Google'ın Yeni Kuantum Çipi Paralel Evrenleri mi Kullanıyor?
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 2 ก.พ. 2025
- Google'ın son teknoloji kuantum işlemcisi Willow, klasik süper bilgisayarların 10 septilyon yılda çözebileceği bir problemi sadece 5 dakikada çözebildiğini iddia ediyor. Bu çarpıcı başarı, bilim dünyasında heyecan verici bir tartışmayı alevlendirdi: Kuantum bilgisayarlar gerçekten paralel evrenlerin hesaplama gücünü mü kullanıyor?
Bu videoda, Google'ın yeni kuantum çipinin nasıl çalıştığını, kuantum fiziğinin temellerini ve bunun günlük hayatımıza olası etkilerini inceliyoruz. Willow çipinin arkasındaki bilimsel gelişmeleri anlayabilmek için kuantum hesaplama tarihine kısa bir yolculuk yapıyor, 1957'den günümüze uzanan teorileri ve tartışmaları ele alıyoruz.
David Deutsch'un çoklu evrenler teorisinden, bitcoin ve modern kriptografi üzerindeki potansiyel etkilere kadar geniş bir yelpazede konuyu ele alan bu videoda, kuantum teknolojilerinin geleceğine dair önemli ipuçlarını bulacaksınız. Kuantum bilgisayarların karşılaştığı zorlukları, hata düzeltme mekanizmalarını ve bu alandaki son gelişmeleri anlaşılır bir dille aktarıyoruz.
Paralel evrenler gerçekten var mı? Kuantum bilgisayarlar gerçekten başka evrenlerden güç mü alıyor? Bu sorulara kesin bir cevap veremesek de, bilim dünyasının bu konudaki farklı görüşlerini ve tartışmalarını sizlerle paylaşıyoruz.
İster bilim meraklısı olun, ister teknoloji tutkunu, bu video size kuantum bilgisayarların büyüleyici dünyasına benzersiz bir bakış açısı sunacak. Niels Bohr'un dediği gibi: "Eğer kuantum mekaniğini duyduğunuzda başınız dönmüyorsa, onu henüz anlamamışsınız demektir."
---
Bu videoda bahsedilen olaylar ve konular hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, metnin tamamını ve bağlamsal kaynakları web sitemde bulabilirsiniz. barisozcan.com
Videoda ki müzik sesleri gerçekten bir tık fazla olmuş. Elinize sağlık güzel içerik 🔥
doğru. ses mixi iyi değil. bazı yerlerde sesi insan sesini duymak güç olabiliyor.
Abi bu ay benim kartımı kullanmasan olur mu?
lan o bu değil
nasıl olum gecen karttan para cekılmış
O
Benden cekmisler
noldu lan
Son bir kaç videoda müzikler sesini çok bastırıyor.
daha iyi
Kesinlikle katılıyorum
+1
+1
Evinde videoları yaparken kullandığı hoparlöründe iyi duyuyor olabilir fakat telefondan ve akıllı tv’den müzik sesi Barış’ın sesinden fazla geliyor. Tansiyonu ya da coşkuyu arttırmak istemiş olmalı… Sevgiler.
Beni bu ülkede tutan ve beni bağlayan tek bir şey var. Atatürk ve onun askerleri...(Atatürkçü Subayları Rahmetle ve özlemle anıyorum...)
Zoruna mı gitti @@1842turk
Ne alaka? Bizi batiran sag yada sol farketmez yobazlardir
Öyle öyle
Ne alaka be kardeş.bilimsel içerikli videoların altına beğeni kasma botunu yapma ugrasiniz.
@@osman6967-o2h ifşası çıktı barışın
Bu yıl zinciri kırdık sanırım 😞
Zinciri kirma nedir
Bu yıl zinciri kırma videosunun gelmemesi beni üzdü 😢
geldi
@ aaa teşekkür ederim hemen gidip bakıyorum
Bir çok yönden bir çok bakıştan çok faydalı videolar. emeğinize sağlık. harika. Keep it up please! :)
Hocam ben fabrika işcisiyim. Dün gece vardiyasındaydım. Mola saati geldiğinde çay içmek için kamelyaya gittim. Kamelya henüz yeni yapıldı ve ışık takılmadı. Etrafımı telefonumun ışığıyla görüyordum. Kamelyanın etrafını çevreleyen şeffaf brandanın üzerine yansıyan ışığı parçalayıp küçük ve büyük ölçekli ışık kümeleri oluşturduğunu fark ettim. Bunu uzay boşluğunda süzülen yıldızlar gibi görmeye başladım. İlgi mi çekti ve bir teori aklıma geldi YA EVRENDEKİ YILDIZLARIN BİR ÇOĞU BAŞKA BİR YILDIZIN YANSIMASI İSE? Bu düşüncemi çoklu evren ve bu quantum bilgisayarla ilgili çalışmalarla ilişkilendirmeye çalıştım. Kim bilir aslında başka bir evrende ben o kamelyaya hiç oturmadım😊 başınızı ağrıtım bu evrende hakkınızı helal edin saygılar
Yıldızlar, büyük miktarda gaz ve tozun yerçekimi etkisiyle bir araya gelerek oluşurlar. Bu süreç, nükleer füzyon reaksiyonlarının başlamasıyla birlikte enerji üreten devasa kürelerin ortaya çıkmasına neden olur. Ayni zamanda Yıldızlar kendi ışığını üreten cisimlerdir. Ayna gibi bir yüzey olmadığı için başka bir yıldızın ışığını yansıtmaları mümkün değildir.
müthiş bir fikir. bakmakla görmek arasındaki fark...!
