Nevşin hanım bayramdan önce yaptığı son canlı yayınının başlığına "Bayramda İyice Dinlenin" yazmıştı ama kendisi bayramda dur durak demeden çalıştı ve sıkça video paylaşmaya devam etti. Habercilik, yayıncılık kanına işlemiş queenin 🙂 Mesleğinde bu kadar başarılı olmasının sırrı da işini severek yapması zaten.
@UnutulmazEserler Selamlar . Her satiriniza katiliyorum. Nevsin tam bir iskolik. Kendi gencligime benzetiyorum.Ne guzel de yapiyor. Bu sohbet ortaminda cok tatli gulumsuyor. 🥰
Orhan Hoca ile bu sosyal medya yayınları hem çok keyifli hem de bizim gibi belirli bir yaş grubunun üstündeki insanlar açısından çok aydınlatıcı oluyor. Teşekkürler
Orhan Şener ile yapılan yayınları tek geçerim. Psikolojik tedavi görmesi gereken siyasetçi konuşması dinlemek zorunda kalmadığımız süper bir yayın oldu, teşekkürler Nevşin!
Millennial jenerasyonundan biri olarak ikinizi dinlemek beni çok mutlu ediyor, sohbetiniz ve paylaştığınız bilgiler içerik olarak çok çok iyi, Orhan hocamı dinlemek çok zevkli. Umarım bu süper videolara devam edersiniz.
19 senedir hocalık yapıyorum, ilk defa geçen dönemden beri Orhan Hoca’nın bahsettiği soru sorunca suratına bakan öğrenci tipleriyle karşılaşıyorum. Ne partnerleriyle çalışmak istiyorlar, ne sınıfta yüz yüze iletişim kurmak istiyorlar. Belirli egzersizler için partner değiştiriyorum, mesela “X’in yanına geç otur diyorum, dersler başlayalı 10 hafta olmuş “X kim?” diyor. Sosyal anksiyeteleri inanılmaz yüksek, verilen ödevleri kendilerine bir hakaret gibi algılıyorlar. Tiktok videoları izlemekten, kısa reels izlemekten 20 dk bile konsantrasyon sağlayamıyorlar. Diyorum ki “arkadaşlar reels orada duruyor, ben 90 dk sonra çekip gideceğim, üstelik size not vereceğim, önemli olan şu anki ders” ama 5 dk sonra yine ellerde telefon. Bunlar bir de ailelerinden izin almadan evlenebilecek, ehliyet alabilecek, bankada kendi adlarına hesap açabilecek genç yaş grubu. Arada bunları da hatırlatıyorum sizler yetişkinsiniz diye. Sınıf içinde kendi aralarında abuk subuk tartışmalar, yemekhanede sıraya girerken robot gibi beklemeler, koridorda yürürken aniden durup kalmalar… Daha saysam Bağdat’a yol olur. Her şeyi Chatgpt’ye soruyorlar, yahu diyorum tamam o zeki de sizin daha zeki olmanız lazım. Çevrimiçi aşırı aktif, çevrimdışı dünyada hayatta kalma becerileri otobüse binmekten ibaret bir nesil var şu an maalesef.
Sonraki nesilden biraz daha umutluyum. Oğlum ilkokulda, o da arkadaşları da tablette vakit geçirmelerine rağmen sosyal olarak da aktifler. Ama ergenlik çağına gelince değişirler mi bilemem.
Siz 20 yaş ustu ile çalışıyorsunuz sanirım benim öğrencilerim 14-18 arası çok daha kötü durumdalar hatta saldırganlar zorbalar 30 kişiden 25i zorba saldirgansa 5i de aşırı sessiz kimseyle konuşmayan karakterdeler ve malesef zorbalığa uğrayanlar onlar oluyor bir üst öğrenim kademesine geçen de o beşten 2si 3ü oluyor ama onların da ruh hali iyi değil. Umutla alakalı sanırım geleceğe dair umutları olmayınca ya kaybedecek bir şeyleri yokmuş yarınlar yokmuşçasına bağırmadan konuşmayan toplumdaki kuralları umursamadan yaşıyorlar ya da sessiz bir şekilde bedenlerini olması gereken yere sürükleyip ruhsuz umutsuz keyifsiz nefes almaya devam ediyor kahroluyorum ben de. Çok sert bir dış kabukları var adeta. Sınırlarım ihlal olacak diye herkese her şeye kökten hayır diyen isyan eden en ufak ısrarda bir anda her şeyi zıttı istikamete çeviren insanlar oldular. Öğrenmeyi geçtim iletişime etkileşime tepkililer dirençliler. Ki anasınıfı öğretmenleri bile bunlardan şikayet ediyor iletişim kurmayı biliyorlar da susuyorlar unuttuyorlar değil bu becerileri hic kazanmamış oluyorlar. Aileler de okuldan önce de okul döneminde de çocuklarla konuşmuyor. 5 yaşından önce maruz kalınan ekran algılarını zekalarını da kötü etkiliyor.
