Baykuş zırhlı araçlara entegre edilebilir. Devriyelerde, meskun mahal intikallerinde vs. çok iş görecektir. Emek verenlerin ellerine, emeklerine sağlık.
Aklımda hep vardı baykuş gibi bir iha. Fırat kalkanı harekatında ufuk çizgisinde gözetleme yapan tanklarımız atgm ile vurulmuştu. Böyle bir iha sistemi olsa tepeliğin arkasından istediğiniz gibi gözetleme yapabilir ve kendinizi koruyabiliriz diye aklıma gelmişti. Hatta ihayı sağ - sola hareket ettirerek tam yer belirtmeden gözetleme yapmak mümkün.
Avcı uçakları ve sihalar her zaman daha çok ilgi çeken hava araçları olsa da Nakliye uçakları gerçekten çok önemli, bir çok savaş kitabında yazdığı gibi “en kuvvetli stratejik çarpan lojistiktir”
Savaş döneminde kolunda avcı uçağı uçmayan nakliye uçaklarının çoğu kalkar ama yere inemez. Avcı uçaklarının amacı bombardıman ve nakliye uçaklarının güvenliğini sağlamaktır. Hava üstünlüğü avcı uçakları ile sağlanır, bombardıman uçakları ile bu üstünlük kullanılır. Nakliye uçakları ile bu üstünlük desteklenir.
Lojistiğin yerden sağlanması çoğunlukla daha önemli. Nakliye uçağı iyi korunmazsa açık hedef olur. Zaten Havada o uçağı koruyabiliyorsan hava sahasında üstünlük sendedir, o durumda lojistiği nasıl sağlayacağını bırak düşman düşünsün. Yani hava üstünlüğü en önemli şey. Lojistikte sıkıntı hava üstünlüğü sende değilse başlar! Nakliye uçağı bize sadece Libya, Somali, Katar, Kosova, Afganistan-Pakistan vesaire gibi denizaşırı görevler için işe yarar. Ancak TCG Bayraktar, TCG Sancaktar ve TCG Anadolu da o işleri şimdilik ana görevi lojisrik olmasa da kapasiteleri gereği kısmen yürütür. Bu arada yeri gelmişken çok önemli askeri nakliye uçaklarımız malesef Ukrayna Savaşındanhemen önce Ukrayna'ya gönderilmişti ve orda kaldılar. Ruslara koordinatı verildi vurulmasın diye ama ülkeye geri getirtemiyoruz şimdilik malesef. Umarım tez zamanda ateşkes olur da ülkemize geri getirtilir.
baykuşu düşünenlerin eline zekasına sağlık gerçekten basit ama çok iyi bir çözüm sınır karakol güvenliği ormanlar doğal afetler trafik akla gelmeyen bir çok noktada birde 2. dünya savaşında gemilerde kullanılan zeplinleri anımsattı
Tolga Hocam! Emeğine yüreğinize sağlık.Güzel anlatım ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Merakla sizi takip ediyorum. Aksungur, deniz ve denizaltı tehditlerine karşı, hafif torpidoları da taşıma ve kullanma yetenekleri de var. Bu da Deniz Kuvvetlerimiz için büyük ve önemli bir avantaj olacaktır. Size ve herkese Selamlar.
Bu tür videoları seyreden kardeşlerim, hepiniz iyisiniz, çünkü doğru şeylerle ilgilisiniz, boş insan değilsiniz, derdiniz var belli, devlet nedir, vatan nedir, millet nedir, sizin gibiler sayesinde bilinir. HEPİNİZE HEPİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM. İYİ Kİ VARSINIZ.
Tolga hocam Akıncı - Aksungur konusu çok güzel açıklığa kavuşmuş oldu. Çok teşekürler. 👏👏👏 İHA larımız neler, özellikleri ve kullanım alanları neler, hangisi nereye satıldı, geliştirme aşamasında hangileri var gibi özel bir bölüm çok faydalı olurdu. Kolaylıklar.
Kablo sistemine bir nokta daha eklemek istiyorum, piller genelde ağır oluyor iha kablo sayesinde bu ağırlıktan kurtuluyor ve böylecene hem daha tasarruflu hem de daha yüksek uçabilir.
@@matibere büyük ihtimal kablo yumağı araçta olur Uçurtma gibi düşün ip yumağı bizim elimizde olur uçurtma sadece ipe bağlı olur biz ipi gerekirse salarız gerekirse çekeriz Bence böyledir büyük ihtimal bilemeden kesin bişey söyleyemem
Emeklerinize sağlık. Ordumuzun her yerde desteklenmesi ancak ihtiyaç duyduğu silahı, cephaneyi ,erzağı veya birlikleri zamanında ulaştırılması ile mümkündür. Ayrıca Afganistan örneğinde olduğu gibi zamana karşı yapılan acil insani tahliyelerde nakliye uçakları büyük bir role sahiptir.