Evet öyle ama başka yıldızların değil kendilerinin yansımaları
@@WhiteLion-X simülasyon teorisini incele, hatta evren simülasyonu için ispat olarak gördükleri şey görülebilir evrendir. Tüm evrenin sadece belli bir kısmını gözlemliyoruz, bununda nedeni evrenin Işık hızından daha hızlı bir şekilde genişlemesi. Kısaca bize gelen ışık aslında mesafeye göre geçmiş zamanı gösteriyor. Bu genişleme bu arada makro ölçekte. Yani bizim güneş sistemi veya nispeten yakın galaksilerde uzaklığımızla alakalı bir kaybımız yok. Ama daha uzak cisimler bir süre sonra gözlemlenemez olacaklar. Kısaca senin aklına gelen şey aslında bir bakıma doğru olabilir. Işık evrende hareket halinde iken yörüngesindeki bir çok kütle çekimi olan cisimler ile etkileşebiliyor. Sapma veya yansıma olabilir elbette. Bu muhteşem bir şey, düşünmek ve birleştirmek harika. 👍
çok mantıklı
9:37 aman tanrım ya.... o kadar ürkütücü ve heyecan verici bir fikir ki... benim en merak ettiğim şey ise bizim kendi gözümüzle görüp deneyimlediğimiz pozisyonu belirleyen şey ne..
Kuantum fiziğine göre kendi beklentin, gerçekliğinin doğasını değiştiriyor.
@bomail2335 o zaman demek ki ben kendi beklentilerimi kontrol edemiyorum.. keşke bunları iyice anlayıp kontrol etmenin bir yolunu bulabilseydik... Örnek olarak ben mutlu olmayi bekliyorum, ama psikolojik olarak bunun gerçekleşeceğine inanmadığım için farkinda olmadan aslında mutlu olmamayı bekliyorum ve olmuyorum.. çıkmaz döngüde kalıyoruz böyle de.. acayip şeyler
tutumun belirler tutumunu belirleyen şeyde egondur eğer düşünenin üstünde bir yere çıkar hepsine aynı mesafede olursan yani oyunun içinde kendini kaybetmezsen o zaman potansiyele etki etme durumu ortaya çıkar
Seninle nerden konuşabilirim?
Bu yıl zinciri kırma videosu gelecek mi
geldi
Evrim ağacı ve barış özcan video atınca anliyorumki hafta bitmiş😂😂
@@saitzengin1031 bit miymiş :))
Evrim felsefedir, Bilim ise hakikattir.
@@niyazi7599 hangi lisan o ?
@@TheBanzet lisan-ı latife
Bayılıyorum Bu Barış kardeşime. Keşke günde 10-20 video yüklese de hepsini izlesem. 😊👍
isin gucun yokmu senin dayioglu gunde 10-20 video nasil izliyon ? 😂
Teşekkürler.
Kuantum bilgisayarların kullandığı enerjinin çoklu evrenlerden geldiğine dair en ufak bir delil dahi yok. Kuantum bilgisayarlar leblebiden enerji alıyor demekle çoklu evrenlerden alıyor demek aynı derecede temelsizdir.
Sonunda bu be işte aradığım açıklama ya bu süperpozisyon fenomenini kullanmak çoklu evrenler yorumunu güçlendirmiyor aksine kuatum mekaniksel yapının matematiksel olarak nasıl işlendiğini ve kullanıldığını gösteriyor.Ve çoklu evrenler yorumu yapılan çalışmalardan bağımsız olarak sadece felsefi bir çerçevedir.
Çok doğru bro 👌🏼🤝
@@isikyusuf 🤝
Kendi hayalinden bir yorum uydurmuşsun. Videoyu izlememişsin bile.
Eleştirmek için yorum yapıyorsun, Özcan, kesinlik içermeyerek sadece ihtimallerden birini dile getirmiş. Yaşadığımız yerin ne kadar sonsuz olduğunu düşünürsek güçlü argümanlardan biri budur.
uzun zamandır yaptığın iyi bir video :)
Merhaba Barış Bey
Bu çok ilginç bir konu, video için teşekkürler. Bilgilenmek için sizin videonuzu açtım fakat müzik o kadar yüksek ve nabız arttırıcı ki odaklanmakta zorlanıyorum. Engagement’ı arttırmak için yapıldığının farkındayım fakat bu video zaten rastgele tıklanılan bir konu üzerine değil, kişinin gerçekten ilgisi var ise tıklanılacak tipte diye düşünüyorum. Bu sebepten ses efektleri yorucu ve kafa karıştırıcı, sizi daha net ve sakince duyabilsem daha anlaşılır olurdu.
Sevgiler
Güncel gelişmeleri bizlerle yılmadan paylaşmaya devam ettiğin için teşekkür ederiz!
