Adevăruri despre trecut: Tineret, mândria ţării (@TVR1)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 พ.ค. 2019
  • Ediţia emisiunii Adevăruri despre trecut difuzată sâmbătă, 18 mai, de la ora 12:30, la #TVR1, când Carmen Bărbulescu şi echipa emisiunii ne-au propus un documentar despre viaţa de student din timpul comunismului. Episoadele emisiunii sunt online: bit.ly/AdevaruriDespreTrecut
    Studenția este considerată una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții. Dar, pe vremea comuniștilor, viața de student avea particularitățile și ciudățeniile ei. În documentarul “Tineret, mândria țării” aflăm de la foștii studenți Vasile Șeicaru (educație fizică), Claudiu Bleonț (actorie), Răzvan Cucui (construcții), Gabrela Barbu (medicină) și Theresa Balaban (filologie) cât de dificilă, dar și plină de haz și peripeții era viața de căminist, cum erau sesiunile și examenele. De asemenea, vorbim și despre armata fetelor în timpul facultății, despre distracțiile la modă din acele vremuri și repartițiile obigatorii la locul de muncă.
    / fantvr1
    www.tvr.ro
    www.tvrplus.ro
    / tvrcanaluloficial
    Toate drepturile de proprietate intelectuala apartin TVR. Continutul nu poate fi copiat, postat pe nici nu canal media online sau pe retele sociale fara acordul TVR.
    TVR este marca inregistrata si este protejata.

ความคิดเห็น • 158

  • @user-mk5wv8wg8p
    @user-mk5wv8wg8p 4 หลายเดือนก่อน +1

    Sincer , chiar am fost mândria țării, doamnee, pentru un 5 trebuia să stim matematică ca unu cu facultate 🥺🥺🥺 la fizică profesorul ne făcea chinezi ,,in camine era o viață de ghetou, masă cu program carte in săli tot cu program ,pedagogi bețivi, și niste eleve rele de musca, mamă, mamă 😄😄😄

  • @tomswan3401
    @tomswan3401 5 ปีที่แล้ว +21

    04:00 treaba mare in pungi si aruncä pe geamuri...
    16:05 omagiu, intelepciunea lui ceascä.

  • @damianhoratiu2287
    @damianhoratiu2287 5 ปีที่แล้ว +18

    Felicitări și pentru acest episod. Excelente momentele brigăzilor artistice studențești, semn că se știa foarte bine și pe atunci care e situația. Prestația profesorilor de atunci mi se pare supraapreciată- poate și unde nu existau prea multe căi alternative de informare și ce spunea profu' era lege. Dar dacă ar fi fost profesori atât de buni, și universitățile ar fi fost de elită și, pe cale de consecință, și produsul lor final- absolvenții, ar fi fost dintre cei care să reușească să scoată țara din marasmul comunist. Dacă ar fi fost profesori pe jumătate atât de buni pe cât se spune nu ar fi ieșit promoțiile de intelectuali servili, gata să bată din palme la trecerea lui ceașcă și să-i cânte imnuri de slavă. Iar absolvenții aceia ar fi făcut ceva din țara asta- or ea a fost, este și va rămâne codașa între țările europene la toate capitolele de civilizație.