Ben olsam ben de bozulurdum. Görev tanımları farklı olabilir ama birbirine yakın özellikleri var, eksik özellikleri de faz 2-3 ile gelirdi. Dışarıdan bakınca biri fazlalık gibi duruyor. Baykar'ın enerjisini Mius'a vermesi lazımdı.
Arkanızda sergilemekte olduğunuz ürün maketlerimizin her geçen gün artmasından çok mutlu oluyorum. Yakında koyacak yer planlamasında sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz :)
Akıncı=Ağır yük+yüksek irtifa Aksungur=Uzun süreli havada kalış Deniz kuvvetleri için en önemli işlerden biri düşman denizaltılarını tesbit edip imha etmektir. Bunun için en önemli şey sonar ve benzeri aygıtlar ile uzun süreli gözlem yapabilmektir. Aksungur denizaltı avlamada Akıncıya göre bu sebeple bir adım öne çıkıyor. Ancak diğer alanlarda Akıncı daha önde gibi duruyor
Aksungiur 100 kg hafifleyeceği, 60 saat havada kalacağı Tusaş yetkilllisi Savunmasanayist'ye açıklamıştı. Ancak herşey havada kalış değil, Deniz kuvvetleri Aesa radarlı Akıncı'da alacaktır
@@tarkparlaker8341 ABD vazgeçti gibi görünüyor bu tip teknolojiden ama bilmiyorum bizimkilerde durum nedir, belki birdenbire bir sürprizde yapıp ilk prototipi gemilerimizden birisine takarlar belli mi olur?
Eskiden vermezlerdi kapılarında beklerdik, şimdi dediğiniz gibi acaba bizimkilerden hangisini alsak noktasına gelmişiz. Allah gücümüzü daha da artırsın inşallah
benim tahminim,havada kalma süresi daha uzun olduğu için.Ayrıca gövde olarak tek parca değil iki parca halinde yani radar tarafından tespiti daha zor olabilir
Tolga Bey her işiniz gibi bu videodaki her şeyi ilgi ve merakla takip ettim iyi ki varsınız. Baykuş iha’yı da çok merak ettim bahsettiğiniz uzun süreli uçuş ve karıştırma direnci kabiliyetleri önemli. Orman yangınları gibi sivil görevlerde kullanıldığında acaba gürültü gibi sebeplerle doğaya/ hayvanlara bir etkisi olabilir onu da merak ettim
@@VolkanTaninmis Yahu ucak lafına mı takıldın? Tamam çok bilgisiz adam var ortalıkta ama takılacak sey bu mu yani?!? Istersen sınıfını da yazayım sana. Insansız trendini yakaladık diye dr gaza gelme gelismis uljeler istese simdi uretir jet saldırı iha larını. Hala ilerleyecek çok yolumuz var.
Aksungur'da da Akıncı'da da emeği geçen aynı SSB. Bitirilecek bir şey yok. Akıncı Aksungur'dan daha gelişmiş olduğu için, özel firma tarafından geliştirildiği için (reklam boyutu) daha çok konuşulması gayet normal.
@@areistotelles5426 Ne bileyim, kimsenin Anka'dan, Aksungur'dan sözettiği yok. Hem kamu hem de özel yayınlarda sürekli TB2, Akıncı gündemde olunca, TUSAŞ'ın İHA'ları art alana mı itiliyor diye düşünmüştüm.
a400m kablaj sistemlerini yapan ekibin üretim mühendisiyim,airbus kadar ütopik kalitede ürün ürettiren ve takibini yapan başka bir firma görmedim,insan yapımı olmasına inanamayacağım bir uçak
Tolga bey, ben bu Anka ve aksungurun neden güdük bırakıldığını anlayamıyorum. Daha büyük kanat açıklığı olmasına rağmen, neden değişik motor ve değişik görev tanımları yapılmıyor.tamam öncelikli olarak keşif gözetleme, denizaltı savaşı yapacak, eyvallah. Neden 220hp, 450 HP, 750 HP gibi değişik motorlarla, değişik görev tanımları yapılarak , başka amaçlar için kullanılabilir. Neden denizaltı savaşında daha fazla mühimmat taşımasın. Neden tiha görevi yapamasın. 750 kğ değilde, 1000. 1250 kğ faydalı yük taşısın.