@@Kurbik-z4bbenim kızım da 3 yaşında, akrabalarla görüntülü konuşma hariç asla ekran göstermiyorum ancak bu nereye kadar böyle devam edebilecek bilmiyorum. Umarım dediğiniz gibi bir sonraki nesil için şartlar iyileşir.
@@adlazmdegil1312Evet, ben üniversitede çalışıyorum. Haklısınız ve maalesef zorbalık küresel bir sorun haline geldi. Umarım mental olarak güçlenerek çıkarlar bu süreçten öğrencileriniz.
Inanılmaz iyi özetlediniz...işin en ürkütücü boyutu bu nesil artik öyle yada böyle iş hayatinda, trafikten tütün hastane hizmetlerine bile baktığınızda bu neslin düşük zekasının yarattığı facialarla karşı karşıya insanlık özellikle son 2 yıldır..
Çok iyi oluyor bu yayınlar; üzerine düşünmeye, sorular sormaya, yarattığı çağrışımlarla deneyim ve gözlemleri hatırlamaya yol açan temalar var. Pasif bir izleyici olmaktan çıkarıyor kişiyi, en azından benim için böyle. Sağolun💐
Güzel bir konu seçmişsiniz, ben bu söylediklerinizi Covid zamanında farkına vardığım için tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım :) hem artık daha rahatım, hemde gereksiz insanlar hayatınızdan çıkıyor.
Bazı sosyal medya hesaplarımı kapattığımdan beri o kadar rahat ve huzurluyum ki 👌😇 Eskiye bakıp düşündüğümde orada harcadığım zamana üzülüyor ve keşke daha önce yapsaymışım diyorum 🤷♀️ Orhan beyle yaptığınız programlara bayılıyoruz Nevşin hanım. Yine harika bir sohbet olmuş. İkinizi de çok teşekkür ediyoruz. Sizin ve tüm ekip arkadaşlarınızın eline, emeğine ve güzel yüreğine sağlık 🙏❤️✌️👏👌🌟👑🌞🙋♀️
Mutlulukla alakasi yok.Mutluymus gibi hava yaratarak ,tiklanma oranina gøre para kazanma imkani var. Olay bu paranin cok fazla emek sarfetmeden el cabuklugu marifet hesabi,kolay kazanilmasi. Yeter ki biraz disilik ve laf cambazi olun.
Bu Pazar yayinlariniz harika. Her an degisen gundemi bir gunlugune bir kenara birakip, Sn. Deliormanli'nin serinkanli bakisacisiyla yeni medya/sosyal medya uzerine dusunmek iyi geliyor. Umarim bu Pazar yayinlari devam eder.
2020’de tüm hesapları kapattım. Sosyal medya anksiyete sebebi. Ayrıca kimse dürüst değil. Asla yaşamımızda sosyal ve kültürel bağlamda denk olmadığınız temasınız mümkün olmayan insanların size ulaşmasına izin veren bir saçmalık. Hayatın gerçekleri farklı işliyor.
Pazar günümüzün sürprizi oldu. Nevşin Mengü tatilde yine habersiz ve videosuz bırakmadı. Haberleri sıcağı sıcağına bizlere ulaştırdı. Diamond Tema yayınını ilk yapan kanallardan biri oldu. Bu yayın çok ses getirdi. İzlenme sayısı da bunu gösteriyor. İnsanlar en güvenilir, objektif haber ve yorumları Nevşin Mengü kanalında izliyor. Orhan Şener hocama da teşekkürler 🙏 Bilgisi ve yorumları ile ufkumuzu açıyor. Emeğinize sağlık, Teşekkürler 👏👏👏
@muharrempalaz Selamlar .Ben de bu Pazar yayinlarinin tiryakisi oldum. Ayrica Diamond Tema ile gorusmesi ve yayina almasi bana cok surpriz oldu. +1 ( bunu da sizlerden ogrendim ☺️)
15:14 Bir psikolog olarak Orhan hocayı destekleyen bir ekleme yapayım. Sabah ilk iş sosyal medyaya bakmak sadece dopamin seviyeniz açısından değil dikkat süreçleriniz açısından da sakıncalı. Tükettiğiniz içerik dünyanın en pozitif içeriği olsa daha böyle. Dikkat kısıtlı bir bilişsel enerji. Her konuya sonsuz odaklamanıyoruz ve dikkat kaynaklarımız sabahtan akşama kadar tükeniyor. Beynimiz, sabahları bir mekanda uyanıp, belki birkaç kişi görüp, birkaç ses duymaya programlı. Belli miktarda uyaranla, belli miktarda uyarılmaya alışık - öyle evrilmiş. Ama sosyal medyayı açıp 364625 kişi/ses/mesaj görünce, yani bir anda aşırı uyarılınca, belki bizi birkaç saat götürmesi gereken dikkat kaynağımızı daha yataktan çıkmadan tüketmiş oluyoruz. Bu yüzden gün içinde, dikkat eşiğini sabahtan oldukça yükselttiğimiz için, günlük konulara dikkatimizi vermemiz zorlaşıyor. Dikkat kaynaklarımızı idameli kullanmadığımız için de pilimiz çok daha erken bitiyor.
