Arkadaşlar videoyu editlerken 1984 filminin ve Cesur Yeni Dünya dizisinin görüntülerini kullandım. 1984 filmi fena değil, Cesur Yeni Dünya dizisiyse bi hayli kötü. Merak ediyorsanız izlemek yerine mutlaka kitapları okuyun.
hocam eğer film gibi oyunlar istiyorsanız Metal Gear Solid serisine bir göz attın serinin 5. oyunu kamera açıları ve aksiyonu çok iyi, konsept olarakta 1984 ve Moby Dick kitabını kullanmış, kesinlikle bir göz atın.
Bu yazıyı kim yazdıysa tebrik ederim. Gerek anlatım gerek lisanınız gerçekten çok doğru şekilde anlatmışssınız. özellikle yok dünyayı 3 aile yönetiyort meslesi . en bnasit örneği bize hep seçenekler sunuluyor ve bu seçeneklerde başkalaırının istedikleri seçenekler . bu kadar güzel anlatılamzdı tebkrik ederim. gayet inanılmaz şekilde anlatmışssınız.
Lise Öğrencisiyim TH-cam'dan Gelir kazanmak için bu kadar insan için'den 7-8 kişi bile destek olsa bana birazda olsun moral vermiş olurlar. Şimdiden destek verenlere çok çoook teşekkür ederim hepimizi çok seviyorum cansınız
Lise Öğrencisiyim TH-cam'dan Gelir kazanmak için bu kadar insan için'den 7-8 kişi bile destek olsa bana birazda olsun moral vermiş olurlar. Şimdiden destek verenlere çok çoook teşekkür ederim hepimizi çok seviyorum cansınız
İkisi de harika eserler olmasına rağmen 1984'ün kurgusu, o havanın içerisine insanı sokması ve aksiyonu daha fazla bir roman olmasından dolayı benim de favorim 1984.
İki kitabıda okudum anlattıkları dünyalar bambaşka, ortak noktaları ise totaliter rejim. Bu kitapları seven insanlara fahrenheit 451 ve Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca öneririm. Yaşar Kemal'in anlatımı muhteşem kitabın içinde günümüzden alıntılarda var :) kesinlikle okuyun. Filme Gitmeden Önce kitap yorumlamalarına devam ederse fahrenheit 451 kesin gelir filmleride yapıldı ama lütfen Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca'da bi bakar mısın ?
Ayrıca, Walter Tevis’in Alaycı Kuş romanı da hem 1984’ten hem de Cesur Yeni Dünya’dan esintiler taşıyor ve harika bir hikayesi var. Onu da tavsiye ederim.
1984 kitabı aklıma geldikçe hep son bölümünü anımsıyorum. O kadar dehşet verici bitiyordu ki okuduğum sırada en son kitabı bitirip kapattığımda korkup dolabın en üstüne kaldırmıştım.
Kanka bende suan bitirdim ama o kadar dehşet verici gelmedi,yani tabi kötü oldu ama tahmim edilebilir geldi bana,kitapta son yazan kısımdan sonra birde ek bölüm diye bir kısım var acaba orayı mı kastediyorsun?
Cesur Yeni Dünya öyle zekice yazılmış bir ütopya kitabı ki bitirdikden sonda gerçek anlamda ütopyaların olabileceğine dair bir inanç doğuruyor.Gelecekte ki dünya insanlık için en ufak detayına kadar her şey işlenmiş. Bilimkurgu diye geçiyor fakat ne kadar inanmasak da bi gün o kitapta ki çok şeyin gerçek olacağını düşünüyorum. Onun dışında böyle muhteşem bir hayal gücünü zekice kurgulamak yönetmek gerekir dizi yapımcıları senaristleri görüntü yönetmenleri hiç ugrasmamislar bolca emek verilmeye değer bir yapıtı Black miror tadında bi hale getirebilirlerdi. Başarısız gerçekten de kitabı okumak yeterli.