Aksungur da 2 tane olsa uçuş süresi daha fazla olması avantaj gibi görünüyor. Fiyat makası nedir ona bakmak lazım bir de üzerinde bulunan elektronik yapısı nedir onu bilmek lazım...
Aksungur'u Orman Bakanlığı kullanabilir ama bence Vestel Karayel'i de kullansınlar.Karayel boşa gitmesin zaten farklı hava şartlarında da iyi çalışabiliyor böylece üretilen 6 İHA boşa gitmez ve Vestel de bu alandan tamamen umudunu kesmez.
Bu kullanım şekli benim düşündüğüm bir yöntemdir ama ben tanklar için düşünmüştüm yapanlara teşekkür etmek lazım bu sistem zırhlı araçlara tanklara entegre edilmeli bu sayede muharebe zamanı çok daha uzak mesafeleri görme imkanları olacaktır tabi ki sizin söylediğiniz alanlarda ve daha bir çok yerde kullanıma uygun bir ürün
Frekans silahları Lazer silahları Elektromanyetik silahlarla ilgili Türkiyede yapılan çalışmalar varmı varsa bunlarla ilgili bir video yapabilirmisiniz.Saygılar
Baykuş sisteminin zeplin versiyonunu incelemiştim. Bu kadar fazla enerji ve mekanik parçası olmadığı için daha iyi bir fikir gibi gelmişti. Bu sistemler özellikle Kalekolların korunmasında kullanılmak üzere dizayn edildi.
Milletimizin Mehmetciğin ayağına taş değdirmesin duası ve dualarımız kabul oldu bu duanın yanına Allahım nazardan ve tüm kötülüklerden milletimizi devletimizi ve tüm güvenlik güçlerimizi korusun
Baykuş gibi kablolu ihaların büyük versiyonlarına bir de hortum bağlayalım orman yangınlarında kullanalım. Bir aracın üzerinden kalkıp dik bir yere müdahale edebilir. Cimer'e mi yazsak?
ABD Reaper dan AIM 9X atarak seyir füzesi vurmuştu. Belki biz de Akıncı da Göktuğ füzelerini kullanarak aynısını yapabiliriz. Ayrıca kendi 2,75 lazer güdümlü füzeleriyle de BQM hedef uçağını vurdular. Maliyet-etkinlik açısından çok önemli olabilir ilerde bu denemeler.
Baykuş gibi hafif araçlar kötü hava koşullarına ne kadar duyarlı? Mesela açık denizde arama kurtarma görevi genelde fırtına şartlarında yapılıyor, orman yangını görevi genelde rüzgarlı havalarda yapılıyor vb.
Hocam benim anladığım Deniz kuvvetleri ilk etapta su üstü ve su altı hedeflerini hedefleyen bir tercihte bulunmuş. Belki Aksungur'a Hava radarı da eklenebilirse hava tehditlerini tespite de destek verebilir. Hatta gökhan, bozdoğan ve gökdoğan füzelerinin daha uygun hallerinin entegrasyonu da hava savunma harbi için caydırıcı bir güç olmasını sağlayabilir.
Valla bu kablolu Baykuş, bahsettiğiniz görevleri yerine getirmek içinçok iyi düşünülmüş bir araç olmuş. Hem bir yerin, üssün korunması için hem de arazide göreve çıkmış timlerin veya birliklerin korunmaları ve çevre gözetlemesi için şahane bir araç. Düşünene,yapana tebrikler.
Aynen öyle ben muhalif biriyim iktidarı da günahım kadar sevmiyorum sevemicem yaptıklarından dolayı. Ama savunma sanayiye kazandırdıkları da ortadayken taş koymak olmaz. Yanlışı engelle doğruyu savun. Bize bu lazım 🖐
Abi diamond da52 rg tarzı bir uçak incelemesi de yapabilir misin? Askeri konular her ne kadar dikkat çekse de arada bir farklı yönleriyle havacılığı dinlemek isterim.
kendi ihalarımızı karşılaştırır hale gelmişiz helal olsun
@BMW DieOffizielle adam açıkladı ya neden aldıklarını
Aksungur keşif aracı Akıncı saldırı
Görev tanımları farklı
@BMW DieOffizielle Akıncı özel şirkete ait, Aksungur ise Devletin bir firmasına ait.Aksunguru aldıkları için reise oyun yapıyorlar öyle mi ?
