Cum arată o lume mai bună? Tot ce am învățat în acest sezon. VN

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น •

  • @mariusstaic4511
    @mariusstaic4511 2 ปีที่แล้ว

    Vă urmăresc de mult timp si consider că sunteți tot ce mi-a lipsit mie în generala și în liceu, chiar si facultate.. un mentor bun care sa fie cultivat (nu doar în grădină sau solar) și de la care să învăț chestii noi. De un Dragoș Pătraru are nevoie politica din Romania, educatia din România și multe alte domenii în care trebuie sa pui în primul rând pasiune și apoi competență. Mulțumesc pentru fiecare lecție!

  • @adrianatoma
    @adrianatoma 2 ปีที่แล้ว +6

    Felicitări, Dragoș pentru conținutul educațional! Păcat că sunt doar 3.088 de vizualizări. Societatea are nevoie de oameni capabili de gândire critică. În școală, învățarea se bazează pe acumularea de informații, nu pe dezvoltarea capacității de a procesa informația. După 12 ani în mediul corporatist, schimbând 7 companii, dintre care 2 în Belgia, am decis să iau o pauză de cel puțin un an și să devin nomad în jurul lumii. Educația continuă necesită timp, iar companiile au grijă să îți dea suficient bullshit astfel încât seara, când ajungi acasă, să nu mai ai energie pentru nimic. Din păcate, puțini sunt cei care au curajul sau resursele necesare pentru a lua o pauză, a-și aduna forțele și a o lua de la capăt.

  • @Alice.danila
    @Alice.danila 2 ปีที่แล้ว +12

    Mă uit la videoclipurile tale minim de două ori....
    Cred că am să încep să iau notițe... Vreau să memorez aproximativ tot ce spui. . ..cât de frumos vorbești...cât adevăr grăiești....câte lucruri importante spui... CE BUN EXEMPLU EȘTI PENTRU ACEASTĂ SOCIETATE.
    MULȚUMESC CĂ EXIȘTI !!!!!!!

  • @marcelradu1525
    @marcelradu1525 2 ปีที่แล้ว +1

    Un om foarte deștept

  • @Mihaela1D
    @Mihaela1D 2 ปีที่แล้ว +1

    Felicitari! Aceleasi sfaturi a dat si iisus in biblie, carte care, daca nu este citita, macar sa fie ascultate sfaturile mediate. Cele bune! Te iubim si te asteptam continuu! 🍎

  • @dalalrobe906
    @dalalrobe906 2 ปีที่แล้ว +10

    Apreciez foarte tare bunatatea cu care ne dezvaluiti cunostintele dvs ,insistenta in incercarea de a ne insamanta dorinta de a invata mai mult,de a ne ridica ,de a deveni mai buni cu noi,si intre noi. Nu imi mai ramane altceva de zis,decat multumiri equipei,multumiri pentru proiectele si cartile impartasite,pentruincercarea de a ne intreba despre opiniile pe care le avem,de multe ori gresite,despre viata,societate,stat. Multumesc dle Dragos Patraru pentru ca m-ati facut sa doresc sa citesc din nou,dupa 5 ani de neatins nici o carte👍👌👏👏👏

  • @gigihentz5510
    @gigihentz5510 2 ปีที่แล้ว +8

    dau like la orice episod SN inainte de a ma uita...nu m-am inselat niciodata !

  • @catalinp5093
    @catalinp5093 2 ปีที่แล้ว +1

    👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

  • @iulianaiurian3737
    @iulianaiurian3737 2 ปีที่แล้ว +2

    Vreau să întreb,cu scuzele de rigoare pentru că nu are legătură cu subiectul,daca e normal că unui copil care se afla in tabara sa i se ia telefonul de către administratorul taberei și să nu poată comunica cu părinții.Poate și lucrul asta ar trebui schimbat ,dar cum?