"Peki Quantum bilgisayar bunu nasıl yapıyor? sorusunun cevabını, Süper pozisyona bağlamak doğrudur ancak, Süper Pozisyonu 'Çoklu Evren' e bağlamak doğru olmayabilir. Zira günümüz bilgisayarları iki olaslıktan birini olumlayarak ışık hızında ilerleyerek çalışmakta ancak yine de algoritmada yer olan soruların cevaplarını oluşturan '0' ve '1' lerin makul bir sınırda kalma sorunu, bu sorun olmasa bile sonuza kadar uzanabilecek bir algoritma da bile, ışık hızında ilerlese bile milyonlarca ışık yılına ihtiyaç duyulacaktır.
Oysa bir çekirdeğin etrafında, nanometrenin milyarda biri bir mesafede ışık hızı ile dönen elektronların, neredeyse plank anında pozisyon değiştirdikleri dikkate alındığında ve değişen her bir pozisyonun da normal bir bilgisayarda bir '0'- '1' i karşıladığını düşünecek olduğumuzda, sôz konusu işlem hızının nereden geldiği sorusuna 'Çoklu Evren' kavramından farklı bir yorum getirmenin de mümkün olabileceğini düşünmek yanlış olmaz.
insan beyni analog olarak çalışıyor. bu şekilde çalışan 700 trilyon civarıda sinapsı olduğu düşünülünce, nöronların saniyede atımının bir-ikiden pek fazla olmadığı bu yapı bile bu analog devrelerle inanılmaz hızlı işlem yapıyor, senin dediğin konu apayrı bir çerçeve oluşturuyor.
Video harika olmus gercekten merak uyandirici
Zinciri kirma videonu bekliyorum :)
365 gün sonra hala zincirini kıramadıysan, senin zincir falan kırmaya niyetin yok. Instagram shorts izlemeye devam et.
@Tufan-zn9he hahaaha bu önyargın için teşekkür ediyor ve zinciri kırma videosuyla yeni tanıştığımi belirtmek isterim.
@@konusamam.sadeceyildiz İzle o zaman, yeni video olmadan kıramıyor musun 😅😅
Ben her pazar sabahi Baris beyin videosu merakla beklediğim bir kaç videodan birisi. Son derece etkili ve samimi buluyorum. Cok sey ogreniyor, ogrendikce de kendimizi daha iyi tanimaya devam ediyorum. Hayatta hic bir seyin bosuna olmadığı ve hayati yaratan yaraticiya olan inancimi ve ebedi alemi anlmayi derinlestiriyor.
Müzik seçimleri harika olmuş. Aşırı etkilendim bu tarz bilimsel şeylerde etkileyici müzikleri kullanmaya devam et lütfen abi.
Muhtemelen artık 'Tanrı var mı?' sorusundan çok, 'Biz gerçek miyiz? Bu gerçeklik, gerçek mi?' sorusuyla meşgul olacağız insanlık olarak.
Biz gerçek miyiz sorusu 2-3 yıldır arada sırada aklıma takılan bi soru zaten
Madde aklın dışında sabit midir? sorusu islam akaidinin temel sorularından birisidir. Maalesef bilimin buna henüz bir cevabı yok.
Allah'ın varlığına iman etmeyenlerin kaçışı işte... 😒
Aksine düzeni gören düzenin başıboş ve gayesiz olmadığına iman eder.
@@umuterkanyoruk allah1 sktm öldü
Baris Gene çok farklı ve ilgi cekici bir konuya video çekmişsin, Tebrikler. Bu Konunun devamını ve daha detaylı videolarını bekliyoruz.
Yine efso bi video kralım
Çok başarılı bir videoydu 👏🏻👏🏻👏🏻🎉
Zinciri kırma takvimi bekliyoruz 😍😍😍❤🎉🎉🎉
Dünyada henüz kuantum bilgisayar diyebileceğimiz bir bilgisayar yoktur. Bu alanda çalışmalar var ama stabil bir bilgisayar henüz yok.
Saygı Değer Administer Barış Beyfendi Şahsen Çarpıcı Bir Okadarda Muhüm Mevzularla Alakalı Yapımlar Hazırladığınız İçün Teşekkürler Ederiz ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Özgün İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
Eline saglik Baris Ozcan
Sabah kahvaltısında izlemek ayrı bir zevk👍
tost çay barış özcan
Hazirladiginiz video icin tesekkur ederim
Qubit sanırım düşündüğümüzden çok daha güçlü birşey yani paralel evrenlerin gücünü kullanmak değil de sanki işlemleri kuantum boyutunun da altında yapabilecek kapasiteye ulaşıyor bence sonuçta -273 derece de çalışmayı geçtim bu dereceye ulaşmak bile düşündüğümüzden çok daha büyük birşey evrendeki en düşük sıcaklığa ulaşabiliyoruz ve bu sıcaklıkta birşey çalıştırıyoruz bence yaptığımız bu işte kendimizden daha ilerde bulunması gereken bir teknolojiyi bulduk ve gücünü hafife alıyoruz kuantum boyutunun bile altında işlem yapıyor olabilir bu kadar hızlı çalışıyor ise bu maddenin gücü çalıştığı şartlar ile orantılı olmalı yani inanılmaz…
yane hayal edebileceğin tüm biçimlere girebiliyor güçlü zaten qubit superpozisiyon mekaniğinden faydalanan bizim bilgiyarada kulanılar 0 ve 1 lerden oluşan bitlerin Kuantum versiyonudur bir qubit hem 1 hem 0 hemde fazlası olabilir sınırsız olasılığa sahiptir
sıcaklık meselesine gelirsek alt evrenden bizim evrene doğru yapı karmaşıklaştıkca kuantum kuraları çöker bunun sebebi bilinmiyor ancak kuantum kuralarını bilgisayara taşımak için çevrey soğutarak an karmaşık hale getiriyolar böylelikle kısmende olsa kuantum mekaninden faydalana biliyolar güçle alakası yok yane
bu konu hakkında daha çok yoğunlaşmalı ama gerçekten daha teknolojimiz çok düşük seviyelerde
Beklenen video geldi❤
Bu paralel evren teorisi bana Apple TV+'ın yaptığı "Dark Matter" dizisini hatırlattı. Bu dizinin ana konusunda da kuantum mekaniğinin süperpozisyon durumu yer alıyor.