    • @damianhoratiu2287
      @damianhoratiu2287 5 ปีที่แล้ว +5

      @Ion Alexandru PAUN Cred că ai stat o jumătate de zi ca să scrii cârnatul ăsta prolix de mai sus. Nu am să răspund punctual, ar însemna să-mi pierd toată ziua degeaba. Doar 4 remarci: 1) toți olimpicii noștri au fost, sunt și vor fi niște benzi de redat formule și de calculat probleme scolastice, artificiale, fără legătură cu realitatea; de aceea, când ies pe piața liberă, prin lume, sunt niște foarte buni executanți de nivel mediu, niște curele de transmisie, dar nu genii, n-o să apară dintre ei un Gates sau un Einstein; idem cu toate "marile" noastre realizări de doi bani din vremea lui ceașcă; 2) Generalizezi când te pronunți asupra tuturor elevilor de azi; în general nostalgicii ceaușiști au tendința asta de a crede că numai ei au fost deștepți și că singurii elevi buni erau triștii din vremea aceea, mânați poate de unul ca tine la mitingurile alea de pupat în cur pe ceaușilă; sunt elevi și sunt școli foarte bune și astăzi, care fac treabă mult mai bună decât ambuscații din vremea comunismului; 3) Ideea asta că stăpânul trebuie să-ți dea voie e tipică pentru gândirea rudimentară a celor care cred că viața bună e când te mână stăpânul cu biciul și-ți spune ce și cum să faci; pentru oameni primitivi poate că e singura lor rațiune de a fi, numai că ar trebui să înțelegeți și voi că pentru majoritatea asta nu e viață de om, ci de animal în coteț- poate că vouă vă place existența de porc în coteț, nouă nu; 4) Nu am absolut nici un respect pentru acel gunoi uman murdar, împuțit, subuman și animalic care a fost ceaușescu și tot neamul lui de cordiți; cred că a scăpat mult prea ușor, el și ai lui, pentru răul imens făcut României; dragnea și gașca sunt urmașii lui ceaușescu, au același sistem de gândire, aceeași necinste funciară, același primitivism animalic- dealtfel, provin cam din aceeași vatră etno-folclorică, din aceeași regiune și subcultură.

    • @damianhoratiu2287
      @damianhoratiu2287 5 ปีที่แล้ว

      @Ion Alexandru PAUN Îmi pare rău, dar vorbești numai prostii și suferi de diaree scripturală. Am altele mai bune de făcut decât să răspund unui frustrat nostalgic după vremurile când ceaușcă îl mâna ca pe o vită/ Despre ceaușilă- trebuia să-i fie ras tot neamul, și încă tot n-ar fi fost deajuns. Olimpicii români sunt exact asta, niște mediocri care știu formule pe de rost. Chiar nu mă interesează că tac-tu a ieșit, din ultimul troglodit inginer- pe vremea lui ceașcă toți porcarii și ciurdarii au devenit ingineri. Și nu, Laplace n-a fost olimpic la matematică, farsele astea s-au organizat mai ales cu tam-tam-ul țărilor socialiste.

    • @damianhoratiu2287
      @damianhoratiu2287 5 ปีที่แล้ว +2

      @Ion Alexandru PAUN Nene, ești agresiv și mitocan. Pe de altă parte, văd foarte bine ce școală ai făcut după numărul mare de greșeli gramaticale, de ortografie și exprimare pe care le comiți. E un trend la toți nostalgicii lui ceșcuță: să se dea mari cu câtă școală au făcut ei, dar ce să vezi- din felul în care scriu vezi că sunt semianalfabeți. Asta e calitatea școlii sub ceaușilone.

    • @Robert21432
      @Robert21432 5 ปีที่แล้ว

      @Ion Alexandru PAUN A trebuit să mai scriu un comentariu, datorită faptului că sunt pe telefon. Revin, la cele mentionate. Olimpicii, ajung la aceste rezultate datorită lor si pasiunii pt. materia respectivă. Multi sunt impusi si de părinți și au posibilitati mai mari pt. a ținti mai sus decât alții. Dacă ești olimpic, nu inseamna neaparat ca esti si geniu. Sunt multi matematicieni cu medalie Fields, care nu au pășit la IMO.
      Am sa las treaba cu olimpicii, pt. ca nu are rost sa laud realizările altora cum o faci tu. Ai dat cu cărămidă in piept, mult si prost. Ai menționat atata de olimpici si l-ai jignit pe OP, de parcă tu ai fost 3 medaliat la IMO, IOI, IPhO.

