Un virus numit OPERĂ. Luminița Arvunescu în dialog cu Laura Tătulescu
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 25 ม.ค. 2025
- Luminița Arvunescu despre soprana Laura Tătulescu:
„Laura Tătulescu s-a născut în Statele Unite ale Americii şi a crescut într-o ambianţă muzicală pe care, la nici 6 ani, ajunsese s-o domine cu aptitudinile ei artistice. Studiul propriu-zis al Muzicii l-a început însă, abia când părinţii au adus-o în România - la 10 ani; și l-a desăvârșit, la Universitatea Națională de Muzică bucureșteană, în 2005. Tot în 2005, la numai 24 de ani, devenea una dintre cele mai tinere membre ale prestigiosului Ansamblu de Solişti ai Operei de Stat din Viena - susţinând debut după debut în roluri ca: Susanna (Nunta lui Figaro), Despina (Cosi fan tutte), Sophie (Werther), Pamina (Flautul fermecat), Musetta (Boema). Iar în 2009, una dintre cele mai apreciate membre ale Ansamblului de solişti ai Operei de Stat Bavareze (Munchen), o soprană despre ale cărei succese - în special în rolul titular din spectacolul "L'Enfant et les Sortileges" de Ravel şi premiera mondială a operei "Make No Noise" de Miroslav Srnka - presa germană a vorbit mereu la superlativ. După doar 2 stagiuni, Opera de Stat Bavareză i-a şi conferit de altfel Laurei Tătulescu, mult râvnitul Munchener Feststspielpreis. Nu este Festival de operă important care să n-o fi invitat până acum pe Laura Tătulescu să cânte: de la Festivalurile de operă europene - Glyndebourne, Edimburgh şi Maggio Musicale Fiorentino - la Mostly Mozart Festival din New York. Şi, de asemeni, nu există dirijori sau regizori mari, cu care să nu fi avut, cel puţin, o colaborare: de la maeştrii Seiji Ozawa, Riccardo Muti sau Marco Armiliato la celebrii regizori Barrie Kosky şi Woody Allen - cu acesta din urmă Tătulescu având o colaborare, cu adevărat specială, la Opera din Los Angeles.”
Mai multe informații despre activitatea sopranei Laura Tătulescu găsiți pe: www.lauratatule...
”Un virus numit OPERĂ” - este noul generic sub care Luminița Arvunescu - apreciată realizatoare de emisiuni muzicale - și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica - adresat, în primul rând, iubitorilor muzicii clasice. De data aceasta, întâlnirile vor fi virtuale și se vor desfășura, atât pe pagina de Facebook a: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și pe pagina de Facebook a postului Radio România Muzical, în perioada 9 mai - 14 iunie de la ora 18.00, prilejuind publicului privitor, nu doar bucuria reîntâlnirii cu cu artiști de operă- extrem de iubiți, ci și pătrunderea - în premieră! - în spațiul privat al casei fiecăruia dintre artiștii cu care Luminița Arvunescu va intra în dialog.
Proiect realizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Radio România Muzical, în parteneriat cu Wagner Arte Frumoase si Povesti și pilgrim.project