Yıllar geçtikçe sistemler değişiyor, teknoloji gelişiyor ve insanlık ilerliyor. 1984 ve Cesur Yeni Dünya gibi distopik yapıtlarda ise sistem mutlak doğru kabul ediliyor. Mevcut durum sürdürülmeye ve yenilikten kaçınılmaya çalışılıyor. Yani bu gibi sistemler mevcut zamanında en tepedeki kimse en çok onun işine yarıyor. Dünyada süregelen düzenin aksine güç el değiştirmiyor. Peki, en mükemmel sistemi bulduktan sonra sistemin değişmesine gerek var mıdır? Onların kabul ettirdiği sistemlerinin en iyisi olduğu. Ama asıl sormamız gereken, en mükemmel sistem gerçekten var mı? Belki de asıl mükemmel olan sürekli değişimdir. Akış halinde olmaktır.
iki kitabı da akıcı bir şekilde okudum ve kesinlikle okuyun arkadaşlar. içerik gerçekten iyi olmuş tebrikler. yorumlar da bir arkadaş "Biz" ve "Fahrenheit 451" kitabı önermiş onlarda hemen hemen benzer distopyayı anlatıyor.
Sistemdeki ezber öyle bir hal aldıki paragraf sorularında kendi yorumlarını katıyorlar veya ke di uygunluklarına cümleler yerleştiriyolar sen bu yorumu çıkaramayınca da yanlış sayıyorlar
1984'e Karşı Sevgim Hiç Bitmez Benim İçin En İyi Distopik Kitaplardan Biridir.Cesur Yeni Dünya daha çok olabilir gibi ama dünyanın belli bir kısmında olabilir mesela batı gibi daha kültürel ve teknolojik olarak gelişmiş yerlerde olabilecek bir durum.Doğuda ise 1984 olabilecek gibi gözüküyor.Ayrıca 1984'de eğer düzen yıkılırsa hiçbir şey eskisi gibi olmaz.Çünkü tarih temizlenmiş filtrelenmiş bir halde.Tarihi yıkılan rejimin yaptığını düşündüğünden insanlar o sistemden asla çıkamaz.O sistemi geri kurarlar.Ayrıca artık insanların dilide değiştirilmiştir artık fikirlerini beyan edebilecekleri sözcükler yoktur.Demek istediğim 1984'de distopya süreklidir ve kaçınılmazdır baskı görünür olsada bize onu sevmek öğretilmiştir.
Bahsedilen şeyler tanıdık geliyor. Şuan prototip yada erken erişim versiyonlarını yaşıyoruz. Gelecekte çok daha kötü olma olasılığı var. Bu tarz hikayelerde yaşanmışlıkların izlerini görmek mümkündür. Bu izleri görüp sonrasında yazarlar eleştiriyor. Görsel olarak Cesur yeni dünya daha iyi görünüyor. Umarım bu tarz kötü senaryolar gerçekleşmez.
8:37 de Orwell aslında İngiltere’nin 1.Dünya savaşındaki propoganda savaşını ve oluşturduğu yanlış bilgi düzenini eleştiriyor.Orda kimse baskı altında olduğunu hissetmiyor ve dışardan bakınca biz fark ediyoruz aslında.
1984ü okurken kafamda canlanan videodaki oda yeni cesur dünya tipindeydi. Gerçekten böyle bi oda getiremedim gözümün önüne kitabı okuyalı baya oldu ve sanırım tekrar dönme zamanı
Hangimiz istediğimiz hayatı yaşayabiliyoruzki ? Bence mesele yaşamak isteyeceğin bir hayat çizmek değil de yaşadığın hayatta mutlu olmaya çalışmak. En kaba örnek 》dünya. Dünya da mutlu değilsen ozaman ay a çıkamazsın. Hiç aya çıkmak isteyen gördünmü ? Genelde Aya çıkmaya çalışmak yerine yüksek bi yerden kendini yere atar insanlar. Daha kolay olduğu için. Belki de aya hiç bir zaman ulaşamayacaklarını bildikleri için. Mesela ay a çıkıp yanlız kalmak değil mesela yoğun kalabalığa rağmen yanlız kalabilmek. Yoksa kafanı götürdüğün her yerde baş agrısı da beraberinde gelir.
Ve ben yine bu videoyu telefonumdan izliyorum ve Cem de beni bu içeriklerle uyutuyor 😄 çok güzel bir içerik olmuş. 1984 beni hep ürkütmüştür, özellikle fobiler üzerinden planlanan sorgulama tekniği kan dondurucu ama cesur Yeni Dünya nin günümüze daha yakın olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizi doğrudan izliyorlar ancak biz bundan rahatsızlık duymuyoruz ve işlerimizi kolaylaştırdığı için buna boyun egiyoruz. 🤷
Hayvan çiftliğine de bakmanızı öneririm. George Orwell kendi zamanında ön görmüş olmalı ya da belki de başka liderlere örnek alacakları düşüncelerde sevk etmiş olabilir.
