alakasi yok! hayvanlar kucukken protein agirlikli kaliteli kaba yem ve kesif yemi tam vermemisler. ucuz fenni yemle olmaz! 10-12 aylik olana ve 370kg canli agirliga ulasana kadar bol bol yonca vereceksin onlerine acik bufe sinirsiz! yuksek kalsiyum ve protein alirlar yoncadan. takviye olarak iki ogun de onlerine 1kg soya kuspesi + 2kg arpa flake koyacaksin. hayvan gencken hem iskembeyi, hem de kas-iskelet yapisini gelistirir, boylanir. 10-12 aylik olduktan sonra agirlikli kesif yem ve premikslerle kilo aldirilir ve tonluk danalar olur.
Maşallah. Allah, bereket versin. Güzel danalar. Düvelere, etçi ırk tohum atın, özellikle blonde d'aquitaine ve şarole ırkı yüzünüzü güldürür, inşallah.
Tavana gerdirilecek fileye halatlı cırcırlı bi sistemle gerdirip yazın kapatıp kışın açılabilir böylelikle her sene file almak yerine senede bir kere toparlanıp açılmış olur
Bu işletmemin kurulum maliyeti nedir acaba. Çatının metresi ne kadar geri kalan beton bölümler vs. Ayrıntılı fiyatları verilebilir mi? Maşaallah Bereketli olsun.
Mahmut Bey, işletme sahibi Cengiz Köse Bey'den maliyetleri öğrendim. Çiftliğin kapalı alan kısmı 3100 metrekaredir. Çatının naylonu en kalın mikronlu, şeffaf olarak seçilmiş. Naylon kısmı, çatının profil - ayak demirleri ve işçilik dahil metrekaresi 600 TL'ye mâl olmuş. Ayrıca alt yapı, padoklar, demirler, kapılar, işçilik dahil ortalama m2'si 1000-1050 TL'ye mâl olmuş. Toplamda kapalı mekanın inşaat maliyeti 5.000.000 ₺'ye mâl olmuş. Çiftlik 2023 yılı 4. çeyrekte tamamlanmış. İnşaat süreci 2023 yılı Mart-Aralık ayları arasında çalışılarak tamamlanmıştır. Maliyetleri ilgili dönemin ekonomik koşullarına göre değerlendirmek gerekmektedir.
@@drfurkandilber furkan bey çok teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. İşlerinizde başarılar dilerim. İşletme sahibine de bol bereketli kazançlar dilerim. Teşekkürler
Ramazan Bey merhaba. Süt ineklerinde sürü bazında genellikle günde 2 ya da 3 kez yemleme yapılır. Yemleme sayısı ile sağım sayısı genellikle paralel ilerler. Robot sağım yapan işletmelerde sağım sayısı 5 kez, ödül yemleme de 5 kez olabilmektedir. İyi günler.
Herşey güzel peki inşallah olmasın sera naylon dolu aşırı rüzgara ne kadar dayanıklı önlemi varmı Antalya bölgesinde çok seralar dayanmıyor yıkılıyor uçuyor
Abim ben seralarda kullanılan üzerine gölge tozu atacak bahar'ın Atar son baharda kendi temizlenir ve yağmurdan etkilenmez güzel bir madde kendimde 10 yıldır kullanıyorum
Ünal Bey merhaba. Mürinli (ayçiçek özlü) fare pastası ile mücadele yapabilirsiniz. Fareler iç kanamadan ölmektedir. 15-20 gün içerisinde popülasyonu kontrol altına alabilirsiniz.
Memduh Bey, merhaba. Sera sistemi ahırlarda yan taraflarda bulunan açıklıkları ve kapıları kapattığınız taktirde, içerideki hayvanlar ahır sıcaklığını 15-20 santigrat dereceye kadar arttırabilir. Kayseri'de geçtiğimiz kış Meteroroloji genel müdürlüğü verilerine göre en düşük -16 derece ölçülmüş. Bu durumda ahır içi en düşük sıcaklık 0 ile +5 santigrat derece olacaktır. Dengeli ve serbest yemleme ile besi danaları -25-30 santigrat derecelere kadar yaşamları idame ettirebilirler. İyi çalışmalar dilerim.
