Păreri & practici diferite? | EP. 6 | PERSPECTIVE ETERNE | Cristian Barbosu & Andrei Baciu

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 19 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 16

  • @TimoteiBaciu
    @TimoteiBaciu วันที่ผ่านมา +4

    Ce frumos vorbește pastorul Cristian Barbosu! Foarte bine explicate diferențele dintre "absoluturi", "convingeri" și "păreri"! Domnul să vă ajute în continuare! 24:10 - Este un citat superb ca rezumat al întregului episod.

  • @ScaraCerului.
    @ScaraCerului. วันที่ผ่านมา

    Doamne fieti milă..😢

  • @alianenasoni861
    @alianenasoni861 2 วันที่ผ่านมา +4

    La fix imi vine! O persoana predica evanghelia groazei ca daca lumea din jurul ei nu se pocaieste
    vor ajunge in iad! Am simtit durere in suflet ascultand asta!Pentru mine Evanghelia= Veste buna,nu teroare! Acum nici nu mai vrea sa auda de mine...

    • @mariusionut8074
      @mariusionut8074 วันที่ผ่านมา

      E mai simplu și adevărat:
      TURN OR BURN!
      Doare? Mai bine acum decât în Iad.

    • @alianenasoni861
      @alianenasoni861 วันที่ผ่านมา

      @mariusionut8074 Doamne fereste de cum gandesti!Prezinta Planul de Salvare oamenilor nu amenintare

    • @stefanfarkas6119
      @stefanfarkas6119 วันที่ผ่านมา

      Dragă Andrei , îmi pare rău că ceri păreri pe un astfel de subiect , de la un astfel de om, ,,primiți pe cel slabi în credință" înseamnă că se poate dansa, femeile a se îmbrăca în pantaloni etc, și vine d-l Barbosu care dă dezlegări la toate lucrurile pe care biblia le condamnă.

    • @popsilvia7234
      @popsilvia7234 วันที่ผ่านมา +1

      De ce cauti un crestinism ""second hand"" , este mai bine sa cauti , cu sinceritate, personal ce spune Cuvantul .Evanghelia lui Ioan evidentiaza clar ce este Lumea si duhul ei . Dar , pentru aceasta este nevoie de o cunoastere in duhul prin Duhul sfant.Este uimitor cand in duh de judecata ii platesti tribut in cea mai mare masura , un exemplu de expunere in acest sens este aceasta.Evanghelia groazei cum o numesti ,pe aceea care cere pocainta , este cea care te duce la Cristosul biblic, adevarat si, la cea mai extraordinara traire si aici si-n vesnicie. Un crestinism fara cruce si lepadare de sine nu valoreaza doi bani.

    • @alianenasoni861
      @alianenasoni861 23 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      @@popsilvia7234 Nimeni care vine la crestinism de groaza iadului nu va reusi sa slujeasca pe Domnul doar de drag! Sau poate gresesc si dumneata esti prima persoana

  • @EnikőSzentkirályi
    @EnikőSzentkirályi วันที่ผ่านมา

    Shalom🙏🩸🕊

  • @luciancioara8044
    @luciancioara8044 วันที่ผ่านมา

    Cel putin periculos saltul de la mancare la muzica. Recomand.2 Cor.10:5

  • @edythebest1000
    @edythebest1000 วันที่ผ่านมา

    „Cum este transmisă autoritatea în biserica dumneavoastră? Este legată de o linie de succesiune care pornește de la apostoli?” Daca mu ,e degeaba „Îți voi da cheile Împărăției cerurilor”. Matei 16:19, Isus îi vorbește lui Petru. Aceasta este o declarație semnificativă legată de autoritatea preoțească și cheile Împărăției, care permit rânduieli precum botezul, legarea și dezlegarea în ceruri și alte lucrări sacre....Toate Bisericile crestine ,pretind ca au aceasta autoritate de la Dumnezeu ...Doar faptul ca citesti Biblia si esti un bun credincios ,inca nu iti da Puterea si autoritatea Sfintei Preotii........Nu abera te rugam !!!Daca este asa cum pretinzi ,toti crestini care citesc Biblia ,su autoritatea de a infaptui ,administra randuielile Evangheliei ...Nu uita in Biserica lui Isus Hristos ,trebuie sa fi ordine