(%100 Önerebileceğim bir dizi)
black mirrorun bi bölümündede vardı sanırım böyle bişey
Merak ettigim bir konuydu. Guzel bilgilendirici bir video olmus. Elinize saglik. Iyi ki varsiniz. ❤
Sadece bu video çalışması dahi Barış Özcanın bu topraklar için daha fazla kalitede olduğunu gösteriyor. Bizim insanımız maalesef bağnazlığını yenemiyor ve yenemeyecek gibi de görünüyor. TH-cam dünyasında tek kaliteli kanal...
Sonunda ne zamandandır bekliyorum kuantum bilgisayar videosunu
1:23 Hayır, farklı zaman düzlemlerinin varolduğunu gösteriyor ama bunlara paralel evren mi yoksa farklı bir evren mi diyeceksiniz orası inanç tarafı paralel olmayada bilir.
zaman bizim Evren zaman düzleminden ibaret olmayabilir, farklı bir evrende bize göre 1 dk 2 septilyon yıl olabilir
Aynen de öyle. Benim dünyamdaki varlığına sonsuz şükürler kardeşim. 😊
Süperpozisyonda işlem yapabiliyor olması, çoklu evrenlerde de hesaplama yaptığını gösterebilir, evet oldukça mantıklı bir hipotez. Acayip çok acayip şeylerin eşiğindeyiz. Şahane video için teşekkürler
Abi bizlerle bu bilgileri paylaştığın için teşekürler ❤❤❤
Abi süperpozisyon prensibi öyle bir şey değil ki ya. Bir noktaya farklı yönlerden etki eden etmenler varsa en sonunda hepsinin ayrı ayrı vektörel olarak toplanmış halini görürüz.Mesela bir devreyi örnek verelim. İki voltaj kaynağın olsun. Birini sol taraftan diğerini de sağ taraftan devreye bağlayalım. Ortada bir yerde göreceğin voltaj süperpozisyona göre şöyle hesaplanır: Kaynaklardan biri yokmuş gibi hesaplarsın. Sonra diğeri için de aynısını yaparsın, en sonunda bulduğun sonuçları akım yönüne göre toplarsın. Harbiden de devrede iki kaynak da açıkken hesapladığında geçen seferki toplamla aynı sonuca varırsın. Bir bilgisayarın problem çözerken süperpozisyon kullanması biraz zor. Hesaplama için belki daha doğru bir açıklama yapar ama Google'nin açıklamasının biraz eksik olduğunu düşünüyorum
superpozisiyon demek bir parçağının her biçimde varolma ihtamine sahip olmasıdır
örnek olarak Kuantumdaki Dalga ile parçacık biçimlerine geçiş
Dediğine katılıyorum ancak süperpozisyon ilkesi dediğin şeyi eksik tanımlamışsın. N adet dalganın veya vektörün, (Zaten dalgaları da euler identity ile polar koordinatlarda vektör olarak ifade edebilmek mümkün). üst üste temel baz vektörüyle eklenerek yeni bir dalga meydana getirebilme özelliğidir. Elektrikçi mantığıyla düşürsen akım voltajı örnek veriyorsun ama Kuantum evreninde olasılıkları hepsi bu dalgalar ile hesaplanıyor ve bir noktada bu bulunma ihtimallerini pek çok durum için üst üste ekleyebiliyorsun. Öyle ki bazı bilim insanları, insan gibi komplike bir yapının bile dalgalar üzerinde construct edilebileceğini düşünüyor.
Endüstri meslekte elektrik okuyup, harward, mit... fizik proflarında eksik bulmak! Elektrik voltaj falan bilmiyor zarem bunlar
☝️🤓
@@nosferatusamael3362 arkadaş mühendislik okuyor veya alakalı büyük ihtimalle, ikisindeki mevzu isim aynı mevzu farklı, kuantum fiziğindeki mevzuyu demiyor ondan mevzu karışmış
Süper kanal, zevkle dinledim, ellerine saglik
çok temelsiz bir fikir ama neden olmasın zamanında democritus atomdan bahsedince o zaman için çok temelsizdi
Muhteşem bir şekilde açıklamışsınız. O zaman yakında paralel evrenlerle kuantum bilgisayarlar sayesinde iletişime geçilebilir.
