Prima video! Ik heb vorig jaar dezelfde gekocht. Je geeft aan 6 kuub, maar deze kan zwembaden aan tot 16m3. Het zal wel langer duren voordat het warm is. De doorstroming 'op de gok' werkt, maar er is nog een beter optie. Ik heb een flowmeter (via Amazon) besteld die de exacte doorstroom aangeeft. Een transparante behuizing met een vlotter die je perfect op 2m3 kunt inregelen. Kosten.... iets van 20 euro? Ik heb deze tussen de vaste pvc buis naar de wisselaar zitten, maar kan ook prima tussen een slang. Leuke video! En ook knap dat je dit allemaal zelf doet!
Hallo Arno, kan jij me even een link sturen van welke Fklowmeter jij hebt? Niks zo fijn als iets te bestellen dan wat anderen als goed ervaren ! Dank !
Super interessante video ! Bedankt hiervoor . Ondertussen ook een W'eau Mini Inverter 4kW gekocht en aangesloten, maar we sukkelen nog met het instellen van het gewenste temperatuur. Dus tips om het goed instellen altijd welkom :-)
leuke video. een paar tips voor je. Minimaliseer de lengte van je slangen. Als de warmtepomp uitslaat omdat hij op temperatuur is, gaat de zandfilterpomp door. Al je slangen gaan dan werken als een koelinstallatie, omdat ze in de koele buitenlucht liggen. Des te minder slang in de buitenlucht, des te minder verlies. Of je gebruikt isolatieschalen om je slang heen. dat scheelt ook. Tip 2, de doorstroming afstellen op minimaal debiet door de kraan te openen totdat de warmtepomp net aanslaat is eigenlijk niet goed. Als je dit goed wilt doen heb je een drukmeter nodig. Als je het op jouw manier doet, heb je kans dat hij te weinig druk heeft. dat kan op den duur ten koste gaan van de pomp. Daarnaast kan de flow afnemen door een vervuild filter. Dan zou de warmtepomp op een minimale druk kunnen blijven werken. Geef hem liever wat meer druk. Liever iets teveel water dan te weinig. Iets teveel druk is zelfs bevorderlijk voor het rendement.
Deze warmtepomp slaat sowieso niet af en aan aan de hand van de temperatuur, want het is een inverter warmtepomp zoals ook gezegd in de video. En inverter houdt in dat de warmtepomp zijn capaciteit verlaagd als de watertemperatuur die je hebt ingesteld is bereikt, om ervoor te zorgen dat deze temperatuur behouden Wordt en dus niet warmer wordt en ook niet kouder. De warmtepomp gaat eerst op vol vermogen draaien om het water op temperatuur te krijgen die je hebt ingesteld, en als die temp bereikt is dan gaat hij aftoeren en minder vermogen leveren om die temperatuur te kunnen behouden en dus niet constant aan en uit gaat zoals een normale warmtepomp. Het werkt precies hetzelfde als een inverter airco. Het is allemaal precies hetzelfde.
Ik heb een vraag… heb dezelfde pomp, zelfde zandfiltet.. dat stukje over alledrie de kranen half open.. waarom staat de middelste ook half open bij t instellen? Moet die niet juist dicht
We hebben er pas ene gekocht en het lukt ons niet goed . Maar wat ik hier zie ga ik morgen stap voor stap doen . Krijg er weer moed in na veel gevloek van vandaag
Ik gebruik ook zo een warmtepomp op een opblaas jacuzzi van 669 liter. Water temp 35 graden. Ook super blij mee zalig genieten van de jacuzzi. Wel filter en warmtepomp uit zetten tijdens het bubbelen. Erna weer aan zetten. En de cover dicht van de jacuzzi. Zo heb je zeer wijnig verbruik. En behoud je langer de 35 graden in de jacuzzi.
