mama, eu urmaresc acest serial de Cultural Storytellers si e absolut fascinant cat de multa informatie se ofera si explicat atat de bine pe fir cronologic. Damian chiar are cunostinte imbelsugate. Ma intreb, oare le revin acestor 2 domni suficiente benefici incat sa li se fie acoperit timpul petrecut cu acest serial? BRAVO!!!!!! faceti o treaba rar intalnita.
Imi place mult ceea ce faceti! Este laudabil ca dl. Anfile,, creste '' un tanar, dl. Popa, pe care il felicit pentru preocuparile pe care le are! Va sustin cu drag! Multumesc! 👏🙏👍🏿
Numărul de utilizatori de limbă galeză a început să crească ușor în ultimii ani. A fost reintrodusă în școlile din Wales. Ca prima limbă este predominantă în partea de nord-est a țării (Snowdonia, orașul Bangor și insula Anglesey). Cât despre limba Cornish, este aproape dispărută, mai sunt cam 600 de vorbitori. Dar există niște inițiative de popularizare, sunt editate niște manuale și dicționare, se găsesc deja în librării la vânzare. Un castel interesant de vizitat e Beaumaris, construit de Edward I în 1282 pe post de fortăreață. Personal, recomand hiking prin Snowdonia și Brecon Beacons (când nu plouă), o vizită pe la Pembrokeshire Coast, vizitarea multitudinii de peșteri și cascade.
2:12:24 carbonizarea unui vin, whisky, etc nu se face prin arderea butoiului la interior, ci prin introducerea prin vrana a unui mic recipient agatat cu ajutorul unei tije pentru a putea fi scos mai apoi, in care se ard bucatele lemn obisnuit sau nobil, prin fumul caruia este lasat lichidul sa curga in butoi.
1:09:02 Aveti grija ce sfaturi dati, dle Anfile! Drumurile cu o singura banda sunt des intalnite in GB, eu unul am circulat mii de kilometri pe astfel de drumuri, care NU sunt drumuri laturalnice, ci unele chiar nationale (alteori chiar singurele care exista, prin insule). Pe astfel de drumuri nu trebuie sa opresti si sa dai cu spatele in caz ca vine cineva din fata!!!! Astfel de drumuri au "alveole" pe ambele parti la distante regulate si destul de dese, soferul care e cel mai aproape de alveola e obligat sa o foloseasca pe cea de pe directia lui de mers (atentie, in GB e stanga!). Apoi soferii se saluta cordial! Astfel de drumuri am mai intalnit si in alte tari din Europa, destul de des in Scandinavia. "Zidurile" verzi de vegetatie nu au cum sa te inspaimante, uneori ele formeaza adevarate tuneluri, in general sunt tufe de rododendron, care mai tot anul sunt inflorite si au un miros extraordinar de placut.
Cat de interesante sunt aceste discuții! Ceea ce am învățat la școală doar zgârie un pic suprafata istoriei. Adevărul e ca nici nu ai cum altfel ținând cont de complexitatea ei. Cat despre gin, Anfile, imi pare rau sa te dezamăgesc, dar mie imi place exact pt gust. Si il beau sec, tocmai pt asta!
Ref. Scotia... cele doua filme sunt The Eagle aka The Eagle of the Ninth (deci nu e vb de legiunea a 5-a ci a 9-a) si Centurion, nu The Last Legion. The Last Legion este o productie slaba de tot, care se intampla in imperiul Roman de vest prin 476) si inceraca o poveste alternativa pt ultimul imparat Roman (de vest) Romulus Augustus. Acestea fiind spuse, va felicit pentru munca depusa, si la cat mai multe!
2:12:23 Whisky-ul in sine nu e decat un alcool distilat din cereale. Inclusiv in Scotia whisky-ul se lasa la maturare in butoaie de stejar. Aceste butoaie de stejar nu sunt niciodata noi, ci sunt unele care mai inainte au purtat in ele diferite alte bauturi alcoolice: vinuri, cidru, sau lichioruri. Aceste butoaie sunt cele care dau gustul deosebit al bauturii, dar se adauga si alte "ingrediente", de ex fum! Preferatul meu e un whisky maturat (40 de ani) in butoaie de chardonai.