İşin aslı farkındalık.Penceremizin ne adar geniş olduğunu farketmemizden geçiyor . ^ Hmm evet bende böyle düşünüyordum^ demek o ana dair malesef .Farkındalık yaratabilicek anlamlı bir olmuş. Elinize sağlıık.
Ben şöyle düşünüyorum bazı ülkelerin geleceği 1984 gibi olacak Kuzey kore de bunun için iyi bjr örnek diğer ülkelerde Cesur yeni dünya gibi bir geleceğe sahip olucak ve belkide kimse bir distopya da yaşadığını farketmeyecek. İki kitabın yarattığı gelecekler birbirinden hayli farklı olsada dünyada bu iki gelecekte barınacak bence belkide Türkiye vb ülkelere ne bir Avrupa( cyd gibi)ülkesi be de bir Kuzey kore (1984 gibi) haline gelecek
Kanal dahilindeki en müthiş içeriği yapmış olabilirsin. Sonundaki yorumlarına daha çok katılıyorum. 1984 okuması çok daha keyifli ve doğrudan içine çeken bir kitap. İkisi de okunmalı bana göre ve fakat bunlardan biri seçilecekse bu 1984 olmalı. Milyon olmuşsun görüşmeyeli. Tebrikler ediyorum.
1984 kitabı neden anlatırken aklıma bizim halimiz geldi acaba eleştiriyi kabul edemediği gençlerin Silivri soğuktur diye mizah yaptığı ve ülkede zenginin daha zengin fakirin daha fakir olmasında işin cabası kitap tam bizlikmiş
" Bence ülkeler bizi bırakmalı bu boynumuzdaki zincirleri koparabilsek dünya çok daha iyi bi yer olurdu. İstediğimiz ülkeye gitmeli yeni insanlar tanımalıyız. Hemde milyonlarca paraya ihtiyacımız olmadan sadece karnımızı bize yetecek kadar doyurarak. Bu çağda beni üzen tek şey bu ve kırgın yitip gideceğim bu dünyadan. Hem de benim yerime kararlar veren hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlar uğruna.
1984 romani sadece nazi Almanyasi ve Sovyet Rusiyasinin idareetme bicimini anlatmiyor, suan yasadigimiz ulkelerdeki sorunlar icin de halen cok aktuel. Misal Azerbaycan, gitdikce ona benzeyen Turkiye gozumuzun onunde
En sevdiğim kitaptır Cesur yeni dünya. Filmi, dizisini izlemedim. İzlemeyi düşünmüyorum çünkü hayal ettiğim dünya yıkılmasını istemiyorum. Videoda bahsedilmesi çok hoşuma gitti çünkü çevremde okuyan yoktu.
Cesur yeni dünya kitabı gerçekten çok iyidir dizisinin olduğunu bilmiyordum çok şaşırdım ama kötü olduğunu öğrenince üzüldüm umarım bi gün filmi çekilir
Evet kıyas anlatım güzel birde HÜSEYİN HAKKI KAHVECİ BEYİN KİTAPLARINI OKUYUN AYDINLANIRSINIZ. UYANIŞ SON KİTABI. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Cesur yeni dünyadaki modeli uygulayıp kurtuluşa gidebiliriz kanaatimce çünkü insanlar mutsuzsa düşünür düşündükçe gelişir geliştikçe duygusuzlaşır duygusuzlaştıkça dünyaya zarar verir. Bunun yerine gelişmeye ihtiyaç duymadan kendimizi mutlu sanmamız hem dünyamız hem de bizim için daha iyi olur. Eğer şartlanmayı kırıp düşünmek, üzülmek isteyen varsa kitapta olduğu gibi sorgulayan insanların olduğu adaya gidebilir. Şu an ki yaşamımızda olduğu gibi herkesin kendini alfa çift + sanmasına gerek yok.Epsilon epsilondur alfa olamaz en azından mutlu olsunlar ya da kendilerini mutlu sansınlar özgür olamasalarda
yakın olmak değil kuzey kore 1984 distopyasını yaşıyor tüm dünya aynı şeyleri aynı anda yaşamasada çoğu farklı toplumlarda farklı yerlerde gerçekleşiyor...sınıflar sadece kesin bir çiizgi ile belli değil
Lise Öğrencisiyim TH-cam'dan Gelir kazanmak için bu kadar insan için'den 7-8 kişi bile destek olsa bana birazda olsun moral vermiş olurlar. Şimdiden destek verenlere çok çoook teşekkür ederim hepimizi çok seviyorum cansınız
Arkadaşlar videoyu editlerken 1984 filminin ve Cesur Yeni Dünya dizisinin görüntülerini kullandım. 1984 filmi fena değil, Cesur Yeni Dünya dizisiyse bi hayli kötü. Merak ediyorsanız izlemek yerine mutlaka kitapları okuyun.
