Φίμωτρο Σκύλου: Τι είναι, πότε χρησιμοποιείται και πως εκπαιδεύεται σωστά;

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 2 พ.ค. 2022
  • Το φίμωτρο είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο εργαλείο διαχείρισης ενός σκύλου καθώς είναι συνυφασμένο με δυσφορία και περιορισμό. Στο παραπάνω βίντεο αναλύουμε τι είναι το φίμωτρο, σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και πως μπορεί να εκπαιδευτεί σωστά έτσι ώστε ο σκύλος μας να νιώθει ότι αποτελεί προπομπό κάτι ευχάριστου όπως η βόλτα.
    Επικοινωνήστε μαζί μας για:
    Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων: www.woofland.gr/scholi-ekpaid...
    Το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κουτάβια Talk2Puppy: www.woofland.gr/talk2puppy-pr...
    Διαδικτυακή εκπαίδευση σκύλου: www.woofland.gr/diadiktyaki-e...
    Social Media:
    Facebook: / woofland
    Instagram: / woofland

ความคิดเห็น • 12

  • @andreasandrias
    @andreasandrias 4 หลายเดือนก่อน

    Θα προτεινατε να το φοραμε σε κουταβι ωστε να μαθει να μη δαγκωνει εμας η τα επιπλα καποιες ωρες μεσα στη μερα;

  • @thanosgiotas1294
    @thanosgiotas1294 ปีที่แล้ว +1

    εχω ενα beagle 13 μηνων .οπως σ εχω ξαναγραψει..απο 2 μηνων προσαθω να την εκπαιδευω σε διαφορες εντολες και συμπεριφορες. αυτο που δν εχω καταφερει ειναι να τρωει απο κατω.καθε φορα εχω τα ματια μου 400 κατω ωστε να μην φαει κατι.οταν τρωει,της ανοιγω το στομα και αν μπορεσω το βγαζω. ζω σε μικρη πολη,φολες υπάρχουν παντου.και τις προαλλες σε καθε παρκο της περιοχης γεμισαν φολες... θα ηταν καλη ιδεα για φιμωτρο? χωρις να την πιεσω,αρκει να σταματησω να την κανω να τρωει απο κατω,και ας μυριζει οσο θελει

    • @Woofland
      @Woofland  ปีที่แล้ว

      Καλησπέρα σας,
      Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον προβληματισμό σας. Είναι γεγονός πως οι φόλες στην Ελλάδα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά κάθε φορά που παίρνουμε κάτι από το στόμα του σκύλου μας «χαλάμε» την εμπιστοσύνη στη σχέση μας και γι αυτό είναι σημαντικό να παίρνουμε τέτοια μέτρα μόνο όταν είναι κάτι πολύ επείγον. Ανάλογα με την έκταση και την ένταση του προβλήματος υπάρχουν εκπαιδευτικές λύσεις που εμείς εφαρμόζουμε αλλά απαιτούν χρόνο και αφοσίωση. Όσον αφορά το φίμωτρο είναι ένα μέσο διαχείρισης αλλά και αυτό με τη σειρά του απαιτεί να διδαχτεί πρώτα σωστά πριν το αξιοποιήσουμε.

  • @djaigli4
    @djaigli4 2 ปีที่แล้ว

    Καλησπέρα σας, έχετε κάποιο φίμωτρο να προτείνετε το οποίο μπορούμε να δίνουμε λιχουδιές?

    • @Woofland
      @Woofland  2 ปีที่แล้ว +1

      Καλησπέρα σας,
      Κάποια από τα φίμωτρα, ανάλογα με το διαθέσιμο άνοιγμα, επιτρέπουν στον σκύλο να πιει νερό αλλά και να φάει λιχουδιά εφόσον επιβραβεύσετε εντός θέσης στο στόμα. Συνήθως είναι αντίστοιχα με αυτό του βίντεο. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιες εταιρείες εισάγονται στην Ελλάδα αλλά θα αναγνωρίσετε το σωστό από το αυξημένο άνοιγμα που διαθέτει στο σημείο που είναι η γλώσσα.

  • @user-nz5mt5ge4r
    @user-nz5mt5ge4r 9 หลายเดือนก่อน

    Ο σκυλος μου στο παιχνιδι του μεσα στο σπιτι μας δαγκωνει τα χερια....μπορω να του βαλω φιμωτρο να μαθει να μην δαγκωνει χερια?

    • @Woofland
      @Woofland  9 หลายเดือนก่อน +1

      Σε καμία περίπτωση. Δείτε με προσοχή το βίντεο όπου εξηγούμε την χρήση του φίμωτρου.

  • @grigorisaggelopoulos3549
    @grigorisaggelopoulos3549 2 ปีที่แล้ว

    Θα μπορούσα να έχω κάποιο email σου να σε κάνω μερικές ερωτήσεις?

    • @Woofland
      @Woofland  2 ปีที่แล้ว

      Καλησπέρα σας,
      Μπορείτε να μας βρείτε στο info@woofland.gr

  • @LeMcChris
    @LeMcChris 11 หลายเดือนก่อน

    Φίμωτρο και σωθηκατε από γαύγισματα. Όπως τα λες φίλε μου.

    • @Woofland
      @Woofland  10 หลายเดือนก่อน +1

      Όσο δελεαστικό-εύκολο να μοιάζει ως λύση, η χρήση του φίμωτρου για την αποφυγή του γαβγίσματος είναι ιδιαίτερα εσφαλμένη και επικίνδυνη γι αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.
      Η καταστολή μίας ανεπιθύμητης συμπεριφοράς (όπως το γάβγισμα) αρχικά δεν λύνει το πρόβλημα ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά συμπεριφορικά ζητήματα στον σκύλο. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το γάβγισμα σας προτρέπουμε σθεναρά να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό εκπαιδευτή που χωρίς καμίας μορφής σωματική ή ψυχολογική βία θα βοηθήσει τον σκυλάκο στη διαχείριση της ένταση του και εσάς στον καλύτερο χειρισμό του.