BARIŞ ZAMBAKLARINI KIŞ UYKUSUNA YATIRIYORUZ!!!!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 40

  • @refikaozkaracalar6804
    @refikaozkaracalar6804 2 หลายเดือนก่อน +1

    İyikivarsınız Demet hanım kızım😊❤

    •  2 หลายเดือนก่อน +2

      Refika hanım teyzeciğim siz de iyiki varsınız. Allah’a emanet olun.

  • @yusufhatunoglu8993
    @yusufhatunoglu8993 2 หลายเดือนก่อน

    💙Günaydın, hayırlı sabahlar....💙

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      Çok teşekkürler size de.

  • @sevgiylehayat
    @sevgiylehayat 2 หลายเดือนก่อน

    Ben İstanbul'da yaşıyorum.Bu tarz çiçekler aldım.Bahçede sundurmanın altında bakıyorum.Umarım sorun olmaz.

    •  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba
      Çok soğuk havalarda dışarda bırakırsanız bitkileriniz donar. Özellikle soğuk geceler için önlem almanızı tavsiye ederim

  • @sevdacankaya8551
    @sevdacankaya8551 2 หลายเดือนก่อน

    ❤❤❤❤

    •  2 หลายเดือนก่อน

      💕💕💕💕

  • @serifeturkkan20
    @serifeturkkan20 2 หลายเดือนก่อน

    Günaydın Demet hanım. Bende kompost yapıyorum. Ev içindeki bitkilerime hazır torfla karıştırıyoyorum. Birazda solucan gübresi.Gerek var mı bilmiyorum? Sade mi kullanmak gerekiyor? Bilgiler için teşekkür ederim.❤️🙏 Gününüz güzel geçsin.❤️❤️💐

    •  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba Şerife hanım
      Çok güzel ellerinize sağlık.
      - Niye torfla karıştırıyorsunuz onu anlamadım. Eğer Efe ve Akdeniz’de yaşıyorsanız ve yazlar çok sıcaksa torf kullanmak çok faydalı.
      - solucan gübresini karıştırarak her zaman kullanabilirsiniz ama şart değil, ben solucan yetiştirdiğim için kullanıyorum.

    •  2 หลายเดือนก่อน

      Kompostu rahatlıkla sade olarak kullanabilirsiniz.

    • @serifeturkkan20
      @serifeturkkan20 2 หลายเดือนก่อน

      Çok teşekkür ederim Demet hanım🙏İzmir'deyim.🌺

  • @gulsevinc1193
    @gulsevinc1193 2 หลายเดือนก่อน

    Merhaba denet hanım suda yetiştirme konusunda siz ne düşünüyorsunuz gerçekten suda sağlıklı büyüme oluyormu

    •  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba Gülse hanım
      Maalesef suda yetişmiyor bitkiler. Bende bazı cinsleri özellikle tropikal bitkileri denedim. Bir süre kökleniyor sonra hastalanıyor. Tavsiye etmem.

  • @basakorman2619
    @basakorman2619 2 หลายเดือนก่อน

    Emeginize saglik Demet hanım 🙏
    Peki kullanmadigimiz odaya hepsini alamazsak kullandigimiz salonda akşamları evde yanan bildigimiz beyaz ya da sari lambalar bu cocuklarin uykuya yatmasini engeller mi? Yani evdeki ışıklar da bir nevi uyarici midir onlar icin acaba?
    Bu gunlerde Daniel Chamovitz'in "Bitkilerin Bildikleri " kitabini okuyorum da,orda da sizin anlattiklariniz yaziyor ama geceleri evdeki isiklar konusuna takildim simdi de. O yuzden size sormak istedim🙏

    •  2 หลายเดือนก่อน +2

      Rica ederim.
      Evet geceleri yanan tüm ışıklar sokak lambaları da dahil bitkileri yanlış yönde etkiler doğasını bozar. Çünkü doğa gece tamamiyle zifiri karanlık ve tüm bitkiler aleminin DNA sında karanlık var. İşte bu yüzden özellikle kış aylarında bitkilere karanlık terapisi öneriyorum. Ama ideal olan 12 ay boyunca uygulamak.

    • @basakorman2619
      @basakorman2619 2 หลายเดือนก่อน

      🙏🙏🙏

  • @esener3206
    @esener3206 2 หลายเดือนก่อน

    🤍🤍🤍

  • @mukaddescelen5353
    @mukaddescelen5353 2 หลายเดือนก่อน

    Demet hanımcım benım barış zanbagının Yaprak uçları kararıyor neden acaba ne yaptıysam gideremedim

    •  2 หลายเดือนก่อน

      Merhaba sevgili Mukaddes hanim
      Yaprak uçları fazla gübre den oluyor.
      Gübre kullanıyormusunuz?

