Teşekkürler Ertuğrul bey. Giriş deliği önüne cam koyma yöntemini ve arıların sineklikle giriş deliğini değiştirme sistemi nin ikisinide yağmaya başlayan kovan ve yanındaki kovanda denedim. Çok ilginç cam koyduğum kovanın girişi yanlardan açık olduğu halde oradan kovana girmeyi akıl edemiyor sanki yavru uçuşu gibi kovanın önünde uçup duruyorlar 5 dakika içindede ortalık sakinleşip yağma bitiyor. Tabi bu arada hemen yandaki kovanlara saldırı oluyor onlarada giriş deliği üstten sineklikli aparatı kovanın önüne koyduğunda kovandan çıkan arılar dolaşa dolaşa çıkış deliğini buluyor ama saldıran arılar kovana giremiyor.. Yağma yapan arılar hüsrana uğrayıp kovanlarına dönüyorlar. Her ikiside çok etkili yöntem. Sağolun varolun.
Eline sağlık Ertuğrul bey. Yine fark yaratan bir video. Ben acemi bir arıcı olarak sağım zamanı çok yağma yaptırdım ..3 bölme kovanının önüne sineklik koydum. Şimdi yağmadan eser yok.
Konuyu çok güzel özetlediniz. Bilmediğim aklıma gelmeyen yöntemler öğrenmiş oldum. Genellikle bal sezonu biterken yağmacılık söz konusu oluyor Konunun zamanlaması da güzel bence tekrar tekrar bilgi paylaşımı için teşekkürü borç biliriz Sağolun Varolun
Allah razı olsun kardeşim. İnşallah videolarım faydalı olmuştur. Bu seneden itibaren beni takip eden Acemi arkadaşlar için asıl videolara şuruplama varova mücadelesiyle başlıyor ve seneye inşallah devam edecek. Unutma bal sezonu ilkbaharda değil son baharda başlar. Yeni sezon videolarımı takip edersen çok şey öğrenebilirsin.
Arkadaşlar necati beyin yorumda yaptığı gibi bu gösterdiğim metodları deneyebilen arkadaşlar olumlu olumsuz bizlerle paylaşırlarsa sevinirim. Umarım Necati bey gibi daha bir çok arkadaş faydalanabilir. Herkeze selamlar saygılar..
Yakınlarda bulamadığım için cam veya ızgara (sineklik) değil küçük betopan parçası ile denedim (o sırada o imkan vardı) ve işe yaradı... Teşekkürler...
Bu çok işe yarıyor. Defalarca denediğim bir yöntem ve internetde de bulamazsın. Tam 22 yıl önce internetin olmadığı bir zamanda kütüphaneden ödünç aldığım arıcılık kitaplarından birinde okumuştum ve o zamandan beri uyguluyorum. Çok basit ve her arıcının bilmesi gereken bir yöntem olduğu için videosunu çekip paylaştım. Kovanlarımız sönmesin. Yorumun için teşekkürler bu arada senin videolarınıda beğenerek takip ediyorum. Maşallah Arılarında çok güzel. Özellikle kışa hazırlanma şekillerine bayıldım. Tam olması gerektiği gibi. İnşallah seneye komar balı alırsın. Saygılar..
4 ปีที่แล้ว +1
@@Ertugrul__28 Çok teşekkür ederim sağ olasın. Kitaplarda çok faydalı çok ince bilgiler oluyor internetten de indirebiliyorsun kitap evlerinden de bulabiliyorsun sonra sahada deneyince işte bu diyorsun. Kışa giriş konusunda herkesin takip ettiği bir yol var gelenekleri var değiştiremedikleri alışkanlıkları var. Benim sıkıştırmadan, altı açık, yiyeceği bol ve sağlam nüfusla üçüncü yılım ve çok memnunum bu şekilde kışlamaktan. Komar balını havalar müsaade ederse inşallah yine alacağım arkasından da kestane olunca harika. Yayınladığın videoların hepsi içime siniyor aklıma yatıyor sakın bırakma kal sağlıcakla.