Çocuğu sosyal medyadan uzak tutmak konusunda Nevşin hanıma katılıyorum. Toplu taşımalarda karşılaşmışsınızdır. 1 yaşındaki çocukları aileler cep telefonuyla avutuyor. Onu geçtim 5 yaşından itibaren online oyunlara girip okuma yazma öğrendikleri an oralarda başkalarıyla iletişime geçiyor. Tüm yaşıtları oradayken 3-5 kişinin çocuğunu uzak tutmaya çalışması ne kadar işe yarar. Bunu başarsan bile bu sefer diğer çocuklarla bir araya geldiğinde çocuk "fransız " kalıyor. Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu.
Bende kaç yıldır o kadar azalttım ki paylaşımı story leri hatta belirli süre dondurdum sonrasında uzun süre çok nadir baktım gündeme göre şimdi de Nevşin "in dediği gibi kedi köpek bakınca ne güzel vidolar karşıma çıkıyor üzücülerde oluyor ne yazıkki fakat daha mutluluk veriyor ayrıca gidemediğim ülkeleri yerleri görmek ruhuma iyi geliyor ilgi alanları ve sevdiğim konularda birşeyler öğrenmek izlemek terapi misali😊
Nevşin Hanım'la tam olarak aynı şekilde Instagram tüketmeye çalışıyormuşuz. Ben bir de kuş videoları beğeniyorum, minnak papağanlar, minnoşlar minnoşu muhabbetler kuşları ^^ Ağzınıza sağlık. Çok ibretler aldım bilgilerden.
6 หลายเดือนก่อน +1
En güzeli hocam. Sevimli hayvan videoları :) hastasıyız
Konuk çok haklı. Sinema yada marketlerde çalışan 15 yada 16 yaşındaki çocuklarda bu boş bakışa rast geliyorum ve bende düşünüyorum ne sordum da karşıdakinin kafa karisti😂😂😂
30 yaşında bir birey olarak sosyal medya mecraları ergenlik dönemlerime denk geliyor. Ama introvert olduğum için facebook, twitter, instagram vs hep dışında kaldım. O kadar huzurlu bir durum ki. Görüşmediğiniz insanların hayatınızdan çıkması ve anonim bir hayat sürmek büyük kafa rahatlığı. Herkese en azından dönemsel olarak tavsiye ederim.
Orhan hocada kendimi gördüm, ne zaman artık sosyal medyada kimseye cevap vermeyeceğim tartışmayacağım desem duramadım illa ki sinirimi bozan birileri oldu ve cevap yazdım 😅😅 sonuç hiçbir şey değişmedi…
Orhan Bey’la aynı fikirdeyim. Sosyal medya ve akıllı telefon özellikle gelişmekte olan çocuklar için çok sakıncalı. 9 yaşında kızıma her gün anlatıyorum ona neden telefon almadığımızı. Anlamıyor tabi ki. Sınıfında telefonu olmayan tek öğrenci. Bütün kuzenlerinde de var. Ama yine de çok çok zor da olsa şimdilik direniyoruz.
Sosyal medyayı zaten sık kullanan biri değildim (youtube’u ayrı tutuyorum), instagram’da günde 2-3 saat filan harcardım. Twitter’ı neredeyse hiç kullanmıyorum. Ama artık insanlardan nefret etmeye hatta tiksinti duymaya başladığımı fark edince bu süreyi 2 günde bir 15-20 dakikaya düşürdüm. Gelen mesajlara cevap veriyorum, paylaşacaksam bir fotoğraf paylaşıp hemen kaçıyorum hemen. Ne yazık ki bizim ülkede adalet (çoğu zaman) sosyal medyanın ittirmesiyle sağlandığından, örgütlenilmesi gereken durumlarda psikolojimi ayaklar altına alıp daha uzun zamanlar geçirdiğim oluyor maalesef... keşke normal bir ülke olsaydık..
Bu nefret duygusu çok dile getirilmese de bir gerçek. Bende de benzeri olmuştu. Ben de kapadım hesapları. Normal hayatta tanıdıklarımdan bile nefret eder hale geldim facebook yüzünden. Keşke tanıdığım kadarıyla sınırlı kalsaydılar sosyal medyaları eksik kalsaydı diyorum artık. 😊
Çok keyfiliydi teşekkürler. 😊 Instagram algoritmayı hayvan, doğa veya komik videolar gibi eğitmek gerçekten keyifli oluyor fakat ona da dikkat etmek gerekiyor bu sefer bağımlılık yapıyor. Ben artık bakmıyorum.