    • @mukaddescelen5353
      @mukaddescelen5353 2 หลายเดือนก่อน

      Evet demet hanım kulanıyorum organık toprağımda kendımın yaptığım toprak bıde gübre serbetı verdım guvercın ınek koyun gubresınden yaptığım şerbet yaptığım bardağının yarısı kadar verdim

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      @mukaddescelen5353 Tekrar merhaba Mukaddes hanim
      Bitkileriniz çok şanslı gerçek gübre ile besleniyorlar. İnek, at hatta koyun gübreleri küçük salon bitkileri için biraz ağır geliyor. Salon bitkilerini tavuk gübresi ağaçları inek gübresi ile beslemek en ideali . Artık gübrelemeyi şubat ayının sonuna kadar bırakın derim. Tüm bitkiler uykuya yatıyor. Yapraklardaki kuruluklar fazla gübreden oluyor ama gübre kimyasal olmadığı için problem sadece yaprakta kalıyor ve bitkiye zarar vermiyor. O yüzden dert etmeyin bendede bazen oluyor.

    • @mukaddescelen5353
      @mukaddescelen5353 2 หลายเดือนก่อน

      Demet hanımcım çok tekler ıyıkı varsınız tek sizin onerinızle cıceklerıme bakıyorum tm demet hanımcım öyle yapıyım

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      Rica ederim. Siz de iyiki varsınız. Size sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.

  • @FC-fp8bw
    @FC-fp8bw 2 หลายเดือนก่อน

    benim ki iki hafta da bi sulamazsam hemen bayiliyor, ne yapmam lazim.

    •  2 หลายเดือนก่อน

      Sulamanız gerekiyor. Barış zambakları suyu çok seven birkiler. Eğer yeterince nemli değilse ya da sıcak bir şehirde yaşıyorsanız sulamayı artırın.

  • @md-ky5rb
    @md-ky5rb 2 หลายเดือนก่อน

    Demet Hanım merhaba, yaklaşık iki hafta önce bir barış çiçeği bana hediye geldi. Yapraklarının uçlarında hafif kararmalar var. Araştırdığımda haftada iki kez sulamamızı önermişlerdi ve bu şekilde suluyorum. Yapraklarını toz tutmadan siliyorum. Saksısı biraz küçük görünüyor, samsunda yaşıyorum hava biraz serin şu an değiştirmem doğru olur mu, bu benim ilk bitkim bu sebeple çok korkarak yaklaşıyorum :) Son soru olarak da yeni toprak almak için dikkat etmem gereken özel bir konu var mı? Önerilerinizi rica ederim :)

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar
      Hayırlı olsun yeni bitkiniz. Bitkiler eve huzur mutluluk getirir.
      Saksı değişimi ve toprak değişimi yapmayın sizinde söylediğiniz gibi bu havada yapacağınız her şey bitkiyi öldürür. - Mart ayına kadar bitkinin kış uykusuna geçmesi gerekiyor.
      - Haftada 2 gün sulama biraz fazla. Yaprak temizliğinide 3 haftada bir yapın.
      - saksınızın üstünden su verince alttan akıyor mu? Eğer akmıyorsa maalesef saksıyı değiştirmek gerekir. Bana saksı ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim

    • @md-ky5rb
      @md-ky5rb 2 หลายเดือนก่อน

      Dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Saksım suladıktan sonra altından su akıtıyor diğer videolarınızdan da duyduğum üzere kenarlarına da hava delikleri açacağım. Sulamayı ne sıklıkla önerirsiniz,duştan çıktıktan sonra nemlenmesi için kışın da banyoda biraz bırakalım mı, bir de kalorifer yakınında durmasu yakar mı?

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      Harika . O zaman korkulacak fazla bir şey yok. Ama unutmayın Allah’ımızın yarattığı en şık bitkilerden birisine sahipsiniz.
      - Şu anda hiç bir şey yapmayın. Haftada bir kez sulamak yeterli. Zaten barış zambakları su istediği zaman yapraklarını düşürüyor siz de sulamayı ona göre ayarlıyorsunuz.
      - Kaloriferden uzak tutmakta fayda var. Serin bir yerde rahatça yaşar. Kış geceleri akşam 4 te banyoda bırakıp sabah 6 ya kadar kalması çok iyi olur hem nemlenir hem kış terapisi alır.
      Her zaman yazabilirsiniz ancak şu anda onu kendi haline bırakıp ortama ve annesine alışması en güzeli .

