Co do rewersu to kable się przerwały bo miałem ten sam problem w t4.95 tylko po 2 tysiącach motogodzin, musisz zdjąć ten czarny plastik co N na nim jest albo pod ta guma co się przełamuje jak zmieniasz kierunek jazdy wymienialem je na grubsze i działa
U mnie rewers się blokował i nie można było do przodu hehe ale rozebraliśmy a tam sprężyna urwała się i zablokowała. Wywaliłem ją i teraz chodzi jak nowy
Spróbuj rozebrać ten rewers i dostać się do przycisku to da radę znaleźć przyciąć na parę złotych , jak by co do posz pod komentarzem to ja w valtra od półbiegow też zespół mi się przycisk i na alliexpres znalazłem za 5 zł
W tym rewersie kabelek lubi sie przełamać duzo przypadkow takich znam.Zalutowac i po problemie.Jesli tylko przycisk nie działa to 100% kabelek sie przełamac.
New Hollandy nowe to badziew.Wiem bo mam nowego przy 270mtg silnik padł.Węże hydrauliczne pękają. Przy 340mtgteraz spreżarka padła przy 470mtg. U znajomego przedni napęd padł AdBlue padło cały system teraz pomoa paluwowa i wtryskiwacze koszt naprawy 30/35 tysi. Ciągniki 2 letnie.
@@rafalnowak3714 Dużo zależy od eksploatacji 😉 Historia upadlego jelenia czy claasa pokazuje że niema reguły W każdej marce zdaża się jakaś wadliwa serja czy egzemplarz I w ursusach tak było i teraz w zachodnich tak jest 🤣
@@piotrekkrupowczyk78 Piotr o jakiej eksploatacji piszesz skoro na 270mtg silik wysiadł ? W nowym ciągniku za 300 tys pękają węże hydrauliczne ponieważ mają jedno uzwojenie....to jest kpina.Ze znajomym chcemy nazbierać więcej osób i pozew zbiorowy napisać do producenta.
@@piotrekkrupowczyk78 Piotr o jakiej eksploatacji piszesz skoro na 270mtg silik wysiadł ? W nowym ciągniku za 300 tys pękają węże hydrauliczne ponieważ mają jedno uzwojenie....to jest kpina.Ze znajomym chcemy nazbierać więcej osób i pozew zbiorowy napisać do producenta.
Kilka lat temu mieliśmy zakupić właśnie takiego New Holanda ale coś się nie zgadzalo bo tam jakieś dopłaty były na ciągnik czy coś ale nie kupiliśmy ostatecznie pozdrowionka
Bez jaj trochę kabelków i przekaźnik 1.600 zł ale tarczki rozjebuja wszytko, to do Ursusa 80 siatki kupisz takie same za 5 dych i pochodzą na moje więcej mthg niż w tym nh a tu jeb 3 tysiące, ciekawy jestem czy chociaż olej wymienili i wyczyścili skrzynie skoro zerwało frez na tarczach, zdzierstwo i tyle
New Hollland tl 10 2 raz wymieniane sprzęgło i przedni most był robiony a po za tym nic nie było robione aż już ma 12tys motogodzin te ciągniki to są pancerne
Stare smetfy tak np TM to ciągniki dibre do wszystkiego.Nowe smerfy jak mój to szkoda gadać.Awaria za awarią i ta skrzynia elektro command szarpie na 7 i 11 biegu jak pojeb...na. Rewers już też odwala i szarpie.
To nie wiem co jest ogólnie powiedzmy że cała moja rodzina siedzi w hollandach pracuje na różnych skrzyniach od zwykłej 3zakresy 4 biegi i pół bieg w tlce przez elektro command w t6.165 po auto commanda i w żadnej nic nie szarpie może w tmie 150 na Power shiwcie trochę Ale ciągnik ma swoje lata i niby 12 tysięcy motogodzin niby bo kupiony używany prawdy się nie dowiesz haha
Serwis po wuju fest. Silikonu nawalili jak na jakąś zajechaną c360. Przecież są takie udogodnienia jak uszczelka w płynie... Ja bym na takie druciarstwo nie pozwolił. Jak silikon wypłynął na wierzch to i do środka, zacznie się wypłukiwać, urywać wpadnie w kanaly olejowe i skrzynia załatwiona. Zero wyobraźni
@@powrotdokorzeni to jak specjalny klej to po co tyle nawalił? Można się domyślać że gościu był paprokiem, nie przygotował powierzchni przed skręcaniem. Pomyślał że jak da 2 razy tyle kleju co potrzeba to nie będzie leciało, ale to błąd bo nadmiar kleju wyciska się na zewnątrz i co gorsza do wewnątrz skrzyni, a tam są kanaliki średnicy kilku mm. do smarowania części skrzyni które nadmiar silikonu może zapchać.
