Sărut mâna bunica. Sunteți minunate ca de obicei.si vă urmăresc cu mare drag . doamne câte lucruri frumoase mai faceți. Vă iubesc și vă doresc un inceput de septembrie plin de bucurii și împliniri sufletești,cu multă sănătate.
Sunteți o scumpă ! Am tot auzit de colarez, dar nu am am știut cum se face , omul cât trăiește învață , vă mulțumesc frumos și vă urmăresc cu drag ! Fiți binecuvântați oameni frumoși!🌹🌹🌹
Sarutmana pentru masa bunica scumpa si harnica... asa este cum spui inainte asa mancam noi copii comunismului astea erau cele mai bune dulciuri naturale si cu ele ne am facut mari sanatosi. Iti multumesc frumos ca mi ai reamintit de scumpa mea bunica care imi facea acesti minunati colorezi asa cum se numeau la Buc eu fiind mica ca Natalia ii spuneam sa mi faca guguloaie de coca asa numeam acest minunat desert. Sa fiti binecuvanta si dvs si familia dvs cu multa sanatate si bucuri. Va pup si va imbratisez pe toti. O zi binecuvantata de domnul Isus sa aveti toti 🙏❤
Mulțumesc, bunica Rodica!!! Ce amintiri frumoase mi-au răsărit în minte! Raiul copilăriei mele petrecută la niște bunici din Bucovina!!! Fiecare regiune are limbajul și denumirile ei pentru acelasi (aproximativ) preparat culinar! Câte bordeie, atâtea obiceiuri! În BUCOVINA se spune așa: FRECAŢEI - aceste cocoloaşe de aluat făcuți cu apă sau ouă, fierte în lapte sau chiar în apă. TOGMAGI - erau un fel de taieţei de formă de mici pătrățele. Acestea se rulau cu un vârf de fus pe o spată de la războiul de țesut. Rulând acel pătrățel se forma acele striuri ornamentale. Astfel se formau mici conuri de aluat. Acestea se foloseau în lapte, supe sau ciorbe. Sau se puteau pune la alte preparate și chiar acești togmagi să fie o mâncare în sine! SCROB - erau ouă bătute și prăjite în tigaie. Ca să fie mai bune, se mai adăuga felii de cârnați, jumări, slăninuţă, brânză....După gust! AMINTIRI VECHI, DE NEUITAT!... Mâinile bunicelor, ale mamelor, ale mătuşelor, ale surorilor....ale FEMEILOR SUNT SFINTE ȘI SUNT ÎNZESTRATE CU FORȚĂ ȘI CU DELICATEȚE!!! MULȚUMESC și acuma, vă dăruiesc un ghiocel virtual! Fiind luna ianuarie, în București este cald!... Dumnezeu să vă binecuvânteze!!! SĂNĂTATE ȘI VOIE BUNĂ!!!
Sarut mana mainii alduide la noi se spune razalai cu lapte.Tot faceti ca maicuta mea.Dumnezeu sa o ierte.imi sunteti foarte draga.Dumnezeu sa va binecuvanteze.
3 ปีที่แล้ว +1
Mio dat lacrimile la comentu dumn , am simtit trairea dumn la modu cum ati zis cai sarutati mainile mamei mele , Isus sa te Binecuvanteze pt sifletul frumos , va iubesc , Mirela
Bunica le spunea colorezi, ori frecatei cu lapte, ma bucur sa vad ca mai sunt persoane ca și amintesc cu drag rețetele copilăriei, te urmăresc cu mare drag ,
Vaaaiii ce bun este si ce amintiri am ,cu mama facandu-ne colarez ,imi vine sa plang ,cat mai muncea mama sa ne faca toate poftele , de cate ori va privesc imi amintesc de ea ,de bunatatea ei , de harnicia si de faptul ca niciodata nu ii era greu sa faca orice lucru pentru noi ( oricat ar fi fost de obosita facea totul cu dragoste si placere ) .Dumnezeu sa va dea sanatate , sunteti o mama si o bunica adevarata si o gospodina desavarsita !
Draga bunica Rodica mulțumim pentru rețetele delicioase pe care le învățăm de la dumneavoastră ,,daca se poate și o rețetă cu orez desert făcut la cuptor mulțumesc frumos și mult succes in continuare noi va urmărim din Germania.
Vaaai ce ma bucur❤! va urmaresc cu drag pentru ca vorbiti exact ca bunica mea din Banat de langa Lugoj.Scrob cu lapce mancam cu drag şâ chisalita 😊.Va pup .Domnul sa fie cu voi.