@BMW DieOffizielle kardeşim belli ki yaşın küçük Aksungur Deniz kuvvetleri için daha uygun bu yüzden onu tercih etmişler
@@talha6852 Aynen deniz kuvvetlerinin Ateşli gücü silahları mevcut önemli olan keşif
heykelleri kıyaslayanlar varken sihaları kıyaslamak saçmalık :)))
Baykuş zırhlı araçlara entegre edilebilir. Devriyelerde, meskun mahal intikallerinde vs. çok iş görecektir. Emek verenlerin ellerine, emeklerine sağlık.
Çok mutlu oldum iyi günler Tolga bey
Aklımda hep vardı baykuş gibi bir iha. Fırat kalkanı harekatında ufuk çizgisinde gözetleme yapan tanklarımız atgm ile vurulmuştu. Böyle bir iha sistemi olsa tepeliğin arkasından istediğiniz gibi gözetleme yapabilir ve kendinizi koruyabiliriz diye aklıma gelmişti. Hatta ihayı sağ - sola hareket ettirerek tam yer belirtmeden gözetleme yapmak mümkün.
Yine super, yine bilgilendirici. Elinize saglik Tolga Bey
Konstre bilgi ler
Avcı uçakları ve sihalar her zaman daha çok ilgi çeken hava araçları olsa da Nakliye uçakları gerçekten çok önemli, bir çok savaş kitabında yazdığı gibi “en kuvvetli stratejik çarpan lojistiktir”
Koruyamadığın lojistik düşmana hizmettir.
Nakliyenin önemini Rusya nın hataları ile bir kez daha gördük
Savaş döneminde kolunda avcı uçağı uçmayan nakliye uçaklarının çoğu kalkar ama yere inemez. Avcı uçaklarının amacı bombardıman ve nakliye uçaklarının güvenliğini sağlamaktır. Hava üstünlüğü avcı uçakları ile sağlanır, bombardıman uçakları ile bu üstünlük kullanılır. Nakliye uçakları ile bu üstünlük desteklenir.
Lojistiğin yerden sağlanması çoğunlukla daha önemli. Nakliye uçağı iyi korunmazsa açık hedef olur. Zaten Havada o uçağı koruyabiliyorsan hava sahasında üstünlük sendedir, o durumda lojistiği nasıl sağlayacağını bırak düşman düşünsün. Yani hava üstünlüğü en önemli şey. Lojistikte sıkıntı hava üstünlüğü sende değilse başlar!
Nakliye uçağı bize sadece Libya, Somali, Katar, Kosova, Afganistan-Pakistan vesaire gibi denizaşırı görevler için işe yarar. Ancak TCG Bayraktar, TCG Sancaktar ve TCG Anadolu da o işleri şimdilik ana görevi lojisrik olmasa da kapasiteleri gereği kısmen yürütür.
Bu arada yeri gelmişken çok önemli askeri nakliye uçaklarımız malesef Ukrayna Savaşındanhemen önce Ukrayna'ya gönderilmişti ve orda kaldılar. Ruslara koordinatı verildi vurulmasın diye ama ülkeye geri getirtemiyoruz şimdilik malesef. Umarım tez zamanda ateşkes olur da ülkemize geri getirtilir.
"Hızlı hareket edemeyen ordu istediği kadar güçlü olsun kaybetmeye mahkumdur."
Mr. Hakon Lothbrok
baykuşu düşünenlerin eline zekasına sağlık gerçekten basit ama çok iyi bir çözüm
sınır karakol güvenliği ormanlar doğal afetler trafik akla gelmeyen bir çok noktada birde 2. dünya savaşında gemilerde kullanılan zeplinleri anımsattı
Siyaset dışı bilgi alabilceğimiz nadir kanallardan birisiniz.Ellerinize sağlık...
Tolga abi ailece sevgilerimizi yolluyoruz.
Çok teşekkürler selamlar saygılar
Tolga Hocam! Emeğine yüreğinize sağlık.Güzel anlatım ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Merakla sizi takip ediyorum. Aksungur, deniz ve denizaltı tehditlerine karşı, hafif torpidoları da taşıma ve kullanma yetenekleri de var. Bu da Deniz Kuvvetlerimiz için büyük ve önemli bir avantaj olacaktır. Size ve herkese Selamlar.
Teşekkürler selamlar saygılar
Sınırlarda çok işe yarar lazerle işaretleme falan gözetleme işleri çok faydalı olur adında iyi baykuş emeği geçenlerden allah razı olsun
Seçeneklerimiz olması ne kadar gurur verici
yine çok güzel bir anlatım.yine aydınlattınız bizi teşekür ederim...
Bu tür videoları seyreden kardeşlerim, hepiniz iyisiniz, çünkü doğru şeylerle ilgilisiniz, boş insan değilsiniz, derdiniz var belli, devlet nedir, vatan nedir, millet nedir, sizin gibiler sayesinde bilinir. HEPİNİZE HEPİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM. İYİ Kİ VARSINIZ.
