Supporters tijdens Parma - FC Utrecht 0-0 1 November 2001

• เผยแพร่เมื่อ 11 ก.ย. 2017
  • FC Utrecht en Parma willen niet winnen
    1 nov 2001
    De tweede ontmoeting tussen FC Utrecht en Parma bleek een monster zonder waarde. Na de 3-1 overwinning van de Italiaanse ploeg in de Galgenwaard, hoefden de Gialloblu niet zo nodig in het matig gevulde Stadio Ennio Tardini. FC Utrecht durfde niet.
    Coach Frans Adelaar waakte ervoor om zijn ploeg voluit te laten spelen en te laten jagen op een stunt. Liever hield hij zijn verdediging gesloten en nam hij genoegen met het 0-0 gelijkspel dat na negentig minuten nog steeds op het scorebord stond. Alles beter dan een grote nederlaag.
    Toch kreeg FC Utrecht enkele kansen. Dirk Kuijt en Stefaan Tanghe konden van dichtbij inschieten, maar de Belg miste en het schot van Kuijt strandde op doelman Sebastien Frey. Diezelfde Kuijt zorgde halverwege de eerste helft nogmaals voor gevaar, wederom lag Frey in de weg.
    In de tweede helft veranderde er niets: Parma moest het spel maken, maar deed amper iets. Meer dan een schotje op de paal van Marco Marchionni zat er niet in. Utrecht beperkte zich tot enkele uitbraken, maar opnieuw lukte het Kuijt en Tanghe niet te scoren.