    • @Robert21432
      @Robert21432 5 ปีที่แล้ว

      @Ion Alexandru PAUN Aveti dreptate. Se poate observa, ca Horatiu nu are experienta si nici nu este informat cu organizarea lotului olimpic si nivelul de dificultate al problemelor. Da, omul cand nu are idee despre ce vorbeste, spune numai prostii. Dar, nici sa fie jignit. Ii se poate arata ca a gresit. Daca nu accepta, asta e. Nu toti avem aceleeasi principii. Ca da am avea, atunci ar curge lapte si miere in lumea asta.

  • @constantapopa7575
    @constantapopa7575 ปีที่แล้ว +1

    Bine înțeles că oamenii sunt importanți pentru țară

  • @constantapopa7575
    @constantapopa7575 ปีที่แล้ว +2

    Ce timpuri au prins unii

  • @lilianablache3853
    @lilianablache3853 5 ปีที่แล้ว +4

    Ma bucur fff mult de acest reportaj, numai asa poate vedea si copiii nostri prin ce am trecut pe vremea lui ceasca .

  • @marinicat.8662
    @marinicat.8662 ปีที่แล้ว

    12:08 ...trist dar adevarat

  • @pompiliusangerean9143
    @pompiliusangerean9143 4 ปีที่แล้ว +2

    6:47 >>> Complexul studențesc „Observator”, cart. Zorilor, Cluj-Napoca...
    6:54 >>> În fundal se vede (clădirea înaltă) Spitalul Clinic de Recuperare.

  • @nastasecarmennastase4327
    @nastasecarmennastase4327 5 ปีที่แล้ว +17

    Cite amintiri!
    Pacat ca eram sub dictatura!
    Complimente pentru acest video documentar!

    • @adrianobasy5797
      @adrianobasy5797 4 ปีที่แล้ว +1

      Neajunsurile acelor vremi , nu se datorau in intregime partidului de guvernamant ,zis PCR .Neajunsurile erau factorii unei reactii in lant .
      1)Ceausescu mersese prea departe cu industrializarea .
      2) Oameni ( unii ) de langa Ceausescu il indemnau sa mearga asa de departe , facand jocul occidentului , unii si URSS altii.
      3) Occidentul urmarea daramarea comunismului si il folosea pe unul ca Ceausescu , incurajand-ul sa faca o industrializare fortata , stiind ca intr-o buna zii acest sistem va trebui daramat si cu cat cheltuielile/investitiile romaniei erau mai mari , cu atat era mai usor de daramat acel sistem.
      4) Aparusera trei grupari sau mai multe :
      a) Gruparea iliesciana care vindea secrete de stat rusilor
      b) Gruparea care vindea secrete de stat occidentului
      c) Si gruparea care statea pe saltele de dolari si aur , totul ilicit si care nu-i mai pasa cine vine dupa Ceausescu dar sa fie o data schimbat !
      Mai era o grupare ce credea mult in viziunile lui Ceausescu dar care ajunsese sa fie aruncata de colo colo ca o minge de ping-pong , aceasta era gruparea care slujea intereselor tarii dar ajunsese sa-i fie teama sa-i raporteze realitatea lui Ceausescu , unii pentru motivul ca intelesesera ca gurparea iliesciana exista si e mai periculoasa decat securitatea lui Ceausescu.
      Indiferent de partea cui au fost aceste grupari , nici o grupare nu a servit intereselor romaniei , in final , toti au produs mare rau tarii.

  • @bogdan78pop
    @bogdan78pop 4 ปีที่แล้ว +2

    Hasdeu 1999-2003 ,the best days of my life..!!

  • @NoName-ks7op
    @NoName-ks7op 5 ปีที่แล้ว +3

    2019- Nasu is still here

  • @alinpascar9927
    @alinpascar9927 4 ปีที่แล้ว +7

    Da,da,tineret mândria țării,spaima avutului obștesc...