Siz havaciliktaki en guvenilir kanalsiniz
Teşekkürler sağ olun.
Ağzına sağlık abi Allah razı olsun. Çok umut verici paylaşımlar yapıyorsun. Devam.
Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum
Rabbim çok çok daha üstünlerini üretmemizi nasip etsin İnşallah
Emeğine dillerine sağlık hocam kolay gelsin yapanların elleri ne sağlık paşam
İnşaAllah Türkiye daha 10 tane sifariş eder. Çok etkili olur
Tolga hocam Akıncı - Aksungur konusu çok güzel açıklığa kavuşmuş oldu. Çok teşekürler. 👏👏👏
İHA larımız neler, özellikleri ve kullanım alanları neler, hangisi nereye satıldı, geliştirme aşamasında hangileri var gibi özel bir bölüm çok faydalı olurdu. Kolaylıklar.
Kablo sistemine bir nokta daha eklemek istiyorum, piller genelde ağır oluyor iha kablo sayesinde bu ağırlıktan kurtuluyor ve böylecene hem daha tasarruflu hem de daha yüksek uçabilir.
Kablonun ağırlığını da hesaba katmak gerek ama.
@@matibere kablo ile batarya arasındaki ağırlık farkı biraz fazla gibi? Ne dersin?
@@talha6852 kullanılan kabloyu bilmediğim için 100 metresi ne kadar ağır bilmiyorum. Mesele ağırlıktan ziyade kesintisiz güç sağlanmış olması.
@@matibere büyük ihtimal kablo yumağı araçta olur
Uçurtma gibi düşün ip yumağı bizim elimizde olur uçurtma sadece ipe bağlı olur biz ipi gerekirse salarız gerekirse çekeriz
Bence böyledir büyük ihtimal bilemeden kesin bişey söyleyemem
Abi şu geldiğimiz duruma bak ya Allahıma şükürler olsun. Artık çeşitli ve milli Sihalar seçme lüksünü yaşıyoruz
Jet motorlu iha ve sihalarla ilgili güncel videolar bekliyoruz tolga bey. Emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş.
Emeklerinize sağlık. Ordumuzun her yerde desteklenmesi ancak ihtiyaç duyduğu silahı, cephaneyi ,erzağı veya birlikleri zamanında ulaştırılması ile mümkündür. Ayrıca Afganistan örneğinde olduğu gibi zamana karşı yapılan acil insani tahliyelerde nakliye uçakları büyük bir role sahiptir.
Tolga Bey anlatımınız detaylar ve içerik muhteşem, sizleri tebrik ederim. Her videonuz ayrı güzellikte, değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkürler
Aksungur'a pd222 motoru da gelince, çok daha iyi olacak, güç ve havada kalma süresi. Ayrıca daha kaliteli, çünkü Tusaş...
Tusaş çok kaliteli işler yapıyor ama AKP medyası çok yoğun Baykar reklamı yapıyor. Tusaş mühendisleri buna kesin çok bozuluyordur.
Ben olsam ben de bozulurdum. Görev tanımları farklı olabilir ama birbirine yakın özellikleri var, eksik özellikleri de faz 2-3 ile gelirdi. Dışarıdan bakınca biri fazlalık gibi duruyor. Baykar'ın enerjisini Mius'a vermesi lazımdı.
@@bg6159 🤔
@@bg6159 sırf bu yüzden Aksungur ile Akıncıdan daha fazla gururlanan var mı
Bu arada Aksungur’un üzerinde Atatürk imzası var🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Henüz izlemedim başlık güzel umarım içerik de öyledir 👍
Güzel yayın teşekkür ediyorum
Bu baykuşun üzerine hız algılayan kameralar eklenir ve bunu trafik polisleri kullanırsa vay halimize :)
Muhtemelen birkaç yıla kadar kullanılır zaten. Hız canavarları yandı 🤣.
Uğurlar Türkiyə.
ağzınıza sağlık çok güzel içerik olmuş
Aklımıza takılan bir konuya açıklık getirmiş Tolga bey. Teşekkür ederiz 👍👍👍
Teşekkürler Tolga bey emeyinize sağlık saygılar bizden takipe devam sağolun varolun
Arkanızda sergilemekte olduğunuz ürün maketlerimizin her geçen gün artmasından çok mutlu oluyorum. Yakında koyacak yer planlamasında sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz :)
MMU hemen dikkat çekmiş anladığım kadarıyla :)
Yine döktürmüşsün Tolga bey
Değerli haberler için teşekkür.
