"Cocoşatul de la Notre-Dame" de Victor Hugo [Teatru radiofonic] (1989)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 พ.ย. 2021
  • #VictorHugo #ValeriaSeciu #NotreDame
    Nu copiați, nu repostați! Materialul este remasterizat. Dacă vă place, adăugați-l la favorite! Mulțumesc!
    Distribuția: Valeria Seciu, Dorina Lazăr, Mitică Popescu, Virgil Ogăşanu, Dan Condurache, Răzvan Ionescu, Ruxandra Sireteanu, Lili Nica Dumitrescu, Constantin Dinulescu, Ion Anghel, Paul Chribuţă, Rodica Sanda Țuțuianu, Marina Maican, Violeta Berbiuc, Mihai Niculescu, Valentin Teodosiu, Sergiu Demetriad, Sorin Gheorghiu, Theodor Danetti, Ștefan Hagimă, Răzvan Vasilescu, Boris Petroff, Daniel Tomescu, Ion Chelaru, Nicolae Călugărița, Aurelian Georgescu, Constantin Botez, Gheorghe Pufulete, Dan Bobe, Nicolae Crișu.
    Dramatizare radiofonică de Val Moldoveanu
    Asist. tehnică: Coca Dumitrescu și Florica Dănescu / Regia de studio: Rodica Leu / Regia muzicală: Timuş Alexandrescu / Regia tehnică: ing. Vasile Manta
    Regia artistică: Titel Constantinescu
    Înregistrare din anul 1989 - TNR
    Victor Hugo (1802 - 1885) a fost un poet, romancier și dramaturg, cel mai important dintre scriitorii romantici francezi. Este considerat în Franța ca unul dintre cei mai mari poeți ai țării. Victor Hugo este celebru pe plan mondial pentru romanele de mare succes Notre-Dame de Paris (1831) și Les Misérables (1862). Fiu de militar de carieră, tatăl său fiind maior apoi general în armata lui Napoleon, Victor Hugo a avut o copilărie și o adolescență marcate de peregrinările familiei cauzate de profesia tatălui dar și de destule lipsuri materiale. Începe să scrie de la o vârstă foarte fragedă, primul său roman, "Bug-Jargal", apărând în 1818 sau 1819, datarea fiind relativ incertă.
    V. Hugo a fost "pair” al Franței, iar în anul 1841 a fost ales în Academia Franceză. Pentru că l-a numit trădător pe Napoleon al III-lea, a trăit în exil între 1851-1870. A continuat să scrie în timpul exilului, celebrul roman "Mizerabilii" fiind scris în acea perioadă.
    Vă invit să descoperiți sau să redescoperiți o uimitoare poveste de dragoste și trădare, a cărei acțiune se petrece în Parisul medieval al anului 1482, într-o adaptare și interpretare deosebite. Esmeraldei îi dă viață doamna Valeria Seciu.
    Audiție plăcută!
    În 2018 am hotărât, așa, peste noapte, să am un canal TH-cam. Erau milioane de canale. Poate că nu era nevoie și de al meu dar puteam încerca. Îmi amintesc că i-am căutat un nume inedit canalului timp de aproape o săptămână, făcând liste peste liste. Până m-am oprit la acest nume care nu sună nemaipomenit dar este, sau cel puțin era, unic. Aveam o mulțime de materiale personale filmate ce puteau fi postate. Nefiind toate la o calitate foarte bună, am decis că voi posta materialele personale foarte rar. Că nu va fi decât într-o foarte mica măsură un canal personal. Cu toate acestea, el va vorbi indirect despre mine, despre pasiunile și preocupările mele.
    Despre mine? Am călătorit mult, am citit mult, am văzut și ascultat mult: film, teatru, muzică. Ați înțeles. Iubesc artele și pe slujitorii lor. Eu, personal, activez într-un domeniu artistic. Așa că am început să postez materiale din aria mea de interes și, încet-încet, acest micuț canal s-a transformat într-un vehicul virtual care transportă dinspre mine către dumneavoastră diverse: teatru, muzică, umor, filme documentare, interviuri, evenimente importante, informații pur și simplu. Astfel că, măcar bisăptămânal, rup din puținul timp liber spre a vă împărtăși lucruri frumoase. Sau macar interesante, sper.
    Mai nou, mai întâi timid, apoi cu mai multă îndrăzneală, am început a aduce pe canal noi piese de teatru radiofonic. Pentru dumneavoastră creez cover-uri speciale și unice pentru fiecare piesă de teatru. Ca să fie o plăcere să vă uitați, să ascultați. Mi-aș dori să fie cele mai frumoase cover-uri/afișe de pe TH-cam însă nu știu dacă reușesc întotdeauna. Fiecare piesă este aleasă cu grijă și pregătită în cel mai mic amănunt. Remasterizarea este cât se poate de reală și reprezintă foarte multă muncă personală. Adică asta înseamnă o serie de acțiuni care cumulează multe sau foarte multe ore pentru fiecare piesă, pentru a deveni publicabilă. Este o muncă extrem de laborioasă de editare în multe direcții și de aceea am rugat și rog să nu copiați materialele postate.
    Dacă aveți plăcere și timp, am rugămintea să lăsați un scurt comentariu care să vă detalieze gândurile, astfel încât să pot încărca conținut preferat de dumneavoastră.
    Desigur, în afară de comentarii puteți să susțineți canalul prin aprecieri (like), subscripții (abonări), distribuiri. Vă mulțumesc tuturor celor care mă urmăriți!
    Pentru informații, colaborări sau altele mă puteți contacta la zamazing2010@gmail.com
  • บันเทิง