Co do rewersu to kable się przerwały bo miałem ten sam problem w t4.95 tylko po 2 tysiącach motogodzin, musisz zdjąć ten czarny plastik co N na nim jest albo pod ta guma co się przełamuje jak zmieniasz kierunek jazdy wymienialem je na grubsze i działa
U mnie rewers się blokował i nie można było do przodu hehe ale rozebraliśmy a tam sprężyna urwała się i zablokowała. Wywaliłem ją i teraz chodzi jak nowy
Spróbuj rozebrać ten rewers i dostać się do przycisku to da radę znaleźć przyciąć na parę złotych , jak by co do posz pod komentarzem to ja w valtra od półbiegow też zespół mi się przycisk i na alliexpres znalazłem za 5 zł
Ładnie zjadło te tarczki 😅
W tym rewersie kabelek lubi sie przełamać duzo przypadkow takich znam.Zalutowac i po problemie.Jesli tylko przycisk nie działa to 100% kabelek sie przełamac.
Zajebisty film kozak te twoje New hollandy
NH to ciągnik jak każdy inny
Jeden się popsuje na 1000 godzin A drugi dużo puźniej 😉
Z nowych to chyba najlepszy stosunek ceny do jakości 😉
New Hollandy nowe to badziew.Wiem bo mam nowego przy 270mtg silnik padł.Węże hydrauliczne pękają. Przy 340mtgteraz spreżarka padła przy 470mtg.
U znajomego przedni napęd padł AdBlue padło cały system teraz pomoa paluwowa i wtryskiwacze koszt naprawy 30/35 tysi.
Ciągniki 2 letnie.
@@rafalnowak3714 Dużo zależy od eksploatacji 😉
Historia upadlego jelenia czy claasa pokazuje że niema reguły
W każdej marce zdaża się jakaś wadliwa serja czy egzemplarz
I w ursusach tak było i teraz w zachodnich tak jest 🤣
@@rafalnowak3714 mój john deere też tak ma
@@piotrekkrupowczyk78 Piotr o jakiej eksploatacji piszesz skoro na 270mtg silik wysiadł ?
W nowym ciągniku za 300 tys pękają węże hydrauliczne ponieważ mają jedno uzwojenie....to jest kpina.Ze znajomym chcemy nazbierać więcej osób i pozew zbiorowy napisać do producenta.
@@piotrekkrupowczyk78 Piotr o jakiej eksploatacji piszesz skoro na 270mtg silik wysiadł ?
W nowym ciągniku za 300 tys pękają węże hydrauliczne ponieważ mają jedno uzwojenie....to jest kpina.Ze znajomym chcemy nazbierać więcej osób i pozew zbiorowy napisać do producenta.
Nagrasz kiedyś odcinek z Q&A i z oprowadzenia po gospodarstwie?
Kilka lat temu mieliśmy zakupić właśnie takiego New Holanda ale coś się nie zgadzalo bo tam jakieś dopłaty były na ciągnik czy coś ale nie kupiliśmy ostatecznie pozdrowionka
Ile 3tys to ja do Deutz Fahra agrofarma z robocizną za tarcze do womu za 3000 i w tym odbiór z gospo i spowrotem a podobno nh tanie w serwisie
Jakie były objawy zużycia tarczek ?
Sam robiles ? I mnie w t4 po 1500 godzinach tez tarczki padly i nie jechal do tyłu jesli chodzi o czesci to nie tak drogo ale serwis to troszke kosmos
W t5 85 to u mnie linka w sprzengle strzeliła
Bez jaj trochę kabelków i przekaźnik 1.600 zł ale tarczki rozjebuja wszytko, to do Ursusa 80 siatki kupisz takie same za 5 dych i pochodzą na moje więcej mthg niż w tym nh a tu jeb 3 tysiące, ciekawy jestem czy chociaż olej wymienili i wyczyścili skrzynie skoro zerwało frez na tarczach, zdzierstwo i tyle
New Hollland tl 10 2 raz wymieniane sprzęgło i przedni most był robiony a po za tym nic nie było robione aż już ma 12tys motogodzin te ciągniki to są pancerne
Stare smetfy tak np TM to ciągniki dibre do wszystkiego.Nowe smerfy jak mój to szkoda gadać.Awaria za awarią i ta skrzynia elektro command szarpie na 7 i 11 biegu jak pojeb...na.
Rewers już też odwala i szarpie.
@@rafalnowak3714 A skrzynię kalibrowales?
@@rudyhehe Tak to nic nie dało.To szarpanie to jest pikuś.Byle nic się nie urwało.