Çok iyi bir İş bu Tebrikler 👍🏽👍🏽👍🏽Akademide olan özellikle, Gençlerin, ilgisi olan herkesin dinlemesi saf Fayda getirir….bu arada 2009 İran sonra Arap Baharı ve Gezi Parkı ile Başlamanız Efsane Doğru Vurucu Noktalar. 90larda Doğan Sol kafalı politiklerin Gözü Yaşlı Teşekkürler ikinizede😅 ❤️❤️❤️
Aynen ben de sizin gibi yapıyorum Nevşin Hanım. Onu eğitiyorum. Hiç sorun olmuyor.. Emeğinize sağlık. Bende de sanki TH-cam hastalığı oldu gibi. Örneğin sizin gibi bir kaç kişim var ve onları izleyip ya da dinlemezsen o gün kötü hissediyorum. Hayırlısı. :))
Evet sabah uyandığımda Twitter’a baktığımda hep sansürsüz ve kötü haberlerle karşılaşıyorum peşpeşe ölüm videoları oluyor günü tabii kötü başlıyorum tedirgin oluyorum
Nevşin hanım bayramdan önce yaptığı son canlı yayınının başlığına "Bayramda İyice Dinlenin" yazmıştı ama kendisi bayramda dur durak demeden çalıştı ve sıkça video paylaşmaya devam etti. Habercilik, yayıncılık kanına işlemiş queenin 🙂 Mesleğinde bu kadar başarılı olmasının sırrı da işini severek yapması zaten.
Haberler bayram dinlemiyor :)
❤🧿🧿🧿Nevşincaaaan farkı 🙏💐
❤ DIAMOND TEMA ❤
@UnutulmazEserler Selamlar . Her satiriniza katiliyorum. Nevsin tam bir iskolik. Kendi gencligime benzetiyorum.Ne guzel de yapiyor. Bu sohbet ortaminda cok tatli gulumsuyor. 🥰
@@hanatora777 Nevşincaaaan bi tanedir 😊
Pazar videoları şahane; teşekkürler Nevşin Hanım ve Orhan Bey.
Ne güzel oldu bu pazar videoları, çooook teşekkür ederiz🌻
Orhan Hoca ile bu sosyal medya yayınları hem çok keyifli hem de bizim gibi belirli bir yaş grubunun üstündeki insanlar açısından çok aydınlatıcı oluyor. Teşekkürler
Orhan Şener ile yapılan yayınları tek geçerim. Psikolojik tedavi görmesi gereken siyasetçi konuşması dinlemek zorunda kalmadığımız süper bir yayın oldu, teşekkürler Nevşin!
18:40 Nevşin Hanımın en iyi özelliği bu bence her şeyin gerçek hayattaki karşılığını düşünüp ona göre bir argüman sunabiliyor
Millennial jenerasyonundan biri olarak ikinizi dinlemek beni çok mutlu ediyor, sohbetiniz ve paylaştığınız bilgiler içerik olarak çok çok iyi, Orhan hocamı dinlemek çok zevkli. Umarım bu süper videolara devam edersiniz.
19 senedir hocalık yapıyorum, ilk defa geçen dönemden beri Orhan Hoca’nın bahsettiği soru sorunca suratına bakan öğrenci tipleriyle karşılaşıyorum. Ne partnerleriyle çalışmak istiyorlar, ne sınıfta yüz yüze iletişim kurmak istiyorlar. Belirli egzersizler için partner değiştiriyorum, mesela “X’in yanına geç otur diyorum, dersler başlayalı 10 hafta olmuş “X kim?” diyor. Sosyal anksiyeteleri inanılmaz yüksek, verilen ödevleri kendilerine bir hakaret gibi algılıyorlar. Tiktok videoları izlemekten, kısa reels izlemekten 20 dk bile konsantrasyon sağlayamıyorlar. Diyorum ki “arkadaşlar reels orada duruyor, ben 90 dk sonra çekip gideceğim, üstelik size not vereceğim, önemli olan şu anki ders” ama 5 dk sonra yine ellerde telefon. Bunlar bir de ailelerinden izin almadan evlenebilecek, ehliyet alabilecek, bankada kendi adlarına hesap açabilecek genç yaş grubu. Arada bunları da hatırlatıyorum sizler yetişkinsiniz diye. Sınıf içinde kendi aralarında abuk subuk tartışmalar, yemekhanede sıraya girerken robot gibi beklemeler, koridorda yürürken aniden durup kalmalar… Daha saysam Bağdat’a yol olur. Her şeyi Chatgpt’ye soruyorlar, yahu diyorum tamam o zeki de sizin daha zeki olmanız lazım. Çevrimiçi aşırı aktif, çevrimdışı dünyada hayatta kalma becerileri otobüse binmekten ibaret bir nesil var şu an maalesef.
Sonraki nesilden biraz daha umutluyum. Oğlum ilkokulda, o da arkadaşları da tablette vakit geçirmelerine rağmen sosyal olarak da aktifler. Ama ergenlik çağına gelince değişirler mi bilemem.