Heel erg bedankt voor je video Nicole. Goeie uitleg. Ook de bouw van jullie zwembad was erg informatief en leuk om naar te kijken. Je kunt trouwens lekker klussen hoor. Top👍
Mooi om te zien hoe goed het werkt. Wist je van tevoren al dat je wilde verwarmen? Kan me voorstellen dat dat niet zo was, anders had je natuurlijk nog kunnen kiezen om zowel je bad als al je leidingwerk te isoleren ter voorbereiding op een verwarming. Scheelt ook weer flink in warmteverlies en kosten
Leuke en informatieve video! Ik ben wel erg benieuwd of jullie nog altijd tevreden zijn met de plunge pool. Zijn er dingen die je achteraf gezien misschien anders had gedaan? Ben heel erg benieuwd want ik wil in de nabije toekomst ook een plunge pool gaan bouwen volgens jouw methode. Als er dan verbeteringen mogelijk zijn dan zou ik die graag meenemen 😉
Toffe video! En wat zul je al genoten hebben van het warme weer van de afgelopen tijd :D Ik woon in Portugal, en ook hier is mijn kleine 4000 liter dompelbad vaak te koud om prettig te badderen. Ik ben dus ook van plan om ook hier in Portugal een warmtepomp te kopen of mogelijk met zonnewarmte mijn water te verwarmen, daar ben ik nog niet uit. Helaas heb ik mijn zwembad moeten afbreken ivm onderhoud aan het dakterras waar het zwembad op staat, maar als in september de tegels gelegd zijn, ga ik hem weer opbouwen (al vrees ik dat het dan alweer te koud is, dus mogelijk wacht ik tot volgend jaar).
@ronniedoorzon1576 Daar heb je wel een punt, want het is ook weer niet zo dat ik kan zwemmen in een bad van 2 bij 3, dus uiteindelijk dompel je wat en drijf je wat heen en weer. Mogelijk bij een volgende aanschaf :D
Bedankt voor de video. Ik heb een vraagje. Mijn tuin is niet heel groot. 5 bij 9 meter. Wij hebben een zwembad van 4 bij 2 ik wil een zoutwaterpomp van intex en een warmtepomp maar kan dat? Wij hebben rondom geen ruimte om 2,5 meter vrij te houden van de pomp. Kan ik de warmte pomp dan ook gebruiken? En kan die buiten in de regen staan(
Geweldige prijs voor zoveel warmte opbrengst. Denk wel dat veel CV-Installaties (verwarming) gebruikers in appartementen een zelfde upgrade willen. Het gaat immers om warm tot heet water door de radiatoren. Bij 4x de opbrengst dan verbruik is het geen slecht idee. Natuurlijk moet de warmtepomp buiten (evt balkon) worden ge-installerd maar aansluiten op de water-leiding van 1 van allle CV-verwarmings (Radiators) is niet zo moeilijk. De water-temperatuur moet natuurlijk wel minimaal 55-60 graden kunnen worden. Ik zie menig knuselaar daar wel brood in zien. Voor heet water in de keuken en douche heb je genoeg aan een mini boiler van 10-100 liter. Ik denk ook dat de efficientie van de warmtepomp toeneemt als je maar 1000 liter of minder per uur er doorheen pompt.
beste nicole, ik zat met interesse te kijken erg leuke video, even een korte vraag je hebt een groep bijgebouwd voor je zwembadinstallatie, de rest van je groepen zijn volgens mij aardlekautomaten maar de bijgebouwde groep niet, dus op de meest natte groep geen aardlekbeveiliging. Ik weet niet of ik het goed zag groeten Connie
Hoi Nicole, misschien ook een idee om de blauwe slangen welke buiten het huisje lopen te isoleren? Op deze manier verlies je gedurende de winter maanden geen temperatuur door de lage buiten temp! Aan de andere kant, het is maar een kort stukje slang.. maar wie weet?
Wat een gaaf filmpje. Wellicht een idee om aan de 'koude' kant van de wp een kastje te maken waar de koude lucht doorstroomt om je drinken koud te houden. Scheelt weer verbruik in de koelkast
Hoi Nicole, hier een vraag over de warmtepomp: werkt deze nog naar behoren? Wij hebben vorig jaar in de lente dezelfde aangeschaft en dit jaar koelt hij in plaats van te verwarmen.