Daca Wales este una dintre tarile cel mai indepartate cultural de Romania, asa cum ati afirmat la finalul capitolului destinat acestei tari, cum explicati va rog asemanarea izbitoare dintre dansul lor “Morris dance” si “Calusul” romanesc(atat din punct de vedere al costumelor cat si al miscarilor de dans, chiar si a tematicii dansului?
2:17.18 "Garda personala de corp" e un pleonasm. Daca e de corp, deci in imediata apropiere, e sigur ca e si personala. O garda personala e si regimentul de garda al reginei, de ex. Dar regimentul nu poate fi de... corp.
49:52 - Vedeți pe Wikipedia cum se citește corect: "Worcester (pronunțat ˈwʊstə)". Am rămas dezamăgit de faptul că la inventatorii scoțieni ați uitat de Alexander Fleming, inventatorul medicamentului numit penicilină... sau ar trebui schimbat titlul în: "NU CHIAR totul despre Wales și Scoția". 😜
Buna ziua! Exista in cel mai recent episod cu Damian, pe canalul "Vreau sa stiu", un videoclip in care vorbeste despre Istoria Bizantului atat ca oras cat si ca tara. Sper ca v-am ajutat!
Cymru se pronunta Cumri! Localitatile galeze care incep cu dublu L (Ll) respectiva adaugare de consoane se pronunta HL sau nativii le inlocuiesc cu un C! Exemplu: orasul galez Llanelli, l-am auzit pronuntat Hlanehli, dar batranii nativi il pronunta Canehi! Locuitorii din afara Tarii Galilor il pronuta cum l-am pronunta si noi romanii- Laneli! cu "a" -ul semanand mai mult cu un "ă"!
Scurtă intervenție în legătură cu observația făcută de Damian la minutul 1:30:00 deși numele scoțiene (cele cu Mc sau Mac in Irlanda) definesc apartenența pe plan paternal la o anumită familie, clan etc. Numele din regiunea Moldovei care încet cu A urmat de un nume primar de fata( ex: Aioanei, Amăriei) definesc faptul că pruncul e din flori. Datorită invaziilor dese a mai multor popoare, femeile din zonă mai erau supuse și violului din care rezultau acești copii din flori sau bastarzi.
Ceea ce spui tu, in finalul comentariul, e fundamnental fals. Explic de ce: in epoca in care au inceput sa apara nume de familie, nu prea mai existau "invazii".
Locuiesc la 12 km de granita cu Scotia si bineinteles am fost de multe ori in Scotia...multe stereotipuri care nu se verifica in realitate...sunt oameni de treaba si foarte ospitalieri
@nicolaenemet: vizitand Scotia, am vazut de unde vine stereotipul cu dusurile scotiene, cu apa intermitent calda pe urma rece si tot asa. Scotienii nu folosesc "baterii" de amestec a apei calda/rece, cum folosim in Romania (unii dintre noiu, nu chiar toti). La cada/chiuveta au un robinet/teava pe care curge exclusiv apa rece si unul complet separat pe care curge exclusiv apa calda. Unii dintre ei folosesc un "Y" din cauciuc pentru a "uni/mixa" apa dintre cei doi robineti. Asa ceva nu am intalnit doar in casele particulare, ci si in majoritatea hotelurilor.
2:30:34 Faceti o confuzie, denumirea "U-Boot" = Unterseeboot (denumirea militara e Uboot, deci fara liniuta de unire) e germana si nu engleza. Se pronunta "ubot" si nu cum o faceti dvs, dle Anfile, "iubots" cu accent britanic.
Intrebare tehnica- Kosovo va primi episod propriu sau va fi incadrata in cadrul episoadelor pt Albania ( care va aparea din cate inteleg destul de curand) si Serbia?
1:04:43 Microfonul a fost inventat de catre inginerul Antonio Meucci deja 1860 in USA, dar nu a reusit obtinerea unui patent. Ca inventator de drept il consideram totusi pe Alexander Graham Bell, care l-a patentat la 14 februarie 1876. Bell era la origine scotian si a lucrat in laboratorul in care se pastra microfonul inventat de catre Meucci.