Siz 20 yaş ustu ile çalışıyorsunuz sanirım benim öğrencilerim 14-18 arası çok daha kötü durumdalar hatta saldırganlar zorbalar 30 kişiden 25i zorba saldirgansa 5i de aşırı sessiz kimseyle konuşmayan karakterdeler ve malesef zorbalığa uğrayanlar onlar oluyor bir üst öğrenim kademesine geçen de o beşten 2si 3ü oluyor ama onların da ruh hali iyi değil. Umutla alakalı sanırım geleceğe dair umutları olmayınca ya kaybedecek bir şeyleri yokmuş yarınlar yokmuşçasına bağırmadan konuşmayan toplumdaki kuralları umursamadan yaşıyorlar ya da sessiz bir şekilde bedenlerini olması gereken yere sürükleyip ruhsuz umutsuz keyifsiz nefes almaya devam ediyor kahroluyorum ben de. Çok sert bir dış kabukları var adeta. Sınırlarım ihlal olacak diye herkese her şeye kökten hayır diyen isyan eden en ufak ısrarda bir anda her şeyi zıttı istikamete çeviren insanlar oldular. Öğrenmeyi geçtim iletişime etkileşime tepkililer dirençliler. Ki anasınıfı öğretmenleri bile bunlardan şikayet ediyor iletişim kurmayı biliyorlar da susuyorlar unuttuyorlar değil bu becerileri hic kazanmamış oluyorlar. Aileler de okuldan önce de okul döneminde de çocuklarla konuşmuyor. 5 yaşından önce maruz kalınan ekran algılarını zekalarını da kötü etkiliyor.
@@Kurbik-z4bbenim kızım da 3 yaşında, akrabalarla görüntülü konuşma hariç asla ekran göstermiyorum ancak bu nereye kadar böyle devam edebilecek bilmiyorum. Umarım dediğiniz gibi bir sonraki nesil için şartlar iyileşir.
@@adlazmdegil1312Evet, ben üniversitede çalışıyorum. Haklısınız ve maalesef zorbalık küresel bir sorun haline geldi. Umarım mental olarak güçlenerek çıkarlar bu süreçten öğrencileriniz.
Inanılmaz iyi özetlediniz...işin en ürkütücü boyutu bu nesil artik öyle yada böyle iş hayatinda, trafikten tütün hastane hizmetlerine bile baktığınızda bu neslin düşük zekasının yarattığı facialarla karşı karşıya insanlık özellikle son 2 yıldır..
Çok iyi oluyor bu yayınlar; üzerine düşünmeye, sorular sormaya, yarattığı çağrışımlarla deneyim ve gözlemleri hatırlamaya yol açan temalar var. Pasif bir izleyici olmaktan çıkarıyor kişiyi, en azından benim için böyle. Sağolun💐
Bu kadar eğlenceli ama doğru bir muhabbet görmemiştim teşekkürler… öğüdünüzü dinleyip Twitter’ıazaltacağım
Güzel bir konu seçmişsiniz, ben bu söylediklerinizi Covid zamanında farkına vardığım için tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım :) hem artık daha rahatım, hemde gereksiz insanlar hayatınızdan çıkıyor.
Nevşin hanım, Orhan hocayla olan yayınlarınız çok iyi oluyor. Gündemden uzak farklı konu ve bakış açıları ufkumu açıyor. Teşekkür ederim ikinize de
Teşekkürler - harikasınız. Program formatı çok ii👍
Pazar günlerimiz daha anlamlı oldu, emeğinize sağlık iyi ki varsınız.❤🎉
Nefis bir sohbet olmuş. Orhan hocanın katıldığı her program hem akıcı hrm eğlenceli hem de bilgilendirici oluyor.. sağolasın Nevşin❤
Teşekkürler.
cok iyi bir yayin olmus tesekkurler
Orhan Bey ile sohbetiniz çok iyi gidiyor. ,videolarin devamini bekliyoruz.
Harika bir yayındı, Orhan beyin tespitleri ve durum değerlendirmeleri çok iyi 👍
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼Çok keyifli bir yayındı.teşekkür ederim
İkinizin sohpeti çok keyifli oluyor. Severek izliyorum
Bu iletişim/sosyal medya konularını dinlemek harika oluyor. Teşekkürler❤
Pazar sabahı güzel bir sürpriz oldu❤
Daha çok birlikte program yapın lütfen
Bu seriyi daha sık yapabilirsiniz harika okumalar 🫂
bu yayinlari cok seviyorum!
Pazar sohbetlerinizi bekliyoruz artık. Alıştık, keyif alıyoruz. Ve Nevşin hanımın gülümseyebildiği nadir videolar oluyor pazarları yayınlananlar.
Orhan Bey ile yaptığınız yayınlar, son derece önemli, kaliteli ve keyifli. İyi ki varsınız teşekkürler ve tebrikler.
Müthiş program, çok dolu içerik. Umarım devam edersiniz Nevşin Hanım.