Danaları kaç tl den alıp kaç tl den satmışlar acaba ve bu kaç ay içerisinde olmuş yani kaş aylık besiye tutmuşlar? Ayrıca mezun olunca bende başlamak istiyorum 10 hayvan alıp besileyip satıp büyütmek istiyorum çiftliği. Tavsiyeleriniz var mıdır?
Milyonluk çiftlik yapıyorsun,çatıya gölgelik file gereceksin zamanı geldiğinde tekrar alacaksın ciftlik sahibi nereye paraya harcasam diye bakınıyor sanırım yazık
Samet Bey, merhaba. İlk yatırım maliyeti görece düşük bir işletme yapabilmek için sera sistemleri ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Çatıları sandviç paneller ile yapılan işletmelerde maliyetler daha yüksek olmaktadır. Çatısı şeffaf naylon ile yapılan çiftliğin içi, yaz sıcakları başladığında ısı birikimi açısından dezavantaj oluşturmaktadır. Bu nedenle bu çatının eksik kısmı olarak, yaz aylarında gölgelik file çekmek mecburiyet haline gelmektedir. Ayrıca 500 danayı besleyebilecek bir işletme yapmak için bu barınaklara başlangıçta yatırım yapmak gerekir. 500 dananın kesim sonrası topladığı para yaklaşık 60 milyon TL iken, bu barınağın 2023 sonu maliyeti ise 5 milyon TL'dir. Konuya bu pencereden bakmanızı rica ederim. İyi çalışmalar dilerim.
@@SametAyan kışın güneş ışığından yararlanmak gerekiyor. Her 5 °C sıcaklık artışında 1,5 kg kuru maddeden tasarruf sağlanıyor. Bu da hayvan başına günlük yaklaşık 7-8 TL yem tasarrufu anlamına geliyor.
Musa Bey, merhaba. Danaların hepsi kesime sevk edildiğini öğrendim. Detayları sizinle paylaşıyorum: Danaların en düşüğü 387 kg, en yükseği 485 kg karkas gelmiştir. Ortalama karkas ağırlığı 413 kg gelmiştir. Kesilen danaların ortalama karkas randımanı %67,5 gelmiştir. Kesim fiyatı 300 TL/kg olmuştur. Danalar ortalama 123.900 TL para toplamıştır. Kesimler kurbandan hemen sonraki hafta yapılmıştır. Videoda küçük gibi görünüyor olabilir. Biz bu videoyu çektiğimiz tarih 10 Mayıs'tır. Kesimin yapıldığı zaman ise Haziran'ın son haftasıdır. Arada 50 günlük fark vardır. Dana başına en az 80-90 kg baskül farkı olmuştur. Bu durumda da dana başına ortalama 50 kg karkas et daha artmıştır. Detaylar bu şekildedir. İyi günler dilerim.
Merhabalar. Danaların hepsi kesime sevk edildiğini öğrendim. Detayları sizinle paylaşıyorum: Danaların en düşüğü 387 kg, en yükseği 485 kg karkas gelmiştir. Ortalama karkas ağırlığı 413 kg gelmiştir. Kesilen danaların ortalama karkas randımanı %67,5 gelmiştir. Kesim fiyatı 300 TL/kg olmuştur. Danalar ortalama 123.900 TL para toplamıştır. Kesimler kurbandan hemen sonraki hafta yapılmıştır. Videoda küçük gibi görünüyor olabilir. Biz bu videoyu çektiğimiz tarih 10 Mayıs'tır. Kesimin yapıldığı zaman ise Haziran'ın son haftasıdır. Arada 50 günlük fark vardır. Dana başına en az 80-90 kg baskül farkı olmuştur. Bu durumda da dana başına ortalama 50 kg karkas et daha artmıştır. Detaylar bu şekildedir. İyi günler dilerim.
Selamlar ben kars tan yazıyorum bu hayvanlar aşağıda oldukları için küçük değiller, bu mal bacaksız fazla büyümez ettini gelmiş durum da kesilmesi gerek yurt dışı sevdasından vazgeçemediniz! gelin buralarda hayvan alın randımanı görün. Çiftlik sahibi abimiz sonradan bu işe girmiş çok belli ediyor yaşayarak öğreneceği çok şey var ama mal alırken yanında bilen birileri olsun...