Keşke kitaplardan spoiler var mı yok mu söyleseydin. Belki vardır diye kaydettim sonra izlerim artık.
videonun sonuna charlie chaplinin diktatör filminin son sahnesine koysaymısın keşke, çok iyi olurdu
hocam eğer film gibi oyunlar istiyorsanız Metal Gear Solid serisine bir göz attın serinin 5. oyunu kamera açıları ve aksiyonu çok iyi, konsept olarakta 1984 ve Moby Dick kitabını kullanmış, kesinlikle bir göz atın.
Bu yazıyı kim yazdıysa tebrik ederim. Gerek anlatım gerek lisanınız gerçekten çok doğru şekilde anlatmışssınız. özellikle yok dünyayı 3 aile yönetiyort meslesi . en bnasit örneği bize hep seçenekler sunuluyor ve bu seçeneklerde başkalaırının istedikleri seçenekler . bu kadar güzel anlatılamzdı tebkrik ederim. gayet inanılmaz şekilde anlatmışssınız.
Görüntüler hangi filmlerden alındı acaba
Cem cidden çok iyi anlatmışsın. Sadece günümüzde ilgi çeken şeyleri eleştiren bir youtuber dan daha fazlasın benim için. Kitap yorumlamaya devam et
Lise Öğrencisiyim TH-cam'dan Gelir kazanmak için bu kadar insan için'den 7-8 kişi bile destek olsa bana birazda olsun moral vermiş olurlar. Şimdiden destek verenlere çok çoook teşekkür ederim hepimizi çok seviyorum cansınız
Fahrenheit 451 ve Biz'i de ekleyip kara dörtlemeyi tamamlasaydın keşke 🙃
“The Giver” da eklenebilir bu 4’lüye 👍
@@toprakbabacan4603 beşli olur öyle 😳
@@-shiba42-28 e yani?
kallokain' de eklenebilir
@@bnumy 🔄🦍🔄
Kaliteli ve özgür bir insansın. Çevrendeki insanları aydınlatmaya çalıştığın için teşekkür ederim.
Kitap yorumlaması baya iyi olmuş bence devam etmelisin
Lise Öğrencisiyim TH-cam'dan Gelir kazanmak için bu kadar insan için'den 7-8 kişi bile destek olsa bana birazda olsun moral vermiş olurlar. Şimdiden destek verenlere çok çoook teşekkür ederim hepimizi çok seviyorum cansınız
İkisi de harika eserler olmasına rağmen 1984'ün kurgusu, o havanın içerisine insanı sokması ve aksiyonu daha fazla bir roman olmasından dolayı benim de favorim 1984.
İki kitabıda okudum anlattıkları dünyalar bambaşka, ortak noktaları ise totaliter rejim. Bu kitapları seven insanlara fahrenheit 451 ve Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca öneririm. Yaşar Kemal'in anlatımı muhteşem kitabın içinde günümüzden alıntılarda var :) kesinlikle okuyun. Filme Gitmeden Önce kitap yorumlamalarına devam ederse fahrenheit 451 kesin gelir filmleride yapıldı ama lütfen Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca'da bi bakar mısın ?
Ayrıca, Walter Tevis’in Alaycı Kuş romanı da hem 1984’ten hem de Cesur Yeni Dünya’dan esintiler taşıyor ve harika bir hikayesi var. Onu da tavsiye ederim.
10:07 tıpkı her film/dizinin eğlenceli olması gerekmediği gibi . Bazen sıkılmalıyız.
2 kitabı da okuduktan sonra bir daha asla eskisi gibi haber izleyemedim. Çünkü olan her olayda birşeyler şüpheli geliyor.
İnanasın gelmiyor
Aynısı
1984 kitabı aklıma geldikçe hep son bölümünü anımsıyorum. O kadar dehşet verici bitiyordu ki okuduğum sırada en son kitabı bitirip kapattığımda korkup dolabın en üstüne kaldırmıştım.
