İlaçsız Olarak Travmatik Olaylardan İyileşebilmek Mümkün mü?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 ก.ย. 2024
  • Dr. Nil Z. Gurel Meta’da AR/VR üzerinde yenilikçi sağlık teknolojileri alanında araştırmacı bilim kadını olarak çalışmaktadır. Lisansını Boğaziçi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, yüksek lisansını Maryland Üniversitesi, doktorasını ise Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde yapti. Yan dallarını Film Çalışmaları ve Biyomedikal Mühendisliği alanlarında tamamladı. Doktora sonrası araştırmalarını UCLA David Geffen Hastanesi’nde kalp hastalıkları için elektriksel uyarım üzerine, doktorasını travma sonrası stres bozukluğu tanı ve tedavisi için elektriksel uyarım ve yeni teknolojiler üzerine yapti. Doktora ve doktora sonrası boyunca pek çok konferanstan yayın ödülleri, devlet ve vakıf fonlarından araştırma bursları aldı. MIT tarafından ‘Yükselen Yıldız’ ve Caltech tarafindan ‘Genç Araştırmacı’ unvanlarına layık görüldü.
    Bio:
    Dr. Nil Z. Gurel is a Biosensor Research Scientist at Meta Reality Labs. She works on novel health sensing technologies intercepting future AR/VR products. Previously, she was a Postdoctoral Fellow at David Geffen School of Medicine, at UCLA Cardiac Arrhythmia and Neurocardiology Research Center. She received her Ph.D. from Georgia Tech, her M.S. from University of Maryland as a Clark Fellow, and her B.S. from Bogazici University, all in Electrical and Computer Engineering, with minors in Film Studies and Biomedical Engineering. Her postdoctoral research focused on sudden cardiac death and bioelectronic control of ventricular arrhythmias, and doctoral research involved noninvasive vagal nerve stimulation (nVNS) in the context of PTSD. Her research has combined noninvasive sensors and signal processing to develop digital biomarkers to guide PTSD treatment. The results were found to be sufficiently compelling by the FDA to accelerate the use of nVNS as a treatment for PTSD. For postdoctoral studies, she received NRSA T32 and NSF ASEE Fellowships. She is the recipient of multiple paper awards from IEEE Engineering in Medicine Biology, Body Sensor Networks Biomedical Health Informatics Conferences. She was recognized as a Rising Star in EECS by MIT, a Young Investigator by Caltech.
    -
    Diğer kariyer sohbetleri için / Watch our other broadcasts bit.ly/cpathsca...
    Diğer kariyer sohbetlerinden kesitler için/Watch Career Talks clips bit.ly/cpathsca...
    Kariyer sohbetlerini takip etmek için/ To get Career Talks reminders: bit.ly/cpathsca...
    Spotify’dan bizi takip etmek için / Follow us on Spotify: bit.ly/kesisen...
    Hakkımızda
    Kesişen Yollar Derneği, eğitim ve sosyal hizmet alanlarında Türkiye’ye yönelik çeşitli projeler geliştirmekte ve etkinlikler düzenlemektedir. Bu projeler ve etkinliklerdeki amacımız eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmak ve bunu yaparken de bambaşka dünyaları ve farklı hayat tarzlarını kesiştirmek, birbirimizden öğrenmek, esinlenmek ve birbirimize ilham kaynağı olmak. Her şeyin başı eğitim fakat biz bunun farklılıklara saygıyı, hoşgörüyü, empatiyi ve sosyal sorumluluk bilincini aşılayan bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Bu inancı bizimle paylaşan ve bize destek olmak isteyen, etnik kökeni, inancı, siyasi görüşü, cinsiyeti, cinsel yönelimi ve yaşı ne olursa olsun herkesle ortak bir paydada buluşabileceğimize inanıyoruz.
    About
    As Crossing Paths, our goal is to inspire young people from Turkey and support their career development by organizing projects and events in the areas of education and social responsibility. We aim to reduce inequality of opportunity in education by projects we organize. We believe, we can achieve this best by crossing different worlds and lifestyles. As the Crossing Paths family, we always celebrate diversity. We believe, education instills respect to differences, tolerance, empathy and it is the common denominator that brings people together, regardless of ethnicity, political view, sex, sexual orientation, age, religion..
    Sosyal Medya ve İletişim / Follow us on social media : allmylinks.com...
    Bize destek olmak için / Help promote equality in education: bit.ly/cpathsdo...

ความคิดเห็น •