Nou mijn eerste ervaring met w'eau 4kw is erg slecht. Na ontvangst aangesloten en alle instructies goed gevolgd. Aangezet en na 30sec stopte zijn fan met werken. Nu vriest ie en warmt niet meer op.. Goedkope Chinese onderdelen gebruikt? Nu de garantie gedoe terwijl warme dagen voorbij zijn.
Hoi eens vraagke ik heb een filter van 3028liter per uur ik zou de zelfde warmtepomp aanschaffen als in deze video zwembad is 6000 liter denk je dat ik een bypass zal nodig hebben ? Mvg freddy
Oei, vind ik moeilijk te zeggen. Ik denk eigenlijk van wel; met minder waterstroom doet de pomp het beter. Je zou anders even de leverancier kunnen bellen (Toppy). Zij helpen goed aan de telefoon.
Hoi Nicole ik heb ook een warmtepomp van w'eau mini power 5kw Is dat normaal dat het binnen in de warmtepomp beetje water verlies want ik heb hem binnen staan in de garage maar binnen de warmtepomp verlies hij water is dat normaal of moet ik hem buiten zetten Zo dat de water weg kan lopen van onder.? Waneer hij uit staat verliest het geen water waneer ik hem aan zet verliest het water .?
Bedoel je condens of lekkage. Als je lucht koelt krijg je condens. Warme lucht kan meer vocht bevatten dan koude lucht. Dus als je WP de lucht koelt moet dat vocht ergens naartoe. Dat zie je dan als condens. Het is dus normaal dat je condens krijgt bij een WP.
@@jans3559 Als ze maar 6mm2 draad gebruikt om de voedende kant door te lussen op de automaat. En geen 2.5mm2. Er wordt zoveel geknoeid in meterkasten. Ook WP achter een aardlek plaatsen. Ook opletten dat je een juiste verlengkabel buiten gebruikt die ook aarde heeft. WP heeft namelijk een metalen behuizing.
In de zomer zou je op een of andere manier de koude lucht uit de warmtepomp moeten kunnen benutten als koeling voor het huis. Met een water-water warmtepomp zou je de warme waterzijde kunnen leiden door een warmtewisselaar met ventilator die in huis zit.
6,5kWh verbruik per dag kost ca. 2 euro per dag en dat is op een maand dus 60 euro en kun ben je 4 maanden inderdaad 240 euro kwijt. Lijkt me acceptabel voor zo'n klein zwembadje.
Full inverterpomp is alleen zinvol als je het rond een bepaalde temperatuur wilt houden 28 graden. Dan gaat hij 25% procent draaien ipv 100%. Daarmee is deze zuiniger. Als je van 24 graden naar 28 graden moet. Dan maakt het niets uit. Dan kun je net zo goed een aan/uit WP gebruiken op 100& vol vermogen. Een full inverter zal niet anders doen. Een aan/uit WP zal bij een setpoint van 28 uitgaan en vervolgens laten afkoelen naar 27 graden. Vervolgens gaat deze weer volle bak op 100% aan om weer naar 28 graden te komen. Dat kost dus meer energie dan een full inverter met regelbaar toerental.
Als je zoveel liter water voor een zwembad kan verwarmen, dan kan je dez kleine, slechts 600€ kostende, warmtepomp toch ook voor je woning gebruiken (?). Immers, zoveel water als in het zwembad gaat niet door mijn douche.
Ik volg je berekening niet helemaal? In je formule zeg je dat de pomp 6,5 kWh verbruikt, maar verder in het filmpje rond 14m50s zeg je dat de pomp 6,5 kW per dag verbruikt. Daarnaast is het leuk aan te geven wat verbruik versus opbrengst is, maar de opbrengst gaat je zwemwater (en 's nacht de lucht) in, terwijl 6,5 kWh verbuik om 's nachts (geen zonnepanelen) het water 1 graad op te warmen naar de energie maatscahppij gaat. 6,5kWh x 0.50ct/kW x 30dgn = 97,- Euro per maand (voor 1 graad verwarming).