Akıncı=Ağır yük+yüksek irtifa
Aksungur=Uzun süreli havada kalış
Deniz kuvvetleri için en önemli işlerden biri düşman denizaltılarını tesbit edip imha etmektir. Bunun için en önemli şey sonar ve benzeri aygıtlar ile uzun süreli gözlem yapabilmektir. Aksungur denizaltı avlamada Akıncıya göre bu sebeple bir adım öne çıkıyor. Ancak diğer alanlarda Akıncı daha önde gibi duruyor
Aksungiur 100 kg hafifleyeceği, 60 saat havada kalacağı Tusaş yetkilllisi Savunmasanayist'ye açıklamıştı. Ancak herşey havada kalış değil, Deniz kuvvetleri Aesa radarlı Akıncı'da alacaktır
AESA radarı bekliyoruz ASELSAN’dan
Savunmasanayist resmi bir kaynak mı?
@@ramazan8180Resmi değil, ama savunma sanayisini ciddi takip eden kanallardan birisi bildiğim.
baykuş ismi çok yakışmış .. savunma sanayi zekamızı kutlarız..
Güzel haberler ve harika bir videoydu sağ olun tekrardan
Vay be baykuşu düşünmüş hatta enerji nakli nasıl yapılır diye üzerine çalışma yapmıştım. Yapılmış çok mutlu oldum.
ADAMIN HASISIN. Basarilar hocam.
Elinize sağlık.
Teşekkürler sağ olun.
Emeğinize sağlık!
aselsan elektromanyetik top(Tufan) ile ilgili bir bilgi yok mu abi idef e getirmediler galiba bu sene
Fırsat olmadı çekmeye ne yazık ki
Yattı o iş galiba.
@@tarkparlaker8341 ABD vazgeçti gibi görünüyor bu tip teknolojiden ama bilmiyorum bizimkilerde durum nedir, belki birdenbire bir sürprizde yapıp ilk prototipi gemilerimizden birisine takarlar belli mi olur?
İhale veya sahalarda bu dronlar öbür büyüklerden çok avantajlı bence bunun üzerine gidilmeli büyüdükçe sorunlarda büyür bence fazla büyütmeyelim bence
Masallah xeyirli ugurlu olsun 🇹🇷🇦🇿 🇺🇿🇰🇬🇰🇿🇵🇰🇹🇲 Ne Mutlu Turkum Diyene ✊
Çalışmanız için teşekkürler hocam.
Eskiden vermezlerdi kapılarında beklerdik, şimdi dediğiniz gibi acaba bizimkilerden hangisini alsak noktasına gelmişiz. Allah gücümüzü daha da artırsın inşallah
Başarılarınızın devamını dilerim kardeşim 👍♥️
benim tahminim,havada kalma süresi daha uzun olduğu için.Ayrıca gövde olarak tek parca değil iki parca halinde yani radar tarafından tespiti daha zor olabilir
Bağlantıyı anlayamadım ?
Harika paylaşım içerik tşk🇹🇷🧿👏👏👏💪
Tolga Bey her işiniz gibi bu videodaki her şeyi ilgi ve merakla takip ettim iyi ki varsınız. Baykuş iha’yı da çok merak ettim bahsettiğiniz uzun süreli uçuş ve karıştırma direnci kabiliyetleri önemli. Orman yangınları gibi sivil görevlerde kullanıldığında acaba gürültü gibi sebeplerle doğaya/ hayvanlara bir etkisi olabilir onu da merak ettim
Ağzınıza sağlık Tolga abicim...
Teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.
Yerden kalkıp 49 saat havada kalması muhteşem birşey. İnsansız trendini çok güzel yakalayıp ileriye taşıyoruz.
Pd 170 gelince ne olacak merakla bekliyorum. Bence çok başarilı bir ucak oldu.
la şunu bir anlamadınız. BUNLAR UÇAK DEĞİL.
@@VolkanTaninmis Yahu ucak lafına mı takıldın? Tamam çok bilgisiz adam var ortalıkta ama takılacak sey bu mu yani?!? Istersen sınıfını da yazayım sana. Insansız trendini yakaladık diye dr gaza gelme gelismis uljeler istese simdi uretir jet saldırı iha larını. Hala ilerleyecek çok yolumuz var.
@@driverpainter Evet buna takıldım! Bunları okuyup "ef 35'den daha iyi bizim sihalar gardaş" diye gezen adamlar türüyor.
@@VolkanTaninmis Onlara cevap bile verme zaten..
