De acord că nu combate omida și afidele, dar despre tripși nu știu, că nu am avut (chiar nu am avut vreodată)! Neem sigur are efect, știu de anii trecuți, că am mereu cei 3 dăunători: afide, omizi și ploșnițe! Dar recunosc că ignoranța mea e cauza ne prevenirii prin aplicări repetate de uleiuri organice insecticide!
@@FermaluiUrsache Aceeași greșeală am făcut-o și eu. Dacă aplicam preventiv, poate nu aveam atâția dăunători. Tuta mi-a dat dureri de cap anul acesta și putregaiul apical. Cu tot calciul dat radicular și foliar plantele nu l-au asimilat. Am pierdut cel puțin jumătate din rod la tomate și foarte puțin la ardei. Să fim sănătoși și să învățăm din greșeli.
@adissanadissan4099 pierderi mari am avut la tomatele de afară, dar nu am aplicat nimic, nici măcar organic! La anul le țin din timp cu uleiuri-insecticide organice, și afară! La 7-10 zile, pe program respectat! Vinetele merg tun, fără mari pb! Și castraveții! Ambele afară, nu în solarii!
Daaa, și la mine preparatele bitoxybacilin, și Astoverm formula contra afidelor nu prea am văzut efect. Am stropit și pe copaci unde afidele erau multe și se vedea ușor și după stropitura nu vedeam sa cada , nici în prima , nici în a treia zi. Atîta doar că cu tratamentele care le-am făcut musculița neagră ( afide ) pe tomate au fost mai puține fata de alti ani . Cu siguranță că a fost efect contra acarienilor dar pina la temperaturile de 30 grade. Cînd au fost temperaturi mai mari de 35 grade cu siguranță că efect nu a mai fost . Vorbesc fiindcă atunci au apărut acarieni . Și mulți. I-am văzut pe telefon accesind camera si mărind imaginea la maxim. Numai că dacă mai înainte acarienii care erau pe frunze aveau pe laterale ceva roșu , acestea din urmă se vedeau niste puncte negre , sau ceva mai verzi și nu se vedea roșu. Și erau ceva mai mici că precedenții. Dar dăunare au făcut-o bună. ( Cred că cu timpul va trebui alta optica , poate un microscop cu lumină și deasupra și dedesubt. Macar ceva scolar , dar exclus jucării pentru copii.
Ei na! Repede concluzie! Ca solarul cu plase antiinsecte nu e nimic mai bun! DAR să nu fi ignorant cum am fost eu, care, din confortul de a nu fi disperat, am încercat de la soft la tough, produse organice! Așa testez și aplic de la an la an ce și când trebuie!
Sănătate multa domnu Ursache....aceeasi problema și la mine, omida.....acum vroiam sa comand si eu ulei de neem!
Salut!
Eu mai iau și Oleorgan și Kabon, tot organice/bio - cu avantaj că sunt săpunizate; să am să alternez cu Ulei de Neem!
😂❤😮
Multe insecte noi ff dăunătoare viorele 🤔😤🤔
@@catalinconstantinvasiliu418 astea-s deja vechi, insectele!
Salutare! Insecticidul Laser nu combate afidele și omida. L-am incercat și pot spune că a mai slăbit atacul puternic de trips.
De acord că nu combate omida și afidele, dar despre tripși nu știu, că nu am avut (chiar nu am avut vreodată)!
Neem sigur are efect, știu de anii trecuți, că am mereu cei 3 dăunători: afide, omizi și ploșnițe!
Dar recunosc că ignoranța mea e cauza ne prevenirii prin aplicări repetate de uleiuri organice insecticide!
@@FermaluiUrsache Aceeași greșeală am făcut-o și eu. Dacă aplicam preventiv, poate nu aveam atâția dăunători. Tuta mi-a dat dureri de cap anul acesta și putregaiul apical. Cu tot calciul dat radicular și foliar plantele nu l-au asimilat. Am pierdut cel puțin jumătate din rod la tomate și foarte puțin la ardei. Să fim sănătoși și să învățăm din greșeli.
@adissanadissan4099 pierderi mari am avut la tomatele de afară, dar nu am aplicat nimic, nici măcar organic!
La anul le țin din timp cu uleiuri-insecticide organice, și afară!
La 7-10 zile, pe program respectat!
Vinetele merg tun, fără mari pb! Și castraveții! Ambele afară, nu în solarii!
Daaa, și la mine preparatele bitoxybacilin, și Astoverm formula contra afidelor nu prea am văzut efect. Am stropit și pe copaci unde afidele erau multe și se vedea ușor și după stropitura nu vedeam sa cada , nici în prima , nici în a treia zi. Atîta doar că cu tratamentele care le-am făcut musculița neagră ( afide ) pe tomate au fost mai puține fata de alti ani .
Cu siguranță că a fost efect contra acarienilor dar pina la temperaturile de 30 grade. Cînd au fost temperaturi mai mari de 35 grade cu siguranță că efect nu a mai fost . Vorbesc fiindcă atunci au apărut acarieni . Și mulți. I-am văzut pe telefon accesind camera si mărind imaginea la maxim. Numai că dacă mai înainte acarienii care erau pe frunze aveau pe laterale ceva roșu , acestea din urmă se vedeau niste puncte negre , sau ceva mai verzi și nu se vedea roșu. Și erau ceva mai mici că precedenții. Dar dăunare au făcut-o bună. ( Cred că cu timpul va trebui alta optica , poate un microscop cu lumină și deasupra și dedesubt. Macar ceva scolar , dar exclus jucării pentru copii.
Recomand lupa, cu cât mai mare cu cât mai bună!
Pai atunci ce rost are solarul ?mai bine lasati ardeii afara in aer liber si puneti plasa de iumbrire
Ei na! Repede concluzie!
Ca solarul cu plase antiinsecte nu e nimic mai bun!
DAR să nu fi ignorant cum am fost eu, care, din confortul de a nu fi disperat, am încercat de la soft la tough, produse organice!
Așa testez și aplic de la an la an ce și când trebuie!