Sevgili Emrah bey ekibi arka planda konuşan entelektüel donanımı olan Emrah beyle harika sohbet eden doğru sorular soran arkadaşlara yürekten teşekkürler. O kıkırdayan garip bir Türkçeyle en ciddi konularda bile ya lı yulu yok ben yok ben olsam gibi saçma sakak konuşan absürt sorular soran o yancıları ortadan kaldırdığımız için allah razı olsun kaç sohbetin kaç akışın şemalini katlettiler. Böyle çok iyi harika iş🙏
Hocam iyi günler, 1. Dünya Savas'ına dair gelecek bolumunuzu heyecanla bekliyoruz. Bunun yanısıra, sizlere ve seyircilerinize "The Great War" adlı TH-cam kanalını önermek isterim. Zamanında, 1. Dünya Savasından tam 100 yıl sonra, 5 yıl süren, 1. Dünya Savaşını dönem dönem anlatan çok güzel bir seri yapmıslardı. Eminim ki, sizlerin ve izleyicilerinizin hosuna gidecektir. Sizleri keyifle takip etmekteyim, basarılarınızın devamını diliyorum ve de heyecanla yeni videolarınızı bekliyoruz :)
1. dünya savaşı ile ilgili mini bir dizi önerisi vereyim 37 days. BBC yapımı dizi arşidük'ün ölümü ile başlayıp savaşın çıkışına kadar götürüyor bizi. İngiliz bakış açısıyla anlatılsa da 3 bölümlük güzel bir dizi.
Ekşide Esg ye seviyeli şekilde hafif dozda sallayanlardanım fakat bu video bugüne kadar izlediğim en kıymetli içeriklerden biri ve yine esg ye çok güzel işleri olağanca basitliğiyle bizimle paylaşmasından dolayı yürekten teşekkür ediyorum.. motivasyonun hiç kaybolmasın hocam.
Fury filminde mükemmel bir replik var beni çok etkilemişti. Adam savasa geldiginde hiçbirşey bilmiyor. Acemi ve vicdanen temiz bir askere şöyle bir cumle kuruyor. -Görüceksin -Neyi ? -Bir insanın bir insana neler yapabileceğini. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok bunu iliklerine kadar hissettiren bir film ve bence başyapıtlardan o korkuyu cephedeki asker gibi hissediyorsunuz ölume yakın olmayı. Savaş iyi birsey değil. Direk bunu destekleyen, düşünmeden savaşalım diyen kişilerde ki cahilliğe ve cesarete üzülerek bakıyorum. ATAM ın dediği gibi. "Yurtta sulh cihanda sulh" Bıçak kemiğe dayandığında, en son çare olarak ve kurtuluş mücadelesi içinde yapılacak birşeydir. Yorumunuza saglık hocam. Güzel sohbetti
E. Maria Remarque; 'Ve kendimi çok üzgün hissettiğimde ve artık hiçbir şey anlamadığımda, kendi kendime yaşamak istediğimde ölmenin, ölmek istediğim noktaya kadar yaşamaktan daha iyi olduğunu söylüyorum' Efsane bir sözüdür
İkinci filmin sonunda ateşkesin yapıldığı vagon ve anlaşma metninin imzalandığı kalemin hikayesine girersiniz diye bekledim. Vagon ve kalem, tarihsel açıdan Devletlerin anlamsız inatlaşmasına güzel bir örnek. Filmde de özellikle kaleme yakın plan çekim çok anlamlı olmuştu.
2. filmde savaş karşıtı mesajlar olmasa da savaşın çirkin ve ağır yüzünü gayet iyi göstermiş. İnsan o hissi yaşıyor yani. O kadar da kötü değil yani, en az 7 puanlık bir film.
Hocam birinci dünya savaşı hakkında yoğun bir 'fraternite' olmadığını düşündüğünüzü söylediniz ama benim aklıma savaşın ilk Noel'inde ortaya çıkan 'Noel ateşkesi' geldi. Belki tamamen kardeşlik ve dostluk üzerine oturarak oluşan bir ateşkesi değildi. Sonuçta insanlar evlerini özledi ve savaştan yıldıkları için bunun önü açıldı. Konuya dair ona değinirdiniz diye umuyordum.
Bu filmin aslinda 3. Remakei ayriyetten ilk film Atatürk tarafından turkiyede gösterimi yasaklanmıştir sebebi ise savaşı çok iyi anlatması ve savastan yeni cikmis bir toplum oldugumuz icin travma yaratabilecegini dusunmesiymiş
ESG nin harekat analizine hayran kaldım. Bir eski kurmay olarak kurmay okulunda ders verdirirdim. Çünkü edge bir bakışı var. Asimetrik seçimleri biliyor ayrıca. Bravo 🌿
Tuncer bey selamlar, harekat planlama ve analiz ile alakali onerebileceginiz temel duzeyde bir kitap var midir? Ilgiliyim ancak kaynak elimde yok maalesef.
@@OMNIBUSLIVE harekat analizi , zihinde kendinle satranç oynama gibi bir şey hocam. Bu yetenek zaten sizde var. Akademik olarak elbette bilgi ile gelişen bir yetenek ama İtalya NATO da bir çok ülkenin subayını gözlemleyerek edindiğim tecrübe, sonradan kazanılan bir yetenek olmadığı gerçeği. Naçizane ben videolarda tarih -sinema fark etmez, yaptığınız mukayese lerden bile yeni düşünme biçimleri geliştiriyorum. Bir zamanlar eğitim metodolojisi enstitüsü kurmak talebimi ilettim ama olmadı. ABD silahlı kuvvetleri Norfolk da tüm analiz biçimlerini sürekli gözlem için Transformation Command teşkilatı kurdu. Peleponnes savaşını dahi günümüz savaşları ile mukayese ettikleri tartışmalara şahit oldum.
@@batuhanbozkurt6036operasyon analizleri yapan enstitü ler var. ABD kara hava deniz kuvvetleri Lesson Learned Analyze Center lara bakabilirsiniz. Abd kara kuvvetleri parameters dergisi olabilir.
Anthony Quinn in efsane filmi Zorba da da böyle bir söz vardı " kimse benimle böyle konuşamaz, yaralarıma bak patron, sırtımdan hiç vurulmadım, ben savaştım, düşmanlarım olan erkekleri öldürdüm, kadınlara tecavüz ettim, evlerini yaktım, bunları düşmanlarım sadece Türk ya da Bulgar diye yaptım, ahh ne kadar da aptalmışım, inan bana patron, bir insanın iyi ya da kötü olduğunu anlayabilmem için Türk ya da Yunan olduklarını bilmeme gerek yok " evet düşman dediğin öldüğünde kanı akar, hiç bir pkklıyı öldürünce sevinmedim, ha acımadım da o ayrı ama sevinç naraları da atmadım
10:05 Tamamlanmamış bir roman olsa da Almanların birinci savaş öncesinde plan yapma konusunda yaşadığı o ilginç durumun gösterildiği bir eser olarak Zweig'ın "Clarissa"sından da bahsedilebilir. 12:50’deki kısa süreceği yanılgısı da aynı eserde yine başarılı bir şekilde yer buluyordu kendisine.
Clarissa yı okudum.Yanlış hatırlamıyorsam Almanya yı değil Avusturya-Macaristan 'ı anlatıyordu.Clarissa'nın babası orduda generaldi ,herkesi uyarıyordu vs.
@@musfikinsan3423 İttifak’ın lideri olduğu için Almanlar diye bahsettim ama haklısınız, evet. O kutupta istatistik ve buna dayanan detaylı planın göstergesiydi bende o karakter. Savaşın uzayacağıyla ilgili ikazlarını Balkan Savaşlarına dayandırmasını da çok beğenmiştim.
@@yilmazemre Bu konuda aslan asker şvayk diye bir eser de var.O biraz daha mizahî anlatıyor tabii.Avusturya-Macaristan ordusunu durumu Türk ordusundan da beter.Etnik bölünmüşlük var.Çekler ,Macarlar hepsi birbirine düşman.Ruslar bunları pataklayınca Almanlar imdada yetişip kurtarıyor.
1950’lilerde okullarda sadece bir örnek giyinmek değil aynı zamanda şapka zorunluluğuda varmış. Bu ESG’nin kastettiği gibi okulun kışladan farklı görülmediğini gösteriyor galiba. Bir çeşit sistem için asker yetiştirme
mecburen bir yorum daha yapıyorum; Oliver Stone's Untold History of the United States adlı belgeselinden beri farklı bir tarih yorumunu sadece sizden okudum dinledim tekrar teşekkürler.
Bu filmi Atatürk'ün de yasaklattığına dair bazı şeyler duymuştum. Savaştan yeni çıktığımız, ve hali hazırda daha olgunlaşma aşamasındaki Cumhuriyetin karşı karşıya kalabileceği olası yeni savaşlar için yeni neslin şevkini kıracağından endişelendiği için filmi yasaklamış, yada gösterimini geciktirmiş denmişti.
hocam emeğinize sağlık güzel bir bölümdü. bir sorum var. bu film 1930'da gösterime girince Atatürk'ün özel bir gösterimle filmi izlediği ve gerçekçiliği sebebiyle savaştan yeni çıkmış bir milletin izlemesini sakıncalı bulduğunu söylediği söyleniyor, bu ne derece doğru olabilir?
18:50 ne kadar kapılmışlardır? Joanna Bourke - Öldürmenin mahrem tarihi. Sizin gibi bir üstada kitap önermek bana düşmez ama beğeneceğinizi düşünüyorum. Saygılar.
Emrah Bey, evet bir Bob Dylan değil ama size ülkemizden bir şarkı yazayım, Selda Bağcan'dan "Ağladım anne". Sözleri biz milli eğitimden geçmişleri rencide etse de sizin okuduğunuz şarkı sözlerine paralel şeyler söylüyor.
WW1 ile ilgili 1930 yapımı ilk film, 1957 yapımı Paths of Glory ve Peter Jackson'ın belgesel-filmi They Shall Not Grow Old harika eserler. Son çıkan filmde bildiğiniz kıyma makinesi izliyorsunuz, kitabın ruhunu yansıtmıyor. Ne karakterleri tanıyoruz, ne dostluklarını görüyoruz. NPC gibi patır patır ölüyorlar ama kitaptan ayrı değerlendirince açılış sahnesi bile Oscar alması için yeterliydi tabi :) Bu arada hep ciddi film yazıyoruz ama Rowan Atkinson'ın Blackadder dizisi de bu dönemi komedi dizisi olmasına rağmen çok iyi hicveder.
Hocam 1930 filmini izledim önerinizle. gerçekten yılına göre savaş sahneleri ve film inanılmaz. Tek eksisi fazla tiyatral oyunculuklar. Ancak o yılların filminde durum zaten bu. İlkinin finali gerçekten etkileyici değiştirmeye çok da gerek yokmuş gibi geldi.
9 หลายเดือนก่อน
Johny Got His Gun, Metallica'nın One klibinde geçen sahnelerin olduğu film. Şarkı da zaten bu hikayeyi anlatıyor sanırım. Ne zamandır izleyeceğim ama unutuyordum. İyi hatırlattınız.
Romanda çukurda öldürdüğü asker vardı. Hatta ona üzüntüsünden senin için bunları yazacağım diyordu. Romandaki vahşet ve özellikle acemi askerlerin ölmesinin dehşeti çok fenaydı
1991 jfk oliver stone filmini ve Kennedy ailesine çöken kabusu ‘Derin Amerika’ konu başlığı altında, Amerikan mavisi bir papyon takarak yorumlamanızı bekliyoruz hocam
Yanlış hatırlamıyorsam Sayın Emrah Hocam’ın en sonda önerdiği filmlerden “johnny got his gun” filmi ayrıca Metallica’nın kültleşmiş şarkısı One’a da ilham vermiştir.
hocam 1. dünya savaşı ile alakalı çok iyi bir oyun var: valiant hearts oyun o duyguyu ve kullanılan teknolojileri falan çok iyi gösteriyor. felsefesi de güzel bakmadıysanız hiç tavsiye ederim
Hocam savaşta askerler deki cesurluk üzerine durdugumuzda İngiltere ve Fransa 1.dunya savaşındaki vahşeti gördükleri için 2. Dünya savaşına hiç yanaşmadilar ama nedense Almanya bu savaştan daha fazla yara aldığı halde askerleri yeni savasa girmeye açtılar bunu nasıl açıklayabiliriz. Tek neden köşeye sıkıştıklari için mi
Hocam ilk yıllarında bu filmin Türkiye’de de savaş acılarının tazeliği sebebiyle yasaklandığını duymuştum. Bu konudan bahsetmemişsiniz. Gerçekten var mı böyle bir durum?
Metallica'nın ünlü parçası "One" önermiş olduğunuz "Jhonny got his gun" filminden ilhamla bestelenmiştir. Ayrıca klibin büyük bölümünde o filmin önemli kısımları kullanılmıştır.
Hocam, Hitler petrol olmadığı için at ve tren kullandı lojistiği sağlarken, elinde yeterince kamyon vardı. Elinde 6000+ adet tank varken işgal başında sadece 3900 adet tank kullandı. Adam çaresizdi, Stalingrad ın ismi umrunda bile değildi. O petrole muhtaçtı ve Volga nehrinin jeopolitiği kritik önem arz ediyordu
Tak nasıl anında buradayız
helal
sorma
askerler hazirolda 🫡
Bilgi, deneyim, disiplin...
Hoooop burdayım
Sevgili Emrah bey ekibi arka planda konuşan entelektüel donanımı olan Emrah beyle harika sohbet eden doğru sorular soran arkadaşlara yürekten teşekkürler. O kıkırdayan garip bir Türkçeyle en ciddi konularda bile ya lı yulu yok ben yok ben olsam gibi saçma sakak konuşan absürt sorular soran o yancıları ortadan kaldırdığımız için allah razı olsun kaç sohbetin kaç akışın şemalini katlettiler. Böyle çok iyi harika iş🙏
Kapak tasarımları efsane ya =) Elinize sağlık.
teşekkür ederim.
Kanal açıldığından beri film posterine ESG yüzü montajından başka birşey yapmıyorlar, bu mu efsane !?
@@omerfarukcetin1888Daha ne yapsın? Senin için Eflak ile Boğdan'ı mı alsın
@@omerfarukcetin1888 bi TH-cam kapak tasarımından beklentiniz nedir Ömer Faruk Çetin?
@@omerfarukcetin1888 Hee, bence öyle...
BU KANAL SON 2-3 HAFTADIR ÇOK İYİ İÇERİK ÇIKARIYOR
Aylardır beklediğim bölüm, 1. dünya savaşını en yansıtan filmdir
Hocam iyi günler, 1. Dünya Savas'ına dair gelecek bolumunuzu heyecanla bekliyoruz. Bunun yanısıra, sizlere ve seyircilerinize "The Great War" adlı TH-cam kanalını önermek isterim. Zamanında, 1. Dünya Savasından tam 100 yıl sonra, 5 yıl süren, 1. Dünya Savaşını dönem dönem anlatan çok güzel bir seri yapmıslardı. Eminim ki, sizlerin ve izleyicilerinizin hosuna gidecektir. Sizleri keyifle takip etmekteyim, basarılarınızın devamını diliyorum ve de heyecanla yeni videolarınızı bekliyoruz :)
Yüzüklerin efendisi ve felsefesini bir de sizden dinlemek efsane olurdu hocam
1. dünya savaşı ile ilgili mini bir dizi önerisi vereyim 37 days. BBC yapımı dizi arşidük'ün ölümü ile başlayıp savaşın çıkışına kadar götürüyor bizi. İngiliz bakış açısıyla anlatılsa da 3 bölümlük güzel bir dizi.
Ekşide Esg ye seviyeli şekilde hafif dozda sallayanlardanım fakat bu video bugüne kadar izlediğim en kıymetli içeriklerden biri ve yine esg ye çok güzel işleri olağanca basitliğiyle bizimle paylaşmasından dolayı yürekten teşekkür ediyorum.. motivasyonun hiç kaybolmasın hocam.
sonunda izlediğimiz bi film
Tam da filmden ilhamla WW1'e dair bir belgesel yayınlamışken üzerine bu videonun gelmesi :) Güzel tesadüf oldu hozom izlemeye başlıyorum hemen
belgeselin adı ne
@@ygtygtygt_ Merhaba, sayfama tıklayınca en üstte direkt çıkıyor. Tankların doğuşunu anlatmaya başladım, henüz 1. bölümü yayınladım. Saygılar
Fury filminde mükemmel bir replik var beni çok etkilemişti.
Adam savasa geldiginde hiçbirşey bilmiyor. Acemi ve vicdanen temiz bir askere şöyle bir cumle kuruyor.
-Görüceksin
-Neyi ?
-Bir insanın bir insana neler yapabileceğini.
Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok bunu iliklerine kadar hissettiren bir film ve bence başyapıtlardan o korkuyu cephedeki asker gibi hissediyorsunuz ölume yakın olmayı.
Savaş iyi birsey değil. Direk bunu destekleyen, düşünmeden savaşalım diyen kişilerde ki cahilliğe ve cesarete üzülerek bakıyorum.
ATAM ın dediği gibi.
"Yurtta sulh cihanda sulh"
Bıçak kemiğe dayandığında, en son çare olarak ve kurtuluş mücadelesi içinde yapılacak birşeydir.
Yorumunuza saglık hocam.
Güzel sohbetti
Hiç beklenmedik anda geldi video hozom, hemen damladık tabi
İkinci filmi izledim hakikaten yorumlarınız birebir uyuyor 22:29
E. Maria Remarque;
'Ve kendimi çok üzgün hissettiğimde ve artık hiçbir şey anlamadığımda, kendi kendime yaşamak istediğimde ölmenin, ölmek istediğim noktaya kadar yaşamaktan daha iyi olduğunu söylüyorum'
Efsane bir sözüdür
Kameranın arkasındaki beyefendi Emrah hocayla mikrofonları değişse şahane olur
Her bölüm ayrı güzel 👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👏👏👏👏👏👏👏⭐⭐⭐⭐
İkinci filmin sonunda ateşkesin yapıldığı vagon ve anlaşma metninin imzalandığı kalemin hikayesine girersiniz diye bekledim. Vagon ve kalem, tarihsel açıdan Devletlerin anlamsız inatlaşmasına güzel bir örnek. Filmde de özellikle kaleme yakın plan çekim çok anlamlı olmuştu.
Kitabı şaheserdi. Filmi kitap kadar etkileyici olamazdı zaten ama ana detaylarıyla güzel bir film
Batı cephesi ve doğu cephesi olarak iki bölüm yaparsanız çok güzel olur (birinci dünya savaşı bölümü için )
Sizden dinlemek harika olacak ❤ I. Dünya Savaşı bölümünü merakla bekliyoruz ☺️
2. filmde savaş karşıtı mesajlar olmasa da savaşın çirkin ve ağır yüzünü gayet iyi göstermiş. İnsan o hissi yaşıyor yani. O kadar da kötü değil yani, en az 7 puanlık bir film.
Hocam birinci dünya savaşı hakkında yoğun bir 'fraternite' olmadığını düşündüğünüzü söylediniz ama benim aklıma savaşın ilk Noel'inde ortaya çıkan 'Noel ateşkesi' geldi. Belki tamamen kardeşlik ve dostluk üzerine oturarak oluşan bir ateşkesi değildi. Sonuçta insanlar evlerini özledi ve savaştan yıldıkları için bunun önü açıldı. Konuya dair ona değinirdiniz diye umuyordum.
Teşekkürler, çok güzel bir bölümdü. Önceki yayınlarınızdaki gibi filmlerin listesini de yazsanız keşke.
Kitabi okumuştum filmi de izleyeceğim teşekkürler iyi yayınlar
Ömer Muhtar'ı nasıl es geçersiniz!? Gerek senaryo, gerek oyunculuklar ve gerek de müzikleriyle bence en iyi 1. Dünya Savaşı filmlerinden. Başyapıt.
Bazen barışmak için tek çare savaşmaktir hocam 😁
Kes angut
Böyle diye diye dünyanın anasını biptiler
30 tarihli olanda askerin izne ciktigi, ögretmeniyle karsilastigi bölüm var, 2022 versiyonunda yok. enfes bir karsilasma o.
Sonunda izleyip de anladığım bi film geldi şuraya. Kardeşler takımı, 1864, unsere mütter gibi mini dizileri de dinlemek güzel olurdu.
Hocamız heyecanlandı. 1. Dünya Savaşı geliyor ❤
Bu filmin aslinda 3. Remakei ayriyetten ilk film Atatürk tarafından turkiyede gösterimi yasaklanmıştir sebebi ise savaşı çok iyi anlatması ve savastan yeni cikmis bir toplum oldugumuz icin travma yaratabilecegini dusunmesiymiş
ESG nin harekat analizine hayran kaldım. Bir eski kurmay olarak kurmay okulunda ders verdirirdim. Çünkü edge bir bakışı var. Asimetrik seçimleri biliyor ayrıca. Bravo 🌿
Buna çok sevindim zira benim için aslında bir terra incognita. Hiç tecrübem olmadığı için tedirgin olduğum bir alan açıkçası
Tuncer bey selamlar, harekat planlama ve analiz ile alakali onerebileceginiz temel duzeyde bir kitap var midir? Ilgiliyim ancak kaynak elimde yok maalesef.
@@OMNIBUSLIVE harekat analizi , zihinde kendinle satranç oynama gibi bir şey hocam. Bu yetenek zaten sizde var. Akademik olarak elbette bilgi ile gelişen bir yetenek ama İtalya NATO da bir çok ülkenin subayını gözlemleyerek edindiğim tecrübe, sonradan kazanılan bir yetenek olmadığı gerçeği. Naçizane ben videolarda tarih -sinema fark etmez, yaptığınız mukayese lerden bile yeni düşünme biçimleri geliştiriyorum. Bir zamanlar eğitim metodolojisi enstitüsü kurmak talebimi ilettim ama olmadı. ABD silahlı kuvvetleri Norfolk da tüm analiz biçimlerini sürekli gözlem için Transformation Command teşkilatı kurdu. Peleponnes savaşını dahi günümüz savaşları ile mukayese ettikleri tartışmalara şahit oldum.
@@batuhanbozkurt6036operasyon analizleri yapan enstitü ler var. ABD kara hava deniz kuvvetleri Lesson Learned Analyze Center lara bakabilirsiniz. Abd kara kuvvetleri parameters dergisi olabilir.
Bu filmi tımarhanede televizyondan izlemiştik. Aklımda o günler canlandı.
Hocam Avrupa'daki çiftçi eylemleri hakkında bir video da çekebilir misiniz?
Hocam kapak tasarımına hayran kaldım, cephede bile bıyıklarınızdan taviz vermemişsiniz
hocam bu filmin en çok 1930 ve 2022 versiyonu biliniyor ama birde 1979 versiyonu var.
Güzel bir film incelemesiydi elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim
Troçki ile ilgili bir bölüm yaparmısınız
Anthony Quinn in efsane filmi Zorba da da böyle bir söz vardı " kimse benimle böyle konuşamaz, yaralarıma bak patron, sırtımdan hiç vurulmadım, ben savaştım, düşmanlarım olan erkekleri öldürdüm, kadınlara tecavüz ettim, evlerini yaktım, bunları düşmanlarım sadece Türk ya da Bulgar diye yaptım, ahh ne kadar da aptalmışım, inan bana patron, bir insanın iyi ya da kötü olduğunu anlayabilmem için Türk ya da Yunan olduklarını bilmeme gerek yok " evet düşman dediğin öldüğünde kanı akar, hiç bir pkklıyı öldürünce sevinmedim, ha acımadım da o ayrı ama sevinç naraları da atmadım
Şu an Band of Brothers’ı bitirmek üzereyim. Üstüne bu video…Savaş korkunç bir insanlık dramı ama maalesef sistemin kaçınılmaz bir parçası.
band of ww2 dizi kategorisinde en iyisi olabilir..
teşekkürler PARİBU !🙏
Hozom böyük iskender bölümü gelsin artık belgeseli de geldi netflixe
12:04 Battlefield 1 oyununun "War Stories" (single-player) modu introsunda buraya güzel bir gönderme vardır 😇😊
14:40 keşke doğu cepheleri de konuşsanız. İçerikler hep batı cephesiyle ilgili oluyor...
1. Dünya Savaşı bölümü yapacaksanız Tardi'nin "Siperlerdeydik" grafik romanı müthiş bir görsellik sunuyor.
Hocam Endülüs ve mağrip ülkeleri ile alakalı bir video yapmayı düşünüyor musunuz?
10:05 Tamamlanmamış bir roman olsa da Almanların birinci savaş öncesinde plan yapma konusunda yaşadığı o ilginç durumun gösterildiği bir eser olarak Zweig'ın "Clarissa"sından da bahsedilebilir.
12:50’deki kısa süreceği yanılgısı da aynı eserde yine başarılı bir şekilde yer buluyordu kendisine.
Clarissa yı okudum.Yanlış hatırlamıyorsam Almanya yı değil Avusturya-Macaristan 'ı anlatıyordu.Clarissa'nın babası orduda generaldi ,herkesi uyarıyordu vs.
@@musfikinsan3423 İttifak’ın lideri olduğu için Almanlar diye bahsettim ama haklısınız, evet. O kutupta istatistik ve buna dayanan detaylı planın göstergesiydi bende o karakter. Savaşın uzayacağıyla ilgili ikazlarını Balkan Savaşlarına dayandırmasını da çok beğenmiştim.
@@yilmazemre Bu konuda aslan asker şvayk diye bir eser de var.O biraz daha mizahî anlatıyor tabii.Avusturya-Macaristan ordusunu durumu Türk ordusundan da beter.Etnik bölünmüşlük var.Çekler ,Macarlar hepsi birbirine düşman.Ruslar bunları pataklayınca Almanlar imdada yetişip kurtarıyor.
1950’lilerde okullarda sadece bir örnek giyinmek değil aynı zamanda şapka zorunluluğuda varmış. Bu ESG’nin kastettiği gibi okulun kışladan farklı görülmediğini gösteriyor galiba. Bir çeşit sistem için asker yetiştirme
08:00 Hocamın hoi4ten örnek vermesi çok hoş olmuş yeminle sovyetler birliği dışında çok zorluk çekiyorsun Kaptalistlere karşı kaynak konusunda
mecburen bir yorum daha yapıyorum; Oliver Stone's Untold History of the United States adlı belgeselinden beri farklı bir tarih yorumunu sadece sizden okudum dinledim tekrar teşekkürler.
Hocam şu “Donnie Darko” yu da bize bir anlatsan sevabına. Yıllardır helak olduk akraba&hısım.
Hocam The Manchurian Candidate (1962, 2004) mukayesesi de bekliyoruz.
Savaşı en iyi anlatan film piyanistle birlikte benim icin
1. Dünya Savaşı Podcast Serisi ni de önerebilirim hocam Civan Avcı yapıyor sağ olsun, ben spotify den dinliyorum.
Emeğinize sağlık
ESG hocanın da sevdiği Ken Loach hocamızın ispanya iç savaşını filme aldığı Land and Freedom ı da burada görürüz umarım
Bu filmi Atatürk'ün de yasaklattığına dair bazı şeyler duymuştum. Savaştan yeni çıktığımız, ve hali hazırda daha olgunlaşma aşamasındaki Cumhuriyetin karşı karşıya kalabileceği olası yeni savaşlar için yeni neslin şevkini kıracağından endişelendiği için filmi yasaklamış, yada gösterimini geciktirmiş denmişti.
hocam emeğinize sağlık güzel bir bölümdü. bir sorum var. bu film 1930'da gösterime girince Atatürk'ün özel bir gösterimle filmi izlediği ve gerçekçiliği sebebiyle savaştan yeni çıkmış bir milletin izlemesini sakıncalı bulduğunu söylediği söyleniyor, bu ne derece doğru olabilir?
1. Dünya savaşı gelirse çok güzel olur. Teşekkürler.
18:50 ne kadar kapılmışlardır? Joanna Bourke - Öldürmenin mahrem tarihi. Sizin gibi bir üstada kitap önermek bana düşmez ama beğeneceğinizi düşünüyorum. Saygılar.
Johnny got his gun metallicanın "one" adlı klibindeki filmdir...
(Egeden eski bir Sinema Kulübüspor)
Altyazıda belirtilmiş olması lazım
Doğrudur olabilir dinlemekten kaçırmış olabilirim...
Emrah Bey, evet bir Bob Dylan değil ama size ülkemizden bir şarkı yazayım, Selda Bağcan'dan "Ağladım anne". Sözleri biz milli eğitimden geçmişleri rencide etse de sizin okuduğunuz şarkı sözlerine paralel şeyler söylüyor.
WW1 ile ilgili 1930 yapımı ilk film, 1957 yapımı Paths of Glory ve Peter Jackson'ın belgesel-filmi They Shall Not Grow Old harika eserler. Son çıkan filmde bildiğiniz kıyma makinesi izliyorsunuz, kitabın ruhunu yansıtmıyor. Ne karakterleri tanıyoruz, ne dostluklarını görüyoruz. NPC gibi patır patır ölüyorlar ama kitaptan ayrı değerlendirince açılış sahnesi bile Oscar alması için yeterliydi tabi :)
Bu arada hep ciddi film yazıyoruz ama Rowan Atkinson'ın Blackadder dizisi de bu dönemi komedi dizisi olmasına rağmen çok iyi hicveder.
Arslan yürekli Richard ın hayatını anlatırsanız cok mutlu oluruz hocam
:D sondaki dürüstlük güldürdü hocam, emeğinize sağlık :)
Bir zamanlar TRT’de gördüğümüz Band of Brothers dizisini ESG hocamız gerçeklik açısından nasıl değerlendirir?
Çok iyi bölüm.
Hocam 1930 filmini izledim önerinizle. gerçekten yılına göre savaş sahneleri ve film inanılmaz. Tek eksisi fazla tiyatral oyunculuklar. Ancak o yılların filminde durum zaten bu. İlkinin finali gerçekten etkileyici değiştirmeye çok da gerek yokmuş gibi geldi.
Johny Got His Gun, Metallica'nın One klibinde geçen sahnelerin olduğu film. Şarkı da zaten bu hikayeyi anlatıyor sanırım. Ne zamandır izleyeceğim ama unutuyordum. İyi hatırlattınız.
Salam, kitabını oxumuşam, Remark , Hemenquey və Dino Buzzati bu yazıçılar dəhşət yazıçılardır
Hozam! Ömer Muhtar ile ilgili bir içerik yapabilir misiniz lütfen?
Romanda çukurda öldürdüğü asker vardı. Hatta ona üzüntüsünden senin için bunları yazacağım diyordu. Romandaki vahşet ve özellikle acemi askerlerin ölmesinin dehşeti çok fenaydı
Ya bu arkadaki seslerden birisi Can Soyer mi?
TİP MYK üyesi olan, Marksist yazar Can Soyer?
uçaklar güzel oyuncaklardır ama savaşlarda işe yaramazlar -ferdinand foch 10:38
Ya ben bu videoyu izlerken neden daha önce izlemiş gibi hissettim
Kitabı Nazi Almanyasında yasaklanıp meydanlarda yakılmıştır bu arada.Kitabıda harikadır... Kütüphanesinde insanların olması gereken bir kitaptır...
1991 jfk oliver stone filmini ve Kennedy ailesine çöken kabusu ‘Derin Amerika’ konu başlığı altında, Amerikan mavisi bir papyon takarak yorumlamanızı bekliyoruz hocam
Evet bekliyoruz dilimizde tüy bitti batı cephesi verdun fln yapılsın diye, teşekkürler hocam.
Hocam bildiğim kadarıyla filmin 1979 da Bir versiyonu daha çıkmıştı
Sizden Starship Troopers'ı sansürsüz dinlemek için bilet alırdım. Emekleriniz için teşekkürler.
Yanlış hatırlamıyorsam Sayın Emrah Hocam’ın en sonda önerdiği filmlerden “johnny got his gun” filmi ayrıca Metallica’nın kültleşmiş şarkısı One’a da ilham vermiştir.
hocam 1. dünya savaşı ile alakalı çok iyi bir oyun var:
valiant hearts
oyun o duyguyu ve kullanılan teknolojileri falan çok iyi gösteriyor. felsefesi de güzel bakmadıysanız hiç tavsiye ederim
Hocam savaşta askerler deki cesurluk üzerine durdugumuzda İngiltere ve Fransa 1.dunya savaşındaki vahşeti gördükleri için 2. Dünya savaşına hiç yanaşmadilar ama nedense Almanya bu savaştan daha fazla yara aldığı halde askerleri yeni savasa girmeye açtılar bunu nasıl açıklayabiliriz. Tek neden köşeye sıkıştıklari için mi
Hocam ilk yıllarında bu filmin Türkiye’de de savaş acılarının tazeliği sebebiyle yasaklandığını duymuştum. Bu konudan bahsetmemişsiniz. Gerçekten var mı böyle bir durum?
Savaş filmlerini çok sevmeme rağmen bu filmde çok sıkılmıştım hatta bitiremedim
Metallica'nın ünlü parçası "One" önermiş olduğunuz "Jhonny got his gun" filminden ilhamla bestelenmiştir. Ayrıca klibin büyük bölümünde o filmin önemli kısımları kullanılmıştır.
Kitap ilk çevrildiğinde "All quiet"ı kim "yeni bir şey yok" olarak çevirmişse helal olsun. Öyle de kalmış.
12:13 o sarkılardan 200 sene önce "ich bin soldat doch ich bin es nicht gerne" vardı hoca :)
32:57 10 sn önce "progre" den terakkeye çevirdiniz hocam, helal olsun
Hozam bu papyonu unforgiven opus magnumunda da giymiştiniz
Deniz Akkaya'yı Ortaköy'de bırakan Slash değil Axl Rose
Lütfen Napolyon ve Amerikan İç Savaşı gelsinnnn. Heat severiz Al Pacino De Niro ❤
Sen 33 dakika önce geldin ben hep buradaydım.
Umarım hocam ileride Gettysburg filminin de videosunu yapar :D
film 1931 versiyonu, 1979 versiyonu var. Hatta bunlar inceleniyorken Ernst Jünger çelik fırtınalarında kitabı'nın incelemesi gelsin.
Hocam ww1 ile alakali bir bolum yapacaksaniz peter jacksonin "they shall not grow old" belgeseliyle destekleyip yapabilirsiniz
Ahhh beee. Geç kaldım. 😅😂😂
Hocam, Hitler petrol olmadığı için at ve tren kullandı lojistiği sağlarken, elinde yeterince kamyon vardı. Elinde 6000+ adet tank varken işgal başında sadece 3900 adet tank kullandı. Adam çaresizdi, Stalingrad ın ismi umrunda bile değildi. O petrole muhtaçtı ve Volga nehrinin jeopolitiği kritik önem arz ediyordu
eskisini sallayin yenisini izleyin cok iyi.
Hocam Hemingway'in Silahlara Veda ve Çanlar Kimin İçin Çalıyor romanlarının da uyarlamaları var