    • @md-ky5rb
      @md-ky5rb 2 หลายเดือนก่อน

      Çok teşekkür ederim 🤍

  • @DenizErdogan-gs6ll
    @DenizErdogan-gs6ll 2 หลายเดือนก่อน

    Bu sayfada bulunan herkes lere merhabalar. Tüm yorumcu konuklar,Demet Hanım pastamızsa sizler de rengarenk şekerlerisiniz benim için çünkü bilgi alışverişi olduğu için herkesleri rengarenk görüyorum. Çiçekleri, konumlandırmalarınızı hayalimde canlandırarak kalabalık bir ailem diyorum. İyi ki güzel insanlar var. Demet Hanımcım hatırlarsanız 1 ay öncesinden antoryum çiçeği gelmişti bana sizin bilgilerinizle toprak hazırlamış yerini değişmiştim onu mutfağımın kenar köşesine koydum sadece gündüzleri hafif ışık alıyor ben de loş sakin yerleri sevdiğim için o da tüm gün mutfakta benimle beraber. Uyuman lâzım kış geldi diyorum ama 3 yeni tazecik bordoya çalar parlak yaprak açıyorlar çok neşeli görünüyor, toprağını ve saksısını çok sevdi. Uyutmama rağmen yeni yapraklar açması normal mi acaba yoksa benim kızım biraz yaramaz mı😊

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhabalar
      sizin o rengarenk yorumunuz tüm günümü güzelleştirdi, teşekkür ederim! 🌸 Ne kadar güzel anlatmışsınız, sanki çiçeklerle dolu o mutfakta ben de yanınızda oturuyormuşum gibi hissettim. Antoryum kızınızın yeni yapraklar açmasına bakılırsa, o da sizin sevginizden ilham almış gibi görünüyor! 🌿
      😄 Enerjisi bol çiçeğinizin kış uykusuna yatmamasına şaşırmamak lazım; sizin gibi güzel ruhlarla vakit geçiren çiçekler bazen uykuya yatmaz yani buna ihtiyaç duymazlar. Ama yine akşam 4 ten sabah 8 e kadar sizin olmadığınız bir odaya almanızı öneririm hatta banyo bile olabilir.
      Her gün çiçek açan enerjiniz ve güzel yorumlarınızla bizleri renklendirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Beraberce daha nice çiçekli günlere! 🌷

  • @krlttl3059
    @krlttl3059 2 หลายเดือนก่อน

    Demet hanım keşke benim gibi bitürlü çiçek yetiştirmeyi beceremeyenler için toprak satışı yapsanız

    •  2 หลายเดือนก่อน

      Her zaman yazabilirsiniz.
      Hepimiz hatalar yaparak öğreniyoruz. Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

    • @krlttl3059
      @krlttl3059 2 หลายเดือนก่อน

      Kocaelideyim doğuya bakan odalarım var güneye bakan odamda var potos sarmaşığı hariç diğerlerini neyaptıysam canlı tutamadım malesef kalitesiz bitkide toprakta almam

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      @krlttl3059 Büyük ihtimalle satın aldığınız toprağın içinde torf vb malzemeler var. Mesela torf sadece Akdeniz’de ve Ege de ve denize çok yakın yaşayanlar tarafından kullanılmalı. Siz eğer torflu toprak kullanırsanız bitkiler soğuktan ölüyorlar çünkü hiç ısınamıyorlar. Taşsız kumsuz içinde perlit torf vb olmayan sıradan bahçe toprağı siyah plastik saksı kullanın. Kışın bitkilerinizi başka bir plastik saksıya oturtun. Taş yada beton saksıların içine oturtmayın. Ama bahardan itibaren istediğiniz yerde muhafaza edebilirsiniz. Tropik kökenli antorium yuka palmiyeler vb Bitkilerle menekşe gibi soğukta yetişen bitkilerin bakımı aynı olamaz.

    •  2 หลายเดือนก่อน +1

      Bir sır daha vereyim. Odaların ne yöne baktığının hiç bir önemi yok. Hangi şehirde yaşadığınızın önemi var. Çünkü hava tüm şehiri etkiliyor. Çiçekler evin içindeki bir kaç derecelik farkları önemsemiyor.

    • @krlttl3059
      @krlttl3059 2 หลายเดือนก่อน

      Cvp için Teşekkürler Demet hanım sizin videolarınızın hepsini izledim çokta hap bilgiler öğrendim siz toprağınızı kendiniz yaptığınız için sterilleştirebiliyorsunuz bize nerelerden almamızı tavsiye edersiniz heryerden alınmıyor toprak malum kırk ayak ve türevi canlıların yumurtaları var evde pek uygun olmuyor bu topraklar yaşadığım yerde nemli iklim kışın soğuk odam var ama buseferde bitkiler üşüyebilir şöyle bi durumda var aldığım çiçekler Beykoz’da özel bi sera çoğu yurt dışından geliyor bu çiçekler hibrit olabilirmi oyuzdende ölüyor olabilirlermi baharda bi sürü çiçek açmış bitki aldım hormonlu oldukları çok belliydi geldikten sonra hızla çiçek döküp öldüler dayanıklı değiller 🤷🏻‍♀️