Tanrıdan bağımsız bir şekilde tesadüfen oluşması imkansız olan bu evrenin bu denli kompleks olması muazzam. Bilim belki de tanrının en büyük kanıtı olacak (diğer tüm delilleri bir kenara bıraksak bile)
Deliler kim?
kanıtı olsa bir anlamı kalır mı sence
Tanrıdan bağımsız bir şekilde oluşmasının imkansız olduğunu nereden biliyorsun?
Beyin yakan bi video olmuş eline sağlık barış abi
Örnek olarak bence, pi sayısının sonunu hesaplatmalılar bu bilgisayara. Belki sonsuz virgüllü bildiğimiz bu sayı sonlu virgüle sahiptir.
Johann Heinrich Lambert pi nin irrasyonel olduğunu ispatladı. Yani sonu yok boşa gesap etmeyin.
@@Tavuklupilav1234 bilim, her zaman doğru bildiğimizi sandığımız gerçeklerin sonradan yanlışlanmasıyla gelişmiştir. Denemekte yarar var bence.
@@OmercanfuHocam doğru bilinen yanlışlardan biri bu. Bilim yanlışlanıp sil baştan yapılmıyor. Eski bilinenlerin yeterli gelmediği zamanlarda yeni şeyler öğreniyoruz, üretiyoruz, türetiyoruz. Bilim öyle ilerliyor.
Matematikte üzerine eklenmeler yapılsa da belli başlı kalıplar ilk günkü gibi. Mesela trigonometrik fonksiyonlar, pisagor teoremi...
πnin irrasyonel olması da bunlardan. Yuvarlamalar olmadığı sürece sonu yok.
Tesekurler zaman ayirip bizi bilgilendirdiginiz icin🙏
Abi zinciri kırma paylaş artık
@@MuhammedEnesÖrnek haftaya
Olasılıksiz kitabında adam lawer , kahraman( David) caine bir çok şimdiki zamanda olasılıkları görebiliyor bunun araştırmasına yapan doktor da lakabı (Doc) biraz önce bana kitabın bir özetini anlatmış gibi geldi video teşekkür barış bey 😊
Abi "Faiz sebep enflasyon neticedir" olayini da hesaplayabilirmiyiz bu bildisayar ile
her videonuzu izlediğimde sanki başka bir evrende yeniden bu videoyu izliyorum hissini alıyorum emeginniz için sonsuz teşekkürler
Peki kuantum bilgisayarların çözdüğü problemlerden bahseder misiniz ?
Kendi adıma Çok teşekkür ediyorum Barış bey.
evrenimizdeki kuantum bilgisayarı başka evren(ler)deki kuantum bilgisayarlardan güç alıyorsa, tam tersi de mümkün olması, kuantum bilgisayarlarının başka evrenler için çalışması gerekmiyor mu?
Diğer evrenlerde ki bilgisayarlar sadece quantum potansiyelini taşır. gözlem bu evrende yapıldığı için girişim bu evrende bozuluyor ve diğer evren olasılıkları bu evrene aktarılıyor, yani esas olan burası, diğer evrenlerde biz herhangi başka olayla ilgilenmiyoruz sadece bu evrende ki yaşanan olayların bir olasılık potansiyelinden başka birşey değiliz. Bu sebepden dolayı bu evrende ki quantum bilgisayar girişimin bozulduğu ana merkez olduğu için güç vermez güç alır. Kütlenin olduğu yere uzayın bükülmesi gibi düşün eğer bir etki varsa tepkide vardır bükülme burada olduğu için herşey buraya akar.
@@ARKANDOS2020Bu yaklaşım biraz yanlış geldi bana burda anlatılmak istenen işçi problemi gibi 1 kuantum bilgisayarın onlarca sıfırlı yilda yapacağı işi paralel evrenlerdeki kuantum bilgisayarlarin da iş birliğiyle 5 dakika gibi kısa bir süreye indirgemesi olayıdır yani eğer paralel evren teoremi doğruysa zaten bu evrenlerdeki kuantum bilgisayarlarin da bu amacla calistirilmasi gerekir güç alıp vermeden çok eşit oranda iş dağılımı yapan yerel ağ ile bağlanmış bilgisayarlar, aynı işlemcinin içindeki tretler gibi benim düşüncem bu
Lorenzin kaos teorisi ile ilgili video yaparmısınız? Sizin anlatım şekliniz çok iyi👏🏻👏🏻👏🏻
Pop ve topun yerine burayı tercih eden gençlere selam olsun!
Pop ve top olarak ifade ettiğiniz neresidir ?
Bahsettiği top futboldu
Ellerine sağlık barış gerçekten çok bilgilendirici bir video benim gibi uykusuzlar içinde gayet tatmin edici olmuş
Barış abi satranç hakkında bir video yapar mısın lütfen.♟️
Satracın tarihi, ve anlamı yada benim hep merak ettiğim; neden ilk beyaz taşın başladığı...