Merhaba ahmet bey. Yağma birmezse ki bu durumda yağma artık çok şiddetlenmiştir o zaman Kovanı uzağa götür ve 2 haftadan önce tekrar eski yerine getirme. Videoda bahsetmiştim. Saygılar...
Abim için uygulamalı arıcılık teşekkğr ederim, bugün kendi hatamdan kaynaklı yağma oldu,saat 14 de arıların yanından ayrıldım, 14:30 da tekrar gittim ki yağma başlamış hızlı sekilde, hemen girişleri tek arı giricek şekilde kıstım, sirke döktüm vs vs ama bir kovandan baska kovana geçtiler, hastane randewum vardı, mecburen bırakıp gittim ve şu an ne durumda hiç bilmiyorum.Yarın ilk iş olarak ne yapmalıyım bilgi wEErirseniz sewinirim..(arı toplam 7 kovan var, acemiyim ilk arılarım, kovanlardan 1 i hariç güçlü kovanlar). Videonuzu keşke daha önceden izleseydim.
@@ahmetsumer3133 o zaman diğer yöntemi dene. Yani kovanın uçuş deliğini kapat, kovanı karanlık ve serin bir yere koy ve 3 gün bekle. Kovanın asıl yerinede boş bir kovan koy ve videoda anlattığım gibi yağmacı arıya ceza ver.
Serinde bırakırsan ölmüyormuş. Dediğim gibi bu yöntemi denemedim ama Literatur de bu şekilde yazıyor. Yine arada bakarsin yaşıyorlarmı diye. Baktin sorun var 2 gün hapiscezası verirsin. Denemediğim için net birşey söyleyemeyecem. Hiç öyle büyük bir yağmayla mücadele etmek zorunda kalmadım. Şayet ölürlersede sorun olmaz çünkü onlar zaten yağmacı ve en fazla 10 gün ömrü kalmış arılar. Bence denemeye değer bir yöntem. Büyük bir yağma başıma gelirse kesinlikle deneyeceğim bir yöntem.
Hocam bir kovanim yağmada şu anda. Aslında geç farkettim ana arısı yokmuş. Sonra güve girmiş. Acemi olduğum için yağmayı tahmin edemedim. İçinde bol miktarda bal var. Kovan sönmüş vaziyette. Yarın kovanın ağzını kapatmayı düşünüyorum. Öneriniz nedir Yağmacılar akşam kendi kovanına dönüyor mu tşk ederim
Normalde akşam kendi kovanlarına dönerler diye bilinir ama benim tecrübelerim akşam içinde kalan tek tük yağmacı arı olduğu yönünde. Bence sen akşam kovanda kalan arıları çokgüçlü bir kovan ile birleştir. İki kovan arasına gazete kağıdı koy ve kağıda bıçak ile delik aç. Arıların kokusu sabaha kadar birbirine karişır ve kavga etmezler. Kovanın uçuş deliğinide en az 2 gün çok küçük bırakki kovanda olan yağmacı arılar birleştirdiğin kovanada yağma yapmasınlar. Neyse kardeş geçmiş olsun.
Hayırlı akşamlar kardeşim bende acemi arıcıyım teknik olarak biseyler edindik ama uygulama biraz yetersiz.posetle hazır servetlerden versem delmek istermi onlarida iğne deliği kadar yada arıya mi birakayim bu işi o delsin
@@Ertugrul__28 muhakkak dokunur bugün olmazsa yarın. emeğinize sağlık. videoda bahsettiğiniz hortum yönteminde arı o hortumdan girince bir daha geri gidemiyor mu? ve bir de içeride kalanlar birbirini kırmaz mı?
@@serifdogan5705 hayır arı tekrar çıkamıyor ve alttan havalandırması olan kovandada arı birbirini öldürmüyor. (literatürde böyle yazıyordu). Videodada bahsettiğim gibi bu yöntemi hiç denemedim umarım hiç birimizinde denemesine gerek kalmaz.
:) güzel yorumun için teşekkürler. inşallah uygulamalarında da komşu arıcılarla kıyas yaparak bu 5 sıfırı test edersin. Biraz tevazü den uzak bir cümleydi ama söylemeseydimde çoğu arkadaş arıcılıktan uzak arkadaşların uygulamalarına takılıp en az bir senelerini mahvedeceklerdi. Zaman sorun değil belki ama ekonomik kayıp çok önemli. Yani mecburen kurulmuş bir cümleydi. Tekrar güzel yorumun için teşekkürler. Saygılar..