  • @citimimpreuna916
    @citimimpreuna916 2 ปีที่แล้ว +2

    Sa nu uitam de spitalul de inima de la Cluj care face operații pe bani statului dar ia banii și de la săraci având și spitale private

  • @emanuelpop5263
    @emanuelpop5263 2 ปีที่แล้ว

    🎯🎯🎯

  • @vladdumitrica849
    @vladdumitrica849 2 ปีที่แล้ว +11

    Tarile cu parlamente sint in fapt oligarhii (putini conduc). Pentru a fi democratii adevarate ar trebui ca deciziile Parlamentului sa fie supuse aprobarii cetatenilor. Aspectul democratic este un efect colateral in societățile în care economiile au un aspect puternic concurențial, adică interesele celor ce detin puterea economica în societate sint divergente. Astfel cei cu bani, și implicit cu putere politica în societate, se supraveghează între ei ca nici unul sa nu aibe avantaje nemeritate datorita politicului. Din aceasta cauza tarile în care resursele minerale au o pondere importanta în PIB nu sint democratice, pentru ca un grup mic de oameni poate exploata aceste resurse în interes propriu. În tările sarace resursa principala exploatata poate fi chiar bugetul statului, ei avind interese convergente în a beneficia, în interes propriu, de aceasta resursa. E ceea ce se observa în România cind, indiferent ce partid vine la putere, rezultatul e acelasi. Soluția este democratia directa moderna în care fiecare cetățean poate vota, atunci cind dorește, peste capul parlamentarului ce îl reprezinta. Ba chiar îl poate demite dacă majoritatea alegătorilor lui considera ca nu le reprezinta corect interesele. Ramin consternat ca cei care pot ieși în fata romanilor nu au soluții, doar stau ca babele la tara, pe banca, și comentează. Situația României este situația oricărui structuri puternic centralizate. Statele nordice au rezultate bune pt ca au structuri descentralizate. Robert Michels a scris, pe la 1911, o carte în care a analizat cum orice structura centralizata se transforma în mafie și a numit aceasta tendința "regula de fier a oligarhiei". Cartea se numeste "Political Parties"

    • @anonimgcshilium199
      @anonimgcshilium199 2 ปีที่แล้ว

      O istorisire corectă a unor economi trecute sau actuale.
      Deci de ce nu-ți trece prin cap un sistem mai bun? (((((
      Pardon sunt alții mai "mari" la butoane și nu le bese mintea prea mult. (((((

  • @florinsirbut5097
    @florinsirbut5097 2 ปีที่แล้ว

    Urmăriți clip-ul lui Cristian Dascălu, are o diagramă perfectă la cât stăm pe telefon. +/- funcție de ajutorul care-l prestează acest instrument.

  • @Popa_Mihai
    @Popa_Mihai 2 ปีที่แล้ว +1

    Sunt sigur ca cineva de aici care te-a ascultat o sa schimbe in bine Romania

  • @danpopescu71
    @danpopescu71 ปีที่แล้ว

    Apreciez cel putin 90% din ce spune Patraru. Dar are si momente cand da cu batul in balta: la minutul 21:40 deplange "performantele noastre din dormitor, la 65 de ani". Pe bune? Pana la ce varsta ar trebui sa rupem patul? Cine dracu' asteapta pensia pentru sex infocat? Eu am iesit, ca "special", la 50, si din cauza traiului... nesportiv (bautura, fumat) e deja terminata prastia. Dar o consider ultima din problemele de sanatate de acum; multi colegi au murit inainte sa prinda varsta mea. Asadar nu cred c-ar trebui sa urci si frustrarile astea, Dragos.

  • @cucubau4971
    @cucubau4971 2 ปีที่แล้ว

    când ai timp mai citește și studii medicale 😘

  • @ovidiucaradja467
    @ovidiucaradja467 2 ปีที่แล้ว

    zusammen.

  • @cucubau4971
    @cucubau4971 2 ปีที่แล้ว

    a zis Harari că vrea să ne cipuiască maestre.. ce este de făcut.. el și cu Klaus schwab.. da chiar nu ne recomanzi cartea The great reset.. crezi ca o să faci parte din acel miliard?! 😜

  • @eduardpopa1408
    @eduardpopa1408 2 ปีที่แล้ว +3

    Despre hipnoza si societatea manipulata... Sunt fericit sa spun ca am peste 2 milioane de cititori, din peste 60 de tari! Cititi gratuit cartea ,,LABIRINTUL FASCINATIEI'' de Eduard Popa, pe net.

  • @anonimgcshilium199
    @anonimgcshilium199 2 ปีที่แล้ว +3

    Așa comentarii de pupincuriști n-am mai văzut de mult doar la ceașcă mai vedeam.
    Și alții se miră de ce na rămas săracu cu mintea întreagă. (((((

    • @gigihentz5510
      @gigihentz5510 2 ปีที่แล้ว

      despre cine vorbesti , nenica ?

    • @iuliabalan7914
      @iuliabalan7914 2 ปีที่แล้ว +1

      O comparatie atat de tembela ca nu e nici macar amuzanta.