Google'a yaz
sevgili Barış Özcan yıllardır hatta ilk videonu çektiğinden beri seni takip ediyorum seni seviyoruz iyiki varsın.🧿paralel evrenden gelen bir çakışma olarak söylüyor. gücün birden 5 kat artması inanılmaz bir durum.şu anda bilinmiyor ama bu büyük bir buluş olabilir
Saat tam 9:00'da her zamanki gibi
Harika bide ya😭
eline emeğine sağlık barış abi
Keşiflerin ardında bazen şaşırtıcı tesadüflerin yattığını görmek ilginçtir. Ancak asıl garip olan, bu tesadüflerin bilinçli bir çabanın sonucuymuş gibi gösterilmesidir. Bilim, doğası gereği bir muammadır; bilinmeyenlerle yüzleşirken, görmediğimiz ve algılayamadığımız karmaşık yönlendirmelerle doludur. İlim ise bu karmaşıklığın içinde bir düzen arayışıdır, ve bu arayış çoğu zaman sabır ve anlayış gerektirir.
Tek gerçek bilimdir ilim insanların götünden uydurduğu hayata tutunmak için kendilerine söylediği yalandır
Tesadüf diye bir kavram yoktur.
Çok nitelikli bir video olmuş.
zinciri kırma 2025 bekliyoruz abi
İzlemek için gece yarısına kadar bekliyorum.
En sevdiğim videolardan biri ❤
Abi yeni yıl zincir kırma ne zaman gelicek
Bilgiler için çok sağolun Barış bey, sayenizde teknolojiden haberimiz oluyor
Paralel evrenlerdeki veriyi kullanmıyor, sadece evrenin(simülasyonun) ana veri tabanındaki bilgi ile etkileşime girebiliyor ve oradaki veriden faydalanıyor. Ana veri tabanında( micro evrendeki) mevcut olan veri(bizim süperpozisyonluk dediğimiz) de sonsuz olmadığı ve olamayacağı için de evrenimiz sonludur ve paralel evrenler yerine çoklu evren fikrini de böylece daha makul kılıyor.
Kaynak: Yusuf Güney
Uydurdun gene bi tarafından
Yerçekimi de ancak dördüncü boyutun kütleler üzerindeki etkisiyle açıklanabiliyor bildiğim kadarıyla. Bükülebilen uzay, 3 boyutlu evrende ulaşamayacağımız noktalara bizi ulaştırabiliyor.
09:16 Çekim yasası böyle işliyor. Tüm Atom ve varlıklar eşit!
Benzer, benzeri çekiyor.
çekim yasası amerikalıların uydurduğu bir zırvalık
Barış bey emeğimize sağlık. Amcak müziği iyice kısabilirmisiniz? Sizi hiç duyamoyorum😂
bence google biraz hileye el atmış. hesaplama bir şeyi bulma uzerineyse klassik bilgisayar için tam zamanı yazmışlar quantum bilgisayarın sa hell etmə surəsini. Aslında o 5dk değil daha fazla ola bilir.
Çok güzel çok sürükleyici bir video olmuş teşekkürler 🙏🏼 Fakat sürükleyici olduğunda Like atmayı unuttuğumuzu fark ettim. Video'nun bir köşesine hatırlatıcı ekler misiniz?
bununla lolde kaç fps alırım ?
lolde kaç fps değil darius çimenden kaç snyde geçtiğini dariusun gelecek her hareketinin ihtimalini hesaplıyor sana bir nevi geleceği görüyor gibi
videolarınızı uzun yıllardır takip ediyorum emeğinize sağlık. Normalde videolara hiç yorum yapmam fakat bu videoda beni rahatsız eden şey arka plandaki ses seviyesi oldu. Bütün videolarınız o kadar kusursuz ki bu da nazar boncuğu olsun diyemedim.
Ben de diyorum bu video nerde kaldı 😅
Arka plan müziğinin sesi biraz fazla olmuş bu videoda, bana rahatsız edici gibi geldi. Fakat içerik ve sunum her zamsnki gibi mükemmel.
Bu kanalda bazı yorum ve yorumcular engelleniyor mu?
@@halilizengin evet
Evet yorumları siliyor çünkü bir açıklama yapması imkansız.
ülkemizin genel hali bu kanala yansımış, açıklama yoksa bas engeli :)
@@claros7687 bırak insanlar tartışsın. Kendi fikirlerini özgürce söylesin. Kanalda yorum sayısı artar.
İnsan bari özür diler birşey yapar saygım azaldı
Beklediğim video sonunda geldi
Google gündem olmak için ortaya laf atıyor barış da efsane gibi bize anlatıyor. Pazalamanın malzemesi olmuş resmen.
Adam zaten bu gelişmenin aslında ne olduğunu açıkladı bize anlayacağımız dilde yani övgülerle bahsetmedi zaten
@ tiye alması bir kere hata. Birde öyle düşün.
O sözün aslı Richard Feynman'e ait, TH-cam arşivlerinde bizzat söyleyişi var. "If you think you understand quantum mechanics, you don't." Gdansk Politeknik Üniversitesi (GUT) yüksek fizik fakültesi Nanoteknoloji B binasının girişinde solda tablosu vardır.
Yani orjinali "Kuantum mekaniklerini anladığınızı sanıyorsanız, anlamıyorsunuz."
sanırım okul ve bölge hakkında bilginiz var. Gdansk Politeknik Üniversitesi'ne Erasmus ile gitmeyi düşünüyorum. Makine mühendisliği öğrencisiyim. Okulun eğitimi hakkında ne düşünüyorsun ve gdansk hakkında ne söyleyebilirsin?