Bende korkup en altlarına koydum ve şu an bulamıyorum
Çoğu distopya böyle sonlarla bittiği için kanıksadım artık.
Kanka bende suan bitirdim ama o kadar dehşet verici gelmedi,yani tabi kötü oldu ama tahmim edilebilir geldi bana,kitapta son yazan kısımdan sonra birde ek bölüm diye bir kısım var acaba orayı mı kastediyorsun?
Cesur Yeni Dünya öyle zekice yazılmış bir ütopya kitabı ki bitirdikden sonda gerçek anlamda ütopyaların olabileceğine dair bir inanç doğuruyor.Gelecekte ki dünya insanlık için en ufak detayına kadar her şey işlenmiş. Bilimkurgu diye geçiyor fakat ne kadar inanmasak da bi gün o kitapta ki çok şeyin gerçek olacağını düşünüyorum. Onun dışında böyle muhteşem bir hayal gücünü zekice kurgulamak yönetmek gerekir dizi yapımcıları senaristleri görüntü yönetmenleri hiç ugrasmamislar bolca emek verilmeye değer bir yapıtı Black miror tadında bi hale getirebilirlerdi. Başarısız gerçekten de kitabı okumak yeterli.
Sonunda 1984’ü okumayı Cesur Yeni Dünyaya göre daha keyifli bulan birisiyle karşılaştım.
Yıllar geçtikçe sistemler değişiyor, teknoloji gelişiyor ve insanlık ilerliyor. 1984 ve Cesur Yeni Dünya gibi distopik yapıtlarda ise sistem mutlak doğru kabul ediliyor. Mevcut durum sürdürülmeye ve yenilikten kaçınılmaya çalışılıyor. Yani bu gibi sistemler mevcut zamanında en tepedeki kimse en çok onun işine yarıyor. Dünyada süregelen düzenin aksine güç el değiştirmiyor. Peki, en mükemmel sistemi bulduktan sonra sistemin değişmesine gerek var mıdır? Onların kabul ettirdiği sistemlerinin en iyisi olduğu. Ama asıl sormamız gereken, en mükemmel sistem gerçekten var mı? Belki de asıl mükemmel olan sürekli değişimdir. Akış halinde olmaktır.
Değişmeyen tek şey değişimdir.
İlk 1 saatte gösterim- tıklama oranı düşük olunca hemen kapak fotosunu daha GÜZEL bişeyle dğeiştiren koca yürekli cem
Artık iletişim yok iletişim araçları var.
- Jean Luc Godard -
iki kitabı da akıcı bir şekilde okudum ve kesinlikle okuyun arkadaşlar. içerik gerçekten iyi olmuş tebrikler. yorumlar da bir arkadaş "Biz" ve "Fahrenheit 451" kitabı önermiş onlarda hemen hemen benzer distopyayı anlatıyor.
Cesur yeni dünya kitabını okuduktan sonra diziyi izledim ve her zaman ki gibi kitap çok daha iyiydi
Sistemdeki ezber öyle bir hal aldıki paragraf sorularında kendi yorumlarını katıyorlar veya ke di uygunluklarına cümleler yerleştiriyolar sen bu yorumu çıkaramayınca da yanlış sayıyorlar
İzlediğim en iyi videon. Tebrikler çok güzel anlatmışsın
Elysium:Yeni Cennet benim çok hoşuma gitti.
1984'e Karşı Sevgim Hiç Bitmez Benim İçin En İyi Distopik Kitaplardan Biridir.Cesur Yeni Dünya daha çok olabilir gibi ama dünyanın belli bir kısmında olabilir mesela batı gibi daha kültürel ve teknolojik olarak gelişmiş yerlerde olabilecek bir durum.Doğuda ise 1984 olabilecek gibi gözüküyor.Ayrıca 1984'de eğer düzen yıkılırsa hiçbir şey eskisi gibi olmaz.Çünkü tarih temizlenmiş filtrelenmiş bir halde.Tarihi yıkılan rejimin yaptığını düşündüğünden insanlar o sistemden asla çıkamaz.O sistemi geri kurarlar.Ayrıca artık insanların dilide değiştirilmiştir artık fikirlerini beyan edebilecekleri sözcükler yoktur.Demek istediğim 1984'de distopya süreklidir ve kaçınılmazdır baskı görünür olsada bize onu sevmek öğretilmiştir.