Bir ara Akıncı'nın sürekli gündeme gelmesinden, "Aksungur projesi bitirilecek mi" diye kaygılanmıştık. Doğru olmadığını duymak iyi oldu.
Aksungur'da da Akıncı'da da emeği geçen aynı SSB. Bitirilecek bir şey yok. Akıncı Aksungur'dan daha gelişmiş olduğu için, özel firma tarafından geliştirildiği için (reklam boyutu) daha çok konuşulması gayet normal.
@@areistotelles5426 Ne bileyim, kimsenin Anka'dan, Aksungur'dan sözettiği yok. Hem kamu hem de özel yayınlarda sürekli TB2, Akıncı gündemde olunca, TUSAŞ'ın İHA'ları art alana mı itiliyor diye düşünmüştüm.
@@puertola7186 Tusaş kamu şirketi olduğu için işin reklam kısmını pek önemsemiyor.
Anladık ki kehanette bulunmak her babayiğidin harcı değilmiş.
@@celeborn7599 sen de tam dakikada 1250 kez yalan soyleyen siyasal islamci tipi var
Türkiye bir numara yolu açık olsun
A400 filosunu genişletmeliyiz bence..
Aksungur, kıymeti bilnmeyen güç.
Güzel konular tolga abi
Teşekkür ederim Kadir.
hafta sonu müsaitsen canlı yayın yapabilir misin abi
Kısmet
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
a400m kablaj sistemlerini yapan ekibin üretim mühendisiyim,airbus kadar ütopik kalitede ürün ürettiren ve takibini yapan başka bir firma görmedim,insan yapımı olmasına inanamayacağım bir uçak
iyi yayınlar
Tolga bey, ben bu Anka ve aksungurun neden güdük bırakıldığını anlayamıyorum. Daha büyük kanat açıklığı olmasına rağmen, neden değişik motor ve değişik görev tanımları yapılmıyor.tamam öncelikli olarak keşif gözetleme, denizaltı savaşı yapacak, eyvallah. Neden 220hp, 450 HP, 750 HP gibi değişik motorlarla, değişik görev tanımları yapılarak , başka amaçlar için kullanılabilir. Neden denizaltı savaşında daha fazla mühimmat taşımasın. Neden tiha görevi yapamasın. 750 kğ değilde, 1000. 1250 kğ faydalı yük taşısın.
Aksungur da 2 tane olsa uçuş süresi daha fazla olması avantaj gibi görünüyor. Fiyat makası nedir ona bakmak lazım bir de üzerinde bulunan elektronik yapısı nedir onu bilmek lazım...
Aksungur'u Orman Bakanlığı kullanabilir ama bence Vestel Karayel'i de kullansınlar.Karayel boşa gitmesin zaten farklı hava şartlarında da iyi çalışabiliyor böylece üretilen 6 İHA boşa gitmez ve Vestel de bu alandan tamamen umudunu kesmez.
O suudilerle iyi gidiyor.Herşeyi tsk alamaz.savaş olursa hepsine yaptırılır tabiki.İhracat ülkemiz için çok önemli.
Vestel, Suudi Arabistan'da lisans altında üretilecek 46 Karayel-Su sihası ihraç etti.
Yapanlardan ALLAHIM Razi Olsun,
Güzel video 👍
SONOBOY:Tek kullanımlık derinliği ayarlanabilir sonar.
Bu kullanım şekli benim düşündüğüm bir yöntemdir ama ben tanklar için düşünmüştüm yapanlara teşekkür etmek lazım bu sistem zırhlı araçlara tanklara entegre edilmeli bu sayede muharebe zamanı çok daha uzak mesafeleri görme imkanları olacaktır tabi ki sizin söylediğiniz alanlarda ve daha bir çok yerde kullanıma uygun bir ürün
Frekans silahları Lazer silahları Elektromanyetik silahlarla ilgili Türkiyede yapılan çalışmalar varmı varsa bunlarla ilgili bir video yapabilirmisiniz.Saygılar
Güzel konu önerisi.
Baykuş sisteminin zeplin versiyonunu incelemiştim. Bu kadar fazla enerji ve mekanik parçası olmadığı için daha iyi bir fikir gibi gelmişti. Bu sistemler özellikle Kalekolların korunmasında kullanılmak üzere dizayn edildi.
Allah uğur bəxş etsin
Milletimizin Mehmetciğin ayağına taş değdirmesin duası ve dualarımız kabul oldu bu duanın yanına Allahım nazardan ve tüm kötülüklerden milletimizi devletimizi ve tüm güvenlik güçlerimizi korusun
Akıncı ve Aksungur'da hangi kamera sistemleri kullanılıyor? CATS tam randımanlı kullanıma başladı mı?
valla çok kaliteli içerik olmuş.