@@mrberkekurtulmus Varşova'dan güzel, insanı temiz, hoşgörülü, turistik bir liman şehrinden beklenen kalite ve misafirperverlikte diyebilirim. Varşova'ya da gittim ama orda biraz İstanbul gibi, "ipini koparan gelmiş" durumu var. Benim Rusça, Almanca ve İngilizce'mi aktif olarak kullandığım çeşitli biyerdi. Ancak covidden sonra bidaha uğramadım..
Üniversite hakkında çok olumlu deneyimler yaşadım diyebilirim. Mesela Lise'de matematiğim kötü diye üzülüp Bachelor programında zar zor Kirchoff ve Colomb denklemlerini yaparken, hocalar öyle güzel anlattı ki, önce Grek alfabesini okumayı öğrendim, sonra da düşündüğümü matematik diliyle yazıya dökebilmeyi. İçimde cevher saklıymış adeta, öğretim budur.
Okulun kendi nanoteknoloji lablarında santrifüjler elektron spektroskopu vs vardı (26M$'lık XPS cihazı) AFM tarayıcılar 1nm'ye kadar hassasiyeti olan ürünler vesaire.. Silikona Vanadium Pentoksit ekleyerek polikristal panel üretmeyi öğrendik. Gayet büyük bir üniversite, giderseniz 8. yurt en güzel yurt, talep edebilirsiniz, ama talepten sonra bir de kura çekiliyor, şansa bakacaktır.
Havalimanından otobüs kalkıyor, hiç taksiye para baymayın, Wrzeszcz istasyonuna gidin. Gerçi ben Ukraynaca benzerliği sayesinde kolay bulmuştum, lakin az çok Slavik dilleri anlıyor yada e-çeviriciyi aktif kullanıyorsanız bu tavsiye ilk gidişinizde sizi 100€'dan kurtarabilir. Üniversiteden zaten bahsettim, başka ne diyebilirim bilmiyorum,.. mesela Krakow'a partikül hızlandırıcıya gezi yapılmıştı, Pasha Lwa diye bir folk/reggae bar var belirli günlerde çok güzel ortamlar ve etkinlikler oluyor. Ancak çok sıkı bir akademik disiplinleri var, bunlar dışında 6 ay için daha fazla bir tavsiye gerekeceğini sanmıyorum. Şimdiden kolay gelsin.
Bunları biliyorken, Quantum kelimesinin bulaşık deterjanlarına, scooterlara, astrolojik kitaplara falan verildiğini görmek canımı sıkıyor. Şu kelimeyi fizik dışında kullanmak yasaklansa sevinirim :D
Ya bu konu üzerinde kafa yorarak anlaması çok zor gerçekten. Bilgisayarda bit dediğimiz şey fiziksel bir şey yani ya bir ya sıfır, ya switch on ya da off. Quantum bilgisayarda bu iş için elektron kullanılıyor ve elektronun superpozisyonundan faydalanarak tek bir elektronun bir çok olası evrendeki durumunu göz önüne alarak bu hesaplama yapılıyor. İnsan aklının sınırlarını zorlayan bir şey gerçekten bu sistem tam olarak nasıl çalışıyor zerre anlayamıyorum.
O zaman bir soru geliyor aklıma, eğer quantum cipler işlemleri çoklu evrende yapıyorsa, ve çoklu evren Sonsuz sayıda ise, o zaman işlemi sonuçlandırması 5 dk sürmemesi lazım, anında olması lazım, bu da şu anlama mı geliyor, çoklu evrenler sınırlı sayıda mı?
kuantum bilgisayarın gücüyle alakalı bir durum o ve çözmeye çalışılan şeyin ne olduğuyla da alakalı. Teorik olarak dediğin mümkün ama pratik olarak günümüz teknolojisiyle anında olması mümkün değil. Aslında nörobilim insan beyninin bunu potansiyel olarak yapabileceğini iddia ediyor fakat insanlar beynini tam anlamıyla kullanamadıkları için yapamıyorlar. Yani insan beyni salisede kuantum bilgisayardan çok daha fazla veriyi çok daha hızlı bir şekilde çözüyor. Hatta ışık hızından da daha hızlı çözdüğü öngörülüyor.
@CryptoBoriss bende şunu demeye çalışıyorum, eğer bu çoklu evrende aynı anda işlem yapıyorsa ki bu sadece varsayım, o zaman ya sonsuz evren hatalı, yada öngörü hatalı,yada sonsuz evren yok sınırlı bir çoklu evren var. Hiçbiri doğrulanamamış bir şeyler birbirlerine dayandırılarak iddia oluyor kısaca. Bir ihtimalde bu cipler bazı şeyleri sadece bu kadar hızlı yapıyor. Bazen bir işin hızlı bitmesi yapan ile değil yolu planlayan ile alakalıdır.