Beş sıfır abartılı olmuş. Eğer "kovan deliğini bir arı geçecek kadar daraltmakta" eklenseydi o zaman anlamlı olurdu. Yine de bilgilendirme için teşekkürler
Teşekkürler Ertuğrul bey. Giriş deliği önüne cam koyma yöntemini ve arıların sineklikle giriş deliğini değiştirme sistemi
nin ikisinide yağmaya başlayan kovan ve yanındaki kovanda denedim. Çok ilginç cam koyduğum kovanın girişi yanlardan açık olduğu halde oradan kovana girmeyi akıl edemiyor sanki yavru uçuşu gibi kovanın önünde uçup duruyorlar 5 dakika içindede ortalık sakinleşip yağma bitiyor. Tabi bu arada hemen yandaki kovanlara saldırı oluyor onlarada giriş deliği üstten sineklikli aparatı kovanın önüne koyduğunda kovandan çıkan arılar dolaşa dolaşa çıkış deliğini buluyor ama saldıran arılar kovana giremiyor.. Yağma yapan arılar hüsrana uğrayıp kovanlarına dönüyorlar. Her ikiside çok etkili yöntem. Sağolun varolun.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Gercekten faydali 10 numara bilgiler...
Teşekkürler 👍
Teşekkürler cam yönteminden bahsetmiştiniz 2.izleyişim hortum iside on numara
her aricınin sorunu olan yagmaciligi önleme amaclı bu yararli video için tesekkurler sagolasin kardesim.
Umarım ihtiyacın olmaz :)
Güzel yorumun için teşekkürler..
Eline sağlık Ertuğrul bey. Yine fark yaratan bir video. Ben acemi bir arıcı olarak sağım zamanı çok yağma yaptırdım ..3 bölme kovanının önüne sineklik koydum. Şimdi yağmadan eser yok.
Konuyu çok güzel özetlediniz. Bilmediğim aklıma gelmeyen yöntemler öğrenmiş oldum. Genellikle bal sezonu biterken yağmacılık söz konusu oluyor Konunun zamanlaması da güzel bence tekrar tekrar bilgi paylaşımı için teşekkürü borç biliriz Sağolun Varolun
Teşekkürler kardeşim. Umarım bu uygulamalara ihtiyacın olmaz. Saygılar..
Teşekkürler kardeşim gerçekten fayda gördüm
Bugün bahsettiğiniz cam koyma işini denedim sonuç iyi ,kısa sürede yağmacılar gitti
👍
Teşekkürler hocam sağolasın ALLAH'IM YARDIMCIN OLSUN
Amin hepimizin.
Bu arada uzun zamandır takip ediyorum bilgilerin için teşekkürler hakkını helal et İLK GUNDEN ABONENIM
Allah razı olsun kardeşim. İnşallah videolarım faydalı olmuştur. Bu seneden itibaren beni takip eden Acemi arkadaşlar için asıl videolara şuruplama varova mücadelesiyle başlıyor ve seneye inşallah devam edecek. Unutma bal sezonu ilkbaharda değil son baharda başlar. Yeni sezon videolarımı takip edersen çok şey öğrenebilirsin.
Bendede oldu ucus deligine un serptim sonra diger kovanlarimi kontrol ettim kendi kovanim yagma yapiyormus yagmaci kovanimi 7 km uzaga goturdum
Üstadım çok teşekkürler.
Güzel yorumun için ben teşekkür ederim
Arkadaşlar necati beyin yorumda yaptığı gibi bu gösterdiğim metodları deneyebilen arkadaşlar olumlu olumsuz bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.
Umarım Necati bey gibi daha bir çok arkadaş faydalanabilir.
Herkeze selamlar saygılar..
Yakınlarda bulamadığım için cam veya ızgara (sineklik) değil küçük betopan parçası ile denedim (o sırada o imkan vardı) ve işe yaradı... Teşekkürler...