Günaydın, çok faydalı ve sık sık yakındığım bir konuydu.
İyi yayın oldu, teşekkürler
Yüz yüze konuşurken karşılaştığımız sessizliği "görüldü atıyor" diye açıklayınca resmen aydınlandım... :)
Bazı sosyal medya hesaplarımı kapattığımdan beri o kadar rahat ve huzurluyum ki 👌😇 Eskiye bakıp düşündüğümde orada harcadığım zamana üzülüyor ve keşke daha önce yapsaymışım diyorum 🤷♀️ Orhan beyle yaptığınız programlara bayılıyoruz Nevşin hanım. Yine harika bir sohbet olmuş. İkinizi de çok teşekkür ediyoruz. Sizin ve tüm ekip arkadaşlarınızın eline, emeğine ve güzel yüreğine sağlık 🙏❤️✌️👏👌🌟👑🌞🙋♀️
Karşında olduğunda söylemeyeceğin sözü, yazmamak. Çok doğru ve yol gosterici.
Harika bir program 👍
Orhan Şener bey ile Pazar yayınları pek bi hoş oluyor, teşekkürler Nevşin Mengü ve kanalı 🖖🏽
Ya ne kadar güzel bir sohbet olmuş
Güzel ve faydalı bir yayıncılık örneği verdiniz NEVŞİN MENGÜ teşekkürler.
Emeğinize sağlık
Güzel söyleşi. Teşekkürler. 👍
Ülkem adına üzgünüm. Bu kadar kutuplaşmış birbirinden nefret eden bir toplum haline geldik.
Bu düşünceleri insanlarda empoze AKP MHP faşizimin eseri istedikleri oldu ben de çok üzgünüm
Bende üzgünüm.
Pazar sohbetleri devam etsin lütfen, harika❤
Orhan hoca ile olan yayınlarınızı ayrı bi seviyorum. hem eğlenceli hem de bilgilendirici. Teşekkürler yayın için Nevşin hanım Orhan hoca 🥰❤️
Günaydın,iyi yayınlar..
Müthiş bir program olmuş. Teşekkürler.
Tşk...
Yine tebessümle kah bir kahkaha ile kısacası büyük bir zevkle sizleri yine izledim, ikinizede teşekkürler👊🏻
Hemşehrisi olduğumdan mıdır Orhan hocamın yayınlarını ayrı bi seviyorum 🌸 kahvemize eşlik eden bu güzel sohbet için teşekkürler
🌸 teşekkürler
Harikasınız Nevşin Hn & Orhan Bey... :)
Çok eğlenceli ve ufuk açıcı bir konuşmaydı teşekkür ederim
Muthis program olmuş yine😍😍👍🙏
Konu harika Sizler şahane yorumlar tüm aydınlatıcı gerçek söylemleriniz ile yüreğinize ağzınıza sağlıkkk 👏👏👏👏💐💐🧿🧿 Orhan Hocaaaa ❤
17:57 o kadar mantıklı bir cümle kurdunuz ki.
Çok teşekkürler. Karakterim için çok faydalı oldu bu program. Şu söz tam benim düş0ndüğüm yerden di çok mutlu olsa resim koymak için uğraşmazdı.
Mutlulukla alakasi yok.Mutluymus gibi hava yaratarak ,tiklanma oranina gøre para kazanma imkani var. Olay bu paranin cok fazla emek sarfetmeden el cabuklugu marifet hesabi,kolay kazanilmasi. Yeter ki biraz disilik ve laf cambazi olun.
Ben şu anda 18 yaşında olan oğluma 14 yaşına kadar telefon vermedim. Çok zorlu bir süreçti.su anda telefonla yayıp telefonla kalkıyor.
Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Çok faydalı bir yayın olmuş teşekkür ederim.😊
Günaydın Nevşin Sultan 🖐🖐💞
Bu pazar videoları çok iyi oldu 👏👏👏
Bu Pazar yayinlariniz harika. Her an degisen gundemi bir gunlugune bir kenara birakip, Sn. Deliormanli'nin serinkanli bakisacisiyla yeni medya/sosyal medya uzerine dusunmek iyi geliyor. Umarim bu Pazar yayinlari devam eder.
2020’de tüm hesapları kapattım. Sosyal medya anksiyete sebebi. Ayrıca kimse dürüst değil. Asla yaşamımızda sosyal ve kültürel bağlamda denk olmadığınız temasınız mümkün olmayan insanların size ulaşmasına izin veren bir saçmalık. Hayatın gerçekleri farklı işliyor.