Aveam livrare în Scoția și eram îmbrăcat gros, muream de frig, afară vreo 5 grade cam așa 😂 Apare Scoțianul în tricou fără stres și-l întreb, nu-ți este frig? Iar el, pentru noi 5 grade este cald stai liniștit😂 Plus că scoțiana sună a flamandă, germană ceva de genul🤔
1:26:32 Dle Anfile, daca tot recunoasteti ca filmele nu sunt relevante dpdv istoric, de ce faceti mereu referire la ele, numiti actorii din rolurile principale etc. E pierdere de vreme! Sau sunteti platit la minut, cu cat o intindeti mai mult cu atat inghit spectatorii mai multa reclama, bagati mai multi bani in buzunar etc? Asta mi se pare a fi foarte rusinos.
Ireland has the highest number of red-haired people per capita in the world, with the percentage of those with red hair at around 10%. Great Britain also has a high percentage of people with red hair. (Wikipedia)
@victorploscaru: daca va bazati pe Wikipedia... Cel mai mare numar de roscati in Marea Britanie o au scotienii 13% (aprox. 660 000 persoane), urmati de irlandezi cu 10% (aprox 420 000), la egalitate cu valezii 10% (290 000). Datele au fost culese in 2005. Un studiu al Britains DNA (deci bazat pe date genetice) publicat in 2013 arata ca 6% (aprox 300 000) dintre scotieni au parul rosu.
58:20 Domnule Anfile, va rog sa renuntati la glumele de prost gust si la limbajul de cartier. Nu-i sade bine unui autonumit istoric sa foloseasca termeni ca "a mierli". Gluma cu regina a fost mult "sub centura", iar "pedigri" nu se foloseste decat in privinta animaleleor. E total nepoliticos, pentru oameni ar trebui sa folosim cuvantul "genealogie".
Damian este un bun povestitor, nu istoric. Nu s-a dat istoric niciodată. Și chiar aceste glume “de prost gust” pentru dumneavoastră îl face pe el autentic. Istorici mari sunt foarte mulți dar și foarte 🥱 pe care nu vor să-i asculte nici propriile lor familii 😅..
@@gabystoica4202 după felul cum siluiți limba română, nu mă miră că "savurați" glume de prost gust. Faceți parte din "publicul țintă" al podcasturilor de genul ăsta.
pe vremea cand consumam eu beam Votka pentru gust, dealtfel a fost singura tarie care i-mi placea asa ca mai sunt si oameni care nu apreciaza decat o Votka buna ...ghinion
În limba română "are sens". Înainte sa te dai prof de română ar fi bine sa studiezi limba în profunzime. "Sens" și "noimă" sunt sinonime, dar "noimă" e forma învechită. E prea mult de explicat, așa că, mai bine, las-o moartă.
mama, eu urmaresc acest serial de Cultural Storytellers si e absolut fascinant cat de multa informatie se ofera si explicat atat de bine pe fir cronologic. Damian chiar are cunostinte imbelsugate. Ma intreb, oare le revin acestor 2 domni suficiente benefici incat sa li se fie acoperit timpul petrecut cu acest serial? BRAVO!!!!!! faceti o treaba rar intalnita.
Imi place mult ceea ce faceti! Este laudabil ca dl. Anfile,, creste '' un tanar, dl. Popa, pe care il felicit pentru preocuparile pe care le are! Va sustin cu drag! Multumesc! 👏🙏👍🏿
01:21:00 cred ca era vorba Duncan Macleod :))) Exceptional podcast! Multumim ❤
Numărul de utilizatori de limbă galeză a început să crească ușor în ultimii ani. A fost reintrodusă în școlile din Wales. Ca prima limbă este predominantă în partea de nord-est a țării (Snowdonia, orașul Bangor și insula Anglesey).
Cât despre limba Cornish, este aproape dispărută, mai sunt cam 600 de vorbitori. Dar există niște inițiative de popularizare, sunt editate niște manuale și dicționare, se găsesc deja în librării la vânzare.
Un castel interesant de vizitat e Beaumaris, construit de Edward I în 1282 pe post de fortăreață.
Personal, recomand hiking prin Snowdonia și Brecon Beacons (când nu plouă), o vizită pe la Pembrokeshire Coast, vizitarea multitudinii de peșteri și cascade.