Selamlar. çiftlik sahibi babam.30 senedir hayvancılık yapıyoruz 60 senedir hammadde yem ve zahire işindeyiz hemen arka patoklarda yerli dana da besliyoruz.10 senedir de ithal hayvan besliyoruz.Allah bereket versin ekmeğini de yiyoruz.Sizin oralarda durumlar farklı olabilir buralarda böyle.Hayvanlar kesildi gayet memnunuz.Yerine de tekrar angus geliyor Allah nasip ederse.Karsla da çok ticaretimiz var.Yerli hayvan da besliyoruz.Teşekkürler yorumunuz için.
@@EsatKÖSE-o5y Anlamış olsaydı bu hayvanlar neden büyümedi demezdi genetiği sağlam olacak ayrıca bizim buraların hayvanın büyümesinin iki nedeni var bir buzağı aylarca emer ikincisi aylarca doğada yeşil otlar... Angus bağlamaya devam edin bakalım taşıma suyuyla türkiye ekonomisi nereye gidecek... Yüzlerce hayvan bağlayan Besici kendi üreticisinden genetiği sağlam hayvan tedarik etmeyip yurtdışında almaya devam etsin sonra da yerli milli diyerek böbürlensin... Babanıza selamlar iletin karstan bir köylünün selami var diyin.
Merhabalar. Danaların hepsi kesime sevk edildiğini öğrendim. Detayları sizinle paylaşıyorum: Danaların en düşüğü 387 kg, en yükseği 485 kg karkas gelmiştir. Ortalama karkas ağırlığı 413 kg gelmiştir. Kesilen danaların ortalama karkas randımanı %67,5 gelmiştir. Kesim fiyatı 300 TL/kg olmuştur. Danalar ortalama 123.900 TL para toplamıştır. Kesimler kurbandan hemen sonraki hafta yapılmıştır. Videoda küçük gibi görünüyor olabilir. Biz bu videoyu çektiğimiz tarih 10 Mayıs'tır. Kesimin yapıldığı zaman ise Haziran'ın son haftasıdır. Arada 50 günlük fark vardır. Dana başına en az 80-90 kg baskül farkı olmuştur. Bu durumda da dana başına ortalama 50 kg karkas et daha artmıştır. Detaylar bu şekildedir. İyi günler dilerim.
Üretici abimiz gayet samimi ve içten hayırlı işler bol kazançlar sağlıklı sıhhatli günler dilerim
ilk kere bir besihaneyi bu kadar cok begendim....adamda cok bilgili
Hocam hem kırmızı renk gimisiniz hem içlerine geçiyorsunuz aman dikkat 😀
Gurur duyuyorum böyle işine gücüne bağlı insaları Türkiye'de görmek...
Maşallah subhanallah. Hayvanlar çok iyi besili. Erzurum'lu olarak hayvandan anlayan biri olarak hayvanlarınız çok iyi bakılmış.
Yurdum insanının ellerine sağlık! Güzel bir çekim olmuş, yenilerini bekliyorum dört gözle.
NACİZANE BİR FİKİR KAŞIYICI OLURSA BOYLANMA ARTAR
ÇİFLİK MUAZZAM OLMUŞ BEREKETLİ OLSUN
hocam kaşıyıcının etkisi ne şekilde oluyor? hayvan rahatladığı için mi oluyor boylanma, yukarı doğru uzanması mı etkiliyor boylanmayı?
alakasi yok!
hayvanlar kucukken protein agirlikli kaliteli kaba yem ve kesif yemi tam vermemisler.
ucuz fenni yemle olmaz!
10-12 aylik olana ve 370kg canli agirliga ulasana kadar bol bol yonca vereceksin onlerine acik bufe sinirsiz! yuksek kalsiyum ve protein alirlar yoncadan.
takviye olarak iki ogun de onlerine 1kg soya kuspesi + 2kg arpa flake koyacaksin.
hayvan gencken hem iskembeyi, hem de kas-iskelet yapisini gelistirir, boylanir.
10-12 aylik olduktan sonra agirlikli kesif yem ve premikslerle kilo aldirilir ve tonluk danalar olur.