    • @alexandrutudose8903
      @alexandrutudose8903 2 ปีที่แล้ว

      Lasă că și tu ai fost tânăr. Spaima avutului? Voi ați făcut totul de frica. Și sincer, noi tinerii nu vrem sa muncim pe nimic pentru voi bătrânii senili care votează viitorul țării pe un mic și o galeata

  • @robertc6701
    @robertc6701 4 ปีที่แล้ว +10

    Si s a schimbat ceva in caminele studențești de stat ?
    Nu . Aceleasi toalete, aceeasi deratizare modesta, lipsa mobilierului si administratori dusi cu capu.

    • @floreacosmin8581
      @floreacosmin8581 2 ปีที่แล้ว

      Sunt conditii mult mai bune in camin, cel putin in Iasi.

    • @tovarasu8556
      @tovarasu8556 2 ปีที่แล้ว +1

      @@floreacosmin8581 și ce ne interesează pe noi asta? Pai în celelalte județe dc nu sunt la fel????

    • @tovarasu8556
      @tovarasu8556 2 ปีที่แล้ว

      @@floreacosmin8581 vorbești în numele tău

    • @ancaion7789
      @ancaion7789 ปีที่แล้ว

      Mai rau,căminele au devenit bordeie,locuri pentru orgii sexuale

  • @steaua96valentyn
    @steaua96valentyn 5 ปีที่แล้ว +3

    Domnul Răzvan Cucui seamănă extrem de bine cu Ian McShane.

    • @steaua96valentyn
      @steaua96valentyn 5 ปีที่แล้ว

      @George Marius Podaru Eu mă gândeam la Al Swearengen din Deadwood :)

  • @sorinbarsan4869
    @sorinbarsan4869 3 ปีที่แล้ว

    Să nu uităm tot si toate 😲😲😲👍

  • @adistetco6921
    @adistetco6921 4 ปีที่แล้ว +7

    Nu cred ca acum zburdam de bine

  • @oanailisei8355
    @oanailisei8355 4 ปีที่แล้ว +1

    Foarte convingator claudiu bleont s

  • @Alchimistul1000
    @Alchimistul1000 3 ปีที่แล้ว +6

    Viața studențească în anii 1960-1970 a fost excelentă. 50 lei costa căminul și 250 lei o cartelă lunară. 2 femei de serviciu pe etaj. Curățenie. Ceaușescu a luat-o razna după ce vizitase cămine studențești în Islanda, prin 1972-73, în.care studenții islandezi se autogospodăreau. A introdus autogospodărirea la atudenți care acasă aveau WC-ul în fundul curții. Ei sunt criticii de azi!

  • @MecanicaPovestita
    @MecanicaPovestita ปีที่แล้ว +1

    Asta se practica si in anul 1995,96,97si98 in camine .si nu mai era Ceausescu.

  • @gexpe2003
    @gexpe2003 10 หลายเดือนก่อน

    🎉

  • @adrianobasy5797
    @adrianobasy5797 5 ปีที่แล้ว +25

    Neajunsurile acelor vremi , nu se datorau in intregime partidului de guvernamant ,zis PCR .Neajunsurile erau factorii unei reactii in lant .
    1)Ceausescu mersese prea departe cu industrializarea .
    2) Oameni ( unii ) de langa Ceausescu il indemnau sa mearga asa de departe , facand jocul occidentului , unii si URSS altii.
    3) Occidentul urmarea daramarea comunismului si il folosea pe unul ca Ceausescu , incurajand-ul sa faca o industrializare fortata , stiind ca intr-o buna zii acest sistem va trebui daramat si cu cat cheltuielile/investitiile romaniei erau mai mari , cu atat era mai usor de daramat acel sistem.
    4) Aparusera trei grupari sau mai multe :
    a) Gruparea iliesciana care vindea secrete de stat rusilor
    b) Gruparea care vindea secrete de stat occidentului
    c) Si gruparea care statea pe saltele de dolari si aur , totul ilicit si care nu-i mai pasa cine vine dupa Ceausescu dar sa fie o data schimbat !
    Mai era o grupare ce credea mult in viziunile lui Ceausescu dar care ajunsese sa fie aruncata de colo colo ca o minge de ping-pong , aceasta era gruparea care slujea intereselor tarii dar ajunsese sa-i fie teama sa-i raporteze realitatea lui Ceausescu , unii pentru motivul ca intelesesera ca gurparea iliesciana exista si e mai periculoasa decat securitatea lui Ceausescu.
    Indiferent de partea cui au fost aceste grupari , nici o grupare nu a servit intereselor romaniei , in final , toti au produs mare rau tarii.

