AutoCAD 2020 - Ders 32 -Fillet (Köşe Yuvarlama),Chamfer (Pah Kırma) ve Blend Curve (Karışım Eğrisi)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 8

  • @farukhorasan1965
    @farukhorasan1965 4 ปีที่แล้ว +4

    Merhaba Kubilay Bey, öncelikle bilgi birikiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bu karantina döneminde bana çok faydalı oldu. Yolunuz bahtınız açık olsun. Bu videodaki konuyla ilgili olarak; chamfer komutunda ilk verdiğimiz değer "x", 2. verdiğimiz deger "y" koordinatında pah oluşturur her zaman diye anlatıyorsunuz ve siz yaparken de o şekilde olduğu görülüyor ama bende ilk verdiğim değeri ilk seçtiğim objeden kesiyor koordinattan bağımsız olarak bunu nasıl düzeltebilirim.

    • @KubilayBıyıklı
      @KubilayBıyıklı  4 ปีที่แล้ว +3

      Merhabalar, Evet bu değerler söylediğim gibi ancak şunu es geçmeyin.İlk seçmiş olduğum çizgi "x"kordinatına paralel olduğundan "x" kordinatı üzerinde bu işlemi yapıyor. Eğer ilk seçmiş olduğum çizgi "y" kordinatına paralel yani "x" kordinatına dik bir çizgi seçseydim. O zaman "y"kordinatından "chamfer" işlemini gerçekleştirecektim. Evet bu konuda eksik bir anlatımım olmuş aslında "orjin" seçmiş olduğum çizginin paralel veya dik olmasına göre değişiyor.

    • @farukhorasan1965
      @farukhorasan1965 4 ปีที่แล้ว +1

      @@KubilayBıyıklı Teşekkür ederim. Bir sonraki uygulama dersinde de bu durumun uygulaması olmuş ilk örnekte ben de uygulamaya bakarken farkettim orda da belirtmişsiniz çok saolun.

    • @KubilayBıyıklı
      @KubilayBıyıklı  4 ปีที่แล้ว +2

      @@farukhorasan1965 Rica ederim. Ders içerisinde aslında eksik bir anlatım konusu olmuş. Dikkatiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim. :)

  • @emircankeserci6777
    @emircankeserci6777 4 ปีที่แล้ว +2

    hocam bunları izliyorum ama nasıl pratiğe geçiricem böyle havada kalıyor bilgiler hep

    • @KubilayBıyıklı
      @KubilayBıyıklı  4 ปีที่แล้ว +3

      Selamlar Emircan 😊👋. Evet şimdilik havada kalacak. Ancak iş ortamında bunun gibi bilgileri sürekli olarak tekrar edeceksiniz. İş alanlarına göre bu bilgiyi kullanmanız değişecektir. Mesela bunu şu şekilde ele alın;
      Bir proje çizeceksiniz veya çizmeniz gerekiyor. Çizimlerin her biri belirli standartlar dahilinde yapılır. Yani her bir iş alanına göre çizim standartları değişiyor. Tüm sıralamalar mevcuttur. Neyi istedikleri açıkça bellidir. Bu isteklerini istenilen standartta Bilgisayar ortamına geçirmekte işte bu noktada karşınıza çıkacaktır. Mesela bir plan çizimi istenir. Bunun için hem çizim bilgisi, hem proje bilgisi, hem tasarı geometri bilgisi (veya teknik geometri ve matematik bilgisi),hem standartlar,sözleşmeler, yönetmelikler,vs. Bilgileri bilmeniz ve buna göre çizimi yapmanız istenir. Aslında çizim en basit işlemlerden birisidir.Ancak eğer biliyorsanız. Eğer bilmiyorsanız en zor iştir. Çünkü bir çok şeyi göz önüne almanız gerekir. Örnekler sadece teorik bilginizi artırmıyor. Bunun ile birlikte teknik bir çok konuya değindim bu eğitim setinde. Evet bir baştan sona uygulama eğitimi eksik bende bu konuda çalışmalar yapacağım. Ancak o zamana kadar teknik tüm konuları bilmeniz lazım. Eğer çizim tekniklerini bilmiyorsanız bu bilgiler işinize yaramaz. O yüzden tüm arkadaşlarda bu sıkıntı var (Aynı durum biz üniversitedeyken bizdede vardı. Ancak 3.sınıfta bu durum netlik kazanıyor. Eğer 1.ve 2.sınıfsanız bu konuda biraz sabır 😅). Bu yüzden zamana göre bilginiz artacağı için bunu kafanızda oturtursunuz. Ancak üniversite öğrencileri arkadaşlarım için başlangıç serisi ilerleyen zamanlarda hem teknik hemde uygulama eğitimleri yavaş yavaş paylaşmaya çalışacağım. Sağlıcakla...