ความคิดเห็น • 18

  • @maritsagen2791
    @maritsagen2791 2 ปีที่แล้ว +3

    Stiam varianta radiofonica mai veche a piesei. Dar si aceasta e superba. Doamna Valeria Seciu, minunata, ca de obicei. dl. Razvan Ionescu, febletea mea, desi in rol negativ, e la fel de minunat. Mi-au placut foarte mult si dl. Mitica Popescu si dl. Dan Condurache. Mii de multumiri! 🤗

    • @ZAMAZINGChannel
      @ZAMAZINGChannel  2 ปีที่แล้ว

      Da, distribuția este foarte bine aleasă. Mulțumesc mult pentru comentariu și păreri/aprecieri. :)

  • @Adri2Ana
    @Adri2Ana 2 ปีที่แล้ว +3

    Mulțumesc ♥️ pentru postare.

  • @Adri2Ana
    @Adri2Ana 2 ปีที่แล้ว +2

    ♥️💛💙LA MULȚI ANI ROMÂNIA!🇦🇩🇦🇩.♥️🇦🇩♥️🇦🇩♥️🇦🇩♥️🇦🇩♥️🇦🇩♥️. ❤️💛💙LA MULȚI ANI ROMÂNI!..🇦🇩 din toată lumea 🌎🇦🇩🇦🇩🇦🇩🇦🇩🇦🇩🇦🇩

    • @ZAMAZINGChannel
      @ZAMAZINGChannel  2 ปีที่แล้ว +1

      Vă mulțumesc pentru urare! ♥️

  • @polixeniagraf2636
    @polixeniagraf2636 2 ปีที่แล้ว +5

    Cu multi ani in urma,am citit acest roman si am vazut si filmul cu Gina Lollobrigida (are acum 94 ani) si Anthony Quinn! Filmul a fost o capodopera! Ma bucur, ca ascult si piesa!O premiera pentru mine! Multumesc mult! 😘 ❄❄

  • @claudiusimion4859
    @claudiusimion4859 2 ปีที่แล้ว +3

    VĂ MULTUMESC!. O piesă clasică într-o distribuție minunată!

