Manon van Essen (Handwriter), Giels Brouwer (SciSports) en Pieter Zwart (Coolblue)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 1 ม.ค. 2014
  • Manon van Essen (25, Handwriter), Giels Brouwer (23, SciSports) en Pieter Zwart (36, Coolblue) vertegenwoordigen een nieuwe generatie ondernemers. Hoe houd je jezelf staande in de grote wereld en maak je van een idee een goedlopend bedrijf?
    "We zijn op een studentenkamer begonnen en groeien nu met 50 procent per jaar", zegt Pieter Zwart die net weer een prijs heeft morgen ontvangen met Coolblue. "We zijn geobsedeerd door klanttevredenheid."
    Het online retailbedrijf startte dertien jaar geleden en heeft nog geen enkel 'mager' jaar in de boeken staan. "We hadden iets leuks bedacht en wilden even een jaartje niet studeren", vertelt Zwart.
    ​Inmiddels rekent Coolblue op een omzet van 250 miljoen euro en groeit het jaarlijks met zeker veertig procent.
    Maar groeien kost tijd en gaat met kleine stapjes. "Alles wat je doet moet meetbaar zijn", beweert Zwart. Na het online succes groeit Coolblue ook fysiek met nu zeven filialen. "Dat zijn geen winkels, maar servicepunten voor onze klanten."
    Klanten
    Klanten die Manon van Essen dit jaar hoopt binnen te slepen voor haar nieuwe app en software Handwriter.
    "Mijn vader verklaarde me voor gek toen ik met het idee kwam voor een persoonlijk online handschrift."
    Desondanks investeerde hij in de plannen met de overname van het failliete PrintPersonal. "We kochten het voor weinig, maar bleven achter met software die niet goed werkte."
    Van Essen werkte naar eigen zeggen dag en nacht aan de juiste code. "Ik heb gehuild toen het eindelijk werkte, niemand geloofde er meer in."
    Sinds kort is er een applicatie te downloaden van Handwriter. "Ik heb Greetz gestrikt als klant, maar wil dat iedereen een eigen handschrift kan maken", zegt Van Essen.
    De app telde 100.000 downloads in de eerste maand. "Dat stagneert nu", zegt Van Essen. En omdat ze er nog geen geld aan verdient, gaat dit jaar alle focus op het werven van nieuwe gebruikers.
    Pilot
    Nieuwe klanten zijn ook een speerpunt voor Giels Brouwer van SciSports. Alleen zoekt hij zijn heil bij voetbalclubs. "We hebben een eerste pilot gedaan bij FC Twente", vertelt de jonge ondernemer.
    Het bedrijf helpt voetbalclubs bij de transferselectie van spelers door middel van wiskundige modellen. Een slimme database bepaalt via een algoritme welke speler het beste bijdraagt aan de selectie van de Sportclub.
    Bij SciSports draait alles om big data. "We zijn geen kennisbedrijf, we bundelen bestaande informatie op de juiste manier", zegt Brouwer. De statistieken van voetbalwedstrijden worden tot in den treuren bijgehouden. De kunst is er om er bruikbare informatie van te maken. "Dat is ons geheime recept", zegt Brouwer.
    ​Als er dankzij SciSports een speler wordt gekocht, krijgt het drie procent van de transferwaarde. En nog eens drie procent als die speler later weer is verkocht. "Op dit moment verdienen we met name aan het advieswerk dat we doen voor tien Nederlandse clubs."

ความคิดเห็น • 2

  • @7DTV
    @7DTV  9 ปีที่แล้ว +2

    Mijn probleem. Dat ik zo nu en dan mensen vreselijk irriteer. Excuus.
    Ronnie Overgoor, de interviewer.

  • @ErikvanderVeen1972
    @ErikvanderVeen1972 10 ปีที่แล้ว

    Reclame is van 16:35 - 17:35 minuten en 31:30 - 32:30 minuten.