Subscriu.
As mai adauga și Portmeirion sa fie vizitat. Un orășel creat de la zero pentru un serial din anii '60.
Comentariile sunt la fel de bune ca clipul. Va multumesc
1:04:44 😮m
Foarte, foarte inbucurator sa urmaresc acesta serie. Multe multumiri🙏
Sa aveti un an nou fericit!🎉🙏
Whirlpool se traduce prin "vârtej". Felicitări, o emisiune foarte reușită
2:12:24 carbonizarea unui vin, whisky, etc nu se face prin arderea butoiului la interior, ci prin introducerea prin vrana a unui mic recipient agatat cu ajutorul unei tije pentru a putea fi scos mai apoi, in care se ard bucatele lemn obisnuit sau nobil, prin fumul caruia este lasat lichidul sa curga in butoi.
1:09:02 Aveti grija ce sfaturi dati, dle Anfile! Drumurile cu o singura banda sunt des intalnite in GB, eu unul am circulat mii de kilometri pe astfel de drumuri, care NU sunt drumuri laturalnice, ci unele chiar nationale (alteori chiar singurele care exista, prin insule). Pe astfel de drumuri nu trebuie sa opresti si sa dai cu spatele in caz ca vine cineva din fata!!!! Astfel de drumuri au "alveole" pe ambele parti la distante regulate si destul de dese, soferul care e cel mai aproape de alveola e obligat sa o foloseasca pe cea de pe directia lui de mers (atentie, in GB e stanga!). Apoi soferii se saluta cordial! Astfel de drumuri am mai intalnit si in alte tari din Europa, destul de des in Scandinavia. "Zidurile" verzi de vegetatie nu au cum sa te inspaimante, uneori ele formeaza adevarate tuneluri, in general sunt tufe de rododendron, care mai tot anul sunt inflorite si au un miros extraordinar de placut.
Tara Galilor e plina de astfel de drumuri, in special Anglesey
Cat de interesante sunt aceste discuții! Ceea ce am învățat la școală doar zgârie un pic suprafata istoriei. Adevărul e ca nici nu ai cum altfel ținând cont de complexitatea ei. Cat despre gin, Anfile, imi pare rau sa te dezamăgesc, dar mie imi place exact pt gust. Si il beau sec, tocmai pt asta!
Va salut ! Și va ascult ci mult interes . 👍Succes nelimitat!
Foarte util. Multumesc !
Mult succes , la cat mai multe
Salutare din Scotia!😁
Ref. Scotia... cele doua filme sunt The Eagle aka The Eagle of the Ninth (deci nu e vb de legiunea a 5-a ci a 9-a) si Centurion, nu The Last Legion. The Last Legion este o productie slaba de tot, care se intampla in imperiul Roman de vest prin 476) si inceraca o poveste alternativa pt ultimul imparat Roman (de vest) Romulus Augustus. Acestea fiind spuse, va felicit pentru munca depusa, si la cat mai multe!
Minunat podcast ! Va felicit ! 👏👏👏 Craciun fericit !🎄🎅🎄🎁🎁🤗
Supeeeeeeer tare..!!!
Multumesc
2:12:23 Whisky-ul in sine nu e decat un alcool distilat din cereale. Inclusiv in Scotia whisky-ul se lasa la maturare in butoaie de stejar. Aceste butoaie de stejar nu sunt niciodata noi, ci sunt unele care mai inainte au purtat in ele diferite alte bauturi alcoolice: vinuri, cidru, sau lichioruri. Aceste butoaie sunt cele care dau gustul deosebit al bauturii, dar se adauga si alte "ingrediente", de ex fum! Preferatul meu e un whisky maturat (40 de ani) in butoaie de chardonai.
in Scotia se bea scotch! nu whisky scotian!
Ar fii frumos sa vorbiti SI de Malta.
Va sustin baieti 🤟
Acum 50 de ani am văzut la TVR serialul Ivanhoe și serialul Robin Hood dar și un film despre James al Scoției .
Va așteptăm vlogul!
