ÇELİK ANKRAJ MONTAJI nasıl yapılır ? Nelere dikkat edilir ? |
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 5 ก.พ. 2025
- Betonarme elemanlarla çelik elemanları birleştirmek için statik hesaplarla belirlenen çapta ve sayıda çelik ankraj dediğimiz çelik çubuklar beton dökümünden önce projeye uygun kotlarda , çapta ve adette haritacı (topoğraf ) eşliğinde yerlerine koyularak kaynak işlemi yapılır.
Çelik yapılarda daha hassas ölçülerle çalışılır , hata payı çok azdır , bu nedenle kotlarına ve terazilerine çok dikkat ediyoruz.
Betonarme ve çelik projelerini birlikte incelemek gerekir , projenizde çelik kolon veya çatı vb. elemanlar var ise beton dökümlerinden önce ankrajlarınızı bırakmayı unutmayın.
soru ve görüşleriniz için yorum yapabilir , bana sosyal medya hesaplarımdan da ulaşabilirsiniz.
instagram | santiye_sefleri
Linkedİn | yavuzhanhezer
#inşaat #şantiye #betonarme #çelik #kolon #kiriş #radye #temel #statik #mimari #beton #kabaişler #proje #plan #inşaatmühendisi #mimar #içmimar #tasarım #steel #concrete #constuction #civilengineer #ankraj #yapı #building
Sizden gelen yorumlarda sesle ilgili çok şikayet aldım, kusura bakmayın bende yeni yeni video hazırlamayı öğreniyorum, amacım bildiğim kadarıyla size imalat konusunda yardımcı olmak, yeni içeriklerde çok daha dikkatli olacağım. Herkese teşekkürler.
sizden ricam müzikler cok rahatsız ediyor , tam odaklanırken sesiniz zaten az geliyor birden müzik girince cok rahatsız oluyorum. paylaşımlarınız gayet basarılı tşk...
Merhaba 🙋🏻♂️ Bursa Nilüfer ilçesinde ev almayı düşünüyoruz.Bildiğimiz kadarıyla bölge 1.derece deprem bölgesi ve yumuşak bir toprak yapısına sahip.Beğendiğimiz ilanlardan birisi 12 katlı ve bitmek üzere olan bir bina yani sıfır.İlan içeriğinde 13 metre uzunluğunda 65 cm çapında 72 adet fore kazık kullanıldığı belirtilmiş.Ayni zamanda 18/22 cm çapında temel ve kolonlarda demir kullanılmış.130 cm temel yüksekliği ve C35 beton kullanılmış.Bu verilere göre bina ne kadar güvenli diyebiliriz 🤔
Başarılar bende çelik konstrüksiyon montaj ustasıyım kazasız belasız işler dilerim başarılar
Guzel bilgiler teşekkür ederiz fakat müzik sesini biraz kissaniz nasıl olur.
Angalaj uzmanlık alanim belki 1000 ton angalaj koydum santiyede harita ve nivo kotlarini kendim yapıyorum çok basit oluyor sebebi işinde uzman olursan her iş kolaydır altindaki kare derinlik kaset boslugu alt yapı iyi olursa çelik montaj yapmak o kadar basıt olur
Kodu istediğin kadar sıfır hata ile yapsan dahi o beten döküldükten sora çok bozulma olcak 10 milim arası ile 15 mm arası bozulma olcak
👍
Bina güçlendirme il ilgili bir video yapsanız
Dikkate alacağım ilginiz için teşekkürler.
Merhabalar dilinize sağlık verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler acaba bu projenin elinizde projesi mevcut mu paylaşabilir misiniz Rusya'ya gideceğim ve oradaki işte bu şekilde daha önce çelik işi yapmadım yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum
Merhaba teşekkürler, projeler elimde yok malesef.
Şef şablon plakasının et kalınlığı ne olmalı, dayanımı etkiler mi?
Şablon plakası sadece ankrajlari aksında ve kotunda tutmaya yarar ,betonda kaymasını engeller , betondan sonra genelde söküyoruz, önemli olan ankrajlar.
Bu ankrajlar yerleştirilirken kotunda toleransınız kaç? X ve y yönünde konumunda toleransınız nedir?