Geweldige video. Ik vraag me af of er iets is wat je niet kan. Top
Ik heb geen zwembad en/of tuin, maar vond t super interessant om te zien. Dank je voor de video 👍🏽
goed gedaan. Ik vind je een heel stoere vrouw dat je dit allemaal hebt gedaan ! Goede video ook , ik heb er als gevorderde klusser van genoten.
Prima video! Ik heb vorig jaar dezelfde gekocht. Je geeft aan 6 kuub, maar deze kan zwembaden aan tot 16m3. Het zal wel langer duren voordat het warm is.
De doorstroming 'op de gok' werkt, maar er is nog een beter optie. Ik heb een flowmeter (via Amazon) besteld die de exacte doorstroom aangeeft. Een transparante behuizing met een vlotter die je perfect op 2m3 kunt inregelen. Kosten.... iets van 20 euro?
Ik heb deze tussen de vaste pvc buis naar de wisselaar zitten, maar kan ook prima tussen een slang.
Leuke video! En ook knap dat je dit allemaal zelf doet!
Hallo Arno, kan jij me even een link sturen van welke Fklowmeter jij hebt? Niks zo fijn als iets te bestellen dan wat anderen als goed ervaren ! Dank !
Super interessante video ! Bedankt hiervoor . Ondertussen ook een W'eau Mini Inverter 4kW gekocht en aangesloten, maar we sukkelen nog met het instellen van het gewenste temperatuur. Dus tips om het goed instellen altijd welkom :-)
leuke video. een paar tips voor je. Minimaliseer de lengte van je slangen. Als de warmtepomp uitslaat omdat hij op temperatuur is, gaat de zandfilterpomp door. Al je slangen gaan dan werken als een koelinstallatie, omdat ze in de koele buitenlucht liggen. Des te minder slang in de buitenlucht, des te minder verlies. Of je gebruikt isolatieschalen om je slang heen. dat scheelt ook. Tip 2, de doorstroming afstellen op minimaal debiet door de kraan te openen totdat de warmtepomp net aanslaat is eigenlijk niet goed. Als je dit goed wilt doen heb je een drukmeter nodig. Als je het op jouw manier doet, heb je kans dat hij te weinig druk heeft. dat kan op den duur ten koste gaan van de pomp. Daarnaast kan de flow afnemen door een vervuild filter. Dan zou de warmtepomp op een minimale druk kunnen blijven werken. Geef hem liever wat meer druk. Liever iets teveel water dan te weinig. Iets teveel druk is zelfs bevorderlijk voor het rendement.
Deze warmtepomp slaat sowieso niet af en aan aan de hand van de temperatuur, want het is een inverter warmtepomp zoals ook gezegd in de video. En inverter houdt in dat de warmtepomp zijn capaciteit verlaagd als de watertemperatuur die je hebt ingesteld is bereikt, om ervoor te zorgen dat deze temperatuur behouden Wordt en dus niet warmer wordt en ook niet kouder. De warmtepomp gaat eerst op vol vermogen draaien om het water op temperatuur te krijgen die je hebt ingesteld, en als die temp bereikt is dan gaat hij aftoeren en minder vermogen leveren om die temperatuur te kunnen behouden en dus niet constant aan en uit gaat zoals een normale warmtepomp. Het werkt precies hetzelfde als een inverter airco. Het is allemaal precies hetzelfde.
Ik heb een vraag… heb dezelfde pomp, zelfde zandfiltet.. dat stukje over alledrie de kranen half open.. waarom staat de middelste ook half open bij t instellen? Moet die niet juist dicht
Nog niet afgekeken, maar alvast geef je een 👍🏻, je bent een tofste klussen vrouw 👩🏻
Wauw! Wat een duidelijke en fijne uitleg. Bedankt :D
Graag gedaan. Succes!