Daca Wales este una dintre tarile cel mai indepartate cultural de Romania, asa cum ati afirmat la finalul capitolului destinat acestei tari, cum explicati va rog asemanarea izbitoare dintre dansul lor “Morris dance” si “Calusul” romanesc(atat din punct de vedere al costumelor cat si al miscarilor de dans, chiar si a tematicii dansului?
intr-adevar.
Interesant subtitlu De ce vorbim romgleza ?
2:17.18 "Garda personala de corp" e un pleonasm. Daca e de corp, deci in imediata apropiere, e sigur ca e si personala. O garda personala e si regimentul de garda al reginei, de ex. Dar regimentul nu poate fi de... corp.
2:43:33 Dle Anfile, urmati-va propriul sfat si nu mai utilizati verbul "a rezona" cu alt sens decat cel din DEX! Multumesc.
V-ați pus pe el … nu iertați nimic 😂
49:52 - Vedeți pe Wikipedia cum se citește corect: "Worcester (pronunțat ˈwʊstə)".
Am rămas dezamăgit de faptul că la inventatorii scoțieni ați uitat de Alexander Fleming, inventatorul medicamentului numit penicilină... sau ar trebui schimbat titlul în: "NU CHIAR totul despre Wales și Scoția". 😜
Buna ziua, preconizați și o ediție exclusiv despre Istanbul ? Mulțumesc
Buna ziua! Exista in cel mai recent episod cu Damian, pe canalul "Vreau sa stiu", un videoclip in care vorbeste despre Istoria Bizantului atat ca oras cat si ca tara. Sper ca v-am ajutat!
Cymru se pronunta Cumri! Localitatile galeze care incep cu dublu L (Ll) respectiva adaugare de consoane se pronunta HL sau nativii le inlocuiesc cu un C! Exemplu: orasul galez Llanelli, l-am auzit pronuntat Hlanehli, dar batranii nativi il pronunta Canehi! Locuitorii din afara Tarii Galilor il pronuta cum l-am pronunta si noi romanii- Laneli! cu "a" -ul semanand mai mult cu un "ă"!
Scurtă intervenție în legătură cu observația făcută de Damian la minutul 1:30:00 deși numele scoțiene (cele cu Mc sau Mac in Irlanda) definesc apartenența pe plan paternal la o anumită familie, clan etc. Numele din regiunea Moldovei care încet cu A urmat de un nume primar de fata( ex: Aioanei, Amăriei) definesc faptul că pruncul e din flori. Datorită invaziilor dese a mai multor popoare, femeile din zonă mai erau supuse și violului din care rezultau acești copii din flori sau bastarzi.
subscriu
Ceea ce spui tu, in finalul comentariul, e fundamnental fals. Explic de ce: in epoca in care au inceput sa apara nume de familie, nu prea mai existau "invazii".
@@blackdoberman4799serios? Da' rușii ce făceau pe-aici? Misiuni eliberatoare?
@@vladdunduc3202 Conflictele cu rusii din ce imi amintesc eu au fost in secolul douazeci. Chestiunile cu numele sunt mult vechi de atat.
@@blackdoberman4799 păcat...
Cei din Cornwal nu dispar.
Ii putem vedea și azi în Bretagne Franța.
cred ca e vorba de Lituania, ma refer la urmatoarea emisiune
Locuiesc la 12 km de granita cu Scotia si bineinteles am fost de multe ori in Scotia...multe stereotipuri care nu se verifica in realitate...sunt oameni de treaba si foarte ospitalieri
Mă întreb cine a creat așa multe stereotipuri peorative dacă nu drăguți de "englejii" 😁
Păi ai fost în zona bogată..si de graniță....dar ia du-te mai la nord..mai pe Highland... si tot așa...și zi-le că ești englez
@nicolaenemet: vizitand Scotia, am vazut de unde vine stereotipul cu dusurile scotiene, cu apa intermitent calda pe urma rece si tot asa. Scotienii nu folosesc "baterii" de amestec a apei calda/rece, cum folosim in Romania (unii dintre noiu, nu chiar toti). La cada/chiuveta au un robinet/teava pe care curge exclusiv apa rece si unul complet separat pe care curge exclusiv apa calda. Unii dintre ei folosesc un "Y" din cauciuc pentru a "uni/mixa" apa dintre cei doi robineti. Asa ceva nu am intalnit doar in casele particulare, ci si in majoritatea hotelurilor.
