Hocam borclanma maliyetini anlattiktan sonra videolarin devaminda ozsermaye maliyeti ile agirlikli ort sermaye maliyeti videolari yok.Ben mi bulamadim acaba
Değerli hocam, son rakamlı örneğe kadar çok güzel anlattınız. Ancak net borç maliyeti örneğinde bir hatanın gözden kaçtığını sanıyorum. Örneğinizde A ve B gibi iki firma veriyorsunuz. Her ikisinin de Favök (faiz amortisman vergi öncesi kazancı): 200 TL. Hatayı izninizle maddeler halinde göstermek istiyorum: a) A firması borç almış ancak ne kadar borç almış bunu belirtmemişsiniz. b) Veriler ışığında A firmasının borç faizini Favök üzerinden hesapladığınız görülüyor. (200x0,12=24). Borç faiz tutarı, Favök üzerinden değil, alınan borç bedeli (ki örneğinizde belli değil) üzerinden hesaplamalıdır. Örnekteki A firmasının, kazancı (Favök) kadar borç aldığı bilgisi verilse o zaman yaptığınız hesap doğru olur. Ancak bu defa da örneğin daha iyi anlaşılabilmesi için alınan borç tutarının favökten farklı bir rakam olarak alınmasını öneririm. Böylece öğrenciler hesaplanacak faiz tutarının tüm çözümlerde Favök üzerinden hesaplanacağı karmaşası ve yanılgısı içine düşmezler. Olayı daha net görebilirler. Saygılarımla hocam.
Sermaye Maliyeti TEŞEKKÜRLER
Hocam borclanma maliyetini anlattiktan sonra videolarin devaminda ozsermaye maliyeti ile agirlikli ort sermaye maliyeti videolari yok.Ben mi bulamadim acaba
hocam bunun devamı nerede ? bulamadım
Değerli hocam, son rakamlı örneğe kadar çok güzel anlattınız. Ancak net borç maliyeti örneğinde bir hatanın gözden kaçtığını sanıyorum. Örneğinizde A ve B gibi iki firma veriyorsunuz. Her ikisinin de Favök (faiz amortisman vergi öncesi kazancı): 200 TL. Hatayı izninizle maddeler halinde göstermek istiyorum:
a) A firması borç almış ancak ne kadar borç almış bunu belirtmemişsiniz.
b) Veriler ışığında A firmasının borç faizini Favök üzerinden hesapladığınız görülüyor. (200x0,12=24). Borç faiz tutarı, Favök üzerinden değil, alınan borç bedeli (ki örneğinizde belli değil) üzerinden hesaplamalıdır. Örnekteki A firmasının, kazancı (Favök) kadar borç aldığı bilgisi verilse o zaman yaptığınız hesap doğru olur. Ancak bu defa da örneğin daha iyi anlaşılabilmesi için alınan borç tutarının favökten farklı bir rakam olarak alınmasını öneririm. Böylece öğrenciler hesaplanacak faiz tutarının tüm çözümlerde Favök üzerinden hesaplanacağı karmaşası ve yanılgısı içine düşmezler. Olayı daha net görebilirler.
Saygılarımla hocam.
Hocam size nasıl ulaşabilirim
Hocam yardımcı olur musunuz ? Mail adresimi versemm