    • @emircankeserci6777
      @emircankeserci6777 4 ปีที่แล้ว +1

      @@KubilayBıyıklı hocam ilk olarak teşekkür ederim cevapladığınız için.Bu arada elektrik elektronik muhenfisiligi 1. Sınıf öğrencisiyim.Suan okulda görmüyoruz ama önceden öğrenmek için videolarınızı izliyorum.Sizin autocad videolarinjzj bitirdikten sonra ne yapmamızı önerirsiniz?

    • @KubilayBıyıklı
      @KubilayBıyıklı  4 ปีที่แล้ว +2

      Emircan aslında sizin alanınız teknoloji ve bilgisayar alanına çok yakın bir disiplin siz bir elektrik mühendisliği kadar detay bilen diğer bir taraftan teknolojik dünyaya verilen bir yapınız var. Aslında melez bir disiplin yani elektrik ve elektronik disiplinlerini içinde barındırıyor. Çok şanslısın bu konuda 😉👍. Başlangıçta işi sağlam tutup 4 sene veya 5 sene boyunca neler yaptığınızı keşfet. Bunun için hangi üniversitede olursan ol kafana takma. Siz devrelerin prensiplerini ve bunu bağlayan bir çok bilimi içinizde barındırıyorsunuz. Bunun için bu bölümde okuyan arkadaşlarımın sıkıntıları çok araştırmaktı. Okunacak bir çok kitap veya makaleler mevcut. Ancak işin başında temel bilgileri edineceğin ilk senede fazla bir şey bekleme. Çünkü bu aşama giriş aşaması terimlere yeni yeni giriş yapıyorsunuz. 2.sınıfta teori ve uygulama 3.sınıf uygulama ve yeni projeler 4.sınıf hem teorileri bilip hem de yeni projeleri ilk defa kendi başınıza çıkaracağınız sene olacaktır. Bu sıralamayı unutma 😅. Bu sıralamayı bozman sana sıkıntı yaratacaktır. Ancak bu aşamayı hızlandırabilirsin. İlk senede bulunan terimolojiye ne kadar hakim olabilirsen seni o kadar hızlı geliştirecektir. Bunun için bir tavsiyedense senin ilgini çeken bir alana veya ilgini çeken bilgilere yönel ve kendini bu yönde geliştir ki senin diğer arkadaşlarından bir farkın olsun. Bu yüzden araştırma yapacağın alan hakkında elektrik ve elektronik mühendisliği dergi,makale,yayın,vs. Genel geçer sadece belirli alanda yayınlanan elemanlara göz at ki aklında kalıp o konu hakkında bilgin olması seni yeni projelere yöneltecektir. Anlamasan bile internet üzerinden ilk önce kaynak araştırması yap dergi adı, en ünlü kişi kim? Hangi projeleri nasıl tasarladılar? Bunu hangi konsept içinde gerçekleştirdiler? Hangi uygulama yolları (yöntemleri) kullandılar? Hangi malzemeyi nasıl kullandılar? Kullandıkları yayınlar neler? Hangi dergileri göz gezdirdiler? Genel geçer bilgi senin bu konuda neler yapıldıklarını görmen için en güzel kaynak olur. Gelelim çalışma kitaplarına. Bu konuda en çok adı geçen kitabın adı nedir? Önceden edin. Başka hangi kitaplar hangi detayı öne çıkarıyor bunu araştır. Elinde kesinlikle her elektrik elektronik mühendisinin elinde bulunması gereken kitapları olması lazım bu yüzden hem google hem de üst sınıflara sorabilirsin. Ben mimarım ama bu yol ortak öğrenme olduğu için bu soruların cevabı sende olacaktır 😊👍. Şimdiden araştırmalarında ve çalışmalarında başarılar dilerim. Ayrıca yorumun için ben teşekkür ederim 😊🙏. Başka sorun veya önerin olursa bana her zaman yorumlardan ulaşabilirsin.😊👍