkide birgün sahip olmaya ama daha çokça projelere devam inşallah
Güzel ülkemin güzel nimetleri keşke herkes yararlansa başta ben
Anamur civarında yaşayan biri olarak bizim için yazlık sahilde değil yaylada olur. Zaten 20 dk arabayla denize gir çık sonra yayla evine dön. Suriyeliler bir yana biz İstanbul, Ankara dan gelen yerli turistlerden şikayetçiyiz. Yoğunluk, kalabalık, çöp ve sıcaktan dolayı biz onlar gittikten sonra Eylül gibi denize gideriz.
Mersin bölgesini tamamen yok saymışsınız. Bu istanbul ve istanbullu merkeziyetçi belgesel yapımcılığı da bir video hak ediyor
Hazır mersin’den söz etmişken plajları acayip kirlenmiş ve Suriyeli dolmuştu. Belediyenizin acil duruma el atması lazım
Eleştirini not ettik, ilgin için teşekkürler! 🙌 Mersin'de yazlıkçılığı mı kastettin?
@@plus90 Evet Mersin-Silifke Arası kıyı şeridi onlarca kilometre devasa yazlık siteler dolu.
@@busrahos yoo 25 yıldır yazliktayim, 1 tane suriyeli yok sahilimizde. Siz nereye gittiniz? 😂
@@sinemyarkn1436mezitliden silifkeye her koya plaja girdik genel gördüğümüz buydu siz olduğunuz yerde rahatsanız sıkıntı yok. Mersin sahil bile full suriyeli dolu
Doğma büyüme Dalamanlıyım pandemide ve sonrasında inanılmaz bir göç aldık yazlık yerlerin en büyük sorunuyla ilgili bir video çekmenizi bekliyorum yerel yönetimlere nüfus başına para gönderiliyor yerel nüfus 50 bin yazın 150 bine kadar çıkıyoruz dolayısıyla hizmette sorun yaşıyoruz özellikle çöp su ve elektrik problemi var
Mersin'deki soli sitesi türkiye'deki ilk yazlık sitelerden hatta döneminin en büyüğü o da tek başına araştırma konusu olabilir.
Bizim yazlık kurak bir coğrafyanın kurak bir mezrasında güneşin bağrında😂 havası ☀️ battıktan sonra iyi ama ona bir sözüm yok. Bilin bakayım ne eksik. Aaaa deniz yokmuş.
Ahaha nerede?😁
9-10 yaşlarımdan 18 yaşıma kadar ailemin farklı şehirlerden aylık olarak kiraladığı yazlıklarda kalırdık. Kuşadası Güzelçamlı tarafı favorilerimizdendi. Açıkçası yazlık sahibi olanlara imrenirdim. Çünkü onlar her sene oraya gelir çevre sitelerden akranlarıyla arkadaşlık dostluk bağı kurabilirlerdi. Biz de ailemin dostlarını çağırırdık onların çocuklarıyla arkadaşlık yapardık. Eğlenceli zamanlardı. Ancak şimdilerde yaş ilerledi mi diye bilmiyorum, yazlık sevdam kalmadı. Alım gücüm olsa bile bunu ölü yatırım olarak görüyorum. Tek bir yerde zaman geçirmek şimdilerde benim için gereksiz. Zaten işten eve evden işe bir monoton yaşam sürüyoruz. Bu monotonluğu yılda 2-3 haftalık tatilde de yaşamak istemiyorum. Farklı sahillerde zaman geçirmek daha heyecanlı geliyor özellikle sakin ve körpe koylar favorimdir. Bu sebeplerden ötürü yazlık furyasının artık kalmadığını, nüfusun artmasından dolayı göze çarpan insan sayısının fazla olduğunu düşünüyorum.
2-3 haftalık tatili olan için değil yazlık bence, yılın en az 3 ayını orada geçirebilecek kişilere uygun ve mantıklı bir tatil imkanı.
entelektüel sunucularla yapılsa bu programlar daha iyi olur
Kesinlikle ❤
Artur'u bilmiyordum, benim için keşif oldu. Yazlıkçılık sanırım aileden aktarılıyor. Kimi yeşile ve denizle şekillenen yavaş bir yaşam tarzı yaşıyor, kimi de belgeselde dendiği gibi şehirdeki konforunu alt yapısı yetersiz beldeye empoze ediyor. Yapımcı güncel bağlamda yaklaşmış. Osmanlı döneminde İstanbul'un adaları halen yazlık niteliğinde. İzmir'de ise Karşıyaka, Göztepe'nin yazlıktan banliyöye sonra da merkeze dönüştüğünü görüyoruz. Eski adıyla Kilizman (Güzelbahçe) ve Narlıdere ise büyüklerimin bana anlattığına göre eskiden yazlıkmış, şu an banliyö niteliğinde. Bu mantıkla acaba her ne kadar yazlık kimliğinden çok farklı bir gelişim gösterse de Urla da 20-30 yıl sonra banliyöye dönüşür mü diye düşünüyorum. Fazlasıyla betonlaşan Kuşadası nasıl evrilecek acaba?
Bizim de eski zamanlardan kalma yazlık vardı sonra araya başkaları girince satmak zorunda kaldık. Başka yerde yazlığımız var ama yapım aşamasına başlanmadı.
mersin nerde mersin? İyi deniz, ucuz fiyatlar, MUHTEŞEM yemekler, miss gibi Yörük halk,İyi ulaşım, İyi hastaneler=Mersin
hayatımda gördüğüm en amaçsız on videodan biri olabilir. yazlıkçı mı övdünüz, yazlıkçıları sürekli aynı yerde tatil yaptıkları için mağdur olarak mı lanse ettiniz yoksa şehirden tatil yöresine göçü mü işlediniz belli değil. Laf olsun beri gelsin iki yazlıkçıyla kahve içip geyik yapalım temalı video olmuş.
😂😂😂Bayildim yorumunuza cuk oturmuş valla😂❤
Artık olmasa bile, "yazlık" memur işiydi uzunca bir süre. Öğretmenler öncelikli olmak üzere, yazın en az 1 ay kesintisiz tatil yapabilecek kişiler bunlardı ve günümüzde de bu olanağa sahip tek grup onlardır. Eskiden yapabildikleri gibi artık yeni yazlık almaları zor tabii ama Ankara'da ikinci ev sahipliği oranının ve Çankaya'dan göç sayılarının yüksekliğinin bir sebebi de bu eski memurların kurumlarında kurulan kooperatifler vasıtasıyla ülkenin en iyi yerlerini kapatarak neredeyse bedavaya yazlık sahibi olmalarıdır. Memurlar cumhuriyetin kuruluşundan beri adeta ülkenin sahibi olmuşlar, kendilerine de bunu hak görmüşlerdir.
Kooperatif kurmak uyum, bilinç ve zeka işidir. Kimsenin bilmediği, gitmediği bölgede site yapma fikri ve vizyonu var diye onlara laf edeceğinize, şehre yakın yere sırf imar geldi diye tarlasını 50 daire karşılığı verip havadan zengin olan sonradan görmeleri eleştirin.
Videoyu izledim burada ne demek istenmiş bir şey anlamadım. Ne anlatmak istediniz bize?
96 dan beri ayvalıktayım kışın istanbuldayım vasiyetimdir vefat edince ayvalıga defnedilecegim cunku burasını cok seviyorum
15 dakika zenginlerin içeriklerini izledik adamlar babadan hatta dededen zengin kesim ufaklığımda ailem ile akrabaların yazlıklarına giderken mahçubiyetimiz geldi aklıma sığıntı gibi olmamız falan ülkenin %10 refahı için 90 heba oluyor malesef
Neyse ki bizim ev zaten yazlık gibiydi denizin dibinde doğmam belki de bu anlamda tek şansım.
Yıl boyu yazlıkçılık yani? 💃
Ekip için iyi bir gezi olmuş.
😂
Özet: kıyıların içine edildi.
🥲
Fok balıklarının dedelerinden kalma yazlıklarında alım gücü çok düştü demelereini izledik.
KumburgAZ!!! istanbulda yeni bir inci doğuyor bembeyaz kumsalı çarşaf gibi denizi modern insanları spor tesisleriyle sizleri bekliyor yoksa siz daha gelmediniz mi !!!
sahillerde turistik bölgelerde yaşayanların arkadaşı çevresi daha çok olur maalesef :( en son 10 sene önce gördüğün iki arkadaşın biri fethiyede yaşıyor onu arada arar sorarsın çünkü yazın gidip evinde kalıp en azından konaklamaya para vermeden tatilini uygun fiyata yapma şansın var ama yozgatta(örnek başka şehirde olur) yaşayan arkadaşınla çoktan irtibatı kestin çünkü oraya yolun düşmeyecek o adam işini görmeyecek
küçük bir tatil yapabilmek için kendime bütçe çıkardım videosu olmuş biraz. ya da editte sıkıntı var.
'sunset lokasyonu' nu duyduğum anda kapattım.
Arturu görmek şaşırttı😂
Bizim "yazlık saray" var, hiç gitmiyoz ! 🤪
Unutamadığım tek 1 yazlık var o da Datça Aktur da akraba ziyaretine gittiğimiz 1986 da. Rüya gibi bir yer. Fakat şimdi orada tek bir ev 42 milyon Türk lirası 😂 yani 1,5 milyon Euro. Bu nedir ya ? Noluyor bu insanlara ?
😲😲😲
Kodlamalarla kafayı bozan ben Yazılımcı olmak diye okudum 😂
En son çıkan hanımefendi ben buraya geldim ama başkası gelmesin diyor. Seçkincilik dna'larımıza sinmiş.
yazlık dersen istanbulda silivri derim eksik çekmişler
Eğer Viserys daha iyi bir insan olsaydı Targaryenlerin geleceği daha farklı olurdu
05:17 “tam teşkilatlı” değil “tam techizatlı” olsa daha doğru olur. Teşkilat örgüt demektir, techizat ise “donanım”
“teşkilat; ortak bir amaç çerçevesinde kurulmuş, ortak bir çalışma düzenine sahip, kendi verimini yönetebilen toplumsal bir düzendir.” Gayet doğru kullanılmış.
Yazlıklar da artık Yunanistan'da daha ucuz satabilsem oraya kaçmak istiyorum Türkiye'nin gelecek 5 yılı çok belirsiz.
Arturians ❤
Seyrettim ama birşey sormak isterim.
Neye cevap olarak bu çalışma yapıldı, ne sonuca varıldı!?
Zaman ayırıp izledim ve bittikten sonra kendime sordum "ben ne izledim, ne öğrendim" diye.
Bir izleyen gözünden değerlendirmek isterim başarısız bir çalışma olmuş.
Özden demir vox stayl akıcı dewamke
Yazlık çok sıkıcı değil mi ya sürekli aynı yere tatile gidiyorsun
Yazlıkçılar buyrun tartışmaya 😋
Yazlığı olan arkadaşlarıma çok özenirdim özellikle lise-üniversite dönemi yazlık şart bence, hep aynı yere gidiyorsun ama orada bir ortamın oluşuyor, bir nevi müdavimlik bence avantaj.
Yazlık konusu artık dünyada da Türkiye’de de kapanıyor. Buna yatırım yapmak yerine insanlar her yıl başka bir ülkeyi gezmek, daha doğrusu İnstagram’a foto atmak için başka ülkelere gidiyor. Yazlık kültürü bence Instagram kültürünün kurbanı oldu.
Güzel gacı
öylesine öfkeleniyorum ki anlatamam. hiçbir fazladan vasfı olmayan insanlar bizden iyi hayat yaşıyorlar. tek sebebi de dedesinin nereden nasıl kazandığı belirsiz olan parası
Annemin sehirden sıkılıp bizi de alip 2011-2016 (ben 2013ten sonra üniversite okumak icin Kıbrıs'a tasiniyorum) arasinda yazlik yerde yaz kis yasadiktan sonra..
Ailemizin yazlığı olabildiği son kişilerden birisiyim, hem de 2019 Didim'den denize arabayla 15 dakika uzaklikta olan 2+1 dairemizi satın alıp, 2023e kadar bir fiil yazligimiz olan birisiydim. Satma nedenimiz İzmir'deki (şehirdeki eve bakıp temizleyecek kişi olan ben, babam ise gittigi icin ve kardesim yazlik sevmezdi) eve bakacak kişi yani benim Türkiye'den göç edince annem 2 tane uzak eve bakamadi. Ha bir de verilen aidatlara karşı o sitede iyi hizmet görememesinden dolayi evi satıp şehirden 1+1 ev aldı.
Senede bir ay gittigin bir evin var
😬
Yazlık ölü bir yatırım neden yılda 1 hafta gidip geliyorsan sürekli orda yaşıyorsan okey
0:15 teki beni bul yazlığı üzerine yqpicam söz.
Oteller uygun olsa, kimse yazliga gitmez. Yazlik rezillik !
Yazlık bazen yılın 9 ayı kapalı kalan bir ev 🥲
seslendirme inanilmaz kötü. Daha belgesel vari seslendirmeler kendini izletiyor ve dinletiyordu.
Hasedimden geberdim
sude belkıs napio burdsa
🤣
Yazlık kültürünün tüketim çılgınlığı ve gösteriş merağı ile birleşmesi yüzünden yazlık ve yazlıkçılardan nefret ediyorum,yazlıklar emekçilerin dinlenmesi gereken yerler olmalı, beyaz yakalıların hunharca tükettiği ve çirkin yerler olmamalı. Sırf beyaz yakalı ukalalığını görmemek için yaz aylarında denize gitmiyorum.
Sunset lokasyonu 🤢
kardeşim kimse misafirliğe falan yazlığa gelmesin. iğrenç bir hareket! paranız yoksa evde duşunuzu alın yatın!