@@leaykan sonsuz çoklu evrenlerin arasından sınırlı sayıda evrene gerek duyarak yapıyor da olabilir veya aslında zaten her şey her an var oluyor ama biz kendi evrenimizde algılayabildiğimiz kadarıyla görüyoruz. Sonuçta sonsuzluğu tahayyül edemeyiz. Her halükarda çağ atlatan devrimsel nitelikte gelişmeler bunlar ve ne desek bir iddaa olarak kalır şimdilik
@@CryptoBoriss süper pozisyon 😊 kendimi hepsi bir arada düşünemiyorum 😂
iki çeşit sonzuluk vardır bir sınırlı öteki sınırsız.
Barış Özcan & Evrim Ağacı her ikiside muhteşem içerikler üretiyor! İyi ki varsınız....❤🎉
ZİNCİRİ KİRMAAAA
Videonun sonunda Türkiye'nin de projeye dahil olması👍 gerçekten derin bi oh çektim 🙏
artık izleyemiyorum
Seni seviyoruz abi de müzik sesini biraz fazlamı tutuyosun acaba.. Videoya konsantremizi bozuyor
aklımdan geçen bir şeyi nasıl oluyorda Google TH-cam gibi platformlar reklam olarak çıkabiliyor ya da Instagram'da duygu durumum nasıl olursa reels önerileri o şekilde çıkıyor ? çok garip
Garip değil kullandığın bir çok uygulama izinli veya izinsiz bir şekilde verilerini toplayıp reklam şirketlerine satıyor. Ya da youtubede olduğu gibi senin verini toplayan şirket ile sana reklam gösteren şirket aynı olunca sonuç bu şekilde oluyor.
Burda konuştuğumuz dinlemeleri belirtiyor. Aksine düşündüğümüz aklımızdan geçen bir şey bir kaç dakika sonra dediği gibi reals TH-cam instagram gibi uygulamalarda önümüze geliyor. Mesela en yakin zamanda benimde yaşadığım bir durum hiç alakasız bir anda aklıma yeşil lamborjini arac geldi 1 dk geçmeden TH-cam real videosuna düştü hiç alakasız bir anda aklıma gelen bir şey. Ve bunun gibi nice aklıma düşüp ekranınlara yansıyan sinsileler. Bunu nasıl başarıyorlar telefonlar hisleride algılıyor olmalı.
@@Kadir-AKTAN Şuan çok gelişmemiş de olsa algoritma topladığı verilerle senin nasıl düşündüğünü de hesaplıyor olabilir. Bunun dışında daha olağan ise algıda seçicilik. İnternetde çok fazla zaman geçiriyoruz bir çok farklı şey düşünüyoruz, bu yüzden nadirende olsa düşündüğümüzle önümüze çıkan içerik aynı olabilir.
@@T96x keşke dediğin gibi olsa nadiren olsa supe etmem algıda seçicilik diyip bunu toplayabiliriz. Lakin işin boyutu çok farklı bu bir tesadüf değil bence vücut enerjisi ile telefonlar uzerinden tahminen beyne gelen sinyalleri artık okuyabildiklerini düşünüyorum. Bu korkutucu açıklaması güç lakin artık buna eminim gibi. Ama nasıl yapabiliyorlar tam olarak anlamak lazım. Dez avantajı çok fazla. Quantum bilgisayarlar zamanla Quantum telefonlar olarak hayatımıza girecek tahminen 20 yıl içerisinde durum aslında vahim gibi. Selamlar.
Yine ne güzel bir video. Ellerine sağlık
Tanrı bizimle sims oynuyor.
Ben, benimle sims oynuyorum demek daha doğru olur.
@@bomail2335 multiverse çıkarsa gerçekten bir zahmet bir tanrıya inanın yani, hani Allah olmak zorunda değil ama bir tane varlığa inanın bari de kendi kendin oluşmuştur vs, bu ne sacmalik
Allah “biz oyun ve eğlencele edinseydik onu kendi kartımızdan edinirdik”diye cevap veriyor sizin dusunceleriniz dogrultusundaki yorumlara
Bilgisayarların daha verimli hesaplama yapabilmesinin sebebinin aranan cevabın tek bir noktada sonlanması gerektiği gerçeğini gözden kaçırmamalı ve ulaşılacak cevaba giden binlerce yolun 0-1 lerle elenmesi yerine aynı anda oluşabilecek durumların değerlendirildiği bir ortam yaratıldı bu durumu gerçekleşen olayı bizim keşfetmenin heyecanı aklımızı karıştırıyor bir girdaba çişim bırakıldı cismin yol alması bizi şaşırtıyor
Yav he he çoklu evren var fazla marvel izlemekten oluyor galiba
Önce videoyu izleseydin keşke.
Sanirim atalarin birkac yuzyil once yav he he dunya yuvarlak(bunlar delirmis) diyen kisiler
Knk git tv dizi falan izle 😅
Bu adam ne zaman vidyo atsa param bitmiş oluyo. Takibi birakiyorum.
Zinciri kırma videosu ne zaman gelecek
Bu sene de kendin kır birader
@kurikumo4803 Tasarımı ben yapmak istemiyorum. Barış Özcan her sene için tasarlıyor ben satın alıyorum.
@@Mehlikaft Kendi SooCool sitesinde 2025 zinciri kırma posteri var alabilirsin. Ama video gelir mi bilmiyorum. Hazırlamış posteri bence videoda gelir.
@@efekanyks Bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim.