#2 Răspunsuri CE - Pachetul de Mobilitate 1

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น •

  • @johnkupfer9519
    @johnkupfer9519 3 ปีที่แล้ว

    Felicitări pentru video si mulțumim !

  • @micutulplimbaret8241
    @micutulplimbaret8241 3 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc Frumos pentru informații!

  • @D.A.N.I.E.L.F-E-N-T-A
    @D.A.N.I.E.L.F-E-N-T-A 3 ปีที่แล้ว

    Buna! Felicitari pentru munca depusa si multumesc pentru noile informatii

  • @nicunicolae9889
    @nicunicolae9889 3 ปีที่แล้ว

    Multumim de informatii,lamuriri.Cele bune!

  • @Agent-ju6no
    @Agent-ju6no 3 ปีที่แล้ว

    Bună seara Ghidul șoferilor profesioniști.
    Pentru efectuarea repausului saptămânal de minim 45 de ore in cabină, având in vedere că in mod evident soferul nu ar refuza conditii mai bune de odihnă și efectueaza astfel repausul pt că patronul nu acceptă altfel; cine plătește amenda???
    Patronul la care vreau sa ma angajez a zis ca i s ar fura motorină desi daca parcarea nu e pazita nu e ca si cum soferul e paznic in timpul repausului.
    A mai zis ca nu vrea sa plateasca mancarea de la pensiune ca ar trebuii sa platesc sa-mi vină livrare la pensiune, nu are bază de camioane deci nu are nici baza de odihnă, si nu tine cont de pachetul de mobilitate.
    Cat este o amenda pe Franța și cine o plătește?
    Mai mult ca sigur o să promită ca isi asumă amenda șoferului in cazul in care legea taxează și șoferul și nu cred ca ar putea găsii soferi noi in timp util dacă toți ar pleca pt că nu plătește amenda șoferului.

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว

      Bună ziua .
      Pentru sancțiuni trebuie urmărite adoptările naționale ale fiecărui stat după modificările R561/ 2006 CE făcute de R1054/2020 CE , trecând de la o lege a transportului proprie de dinainte de aceste modificări , la adoptarile regulamentului la nivel national după normele CE . Deci trebuie urmărită fiecare țara in parte .
      In cazul in care o sancțiune este data și șoferului prin regulament intern și codul muncii exista termenul de incident de munca valabil pentru ambele părți ca orice prejudicii moral / material / de imagine .
      De ex in România avem Ordonanța 37/2007 care încadrează :
      Art 8 4) Următoarele fapte reprezintă încălcări minore ale dispozițiilor Regulamentului (CE) nr. 561/2006, ale Regulamentului (UE) nr. 165/2014, ale Regulamentului (UE) 2020/1.054 și, după caz, ale Acordului AETR sau ale Acordului UE-UK și constituie contravenții:
      z) efectuarea la bordul vehiculelor a perioadelor de repaus săptămânal normale și a oricărei perioade de repaus săptămânal de mai mult de 45 de ore luată în compensație pentru perioade de repaus săptămânal reduse anterioare
      Art 9 Articolul 9
      (1) Contravențiile prevăzute la art. 8 se sancționează după cum urmează:
      i) cu avertisment sau cu amendă de la 250 lei la 500 lei, care se aplică, după caz, conducătorului auto sau operatorului de transport rutier/întreprinderii pentru faptele prevăzute la art. 8 alin. (4) lit. a)-v) și z).
      În Spania 2001 € ( atașez și textul dacă interesează )
      Acum , in cazul in care ți se asigura cazare , hrana / menajul le asiguri din diurna pe care o primesti , nu va exista o plata extra pentru hrana ta la cazare , evident ti se scade din plata diurnei zilnice dacă acea cazare include sau are oferta la o masa sau mic dejun plus o masa la alegere .
      Totul depinde , sa zicem pur exemplu … 35 euro diurna / menaj … ai cazare aparte cu masa inclusă , se scade 10 euro .. primesti 25 pentru restul zilei , nu ai masa , cheltui din aia 35 … tot un drac …. evident dacă alegi fără masa inclusă ești liber sa mănânci la alegere , micul dejun intr -un loc , masa in alt loc cât te plimbi … dacă îți este oferită masa ești și legat cumva de acel loc si nu te poți plimba liniștit.
      Deși nu avem acest concept recunoscut in legislația naționala , compensarea cazării , adică ai diurna pentru hrana și menaj aparte ai dreptul la cazare zi de zi , lipsa acesteia și îngrădirea ei la cabina ar trebuii compensata , evident ea vine motivata doar verbal in diferența între minimul diurnei ( hrana / menaj ) de 35 euro și cât se obijnuieste a se da acum , 75 / 80 maxim ..
      Sa trecem peste faptul ca aici ar trebuii sa existe și o plata extra care sa compenseze timpul / deranjul departe de mediul tău social / familiar un ,, Bonus ,, dar pentru un calcul exemplificativ luam ca baza acest minim … 35 plus alți 35 compensarea cazării , ai ‘70 intr -o zi calendaristică cât stai la cabina iar , dacă mergi la cazare 35 in mâna si restul se plătește cazarea , ai si masa , 25 in mâna , restul cazare si masa asigurat .
      Deci unde e plata extra motivata ?
      Organizarea muncii cât și a acestor spații de cazare , parcări și transport dus -întors de la / către camion cade in responsabilitatea societății , asta dacă nu erea clar pana acum , treaba va deveni vizibil controlată vezi punctul 8 / 8 A din art 8 - R561 / 2006 iar cine încă doarme in bocanci , se va trezii din Februarie 2022 .
      Sper ca am lamurit cât de cât treaba . O zi buna

    • @Agent-ju6no
      @Agent-ju6no 3 ปีที่แล้ว

      ..Mulțumesc! :)

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว +1

      @@Agent-ju6no zimbilicul de la final pentru ce e ?? I -ai arătat domnului ,, șef ,, ce am scris si asta e reacția lui ? Cine rade la urma rade mai bine .. o vorba mare din popor …

    • @Agent-ju6no
      @Agent-ju6no 3 ปีที่แล้ว

      @@ghidulsoferilorprofesionisti:)) Zâmbiliciul e in semn de recunoștință pt mâna de ajutor întinsă.
      Nu vreau nici mărcar să mă risc să mă enervez să o dau in divergențe cu patronii arătându-le comentariul tău. Nu vrei să stii ce patron am intalnit prima dată.. fiind fără experiență. Mă bucur, asa cum era de asteptat pt că e nevoit să nu-i plece personal, a și spus că isi asumă amenda soferului.
      De remuneratie in compensație pt lipsa cazării datorita ca nu sunt in mediul meu departe de casă dar și pentru ca e dreptul meu prin lege să mi se asigure cazare (și nu compensație bănoasă), nu cred că poate fi vorba la firme care primesc incepători.
      Soferii cu experiență sunt prețuiți de către firme care nu acceptă incepători..cel putin din putinele anunturi pe care le-am văzut.

  • @alin5467
    @alin5467 3 ปีที่แล้ว

    Bun, luna viitoare merg la cpi, acuma învăț pentru atestat, la studiu de caz trebuie scris cuvânt cu cuvânt exact ca și în chestionar sau mai normal?

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว

      Salut . Personal îți recomand să nu te grabesti , întâi să studiezi materia , să prinși logica locurilor apoi sa treci la întrebări și apoi la studii . Așa dacă inveti mecanic și prinzi răspunsurile din ,, zbor ,, ești ,, pregătit ,, doar să treci un examen . Restul , punerea in practica e ce contează și cea care îți aduce multe bătăi de cap !! Așa ca dacă toți inveti , învață ,, bine ,, !
      Bafta maxima .

  • @Gabi.Brehuescu
    @Gabi.Brehuescu 3 ปีที่แล้ว

    Deci și camionul trebuie să se întoarcă în țara unde este înmatriculat după 4 săptămâni ?

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว +2

      Buna seara ,
      Obligația întoarcerii camioanelor în țara de origine o dată la 8 săptămâni a fost introdusă prin Reg. 1055/2020 CE de modificare a normelor de acces la profesie în sectorul transporturilor rutiere din UE , asta începând cu 21 februarie 2022.
      Șoferii , in funcție de cum își organizează repausurile săptămânale , maxim 3 sau 4 săptămâni …

  • @depecherful
    @depecherful 3 ปีที่แล้ว

    Obligația șoferului de a reveni la sediu???

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว

      Sunt 2 locuri posibile ( 3 cu orice destinație in caz de concediu direct ) care intra sub acel punct ,, comun ,, pe care-l tot observam in text ca ,, acasă ,, - revenirea acasă , și anume … locul de reședința sau sediul societății / punct le lucru la detasare .
      Aceasta întoarcere , revenire … este o obligație a șoferului , așa cum sună .

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว

      Urmărește prima parte a primului set de răspunsuri , chiar la început , după introducere ..

    • @depecherful
      @depecherful 3 ปีที่แล้ว

      @@ghidulsoferilorprofesionisti urmărit, dar parca întoarcerea șoferului cădea în sarcina angajatorului!!! Sa înțeleg dacă stau mai mult de 28 de zile voi ars eu ni firma?

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว

      Angajatorul are obligația sa asigure întoarcerea , sa o facă posibila prin organizarea muncii de așa fel încât șoferul sa o și realizeze , fiind obligația lui ca la 3 sau 4 săptămâni in funcție de efectuarea repausurilor săptămânale sa se întoarcă .
      Sunt doua lucruri diferite . Unu are obligația sa se întoarcă , firma sa organizeze munca sa fie și posibila întoarcerea .
      Se dau acele 2 puncte fixe , la alegerea inițială a șoferului , domiciliu sau sediu , daca nu , societatea decide fără ca șoferul sa mai poată decide .
      Sancțiunile , pe societate fiind cea care organizează munca . Nu ai cum sa decizi tu ca sofer sa stai cu lunile mai ales ca s -au sesizat ăștia cu acele declarații pe propria răspundere … Am explicat in primul material audio .

    • @ghidulsoferilorprofesionisti
      @ghidulsoferilorprofesionisti  3 ปีที่แล้ว

      Reg 561/2006 CE
      Art 8 (8a)
      Întreprinderile de transport organizează activitatea
      A Cui ? ( a ) conducătorilor auto
      în așa fel încât aceștia ( șoferii ) să poată ( sa aibă posibilitatea ) în fiecare perioadă de patru săptămâni consecutive
      Ce sa facă ? ( Nr : șoferii )
      să se întoarcă
      Unde ??
      la centrul operaţional al angaja­ torului unde se află locul normal de staţionare al conducătorului auto și unde începe perioada de repaus săptămânal a conducătorului auto, în statul membru de stabilire al angajatorului, sau să se întoarcă la locul de reședinţă al conducătorului auto, pentru a petrece cel puţin o perioadă de repaus săptămânal normală sau o perioadă de repaus săptămânal de peste 45 de ore luată în compensaţie pentru perioade de repaus săptămânal reduse

  • @badarauiulianbibicu4260
    @badarauiulianbibicu4260 3 ปีที่แล้ว

    Joaca pe asta !!!! :)))

  • @mihaig3579
    @mihaig3579 3 ปีที่แล้ว

    "Baaaaa" Banditule, iti dau o bere cand vii in Romania, pentru rabdare!😇