Harika... Sayenizde 5-0 öndeyiz 🙂👍🏻
Bu çok işe yarıyor. Defalarca denediğim bir yöntem ve internetde de bulamazsın. Tam 22 yıl önce internetin olmadığı bir zamanda kütüphaneden ödünç aldığım arıcılık kitaplarından birinde okumuştum ve o zamandan beri uyguluyorum. Çok basit ve her arıcının bilmesi gereken bir yöntem olduğu için videosunu çekip paylaştım. Kovanlarımız sönmesin.
Yorumun için teşekkürler bu arada senin videolarınıda beğenerek takip ediyorum. Maşallah Arılarında çok güzel. Özellikle kışa hazırlanma şekillerine bayıldım. Tam olması gerektiği gibi. İnşallah seneye komar balı alırsın.
Saygılar..
@@Ertugrul__28 Çok teşekkür ederim sağ olasın. Kitaplarda çok faydalı çok ince bilgiler oluyor internetten de indirebiliyorsun kitap evlerinden de bulabiliyorsun sonra sahada deneyince işte bu diyorsun. Kışa giriş konusunda herkesin takip ettiği bir yol var gelenekleri var değiştiremedikleri alışkanlıkları var. Benim sıkıştırmadan, altı açık, yiyeceği bol ve sağlam nüfusla üçüncü yılım ve çok memnunum bu şekilde kışlamaktan. Komar balını havalar müsaade ederse inşallah yine alacağım arkasından da kestane olunca harika. Yayınladığın videoların hepsi içime siniyor aklıma yatıyor sakın bırakma kal sağlıcakla.
Güzel bilgiler, Diyelimki Yağmayı durduramadık, yapmamız gereken nedir o kovana
Merhaba ahmet bey.
Yağma birmezse ki bu durumda yağma artık çok şiddetlenmiştir o zaman Kovanı uzağa götür ve 2 haftadan önce tekrar eski yerine getirme. Videoda bahsetmiştim.
Saygılar...
Abim için uygulamalı arıcılık teşekkğr ederim, bugün kendi hatamdan kaynaklı yağma oldu,saat 14 de arıların yanından ayrıldım, 14:30 da tekrar gittim ki yağma başlamış hızlı sekilde, hemen girişleri tek arı giricek şekilde kıstım, sirke döktüm vs vs ama bir kovandan baska kovana geçtiler, hastane randewum vardı, mecburen bırakıp gittim ve şu an ne durumda hiç bilmiyorum.Yarın ilk iş olarak ne yapmalıyım bilgi wEErirseniz sewinirim..(arı toplam 7 kovan var, acemiyim ilk arılarım, kovanlardan 1 i hariç güçlü kovanlar). Videonuzu keşke daha önceden izleseydim.
Abim için uygulamalı arıcılık uzağa götürmek için geç kaldığımı düşünüyorum ve öyle bi imkanımda yok açıkcası
@@ahmetsumer3133 o zaman diğer yöntemi dene. Yani kovanın uçuş deliğini kapat, kovanı karanlık ve serin bir yere koy ve 3 gün bekle. Kovanın asıl yerinede boş bir kovan koy ve videoda anlattığım gibi yağmacı arıya ceza ver.
Abim için uygulamalı arıcılık teşkkür ederim deneyeceğim
Merhabalar, güzel yöntemlermiş. Ağzınıza sağlık. 3 gün hapis kalan arılar ölmez mi? Açlıktan, susuzluktan, vs.
Serinde bırakırsan ölmüyormuş. Dediğim gibi bu yöntemi denemedim ama Literatur de bu şekilde yazıyor. Yine arada bakarsin yaşıyorlarmı diye. Baktin sorun var 2 gün hapiscezası verirsin. Denemediğim için net birşey söyleyemeyecem. Hiç öyle büyük bir yağmayla mücadele etmek zorunda kalmadım. Şayet ölürlersede sorun olmaz çünkü onlar zaten yağmacı ve en fazla 10 gün ömrü kalmış arılar. Bence denemeye değer bir yöntem. Büyük bir yağma başıma gelirse kesinlikle deneyeceğim bir yöntem.
@@Ertugrul__28 teşekkürler.