We hebben er pas ene gekocht en het lukt ons niet goed . Maar wat ik hier zie ga ik morgen stap voor stap doen . Krijg er weer moed in na veel gevloek van vandaag
Dank je wel voor je duidelijke uitleg Nicole
Graag gedaan!
Ik gebruik ook zo een warmtepomp op een opblaas jacuzzi van 669 liter. Water temp 35 graden. Ook super blij mee zalig genieten van de jacuzzi. Wel filter en warmtepomp uit zetten tijdens het bubbelen. Erna weer aan zetten. En de cover dicht van de jacuzzi. Zo heb je zeer wijnig verbruik. En behoud je langer de 35 graden in de jacuzzi.
Hoe lang doet de warmtepomp erover om het op te warmen naar 35 graden vanuit de kraan?
Heel erg bedankt voor je video Nicole. Goeie uitleg.
Ook de bouw van jullie zwembad was erg informatief en leuk om naar te kijken.
Je kunt trouwens lekker klussen hoor. Top👍
Dank! Leuk te horen.
Hello hello, welke filtrations en ook merk van zand filter plus pomp heeft u ?
Goed gedaan Nicole. Hartstikke duidelijk
Mooi om te zien hoe goed het werkt. Wist je van tevoren al dat je wilde verwarmen? Kan me voorstellen dat dat niet zo was, anders had je natuurlijk nog kunnen kiezen om zowel je bad als al je leidingwerk te isoleren ter voorbereiding op een verwarming. Scheelt ook weer flink in warmteverlies en kosten
Leuke en informatieve video! Ik ben wel erg benieuwd of jullie nog altijd tevreden zijn met de plunge pool. Zijn er dingen die je achteraf gezien misschien anders had gedaan? Ben heel erg benieuwd want ik wil in de nabije toekomst ook een plunge pool gaan bouwen volgens jouw methode. Als er dan verbeteringen mogelijk zijn dan zou ik die graag meenemen 😉
Toffe video! En wat zul je al genoten hebben van het warme weer van de afgelopen tijd :D
Ik woon in Portugal, en ook hier is mijn kleine 4000 liter dompelbad vaak te koud om prettig te badderen. Ik ben dus ook van plan om ook hier in Portugal een warmtepomp te kopen of mogelijk met zonnewarmte mijn water te verwarmen, daar ben ik nog niet uit. Helaas heb ik mijn zwembad moeten afbreken ivm onderhoud aan het dakterras waar het zwembad op staat, maar als in september de tegels gelegd zijn, ga ik hem weer opbouwen (al vrees ik dat het dan alweer te koud is, dus mogelijk wacht ik tot volgend jaar).
@ronniedoorzon1576 Daar heb je wel een punt, want het is ook weer niet zo dat ik kan zwemmen in een bad van 2 bij 3, dus uiteindelijk dompel je wat en drijf je wat heen en weer. Mogelijk bij een volgende aanschaf :D
Kan ik ergens détails vinden voor de leidingen enz 🙏🧘♀️😇Alvast Dank Mvgtjes Nathalie
Bedankt voor de video. Ik heb een vraagje. Mijn tuin is niet heel groot. 5 bij 9 meter. Wij hebben een zwembad van 4 bij 2 ik wil een zoutwaterpomp van intex en een warmtepomp maar kan dat? Wij hebben rondom geen ruimte om 2,5 meter vrij te houden van de pomp. Kan ik de warmte pomp dan ook gebruiken? En kan die buiten in de regen staan(
Afdekken is van de boven kant is heel belangrijk.
Geweldige prijs voor zoveel warmte opbrengst. Denk wel dat veel CV-Installaties (verwarming) gebruikers in appartementen een zelfde upgrade willen. Het gaat immers om warm tot heet water door de radiatoren. Bij 4x de opbrengst dan verbruik is het geen slecht idee. Natuurlijk moet de warmtepomp buiten (evt balkon) worden ge-installerd maar aansluiten op de water-leiding van 1 van allle CV-verwarmings (Radiators) is niet zo moeilijk. De water-temperatuur moet natuurlijk wel minimaal 55-60 graden kunnen worden. Ik zie menig knuselaar daar wel brood in zien. Voor heet water in de keuken en douche heb je genoeg aan een mini boiler van 10-100 liter. Ik denk ook dat de efficientie van de warmtepomp toeneemt als je maar 1000 liter of minder per uur er doorheen pompt.
