Showdown! De hybride warmtepomp versus full electric warmtepomp
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 17 ธ.ค. 2024
- Wanneer kies je voor hybride? En wat moet je weten als je de keuze maakt om 100% van het gas af te gaan? In deze aflevering hoor je er meer over.
Uit ervaring weten we hoeveel tijd het kost om alles uit te zoeken. Dat hoeft ook niet meer, wij hebben het hele traject voor je uitgezocht en er een video podcast van gemaakt. Ook vind je nog veel meer aanvullende artikelen over de warmtepomp, infraroodverwarming, airco’s en andere oplossingen.
Ga jij voor hybride of full electric? Denk ook aan het afgiftesysteem. De oplossingen van onze sponsor @JagaClimateDesigners is er eentje die je niet mag overslaan in het keuzeproces!
wanneer komt de pvt aflevering, graag hoor ik waar je allemaal op moet letten daarbij want ik wil daarvoor gaan i.v.m. nieuwe vloerverwarming laten plaatsen voor een woning wat voorheen een winkelpand was (20 meter plus van voor naar achteren) en 1/4 de boven verdieping (weet nog niet wat te doen qua verwarmen daar. Denk of airco's of toch de radiatoren daar in de kamers laten of nieuwe radiatoren of infrarood? Wat raad yuri aan? Ik hoor het graag van hem, ook omdat hij dat voor hemzelf ook wilt laten doen. Bedankt alvast, mvg Joshua.
Een warmteverlies-berekening maken….is daar al een aflevering van?
Willen jullie ook een keer aandacht besteden aan de warmtepompboiler.
Ja graag aandacht voor de warmtepompboiler
@@fredkonings2963 Gaan we doen!
Staat op de planning!
Wat ik mis in jullie uitleg is de invloed van het energie contract
ik heb bijvoorbeeld gekozen voor all electric in combinatie met jaga strada, aangeblazen radiatoren
en een relatief zware WP, (16kwh) instaat dus in korte rijd en op het lage! tarief ons huis te kunnen verwarmen
denk dan aan 6 graden per 2 uur verhoging echt dus op het tarief gestuurd
leuk kanaal voor de rest hoor groetjes Rob
ps vanzelfsprekend 200 l buffer parallel in de instalatie
Ik heb PVT van Tripel Solar & Nibe water-water warmtepomp
Welk set up ben je aan het kijken?
technisch aandachtspuntje, het beeld loopt een halve seconde achter op het geluid. dat is erg vervelend als je via youtube kijkt :)
Ik hoor vaak het isoleren voorbij komen. Ons huis uit 1988 geisoleerd met de normen van toen. Kon niet na geisoleerd worden teweinig ruimte in de spouw. Anders te veel kans op vocht binnen. Maar dan zou je toch nooit all elektrische kunnen of?
Hier wordt kort de warmtenet oplossing aangekaart. Doen jullie daar nog iets mee. Ik hoor alleen maar dat projecten in de ontwerpfase worden afgeblazen wegens onrendabel voor de aanbieder of giga voor de gebruiker.
De eerste warmtenetten die draaiden op restwarmte van de industrie waren prijstechnisch goed. De industrie is aan het vergroenen en die restwarmte bestaat ook nauwelijks meer
Ik heb een vraag wat de expertise/kennis van yuri Pelser is.. Ik heb er zelf geen kennis van,.. maar gewoon om te weten wat de achtergrond van zijn kennis/mening is.. Ik heb gegoogled en zie dat hij niet zelf deze installaties elke dag installeerd of uitrekent,.. etc, etc..
oohh en dan mijn belangrijkste vraag aan yuri.. Waar staat de quatt hybrid qua efficientie.. ? Is dat een cv aan warmtepomp uit.. Of een betere efficientere samenwerking.. Omdat ze claimen met (tot) 80 % gasbesparing.. ! En maar relatief goedkoop(ste) zijn !
Yuri heeft zijn sporen verdiend in de woningbouwcorporatie-wereld en bij onder meer Woon Duurzaam als expert op het gebied van verduurzamen.
@@eurovisie2010 Dat kun je het beste aan Quatt zelf vragen.
@@expeditiegasloos Ik zou het graag van een onafhankelijke deskundige vragen..
@@eurovisie2010 Dat snappen we! Yuri heeft inmiddels nagedacht en hier is het antwoord:
'De Quatt-vraag is er een in de categorie: het ontwerp en de uitvoering van de hele installatie bepaald de besparing en niet de warmtepomp alleen. Een heel goede warmtepomp in een slecht geïnstalleerde en ontworpen installatie levert weinig besparing. En anders om kan door een goede installatie en ontwerp alles uit een wat mindere warmte pomp gehaald worden wat er in zit. Kortom: alleen een goede installateur kan je écht helpen (op jouw locatie).
R410, GWP=2088
Bij "hybride" wordt nog altijd als eerste of alleen aan gas/elektrisch gedacht. Terwijl elektrisch/elektrisch veel logischer is. Een COP1 elektrische "ketel" hoeft bij een goed berekende warmtepomp hooguit 2 weken per jaar bij te "stoken". Bovendien kan de gasaansluiting de deur uit inclusief vastrecht mits je een goede oplossing hebt voor elektrisch warmwater en koken.
Is dat niet gewoon hetzelfde als een (te) kleine warmtepomp kopen? Ze hebben praktisch allemaal een COP1 backupheater ingebouwd...
Aan wat voor goede oplossing denk je bij elektrisch warmwater? Want het ontbreken daarvan is nou net de reden dat ik op hybride ben overgestapt. We hebben geen plek in huis (jaren 70) voor een warmwaterboiler of buffervat. Na aftrek van subsidie waren we 4000 euro kwijt voor installatie van een hybride warmtepomp.
@Jeronimoooo Bij gebrek aan ruimte voor een boilervat kun je een "elektrische doorstroomboiler" overwegen. Dit is een relatief klein kastje die in de UK zelfs in de douche geplaatst wordt voor warm water. Redelijk onbekend in Nederland maar een prima oplossing bij ruimtegebrek.