Son 5 aydır 1984 kitabına fena halde sardım 4 kez okudum ve şimdi bu video müthiş,
2 kitabı da okumuştum anlatımınız ve değindiğimiz konular çok güzel olmuş. Böyle kitap yorumlarının devamı dileyi ile
Abi matematik hocamın bizi eğitirken değindiği bütün konulara değinmişsin.ne kadar haklı olduğunu bir kere daha anladım
Matematik hocaları kraldır
Bahsedilen şeyler tanıdık geliyor. Şuan prototip yada erken erişim versiyonlarını yaşıyoruz. Gelecekte çok daha kötü olma olasılığı var. Bu tarz hikayelerde yaşanmışlıkların izlerini görmek mümkündür. Bu izleri görüp sonrasında yazarlar eleştiriyor. Görsel olarak Cesur yeni dünya daha iyi görünüyor. Umarım bu tarz kötü senaryolar gerçekleşmez.
8:37 de Orwell aslında İngiltere’nin 1.Dünya savaşındaki propoganda savaşını ve oluşturduğu yanlış bilgi düzenini eleştiriyor.Orda kimse baskı altında olduğunu hissetmiyor ve dışardan bakınca biz fark ediyoruz aslında.
Bence ikisinin mikemmel (!) bir karışımını yaşıyoruz şu an..
Şahsen 1984 kitabını okumalarını, Cesur Yeni Dünya'nın dizisini izlemelerini öneririm gençlere..
1984ü okurken kafamda canlanan videodaki oda yeni cesur dünya tipindeydi. Gerçekten böyle bi oda getiremedim gözümün önüne kitabı okuyalı baya oldu ve sanırım tekrar dönme zamanı
Cesur yeni dünya*
Videoyu şimdi izledim ve Cesur Yeni Dünya kitabını bugün okumuştum iyi denk geldi
bu videoyu beğendim. "SİSTEM"e eleştirel yaklaşman ve bu kitapları değerlendirmen güzel.
Videoların giderek güzelleşiyor sanki
bu tarz videolarda insanlarda bir şeyler uyandırıyor böyle videolar devamı gelmeli bence.
Son zamanlarda kanalda yapılan en iyi inceleme bu olabilir. Emeğine sağlık
Hangimiz istediğimiz hayatı yaşayabiliyoruzki ? Bence mesele yaşamak isteyeceğin bir hayat çizmek değil de yaşadığın hayatta mutlu olmaya çalışmak. En kaba örnek 》dünya. Dünya da mutlu değilsen ozaman ay a çıkamazsın. Hiç aya çıkmak isteyen gördünmü ? Genelde Aya çıkmaya çalışmak yerine yüksek bi yerden kendini yere atar insanlar. Daha kolay olduğu için. Belki de aya hiç bir zaman ulaşamayacaklarını bildikleri için. Mesela ay a çıkıp yanlız kalmak değil mesela yoğun kalabalığa rağmen yanlız kalabilmek. Yoksa kafanı götürdüğün her yerde baş agrısı da beraberinde gelir.
Ve ben yine bu videoyu telefonumdan izliyorum ve Cem de beni bu içeriklerle uyutuyor 😄 çok güzel bir içerik olmuş. 1984 beni hep ürkütmüştür, özellikle fobiler üzerinden planlanan sorgulama tekniği kan dondurucu ama cesur Yeni Dünya nin günümüze daha yakın olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizi doğrudan izliyorlar ancak biz bundan rahatsızlık duymuyoruz ve işlerimizi kolaylaştırdığı için buna boyun egiyoruz. 🤷
0:52 biraz tanıdık geldi sanki..
Bence dünya genel olarak Cesur Yeni Dünya'daki gibi bir ütopyaya doğru ilerliyor ama Türkiye bugün 1984'tekine benzer bir simülasyonu yaşıyor
Yine harika bir video olmuş eline sağlık.
ZAMYATİN - BİZ Kitabına da bakabilirsiniz. Anlatılan iki kitabın da esinlendiği bir kitap, bu türün ilk örneği yani.
Fahrenheit 451 romanını da ekleyebilirdik bunlara.
VERSUS olayı harika olmuş... süper bir fikir...
2 gün önce cesur yeni dünya hakkında neden yapım yok diyordum.Çıkarmışlar tüh be!
Okuma alışkanlığımı ütopya ve distopya kitapları ile kazandım. Bu iki eserin ve yamyatin'in biz'inin bende yeri ayrı.