Mooie serie. Bedankt en héél veel respect!
beste nicole, ik zat met interesse te kijken erg leuke video, even een korte vraag je hebt een groep bijgebouwd voor je zwembadinstallatie, de rest van je groepen zijn volgens mij aardlekautomaten maar de bijgebouwde groep niet, dus op de meest natte groep geen aardlekbeveiliging. Ik weet niet of ik het goed zag groeten Connie
Hoe ga je in de winter met de hele installatie om ? Alles aftappen en wellicht de warmtepomp droog en warm opbergen ?
Hoi Nicole, misschien ook een idee om de blauwe slangen welke buiten het huisje lopen te isoleren? Op deze manier verlies je gedurende de winter maanden geen temperatuur door de lage buiten temp! Aan de andere kant, het is maar een kort stukje slang.. maar wie weet?
Wat een gaaf filmpje. Wellicht een idee om aan de 'koude' kant van de wp een kastje te maken waar de koude lucht doorstroomt om je drinken koud te houden. Scheelt weer verbruik in de koelkast
Ik zet de zwembad warmtepomp op snikhete dagen gewoon in huis. Dan wordt mijn huis geen 26 graden meer in de zomer.
Ook geschikt voor de jacuzzi? De interne heater verbruikt voor stroom namelijk.
Hoi Nicole,
Wat een leuke film. Heb je het zwembad voor dit jaar alweer klaar voor de zomer gemaakt?
Hoi Nicole, hier een vraag over de warmtepomp: werkt deze nog naar behoren? Wij hebben vorig jaar in de lente dezelfde aangeschaft en dit jaar koelt hij in plaats van te verwarmen.
Nou mijn eerste ervaring met w'eau 4kw is erg slecht. Na ontvangst aangesloten en alle instructies goed gevolgd. Aangezet en na 30sec stopte zijn fan met werken. Nu vriest ie en warmt niet meer op.. Goedkope Chinese onderdelen gebruikt? Nu de garantie gedoe terwijl warme dagen voorbij zijn.
Ik heb de bypass ook zo afgesteld, maar bij mij wordt ie gewoon geen 28 graden, ik ben al een week bezig om dit goed af te stellen 😒😩
Leuk kanaal! direct geabonneerd
Ik gebruik een wp 8 kw met een buitenaf 50 m3 deze word gevoed door zonnepanelen advies van mei tot sep anders gaat het cop te veel naar beneden
Hoi eens vraagke ik heb een filter van 3028liter per uur ik zou de zelfde warmtepomp aanschaffen als in deze video zwembad is 6000 liter denk je dat ik een bypass zal nodig hebben ? Mvg freddy
Oei, vind ik moeilijk te zeggen. Ik denk eigenlijk van wel; met minder waterstroom doet de pomp het beter. Je zou anders even de leverancier kunnen bellen (Toppy). Zij helpen goed aan de telefoon.
Hoi Nicole ik heb ook een warmtepomp van w'eau mini power 5kw
Is dat normaal dat het binnen in de warmtepomp beetje water verlies want ik heb hem binnen staan in de garage maar binnen de warmtepomp verlies hij water is dat normaal of moet ik hem buiten zetten Zo dat de water weg kan lopen van onder.? Waneer hij uit staat verliest het geen water waneer ik hem aan zet verliest het water .?
Bedoel je condens of lekkage. Als je lucht koelt krijg je condens. Warme lucht kan meer vocht bevatten dan koude lucht. Dus als je WP de lucht koelt moet dat vocht ergens naartoe. Dat zie je dan als condens. Het is dus normaal dat je condens krijgt bij een WP.
Ik heb vroeger geleerd, regelen met de afvoer. Dus toevoer naar de warmtepomp vol open en by-pass en afvoer knijpen
Hoe kan je nou energie besparen met warmte die op zo'n 7000 kwh zit ?