@@SurhayHayvanın keyfi artıyor huzuru artıyor
Maaşallah
Sizin ve üretici kardeşim ın samimiyeti çok güzel..
Rabbim işinizi gücünüzü rast getirsin selam ve dua ile
Maşallah Allah kolaylık versin işini gücünü rast getirsin
işiniz gücünüz rast gitsin cok temız hayvanlar
❤ çok güzel olmuş elinize sağlık Allah emeğinizi boşa çıkarmasın
Maşallah. Allah, bereket versin. Güzel danalar. Düvelere, etçi ırk tohum atın, özellikle blonde d'aquitaine ve şarole ırkı yüzünüzü güldürür, inşallah.
Maşallah bereketli olsun abimizin çiftliği
Tavana gerdirilecek fileye halatlı cırcırlı bi sistemle gerdirip yazın kapatıp kışın açılabilir böylelikle her sene file almak yerine senede bir kere toparlanıp açılmış olur
Maşallah. Bir sorum olacak kışın nası oluyor bu sistem souk olmuyormu
Allah xeyir versin men Azerbaycannan baxiram qiwda soyuq olmur heyvanlara bizde burda heyvan saxlayiriq
BEREKETLİ OLSUN
Emeğine yüreğine sağlık Furkan KARDEŞİM Antalya’dan SEVGİLER
MAŞALLAH BEREKETLİ OLSUN
Bereketli olsun kuzey Amerika hayvanı daha boylu oluyor Uruguay hayvanı melez oluyor boy farkı ondandır siz daha iyi bilirsiniz araştırmaya değer
Bu işletmemin kurulum maliyeti nedir acaba. Çatının metresi ne kadar geri kalan beton bölümler vs. Ayrıntılı fiyatları verilebilir mi? Maşaallah Bereketli olsun.
Mahmut Bey merhaba. Cengiz Köse Bey'den detayları öğrenmeye çalışıp, burada paylaşım yapalım. İyi günler.
Mahmut Bey, işletme sahibi Cengiz Köse Bey'den maliyetleri öğrendim.
Çiftliğin kapalı alan kısmı 3100 metrekaredir. Çatının naylonu en kalın mikronlu, şeffaf olarak seçilmiş. Naylon kısmı, çatının profil - ayak demirleri ve işçilik dahil metrekaresi 600 TL'ye mâl olmuş. Ayrıca alt yapı, padoklar, demirler, kapılar, işçilik dahil ortalama m2'si 1000-1050 TL'ye mâl olmuş. Toplamda kapalı mekanın inşaat maliyeti 5.000.000 ₺'ye mâl olmuş. Çiftlik 2023 yılı 4. çeyrekte tamamlanmış. İnşaat süreci 2023 yılı Mart-Aralık ayları arasında çalışılarak tamamlanmıştır. Maliyetleri ilgili dönemin ekonomik koşullarına göre değerlendirmek gerekmektedir.
@@drfurkandilber furkan bey çok teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. İşlerinizde başarılar dilerim. İşletme sahibine de bol bereketli kazançlar dilerim. Teşekkürler
Bizde bilgilendik sayenizde , tesekkur ederim,helalinden ekmeginin pesinde olan bùtùn emekçilerin Allah yardimcisi olsun,rabbim emeklerinizi zayi etmesin@@mahmutdugun1280
Heryerde değişir fiyat ama böyle bir işi çelik kalıp yapan atkadaşlarla görüşmeni tavsiye ederim
Sera Naylonunun markasi nedir
Kayseri’nin hangi ilçesinde hangi mahallesinde acaba?
Abi zarar değilmi yemler hazirmi et kaç kilo bekliyorsun
Maşallah çok güzel
Abi hangi ırktı bunlar boyları kısa geldi bana
Kırmızı ve Siyah Angus melezleri ve Hereford ırkları.
Sera tipi ahırların ortalama maliyeti nedir acaba ?
Dişilerle erkekleri ayni yerde barindirmak ne kadar mantikli ?