    • @costapic100
      @costapic100 4 ปีที่แล้ว +3

      Deocamdată cea mai plauzibilă teorie cu care sunt de acord!

    • @lucineful
      @lucineful 3 ปีที่แล้ว +3

      Ești foarte deștept ! Mai ai frați ?

    • @adrianobasy5797
      @adrianobasy5797 3 ปีที่แล้ว +5

      @@lucineful Oamenii care vin cu asemenea afirmatii , ca ale tale , nu au curajul sa incerce sa demonstreze ceva pentru ca se simt implicatri intr-un trecut murdar , trecut ce a dus la ruinarea de azi a romaniei

    • @getacraciun4376
      @getacraciun4376 3 ปีที่แล้ว

      @@adrianobasy5797 Bravo ! Bună replică i-ai dat.

    • @manu144x
      @manu144x 3 ปีที่แล้ว +4

      Nu a servit nimeni intereselor României, nici măcar Ceaușescu.
      Din momentul în care Ceaușescu a luat România pe persoană fizică ca și moșia lui personală, a foat un joc de supraviețuire, de la nivel mic la nivel mare.
      N-aveai cum te împotrivi tovarășului, poate dacă te chema elena dar nici atunci. Așa că toți au renunțat și l-au lăsat în lumea lui, încercau doar să își mențină funcțiile, confortul și privilegiile și aia e.

  • @user-tp6un9cp1u
    @user-tp6un9cp1u 8 หลายเดือนก่อน

    Stimabile , mănânci de pe jos , cartelele erau diferetinate prin culoare pentru județe

  • @romeoionescu2059
    @romeoionescu2059 5 ปีที่แล้ว +21

    căminele nu erau paradis, dar comparați chiria de 50 lei cu suma de 600 sau mai mult cu care se închiria o cameră în orașele mari. Cartelele cu 2 sau 3 mese ofereau mâncare gătită la preț de 21 lei pe zi (1982). Dacă erai bursier (venituri familiare sub 3000) și căminist îți dădea obligatoriu cartelă cu 3 mese, dar o vindeai pe 500 și te descurcai cu bonuri expirate sau furai mâncare. Viața la cămin era preferabilă decât închirierea vreunui apartament în capitală. Au fost mii de studenți cu situație familiară bună care au stat bine-merci in cămin

  • @adysc74
    @adysc74 4 ปีที่แล้ว +7

    Ce am patit eu in facultate...., cei ce au suferit in caminele de atunci au ajuns profesori ca sa nu plece din Bucuresti, nu vreti sa stiti ce boala aveau pe noi astia nascuti in Bucuresti deveniti studentii lor, nota 5 o luai foarte greu. daca spuneai ca esti din provincie si stai in camin wow aveai nota de bursa, si uite asa au ajuns unii in functii cheie in ziua de azi nestiind nimic.

  • @valentinbalaur2672
    @valentinbalaur2672 4 ปีที่แล้ว +6

    Ce frumoasa este tipa care a fost data afara din camin ( adica pentru o baba 😁😁😁)
    Sincer vorbind, femeile frumoase si destepte sunt dementiale)

  • @bucurmariana5909
    @bucurmariana5909 3 ปีที่แล้ว +4

    CINND TREBUIA SA FI LA BIROU//trebuia sa mergi la triat cartofi

  • @rth434
    @rth434 3 ปีที่แล้ว

    DE CE NU ARE SONOR ?!