Puteti verifica lungimea numelui orasului Bangkok si cum se claseaza el in topul localitatilor cu cel mai lung nume ?
Următoarea,,,,,,, ALBANIA 🎉🎉
Preponderența limbii engleze pe Glob se explică prin influența SUA dupa WW2, aș zice. Industria IT și mai ales cea de entertainment.
Tanărul interlocutor al domnului Anfile: “a dat startul a revolutiei industriale”
2:30:34 Faceti o confuzie, denumirea "U-Boot" = Unterseeboot (denumirea militara e Uboot, deci fara liniuta de unire) e germana si nu engleza. Se pronunta "ubot" si nu cum o faceti dvs, dle Anfile, "iubots" cu accent britanic.
Următoarea este Albania!
❤
Intrebare tehnica- Kosovo va primi episod propriu sau va fi incadrata in cadrul episoadelor pt Albania ( care va aparea din cate inteleg destul de curand) si Serbia?
Foarte convingător, sau cum se pronunțã 😂
Albania este următoarea!
👏👏
In insula skye se face talisker:D
Worcester se citeste "ustășăr" cu litera de la urma aproape muta.
Următorul epispd va fi despre Albania! Nicolae Iorga cel care scrie istoria Albaniei !
Știu că primise un teren de la statul albanez pe care l-a donat statului român. Practic ar trebui sa avem deschidere la Marea Mediterană :))))
1:04:43 Microfonul a fost inventat de catre inginerul Antonio Meucci deja 1860 in USA, dar nu a reusit obtinerea unui patent. Ca inventator de drept il consideram totusi pe Alexander Graham Bell, care l-a patentat la 14 februarie 1876. Bell era la origine scotian si a lucrat in laboratorul in care se pastra microfonul inventat de catre Meucci.
Cred ca în următorul episod va fi Georgia.
Podul Grant construit la inițiativa lui Effingam Grant .
Ce-am mai rîs la glumița cu corporația! Pesemne că de la Bellu se vede mai clar.
E simpla treaba Albania
Albania?
Da
Damian, cuvantul ‘shire’ (comitat) nu se pronunta ‘shair’. De exemplu, Hertfordshire se pronunta ‘Haatfāshā’😅
În următorul episod va fi vorba de Grecia🤔
Ar putea fi și Georgia.
Hainele din Braveheart sunt fix invers decât demodate, sunt mult antedatate.
Cred ca e vorba de Albania, iar cel ce a scris o carte despre istoria lor este Nicolae Iorga.
Aveam livrare în Scoția și eram îmbrăcat gros, muream de frig, afară vreo 5 grade cam așa 😂 Apare Scoțianul în tricou fără stres și-l întreb, nu-ți este frig? Iar el, pentru noi 5 grade este cald stai liniștit😂 Plus că scoțiana sună a flamandă, germană ceva de genul🤔
Întrebare greșită 😊, trebuia întrebat: ce ai consumat puișor de ție cald? Apiță corporatistă (gin) sau țigara săracului? 🎉
Bună. Eu cred ca România
"Ivanhou", nu "Ivanhu" 🙂! Iar dacă tot îi spuneți „Scoția”, spuneți-i și celeilalte „Țara Galilor”. Apropo de romgleză.
oare Iorga știe ce țară va fi în episodul următor 🤔
2:45:49 "Eu am fost Alex Popa" adica nu nu mai sunteti sau aveti de gand sa nu mai fiti?
Interesant cum scoțienii au inventat motorul cu aburi , telefonul .
1:26:32 Dle Anfile, daca tot recunoasteti ca filmele nu sunt relevante dpdv istoric, de ce faceti mereu referire la ele, numiti actorii din rolurile principale etc. E pierdere de vreme! Sau sunteti platit la minut, cu cat o intindeti mai mult cu atat inghit spectatorii mai multa reclama, bagati mai multi bani in buzunar etc? Asta mi se pare a fi foarte rusinos.
Albania și ,,istoria” lor a fost scrisă de N. Iorga.
Albania
Worcester se pronunta Uuster
Wheale Oil Beef Hooked
Stati linistiti, domnul Popa e out of focus, voi vedeti bine.