Çok haklısınız çok 👏🏻
Objektif ve damardan haberciliğin 1 numaralı ustası Nevşin Mengü👍 Arada bir gülmese yapay zaka olduğuna kesin gözüyle bakacağım haberci😂
Görüldü tiki, demek ki bundanmış. Aydınlandım 😊
Birseyler öğrendiğim bir video izlemek ne güzel🙏
Pazar günümüzün sürprizi oldu. Nevşin Mengü tatilde yine habersiz ve videosuz bırakmadı. Haberleri sıcağı sıcağına bizlere ulaştırdı. Diamond Tema yayınını ilk yapan kanallardan biri oldu. Bu yayın çok ses getirdi. İzlenme sayısı da bunu gösteriyor. İnsanlar en güvenilir, objektif haber ve yorumları Nevşin Mengü kanalında izliyor. Orhan Şener hocama da teşekkürler 🙏 Bilgisi ve yorumları ile ufkumuzu açıyor. Emeğinize sağlık, Teşekkürler 👏👏👏
@muharrempalaz Selamlar .Ben de bu Pazar yayinlarinin tiryakisi oldum.
Ayrica Diamond Tema ile gorusmesi ve yayina almasi bana cok surpriz oldu. +1 ( bunu da sizlerden ogrendim ☺️)
😊@@ninasaydam4481
Balımız yayın gelmiş… Çok teşekkürler, beğenerek takip ediyoruz!
15:14 Bir psikolog olarak Orhan hocayı destekleyen bir ekleme yapayım. Sabah ilk iş sosyal medyaya bakmak sadece dopamin seviyeniz açısından değil dikkat süreçleriniz açısından da sakıncalı. Tükettiğiniz içerik dünyanın en pozitif içeriği olsa daha böyle.
Dikkat kısıtlı bir bilişsel enerji. Her konuya sonsuz odaklamanıyoruz ve dikkat kaynaklarımız sabahtan akşama kadar tükeniyor. Beynimiz, sabahları bir mekanda uyanıp, belki birkaç kişi görüp, birkaç ses duymaya programlı. Belli miktarda uyaranla, belli miktarda uyarılmaya alışık - öyle evrilmiş. Ama sosyal medyayı açıp 364625 kişi/ses/mesaj görünce, yani bir anda aşırı uyarılınca, belki bizi birkaç saat götürmesi gereken dikkat kaynağımızı daha yataktan çıkmadan tüketmiş oluyoruz. Bu yüzden gün içinde, dikkat eşiğini sabahtan oldukça yükselttiğimiz için, günlük konulara dikkatimizi vermemiz zorlaşıyor. Dikkat kaynaklarımızı idameli kullanmadığımız için de pilimiz çok daha erken bitiyor.
Çocuğu sosyal medyadan uzak tutmak konusunda Nevşin hanıma katılıyorum. Toplu taşımalarda karşılaşmışsınızdır. 1 yaşındaki çocukları aileler cep telefonuyla avutuyor. Onu geçtim 5 yaşından itibaren online oyunlara girip okuma yazma öğrendikleri an oralarda başkalarıyla iletişime geçiyor. Tüm yaşıtları oradayken 3-5 kişinin çocuğunu uzak tutmaya çalışması ne kadar işe yarar. Bunu başarsan bile bu sefer diğer çocuklarla bir araya geldiğinde çocuk "fransız " kalıyor. Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu.
Çok faydalı bir yayın olmuş. Orhan Hocanın tespitleri harika
Kulaklıklarımı taktım. Evi silip süpürürken dinledim. Aktı gitti valla. Yine muhteşem bir sohbetti.😃
Doğru hepsine katılıyorum daha realist olmak lazım başlar da umutlandırdı sistem
Yanında pazar kahvemi içecek çok güzel bir video olmuş ağzınıza sağlık.
Sevgililerin Nevşin benim kafamdaki karışık kelimeleri cümleler haline getirip bana sunuyor teşekkürler ❤🎉
Bende kaç yıldır o kadar azalttım ki paylaşımı story leri hatta belirli süre dondurdum sonrasında uzun süre çok nadir baktım gündeme göre şimdi de Nevşin "in dediği gibi kedi köpek bakınca ne güzel vidolar karşıma çıkıyor üzücülerde oluyor ne yazıkki fakat daha mutluluk veriyor ayrıca gidemediğim ülkeleri yerleri görmek ruhuma iyi geliyor ilgi alanları ve sevdiğim konularda birşeyler öğrenmek izlemek terapi misali😊
Nevşin Hanım'la tam olarak aynı şekilde Instagram tüketmeye çalışıyormuşuz. Ben bir de kuş videoları beğeniyorum, minnak papağanlar, minnoşlar minnoşu muhabbetler kuşları ^^ Ağzınıza sağlık. Çok ibretler aldım bilgilerden.
En güzeli hocam. Sevimli hayvan videoları :) hastasıyız
Huzur hayvanlarda Nevşin Hanım ^^
@@Tarih_Obası kesinlikle hocam ❤️
Konuk çok haklı. Sinema yada marketlerde çalışan 15 yada 16 yaşındaki çocuklarda bu boş bakışa rast geliyorum ve bende düşünüyorum ne sordum da karşıdakinin kafa karisti😂😂😂
30 yaşında bir birey olarak sosyal medya mecraları ergenlik dönemlerime denk geliyor. Ama introvert olduğum için facebook, twitter, instagram vs hep dışında kaldım. O kadar huzurlu bir durum ki. Görüşmediğiniz insanların hayatınızdan çıkması ve anonim bir hayat sürmek büyük kafa rahatlığı. Herkese en azından dönemsel olarak tavsiye ederim.