Padoglara alıcı gözüyle baktığımız zaman hayvanlar çok güzel
Cok gğzel bir Ciftlik yapmış abimiz güzel cekim olmuş başarılarınızın devamı dilerim mümkünse sera çatı yapan firmanın numarası varsa yazabilirmisiniz
Merhaba bu hayvanlar kaç kg ile geliyor ve kaç ay besleniyor
Tesekurler furkan bey
Süt inekleri günlük kaç sefer yemleme yapılır?
Ramazan Bey merhaba. Süt ineklerinde sürü bazında genellikle günde 2 ya da 3 kez yemleme yapılır. Yemleme sayısı ile sağım sayısı genellikle paralel ilerler. Robot sağım yapan işletmelerde sağım sayısı 5 kez, ödül yemleme de 5 kez olabilmektedir. İyi günler.
Herşey güzel peki inşallah olmasın sera naylon dolu aşırı rüzgara ne kadar dayanıklı önlemi varmı Antalya bölgesinde çok seralar dayanmıyor yıkılıyor uçuyor
Slm kırmızı tişört ile padoğa girdiğinizden memnun olmadılar
Abim ben seralarda kullanılan üzerine gölge tozu atacak bahar'ın Atar son baharda kendi temizlenir ve yağmurdan etkilenmez güzel bir madde kendimde 10 yıldır kullanıyorum
Marka isim verebilir misin abi ?
Abi padoklar kaça kaç bilgi verebilir misiniz👑
Haşarat oluşumuna karşı ne yapıyorsunuz.
Küçüklü büyüklü fareler geliyor mu oluşuyor mu bunlara karşı nasıl önlem alıyorsunuz
Ünal Bey merhaba. Mürinli (ayçiçek özlü) fare pastası ile mücadele yapabilirsiniz. Fareler iç kanamadan ölmektedir. 15-20 gün içerisinde popülasyonu kontrol altına alabilirsiniz.
@@drfurkandilber teşekkürler
Benim sormak istediğim şu kışın eksi 30'lar da herhangi bir sıkıntı olmuyor mu
Memduh Bey, merhaba. Sera sistemi ahırlarda yan taraflarda bulunan açıklıkları ve kapıları kapattığınız taktirde, içerideki hayvanlar ahır sıcaklığını 15-20 santigrat dereceye kadar arttırabilir. Kayseri'de geçtiğimiz kış Meteroroloji genel müdürlüğü verilerine göre en düşük -16 derece ölçülmüş. Bu durumda ahır içi en düşük sıcaklık 0 ile +5 santigrat derece olacaktır. Dengeli ve serbest yemleme ile besi danaları -25-30 santigrat derecelere kadar yaşamları idame ettirebilirler. İyi çalışmalar dilerim.
Benim bildiğim eksi 25 dereceye kadar bu hayvanlar rahat rahat yaşıyor zaten
Danaları kaç tl den alıp kaç tl den satmışlar acaba ve bu kaç ay içerisinde olmuş yani kaş aylık besiye tutmuşlar? Ayrıca mezun olunca bende başlamak istiyorum 10 hayvan alıp besileyip satıp büyütmek istiyorum çiftliği. Tavsiyeleriniz var mıdır?
Bu sistem sadece kış ayinda iyi olur bende kayseriliyim
Ordaki naylona konyada ofis naylonu derler eskiden tmo da kullanırdı
Maşallah kayseri angus kesim 275 tl deniyor doğru mudur 400 kg kargas zarar 1 yaşındaki hayvan 90.000 tl zor dönemden geçiyoruz
275×400=110.000 yapmaz mı
Sera naylon Yapan firmanın iletişimini almamız mümkün mü?
Maşallah
😊😊😊😊😊
Yanına gidince yükseliyor...
Hokus pokus gibi 😂😂😂😂
Antalyadan yazıyorum Gölge tozu atabilirsiniz. Hem ekonomik hem pratik olur. Yorumları okumadım belki başka biri tavsiye etmişolabilir.