Door zonnepanelen te installeren, een batterij te plaatsen en een goede afdekking te installeren. Ik betaal 0 EURO voor mijn 12m x 4m zwembad.
@@peterhelbers9169 + elke 10 a 15 jaar een nieuwe wp en panelen plaatsen, die klimaat gekken plukken je helemaal kaal.
Love your videos mama ❤ 💕 😘
Pcv lijmen moet altijd aan twee kanten dus de buis en de koppeling, het is namelijk geen lijm maar een weekmiddel
Hoi ik heb een vraag hoeveel vierkante meter is die zwembad ?
6000 liter, dus 3x2 x 1 meter diep +/- lijkt het wel
ze een aparte groep gemaakt als in gecertificeerd?
Ja, dat mag (nog) in je eigen woning als je het maar via de NEN normen doet.
@@jans3559 Als ze maar 6mm2 draad gebruikt om de voedende kant door te lussen op de automaat. En geen 2.5mm2. Er wordt zoveel geknoeid in meterkasten. Ook WP achter een aardlek plaatsen. Ook opletten dat je een juiste verlengkabel buiten gebruikt die ook aarde heeft. WP heeft namelijk een metalen behuizing.
Leuke video!
Wat doet
Inverter dan,?
In de zomer zou je op een of andere manier de koude lucht uit de warmtepomp moeten kunnen benutten als koeling voor het huis. Met een water-water warmtepomp zou je de warme waterzijde kunnen leiden door een warmtewisselaar met ventilator die in huis zit.
6,5kWh verbruik per dag kost ca. 2 euro per dag en dat is op een maand dus 60 euro en kun ben je 4 maanden inderdaad 240 euro kwijt. Lijkt me acceptabel voor zo'n klein zwembadje.
Is deze waterdicht Van buiten en kan je hem hele zomer buiten laten staan?
IPx4 is het.
Anno 2022 ineens .. beter leeg zwembad.
Je kan beter een full inverter pomp aanschaffen. Die heb je in no time terugverdiend.
Full inverterpomp is alleen zinvol als je het rond een bepaalde temperatuur wilt houden 28 graden. Dan gaat hij 25% procent draaien ipv 100%. Daarmee is deze zuiniger. Als je van 24 graden naar 28 graden moet. Dan maakt het niets uit. Dan kun je net zo goed een aan/uit WP gebruiken op 100& vol vermogen. Een full inverter zal niet anders doen. Een aan/uit WP zal bij een setpoint van 28 uitgaan en vervolgens laten afkoelen naar 27 graden. Vervolgens gaat deze weer volle bak op 100% aan om weer naar 28 graden te komen. Dat kost dus meer energie dan een full inverter met regelbaar toerental.
Als je zoveel liter water voor een zwembad kan verwarmen, dan kan je dez kleine, slechts 600€ kostende, warmtepomp toch ook voor je woning gebruiken (?). Immers, zoveel water als in het zwembad gaat niet door mijn douche.
Knap hoor, interessante video! Goeie klus vrouw, zie je niet heel veel
Ik volg je berekening niet helemaal? In je formule zeg je dat de pomp 6,5 kWh verbruikt, maar verder in het filmpje rond 14m50s zeg je dat de pomp 6,5 kW per dag verbruikt. Daarnaast is het leuk aan te geven wat verbruik versus opbrengst is, maar de opbrengst gaat je zwemwater (en 's nacht de lucht) in, terwijl 6,5 kWh verbuik om 's nachts (geen zonnepanelen) het water 1 graad op te warmen naar de energie maatscahppij gaat. 6,5kWh x 0.50ct/kW x 30dgn = 97,- Euro per maand (voor 1 graad verwarming).
Kun je misschien ook eens de settings van het warmtepomp prgramma delen? Hoe staan de iafgesteld? HC, LS, HS, CA, d, Pt.
Laat je de pomp altijd draaien …
Glory to Ukraina♡♡♡