Bunica mea,Dumnezeu sa o odihnească, imi făcea mereu scrob cu lapte pt ca eram i însărcinată di nu voiam să mănânc nimic altceva. Mâncăm cu o poftă de parca nu mai era nimic mai bun. Chiar nu îmi amintesc cum facea, nu rețin dacă punea ou. Multumesc mult! Mi-ați amintit de bunatatile bunicii mele!
Eu nu am mancat niciodata, nici nu am auzit de denumirea asta nustiu daca in Maramures se face,dar o sa incerc si eu sa fac,cu siguranta e foarte gustos.Multumim bunica penttu toate retetele care le faceti.Doamne ajuta🥰
Aceasta reteta de scrob cu lapte este exact ca in banat, mama mea de multe ori imi prepara pentru mine,este o favourite mincare va multumesc din inima.
Bună ziua bunica. Mama (Dumnezeu să o ierte) îmi făcea acest desert (îi spun eu) . La noi în casă se spunea : lapte cu zdrențe. O bunatate. Cel puțin așa știu eu că se spunea la noi în sudul Moldovei. Să fiți sănătoasă . Vă îmbrățișez cu drag ❤😤
Mulțumim de rețetă!Sincer intr_o zi mă gindeam dar nu mai știam cum făcea bunica.Va ador stimata doamna,orice rețetă faceți este super pentru că faceți cu sufletul!Felicitări!
Multa sanatate Dumnezeul sa va binecuvinteze numai dati atentie mesajelor rele stiti gradina lui Dumnezeu e mare dar sunt si care sare gardul sunteti o bunica draguta 😚😚😚😚😚😚
Doamne ,cind eram copii era mincarea noastră de dimineata ,mama fierbea în apa se ingrosea și-o mincam cu lapte dar era bun ,acum nepoții noștri fac mofturi ,dar mulțumim Domnului ptr toate !
Colorezi sau zdrențe dulci. Super buni. Cu lapte puțină vanilie sau puțină scorțișoară. Un desert minunat din străbuni. Se împărțeau de Moși în străchini ,linguri de lemn Cu plăcintă de brânză,buchețele de cireșe la cană de pământ. Tradiții din străbuni.
Vai, Dumnezeu sa vă de-a sănătate, îmi dau lacrimile! Bunica mea materne făcea, dar făcea și cu apa, că eram săraci și nu totdeauna aveam! Punea nuca măcinată deasupra! Se numea "colarez"! Așa făcea, dar cu apa! Undeva in Vrancea! Vaaai, ce bun era! Nu puneți zahar, ci nuca deasupra! Așa se face, da! Vă sărut, imi dau lacrimile! Amintiri!
Bună seara Va urmăresc cu mult drag Eu sint moldoveanca, și acum miam adus aminte ca și mama făcea Noi wram zece frati și nu aveam totdeauna oua și kama făcea cu apa La noi se numeau tocmagi.erau deliciosi
Bună ziua! La noi în Moldova Nouă se numesc ,,colăreț". Se face numai cu făină și apă așa cum ați făcut d-voastră trebuie frămîntați pînă se fac zdrențele alea, apoi se fierb în apă cu sare pînă se îngroașă ( ca o mămăligă). Se pot mînca cu lapte în farfurie sau dreși, în puțin ulei se prăjește puțină ceapă( se românește,se roșește) apoi se pune colăreți și se mestecă. Se mănîncă prima dată cei cu ceapă apoi cu lapte. Așa se mănîncă la noi. O zi faină vă doresc! Doamne ajută!
Bunica mea facea taietei pe care ai fierbea apoi in lapte.Eu asa am vazut acasa,cand eram mica.Se puteau servi tot asa cum ati spus si Dumneavoastra cu nuca sau cu mac si zahar.
Bunica Rodica mi -ai dat o ideie sa le fac și eu nepoțelelor mele așa ceva te pup și de abea aștept să postați cate o rețetă sa te vedem că ești o simpatica ,multă sănătate !
Ei, scrob cu lapte!!!!!!!! Cina copilăriei din vacanțele la bunica din Ardeal. Bunica folosea răzătoarea- parcă. Bravo, asta este conținut interesant, original, bravo!
Am mâncat în copilărie,mama mea imi făcea speciale pentru mine,ii mâncăm cu mare placere!Eu le ziceam colarezi sau morjoleti, de la care mi se trăgea și porecla,,,morjolete"!Ha,ha!
Vreau să vă spun că și eu gătesc ca și dumneavoastră poate suntem de aceeași vârstă, vă urmăresc la tot ce faceți dar de fiecare data am ce învăța Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc multă sănătate.
La noi in Oltenia,așa se numește colarez,dar știți cum se face?deci pâinea se face in covata(cea din lemn)și nu se curata de fiecare data,și după două,maxim trei ori pâine,luam covata și toată coaja aia uscata după ea se cerne să iasă faina bine și se pune in laptele fiert și se amestecă până se îngroașă.se da jos după foc.Binenteles laptele sa fie îndulcit.Si asta este colarezul la noi in Oltenia din bătrâni.Acum punem in lapte toate mirodeniile,pe atunci decât zahar.Veneau de la sapa și ceva dulce după masă imediat era gata.Va îmbrățișez.Doamne ajuta!
Da, la noi, Brăila, în loc de ou se pune apă, sare, făină, se freacă componentele, se fac acele zdrențe, se cerne, și se pun "colărezii" în lapte, se fierb. Mâncarea se numește - Colărezi cu lapte-.
Bună ziua! Cu drag îmi aduc aminte de acest dulce al copilăriei,,COLĂREZI"se zice si la noi comuna ileana jud Călărași ,muntenia..fff buni,cu lapte si arome..si da bunica a- ti executat fff bine rețeta..sărut mîna pt masă🤗🤗🤗🤗🥰❤
Frecātei se numesc si în Ardeal ! Se pot folosi si la ciorbe de orice fel !sau cu pesmet, sau în ceapā cālitā……! Se pot fierbe în apā , apoi se adaugā doar in lapte! Fiecare cum vrea! Salutāri din München!
Interesanta reteta ,nu am mancat niciodata; la ce se foloseste făina obtinuta din cernerea acestor " paste fainoase "? voi incerca si eu reteta multumesc 💛
Bunii cine a făcut numai cu apa a avut dreptate. Colarezi se făceau după război când era foametea. Nu era orez se folosea bulgur și tot asa. Ne-a făcut și noua o data bunica dar nu ne-a plăcut. Am zis sa ne facă tăieței cu lapte ca e ai bun. Ce ați făcut dumneavoastră are gust de tăieței cu lapte și e foarte gustos. Colarezi au gust de faina ca de apret dar de foame ii mâncau.
Mulțumim pentru toate rețetele. Mă duc cu gândul la copilărie. Aș vrea să vă rog dacă știți o rețetă veche pe care o făcea bunica mea. E vorba despre o mâncare de hrean ,un fel de sos alb (ingrosala ) fiert cu lapte și făină și hrean. Am tot încercat și eu dar n-am reușit. M-am tot uitat pe internet dar n-am găsit. Cred că e o mâncare de la noi din Ardeal. Vă mulțumesc și vă doresc multe binecuvântări de la Domnul.
3 ปีที่แล้ว +3
A zis mama că știe O sa facă când o să fie hrean proaspăt
Am si eu varsta bunicii Rodica. Am copilarit in judetul Arad si in copilarie mancam scrob cu lapte. Ce ati vazut pe internet este o varianta din sudul tarii
Imi cer scuze ca nu am terminat mesajul ,rectific am 50 de ani si mie dor de aceasta rateta imiaduce aminte de copilarie ,cine imi facea nu mai este si acum dumneavoastra draga Doamna mi ati adus aminte de copilarie si totodata am invatat cum se face Multumesc!
La noi in Muntenia zona Argesului se face cu faina ,lapte si zahar dar se face ca la mamaliga Si in timp ce amestecam se formeaza acele cocoloase de faina ca niste boabe mici de mazare La noi se spune colarez cu lapte Este dulcele copilariei pe care ni-l pregatea mama sub forma de ,,ceva dulce" Va multumesc ca mi - ati adus aminte de asa ceva Si eu cred ca nu am mai mincat de vreo20 de ani 👏👏👏😀😀😀😘
La noi in Moldova se cheama,,tocmagi"si ,,frecatei"...,,scrob cu lapte"....la noi e asa...ceapa calita si pui peste ou,faina si lapte prins,iaurd ce ai...lapte dulce ese prea dulce..e bun cu lapte prins...si se face o pasta depinde cat vrei de grosa...
@ Vă mulțumesc mult..vă doresc sănătate..putere de muncă..şi să postați mereu...Dumnezeu să vă BINECUVINTEZE..sunteți nişte oameni deosebițî..avețî un tată credincios..o mamă frumoasă şi înțeleaptă..harnică..blîndă..e o bucurie să vă putem urmării Am uitat de minunea de fetiță..de Angii de surorile d voastră...dacă aveți o familie aşa de frumoasă
Mincarea asta are multe nume si multe feluri de preparare, in principiu faina, ou, lapte. La noi acasa se facea din taietei de casa cu ou fierti intru-un amestec de lapte cu ceva apa, sare si zahar. Farmecul este combinatia de dulce cu sarat care ii dadea gustul specific.
Cata faina trebuie
500 gr
Wow da intradevar e dulcele copilariei .Multumim
Cu plăcere
O surpriză mare cu acest scrob, nu am mai mancat din copilărie și nici nu am avut pe cine să intreb cum se face, vă multumesc din suflet !
Mulțumesc din suflet pentru rețetă! Sunteți minunată și vă doresc zile binecuvântate 🙏🌹
La fel va dorim
Mâncare copilăriei, sunteti superbi sa tot faceti retete sunteti tari si MAMAIA Angi si bunica cu toti restul familiei. Multumesc mult .
Sărut mâna bunica. Sunteți minunate ca de obicei.si vă urmăresc cu mare drag . doamne câte lucruri frumoase mai faceți. Vă iubesc și vă doresc un inceput de septembrie plin de bucurii și împliniri sufletești,cu multă sănătate.
Sunteți o scumpă ! Am tot auzit de colarez, dar nu am am știut cum se face , omul cât trăiește învață , vă mulțumesc frumos și vă urmăresc cu drag ! Fiți binecuvântați oameni frumoși!🌹🌹🌹
Multumesc mult!Mi am amintit de copilărie!Bunica mea făcea și era un deliciu!Va imbratisez respectuos!🙏❤️🌹
Am urmarit cu atentie aceasta reteta, mi am adus aminte cum ne facea mama cand eram copii..Multa sanatate va doresc, si va urmaresc in continoare.
Domnul isus să vă binecuvinteze multumesc frumos pentru rețetă îmi aduce aminte de bunica mea ia ne face scrob cu lapte 🤗
Buni,sa trăiți 100 de ani! Dumnezeu să vă binecuvânteze
Multumim din inima ptr retetele minunate,care le prezentati zi de zi ca avem ce învăța!!sarut mina ,pentru tot ce ne învătati!!🙏🙏👍👍 !!
Sânt din Moldova și va urmăresc cu drag la noi se spune lapte cu tocmagi .Va doresc multă sănătate!!!
Sarutmana pentru masa bunica scumpa si harnica... asa este cum spui inainte asa mancam noi copii comunismului astea erau cele mai bune dulciuri naturale si cu ele ne am facut mari sanatosi. Iti multumesc frumos ca mi ai reamintit de scumpa mea bunica care imi facea acesti minunati colorezi asa cum se numeau la Buc eu fiind mica ca Natalia ii spuneam sa mi faca guguloaie de coca asa numeam acest minunat desert. Sa fiti binecuvanta si dvs si familia dvs cu multa sanatate si bucuri. Va pup si va imbratisez pe toti. O zi binecuvantata de domnul Isus sa aveti toti 🙏❤
Mulțumesc, bunica Rodica!!!
Ce amintiri frumoase mi-au răsărit în minte! Raiul copilăriei mele petrecută la niște bunici din Bucovina!!!
Fiecare regiune are limbajul și denumirile ei pentru acelasi (aproximativ) preparat culinar! Câte bordeie, atâtea obiceiuri!
În BUCOVINA se spune așa:
FRECAŢEI - aceste cocoloaşe de aluat făcuți cu apă sau ouă, fierte în lapte sau chiar în apă.
TOGMAGI - erau un fel de taieţei de formă de mici pătrățele. Acestea se rulau cu un vârf de fus pe o spată de la războiul de țesut. Rulând acel pătrățel se forma acele striuri ornamentale. Astfel se formau mici conuri de aluat. Acestea se foloseau în lapte, supe sau ciorbe. Sau se puteau pune la alte preparate și chiar acești togmagi să fie o mâncare în sine!
SCROB - erau ouă bătute și prăjite în tigaie. Ca să fie mai bune, se mai adăuga felii de cârnați, jumări, slăninuţă, brânză....După gust!
AMINTIRI VECHI, DE NEUITAT!...
Mâinile bunicelor, ale mamelor, ale mătuşelor, ale surorilor....ale FEMEILOR SUNT SFINTE ȘI SUNT ÎNZESTRATE CU FORȚĂ ȘI CU DELICATEȚE!!!
MULȚUMESC și acuma, vă dăruiesc un ghiocel virtual! Fiind luna ianuarie, în București este cald!...
Dumnezeu să vă binecuvânteze!!!
SĂNĂTATE ȘI VOIE BUNĂ!!!
Amin
La fel va doresc
Bună ziua! La noi, în Bucovina, denumirea este frecăței cu lapte. Întradevăr este mâncarea copilăriei noastre - 62 de ani. 😊 ❤️🤗
Sarut mana mainii alduide la noi se spune razalai cu lapte.Tot faceti ca maicuta mea.Dumnezeu sa o ierte.imi sunteti foarte draga.Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Mio dat lacrimile la comentu dumn , am simtit trairea dumn la modu cum ati zis cai sarutati mainile mamei mele , Isus sa te Binecuvanteze pt sifletul frumos , va iubesc , Mirela
Am mâncat și eu când eram mică,doar că la noi in Bucovina se numește Flicatei cu lapte,era tare bun!La noi scribul se face cu oua,e altceva!Super!
Bunica le spunea colorezi, ori frecatei cu lapte, ma bucur sa vad ca mai sunt persoane ca și amintesc cu drag rețetele copilăriei, te urmăresc cu mare drag ,
Aici LA Bucur esti mama mea L-a transformati in taitei cu lapte. Erau f buni. Si cu scortisoara. Multumim.
Cu plăcere
Vaaaiii ce bun este si ce amintiri am ,cu mama facandu-ne colarez ,imi vine sa plang ,cat mai muncea mama sa ne faca toate poftele , de cate ori va privesc imi amintesc de ea ,de bunatatea ei , de harnicia si de faptul ca niciodata nu ii era greu sa faca orice lucru pentru noi ( oricat ar fi fost de obosita facea totul cu dragoste si placere ) .Dumnezeu sa va dea sanatate , sunteti o mama si o bunica adevarata si o gospodina desavarsita !
Draga bunica Rodica mulțumim pentru rețetele delicioase pe care le învățăm de la dumneavoastră ,,daca se poate și o rețetă cu orez desert făcut la cuptor mulțumesc frumos și mult succes in continuare noi va urmărim din Germania.
Dumnezeu să vă BINECUVINTEZE
Vaaai ce ma bucur❤! va urmaresc cu drag pentru ca vorbiti exact ca bunica mea din Banat de langa Lugoj.Scrob cu lapce mancam cu drag şâ chisalita 😊.Va pup .Domnul sa fie cu voi.
Amin Și cu dumneavoastră
👍👍👍🥰🥰🥰♥️♥️♥️❣️😊😊🙌🙌 Va pup din Banat.
Bunica mea,Dumnezeu sa o odihnească, imi făcea mereu scrob cu lapte pt ca eram i însărcinată di nu voiam să mănânc nimic altceva. Mâncăm cu o poftă de parca nu mai era nimic mai bun. Chiar nu îmi amintesc cum facea, nu rețin dacă punea ou. Multumesc mult! Mi-ați amintit de bunatatile bunicii mele!
Sunt un fel de taietei ....😁
Colarez 😍😍😍🤤copiii mei ii adora zilnic îl fac ori dimineața ori seara 🥰🥰
Foarte bun asa facea și mama mea sa fiți sănătoasă
Și dumneavoastră 🤗
Da ne aduca aminte de copilărie ❤😂🎉😢😮😅😊
Bravo bunica sunteti minunata!
Mulțumesc
Eu nu am mancat niciodata, nici nu am auzit de denumirea asta nustiu daca in Maramures se face,dar o sa incerc si eu sa fac,cu siguranta e foarte gustos.Multumim bunica penttu toate retetele care le faceti.Doamne ajuta🥰
Doamne ajuta ♥️
Aceasta reteta de scrob cu lapte este exact ca in banat, mama mea de multe ori imi prepara pentru mine,este o favourite mincare va multumesc din inima.
Cu drag
Buniiiiii ce pofta mi ai facut! Eu asa ceva mancam doar la matusa mea alături de verișorii mei, era cel mai bun mic dejun!🥰🥰🥰🥰🥰❤️❤️❤️❤️❤️❤️
👏👏👏👍😃Nu am mâncat niciodată! Mulțumim!😍🌹
Bună, eu și în ziua de azi gătesc acest deliciu 👍
Bună ziua bunica. Mama (Dumnezeu să o ierte) îmi făcea acest desert (îi spun eu) . La noi în casă se spunea : lapte cu zdrențe. O bunatate. Cel puțin așa știu eu că se spunea la noi în sudul Moldovei. Să fiți sănătoasă . Vă îmbrățișez cu drag ❤😤
Mulțumim de rețetă!Sincer intr_o zi mă gindeam dar nu mai știam cum făcea bunica.Va ador stimata doamna,orice rețetă faceți este super pentru că faceți cu sufletul!Felicitări!
Mulțumesc
Multumesc pentru o noua reteta minunata
Multumesc pentru retetă!!! Vă doresc multă sănătate!!! 😘😘😘🙏🙋♂️
Multa sanatate Dumnezeul sa va binecuvinteze numai dati atentie mesajelor rele stiti gradina lui Dumnezeu e mare dar sunt si care sare gardul sunteti o bunica draguta 😚😚😚😚😚😚
Mi ati adus aminte de copilărie, asa făcea mătușa mea era o bunătate, azi datorita d voastră am facut si eu si a ieșit super
În Banat asa se cheamă" colarez", felicitari pt idee, sunteți minunata💕Va binecuvantez 🙏
Doamne ,cind eram copii era mincarea noastră de dimineata ,mama fierbea în apa se ingrosea și-o mincam cu lapte dar era bun ,acum nepoții noștri fac mofturi ,dar mulțumim Domnului ptr toate !
Amin
Colorezi sau zdrențe dulci.
Super buni.
Cu lapte puțină vanilie sau puțină scorțișoară.
Un desert minunat din străbuni.
Se împărțeau de Moși în străchini ,linguri de lemn
Cu plăcintă de brânză,buchețele de cireșe la cană de pământ.
Tradiții din străbuni.
Felicitări bunica ♥️
Vai, Dumnezeu sa vă de-a sănătate, îmi dau lacrimile! Bunica mea materne făcea, dar făcea și cu apa, că eram săraci și nu totdeauna aveam! Punea nuca măcinată deasupra! Se numea "colarez"! Așa făcea, dar cu apa! Undeva in Vrancea! Vaaai, ce bun era! Nu puneți zahar, ci nuca deasupra! Așa se face, da! Vă sărut, imi dau lacrimile! Amintiri!
Bună seara
Va urmăresc cu mult drag
Eu sint moldoveanca, și acum miam adus aminte ca și mama făcea
Noi wram zece frati și nu aveam totdeauna oua și kama făcea cu apa
La noi se numeau tocmagi.erau deliciosi
Dz, mulțumesc ca mi-ați adus aminte de copilărie! Bunica ne făcea, în apa cu sare, și laptele îl adăuga, era f bun! Mii de îmbrățișari! 🌹🙋♀️
In Moldova de peste Prut, se mai spune lapte cu tocmagi, așa ne făcea, mama❤️
Și mama ne făcea.multumim buni ,că ne reamintiți de frumoasa copilărie
Astea sint bunătățile copilăriei noastre. Inbratisari!!!!
Bună ziua! La noi în Moldova Nouă se numesc ,,colăreț". Se face numai cu făină și apă așa cum ați făcut d-voastră trebuie frămîntați pînă se fac zdrențele alea, apoi se fierb în apă cu sare pînă se îngroașă ( ca o mămăligă). Se pot mînca cu lapte în farfurie sau dreși, în puțin ulei se prăjește puțină ceapă( se românește,se roșește) apoi se pune colăreți și se mestecă. Se mănîncă prima dată cei cu ceapă apoi cu lapte. Așa se mănîncă la noi. O zi faină vă doresc! Doamne ajută!
Bunica mea facea taietei pe care ai fierbea apoi in lapte.Eu asa am vazut acasa,cand eram mica.Se puteau servi tot asa cum ati spus si Dumneavoastra cu nuca sau cu mac si zahar.
Exact! Eu am copilărit la Oravița și buni meu îmi făcea la fel,era un deliciu pentru mine.Numai bine!
Tocmagi cu lapte,la noi in Moldova,de 25-30 de ani nu am mîncat asa ceva,foarte bun .
Va urmaresc cu drag si am ce invata de la dvs.
Eu fac colarez destul de des, mănânc și cu brânză sărată și cu dulceata❗️Doua feluri, na răsfăț ❗️
Mi-ați făcut pofta Buni 😘👍👍
Și la mine la Buzău se fac,dar cu ou și se fierb în lapte;o mâncare de dimineață (și nu numai)pe care o fac și acum cu plăcere. Zi minunată!
L a Noi se numește lapte cu totoloti, și se face cu apă
Doamne Ajută si mulțumesc 😊
La noi in Ardeal se spune frecatei cu lapte?
Bunica Rodica mi -ai dat o ideie sa le fac și eu nepoțelelor mele așa ceva te pup și de abea aștept să postați cate o rețetă sa te vedem că ești o simpatica ,multă sănătate !
Thank you, poftă bună
O să incerc şi eu...Vă iubesc şi vă urmăresc cu mare drag
Ei, scrob cu lapte!!!!!!!! Cina copilăriei din vacanțele la bunica din Ardeal. Bunica folosea răzătoarea- parcă. Bravo, asta este conținut interesant, original, bravo!
Am mâncat în copilărie,mama mea imi făcea speciale pentru mine,ii mâncăm cu mare placere!Eu le ziceam colarezi sau morjoleti, de la care mi se trăgea și porecla,,,morjolete"!Ha,ha!
Maine probesc si eu, sper sa iasa 😊
😘😘
Vreau să vă spun că și eu gătesc ca și dumneavoastră poate suntem de aceeași vârstă, vă urmăresc la tot ce faceți dar de fiecare data am ce învăța
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc multă sănătate.
Domnul Isus sa vă binecuvânteze ♥️
Bunica mea facea Colarez
👍🌹🌹🌹🌿🤗🤗🤗
La noi in Oltenia,așa se numește colarez,dar știți cum se face?deci pâinea se face in covata(cea din lemn)și nu se curata de fiecare data,și după două,maxim trei ori pâine,luam covata și toată coaja aia uscata după ea se cerne să iasă faina bine și se pune in laptele fiert și se amestecă până se îngroașă.se da jos după foc.Binenteles laptele sa fie îndulcit.Si asta este colarezul la noi in Oltenia din bătrâni.Acum punem in lapte toate mirodeniile,pe atunci decât zahar.Veneau de la sapa și ceva dulce după masă imediat era gata.Va îmbrățișez.Doamne ajuta!
Da, la noi, Brăila, în loc de ou se pune apă, sare, făină, se freacă componentele, se fac acele zdrențe, se cerne, și se pun "colărezii" în lapte, se fierb. Mâncarea se numește - Colărezi cu lapte-.
La noi la sat se numește "cir "și se face doar din faina și apa și se fierb în lapte
SUPER ȘI MAMA MEA FĂCEA PENTRU NOI CÎND ERAM COPII MICI MULȚUMESC M-AM UITAT !!!
in olt(draganesti) bunica imi facea colarez cu lapte de capra.cu 45 de ani in urma!
La noi, la moldoveni, se spunea pe vremuri,, lapte cu frecațai,, Doamna.
Bună ziua! Cu drag îmi aduc aminte de acest dulce al copilăriei,,COLĂREZI"se zice si la noi comuna ileana jud Călărași ,muntenia..fff buni,cu lapte si arome..si da bunica a- ti executat fff bine rețeta..sărut mîna pt masă🤗🤗🤗🤗🥰❤
AA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!]°00
Intradevar mi-am amintit de copilarie; la noi in Dobrogea se spune lapte cu frecatei .
Da, gospodinele erau creative pentru că nu fuseseră inventate pastele făinoase. Foarte bun, cred ca ar merge cu nuca și scorțișoară...
Frecātei se numesc si în Ardeal ! Se pot folosi si la ciorbe de orice fel !sau cu pesmet, sau în ceapā cālitā……! Se pot fierbe în apā , apoi se adaugā doar in lapte! Fiecare cum vrea! Salutāri din München!
Da,in Mures,frecatzei!!!
Bunica mea fierbea laptele in tuciul unde a preparat mamaliga. Era un deliciu ! Mai fac si eu cateodata dar nu in tuci ❤
Da ! Ce amintiri! La Iasi se numeste lapte cu frecatei si mincam si noi cind eram mici deja uitasem dar acum o sa fac si eu , multumesc mult!!!👍❤🌷
La noi le spune, lenea femeii sau mojoleti. Foarte buni.
Colarezi cu lapte,gustul copilăriei!
Sincer la mine la Moldova mea aproape de Focsani nu se face asa ceva dar eu am mîncat la SCORNICEȘTI acum vreo 40 de ani si pîine in ȚEST super bun
Corect reteta originala pacia domnului
Interesanta reteta ,nu am mancat niciodata; la ce se foloseste făina obtinuta din cernerea acestor " paste fainoase "? voi incerca si eu reteta multumesc 💛
Bunii cine a făcut numai cu apa a avut dreptate. Colarezi se făceau după război când era foametea. Nu era orez se folosea bulgur și tot asa. Ne-a făcut și noua o data bunica dar nu ne-a plăcut. Am zis sa ne facă tăieței cu lapte ca e ai bun. Ce ați făcut dumneavoastră are gust de tăieței cu lapte și e foarte gustos. Colarezi au gust de faina ca de apret dar de foame ii mâncau.
Mulțumim pentru toate rețetele. Mă duc cu gândul la copilărie. Aș vrea să vă rog dacă știți o rețetă veche pe care o făcea bunica mea. E vorba despre o mâncare de hrean ,un fel de sos alb (ingrosala ) fiert cu lapte și făină și hrean. Am tot încercat și eu dar n-am reușit. M-am tot uitat pe internet dar n-am găsit. Cred că e o mâncare de la noi din Ardeal. Vă mulțumesc și vă doresc multe binecuvântări de la Domnul.
A zis mama că știe
O sa facă când o să fie hrean proaspăt
Doamna depinde de zona, în sud se fac cu apa de toată viata. Mie îmi plac mai mult cu apa pt ca cu ou ies mai tari
Am si eu varsta bunicii Rodica. Am copilarit in judetul Arad si in copilarie mancam scrob cu lapte.
Ce ati vazut pe internet este o varianta din sudul tarii
Multumesc frumos!Bunica ai pregatit un colarez al copilariei mele. Te pup si mai astept alte retete. Doamne ajuta-ne, sa ne auxin cu bine!
Domnul să vă binecuvînteze
O zi binecuvîntată 😘🙏🥰
Bunica am sa fac si eu colarez tare bun este!
Succes 🤗
Bunica,in muntenia se numeste colarezi ,dar va multumesc ca ati facut aceasta reteta care am 50
Imi cer scuze ca nu am terminat mesajul ,rectific am 50 de ani si mie dor de aceasta rateta imiaduce aminte de copilarie ,cine imi facea nu mai este si acum dumneavoastra draga Doamna mi ati adus aminte de copilarie si totodata am invatat cum se face Multumesc!
Oua cu lapte se primește,, omleta,, draga Doamna, asa zic la moldoveni. Sa fiți sănătoasă și cât mai multe rețete,doamna.
La noi in Muntenia zona Argesului se face cu faina ,lapte si zahar dar se face ca la mamaliga
Si in timp ce amestecam se formeaza acele cocoloase de faina ca niste boabe mici de mazare
La noi se spune colarez cu lapte
Este dulcele copilariei pe care ni-l pregatea mama sub forma de ,,ceva dulce"
Va multumesc ca mi - ati adus aminte de asa ceva
Si eu cred ca nu am mai mincat de vreo20 de ani
👏👏👏😀😀😀😘
Si stiti ca este o vorba din batrini,, cite bordeiuri atitea obiceiuri"
Poate asa se face la doamna aceea cu apa si nu cu o😘😘😘
La noi in Moldova se cheama,,tocmagi"si ,,frecatei"...,,scrob cu lapte"....la noi e asa...ceapa calita si pui peste ou,faina si lapte prins,iaurd ce ai...lapte dulce ese prea dulce..e bun cu lapte prins...si se face o pasta depinde cat vrei de grosa...
In Moldova se zice lapte cu frecatei,sau lapte cu bulighene 🤣 și da,mai fac și eu din când în când
Aş vrea să vă rog..dacă stiti...şi se poate..să faceți un video ..in care să învățăm să facem pastă de măceşe...vă mulțumesc
stie mama doar ca acum nu mai este macese
@ Vă mulțumesc mult..vă doresc sănătate..putere de muncă..şi să postați mereu...Dumnezeu să vă BINECUVINTEZE..sunteți nişte oameni deosebițî..avețî un tată credincios..o mamă frumoasă şi înțeleaptă..harnică..blîndă..e o bucurie să vă putem urmării
Am uitat de minunea de fetiță..de Angii de surorile d voastră...dacă aveți o familie aşa de frumoasă
Bună dimineața bunica ! Mulțumim frumos pt tot bunica multă sănătate ! 🙏🙏🙏
Buna dimineața ♥️
Mincarea asta are multe nume si multe feluri de preparare, in principiu faina, ou, lapte. La noi acasa se facea din taietei de casa cu ou fierti intru-un amestec de lapte cu ceva apa, sare si zahar. Farmecul este combinatia de dulce cu sarat care ii dadea gustul specific.
Un fel de lapte cu tocmagi(Moldova)
Așa ne făcea și bunica și mama la rîndul ei
Reteta faina, va multumesc!!! (cine a filmat azi? Imi lipsește ceva) 😔
A spus Angi că o să observe cineva
Mai sunt și zile când tăcerea e soluția pentru Pace
Dar nu toate zilele sunt la fel
Domnul Isus sa va binecuvinteze
Asa ne facea si bunica mea la tara. La noi se numesc colorezi cu lapte. Sunt din Bucuresti.
Da am facut si dulce si sarat uns cu brinza
In Teleorman i se spune colarez si se impartea pe vremea bunicilor de Mosii de vara . Doamne ajuta!
Se cheama frecatei cu lapte!