To nie wiem co jest ogólnie powiedzmy że cała moja rodzina siedzi w hollandach pracuje na różnych skrzyniach od zwykłej 3zakresy 4 biegi i pół bieg w tlce przez elektro command w t6.165 po auto commanda i w żadnej nic nie szarpie może w tmie 150 na Power shiwcie trochę Ale ciągnik ma swoje lata i niby 12 tysięcy motogodzin niby bo kupiony używany prawdy się nie dowiesz haha
Ale powiedz coś więcej o tym szarpaniu kiedy to się dzieje spróbuje jakoś pomóc
Ale cena tego rewersu to jakieś nie porozumienie za kawałek gówna z plastiku i jakiś mikro przekaźnik 1600...
znajomy do JD to za 3,5 kupował 😉
700zł przycisk do opuszczania podnośnika (New Holland t6)...
@@rolnik8996 nie ma opcji jakoś tego inaczej naprawić elektryka zawołać jak się nie potrafi chyba by taniej było
Elektryk zajmujący się naprawą laptopów myślę że by to naprawił za pare groszy wymienił guzik na jakis chiński i by banglalo
@@InHardPl Z tymi przyciskami to jest loteria
W takich traktorach można dawać sylikon?
a czym maja uszczelnić piaskiem ?
@@adas4024 np uszczelniacz powierzchni LOCTITE 510. Silikonem i piaskiem to możesz sobie Kolego w ursusach uszczelniać. Myślimy zanim coś napiszemy 😊
Dokładnie nie jest to silikon tylko specjalny klej :)
Ile posiadasz ciągników na gospodarstwie?
14
@@powrotdokorzeni wow . Jak w PGR z tym że sprzęt dużo ,dużo droższy :-)
Czemu postawiliście na jedną marke ,,new holland"
Zawsze mi się podobaly ciągniki new hollanda, więcej o tym będzie w filmie pytania i odpowiedzi😉
@@powrotdokorzeni a to jest twoje gospodarstwo ?
@@zosiasamosia5386 tak
@@powrotdokorzeni jak można się z tobą skontaktować ?
@@zosiasamosia5386 pdk_sprzedaje@o2.pl
U mnie po 1500 poszły tarczki do jazdy do tyłu nie tania rzecz
troche drogi ten przelacznik a zamiennika nie ma?
nie szukałem zamienników
Do jd 3 tysie wiec nie bylo zle
@@MM-pc7ou w merlo p40.7 nowy 1500 a zamiennik 700 a w środku pękła blaszka naprawione za 2 zł
Sprzedaleś wszystkie silosy czy jeszcze masz jakieś?
na razie tylko 5t poszła
16t lub 10t za ile byś sprzedał dla widza? 😉
@@prezes2812 zawsze można się dogadać 😉
@@powrotdokorzeni po zasiewach bym mógł przyjechać zobaczyć je, bo dość spory kawałek polski nas dzieli 👍
Mogli chociaż dać czarny silikon 🙂
To nie do końca silikon tylko jakiś klej specjalny
@@powrotdokorzeni Szczeliwo do płaszczyzn. Może berner. Flejtuchy, to co się wyciskało mogli zebrać szmatą.
A mówią że new hollandy to złe ciągniki
Jo 😁
Serwis po wuju fest. Silikonu nawalili jak na jakąś zajechaną c360. Przecież są takie udogodnienia jak uszczelka w płynie... Ja bym na takie druciarstwo nie pozwolił. Jak silikon wypłynął na wierzch to i do środka, zacznie się wypłukiwać, urywać wpadnie w kanaly olejowe i skrzynia załatwiona. Zero wyobraźni
Powiedziałem silikon, ale to jest jakiś specjalny klej
@@powrotdokorzeni mimo wszystko, trochę go za dużo...
@@adamsZ058 🤷♀️mechanikiem nie jestem
Super "serwisanci" czerwony silikon nakładany łopatą i do przodu 🤨
Powiedziałem silikon, ale to jest jakiś specjalny klej
@@powrotdokorzeni to jak specjalny klej to po co tyle nawalił? Można się domyślać że gościu był paprokiem, nie przygotował powierzchni przed skręcaniem. Pomyślał że jak da 2 razy tyle kleju co potrzeba to nie będzie leciało, ale to błąd bo nadmiar kleju wyciska się na zewnątrz i co gorsza do wewnątrz skrzyni, a tam są kanaliki średnicy kilku mm. do smarowania części skrzyni które nadmiar silikonu może zapchać.
@@daniel90pl1 mechanikiem nie jestem, ale powieszenia była przygotowana
Wziąć nie wziąść!
T6 to sprzęt fest a te małe z grupy CNH to turecki szajs.
Nie taki szajs jak pierwsza awaria po blisko 5000godzin , i do tego niewielki koszt naprawy , ja mam też małego i 3700godzin i narazie bez awarii