Aksungur'un seri üretim versiyonları 60 saat kadar havada kalabilecek denmişti.
Katalog bilgilerine yer verdim. Muhakkak aşacaktır.
Tolga kardeşim arayi fazla acma,yine muhteşem bir sunum
Teşekkürler sağ olun
Durmak yok yola devam!
Hatay'da yaylaya çıkmıştım piknik yapıyorduk aksungur tepemizde 2 tur atıp gitmişti.
Baykuş gibi kablolu ihaların büyük versiyonlarına bir de hortum bağlayalım orman yangınlarında kullanalım.
Bir aracın üzerinden kalkıp dik bir yere müdahale edebilir.
Cimer'e mi yazsak?
Rakam olarak bilmiyorum
Bu Baykuş, tanksavar atan zırhlılar üzerinden havaya salınsa ve lazerle yukarıdan işaretleme yapabilse süper olur bence.
Muhtemelen o tarz görevleri olacak, bunların biraz daha küçük olanlarının.
Deniz kuvvetleri için özel orka torpidosu atan bir 6 adet aksungur sistemi kurulmalı ve bunlar yapay zeka ile milgemlere bağlanmalı
Hocam TÜRK ve YUNAN silah sistemleri ile ilgili
bir kıyaslama tarzı, kim kime üstünlük sağlıyor diye bir video yaparmısınız saygılar...
Kanal havacılık kanalı yani hava kuvvetlerini belki karşılaştırabilir
ABD Reaper dan AIM 9X atarak seyir füzesi vurmuştu. Belki biz de Akıncı da Göktuğ füzelerini kullanarak aynısını yapabiliriz. Ayrıca kendi 2,75 lazer güdümlü füzeleriyle de BQM hedef uçağını vurdular. Maliyet-etkinlik açısından çok önemli olabilir ilerde bu denemeler.
Hedefte o var zaten uç hava savunma sistemi olarak kullanmak
Türk Hava Yolları gibi sivil şirketlerdeki kargo uçakları hiçbir şekilde askeri amaçlı kullanılamaz veya askerileştirilemez mi?
Baykuş gibi hafif araçlar kötü hava koşullarına ne kadar duyarlı? Mesela açık denizde arama kurtarma görevi genelde fırtına şartlarında yapılıyor, orman yangını görevi genelde rüzgarlı havalarda yapılıyor vb.
Ticari satılan dronelara göre çok daha dayanıklı.
Bahsettigin petrol sızıntısını tespitinin videosunu atarmısın abi
Hocam benim anladığım Deniz kuvvetleri ilk etapta su üstü ve su altı hedeflerini hedefleyen bir tercihte bulunmuş. Belki Aksungur'a Hava radarı da eklenebilirse hava tehditlerini tespite de destek verebilir. Hatta gökhan, bozdoğan ve gökdoğan füzelerinin daha uygun hallerinin entegrasyonu da hava savunma harbi için caydırıcı bir güç olmasını sağlayabilir.
SELAMLAR SAYGILAR
Valla bu kablolu Baykuş, bahsettiğiniz görevleri yerine getirmek içinçok iyi düşünülmüş bir araç olmuş. Hem bir yerin, üssün korunması için hem de arazide göreve çıkmış timlerin veya birliklerin korunmaları ve çevre gözetlemesi için şahane bir araç. Düşünene,yapana tebrikler.
ANKA, AKSUNGUR, TB2 ,AKINCI, KARAYEL...
Türkiye harbiden uçuyor 🇹🇷💪🏻
Bir de BMS Savunmanın kablolu ürününü tanıtır mısınız Baykuştan çok daha gelişmiş durumda. Bir incelemenizi öneririm.
takip devam ediyor...
Tolga hocam sağol
S400 krizi gibi bir Rus-Kazak krizi bekliyordum aslında A400 alınması sonrasında
arkadaşlar yeri gelmişken söyleyeyim bu tip projelerin muhalifliği falan olmaz. siyaset ayrı, vatana millete faydalı olacak şeyler ayrıdır.
Aynen öyle ben muhalif biriyim iktidarı da günahım kadar sevmiyorum sevemicem yaptıklarından dolayı. Ama savunma sanayiye kazandırdıkları da ortadayken taş koymak olmaz. Yanlışı engelle doğruyu savun. Bize bu lazım 🖐
Abi diamond da52 rg tarzı bir uçak incelemesi de yapabilir misin? Askeri konular her ne kadar dikkat çekse de arada bir farklı yönleriyle havacılığı dinlemek isterim.