Kirmizi kiyafetle yine biraz kalsanız uzaya uçurur dikkat edin
Hersey güzel de yemligi oluk şeklinde yapsa idiniz fazla da maliyet olmaz diye düşündüm bereketli olsun
Yem makinesi ile verildiğinden böyle daha iyi
Milyonluk çiftlik yapıyorsun,çatıya gölgelik file gereceksin zamanı geldiğinde tekrar alacaksın ciftlik sahibi nereye paraya harcasam diye bakınıyor sanırım yazık
Samet Bey, merhaba. İlk yatırım maliyeti görece düşük bir işletme yapabilmek için sera sistemleri ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Çatıları sandviç paneller ile yapılan işletmelerde maliyetler daha yüksek olmaktadır. Çatısı şeffaf naylon ile yapılan çiftliğin içi, yaz sıcakları başladığında ısı birikimi açısından dezavantaj oluşturmaktadır. Bu nedenle bu çatının eksik kısmı olarak, yaz aylarında gölgelik file çekmek mecburiyet haline gelmektedir. Ayrıca 500 danayı besleyebilecek bir işletme yapmak için bu barınaklara başlangıçta yatırım yapmak gerekir. 500 dananın kesim sonrası topladığı para yaklaşık 60 milyon TL iken, bu barınağın 2023 sonu maliyeti ise 5 milyon TL'dir. Konuya bu pencereden bakmanızı rica ederim. İyi çalışmalar dilerim.
@@drfurkandilber Üretim esnasında koyu tonlarda güneş ışığını kesecek sekilde üretilse alıcı ekstra işlerle uğraşmaz...
@@drfurkandilber yaz aylarında file yerine seralarda kullanılan gölgeleme kireçleri var onlar daha uygun olabilir maliyet açısından.
@@SametAyan kışın güneş ışığından yararlanmak gerekiyor. Her 5 °C sıcaklık artışında 1,5 kg kuru maddeden tasarruf sağlanıyor. Bu da hayvan başına günlük yaklaşık 7-8 TL yem tasarrufu anlamına geliyor.
@@dffffffffffffffff968 kireçleme yapmak boya badana şeklinde mi oluyor?
Kırmızı giyip oraya gitmek 😂
Sakın file çekme çok maliyetli işçiliği zor Mersin'de ziraatçılar da kullanılan gölge tozu kullan
Abi kesim yapınca yaz buraya benim ortalama kilom 320 330
Musa Bey, merhaba. Danaların hepsi kesime sevk edildiğini öğrendim. Detayları sizinle paylaşıyorum: Danaların en düşüğü 387 kg, en yükseği 485 kg karkas gelmiştir. Ortalama karkas ağırlığı 413 kg gelmiştir. Kesilen danaların ortalama karkas randımanı %67,5 gelmiştir. Kesim fiyatı 300 TL/kg olmuştur. Danalar ortalama 123.900 TL para toplamıştır. Kesimler kurbandan hemen sonraki hafta yapılmıştır. Videoda küçük gibi görünüyor olabilir. Biz bu videoyu çektiğimiz tarih 10 Mayıs'tır. Kesimin yapıldığı zaman ise Haziran'ın son haftasıdır. Arada 50 günlük fark vardır. Dana başına en az 80-90 kg baskül farkı olmuştur. Bu durumda da dana başına ortalama 50 kg karkas et daha artmıştır. Detaylar bu şekildedir. İyi günler dilerim.
999.000.000.ЛИКЕ ПРИВЕТ ВСЕМ ОЧЕНЬ КРАСИВО СУПЕР ЗТО ВИДЕО Я ЛЮБЛЮ БАРАН И КОЗЕЛ САМАЯ САМАЯ САМАЯ ПОКА ПОКА ПОКА ДО СИВИДАНЯ УВИДИМСЯ
Bu abi küçük hayvanlara enerji yüksek yem yerine protein yüksek yem verse iyiymiş . Çabuk doldurmuş fıçı gibi olmuş hayvanlar
Kırmızı gitmişsiniz matador muamelesi çekmesinler tosunlar😂
350 gecmez
Merhabalar. Danaların hepsi kesime sevk edildiğini öğrendim. Detayları sizinle paylaşıyorum: Danaların en düşüğü 387 kg, en yükseği 485 kg karkas gelmiştir. Ortalama karkas ağırlığı 413 kg gelmiştir. Kesilen danaların ortalama karkas randımanı %67,5 gelmiştir. Kesim fiyatı 300 TL/kg olmuştur. Danalar ortalama 123.900 TL para toplamıştır. Kesimler kurbandan hemen sonraki hafta yapılmıştır. Videoda küçük gibi görünüyor olabilir. Biz bu videoyu çektiğimiz tarih 10 Mayıs'tır. Kesimin yapıldığı zaman ise Haziran'ın son haftasıdır. Arada 50 günlük fark vardır. Dana başına en az 80-90 kg baskül farkı olmuştur. Bu durumda da dana başına ortalama 50 kg karkas et daha artmıştır. Detaylar bu şekildedir. İyi günler dilerim.