Orhan'ı görünce aklıma Christian Troy geliyor nedense..gençliğime dönüyorum..
"görüldü atıyor" olayına hem güldüm hem ağladım. Çok doğru.
Orhan hocada kendimi gördüm, ne zaman artık sosyal medyada kimseye cevap vermeyeceğim tartışmayacağım desem duramadım illa ki sinirimi bozan birileri oldu ve cevap yazdım 😅😅 sonuç hiçbir şey değişmedi…
Sanirim Türkiyede daha fazla . Almanyada böyle bu kadar deyil❤
Emeğinize sağlık.
Orhan Bey’la aynı fikirdeyim. Sosyal medya ve akıllı telefon özellikle gelişmekte olan çocuklar için çok sakıncalı. 9 yaşında kızıma her gün anlatıyorum ona neden telefon almadığımızı. Anlamıyor tabi ki. Sınıfında telefonu olmayan tek öğrenci. Bütün kuzenlerinde de var. Ama yine de çok çok zor da olsa şimdilik direniyoruz.
Kedi videosu candir.
Sosyal medyayı zaten sık kullanan biri değildim (youtube’u ayrı tutuyorum), instagram’da günde 2-3 saat filan harcardım. Twitter’ı neredeyse hiç kullanmıyorum. Ama artık insanlardan nefret etmeye hatta tiksinti duymaya başladığımı fark edince bu süreyi 2 günde bir 15-20 dakikaya düşürdüm. Gelen mesajlara cevap veriyorum, paylaşacaksam bir fotoğraf paylaşıp hemen kaçıyorum hemen. Ne yazık ki bizim ülkede adalet (çoğu zaman) sosyal medyanın ittirmesiyle sağlandığından, örgütlenilmesi gereken durumlarda psikolojimi ayaklar altına alıp daha uzun zamanlar geçirdiğim oluyor maalesef... keşke normal bir ülke olsaydık..
Bu nefret duygusu çok dile getirilmese de bir gerçek. Bende de benzeri olmuştu. Ben de kapadım hesapları. Normal hayatta tanıdıklarımdan bile nefret eder hale geldim facebook yüzünden. Keşke tanıdığım kadarıyla sınırlı kalsaydılar sosyal medyaları eksik kalsaydı diyorum artık. 😊
Çok keyfiliydi teşekkürler. 😊 Instagram algoritmayı hayvan, doğa veya komik videolar gibi eğitmek gerçekten keyifli oluyor fakat ona da dikkat etmek gerekiyor bu sefer bağımlılık yapıyor. Ben artık bakmıyorum.
Nevsin 13 yas ile ilgili sosyal medya fikirlerine aynen katiliyorum. 😊
Nevsin sabah sporunu yapiyo, yayina basliyo; enerjik, çekici ve karizmatik❤
Bırak bu sinyalleri, işlemez, zırhı var
😂😂😂😂😂
Çok iyi bir İş bu Tebrikler 👍🏽👍🏽👍🏽Akademide olan özellikle, Gençlerin, ilgisi olan herkesin dinlemesi saf Fayda getirir….bu arada 2009 İran sonra Arap Baharı ve Gezi Parkı ile Başlamanız Efsane Doğru Vurucu Noktalar. 90larda Doğan Sol kafalı politiklerin Gözü Yaşlı Teşekkürler ikinizede😅 ❤️❤️❤️
Aynen ben de sizin gibi yapıyorum Nevşin Hanım. Onu eğitiyorum. Hiç sorun olmuyor.. Emeğinize sağlık. Bende de sanki TH-cam hastalığı oldu gibi. Örneğin sizin gibi bir kaç kişim var ve onları izleyip ya da dinlemezsen o gün kötü hissediyorum. Hayırlısı. :))
Orhan şener hocamizla program gayet zevkli oluyor
Podcast mantığıyla işlerimi de yaparken dinliyorum sizin videolarınızı harika bir ikili oldunuz umarım her hafta gelmeye devam eder :)
Deliormanlı'nın analojik anlatımı şahane.
İyi yayınlar
Yangında annesini kaybetmiş çocuğun fotoğrafını onlarca kez görmekten bir tuhaf hissettim.
Teşekkürler
Evet sabah uyandığımda Twitter’a baktığımda hep sansürsüz ve kötü haberlerle karşılaşıyorum peşpeşe ölüm videoları oluyor günü tabii kötü başlıyorum tedirgin oluyorum
Abi çok güzel konuşuyorsunuz sağolun da mem mem kulağım kanadı.
Nevşin’in tabiri çok iyi.
“Kimileri manyak olduğu için”