Total station cihazla haritacı ile birlikte ankrajlar verilir, tolerans +-5 mm kabul edilebilir uygulamada sıkıntı olmaz, daha büyük hatalarda kolon kiriş montajlarında sistemde kasmalar olabilir, ama yerinde çözümü sağlanır, biz olabildiğince doğru yerine koymaya çalışırız her zaman.
emegine saglık lakin sesin duyulmuyor ve müzikte eşlik ediyor hiç birşey anlamıyoruz.
Yorumunuzu dikkate alıcam teşekkürler, umarım faydalı olmuştur.
👌👍👏
hocam kalıptan öncemi sonramı ankraj yerleşimi sabitlemesi yapıyoruz ?
Kalıptan önce yaparsak sabitleme kaynak işlerini işçilik çok daha rahat olacaktır, işçilik sıkıntısı olabilir kalıp sökmek zorunda kalabilirsiniz.
usta gözünü sevim bole şarkılar koymasan dah iyi sadece sen konuşman daha iyi
Yavuz Bey, betonarme temel üzerine çelik konstrüksiyon ev yapılabilir mi? Dubleks bir ev yaptıracağım atadan kalma araziye.
Fatih bey merhaba, tabiki yapılır, çelik yapıları betonarme temellere ankraj sistemiyle bağlıyoruz, alanında uzman bir proje ofisinden destek alabilirsiniz, yada prefabrik yapı sektöründe iş yapan firmalarla görüşebilirsiniz, saygılar.
Rahatlıkla yapılabilir ama masraflı olur
@@yavuzsef5442 teşekkür ederim.
@@kemalmert1163 teşekkür ederim
Kuyu yapılmasının nedeni nedir yapılması zorunlu mudur ?
Projeye göre değişir, statik olarak analiz sonucu veriliyor, projeyi çözen statikciye kalmış , daha önce yapmadığım da oldu, ama son iki projemde verilmişti.
@@yavuzsef5442 evet ama yapılmasının esas nedeni nedir ?
@@yavuzsef5442 ankraj detayının dwg sini paylaşabilir misiniz ?
donatı korozyonu da önemli bi konu. Videoda montajı yapılan donatıların biçoğu korozyonlu gözüküyo, bildiğiniz gibi korozyona maruz kalan inşaat demirinin kesit alanı düşer.
Teknik olarak doğru tabiki haklısınız, şantiye şartlarında inşaat demirleri kötü hava şartlarına maruz kalabiliyor, daha iyi şartlarda stoklanması gerekir .
Yavuz şef naylon ya da başka bi malzemeyle şantiye sahasına gelen demir su, hava ve diğer zararlı sıvılardan korunabilir. Kolay gelsin..
Müzik nedir anlamadım tesekkürler
Bencede niye müzik koyduysam :)
sesiniz keşke daha iyi duyulsa
Zamanla daha iyi ekipmanlarla daha güzel kayıtlar yapacağım, saha şartları rüzgar vs. Ses kalitesi kötü olabiliyor, dikkate alacağım teşekkürler .
müzik yüksek ses az
hocam size ulaşabileceğim bir mail alabilir miyim?iyi çalışmalar
yavuzhanhezer@gmail.com
müzik olmasaydı
Şu alta müzik koyma mantığı nedir zaten anlattığın anlaşılmıyor ses düşük bir de müzik var hiç olmamış şefim.
Yeni videolarda daha dikkat ettim umarım faydalı olacaktır.
Teknik bilgi 0 biz yeni mezun mühendisler için uygulamada çok yetersiz video olmuş ankraj boyu nedir neye göre uzunluk belirlenir ankrajın demir ve iç kısımdaki temel imalatı nasıl yapılır kotu nasıl ayarlanır gibi gibi birçok teknik bilgiden habersiz sadece video çekilmiş çok yetersiz ve gereksiz video olmuş kusura bakmayın .
Merhaba, bir imalatı sizlere paylaşırken her detaya girme şansım yok, amacım konuyla ilgili az çok bilgi sahibi olmanız imalatı görmeniz, bir şantiyede stajda yada ilk kez karşılaştığınızda az çok bir fikir sahibi olmanızı hedefliyorum, her proje kendi içinde çözülmüş kendine özgü ölçü ve kesitleri vardır, yine de gereksiz bir video olduğunu düşünmüyorum, emeğe saygı teşekkürler. Umarım birilerine faydalı olacaktır.