    • @LilliamCaneWraig
      @LilliamCaneWraig วันที่ผ่านมา +1

      Nu toate bisericile crestine pretind ca au succesiune apostolica. De fapt, in afara de biserica anglicana si unele biserici luterane, nicio alta biserica semnificativa Protestanta nu afirma ca ar avea succesiune apostolica. Aceasta este o doctrina a bisericilor traditionale, nu a celor Protestante.
      Cat despre pasajul din Mat. 16, exista mai multe interpretari. Exista interpretarea exclusiva, care spune ca Isus se refera exclusiv la Petru. Apoi exista interpretarea reprezentativa, care spune, dandu-l exemplu pe Petru, ca acele binecuvantari sunt pentru oricine afirma ca si el ca Isus este Hristosul. Mai exista si interpretarea evanghelica, care spune ca Isus se refera la declaratia lui Petru, cum ca Isus e Hristosul, ca fiind piatra pe care isi va zidi Hristos Biserica. Aceste interpretari nu se exclud reciproc, deci putem adopta chiar si o combinatie.
      Chiar daca ar fi sa afirmam doar interpretarea exclusiva, inca trebuie sa argumentam de ce ar exista o linie de succesiune apostolica de la Petru incoace, deoarece Isus s-ar fi putut referi strict la Petru si nimeni dupa el. Daca stam sa cercetam, doctrina succesiunii apostolice nu este una biblica. Si, chiar daca ar fi, niciuna dintre bisericile existente nu poate confirma ca ar avea o asemenea succesiune.

    • @edythebest1000
      @edythebest1000 วันที่ผ่านมา

      ​@LilliamCaneWraig Fără această autoritate, nu poate exista o Biserică adevărată! Dacă ar fi altfel, oricine ar termina o academie teologică sau ar citi Biblia ar putea administra rânduielile Evangheliei lui Isus Hristos. Chiar și vecinul meu Gheorghe (scuză exemplul), doar pentru că are o Biblie și o citește, ar putea pretinde același lucru. La fel și Domnul Barbosu, interpretând Scripturile după cum crede el... Să fim serioși!TREBUIE SA EXISTE O ORDINE ,IN BISERICA LUI iSUS HRISTOS ....Biserica trebuie sa fie condusa ,prin revelatie directa de la Dumnezeu ,atunci putem vorbi ,despre o Biserica vie ...

    • @LilliamCaneWraig
      @LilliamCaneWraig วันที่ผ่านมา

      @@edythebest1000 Revelatia directa e deja in Scripturi. Nu avem nevoie de o institutie ca sa le interpretam, ci mergem si cercetam invatatura precum cercetau credinciosii din Bereea din Fapte 17.
      Te rog sa imi dai un argument biblic in favoarea a ceea ce ai spus (ca nu poate exista o adevarata Biserica fara succesiune apostolica).

    • @edythebest1000
      @edythebest1000 22 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      @LilliamCaneWraig Un argument biblic în favoarea ideii că adevărata Biserică necesită o succesiune apostolică se bazează pe principiul autorității divine transmise prin punerea mâinilor. Un pasaj cheie este Faptele Apostolilor 1:21-26, unde Matia este ales să-l înlocuiască pe Iuda Iscarioteanul ca apostol, subliniind importanța continuității și autorității apostolice.
      Apostolii au transmis autoritatea prin punerea mâinilor:
      În Faptele Apostolilor 6:6, citim despre alegerea și hirotonirea celor șapte diaconi:
      „Pe aceștia i-au adus înaintea apostolilor; aceștia, după ce s-au rugat, și-au pus mâinile peste ei.”
      Acest act de punere a mâinilor arată cum autoritatea era transmisă celor care aveau să slujească în Biserică.
      Apostolii au asigurat continuitatea lucrării prin alegerea lui Matia:
      În Faptele Apostolilor 1:21-26, Petru explică necesitatea de a-l înlocui pe Iuda pentru a păstra numărul complet al apostolilor. Alegerea lui Matia prin rugăciune și confirmare divină arată că apostolii înșiși au înțeles importanța succesiunii:
      „Trebuie deci ca, dintre cei ce ne-au însoțit în tot timpul cât a trăit Domnul Isus între noi... unul să fie rânduit împreună cu noi ca martor al învierii Lui.”
      Autoritatea nu este auto-proclamată:
      În Evrei 5:4, se subliniază că nimeni nu poate lua asupra sa autoritatea preoțească fără să fie chemat de Dumnezeu:
      „Și nimeni nu-și ia cinstea aceasta singur, ci o ia dacă este chemat de Dumnezeu, cum a fost Aaron.”
      Prin analogie, succesiunea apostolică garantează că cei care conduc Biserica sunt aleși și împuterniciți conform voinței divine.