  • @Nohra471
    @Nohra471 3 ปีที่แล้ว

    Hai tăceți! Lasa ca, e bine, acum 😂👌

  • @someseanu7341
    @someseanu7341 5 ปีที่แล้ว +19

    Se facea scoala pe bune. Examene foarte dificile. Ma umfla rasul cand vad ce examene au astazi studentii. Referitor la resouri si prize...In caz de incendiu, eventual cu ranire sau moartea cuiva, administratorul caminulul ajungea la puscarie. Caminele au fost date in folosinta zugravite si dotate minimal dar totusi dotate. Dupa ce lasi zeci de mii de studenti, multi veniti din medii cu educatie scazuta, sa le utilizeze, automat apar distrugeri si vandalisme. Sa recunoastem, nu erau studentii de atunci sau cei de acum niste ingerasi. In rest nu regret nimic.

    • @romeoionescu2059
      @romeoionescu2059 5 ปีที่แล้ว +9

      si la ce crezi că mi-au folosit examenele dificile ? In practică am vazut un singur aparat din cele studiate in facultate, restul erau mult mai dificile, dar un angajat cu 10 ani vechime era doctor față de inginerul stagiar care se fofila pentru a nu fi de râs. Toate camerele de cămin foloseau reșouri încă de prin 1983. Iernile următoare băgai reșoul, se ardea siguranța, o aranjai, nu apucai să te întorci în cameră că se ardea din nou. Se puneau cuie dar totul a rezistat (P18 Regie)

    • @15dines
      @15dines 5 ปีที่แล้ว +4

      De asta generatia respectiva aproape a bagat Romania in imposibilitate de plata in anii '90:))).
      Oricum ar fi, facultatile importante au ramas la fel. Altele, Politehnica Timisoara cu facultati precum MPT sau alte facultati care suna bine sunt, dar sunt inutile, iar studentii sunt mai mult decat inculti

    • @adrianfundescu5407
      @adrianfundescu5407 5 ปีที่แล้ว +1

      @@romeoionescu2059 Daca ai terminat facultatea si un muncitor era mai priceput ca tine,cum zici...nasol.Ce spune lumea aici e ca se facea carte.Ca se facea.Cum plm sa fie orice muncitor cu 20000000 de ani vechime mai bun ca inginerul pe santier?Care si-a rupt creierii cu statica si mecanica si betoane.Ca nu treceai nene.Daca luai 5 ...insemna ca stii carte.Cum se descurca un om in viata cu bagajul de cunsotinte/competente...e altceva.Nu asta era subiectul.

    • @adrianfundescu5407
      @adrianfundescu5407 5 ปีที่แล้ว +1

      @@15dines Nu mai baiete .Politicile economice ale tarii .Esti pe aratura complet.Politicile economice proaste,prostul management al resurselor ( si cele umane) si etc.Incompetenta la varf.Nu medicul specializat ,inginerul ,etc...

    • @15dines
      @15dines 5 ปีที่แล้ว +1

      @@adrianfundescu5407 iar cei de la varf au fost scoliti in cateva zile dupa decembrie '89. E enervanta fanfaroniada asa cu invatamantul de pe vremea lui Ceausescu. La scoala iti formai un reflex de frica si iti formai "competente" de obedienta. Nu era vorba de pasiune in munca. In fine, s-a vazut rezultatul chiar si pe vremea lui Ceausescu in nivelul economiei. Cat a crescut PIB-ul nominal pe cap de locuitor din '47 pana in 89? Cam cu 2000 de dolari. Cu cat a crescut dupa ce mai marii scoliti ai comunismului au incetat incet sa dispara de la conducere? Pai cam cu 10000 de dolari.

  • @gheorghitaiancu6020
    @gheorghitaiancu6020 4 ปีที่แล้ว +12

    Facultati erau doar la Bucuresti Cluj iasi Timisoara. Dupa 1989 au aparut ca ciupercile

    • @gigeldodan2893
      @gigeldodan2893 4 ปีที่แล้ว +2

      Ai dreptate! Dar ai uitat să spui de Universitatea din Galați! Au fost reprezentative și dpv geografic! Moldova, Transilvania, Țara românească, Banatul și sud-estul țării, cuprinzând Muntenia, Dobrogea și o parte din sudul Moldovei! (Galați ).