Hayvan çiftliğine de bakmanızı öneririm. George Orwell kendi zamanında ön görmüş olmalı ya da belki de başka liderlere örnek alacakları düşüncelerde sevk etmiş olabilir.
Cem artık bence kurtlar vadisi incelemesi çekmelisin
İşin aslı farkındalık.Penceremizin ne adar geniş olduğunu farketmemizden geçiyor .
^ Hmm evet bende böyle düşünüyordum^ demek o ana dair malesef .Farkındalık yaratabilicek anlamlı bir olmuş. Elinize sağlıık.
Çok kaliteli video, tebrikler
Oha bu nasıl bir tesadüf Cesur Yeni Dünya'yı bitirmeme 40 sayfa kala attığın videoya bak. (1984'ü de okudum bu arada)
Ben şöyle düşünüyorum bazı ülkelerin geleceği 1984 gibi olacak Kuzey kore de bunun için iyi bjr örnek diğer ülkelerde Cesur yeni dünya gibi bir geleceğe sahip olucak ve belkide kimse bir distopya da yaşadığını farketmeyecek. İki kitabın yarattığı gelecekler birbirinden hayli farklı olsada dünyada bu iki gelecekte barınacak bence belkide Türkiye vb ülkelere ne bir Avrupa( cyd gibi)ülkesi be de bir Kuzey kore (1984 gibi) haline gelecek
9:19 = Dış Mihraklar ve Ak Troller
emeğinize sağlık
Kanal dahilindeki en müthiş içeriği yapmış olabilirsin.
Sonundaki yorumlarına daha çok katılıyorum. 1984 okuması çok daha keyifli ve doğrudan içine çeken bir kitap. İkisi de okunmalı bana göre ve fakat bunlardan biri seçilecekse bu 1984 olmalı.
Milyon olmuşsun görüşmeyeli. Tebrikler ediyorum.
ben 1984 grafik romanını okudum çok korkunçtu 🥺şimdi analizi dinlemeye geldim
Küresel ısınma? Güneş radyasonu? Özgürlük? Ne diyorsun dostum benim ülkemde 5 gündür şarkı sözü tartışılıyor ne anlatıyorsun.
Ne şarkısı ben olayı bilmiyorum
@@marin3051 sezen aksunun eski bi şarkısında adem ve havva için bir şeyler söylemiş bakabilirsin
@@sudes2742 peki teşekkürler
Cesur yeni dünyayı ve 1984'ü izleyip geldim , efsanelerdi .
Kenan arkadaş olalım mu
1984 kitabı neden anlatırken aklıma bizim halimiz geldi acaba eleştiriyi kabul edemediği gençlerin Silivri soğuktur diye mizah yaptığı ve ülkede zenginin daha zengin fakirin daha fakir olmasında işin cabası kitap tam bizlikmiş
Böyle videoları hep görmek istiyorum. 1984 ve Yeni Dünya dan hangisini seçmek istersiniz arasında kaldık çünkü.
Hiç biri
" Bence ülkeler bizi bırakmalı bu boynumuzdaki zincirleri koparabilsek dünya çok daha iyi bi yer olurdu. İstediğimiz ülkeye gitmeli yeni insanlar tanımalıyız. Hemde milyonlarca paraya ihtiyacımız olmadan sadece karnımızı bize yetecek kadar doyurarak. Bu çağda beni üzen tek şey bu ve kırgın yitip gideceğim bu dünyadan. Hem de benim yerime kararlar veren hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayanlar uğruna.
1984 romani sadece nazi Almanyasi ve Sovyet Rusiyasinin idareetme bicimini anlatmiyor, suan yasadigimiz ulkelerdeki sorunlar icin de halen cok aktuel. Misal Azerbaycan, gitdikce ona benzeyen Turkiye gozumuzun onunde
4:55 bu kısım türkiyeyi kapsıyo sandece sünyada böyle değil
Yaptığınız en anlamlı içerik olmuş. Gerçekten tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. 👏👏 👏
1984 kitabını daha yeni bitirdim ve sen böyle bir video yapiyorsun
Cok güzel olmuş kaliteli olmuş cidden
İlk roman bana bir yeri hatırlatıyor (Türkiye de doğup büyüyorum)
1984 Beni daha depresif bir hale getirmişti ya.
En sevdiğim kitaptır Cesur yeni dünya. Filmi, dizisini izlemedim. İzlemeyi düşünmüyorum çünkü hayal ettiğim dünya yıkılmasını istemiyorum. Videoda bahsedilmesi çok hoşuma gitti çünkü çevremde okuyan yoktu.
