تدریس سه تار به صورت شفاهی و بدون نت، روشی بهتر برای یادگیری و آموزش سه تار(بخش اول)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ธ.ค. 2023
  • توی این ویدیو راجع به شیوه ی تدریسمون توضیح میدیم خدمتتون.
    شما الان سر یک دو راهی خیلی مهم هستین که باید انتخاب کنین به چه شیوه ای دوست دارین موسیقی ایرانی رو فرابگیرین. در حدی باشه که کامل دستگاه هارو بشناسین و بتونین یک نوازنده ی خوب بشین که قابلیت بداهه نوازی در موسیقی ایرانی، دادن جواب آواز، بازسازی و اجرای قطعات قدیمی صرفا با گوش کردنشون و… رو داره یا اینکه یک نفر که صرفا می تونه از روی نت، قطعاتی رو به ساده ترین شکل ممکن اجرا کنه. همین روش در حال حاضر تو اکثر آموزشگاه ها رایجه و هنرجو در ابتدای یادگیری، شدیدا درگیر سختی های نت خونی میشه و فکر میکنه روش اصولی اینه چون صرفا روی کاغذ هست و اگر یادگیری رو کنار نذاره و دلسرد نشه و ادامه بده هم به درک کاملی از دستگاه های موسیقی ایرانی نمیرسه و فقط میتونه قطعاتی رو از روی نت اجرا کنه. هنرجو تو این روش چون تمام گوشه های ردیف رو آموزش نمیبینه مفهوم دستگاه رو کامل درک نمیکنه. مثلا دستگاه ماهور بیشتر از 40 تا گوشه داره که تعداد بسیار کمی ازش توی کتاب آقای ذوالفنون وجود داره. این باعث میشه توی مایه ی دلکش ماهور، ماهور رو با شور قاتی کنه و مایه هایی مثل راک اصلا به گوش هنرجو هم نخوره و وقتی اجرایی از بزرگان موسیقیمون می شنوه متوجه آنالیز دستگاهیش نشه.
    معایب یادگیری با استفاده از کتابهای نت رایج در آموزشگاه ها:
    1- عیب اول این روش جدا از اینکه دشواره و همون اول کار، درگیر سختی های یادگیری نت میشین اینه که دستگاه ها رو نخواهید شناخت.
    2- اینکه نواختنتون حالت رباتی خواهد گرفت و دلنشین نمیشه.
    3- اینکه جواب آواز نمیتونید بدین. جواب آواز یعنی اینکه خواننده ای در کنار شما به صورت بداهه بخونه و شما با سازتون همراهیش کنین و جواب آوازهاشو با سازتون بدین، فرض کنین تو یه جمعی از موسیقی دان ها هستین و سه تارتون هم همراهتون هست و استاد شجریان هم هستنو میخوان بخونن و ازتون میخوان با سازتون آوازشون رو همراهی کنین. طبیعتا نمیتونین قبل اجرا در گوش استاد شجریان بگین نت چیزایی که قراره بخونینو بدین بهم من بدونم چی قراره بزنم. به من گفتن روش اصولی اینه الان نت اینایی که قراره بداهه بخونین و بذارین جلوم تا بزنم. خب طبیعتا نمیشه چون بداهه در لحظه خلق میشه. یعنی از پیش تعیین نشده ولی با استفاده از دانش عمیق از پیش فراگرفته شده اجرا میشه. در نتیجه گوش شما باید انقدری توی تمرین ها ورزیده شده باشه که بلافاصله که صدای خواننده به شما رسید، متوجه بشین چی داره میخونه و بتونین همونجا همراهیش کنین. یکم که با ردیف موسیقی ایران آشنا شین منظورمونو به خوبی متوجه میشین. برای جواب آواز هم یک دوره آموزشی جداگونه طلبتون.
    4- اینکه قادر به بازسازی و نواختن آثار بسیار دلنشین خیلی قدیمی نخواهید بود. باید قدرت درک موسیقایی شما طوری بشه که زمانی که یک فایل موسیقایی خیلی قدیمی رو که با کیفیت ضبط صدایی زیادی هم در دسترس نیست، بتونه به خوبی تشخیصش بده و قادر باشید روی اون فایل تمرین کنین و تکنیک هاش رو صرفا با شنیدن تشخیص بدین و اجرا کنین. دست یافتن به این تمرین خاص خودش رو میطلبه که دوستانی که به شیوه ی شفاهی کار میکنن از همون اول تمرین برای این مهارت رو آغاز میکنن.
    5- قادر به بداهه نوازی نخواهید بود قطعا چون شناخت و دانش کافی ازش ندارین.
    6- با نت که یاد می گیرین، جلوتر که میرین درسای گذشته فراموشتون میشه و جایی بخواین ساز بزنین تا نتش نباشه نمیتونین و این ینی فاجعه.
  • เพลง

ความคิดเห็น • 6

  • @mehrnegar5383
    @mehrnegar5383 20 วันที่ผ่านมา

    چه جالب

  • @user-sv1je5ks5l
    @user-sv1je5ks5l 5 หลายเดือนก่อน

    چقدر عالی

  • @masiartmasi
    @masiartmasi 7 หลายเดือนก่อน +1

    ممنون از توضیحات واقعا خوبتون👌🏻بااین روشی که گفتید واقعا عالی میشه پیش رفت.

    • @setar_online
      @setar_online  7 หลายเดือนก่อน

      مرسی که دیدینو نوشتین برامون :)

  • @user-sv1je5ks5l
    @user-sv1je5ks5l 5 หลายเดือนก่อน

    سلام لطفا مراحل ثپت نام را تو ضیح دهید من می خام ثپت نام کنم چکار باید بکنم لطفا جواب بدین ممنون❤

    • @setar_online
      @setar_online  5 หลายเดือนก่อน

      سلام لطفا به پیج اینستاگراممون به آیدی setar_online پیام بدین راهنماییتون کنیم. میتونین با شماره ی 09351530280 هم تماس بگیرین یا در تلگرام پیام بدین