    • @mustihanciorabai1363
      @mustihanciorabai1363 หลายเดือนก่อน

      Craiova.

    • @mustihanciorabai1363
      @mustihanciorabai1363 หลายเดือนก่อน

      Brașov, Ploiești si Petroșani.

    • @mustihanciorabai1363
      @mustihanciorabai1363 หลายเดือนก่อน

      Constanța, Bacău, Baia Mare, Suceava, Pitești aveau institute de 3 ani, unde absolvenții erau subingineri sau profesori pentru clasele 5-8.

  • @tomotasletitia3435
    @tomotasletitia3435 3 ปีที่แล้ว +3

    Saraca femeie de servici 😅

  • @giorgiotuborg4221
    @giorgiotuborg4221 11 หลายเดือนก่อน

    Am prins cea mai buna perioada ca student..
    ... intrat la electronica in 73, primii TRisti in 74..
    ..camin la 303, cantina foarte buna impreuna cu Sportul Studentesc , camin la Bulandra 1978 dupa cutremur, primul camin mixt cu fetele de la chimie, un etaj baieti... 3 etaje fete...lol... aveam de ales! ...cu discoteca in rotonda la etajul 7, si" plaja cu dus" de bronzat pe terasa acoperisului !..
    ..apoi cu reparatii de televizoare, mincam numai la restaurantele cele mai bune, discoteca 303... preoteasa , Ase.. cismigiu...gagici gîrlâ!...cei mai frumosi ani!...
    ...am dublat in anul 4, ca sa mai ramin sa ma distrez...lol
    ...viața usoara!...10 lei ..Kentul.... sau 5mici cu o sticla de bere Rahova pe 6 martie , sau la piata Mazdrache linga Polizul..
    ...😢😢😢

  • @elyiancu5355
    @elyiancu5355 4 ปีที่แล้ว +7

    Nu eram toti sfinti dezvoltam spirit intreprinzator,adaptabilitate fantasie eram rebeli ma duceam la scoala cind trebuia sa ma asculte, invatam toate lectiile la care chiulisem am terminat scoala cu media de 9 ,ducindu-ma la scoala din cind in cind ,deci comunisti in cazul meu nu au reusit sa ma domesticeasca, in occident de 25 de ani ma lupt cu ei, nu reusesc sa accepte intelligenza si capul sus deci nici comunismul, nici capitalismul nu au reusit sa ma faca sa aplec capul si asa o sa ramin mindra de ceace sunt traiesc dupa regulile mele si la cine nu le convine asta e problema lor

    • @Redguy709
      @Redguy709 4 ปีที่แล้ว +1

      Bravo! Asta este mentalitatea de care avem nevoie. Daca ar gandi mai multi oameni ca tine, sigur am fi mai bine acuma. ( nu, nu sunt ironic, in caz ca nu s-a inteles)

    • @elyiancu5355
      @elyiancu5355 4 ปีที่แล้ว +1

      @@Redguy709 ma bucur ca mai se gasesc oameni inteligenti care inteleg sì stiu sa comunice fara sa judece.

    • @petrepity9728
      @petrepity9728 2 ปีที่แล้ว

      Ai facut facultatea pulii tu,, in trei fraze ai futut definitiv lb romana. Ramai in occident, n avem nevoie de tine in tara

  • @miluteanuelvira3118
    @miluteanuelvira3118 ปีที่แล้ว

    Condițiile din cămin mai depindeau si de bunul simț al studenților.Da, nu prea era admisă destrăbălarea...Erau câteva Universități în țara, concurenta era de 10-20 pe loc, la drept chiar de 200 pe loc! Trebuia să înveti serios ca să devii student! Obedienți sau rebeli, tinerii absolvenți au muncit, au ridicat fabrici și uzine, au educat generații și nu merită batjocura și jignirile unor ratați de azi, care poate n-au trecut nici bacul! Mă refer la cei care postează comentarii, frustrați că n-au reușit nimic în viață...