Cesur yeni dünya kitabı gerçekten çok iyidir dizisinin olduğunu bilmiyordum çok şaşırdım ama kötü olduğunu öğrenince üzüldüm umarım bi gün filmi çekilir
Son zamanlarda izlediğin en iyi videolardan biri!
Hem okumadan önce hem de sonrasında izlenmesi gereken bir video.
Barış Özcan klasmanında bir video çekmişsin
Evet kıyas anlatım güzel birde HÜSEYİN HAKKI KAHVECİ BEYİN KİTAPLARINI OKUYUN AYDINLANIRSINIZ. UYANIŞ SON KİTABI. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
5:08 katılıyorum👍
Abi Marvel ve Dc çizgi romanlarıyla ilgili video yapabilirmisin
Yine harika bir video
Harika bir konu harika bir anlatım cem 👍
Az once arka sokaklarda babani gordum dedim bi kac video izleyeyim
Cesur yeni dünyadaki modeli uygulayıp kurtuluşa gidebiliriz kanaatimce çünkü insanlar mutsuzsa düşünür düşündükçe gelişir geliştikçe duygusuzlaşır duygusuzlaştıkça dünyaya zarar verir. Bunun yerine gelişmeye ihtiyaç duymadan kendimizi mutlu sanmamız hem dünyamız hem de bizim için daha iyi olur. Eğer şartlanmayı kırıp düşünmek, üzülmek isteyen varsa kitapta olduğu gibi sorgulayan insanların olduğu adaya gidebilir. Şu an ki yaşamımızda olduğu gibi herkesin kendini alfa çift + sanmasına gerek yok.Epsilon epsilondur alfa olamaz en azından mutlu olsunlar ya da kendilerini mutlu sansınlar özgür olamasalarda
Cesur Yeni Dünyayı distopya olarak görmeyen biri daha xd, katılıyorum
Kurtuluş derken? Bir distopyayı mı övüyorsunuz cidden. Kahrolsun liberalizm.
@@enesylmaz6999 Perspektif :)
Tam da 1984 ü okurken geldi video :)
Çok güzel video yapmışsın bravo
3:59 aaaaa Klaus lan sen ne ariyon orda
"Kingsman 3" Başlanğıc" incelemesi gelsin lütfen❤
Hocam emegine saglik, cok kaliteli video olmus
Olmak istediğimiz cesur yeni Dünya olduğumuz 1984
Kitapları daha çok anlatmalısın çok iyi video ✅
yakın olmak değil kuzey kore 1984 distopyasını yaşıyor tüm dünya aynı şeyleri aynı anda yaşamasada çoğu farklı toplumlarda farklı yerlerde gerçekleşiyor...sınıflar sadece kesin bir çiizgi ile belli değil
Vizyondaki tüm filmlere gittim diye bi video çek reis
İthakinin kara dörtlemesinin incelemesi de gelirse harika olur. Güzel yorumlamışsın 👊🏻
Körlük ve Hayvan Çiftliği gibi başyapıtlarında videsounu çeker misin? :d
Ses tonun ve diksiyonun çok iyi gerçekten. Eğitim almadan böyleyse şanslıymışsın, eğitim aldıysan da helal olsun 😄
Seslendirmen babasi
@@Laura-fx2rg belli zaten var bi profesyonellik:D
Babası seslendiriyor
Abi kitabı okumadan önce diye kanal açsan izlerim
Bence cesur yeni dünya kitabını yaşıyoruz
Harika konsept! Ben de ara ara bunu düşünürdüm. 1984 çok iyi kitap btw
Lise Öğrencisiyim TH-cam'dan Gelir kazanmak için bu kadar insan için'den 7-8 kişi bile destek olsa bana birazda olsun moral vermiş olurlar. Şimdiden destek verenlere çok çoook teşekkür ederim hepimizi çok seviyorum cansınız
Daha çok kitap ve oyun incelemesi gelsin!
1984te yaşıyoruz knk ince biz çizgide iyi yürümüşsün...
yaşam taşı: kralsız ülke kitabını öneririm mesela :)
Günlerdir beynimi kurcalıyan video
9:02 dıj güjler deseydin daha etkili olabilirdi🥲
Bu iki kitabı da okudum ve ikiside mükemmeldi gerçekten
güzel videoydu bu tarz videolar daha çok gelsin
3:13 amaaan fordum sdhsjsdjdfkf