כשיש אי שוויון עם שלושה אגפים פותרים אותו בכמה שלבים: 1. מפרידים את אי השוויון לשני אי שוויונים, אי שוויון אחד מכיל רק את שני הביטויים הראשונים (אי השוויון השמאלי בלבד), אי שוויון שני מכיל את שני הביטויים הנוספים(אי השוויון הימני בלבד). בצורה כזו קיבלת שני תרגילים נפרדים שכל אחד מהם ניתן לפתור כרגיל. 2. אחרי שנמצא הפתרון לכל אחד משני אי השוויונים, מבצעים איחוד של הפתרונות במערכת "וגם". זאת אומרת מחפשים את החיתוך בין הפתרונות, במילים אחרות הפתרון של התרגיל כולו יהיה המקום שבו שני התרגילים הנפרדים מתקיימים.
תודה רבה , אני טיפוס שמאוד משקיע בלימודים ובגלל המלחמה פספסתי מלא חומר והייתי ממש בלחץ כי יש לי מבחן שבוע הבא ופשוט סידרתם לי הכל !!! תודה !
אלוף.
כל כך עוזר ממש תודה
אתה מורה מושלם אתה פשוט עזרת לי נורא!!!
תותח! תודה רבה!
תותח עוזר מאוד (תואר הנדסת אלקטרוניקה)
תודה רבה, אתם עושים את החיים הרבה יותר קלים ללומדים עצמאיים! (ועוד בחינם!)
אתה ממש עוזרים! מגיע לכם יותר צפיות אתם מדהימיםם!
תודה רבה רבה
מדהימם
תודה רבה!!!!
שלום אני לומד למבחן בקרוב ( אני בכיתה ח ), אני יודע לפתור אי שוויוניים אבל באחד מדפי התרגול נתקלתי בתרגיל אי שוויון עם 3 אגפים. הנא התרגיל: 2x+3≤ 6x-1
כשיש אי שוויון עם שלושה אגפים פותרים אותו בכמה שלבים:
1. מפרידים את אי השוויון לשני אי שוויונים, אי שוויון אחד מכיל רק את שני הביטויים הראשונים (אי השוויון השמאלי בלבד), אי שוויון שני מכיל את שני הביטויים הנוספים(אי השוויון הימני בלבד). בצורה כזו קיבלת שני תרגילים נפרדים שכל אחד מהם ניתן לפתור כרגיל.
2. אחרי שנמצא הפתרון לכל אחד משני אי השוויונים, מבצעים איחוד של הפתרונות במערכת "וגם". זאת אומרת מחפשים את החיתוך בין הפתרונות, במילים אחרות הפתרון של התרגיל כולו יהיה המקום שבו שני התרגילים הנפרדים מתקיימים.
@@PocketTeacher תודה רבה על העזרה!
למה לא לעשות תחום הגדרה במכנה , ואז לפתור כמשוואה, ולהשתמש בציר מספרים?
לא הבנתי את השאלה, אתה יכול לפרט למה אתה מתייחס?
אבל מה לגבי מקרים באי שיוויון שבו יש => ? השיטה לא מכסה את הכלל שאומר שמה שהמכנה תמיד שונה מ-0.
מה אם המקרים שבהם אחרי משוואה ריבועית מקבלים תוצאה של 8>6>2
השיטה האחרונה לא מדוייקת - יכול להיות שלגרף של הפונקציה שמציירים תהיה נקודת קיצון בדיוק בנקודה שמאפסת את הפונקציה. למשל - (x-4)^2*(x-2) חלקי x-7