Ireland has the highest number of red-haired people per capita in the world, with the percentage of those with red hair at around 10%. Great Britain also has a high percentage of people with red hair. (Wikipedia)
Mulțumesc mult de corectare. Din alte surse am obținut informația eronată, ceea ce îndemâna ca trebuie sa fim atenți pe internet. Apreciez!
Cu mult drag! Felicitari! La multi ani!
@victorploscaru: daca va bazati pe Wikipedia... Cel mai mare numar de roscati in Marea Britanie o au scotienii 13% (aprox. 660 000 persoane), urmati de irlandezi cu 10% (aprox 420 000), la egalitate cu valezii 10% (290 000). Datele au fost culese in 2005.
Un studiu al Britains DNA (deci bazat pe date genetice) publicat in 2013 arata ca 6% (aprox 300 000) dintre scotieni au parul rosu.
Ok, deci, urmează Albania.
Ungaria urmează...
MacDonald, ne e echivalentul lui ADonaldei. Aioanei e Aioanei. ...adica fiul lui Ioana....adica nu are tata oficial
58:20 Domnule Anfile, va rog sa renuntati la glumele de prost gust si la limbajul de cartier. Nu-i sade bine unui autonumit istoric sa foloseasca termeni ca "a mierli". Gluma cu regina a fost mult "sub centura", iar "pedigri" nu se foloseste decat in privinta animaleleor. E total nepoliticos, pentru oameni ar trebui sa folosim cuvantul "genealogie".
Damian este un bun povestitor, nu istoric. Nu s-a dat istoric niciodată. Și chiar aceste glume “de prost gust” pentru dumneavoastră îl face pe el autentic. Istorici mari sunt foarte mulți dar și foarte 🥱 pe care nu vor să-i asculte nici propriile lor familii 😅..
@@gabystoica4202 după felul cum siluiți limba română, nu mă miră că "savurați" glume de prost gust. Faceți parte din "publicul țintă" al podcasturilor de genul ăsta.
Limesurile romane erau formate dintr-un mal de pământ și un șanț in fața, deci aveau de unde sa se inspire britonii 😁
pe vremea cand consumam eu beam Votka pentru gust, dealtfel a fost singura tarie care i-mi placea asa ca mai sunt si oameni care nu apreciaza decat o Votka buna ...ghinion
Rusia? Si istoricul e DimitrieCantemir?
Ungaria
Buna ziua. S-a vorbit despre Ungaria deja, îl găsiți cu două episoade în urmă.
Următoarea țară cel mai probabil va fi Albania.☝️
ALBANIA
Armenia urmatoarea
Și ce istoric român i-a scris istoria?
@@vladdunduc3202 nicolae guta
Galezii seamănă cu românii . 😮 😅
Nemtii s-au oprit din cauza arogantei lor notorii
Alex, iti sta bine tuns, cu parul scurt.
Galezii de la Galați…
Scoțienii dar și o parte din galezi sunt de origine din Irlanda.
Iar gaelici din Irlanda provin din Spania.
Ca sa fie clar !
Unde pot citi asta?
Lasă-l pe Damian să vorbească tinere, parerile tale mă lasă rece.
Ai putea avea ceva mai mult respect pentru el. Nu te obliga nimeni sa urmaresti daca te deranjeaza vreun aspect. Si nu uita ca este continut gratuit.
si ale lu' anfile si mai rece :))))
@@leowhitewolfguitarpoker5574 in cazul meu, ca angajat la cimitire, se explica
Bosulica nici face sens nici are sens nu are noima i limba romana
În limba română "are sens". Înainte sa te dai prof de română ar fi bine sa studiezi limba în profunzime. "Sens" și "noimă" sunt sinonime, dar "noimă" e forma învechită. E prea mult de explicat, așa că, mai bine, las-o moartă.
@@Horyu26 tati se vede ca esti unu ce sa prins scola de tine ca pe labele gastii. Eu stiu ce am.zis tu esti dor un pausar parelorlog
Mda... La tine se vede câtă școală ai după cum folosești limba română. Că veni vorba... Ai bacu'? Și dacă da, cât te-a costat?
❤
Albania