    • @ZAMAZINGChannel
      @ZAMAZINGChannel  2 ปีที่แล้ว

      Da, este o adaptare mai nouă a celebrei povești. Mulțumesc pentru comentariu! :)

  • @zboruri.1113
    @zboruri.1113 2 ปีที่แล้ว +1

    Bineînțeles că Hugo este împreună- pătimitor cu dezmoșteniții soartei. Jocul actoricesc de calitate ne familiarizează mai lesne cu atmosfera în care viețuiesc cei cărora viața nu le-a dat nicio șansă. Înțelegem cum ajung ei, cei ai nimănui, să facă tot felul de lucruri pe care le putem asculta și vedea de la distanța pe care o asigură internetul, dar de care am vrea să nu știm și să nu ne atingem, dacă se petrec în această lume, reală, în care trăim.
    E dureros să te apropii de poveștile lor. E dureros să te întrebi: cum era, dacă ai fi fost unul dintre ei?
    Scenariul acesta, esențializat, și animarea prin jocul actoricesc a unei lucrări celebre, cu care ne-am mai întâlnit, desigur, în diverse formule, ne sensibilează la durerile celor mulți. Ba chiar ne pot fi prilej să mulțumim că nu ne-a fost dat să trăim pe stradă, în canale...
    Toți marii gânditori ai lumii au fost îndurerați pentru soarta celor "mulți și obidiți". Unii dintre ei și-au lepădat averile pentru aceia, alții au descins printre ei, ca să le trăiască durerea pe viu. Unii au încercat, prin artă, să exprime durerile lor, ca semn al părtășiei. Au fost care au vărsat sânge pentru ca aceia să aibă o soartă mai bună. Puțini au fost însă cei care au izbutit să găsească sensul real, purificator, al suferinței omului, în lumea asta. Puțini au fost cei care au reușit să salveze, cu adevărat, oameni din mizerie. Puțini, dar mari...

    • @zboruri.1113
      @zboruri.1113 2 ปีที่แล้ว +1

      th-cam.com/video/ShlxMM0Ycn8/w-d-xo.html
      Aici este un fragment de balet, cu Esmeralda interpretată de una dintre cele mai valoroase balerine de la Teatrul Bolșoi din Moscova, Natalia Osipova.

    • @ZAMAZINGChannel
      @ZAMAZINGChannel  2 ปีที่แล้ว +1

      De multe ori mă gândesc dacă aș putea supraviețui pe stradă. De foarte multe ori. Cred că nu aș reuși pentru prea mult timp, așa simt. Și totuși, multă vreme, foarte mulți oameni, aflați la limita cea mai de jos a sărăciei, au trăit astfel. Unii, mulți, o fac încă și azi. E ușor, cred, de a trece granița spre nicăieri. Mult mai dificilă este reîntoarcerea în civilizație, chiar cu sprijin. Imposibilă, în cele mai multe cazuri. Aveți dreptate. 🤗 Uitasem. Comentariul ajunsese în spam.

    • @zboruri.1113
      @zboruri.1113 2 ปีที่แล้ว +1

      @@ZAMAZINGChannel Nu știu dacă e ușor de trecut granița spre nicăieri. Cred că prețul e foarte mare: poți să-ți pierzi mințile și nu știu cât de posibil e să ți le "regăsești". Să fim păziți, să nu se întâmple!
      De fapt, durerea pentru cei care au o asemenea soartă izvorăște, pesemne, tocmai din conștiința că n-am putea-o purta, fără să ne rătăcim mințile. Și ei, sărmanii, și-au rătăcit-o...
      Numai dragostea ne poate salva din mlaștinile existenței noastre. Dar de câtă dragoste ar fi nevoie pentru ca toți cei zdrobiți să poată fi salvați! Iar noi, lumea asta, nu spre dragoste înaintăm, nu, nu...

    • @ZAMAZINGChannel
      @ZAMAZINGChannel  2 ปีที่แล้ว +1

      @@zboruri.1113 Nu spre dragoste înaintăm, noi, omenirea. Dureroasă concluzie dar reală, din nefericire. Și constatăm acest fapt zi de zi...
      Când am scris "ușor" mă refeream la faptul că se poate întâmpla rapid. Dar mai bine să nu mai vorbesc despre o asemenea nenorocire. :)

    • @ZAMAZINGChannel
      @ZAMAZINGChannel  2 ปีที่แล้ว +1

      @@zboruri.1113 Dans și muzică - o încântare. Păcat că din cauza condițiilor în care a filmat (aproximativ ilegale, persoana povestindu-și avatarurile), uneori imaginea e destul de mișcată pe la început. E prima oară când văd parte din acest balet. Mulțumesc! ❤️