👍 🐝
Kolay gelsin
Teşekkürler
👍👍
Hocam bir kovanim yağmada şu anda. Aslında geç farkettim ana arısı yokmuş. Sonra güve girmiş. Acemi olduğum için yağmayı tahmin edemedim. İçinde bol miktarda bal var. Kovan sönmüş vaziyette. Yarın kovanın ağzını kapatmayı düşünüyorum. Öneriniz nedir Yağmacılar akşam kendi kovanına dönüyor mu tşk ederim
Normalde akşam kendi kovanlarına dönerler diye bilinir ama benim tecrübelerim akşam içinde kalan tek tük yağmacı arı olduğu yönünde. Bence sen akşam kovanda kalan arıları çokgüçlü bir kovan ile birleştir. İki kovan arasına gazete kağıdı koy ve kağıda bıçak ile delik aç. Arıların kokusu sabaha kadar birbirine karişır ve kavga etmezler. Kovanın uçuş deliğinide en az 2 gün çok küçük bırakki kovanda olan yağmacı arılar birleştirdiğin kovanada yağma yapmasınlar.
Neyse kardeş geçmiş olsun.
Ustam, yazında sonbaharda da şurupları hep akşam üstü mü vermek lazım.
En iyisi akşam üstü. Güçlü kovanlarda pek sorun olmuyor ama yinede en ideali akşamüstü
@@Ertugrul__28 Ben yazın 10 ile 3 arası akşam da 6 buçuktan sonra diye kovan açılır diye duydum. Ama bir daha akşam üstü açarım yaz kış
Hayırlı akşamlar kardeşim bende acemi arıcıyım teknik olarak biseyler edindik ama uygulama biraz yetersiz.posetle hazır servetlerden versem delmek istermi onlarida iğne deliği kadar yada arıya mi birakayim bu işi o delsin
Hayırlı akşamlar kardeşim. Bence Arıya bırak o delsin.
Umarım delmeyi başarabilirler.
Saygılar.
Yeni bir arıcı olarak çok sevdiğim arı işini bu yağmacılık nerdeyse arıdan soğutmuştu. Dikkatli olmak gerekir.
Her arıcının mutlaka başına gelen bir olay. Keşke biraz daha erken böyle bir video paylaşabilseydim. İnşallah birilerine bir faydam dokunmuştur
@@Ertugrul__28 muhakkak dokunur bugün olmazsa yarın. emeğinize sağlık. videoda bahsettiğiniz hortum yönteminde arı o hortumdan girince bir daha geri gidemiyor mu? ve bir de içeride kalanlar birbirini kırmaz mı?
@@serifdogan5705 hayır arı tekrar çıkamıyor ve alttan havalandırması olan kovandada arı birbirini öldürmüyor. (literatürde böyle yazıyordu).
Videodada bahsettiğim gibi bu yöntemi hiç denemedim umarım hiç birimizinde denemesine gerek kalmaz.
@@Ertugrul__28 Eyvallah Allah razı olsun.
Başlangıçta "beş sifir"i abartılı buldum ama tavsiyeleri görünce "hakikaten beş sıfır önde oldugumu " anladim
:) güzel yorumun için teşekkürler. inşallah uygulamalarında da komşu arıcılarla kıyas yaparak bu 5 sıfırı test edersin. Biraz tevazü den uzak bir cümleydi ama söylemeseydimde çoğu arkadaş arıcılıktan uzak arkadaşların uygulamalarına takılıp en az bir senelerini mahvedeceklerdi. Zaman sorun değil belki ama ekonomik kayıp çok önemli. Yani mecburen kurulmuş bir cümleydi.
Tekrar güzel yorumun için teşekkürler. Saygılar..
Beş sıfır abartılı olmuş. Eğer "kovan deliğini bir arı geçecek kadar daraltmakta" eklenseydi o zaman anlamlı olurdu. Yine de bilgilendirme için teşekkürler
Kovan deliğini daraltmadan yağma engelleniyor bence en az 3-0 :)
Face adresi alabilir miyim
Malesef Ben face kullanmıyorum. :(
İnstagramım var onu bile doğru dürüst kullanmıyorum :)