ไม่สามารถเล่นวิดีโอนี้
ขออภัยในความไม่สะดวก

Recoltarea porumbului irigat cu picătura - Însurăței, Brăila. Producția la hectar

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ส.ค. 2024
  • Un an cu secetă în care puțini sunt fermierii ce se pot lăuda cu o recoltă bună la porumb. O parte dintre acești agricultori sunt în Brăila, județul cu cea mai mare suprafață de porumb irigat din România.
    Irigare prin picurare și tehnologie făcută ca la carte în ferma Agro Hagiu de la Însurăței. O exploatație în care investițiile făcute în fiecare an asigură o productivitate ridicată la hectar.
    Inginerul Cristinel Brânză este specialistul din spatele uneia dintre cele mai frumoase culturi de porumb pe care am avut ocazia să o filmăm. O cultură îngrijită, cu tratamente făcute la timp și mai ales cu un aport de apă care să suplinească lipsa ploilor din acest an. Iar pe lângă toate acestea, un hibrid atent ales - P0937 de la Corteva Agriscience, un hibrid cu tardivitate mare, care să valorifice la maxim investiția fermierilor.
    Recoltarea porumbului irigat cu picătura a atras numeroși fermieri. În cadrul unui eveniment în ferma Agro Hagiu, agricultorii din zona Brăilei au venit să asiste la proba cântarului. Testul suprem pentru orice cultură și mai ales pentru potențialul fiecărui hibrid.
    După recoltare, la cântărire, porumbul de la Agro Hagiu nu a dezamăgit așteptările fermierilor prezenți. Cu o producție de aproape 20 de tone la hectar (19,4 tone la hectar, mai exact), cultura de la Însurăței a dovedit, încă o dată, cât de importantă este investiția în sistemele de irigat.
    O astfel de cultură de porumb se poate obține numai cu ajutorul unei genetici de vârf. Cu hibrizi care performează și care țin pasul cu noile tehnologii în materie nu doar de irigat, ci și de erbicidat și de fertilizare. Iar pentru ca astfel de hibrizi să ajungă în fermele din România, companiile producătoare de semințe fac investiții uriașe.
    Recoltarea de la Agrohagiu a oferit fermierilor prezenți nu doar prilejul de a vedea o cultură spectaculoasă de porumb, dar și de a intra în contact direct cu specialiștii din agribusiness, de a afla care sunt noutățile în materie de tehnologie agricolă. Foarte important, evenimentul a fost o ocazie pentru agricultori de a socializa. Pentru că în agricultură este nevoie de multă muncă, dar și de momente în care experiența să fie împărtășită. Este nevoie de comunicare. O comunicare eficientă, cu plus-valoare pentru fiecare fermier.

ความคิดเห็น • 8

  • @florinraduta3897
    @florinraduta3897 ปีที่แล้ว +1

    Adevarat ,Omul sfinteste locul ,cum zice un proverb .

  • @costinm22
    @costinm22 ปีที่แล้ว

    De ce este necesară aplicarea glifosatului? Ce alternative ar exista?

  • @TraficRomania
    @TraficRomania ปีที่แล้ว +3

    Foarte greu sa irigii cu picătură

    • @cristilungu9107
      @cristilungu9107 ปีที่แล้ว

      Ba tu esti pupator de moaste

    • @TraficRomania
      @TraficRomania ปีที่แล้ว

      @@cristilungu9107 este greu sa irigi hectare de porumb idiotule ce plm nu ai inteles

    • @laurentiuolteanu5042
      @laurentiuolteanu5042 ปีที่แล้ว

      Unde se gaseste de cumparat banda??

  • @stefanandras9382
    @stefanandras9382 ปีที่แล้ว +1

    Totul este prezentat prea roz.PRODUCTII PESTE PRODUCTII dar niciodata nu aud acesti fermieri sa vorbeasca despre cat costa semintele si cate datorii au pentru utilajele pe care le-au cumparat.Nu inteleg profitabilitatea daca an de an trebuie investit in soiuri noi,tehnologii noi,utilaje noi care costa mai mult,si pentru care,fermierul trebuie sa faca credite mai mari.Daca agricultura nu ar fi subventionata cred ca aproape nimeni nu ar mai face agricultura.Pe de alta parte,daca este supraproductie de porumb,grau sau soia preturile sunt mici si tot fermierul incaseaza sutul in fund.De multe ori abia isi scot banii pentru credite.Aici,interesul nu mai este pentru fermier,ci interesuleste al corporatiilor care vand seminte ,feritlizatori,substante pentru combaterea daunatorilor si utilaje, pretul final platindu l fermierul.Fermierul plateste cu totul in timp ce corporatiile si bancile vor inghiti lacome tot ce pot recupera din eventualul falimentul al fermierului.

    • @radutaflorin-hc7vt
      @radutaflorin-hc7vt 7 หลายเดือนก่อน

      Un profit tot este ,depinde de fermier ,dar profit exista sigur altfel nu mai era nimeni sa lucreze pamintul,si pina la urma tot simplu om plateste pentru ca trebuie sa manince ca sa traiasca si sa munceasca fiecare la meseria lui.