  • @neluleuca1942
    @neluleuca1942 ปีที่แล้ว

    Care mîndrie ?? In fiecare clasă din liceu erau 2-4 informatori securiști ,fii securiștilor luau bani și turnau elevii și studenții anticomuniști

  • @Nohra471
    @Nohra471 3 ปีที่แล้ว +1

    Sa dispara băieții, reseurile.... pai da ce vroiați?! Bordel?

    • @alexandrutudose8903
      @alexandrutudose8903 2 ปีที่แล้ว +2

      Pai nu? Că înainte de 89 nu făcea lumea sex. Atâta ce erați sfinți. Nu se vorbea la tv și în media. Dar tinerii erau că și acum . Diferența e că noi avem prezervative, voi erați cu teama.

  • @MihaiD259
    @MihaiD259 3 ปีที่แล้ว +4

    18:53 Magda Catone? frumoasa? WTF??? Scarbosenia aia?

  • @King-ve5rh
    @King-ve5rh 4 ปีที่แล้ว +7

    Vai de capul nostru !!!....North Korea

    • @adrianobasy5797
      @adrianobasy5797 4 ปีที่แล้ว +2

      Neajunsurile acelor vremi , nu se datorau in intregime partidului de guvernamant ,zis PCR .Neajunsurile erau factorii unei reactii in lant .
      1)Ceausescu mersese prea departe cu industrializarea .
      2) Oameni ( unii ) de langa Ceausescu il indemnau sa mearga asa de departe , facand jocul occidentului , unii si URSS altii.
      3) Occidentul urmarea daramarea comunismului si il folosea pe unul ca Ceausescu , incurajand-ul sa faca o industrializare fortata , stiind ca intr-o buna zii acest sistem va trebui daramat si cu cat cheltuielile/investitiile romaniei erau mai mari , cu atat era mai usor de daramat acel sistem.
      4) Aparusera trei grupari sau mai multe :
      a) Gruparea iliesciana care vindea secrete de stat rusilor
      b) Gruparea care vindea secrete de stat occidentului
      c) Si gruparea care statea pe saltele de dolari si aur , totul ilicit si care nu-i mai pasa cine vine dupa Ceausescu dar sa fie o data schimbat !
      Mai era o grupare ce credea mult in viziunile lui Ceausescu dar care ajunsese sa fie aruncata de colo colo ca o minge de ping-pong , aceasta era gruparea care slujea intereselor tarii dar ajunsese sa-i fie teama sa-i raporteze realitatea lui Ceausescu , unii pentru motivul ca intelesesera ca gurparea iliesciana exista si e mai periculoasa decat securitatea lui Ceausescu.
      Indiferent de partea cui au fost aceste grupari , nici o grupare nu a servit intereselor romaniei , in final , toti au produs mare rau tarii.

  • @christian2M
    @christian2M 5 ปีที่แล้ว +8

    Nu numai la socialism stiintific si economie politica erau infestate cu propaganda comunista, dar cred ca si la cursul de filosofie era foarte multa propaganda comunista si chiar si la istorie. Eu asa-mi amintesc.

    • @marianoprea3535
      @marianoprea3535 4 ปีที่แล้ว +1

      Imi cer scuze, am vrut sa dau like dar am apasat gresit.

  • @ioanilia5353
    @ioanilia5353 3 ปีที่แล้ว

    Tineret, mîndria țări spaima avutului obștesc. Ăștia ne învață cum să furăm în 31 de ani, educție de la bolșevici.

  • @ivanire3826
    @ivanire3826 ปีที่แล้ว

    Era frumos .Sa nu credeti ca in occident o duceau mai bine.

    • @TheRomanianWolf
      @TheRomanianWolf หลายเดือนก่อน

      O duceau MULT mai bine!!!