@@drfurkandilber maşallah çok güzel gelmiş
Bu adamdan destek alma kardeşim kendi bildiğini yap
🤲🤲🤲🇹🇷🇹🇷🇹🇷🤘🤘🤘
Hocam kırmızı tişörtle girme havanlarin yanina
...
Komedi.. Dahasıcak . Dahasoğuk.. Fırtınaya dayanıksız.... Eeeeniyeeer
Sen çok iyi anlıyorsun heralde bu işlerden 😂 İşiniz gücünüz yok boş boş yorum peşindesiniz
@@EsatKÖSE-o5y sana ne? Sen nesi youtube muhtarı mı
@@EsatKÖSE-o5y bu ekrabdakilerden ve senden on kat fazla biliyorumdur
………
Selamlar ben kars tan yazıyorum bu hayvanlar aşağıda oldukları için küçük değiller, bu mal bacaksız fazla büyümez ettini gelmiş durum da kesilmesi gerek yurt dışı sevdasından vazgeçemediniz! gelin buralarda hayvan alın randımanı görün. Çiftlik sahibi abimiz sonradan bu işe girmiş çok belli ediyor yaşayarak öğreneceği çok şey var ama mal alırken yanında bilen birileri olsun...
Selamlar. çiftlik sahibi babam.30 senedir hayvancılık yapıyoruz 60 senedir hammadde yem ve zahire işindeyiz hemen arka patoklarda yerli dana da besliyoruz.10 senedir de ithal hayvan besliyoruz.Allah bereket versin ekmeğini de yiyoruz.Sizin oralarda durumlar farklı olabilir buralarda böyle.Hayvanlar kesildi gayet memnunuz.Yerine de tekrar angus geliyor Allah nasip ederse.Karsla da çok ticaretimiz var.Yerli hayvan da besliyoruz.Teşekkürler yorumunuz için.
@@EsatKÖSE-o5y Anlamış olsaydı bu hayvanlar neden büyümedi demezdi genetiği sağlam olacak ayrıca bizim buraların hayvanın büyümesinin iki nedeni var bir buzağı aylarca emer ikincisi aylarca doğada yeşil otlar... Angus bağlamaya devam edin bakalım taşıma suyuyla türkiye ekonomisi nereye gidecek... Yüzlerce hayvan bağlayan Besici kendi üreticisinden genetiği sağlam hayvan tedarik etmeyip yurtdışında almaya devam etsin sonra da yerli milli diyerek böbürlensin... Babanıza selamlar iletin karstan bir köylünün selami var diyin.
360 anca gelir hayvanların ortalaması
Merhabalar. Danaların hepsi kesime sevk edildiğini öğrendim. Detayları sizinle paylaşıyorum: Danaların en düşüğü 387 kg, en yükseği 485 kg karkas gelmiştir. Ortalama karkas ağırlığı 413 kg gelmiştir. Kesilen danaların ortalama karkas randımanı %67,5 gelmiştir. Kesim fiyatı 300 TL/kg olmuştur. Danalar ortalama 123.900 TL para toplamıştır. Kesimler kurbandan hemen sonraki hafta yapılmıştır. Videoda küçük gibi görünüyor olabilir. Biz bu videoyu çektiğimiz tarih 10 Mayıs'tır. Kesimin yapıldığı zaman ise Haziran'ın son haftasıdır. Arada 50 günlük fark vardır. Dana başına en az 80-90 kg baskül farkı olmuştur. Bu durumda da dana başına ortalama 50 kg karkas et daha artmıştır. Detaylar bu şekildedir. İyi günler dilerim.
@@drfurkandilber çok güzel başarılar diliyorum müthiş randıman vermişler.
maşallaaahhh 😇